. 🌹بهمناسبت ولادت با سعادت🌹
🌴حضرت امام کاظم علیه السلام 🌴
🌹امام هفتم هفت حديث🌹
🌿از این امام بزگوار بهرمند شویم🌿
👇👇👇👇👇
🌹١_لَيْسَ مِنّا مَنْ لَمْ يُحاسِبْ نَفْسَهُ فى كُلِّ يَوْمٍ فَاِنْ عَمِلَ خَيْرا اسْتَزادَ اللّه َمِنْهُ وَ حَمِدَ اللّه َ عَلَيْهِ وَ اِنْ عَمِلَ شَيْئا شَرّا اسْتَغْفَرَ اللّه َ وَ تابَ اِلَيْهِ.
از ما نيست كسى كه هر روز اعمال خود را محاسبه نكند تا اگر نيكى كرده از خدابخواهد بيشتر نيكى كند و خدا را بر آن سپاس گويد و اگر بدى كرده از خدا آمرزش بخواهد و توبه نمايد.
[الاختصاص، ص ۲۶]
🌿🌿🌿
🌹٢_وَاللّه ِ ما اُعْطِىَ مُوْمِنُ قَطَّ خَيْرَ الدُّنْيا وَالآْخِرَةِ، اِلاّ بِحُسْنِ ظَـنِّهِ بِاللّه ِعَزَّوَجَلَّ وَ رَجائِهِ لَهُ وَ حُسْنِ خُلْقِهِ وَالْكَفِّ عَنِ اغْتياب الْمُؤمِنينَ.
به خدا قسم خير دنيا و آخرت را به مؤمنى داده نشده مگر به سبب حسن ظن واميدوارى او به خدا و خوش اخلاقى اش و خوددارى از غيبت مؤمنان.
[بحارالأنوار، ج ۶، ص ٢٨، ح۲۹]
🌿🌿🌿
🌹۳_ما مِن أحَدٍ دَهَمَهُ أَمرٌ يَغُمُّهُ أَو كَرَبَتْهُ كُربَةً فَرَفَعَ رَأسَهُ إلَى السَّماءِ ثُمَّ قالَ ثَلاثَ مَرّاتٍ: بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ إلاّ فَرَّجَ اللّه ُ كُربَتَهُ و أذهَبَ غَمَّهُ.
هر كس گرفتار چيزى است كه غمگينش مى سازد يا ناخوشايندى كه ناراحتش مى كند، اگر سر به آسمان بلند كند و سه بار بسم اللّه الرحمن الرحيم بگويد، بى ترديد،خداوند، گره از كارش خواهد گشود و غمش را برطرف خواهد كرد.
[مكارم الأخلاق، ص ۳۴۷]
🌿🌿🌿
🌹۴_طوبىٰ لِلْمُصْلِحينَ بَيْنَ النّاسِ، اُولٰئِكَ هُمُ الْمُقَرَّبونَ يَوْمَ الْقيامَةِ؛
خوشا به حال اصلاح كنندگان بين مردم، كه آنان همان مقرّبان روز قيامت اند.
[تحف العقول، ص ۳۹۳]
🌿🌿🌿
🌹۵_ قُلِ الحَقَّ و إن كانَ فيهِ هَلاكُكَ ، فَإنَّ فِيهِ نَجاتُكَ.
حق را بگو ، اگرچه نابودى تو در آن باشد ؛ زيرا نجات تو در همان است .
[ تحف العقول ، ص ۴۰۸]
🌿🌿🌿
🌹۶_التَّوَدُّدُ إلَى النّاسِ نِصفُ العقلِ
مهرورزى با مردم نيمى از عقل است
[تحف العقول. ص۴۰۳]
🌿🌿🌿
🌹۷_مَن استَوىٰ يَوماهُ فَهُوَ مَغبونٌ و مَن كانَ آخِرُ يَومَيهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلعونٌ و مَن لَم يَعرِفِ الزِّيادَةَ في نَفسِهِ فَهُوَ في نُقصانٍ و مَن كانَ إلَى النُّقصانِ فَالمَوتُ خَيرٌ لَهُ مِنَ الحَياةِ.
كسى كه دو روزش با هم برابر باشد، زيان كار است. كسى كه امروزش بدتر از ديروزش باشد ، از رحمت خدا به دور است . كسى كه رشد و بالندگى در خود نيابد ، به سوى كاستى ها مى رود و آن كه در راه كاستى ونقصان گام بر مى دارد مرگ برايش بهتر از زندگى است .
[ بحار الأنوار ، ج ۷۸ ، ص ٣٢٧]
🌿🌿🌿
🤲ربّی زدني علماً وعملاً🤲
هدایت شده از 💠 دوره رضویه 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️▫️مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ▫️▫️
📸گزارش تصویری |مدرسه قرآن و عترت علیهم السلام| جشن عید بزرگ غدیر خم ۱۴۴۵
🤲 اللهم زد في قلوبنا
محبة أمیر المؤمنین وذویه الطاهرین 🤲
شهادت «ميثم تمار» از ياران مُخلص امام علي (علیه السلام) در كوفه(60 ق)
✍ميثم تمار ابتدا غلام بود و توسط حضرت علي (علیه السلام) خريداري و آزاد شد. امام او را بسيار دوست داشت و احترام زيادي برايش قائل بود و ميثم نيز متقابلاً علاقهي شديدي به حضرت داشت.
🔸 ميثم را به خاطر آن كه خرما فروش بود، تمّار گويند.
🔸امام علي (علیه السلام) سالها قبل از شهادت ميثم، او را از چگونگي شهادتش آگاه كرده بود. او قبل از شهادت به همگان گفته بود كه مولايش امام علي (علیه السلام) طرز شهادت او را به وي گفته است.
🔸حكام جور قصد داشتند به نحوي غير از آن چه كه امام فرموده بود، ميثم را به شهادت برسانند ولي سرانجام طبق پيشبيني امام (علیه السلام) زبان گوياي او را که حتی بالای دار مدح أمیر المؤمنین علیه السلام می نمود بريدند و اين دوستدار آل علي (علیه السلام) به جرم حمايت آشكار از اهل بيت رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) و دوستي با آنها، توسط عبيداللَّه ابن زياد، حاكم كوفه به طرزي فجيع به شهادت رسيد
🤲اللهم صلِّ علیه🤲
وعلیٰ روحه وبدنه الطاهر
وعلیٰ جمیع شهداء الحق والولایة
روز مباهله🤲 🌴
🤲 🌴.
اين روز از يك سو
روز مباهله اهل بيت (عليهم السلام ) با نصاراى نجران است
و از سوى ديگر نزول آيه تطهير در شأن اهل بيت (عليها السلام ) در اين روز بوده است .
هنگامى كه اين آيه نازل شد پيامبر (صلى الله عليه و آله ) على و فاطمه و حسن و حسين (عليهم السلام ) را فراخواند و فرمود: اللهم هؤ لاء اهلى : ((بارالها اينان اهل من هستند)).
نامه پيامبر (صلى الله عليه و آله ) به نصارى نجران
در سال دهم هجرى پيامبر (صلى الله عليه و آله ) نامه اى به نصارى نجران فرستادند، به اين مضمون كه خداوند يكتا را عبادت كنند و مسلمان شوند، يا به مسلمين جزيه بدهند و به مذهب خود باشند و گرنه آماده جنگ باشند.
بنى نجران در كليساى بزرگ خود به مشورت پرداختند، عده اى مانند سيد كه از بزرگان قوم بود و عاقب كه اسقف نجران بود مخالفت خود را با تسليم در برابر خواسته پيامبر (صلى الله عليه و آله ) اعلام كردند. در مقابل عده اى مانند ابو حارثه اسقف اعظم نجران كه ۱۲۰ سال عمر داشت و در باطن مسلمان بود با امر پيامبر (صلى الله عليه و آله ) موافق بودند. بعد از دو روز مشورت قرار شد كتاب ((جامعه )) را كه صفات پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بعد از حضرت عيسى (عليه السلام ) را ذكر كرده بود، و صحيفه حضرت شيث (عليه السلام ) را بخوانند. در حضور جمع مسيحيان و فرستادگان پيامبر (صلى الله عليه و آله ) فصلهاى جامعه قرائت شد و با اذعان به آنچه در جامعه آمده بود تصميم گرفتند هفتاد نفر از جمله سيد و عاقب و ابو حارثه را براى تحقيق به مدينه بفرستند.
نجرانيان در مدينه
آنان به مدينه آمدند و خدمت پيامبر (صلى الله عليه و آله ) شرفياب شدند. هر چه آن حضرت دليل و برهان آورد آنان قبول نكردند و امر به مباهله واگذار شد. جبرئيل (عليه السلام ) نازل شد و اين آيه را آورد: فمن حاجك فيه من بعد ما جاءك من العلم فقل تعالوا ندع اءبنائنا و اءبنائكم و نسائنا و نسائكم و اءنفسنا و اءنفسكم ثم نبتهل فنجعل لعنه الله على الكاذبين : ((اگر كسى با تو مجادله كند بعد از علمى كه نزد تو آمده ، بگو بياييد تا فراخوانيم پسران خود و زنهاى خود و كسى كه به منزله جان ماست . آنگاه نفرين كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم )).
لذا قرار بر مباهله شد و سيد و عاقب به محل اردوى خود در خارج مدينه رفتند. آنان با يكديگر مشورت كردند و بعضى از علماى آنها گفتند: ((اگر فردا محمد با اصحاب و جمعى كثير براى مباهله حاضر شود اين روش پادشاهان است و ترسى به خود راه ندهيد. ولى اگر خواص اهل بيت خود را آورده اين كار انبياء است )).
🌴🤲مراسم مباهله 🤲🌴
روز ديگر هنگام بالا آمدن آفتاب ، پيامبر (صلى الله عليه و آله ) دست على بن ابى طالب (عليه السلام ) را گرفت و از حجره بيرون آمد. امام حسن و امام حسين (عليهم السلام ) را پيش رو روانه فرمود و حضرت صديقه كبرى فاطمه زهرا (عليها السلام ) از پشت سر آمدند، تا بين دو درختى كه قبلا تعيين شده بود رسيدند. قبلا به دستور حضرت زير آن دو درخت را جارو زدند، و به عنوان سايه بان عباى سياهى بالاى درخت قرار دادند. مسلمانان مدينه هم آمدند، بنى نجران هم با فرزندان خود آمدند. پيامبر (صلى الله عليه و آله ) كسى را نزد سيد و عاقب فرستاد كه ما آماده ايم .
اسقف با همراهان آمد و گفت : با چه كسانى با ما مباهله مى كنيد؟ پيامبر (صلى الله عليه و آله ) فرمود: ((با بهترين اهل زمين و نيكوترين جهانيان نزد خداوند متعال زيرا كه از طرف خداوند متعال امر شده ام كه آنها را بياورم ))، و اشاره به آل عبا (عليهم السلام ) فرمودند.
سيد و عاقب و اسقف همين كه چشمشان به پيامبر (صلى الله عليه و آله ) و آل عبا (عليهم السلام ) افتاد، وحشت كردند به حدى كه چهره هايشان زرد شد. ابوحارثكه ميل به اسلام داشت فرصت را مغتنم شمرده ، پا پيش گذاشت و دست سيد و عاقب را گرفته پس كشيد و آنها را نصيحت كرد و از عواقب اين مباهله مطلع كرد و گفت : صفات او و اهل بيت او را در كتابها خوانده ايد. اين محمد همان پيامبر است ، مگر نمى بينيد ابرهاى سياه را، و دگرگونى آفتاب را، و شاخه هاى درختان را كه خم شده ، و صداى مرغان ، و دود سياه اطراف و آثار زلزله را كه در كوهها نمودار شده است . آن بزرگواران منتظرند كه دست به دعا بردارند. به خدا قسم اگر سخنى گويند از ما نشانى نمى ماند. برويم و با او صلح كنيم .
پرهيز نجرانيان از مباهله
او را فرستادند و ابو حارث مسلمان شد و عرض كرد: مردم نجران پشيمان شده اند. حضرت فرمود: اسلام بياورند. گفت : قبول نمى كنند. فرمود: آماده جنگ باشند. گفت : قدرت اين كار را ندارند، ولى حاضرند جزيه را قبول كنند.
پيامبر (صلى الله عليه و آله ) به امير المؤ منين (عليه السلام ) فرمودند: ((شرايط ذمه و مقدار آن را به آنها بگوييد)). بعد از معين نمودند جزيه و شرايط آن ، امير المؤ منين (علي
ه السلام ) آنها را نزد پيامبر (صلى الله عليه و آله ) آوردند، و پيامبر (صلى الله عليه و آله ) فرمودند: ((اگر با من و اين جماعت اهل بيت من مباهله مى نموديد، به صورت ميمون و خوك مى شديد و اين وادى بر شما آتش مى شد و يك سال نمى گذشت كه تمامى نصارى نابود مى شدند)).
. 🌴۲۴ ذی الحجة الحرام🌴
🌺🌺روز خاتم بخشى🌺🌺
در اين روز امير المؤ منين (عليه السلام ) در مسجد پيامبر (صلى الله عليه و آله ) انگشتر خود خود را در حالت ركوع به سائل بخشيد،
و آيه مباركه «انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلاه و يؤ تون الزكاه و هم راكعون» در شأن آن حضرت نازل شد
از امير المؤ منين (عليه السلام ) معناى اين آيه شريفه را سؤ ال كردند حضرت فرمودند
: «يعرفون نعمه الله ثم ينكرونها» ((نعمت خداوند را مى شناسند و سپس آن را انكار مى كنند)).
حضرت فرمودند: هنگامى كه آيه مباركه «انما وليكم الله.. » نازل شد، عده اى اصحاب پيامبر (صلى الله عليه و آله ) در مسجد مدينه جمع شدند. بعضى به بعض ديگر گفتند: درباره اين آيه چه مى گوييد؟ بعضى گفتند: اگر منكر اين آيه بشويم ساير آيات را هم بايد منكر شويم و اگر ايمان به اين آيه بياوريم و قبول كنيم براى ما ذلت است ، زيرا على بن ابى طالب (عليه السلام ) بر ما مسلط مى شود.
عده اى از منافقين گفتند: ما مى دانيم كه محمد در آنچه مى گويد صادق است . او را به ظاهر دوست داريم ، ولى از على در آنچه امر مى كند اطاعت نمى كنيم .
حضرت فرمودند: در اين هنگام اين آيه نازل شد: «يعرفون نعمه الله ثم ينكرونها...» يعنى : ولايت على بن ابى طالب (عليه السلام ) را مى شناسند و حال اينكه اكثر آنها كه آن را مى شناسند نسبت به ولايت آن حضرت كافرند.
بعضى از مخالفين گفته اند: براى كسى اتفاق نيفتاده كه در يك زمان جمع بين دو عبادت مالى و بدنى بنمايند مگر على بن ابى طالب (عليه السلام )، و براى احدى نيامده از فضايل مثل آنچه براى على (عليه السلام ) آمده است .
. 🌴🤲 اعمال روز مباهله 🤲🌴
این روز داراى شرافت بسیارى است،
و در آن چند عمل وارد است:
👈اوّل: غسل.
👈دوّم: روزه گرفتن.
👈 سوّم: خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است.
نماز روز غدیر ومباهله
غسل کند،
و به نیم ساعت پیش از زوال
دو رکعت نماز بجا آورد،
در هر رکعت سوره «حمد» یک بار،
و سوره «توحید» ده بار،
و «آیة الکرسى» ده بار،
«آیة الکرسى» در نماز مباهله باید
تا «هم فیها خالدون» خوانده شود.
و ده بار «انّا انزلنا» خوانده شود،
که برابر صد هزار حج
و صد هزار عمره است
و باعث برآورده شدن حوایج دنیا و آخرت او، به آسانى و عافیت، از جانب خداى کریم است.
👈چهارم: خواندن دعاى مباهله مى باشد، که شبیه به دعاى سحر ماه رمضان است
.
🤲🌴روز ۲۵ ذی الحجة الحرام 🌴🤲
روز بس شریفى است، و روزى است که سوره «هل اتى» در حق اهل بیت علیهم السلام نازل شد براى اینکه سه روز روزه گرفتند و افطارى خود را به مسکین و یتیم و اسیر دادند و خود با آب افطار نمودند!
سزاوار است شیعیان اهل بیت علیهم السلام در این ایام به ویژه در شب وروز بیست وپنجم
در دادن صدقه به مساکین و ایتام،
و سعى در اطعام ایشان،
و روزه داشتن این روز
پیروى از مولایان خود کنند.
از آنجا که
بعضى از علما این روز را روز مباهله مى دانند، مناسب است زیارت جامعه و دعاى مباهله را نیز در این روز بخوانند.
🤲خداوندا🤲
مارا از درگاه این خانواده
دنیا و آخرت ... خود وبستگانمان را
دور وجدا نکن
آمین رب العالمین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برو ای گدای مسکین
در خانه علي زن
ایام نزول سوره هل أتیٰ مبارک
یا ربّ الحجة بحق الحجة
اشف صدر الحجة بظهور الحجة
🚩در روزهای پایانی ذی الحجة
و نزدیک شدن به ماه عزای اباعبدالله
الحسین علیه السلام🚩
🔹گروه #انصار_الرضا علیه السلام 🔹
برنامهای نورانی و مبارک
جمعه ۲۸ ذي الحجة
مدرسه قرآن و عترت علیهمالسلام
👈👈ساعت ۵:۳۰ صبح 👉👉
🤲تلاوت دعا ندبه🤲
توسط
علی حبیبی
🎤بیان معارف رضوی و حسینی 🎤
توسط حجة الاسلام
حاج سيدميرزا حسين مهدوی
برگزار می گردد.
🌿منتظرقدوم سبزتان هستیم 🌿
🤲اللهم عجل لولیک الفرج🤲
958.7K
در انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری حتماً شرکت فرمائید
هدایت شده از الصابره
🌀 نماز آخرین روز ماه ذیالحجه
📝 سال قمری را با خیر به پایان ببریم
برای آخرین روز ماه ذیالحجه که روز آخر سال قمرى نیز است، مرحوم «سیّدبن طاووس» نقل کرده است که در این روز، دو رکعت نماز مى خوانى و در هر رکعت، یک مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «قل هو اللّه» و ده مرتبه «آیة الکرسى» را مى خوانى و پس از نماز مى گویى:
🔹 اللّهُمَّ ما عَمِلْتُ فى هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَل نَهَیْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ،
▫️خدایا آنچه انجام دادم در این سال از اعمالى که مرا از آن نهى فرمودى و راضى بدان نبودى
🔹 ونَسیتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ
▫️و من آن را فراموش کردم ولى تو فراموشش نکردى
🔹 ودَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَیْکَ
▫️و مرا به بازگشت بسویت خواندى بعد از دلیرى کردنم بر تو،
🔹 اللّهُمَّ فَاِنّى اَسْتَغْفِرُکَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لى،
▫️خدایا من از آن اعمال آمرزش مى طلبم پس بیامرز آنها را
🔹 وما عَمِلْتُ مِنْ عَمَل یُقَرِّبُنى اِلَیْکَ فَاقْبَلْهُ مِنّى،
▫️و هر عملى که انجام دادم از اعمالى که مرا به تو نزدیک گرداند پس آن را از من قبول کن
🔹 ولا تَقْطَعْ رَجآئى مِنْکَ یاکَریمُ.
▫️و قطع مکن امیدم را از خودت اى بزرگوار.
وقتى چنین کردى شیطان مى گوید: واى بر من! هرچه در مدّت این سال زحمت کشیدم (و او را وسوسه کردم) با این عمل، همه را از بین برد و سالش را به خیر پایان داد!
📚 اقبال الاعمال، ج٢، ص٥١٧
╭─────────────
@alsaberah | گروه الصابره
╰─────────────