1_5098195891966181480.mp3
9M
🎵توصیه میکنم گوش کنید👌
.
📥نـمـاز و بـازار الاغ فـروش ها..!
.
✔️در خـونـه هـمه رو مـیزنیم
جـز در خـانـه خـدا..
@madresseinqhilab
رجعت حضرت زهرا بعد از ظهور امام زمان‼️
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا حضرت فاطمه (س) بعد از ظهور امام زمان (عج) رجعت خواهند کرد؟
✍️پاسخ:
✅حدیثی در منابع روایی وجود دارد که حکایت از رجعت حضرت زهرا (س) بعد از ظهور امام زمان (عج) دارد. داستان رجعت آن حضرت در ضمن روایتی طولانی که در پرسش مفضل از امام صادق (ع) مطرح شده، آمده است:
مفضل می گوید از امام صادق (ع) پرسیدم: آقا، آیا پیامبر (ص) و على (ع) با قائم (عج) خواهند بود؟
فرمود: آرى، و الله پیامبر و على (ع) ناگزیر می باید قدم روى زمین بگذارند.... اى مفضل! گویا مى بینم که ما ائمه آن موقع جلوی پیامبر جمع شده و به آن حضرت شکایت مى کنیم که امت بعد از وى چه به روز ما آوردند، و مى گوییم امت، ما را تکذیب کردند؛ بى اعتنایى، نفرین، لعنت و تهدید به قتل نمودند، حاکمان ستمگر آنها ما را از وطن بیرون آورده به پایتخت خود بردند و جمعى از ما را با سم و حبس کشتند. در این وقت پیغمبر سخت گریه می کند و می فرماید اى فرزندان من! هر چه به شما رسید بیشتر به جد شما رسید.
آن گاه فاطمۀ زهرا (س) مى آید و از ظلم هایی که در حق او همسرش شده و غصب فدک، ملک خود توسط آنها، و رفتن به میان مهاجرین و انصار و ایراد خطبه اش در خصوص غصب فدک، شکایت می کند. سپس نقل می کند که چگونه جمعى امیر المؤمنین (ع) را از خانه خود براى بیعت گرفتن در سقیفه بنى ساعده بردند،... .[۱]
بنابر این، طبق این روایت که مفضل از امام صادق (ع) نقل می کند، حضرت فاطمه (س) نیز جزو رجعت کنندگان خواهند بود.
پی نوشت:
[۱]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷، مؤسسة الوفاء، بیروت، ۱۴۰۹ق؛ دوانى، على، مهدى موعود، (ترجمه ج ۵۱، بحار الأنوار)، ص ۱۱۶۶- ۱۱۶۷، اسلامیه، تهران، چاپ بیست و هشتم، ۱۳۷۸ش،
«قَالَ الْمُفَضَّلُ یَا سَیِّدِی...ثُمَّ تَبْتَدِئُ فَاطِمَة(ع) وَ تَشْکُو مَا نَالَهَا مِنْ أَبِی بَکْرٍ وَ عُمَرَ وَ أَخْذِ فَدَکَ مِنْهَا وَ مَشْیِهَا إِلَیْهِ فِی مَجْمَعٍ مِنَ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ وَ خِطَابِهَا لَهُ فِی أَمْرِ فَدَکَ وَ مَا رَدَّ عَلَیْهَا مِنْ قَوْلِهِ إِنَّ الْأَنْبِیَاءَ لَا تُورَثُ وَ احْتِجَاجِهَا بِقَوْلِ زَکَرِیَّا وَ یَحْیَى ع وَ قِصَّةِ دَاوُدَ وَ سُلَیْمَانَ ع وَ قَوْلِ عُمَرَ هَاتِی صَحِیفَتَکِ الَّتِی ذَکَرْتِ أَنَّ أَبَاکِ کَتَبَهَا لَکِ وَ إِخْرَاجِهَا الصَّحِیفَةَ وَ أَخْذِهِ إِیَّاهَا مِنْهَا وَ نَشْرِهِ لَهَا عَلَى رُءُوسِ الْأَشْهَادِ مِنْ قُرَیْشٍ وَ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ وَ سَائِرِ الْعَرَبِ وَ تَفْلِهِ فِیهَا وَ تَمْزِیقِهِ إِیَّاهَا وَ بُکَائِهَا وَ رُجُوعِهَا إِلَى قَبْرِ أَبِیهَا رَسُولِ اللَّهِ ص بَاکِیَةً حَزِینَةً تَمْشِی عَلَى الرَّمْضَاءِ قَدْ أَقْلَقَتْهَا وَ اسْتِغَاثَتِهَا بِاللَّهِ وَ بِأَبِیهَا رَسُولِ اللَّهِ (ص) وَ تَمَثُّلِهَا بِقَوْلِ رُقَیْقَةَ بِنْتِ صَیْفِی ...».
@madresseinqhilab
🔮نشر_مجدد
🔆متن شبهه:
امام حسن مجتبی (ع):
نه پاكدامنى، روزى را از انسان دور مى كند و نه حرص، روزى زياد مى آورد ✋ چون روزى قسمت شده است و حرص زدن باعث مبتلا شدن به گناهان مى شود.
(تحف العقول، ص ۲۳۴)
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣این پاکدامنی به این معنا نیست که انسان نماز و روزه و خمس خود را ترک کند و تنها به پاکدامنی کفایت کند...
@madressinqhilab
2⃣چرا که اصلا پاکدامنی در گروه دین داری میباشد نه اینکه اکتفا به پرهیز از هوای نفسانی شود .
📚العنكبوت
اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ
@madresseinqhilab
ﺁﻧﭽﻪ ﺍﺯ ﻛﺘﺎﺏ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺗﻮ ﻭﺣﻰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺑﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺮﭘﺎ ﺩﺍﺭ ﻛﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ ﻭ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻗﻄﻌﺎ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﻟﺎﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﺪ ﭼﻪ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﺪ(45)
📚✒️📚✒️📚✒️📚✒️📚
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
@madresseinqhilab
💢 زمان شاه و آزادی در دانشگاه!
@madresseinqhilab
در یکی از گروههای تلگرام میخواندم، جوانی که تازه پایش به دانشگاه باز شده میگوید: زمان #شاه هر چه بود، دانشگاهها آزادی داشتند که اعتراض میکردند و #شاه هیچ وقت دوست نداشت مردم در #تظاهرات آسیب بییند.
✅ و اما تاریخ...
در اول بهمن ۱۳۴۰ در پی دعوت های مکرر #جبهه_ملی برای تجمع علیه دخالتهای دولت در نتیجه #انتخابات مجلس تجمعاتی در تهران برگزار شد.
یکی از این تجمعات در #دانشگاه تهران بود. #چتربازان (نیرو ویژه) شاه وارد دانشگاه شدند و به دانشجویان هجوم آوردند. این حمله بیش از پانصد نفر مجروح و نقص عضو در پی داشت.
دکتر #احمد_فرهاد رئیس دانشگاه تهران در نامه اعتراض آمیز به نخست وزیر نوشت:
"من هیچ گاه ندیده و نشنیده ام که تا این حد بی رحمی، سادیسم، خشونت و خرابکاری از جانب #قوای_دولتی اعمال شود.
بعضی از #دختران را سربازان در تالارهای درس دانشگاه #ازاله_بکارت کردند و صحنه هایی نظیر هجوم قشون وحشی به خاک ایران را در نظر مجسم ساختند"
📚افراسیابی، ایران و تاریخ صفحه ص۱۴۳_۱۴۴
✅وقتی در انتقال وقایع تاریخی کم کاری کنیم، وقتی تاریخ را درست روایت نکنیم، دیگران به نسل جوان تاریخ ساخته شده ی مدنظر خودشان را انتقال میدهند و #محمد_رضا_شاه مستبد را دوستدار آزادی معرفی میکنند، به همین سادگی که میبینیم.
علیرضا_زادبر
ـــــــ ــــــــــــ
@madresseinqhilab
🔴 شبهه: آیا هدف اصلی از روزه گرفتن درک حال فقرا و گرسنگان است؟
🔻طبق معمول هر سال با آمدن ماه مبارک رمضان فضای مجازی پر میشود از جملاتی مانند اینکه با روزه گرفتن نمیتوانید حال فقرا را درک کنید چرا که به افطار امید دارید، به جای روزه گرفتن فقیری را سیر کنید و هزاران جمله با همین محتوا.
🔹درمقابل بعضی از مسلمانان نیز در جوابشان دلایلی را میآورند و بحث را پیرامون همین قضیه ادامه میدهند اما لازم است به این عزیزان گوشزد کنیم که خداوند هرگز "هدف اصلی" از روزه گرفتن را درک حال فقرا و گرسنگان بیان نکردهاند و این افراد طبق یک فهم نادرست از اسلام و حکمت روزه گرفتن این جملات به ظاهر روشنفکرانه را پخش میکنند و با جهل مرکب پیرامون این قضیه اظهار نظر میکنند.
خداوند در قرآن دلیل اصلی برای روزه گرفتن را تقوا معرفی کرده است.
▪️يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (بقره/۱۸۳)
اى کسانی که ایمان آوردهاید روزه بر شما مقرّر شده، همان گونه كه بر پيشينيان شما مقرّر شد، تا "پرهيزكار" شويد.
تقوا اسم مصدر از ریشه «و ق ی»، در لغت به معنای پرهیز، حفاظت و مراقبت شدید و فوق العاده است. [1]
🔸پس هدف اصلی روزه، افزایش پرهیزکاری و خودنگهداری انسان نسبت به تمایلات و خواستههای درونیاش است.
انسان تنها موجودی است که میتواند با غرایز ذاتیاش مقابله کند. و ایستادگی در برابر خواستههای درونی برای رضایت خداوند است که جایگاه و ارزش انسان را بالا میبرد.
🔹همانطور که در آیه ذکر شده، قبل از اسلام نیز روزه وجود داشته است. همچنین جالب است بدانید که قبل از اسلام انواع روزهها وجود داشته مثلا روزه سکوت که در آن شخص برای مدت مشخصی حرف نمیزد. حال باید از کسانی که میگویند هدف از روزه داری صرفا درک حال فقرا و گرسنگان است پرسید که آیا این نوع روزه را نیز میتوان به آن ربط داد؟! حال آنکه هدف اصلی در تمام این نوع روزهها افزایش صبر و تقوا (خودنگهداری) است تا انسان با مبارزه علیه تمایلات درونی انسانبودن خود را ارتقا دهد.
خداوند درمورد روزه سکوت در قرآن میفرماید:
▪️فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنسِيًّا (مریم/۲۶)
[ای مریم] و بخور و بنوش و ديده روشن دار پس اگر كسى از آدميان را ديدى بگوى من براى [خداى] رحمان روزه [سکوت] نذر كردهام و امروز مطلقا با هیچ انسانى سخن نخواهم گفت.
اگر هدف از روزه گرفتن فقط گرسنگی کشیدن بود پیامبر (صلی الله علیه وسلم) نمیفرمود:
▫️«رب صائم حظه من صيامه الجوع والعطش» [2]
یعنی: «چه بسا روزهدارى كه از روزهی خود جز گرسنگى و تشنگى بهره نَبَرد.»
🔹هدف اصلی از روزه، انسانسازی است. انسانهایی آرام، معتدل و خونسرد که برای اجرای فرمان پروردگارشان همیشه مطیع و فرمانبردار هستند.
درواقع هدف عبادات همین است؛ اطاعت از فرمان خداوند و تسلیم بودن کامل در برابر او. اینگونه مشخص میشود چه کسانی سخن و امر پرودگار برایشان اهمیت دارد و چه کسانی اوامر خدا را بیارزش میشمارند.
🔻همچنین کسانی که میگویند بجای روزه گرفتن به گرسنگان کمک کنید و...، ظاهرا این افراد از احکام اسلام بیخبر هستند زیرا در اسلام زکات، صدقه و بسیاری دیگر از موارد وجود دارد که برای کمک به گرسنگان هست.
همچنین خداوند در قرآن میفرماید کسانی که نمیتوانند روزه بگیرند باید در عوض هر روز، یک گرسنه و فقیر را سیر کنند.
▪️وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ ۖ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ (بقره/۱۸۴)
و بر آنان كه روزه گرفتن طاقتفرساست، غذا دادن (سیر کردن) يك نيازمند (به جاى هر روز) كفاره آن است. و هر كه به خواست خودش افزون بر كفاره واجب، بر طعام نيازمند بيفزايد، برايش بهتر و نیکوتر است.
در جواب افرادی که میگویند روزه داران نمیتوانند حال گرسنگان و فقرا را درک کنند چون به افطار امید دارند میگوییم :
✅ کسی که دچار بیماری سختی میشود اگرچه به سلامتی و مداوا شدن امید دارد اما قطعا بهتر از یک فرد سالم، اوضاع بیماران لاعلاج را درک میکند.
🔸درجواب ناباوران و شکاکان باید از آنها پرسید شما برای درک و همچنین کمک به فقرا و گرسنگان چه کاری انجام دادهاید و یا انجام میدهید؟ آیا شما نیز صدقه و زکات و... را به فقرا اختصاص میدهید یا فقط به پشت سیستم و موبایل نشستن و ایراد گرفتن از احکام اسلام و قرآن عادت کردهاید؟!
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
📚پینوشت:
[1] لسان العرب، ج۱۵، ص۴۰۲.
[2] صحیح ابن خزیمه، ج3، ص242 ح1997؛ سنن ابن ماجه، ج1، ص539 ح1690
@madresseinqhilab
✅ #مناجات
🔶استاد علی صفایی حائری:
خداوندا! اگر به اندازهاى كه تو از من مىدانى، من از خودم مىدانستم،بر خودم نمىبخشيدم. و با همين مقدار كه محاسبه كردهام، اگر حسابم را با خودم بگذارى و پروندهام را به خودم بسپارى،به عزّت تو قسم، كه سر برنمىدارم و تا قعر آتشها فرو مىروم. من جز فضل تو و شفاعت محمّد و آل محمّد دستاويزى ندارم. پس تو پيمانه را پر كن و بر من بسيار ببخش.
📚 #نامه_های_بلوغ ص۱۵۵
@madresseinqhilab
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا امام علی (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را به این نام ها نامگذاری کردند؟
✍️پاسخ:
✅ در فلسفه نامگذاری ائمه(ع) به اسمهای خاص، مطالبی در برخی روایات آمده است که به مناسبت پرسش، به برخی از آنها اشاره میکنیم:
از پیامبر اسلام(ص) در وجه نامگذاری آنحضرت و اهل بیت(ع) چنین میخوانیم: «پس خداوند متعال، محمود و مورد ستایش است و من «محمد» هستم، و او على و بلند مقام است و این پسر عمویم «على» نامیده شده است. خداوند فاطر و شکافنده و جداکننده حق از باطل و نور از ظلمت است و دخترم «فاطمه» قطع کننده و جدا سازنده است. خداوند متعال صاحب خوبى و نیکوییها و احسان است و فرزندم یکی «حسن» است و دیگرى «حسین» است».[۱]
دلیل نامگذاری امام علی(ع)
در مورد اسم امام علی(ع) در برخی روایات چنین آمده است:
۱. عدهای میگویند: امیر المؤمنین به خاطر آن موسوم به «على» شد که بر هر کسى که با او مبارزه نمود غالب گشت و علوّ پیدا نمود.
۲. گروهى دیگر میگویند: امیر المؤمنین(ع) را از آنرو على نامیدند که منزل حضرت در بهشت به حدّى رفیع و عالى است که همطراز منازل پیامبران میباشد.
۳. برخى دیگر مىگویند: امیر المؤمنین(ع) را به خاطر این على نامیدند که به منظور اطاعت خدا بالاى دوش رسول خدا(ص) رفت تا بتها را از وسط خانه خدا به زیر آورد و هیچکسی غیر از آنحضرت بالاى دوش نبىّ اکرم(ص) نرفت.
۴. جماعتى دیگر میگویند: امیر المؤمنین(ع) را به این جهت على خواندهاند که در اعلا و بالاترین طبقات آسمان تزویج فرموده و احدى غیر از آنحضرت در آن مکان ازدواج ننموده است.
۵. طائفه دیگر گفتهاند: علی(ع) را به این خاطر على میگویند که از نظر علم بعد از رسول خدا(ص) اعلا و برتر از همه مردم است.[۲]
دلیل نامگذاری امام حسن و امام حسین(ع)
۱. «جبرئیل نام امام حسن(ع) را در حالیکه در پارچهای از حریر بهشتی بود، برای پیامبر(ص) هدیه آورد و اسم امام حسین(ع) نیز از اسم امام حسن(ع) مشتق شده است».[۳]
۲. در روایت دیگری که با تفصیل بیشتری به داستان نامگذاری امام حسن(ع) و امام حسین(ع) پرداخته شد، چنین میخوانیم: «هنگامى که امام حسن(ع) متولد شد، حضرت فاطمه(س) به امام على(ع) گفت: اسمی براى این نوزاد بگذارید. حضرت فرمودند:
من در اسم گذاردن بر این نوزاد از رسول خدا پیشى نمیگیرم. رسول خدا(ص) وارد شدند، نوزاد را در پارچهاى زرد پیچیده محضر مبارکش آوردند. حضرت فرمودند: مگر من سفارش نکردم که نوزاد را در پارچه زرد نپیچید؟ سپس پارچه را از او باز کرده و او را در پارچهاى سفید پیچیدند؛ آنگاه به على(ع) فرمودند: آیا نام برایش گذاردهاید؟ على(ع) فرمود: من در گذاردن نام بر شما سبقت نخواهم گرفت. پیامبر(ص) فرمودند: من نیز در نامگذاردن این طفل بر پروردگار عزّ و جلّ پیشى نخواهم گرفت.
پس حقّ تعالى به جبرئیل فرمود: فرزندى به محمّد(ص) داده شد، محضرش مشرّف شو و سلام و تهنیت مرا به او برسان و بگو: على(ع) نسبت به تو به منزله هارون(ع) نسبت به موسى(ع) است، پس این نوزاد را به نام فرزند هارون اسم بگذار. جبرئیل به زمین آمد، تهنیت خداى تعالى را به پیامبر رساند، سپس گفت:
حقّ جلّ جلاله تو را امر میکند که این نوزاد را به اسم فرزند هارون نامگذارى. پیامبر(ص) میفرماید: نام فرزند هارون چیست؟
جبرئیل گفت: شبّر. حضرت فرمودند: زبان من عربى است نه عبرى! جبرئیل گفت: نامش را حسن بگذار، پس پیامبر او را حسن نامید. در مورد نامگذاری امام حسین(ع) نیز همین داستان تکرار شد.[۴]
پی نوشت:
[۱]. منسوب به امام جعفربن محمد ع، مصباح الشریعة، ص ۶۴، بیروت، اعلمى، چاپ اول، ۱۴۰۰ق. شبیه آن در روایت دیگری آمده است: ر. ک: حسن بن على العسکری(ع)، التفسیر المنسوب، ص ۲۲۰، قم، مدرسة الإمام المهدی (عج)، چاپ اول، ۱۴۰۹ق.
[۲]. ابن بابویه، محمد بن على، علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۳۶ و ۱۳۷، قم، کتاب فروشى داورى، چاپ اول، ۱۳۸۵ش.
[۳]. بروجردى، آقا حسین، جامع أحادیث الشیعة، ج ۲۶، ص۷۲۲، تهران، فرهنگ سبز، چاپ اول، ۱۳۸۶ش.
[۴]. علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۳۸.
@madresseinqhilab
🔆متن شبهه:
اختلاس در جمهوری اسلامی ریشه 1400_ساله دارد.حسن_بن_علی در ازای 5 میلیون درهم از بیت المال با #معاویه بیعت کرد و بزرگترین اختلاس تاریخ صدر اسلام را رقم زد.
(طبری ج 7 ص 2714)
🔆 پاسخ شبهه:
🔮 در منابع تاریخی و حدیثی آمده است که در عهدنامه صلح امام حسن(ع) به چند مسئله مالی توجه شده است:
1️⃣ مبلغ پنج میلیون درهم که در بیت المال کوفه موجود است، از تسلیم به حکومت معاویه مستثنا است و باید زیر نظر امام مجتبی (ع) مصرف شود.
@madresseinqhilab
2️⃣ معاویه باید در تعیین مقرری و بذل مال، بنیهاشم را بر بنی امیه ترجیح دهد.
@madresseinqhilab
3️⃣ باید معاویه از خراج «دارابگرد» مبلغ یک میلیون درهم در میان بازماندگان شهدای جنگ جمل و صفین که در رکاب امیرالمؤمنین علی (ع) کشته شدند تقسیم کند.
🔮 درباره علت درج این امتیازات مالی در صلحنامه میتوان گفت:
1️⃣ از آن جا که شهر «دارابگرد» بدون جنگ تسلیم ارتش اسلام شد و مردم آن با مسلمانان پیمان صلح بستند، خراج آن طبق قوانین اسلام، اختصاص به پیامبر اسلام(ص) و خاندان آن حضرت و یتیمان و تهیدستان و درماندگانِ راه دارد؛
@madresseinqhilab
از این رو امام مجتبی (ع) شرط کرد که خراج این شهر به بازماندگان شهدای جنگ جمل و صفین پرداخت شود؛ زیرا درآمد آن جا به خود آن حضرت تعلق داشت.
بهعلاوه؛ بازماندگان نیازمند شهیدان این دو جنگ که بی سرپرست بودند، یکی از موارد مصرف این خراج به شمار میرفتند.
@madresseinqhilab
2️⃣ امام مجتبی (ع) بر اساس شیوه عقلانی خواستند هدف های عالی خود را بدون در نظر داشتن نفع شخصی تا آن جا که مقدور است به طور نسبی تأمین نمایند؛
@madresseinqhilab
از اینرو؛ هنگامی که ناگزیر شد با معاویه کنار آید، حکومت را با این شرط به وی واگذار کرد که در اداره امور جامعه اسلامی براساس قوانین قرآن، و طبق روش پیامبر(ص) رفتار نماید.
@madresseinqhilab
بدیهی است هرچه که تا حدودی کنترل کننده معاویه بود، می توانست در کاهش ضرر و زیان به گروه حق تأثیرگذار باشد.
📚✒️📚✒️📚✒️📚✒️📚
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
@madresseinqhilab