✡ تحرکات یهود در زمان پیامبر اسلام (ص)
🕌 امام باقر علیهالسلام روایت مینمایند که:
1⃣ مردى #يهودى بر پيامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله وارد شد در حالی که #عايشه هم آنجا بود، يهودى گفت «السّام عليكم» (كه معنايش «مرگ بر تو» است). پيامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «عليكم».
2⃣ يهودىِ ديگرى وارد شد و مانند اوّلى سلام كرد، حضرت همان پاسخ را به او دادند، يهودى سوم وارد شد و مانند دو نفر قبلی سلام كرد، پيامبر همان جواب را به او دادند، عايشه خشمگين شد و گفت: مرگ و غضب و لعنت بر شما باد اى گروه يهود، اى برادران ميمونها و خوکها.
3⃣ رسول خدا صلیاللهعلیهوآله به عايشه فرمودند: ای عایشه! اگر فحش به صورتى مجسّم میشد بد صورتى داشت؛ نرمش و مدارا بر هيچ چيز نهاده نشده جز اينكه آن را آراسته، و از هيچ چيز برداشته نشده مگر اينكه آن را زشت كرده است.
4⃣ عايشه گفت: اى رسول خدا مگر سخن آنها را نشنيدى كه گفتند: «السّام عليكم» (يعنى مرگ بر شما). پيامبر فرمود: چرا شنيدم، آيا تو نشنيدى پاسخى را كه به آنها دادم، گفتم «عليكم» (يعنى مرگ بر خودتان)؟
5⃣ سپس پيامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: هرگاه مسلمانى بر شما سلام كند بگوييد: «سلام عليكم». و اگر كافرى سلام كند، بگوييد: «عليك».
✍ متن حدیث:
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنِ ابْنِ أُذَيْنَةَ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیهالسلام قَالَ: دَخَلَ يَهُودِيٌّ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ ص وَ عَائِشَةُ عِنْدَهُ فَقَالَ: السَّامُ عَلَيْكُمْ، فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: عَلَيْكُمْ، ثُمَّ دَخَلَ آخَرُ فَقَالَ مِثْلَ ذَلِكَ فَرَدَّ عَلَيْهِ كَمَا رَدَّ عَلَى صَاحِبِهِ، ثُمَّ دَخَلَ آخَرُ فَقَالَ مِثْلَ ذَلِكَ فَرَدَّ رَسُولُ اللَّهِ ص كَمَا رَدَّ عَلَى صَاحِبَيْهِ فَغَضِبَتْ عَائِشَةُ فَقَالَتْ: عَلَيْكُمُ السَّامُ وَ الْغَضَبُ وَ اللَّعْنَةُ يَا مَعْشَرَ الْيَهُودِ يَا إِخْوَةَ الْقِرَدَةِ وَ الْخَنَازِيرِ، فَقَالَ لَهَا رَسُولُ اللَّهِ ص يَا عَائِشَةُ إِنَّ الْفُحْشَ لَوْ كَانَ مُمَثَّلًا لَكَانَ مِثَالَ سَوْءٍ، إِنَّ الرِّفْقَ لَمْ يُوضَعْ عَلَى شَيْءٍ قَطُّ إِلَّا زَانَهُ وَ لَمْ يُرْفَعْ عَنْهُ قَطُّ إِلَّا شَانَهُ. قَالَتْ: يَا رَسُولَ اللَّهِ! أَ مَا سَمِعْتَ إِلَى قَوْلِهِمْ: السَّامُ عَلَيْكُمْ؟ فَقَالَ: بَلَى، أَ مَا سَمِعْتِ مَا رَدَدْتُ عَلَيْهِمْ؟ قُلْتُ: عَلَيْكُمْ، فَإِذَا سَلَّمَ عَلَيْكُمْ مُسْلِمٌ فَقُولُوا: سَلَامٌ عَلَيْكُمْ وَ إِذَا سَلَّمَ عَلَيْكُمْ كَافِرٌ فَقُولُوا: عَلَيْك.
📚 منبع: الکافی، الکلینی، ج2، ص649، بَابُ التَّسْلِيمِ عَلَى أَهْلِ الْمِلَلِ
🔹 بررسی سندی حدیث:
روایت صحیحه است و سند بسیار قوی دارد.
🔹 بررسی دلالت حدیث:
حدیث دلالت بر حضور فعال #یهود و حرکتهای برنامهریزی شدهی فرهنگی و... از سوی آنان حتی در زمان حضور شخص پيامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله دارد.
🔴مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290
💠💠 امام باقر عليهالسلام و مبارزه با اسرائیلیات یهودی / 2
1⃣ يهوديانى كه در جامعه اسلامى زندگى مىكردند، مىكوشيدند برترى #بيت_المقدس بر #كعبه را به مسلمانان بقبولانند؛ از اين رو در اين زمينه دست به جعل احاديثى زدند و آنها را به طور گسترده در ميان مسلمانان رواج دادند.
2⃣ #زراره نقل مىكند: در خدمت امام باقر عليهالسلام نشسته بودم و امام در حالى كه در مقابل كعبه نشسته بود فرمودند: نگاه كردن به خانه خدا عبادت است.
3⃣ در همان حال شخصى از قبيله #بجيله كه او را عاصم بن عمر مىناميدند، نزد امام آمد و گفت: #كعبالاحبار مىگويد: كعبه هر صبحگاه برابر بيتالمقدس سجده مىكند.
4⃣ امام فرمودند: نظر تو در مورد سخن كعبالاحبار چيست؟ آن مرد گفت: سخن كعب صحيح است.
5⃣ حضرت فرمودند: تو و كعبالاحبار هر دو دروغ مىگوييد.
6⃣ آنگاه در حالى كه به شدّت ناراحت بودند فرمودند: خداوند بقعهاى محبوبتر از كعبه روى زمين نيافريده است.
📚 الكافی (ط - الإسلامية)، ج4، ص240
🔴مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290
✡ آغاز ورود اسرائیلیات به تفسیر قرآن
1⃣ برخی از نویسندگان آغاز ورود #اسرائیلیات در #تفسیر قرآن کریم را عهد صحابه دانسته و یکی از منابع تفسیری را نیز #اهل_کتاب شمردهاند.
2⃣ دکتر ذهبی ضمن بیان این مطلب مینویسد:
✍ صحابه وقتی به طور طبیعی به داستانی از داستانهای قرآن برخورد میکردند، دوست داشتند در مورد زوایای پیچیده و پنهان آن، که قرآن معترض آن نشده است، پرسوجو کنند؛ ولی بهجز #یهودیان تازه مسلمان، کسی را که پاسخگوی آنان باشد نمییافتند؛ از اینرو، بسیاری از اخبار و اطلاعات را از آنان دریافت میکردند.
3⃣ در برخی از منابع، دربارهی «اسرائیلیات» و نخستین کسی که این اصطلاح را به کار برده و در این زمینه مطلبی نگاشته، چنین آمده است:
✍ قدیمیترین منبع اطلاعات، یا یهودیان نوآیین (تازه مسلمان) اند و یا چه بسا، عربهایی هستند که قبل از گرایش یهودیان به اسلام، با آنان و نیز با مسیحیان شبهجزیره عرب و نواحی همسایه ارتباط داشتهاند. این نام (اسرائیلیات)، ممکن است ساختهی عَبید بن شَریهی جُرهُمی باشد، که روایات وی راجع به تاریخ باستان پادشاهان عرب و فارس و تاریخ کتاب مقدس (پراکندگی زبانها و نوع بشر) است، و گفته شده است که به دستور #معاویه، عبدالله بن سلام، کعبالأحبار و سپس وهب بن منبه آن را تدوین کرده بودند.
4⃣ بهنظر میآید، بهعلت نهی آشکار پیامبر اکرم (ص) از مراجعه به اهل کتاب و نسخهبرداری از نوشتههای آنان، هیچیک از #صحابه در زمان حیات پیامبر (ص) به خود اجازه نمیدادند که به آنان مراجعه نمایند یا مطالبی را از آنان اقتباس و نقل کنند. تنها کسانی از صحابه به اهل کتاب مراجعه مینمودند که از نظر علمی دارای بضاعت اندکی بودند و از این رو، متأثّر و فریفتهی سخنان آنان میشدند.
5⃣ استاد سیدمرتضی عسکری دربارهی «تیممِ داری» و روایات ساختگیِ وی مینویسد:
✍ اما افرادی از صحابه که از نظر معرفت و اسلامشناسی چندان مایهای نداشتند، همچون ابوهریره و انس و عبدالله بن عمر و نیز تابعین که میخواستند اسلام را از زبان تمیمیها بیاموزند، سخنانِ این عالم تازهمسلمان را گرفتند و بهصورت روایت برای نسلهای بعد نقل کردند. اینگونه، سلسله روایاتی که در علم حدیثشناسی بدان «اسرائیلیات» گفته میشود، یعنی داستانهای بنیاسرائیل و آنچه در تورات و انجیل و اینگونه کتب تحریف شدهی عهد عتیق بوده است، به عالم اسلامی پا نهاد و در اینجا ماندگار شد و عنوانِ تفسیر و حدیث و تاریخ اسلامی به خود گرفت.
6⃣ از جملهی شخصیتهایی که بهطور آشکار در برابر این تهاجمات فرهنگی ایستادگی کردند، میتوان به وجود امیرمؤمنان علی (ع) و ابنعباس و ابنمسعود و ابوذر غفاری اشاره نمود. در آینده، به موضع شدید برخی از صحابه بزرگوار پیامبر اکرم (ص) در مقابل اهل کتاب، به ویژه اقتباس از یهودیان نوآیین و تازه مسلمان، نظیر #کعبالأحبار خواهیم پرداخت.
✍ نویسنده: محمدتقی دیاری.
🔴 مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290
✡ دستگاه خلافت و داستانسرایان اسرائیلی (1)
1⃣ یکی از ریشههای اصلی نشر و گسترش #اسرائیلیات و احادیث جعلی در میان مردم، شیوع قصهخوانی و آزادی عمل داستانسرایان در پناه دستگاه #خلافت خلفا و دولت اموی بوده است. آزادی عمل قصهخوانان در شرایطی بوده است که نگارش و نقل احادیث و سنّت پیامبر اکرم (ص) از سوی خلفا، بهویژه با فرمان رسمی خلیفه دوم، منع میشده است!!
2⃣ در دورهی صحابه و تابعین و پس از آنان، کسانی که در حوادث گذشته و تاریخ انبیا و خلقت و امثال آن بدون طرح سند متصل به پیامبر اکرم (ص) سخن میگفتند، و سخنانشان نوعی شباهت ظاهری با داستانهای قرآن داشت، به «قَصّاص» مشهور شدند. منبع اصلی قصهخوانان را #تورات و نقلهای شفاهی رایج در میان عالمان #یهودی تشکیل میداد. قصهخوانان معمولاً در هنگام اقامه نماز، برای عموم مردم به ایراد سخن و داستانسرایی میپرداختند.
3⃣ گفته شده که قصهخوانی در زمان پیامبر اکرم (ص) و ابوبکر وجود نداشته و از زمان خلیفه دوم و با اجازه او آغاز گردیده و بهتدریج ادامه و گسترش یافته است. قصهخوانان داستانهای تاریخی #یهودیان را به نام #تفسیر قرآن و به قصد تخریب و یا تحریف مبانی اعتقادی، در لابلای تعالیم اسلامی و تفاسیر قرآنی جای دادند. حرکت داستانسرایان با گذشت زمان گسترش یافت و زمامداران نیز آنان را برای اهداف سیاسی خود به کار گماشتند.
4⃣ #عمر به #تمیم_داری اجازه داد تا پیش از خطبههای نماز جمعه به ایراد موعظه و قصه بپردازد و پس از وی، #عثمان اجازه داد تا او هفتهای دوبار به این کار ادامه دهد. به جز تمیم، عُبَید بن عُمَیر نیز در زمان عمر اجازه قصهخوانی یافت. نخستین کسی که در مصر به داستانسرایی پرداخت، سلیمان بن عِتْر تُجِیبی بود که در سال 38 هجری این کار را آغاز کرد. او از سوی #معاویه، عهدهدار امر قضاوت و قصهگویی شد. اما بعدها معاویه او را از کار قضاوت عزل کرد و تنها او را موظف به داستانسرایی نمود. از اینجا معلوم میشود که «داستانسرایی» یک پست دولتی بوده، که خلیفه هر کسی را شایستهی آن میدیده، به خدمت میگمارده است!
5⃣ #عبدالله_بن_سلام، #کعبالأحبار و #وهب_بن_منبه از جمله داستانسرایانی بودند که هر یک سهم فراوانی در نقل داستانهای پیامبران و افسانههای پیشینیان داشته، کم و بیش ردّ پای آنان را در روایات تفسیری مشاهده میکنیم. ابنکثیر دربارهی کعبالأحبار میگوید:
✍ کعبالأحبار در زمان خلافت عمر اسلام آورد. وی از کتابهای کهن برای عمر نقل سخن میکرد. و چه بسا عمر به سخنان وی گوش فرا میداد و مردم را نیز در شنیدن سخنان وی آزاد میگذارد و مردم نیز گفتههای او را، چه درست و چه نادرست، نقل میکردند؛ در حالی که، به خدا قسم، این مردم، هیچ نیازی حتی به یک کلمه از حرفهای او نداشتند.
6⃣ چنانکه ملاحظه شد، در میان خلفا، عمر و معاویه بیش از دیگران به دانشمندان #اهل_کتاب تمایل داشته، آنان را در نقل داستانهای تاریخی #تورات و افسانههای خرافی آزاد گذاردهاند؛ بلکه در زمان معاویه بیشترین #جعل_حدیث در فضیلتسازی برای حکّام و جلوگیری از نشر فضایل اهلبیت پیامبر اکرم (ص) صورت گرفت. و نیز بهترین شیوهی #بنیامیه برای دور نگهداشتن مردم از مسائل مهم سیاسی – اجتماعی و انحراف اذهان آنان، بهرهگیری از روایات ساختگی دانشمندان #یهود بوده است.
🎯 برای روشن شدن این حقیقت تلخ، در ادامه به سه مطلب مهم اشاره میکنیم:
✍ نویسنده: محمدتقی دیاری.
🔴مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290
✡ دستگاه خلافت و داستانسرایان اسرائیلی (2)
🎯 الف) رویکرد خلیفه دوم به منابع دینی اهل کتاب
1⃣ چون #اهل_کتاب دارای کتاب آسمانی و پیشینهی تاریخی کهن بودند، عربهای عصر جاهلی برای آنان احترام خاصی قائل بودند، و در موارد زیادی برای آگاهی از مسائل دینی خود به آنان مراجعه میکردند. این هیمنهی دروغین اهل کتاب، نه تنها تودهی مردم را فریفته بود، بلکه بسیاری از خواص دوران صدر اسلام را نیز شیفته خویش ساخته بود!
2⃣ خلیفه دوم نسبت به #تمیم_داری بسیار احترام میکرد و از او با عبارت «خیرُ اهل المدینة» یاد مینمود و به وی اجازه داده بود قبل از نماز جمعه، برای مردم سخن بگوید و خود نیز به شنیدن سخنان وی علاقه نشان میداد!
3⃣ جابر نقل میکند که روزی #عمر با نسخهای از #تورات به نزد پیامبر اکرم (ص) آمد و گفت: ای رسولخدا! این نسخهای از تورات است. پیامبر اکرم سکوت کردند. عمر خواست تا تورات را بخواند؛ پیامبر ناراحت شده، هر لحظه رنگش برافروختهتر میگشت. #ابوبکر آنجا حضور داشت و جریان را متوجه بود. وی با تندی، خطاب به عمر گفت: زنان داغدیده به عزایت بنشینند. نمیبینی که صورت پیامبر از شدت غضب و ناراحتی، به چه رنگی درآمده است؟ عمر پیامبر را نگریست و گفت: از خشم خدا و پیامبر او به خدا پناه میبرم؛ به ربوبیت خداوند و آیین اسلام و نبوت پیامبر خشنودیم. پیامبر (ص) فرمود:
✍ ای فرزند خطاب، مگر شما در دین خود تردید و حیرت دارید؟ سوگند به آن کس که جانم در دست قدرت او است، من شریعتی پاک و روشن آوردهام. بعد فرمودند: از اهل کتاب چیزی نپرسید؛ آنان هرگز شما را هدایت نمیکنند؛ زیرا خودشان گمراهند. اگر موسی (ع) زنده بود و در میان شما زندگی میکرد، برای وی جایز نبود جز از من پیروی کند.
👈 این حدیث به طرق گوناگون در کتابهای حدیثی معتبر اهلسنت آمده است. روایات مشابه دیگری نیز وجود دارد که از نقل آنها خودداری میشود.
4⃣ همچنین #کعبالأحبار، دانشمند بزرگ #یهودی، از جمله کسانی است که بسیار مورد توجه خلیفه دوم بود. او گاهی از کعب درخواست مینمود تا وی و دیگران را موعظه کند!! گفتهاند اولین کسی که کعبالأحبار را مورد توجه قرار داد و او را وادار ساخت تا در مدینه بماند، خلیفه دوم بود.
5⃣ آشنایی عمر با اهل کتاب، بهویژه دوستیِ وی با کعب، سبب میشد تا عمر در مواقعی، با استناد به آنچه بر اهل کتاب رفته، مطالبی ابراز کرده، دست به اقداماتی بزند. برخی تصمیم خلیفه در منع نگارش احادیث پیامبر اکرم (ص) را نیز، ناشی از اثرپذیری وی از اهل کتاب دانستهاند.
✍ نویسنده: محمدتقی دیاری.
🔴 مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290
✡ دستگاه خلافت و داستانسرایان اسرائیلی (3)
🎯 ب) حکومت معاویه و رونق بازار جعل حدیث
1⃣ گرچه #جعل_حدیث از دوران حیات پیامبر اکرم (ص) شروع شد و ایشان خود به این حقیقت تلخ و شوم تصریح کردهاند، بیشترین روایات ساختگی در دوران حکومت #معاویه ساخته شد.
2⃣ معاویه در سال اول خلافت خود، به همهی کارگزاران خویش در تمام سرزمینهای اسلامی اعلام نمود هرکس در فضیلت #ابوتراب و خاندانش روایتی نقل کند، خونش هدر و مالش مباح است. همچنین دستور داد تا شهادت شیعیان علی (ع) و خاندانش را نپذیرند و دوستداران #عثمان و جاعلان حدیث را شناسایی نمایند و آنان را مورد اکرام و تجلیل قرار دهند و مردم را دعوت کنند تا در فضایل صحابه و خلفای پیشین نقل حدیث نمایند و هیچ روایتی را که مردم در مورد ابوتراب نقل کردهاند، باقی نگذارند، مگر اینکه مشابه آن را نسبت به صحابه، برای وی بیاورند.
3⃣ علامه امینی (ره) درباره معاویه میگوید: وی نخستین کسی است که برای جعل حدیث و تحریف معنوی کتاب خدا اموالی را هزینه کرد.
4⃣ در زمان معاویه روایات فراوانی در ستایش #شام و #بیتالمقدس، در برابر مدینه و مکه بهدست امثال #کعبالأحبار یهودی ساخته شد. ابنعساکر در تاریخ خویش از کعبالأحبار نقل میکند که او میگفت: محبوبترین سرزمینها در پهنهی زمین نزد خداوند، شام است و محبوبترین نقطهی شام نزد خداوند، قدس (بیتالمقدس) است.
5⃣ همچنین وی برای تقرب به معاویه، مرکز حکومت پیامبر (ص) را شام معرفی میکند! زیرا معاویه امکانات حکومت خود را در شام فراهم آورده است. این معنا در گفتههای #ابوهریره که شاگرد تمام عیار کعبالأحبار محسوب میشود نیز آمده است: «الخلافة بالمدینة و الملک بالشام».
6⃣ همچنین کعبالأحبار #یهودی در جای دیگری میگوید: خانهی کعبه هر روز صبحگاهان به بیتالمقدس سجده میکند!! و نیز میگوید: قیامت بر پا نخواهد شد، مگر اینکه بیتالحرام را به نزد بیتالمقدس ببرند؛ آنگاه این دو خانهی مقدس را با اهل آنها به بهشت وارد نمایند و حساب خلایق و عرضهی اعمال در روز قیامت، در بیتالمقدس انجام میگیرد.
7⃣ از این روایات بر میآید که #اهل_کتاب بهویژه کعب تلاش کردهاند تا آیین اسلام و مقدسات آن، از جمله کعبه، را در برابر #آیین_یهود خاضع و تسلیم نشان دهند.
✍ نویسنده: محمدتقی دیاری.
🔴 مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290
✡ دستگاه خلافت و داستانسرایان اسرائیلی (4)
🎯 ج) ناتوانی خلفا در پاسخگویی به مسائل دینی مردم
1⃣ آزادیِ عمل قصهخوانان #اهل_کتاب و تشویق آنان از سوی دولتمردان از یکسو و ناآشنایی دستاندرکاران حکومت بعد از پیامبر اکرم (ص) نسبت به مبدأ و معاد و جهان و ابتدا و انتهای آن، و کنار ماندن امیرالمؤمنین (ع) از حکومت و اجتماع از سوی دیگر، همگی زمینهی لازم را فراهم آوردند تا افرادی چون #تمیم_داری و #کعبالأحبار که مغز و روح آنان از عقاید تحریفیافتهی #یهودی سیراب بود، با دانستههای خرافی خود، به خواستههای طالبان دانش پاسخ بدهند؛ و چون آنها خطری برای قدرت خلافت به حساب نمیآمدند، عضوی از اعضای دستگاه قدرت محسوب شدند.
2⃣ اظهار ناتوانی و عجز خلفا در زمینههای گوناگون مسائل دینی (فقهی، اعتقادی و قضایی)، در کتابهای معتبر تاریخی ثبت گردیده است. [نمونهای از این عجز را در متن مقاله مطالعه كنيد.]
✍ نویسنده: محمدتقی دیاری.
🔴 مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی 👇
🇮🇷 | | eitaa.com/joinchat/825360384Cc56eb25290