☀️ به نام خدایی که دانا و باحکمت است
🍀 جز خدا کیست که در سایه مهرش باشیم
🍀رحمت اوست که پیوسته پناه من و ماست
#با توکل به اسم اعظمت❤️
آغاز می کنیم روزمان را🌾
#یکجرعهنورشفاورحمت📗
بسم الله الرحمن الرحیم
انا هدیناه السبیل إمّا شاکراً وإمّا کفوراً؛ ما راه را به او نشان دادیم، خواه شاکر باشد (و پذیرا گردد) یا ناسپاس»، سوره_انسان_آیه/۳
بر اساس این آیه میتوان برداشت کرد که از دیدگاه قرآن کریم، انسان به دلیل برخورداری از آگاهی فطری به خوبی و بدی، موجودی مختار و انتخابگر آفریده شده؛ در جایگاه خلیفةاللهی قرار گرفته و در نتیجه میتواند در طبیعت تصرف کند.
انسان اگرچه آزادی سیاسی دارد اما طبق آیه ۳۶ سوره اسراء، در برابر همه رفتارها و گفتارهایاش در عرصه سیاسی اجتماعی، مسئول است.به این ترتیب، چنین انسانی، به عنوان فاعل آزادی سیاسی به رسمیت شناخته میشود؛ اما آنچه از نگاه قرآن کریم اهمیت دارد این است که انسان اگر چه با چنین ویژگیهایی برخوردار از آزادی سیاسی است اما این آزادی همراه با عنصر مسئولیتپذیری است: «ولا تقف ما لیس لک به علم ان السمع والبصر والفواد کل اولئک کان عنه مسئولا؛ و از آنچه که به آن علم نداری پیروی نکن، زیرا گوش و چشم و دل، از همه اینها سوال میشود» (اسراء/۳۶).
قرآن کتاب هدایت ناس است که ظرفیت هدایت همه انسانها را دارد؛ امروز جامعه بشری و فرهنگ و اقتصاد و سیاست و همه لایههای زندگی انسان معاصر، بیش از هر زمان دیگری نیازمند هدایتهای قرآنی است».
🌤اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🌤
🍀السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ ع
🍀اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
#توضیحاتپستبعدی....
🍃التماس دعا
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
مهدویت_بصیرت
☀️ به نام خدایی که دانا و باحکمت است 🍀 جز خدا کیست که در سایه مهرش باشیم 🍀رحمت اوست که پیوسته
#توضیحات/۱
✍🏻آیتالله سید ابراهیم رئیسی : «قرآن کتاب هدایت ناس است که ظرفیت هدایت همه انسانها را دارد؛ امروز جامعه بشری و فرهنگ و اقتصاد و سیاست و همه لایههای زندگی انسان معاصر، بیش از هر زمان دیگری نیازمند هدایتهای قرآنی است».
وی با بیان اینکه خداوند ابزار شناخت و معرفت را به همه انسانها کرامت کرده اما برخی از انسانها از آن بهره نمیبرند، افزود: «هر کس که از قرآن که «هدی للناس» و پیامبری که «کافه لناس» است، بهره برد، به قلههای انسانی هدایت میشود»؛ آنگاه تصریح کرد: «اگر همه ما و جامعه بشری دل به آیات نورانی قرآن و به هدایتهای مفسران و مبیّنان قرآن یعنی ائمه هدی (ع) که عِدل قرآن هستند، بدهیم دولت اسلامی، جامعه اسلامی، نظام اسلامی و تمدن اسلامی در پرتو هدایتهای قرآن شکل میگیرد. مدنیتی که در پرتو قرآن نباشد، مدنیتی نیست که موجب ارتقای انسان بشود».
با گذشت بیش از چهار دهه از شکلگیری نظام اسلامی و کسب تجربههای مثبت و منفی در عرصه سیاست، شاید وقت آن باشد که در گام دوم انقلاب، نگاهی دوباره بیندازیم به برخی مصادیق این عرصه و تلاش کنیم تا حد ممکن، نظام سیاسی کشور را به هدایتهای قرآنی نزدیک و منطبق کنیم.
الف_ سیاست و نظام حکومتی
واژه سیاست در اصطلاح، اموری است مربوط به دولت و مدیریت و تعیین شکل و مقاصد و چگونگی فعالیت آن. درباره آیات و اشارات قرآنی مرتبط با سیاست و حکومت و نیز مباحث مشروعیتی و مقبولیتی، دیدگاههای متنوعی در میان علمای اسلام در مذاهب مختلف مطرح است؛ برخی شکلگیری هر نوع حکومتی را تنها مقید به حضور معصوم(ع) میدانند و برخی دیگر همچون امام(ره) با استناد به آیات و احادیث معتبر، نظریه «ولایت فقیه» را استنباط کرده و بر همان مبنا، نظام حکومتی ایران را شکل داده است.
از آنجا که بحث حاضر درباره بهرهگیری از هدایت قرآن در حوزه سیاست، آنهم در جامعه امروز ایران است، شرح تفاسیر و تفاصیل درباره نوع یا الزام به راهاندازی، شکل و قالب «نظام اسلامی» منتفی است و موضوع را از جنبههای مصداقی آن در بخش محتوای رفتاری و شیوه اعمال حاکمیت بررسی میکنیم.
ب_ مصادیق هدایت قرآنی در سیاست
گستره ژرف و چندلایگی آیات قرآن، فرصتی گسترده برای تبیینها و برداشتهای گوناگون فراهم آورده و آنچه در ادامه میآید، تنها یک برداشت و خوانش از متن قدسی است. در این نوشتار تلاش میشود با تکیه بر مختصات «فهم اجتهادی» و با استفاده از تفاسیر موجود، برخی گزارههای قرآن کریم را درباره عناصر و مولفههای سیاسی، استخراج کنیم. از جمله درباره مفاهیم سیاسی همچون آزادی، حقوق انسان (بشر)، آزادی بیان، آزادی عقیده، شایستهسالاری و ... .
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
📚 آثار بندگی
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (1)
س: جبر یعنی چه؟
ج: جبر یعنی کارها بی اراده است.
س: آیا جبر نداریم؟
✍🏻ج: خدا به انسان عقل داده که همیشه باشد. با فهم و شعور بپذیرد و با فهم و شعور رد کند. چَکی نمی شود قبول کرد و چَکی هم نمی شود پذیرفت. جبر، مقابل اراده است. هر موجودی که اراده ندارد، کارهایش جبری است و این تکوینی است.
ماه می چرخد. اراده ندارد و چرخشش جبری است. خدا این کار را کرده است؛ اما انسان خودش می فهمد که اراده دارد. هر کاری را بخواهد، می کند و هر کاری را بخواهد، نمی کند. این غلط است که من تصور جبر کنم. این، علامت بی شعوری انسان است. اگر تصوّر کرد، از همه ی خیرات و برکات محروم می شود. نتیجه اش این است.
چطور شما همه جا می گویی: «دلم می خواهد بکنم و دلم می خواهد نکنم»؟ و می گویی: «جبر نیست»؛ اما ناگهان می گویی: «جبر». جبر برای جایی است که اراده نباشد. همه ی مسائل تکوینی، جبری است؛ چون خدا به آن ها اراده نداده است. خورشید می چرخد و نور و حرارت می دهد؛ اما به اختیارش نیست. خدا آن را خلق کرده است. اما خدا به منِ انسان اراده داده است. اگر بخواهی، از این طرف می روی و اگر بخواهی، از آن طرف می روی و مجبور نیستی.
بنابراین تعبیر جبر در اینجا علامت جهل و نادانی است و درست نیست. خدا اراده داده است. همان طور که به شما چشم داده، اراده هم داده است. همان طور که به شما پا داده، اراده هم داده است. همه ی کارها طبق اراده ی شما انجام می گیرد. می روی؛ می آیی؛ می گویی؛ می دهی و خلاصه هر کاری می خواهی، انجام می دهی. آن وقت، خیلی جهل و نادانی است که انسان بگوید جبر است. آن ها می گویند جبر است و الّا جبر نیست.
جبر در انسان یکی از رسواترین حرفها است؛ اما در سائر کائنات، نه. خدا به آن ها اراده نداده و خودش آن ها را می چرخاند؛ اما به من و شما اراده داده و خودمان با اراده کار می کنیم؛ لذا خودمان مسئول اعمالمان هستیم. اگر بگویی اراده نیست، اراده ی خیر هم نمی توانی بکنی و از مزایای خیر و سعادت خیر محروم می شوی. مثل یک سنگ می شوی. نتیجه اش این می شود. کسانی در زندگی به مقامات عالی رسیدند و جلو رفتند؛ اما این بدبخت در اثر جهل و نادانی مثل سنگ افتاد و مرد. نتیجه ی آن، این جور می شود. آن ها هم مثل ما انسان هستند. اراده ی خیر می کنند. اراده ی فضیلت می کنند. اراده می کنند که وارد خط سعادت شوند و وارد می شوند و می روند تا به آنچه باید برسند، می رسند؛ اما این هنوز اینجا مانده و می گوید جبر است.
س: اختیار را خداوند به ما داده ... ؟
ج: اختیار را هم به شما داده است. اراده را هم به شما داده است. همه ی این ها را داده است. خدا به شما داده است. مال شماست. شما از آن اختیار و اراده استفاده می کنید، همان گونه که از عقلی که او داده، استفاده می کنید و از قدرتی که او داده، استفاده می کنید. همه چیز داده، اما او داده است و مال شما نیست. دلیلش این است که از شما می گیرند. وقتی دست انسان گرفتار رعشه می شود و می لرزد، نمی خواهد بلرزد، اما به اختیار خودش نیست. نمی خواهد، اما می شود. این معلوم است که به اختیار او نیست.
گاهی پای انسان فلج می شود و اختیار از دست می رود. نمی خواهد بیفتد. می خواهد حرکت کند، ولی نمی تواند. همه ی این ها با اختیار ما کار می کند. گاهی اختیار از یک عضو و گاهی از همه ی اعضاء سلب می شود. بنابراین اختیار و اراده هم مثل چشم و گوش و قلب است که گاهی از کار می افتد؛ منتهی ما چون دائماً از اختیار و اراده استفاده می کنیم، فکر می کنیم از خودمان است و دیگر کسی نمی تواند آن را از ما بگیرد. وقتی دست انسان فلج شد، دیگر نمی تواند آن را تکان بدهد. آن وقت می فهمد که از خودش نیست؛ یا وقتی قدرت حرکت از تمام اعضای بدن گرفته می شود، آن وقت می فهمد که بله!
🖊 ادامه دارد ...
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
✅ لازمه احساس مسئولیت چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
فرداى اين كشور، فرداى اين ملت، به احساس مسئوليت امروز شما نيازمند است. احساس مسئوليت كنيد كه چه بشود؟ كه خود را بسازيد؛ از لحاظ علمى بسازيد، از لحاظ ايمان و #تقوا بسازيد. (08/ 08/ 1387)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در امور فردی و اجتماعی
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
✅ ضرورت تقوا در فعالیتهای مجازی
🌷 امام خامنه ای:
كسى كه قلم به دست مى گيرد، بايد #تقوا، صداقت، عفاف و انصاف نسبت به ديگران جزو طبيعت ثانوى اش بشود. (09/ 12/ 1379)
🖊شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
در منابع روایی آمده است، زمانی که قائم آل محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) ظهور کند، مابین رکن و مقام میایستد، و پنج ندا سر میدهد:
إذا ظهر القائم (عج) قام بین الرکن و المقام و ینادی بنداءات خمسه:
الأول: ألا یا أهل العالم أنا الإمام القائم،
آگاه باشید ای اهل عالم من دوازدهمین امام هستم،
الثانی: ألا یا أهل العالم أنا الصمصام المنتقم،
آگاه باشیدای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده
الثالث: ألا یا أهل العالم إن جدّی الحسین قتلوه عطشان،
آگاه باشید ای اهل عالم که جدمن حسین را تشنه کام کشتند،
الرابع: ألا یا أهل العالم إنّ جدّی الحسین علیه السّلام طرحوه عریانا،
آگاه باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند،
الخامس: ألا یا أهل العالم إنّ جدّی الحسین علیه السّلام سحقوه عدوانا
اگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را ازروی کینه توزی پایمال کردند.
یزدى حایرى، إلزام الناصب فی إثبات الحجه الغائب عجّل الله تعالى فرجه الشریف. ج۲، ص۲۳۳
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📚 کلید بصیرت افزایی!
✳️ امام هفتم حضرت موسی بن جعفر صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: «تَفَقَّهُوا فِی دِینِ اللّهِ فَإِنَّ الْفِقْهَ مِفْتَاحُ الْبَصِیرَةِ وَ تَمَامُ الْعِبَادَةِ». در دین خدا #تفقه کنید و دینفهم باشید. مطالبی را که در دین مطرح است، بفهمید. مسائل مربوط به اصول #عقائد را که در دین وارد شده، بفهمید. مسائل #اخلاقی و رفتاری را که وارد شده، بفهمید. #احکام واجب و حرام را بفهمید. در محیط دین، جاهل نباشید. چرا؟ فرمودهاند: «تفقّه، مفتاح بصیرت است.» کلید روشنی در دین، تفقّه است.
اگر انسان در سه بعد مذکور تفقّه کرد و آن را فهمید، آنوقت «وَ تَمَامُ الْعِبَادَةِ»، عبادت او تمام میشود و الّا عبادتش ناقص است و بلد نیست.
از اجزاء عبادت یکی دو تای آن را بجا نمیآورد و ناقص میشود؛ اما اگر فهمید چه چیزی #واجب است و این #واجب چند جزء دارد، آن وقت همه را انجام میدهد و عبادت او تمام میشود.
بنابراین اگر انسان بخواهد عبادتش تمام باشد و ناقص نباشد، راهش این است که بفهمد چه چیزی در دین، #واجب و چه چیزی #حرام است.
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
مهدویت_بصیرت
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت 📚 کلید بصیرت افزایی! ✳️ امام هفتم حضرت موسی بن جعفر صلوات الله و سلام
#بیانات
اگر بصیرت نبود، همان ایمان ممکن است انسان را به بیراهه بکشاند. کسی که علم ندارد، بصیرت درست ندارد به آنچه پیرامون او دارد میگذرد، گاهی اوقات میشود که راه را عوضی طی میکند؛ همهی نیروی او نه فقط هدر میرود، بلکه به کجراهه او را میرساند و میکشاند. ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
ملاک انقلابی بودن، تقوا، شجاعت، بصیرت، صراحت است. ۱۳۹۵/۳/۶
جوان بایستی در نگاه دینی و نگاه سیاسی عمق داشته باشد تا به هر شبههی کوچکی پایش نلغزد، یا اشتباه نکند در زمینههای مسائل سیاسی. خیلیها در این حوادثی که در همین فتنهی سال ۸۸ اتّفاق افتاد لغزیدند؛ آدمهای بدی نبودند امّا لغزیدند بهخاطر کم بودن بصیرت. ۱۳۹۴/۸/۲۰
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
🔺️قحط الرجال در آمریکا..!
🔹بایدن و ترامپ، که دنیا یکی را حواس پرت و دیگری را دیوانه میپندارد، دو گزینه اول انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات ۲۰۲۴ هستند؛ بایدن رئیس جمهور مستقر و ترامپ اگر به انتخابات راه یابد [که احتمالا می یابد] قوی ترین رقیب او خواهد بود.
🔹ترامپ نوامبر آینده و کمتر از ۳ ماه دیگر ۷۸ ساله میشود و بایدن به زودی وارد ۸۱ سالگی خواهد شد؛ واشنگتن اگزماینر امید به زندگی در آمریکا را ۷۶ سالگی اعلام کرده و نوشته این عدد روز به روز کمتر نیز میشود؛ این رسانه آمریکایی می افزاید مرگ مردان در نیمه دوم دهه هفتم زندگی طبیعی است.
🔹در این سن به مرور ضعف بدنی، اختلالات ذهنی و بیماری ها بروز خواهند کرد؛ همین حالا بایدن اوضاع خوبی ندارد و علاوه بر حواس پرتی، مکرر زمین میخورد، و ترامپ اگرچه حافظه اش را از دست نداده اما نسبت به قبل بسیار کندتر شده و اضافه وزن دارد، که همین اضافه وزن میتواند کار دستش دهد!
🔹ببینید! تازه در چنین شرایطی این دو میخواهند وارد یک رقابتی شوند که در صورت پیروزیِ هر کدام، حداقل باید ۴ سال رئیس جمهور باشد؛ بایدن همین حالا هم واضح است که هیچ کاره است و برای کمترین کارهایش نیازمند دیگران است؛ نه به لحاظ جسمی و نه از نظر ذهنی کشش ندارد.
🔹با این وجود گویا آمریکایی ها با توجه به شرایط داخلی و بسیاری مولفه های خارجی، درکنار مسائلی که ما از آن بی خبریم، نمیخواهند یا نمیتوانتد از این دو نفر عبور کنند. همین مسئله باعث شده تا ریاست جمهوری آمریکا در سالهای اخیر به پاشنه آشیل این کشور تبدیل، و افول آمریکا را سرعت بخشد!
🔹عمر دست خدا است لیکن هنوز کسی نمیداند کشوری چون آمریکا اگر رئیس جمهورش حین خدمت بمیرد با چه تبعاتی روبرو میشود. این مسئله اخیرا به یکی از دغدغه های مردم آمریکا نیز بدل شده و بابت آن ابراز نگرانی میکنند. ولی واقعا آیا در آمریکا قحط الرجال است؟ این دو مرد نماد افول آمریکا هستند!
#عبدالرحیم_انصاری
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313
#بیانات #بصیرت
شناخت زمان، شناخت نیاز، شناخت اولویّت، شناخت دشمن، شناخت دوست، شناخت وسیلهاى که در مقابل دشمن باید به کار برد؛ این شناختها؛ بصیرت است. ۱۳۹۳/۹/۶
حوادث را درست نگاه کردن، درست سنجیدن، در آنها تدبر کردن، در انسان بصیرت ایجاد میکند؛ یعنی بینائی ایجاد میکند و انسان چشمش به حقیقت باز میشود. ۱۳۸۹/۸/۴
#کانالمهدویت_بصیرت
@mah_daviat313