✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال:
«من و همسرم از دو ماهگی،چند بار جلوی بچه زیر یک ساله ام جر و بحث داشتیم. الان تا کمی صدامون بالا بره بچه خیلی میترسه و می چسبد به من یا همسرم، چه کنم تا این مشکل برطرف بشه و ترس پسرم از بین بره؟ ممکنه تا آخر تو ذهنش بمونه؟»
پاسخ :
بازی های سه چهار نفره حرکتی انجام بدهید و از قبل با همسرتان هماهنگ کنید که اینکار را برای امنیت بچه ها انجام بدهیم. (مامان کنار بابا می نشیند و به بچه می گوید سرت را روی پای من بگذار و به بابا هم می گویید سرت را روی پای من بگذار و با بوسیدن و ناز کردن او، طوری رفتار کنید و کلمات را به گونه ای بیان کنید که بچه درک کند ما می خواهیم همدیگر را دوست داشته باشیم. هرچه این نوازش گری عمیق تر باشد، حال بچه زود تر خوب می شود.
#سوال_هفده
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال :
«ممکنه در مورد رابطه شناخت ما از کودکی و ارتباطش با کودک خودمون بیشتر توضیح بدید؟»
جواب:
*۱.* با حس شباهت، می توان رفتارهای مشابه را کنترل کرد؛ اگر از کودکی خاطره ای داشته باشیم، می توانیم با فرزندمان آن حس مشترک را پیدا کنیم و با آنها درست برخورد کنیم. بنابراین شناخت کودک درون، کمک می کند رفتار های جبرانی ما بیشتر شود. چون می فهمیم آن غم و خشم از کجا نشأت گرفته است و می توان جلوی اتفاق های بد را گرفت.
*۲.* والد کامل تری می شویم . زیرا گاهی والد درون است که به ما حکم می کند. ما در والدگری خطا می کنیم چون داریم نیازهای کودکی خودمان را برطرف می کنیم. بنابراین اگر کودک درونمان را بشناسیم، می توانیم کنترلش کنیم.
#سوال_هجده
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم 》✨
سوال:
«کودک ۱۷ ماهه من در حین کار کردن مدام در اطراف من هست و به پاهایم می چسبد، چون دوست دارد دائم پیشش باشم و بازی کنم، چکار کنم که امنیت عاطفیش به خطر نیفتد؟
شب هم هنگام شیر خوردن دائم چسبیده به من و اگر از خودم جدایش کنم بیدار می شود.»
پاسخ:
▫️فرزند شما در حال وابسته شدن است. راه حل: لازم است زمین بازی برای او درست کنید و زمان خاصی با او بازی کنید. مثلا دارید کار می کنید سطحی درست کنید که نتواند سراغ شما بیاید ولی شما را ببیند و محبت شما را ببیند. به او خوراکی دلخواهش را بدهید و با او حرف بزنید. این یعنی درست است که مادر از تو دور است اما حواسش به تو هست.
▫️شیر دادن به کودک شیرخوار در شب غلط است و اگر دیدیم کام بچه خشک شده با آب ولرم این حالت را درمان می کنیم زیرا دندان بچه را خراب میکند. ما بزرگسالان هم نیمه شب غذا نمیخوریم.
شیر خوردن نیمه شب دو دلیل دارد:
شیرخوار به دلیل کم ترشح شدن بزاق دهانش، به آب احتیاج دارد و اگر نیمه شب بیدار می شود به این دلیل است که یا شیر مادر ضعیف است یا چون الان که در حال شیر دادن هستید، عمق وجودتان رو درک نمی کند و شما باید با تمام وجود و فکر و احساس، به او شیر بدهید. مانند نماز خواندن که بعد از تکبیر گفتن لازم است تمام حواستان متوجه عملی که انجام می دهید، باشد
▫️برای بچه های شیر خوار و زیر سن مدرسه، لباسی را بپوشید و عطری هم نزنید تا بوی بدن شما را بگیرد؛ هر وقت خواستید از او جدا شوید، آن لباس را مثل پتو روی بچه بیندازید. بوی بدن شما او را آرام میکند و به او احساس امنیت می دهد.
#سوال_نوزده
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال :
«اگه حال بد مادر طولانی باشد،
مثلا باردار باشد، این امر برای کودکان دیگر قابل هضم هست و خسته نمی شوند؟»
پاسخ:
نوازشگری تان را به بچه هایتان عمیق و زیاد کنید و بچه را حامی عاطفی خودتان کنید.
اگر باردارید به بچه بگویید حالم به جا نیست. نگویید حالم بد است. بگویید «مامان یه کوچولو بخاطر مسافر بهشتی مان که الان در شکمش است، سنگین شده و انجام کارها برایش سخت شده. کمی هوای مامان را داشته باشید... یکی بیاد دست مامان رو بگیره...». جوری که انگار بچه شده اید ، از حمایت های کودکانه او استفاده کنید و مهندسی رفتار را به بچه ها، خصوصاً بچه زیر چهار سال، با بازی آموزش دهید.
#سوال_بیست
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم 》✨
سوال :
«پسر یازده ساله ای دارم که بیشتر خاطرات بد را از کودکیش می گوید و کلا بیشتر جنبه های منفی اتفاقات را می بیند. چه طور طرز نگاهش را اصلاح کنم؟»
پاسخ:
اگر به تازگی اتفاق افتاده، مربوط به سن بلوغ است چون نیاز به جلب توجه دارد. اما اگر از زیر سن مدرسه این طور است، شما یا پدر اینگونه هستید و جنبه وراثتی دارد. اما می شود با «بازی درمانی» و خواندن قصه های مختلف؛ داستان هایی که پر از سختی، تلخی وپستی و بلندی باشد اما پایان خوشی داشته باشد. در مورد خاطرات بد مقاومت نکنید چون اون نیاز به محبت دارد مثلا بگویید: «راست میگی. یخورده بیشتر بگو یادم بیاد! راستی بذار برم این خوراکی رو بیارم بعد بقیه رو برام بگو». او را ببوسید (بوسه کرامت: بوسه پیشانی و شانه راست) و بگویی: «بذار الان زانوتو ببینم جاش نمونده؟» و یادگیری های اخلاقی با او داشته باشیم.
#سوال_بیست و یک
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال:
« پسری هشت ساله و دختری دو سال و نیمه دارم. وقتی در طول روز پسر بزرگترم اذیت می کنه ومرا حرص می دهد، با اینکه خیلی دوست دارم اما دیگر نمی توانم بهش محبت کنم و در آغوش بگیرمش و حتی ببوسمش...»
جواب:
همیشه بچه بزرگتر را بیشتر نوازش کنید تا بچه کوچکتر و شما را اذیت نکند.
*راهکارهایی برای خوب شدن حال مادر:*
▫️تسبیحات حضرت زهرا (س) باعث تمرکز می شود.
▫️دائم الوضو بودن
▫️سجده های طولانی
▫️ ذکر عفواً عفوا به دلیل اختلالی که در سیستم تربیتی ما وجود دارد.
▫️ ذکر شکراً شکرا برای نعمت داشتن فرزندتان و سلامتی اش
وقتی بچه اذیتتان کرد بروید در اتاق و سجده طولانی انجام بدهید. بگذارید بچه ها ببینند که وقتی مامان عصبانی است، اول می رود در آغوش خدا و یک شارژ شگفت انگیز دریافت میکند.
خیلی مهم است سرمایه ای که از حال خوش معنوی تان به دست آورده اید، خرج بچه ها کنید.
#سوال_بیست و دو
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
سوال:
«حسادت پسر نه ساله ام به خواهر شش ساله اش، آیا می تونه نشانه طرد شدگی داشته باشه؟ یه جوری با خواهرش لج می کنه که گاهی بهش می گم خوب این که دشمنت نیست. البته باباش خیلی از خواهرش تعریف می کنه و میگه ببین تو اصلا این طور نیستی. این خوب مشق می نویسه تو چقدر ما رو اذیت کردی. همیشه با حسرت به دختر نه ماهه ام و نوازش هایی که میشه نگاه می کنه. گاهی بهش میگم تو هم بچه بودی این شیرین کاری ها رو می کردی، خیلی بامزه تر بودی»
جواب:
جملاتی مانند «خوبه دشمنت نیست» را نگویید. چون شما منفی میگویید اما او مثبت برداشت میکند و فکر میکند خواهرش واقعاً دشمنش است.
با همسرتون درخلوت، با قانون ۶+۱صحبت کنید. شش حسن و ویژگی مثبت همسرتان را ذکر کنید
و بعد بگویید: من مشکلی دارم که هیچ کس جز تو نمی تونه اون رو حل کند و اون اینه که وقتی پسرمون محبت های تورو به خواهرش می بینه، حالش بد میشه و همه ی ما صدمه میبینیم. من ازت میخوام خواهش کنم بهونه گیر مثبت باش در پسرمون و ببین پسرمون چقدر خوب میشه.»
این مطلب را عاشقانه بگو و از خدا بخواه که حرفت اثر بگذارد. نشانه ای بین خودتان بگذارید که اگر فراموش کرد، به اویاد آوری کنید. زمانی که پدر حضور ندارند، رفتار ایشان رو بازسازی کنید؛ یعنی جبران کم کاری پدر. در تنهایی به پسرتان محبت بیشتری داشته باشید و به این نکته توجه کنید که این بچه، امانت امام زمان(عج) است دست ما. ممکن است با بداخلاقی ما، ذخایر عاطفی بچه بسوزد و حتی ضد دین شود.
#سوال_بیست و سه
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
باعرض سلام خدمت اعضای محترم کانال
با عرض پوزش بابت دیروز ،امروز دو سوال در کانال قرار میگیرد🌹
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال :
«درست است که بیشتر گیرهای مذهبی بچه ها عاطفی است و به رابطه مادر و فرزند برمی گردد؟»
جواب:
دلیل عمده ای که بچه ها در بخش معنوی و مذهبی گیر می کنند، عدم رشد هوش عاطفی آنهاست. هر چقدر به کودک امنیت عاطفی بدهید، سریع تر از این حال خارج می شود.
#سوال_بیست و چهار
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم 》✨
سوال:
«کودک درونم رو گم کردم. فرزند اول و نوه ی اول بودم و همیشه باید بزرگ تر رفتار می کردم در حالی که سه تا بچه ی سه، شش و هشت ساله دارم، گاهی اصلا حوصلشون رو ندارم، کم می آورم، کلافه می شوم، دلم می خواهد داد بزنم، احساس می کنم فاصله دارم با کودکیشون.»
جواب:
با عرض معذرت، شما کمی لوس تشریف دارید؛ چون بچه اول و نوه اول بودید و خواسته ها و نیازهایتان زود برآورده می شده و دیگران را با شما سایز می کردند. لازم است این لوسی را درمان کنید.
هر وقت دیدید به خاطر بچه ها دارید کم می آورید و موتور می سوزانید، در ابتدا به آغوش حضرت حق پناه ببرید که در همه امور درمانگر است و بعد به آغوش همسرتان پناه ببرید و حریم ارتباط خلوتتان را اصلاح کنید. ارتباط لمسی را بیشتر کنید تا بتوانید آن را خرج بچه هایتان کنید. حداقل دوبار در هفته فقط شما و همسرتان در آرامش باشید و بچه ها نباشند. در حضور بچه ها، نوازش گری هایی را که برای آنها مضر نباشد، انجام بدید مثلا خوراکی گذاشتن در دهان همسرتون و بچه ها. ارتباط های عاطفی نرم و لطیفی که بچه ها تحریک نشوند. زیرا امنیت عاطفی، روحی و روانی فرزندان ما، اولین اصل تربیتی است.
#سوال_بیست و پنج
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم 》✨
سوال:
من شخصیت درون گرایی دارم. می خواهم بدانم طریقه مهر ورزی به دختر دوازده ساله برون گرا چطور باید باشد؟
جواب:
مثل دو دوست با هم بیرون بروید؛ کتابی را به دخترتان بدهید تا بخواند و شما همزمان گلدوزی یا قلاب بافی انجام بدهید اما همزمان تمرکز و هوش و حواستان به فرزندتان باشد. مثلا بگویید اینجا را یک بار دیگر بخوان. چقدر قشنگ خواندی! برای او کار منحصر به فردی انجام بدهید بدون اینکه از قبل به او گفته باشید.
#سوال_بیست و شش
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🖤القاب مطهر حضرت مادر زیاد هستند؛ ولی تنها لقبی است که حقانیت حضرت زهرا را مقابل کسانی که منکر شهادت وموقعیتشان هستند اثبات میکند. صدیقه بودن ایشان در حقیقت نابی که در قرآن خداوند صدیقها را کسانی قرار میدهد که در برابر منکران قرآن قرار دارند. ﴿ الَّذِینَ آمَنُواْ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ أُوْلَئِکَ هُمُ الصِّدِّیقُونَ وَالشُّهَدَآءُ عِندَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ وَکَذَّبُواْ بِآیَاتِنَآ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ الْجَحِیمِ﴾(حدید،19) شهداء اینجا به معنی گواهان است اعم از شهید که درراه خدا کشته شده است.
🖤خداوند صدیقین را اینگونه معرفی میکند: ۱_ایمان به خدا دارند
۲_تمام انبیا را باور کردند و اینها مقام عندیت پیدا کردند.
۳_فعل وقولشان همراه است.
۴_خداوند شهادتشان را درقیامت میپذیرد و به آنها اعتماد میکند. گواه معمولی نیستند و عند ربهم هستند. ﴿بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ﴾(آلعمران،169) درنزد خداوند ویژه رزق دریافت میکنند. گواه نزد خداهستند وگواهیشان مورد پذیرش است.
🖤این جمله نبی نیز بر اساس آیه قرآن قابل فهم تر میشود: «فاطمه پارۀ تن من است. هرکس اورا به خشم آورد مرا به غضب وخشم آورده و هرکس اورا خشنود و راضی کند، مرا خشنود و راضی کرده است》.
🖤اینطور نیست که بهعلت دختر پیامبر بودن، حضرت صدیقه چنین جایگاهی دارد. خیر بهدلیل مقام صدیق بودنش است.
🖤 ابوبکر بعداز خطبه فدکیه درمسجد شروع میکند به اقرار اعترافات جدی درباره حضرت زهرا؛ ولی یکی از القاب خاصه او را ذکر نمیکند و آن لقب صدیقه بودنش هست.
🖤مریم(علیهاالسلام) را نیز تکذیب کردند. درقرآن میفرماید: ﴿أَنَّىٰ لَكِ هَٰذَا﴾(آلعمران،37) خداوند به او بدون داشتن همسری فرزندی داده بود.حضرت عیسی(علیهالسلام) را به دنیاآورد واز خدا خواست که ﴿يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَذَا وَكُنتُ نَسْيًا مَّنسِيًّا﴾(مریم،23) این را وقتی یاد میکند که مقام صدقش را تکذیب میکردند. ﴿یا أُخْتَ هَارُونَ مَا كَانَ أَبُوكِ امْرَأَ سَوْءٍ وَمَا كَانَتْ أُمُّكِ بَغِيًّا﴾(مریم،28) این بچه را از کجا آوردی؟ پدر و مادرت اهل آلودگی نبودند. حضرت حق از او سکوت خواست وبه کودک دستور داد که درمهد صحبت کند. ﴿قالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتانِيَ الْکِتابَ وَ جَعَلَني نَبِيًّا30 وَ جَعَلَني مُبارَکاً أَيْنَ ما کُنْتُ وَ أَوْصاني بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ ما دُمْتُ حَيًّا31﴾(مریم،30تا31)
🖤حضرت وقتی از فدک صحبت میکنند، مردم فکر میکنند دعوا سر یک باغ است؛ درحالیکه همه میدانستند فدک از آن فاطمه سلام الله علیها است از ایشان غصب شد حضرت زهرا از ولایت دفاع میکردند و اگر ابوبکر صدیقه بودن حضرت فاطمه را تصدیق میکرد، باید ولایت امیرالمؤمنین راهم از ایشان قبول میکرد.
#استاد نیلچی زاده
۱۳۹۹/۱۰/۷
🔘چگونه به مقام صدیقین و صدیقه بودن برسیم ؟
🖤کلید واژه صدیق وصدیقه برای کسانی است که در مسیر خدا قرار دارند و در مسیر خدا نورانی شدند و مقام عندیت دارند و آیه ۶۹سوره نساء در این مورد است.﴿وَ مَنْ يُطِعِ اللهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفيقاً﴾(نساء،69)
✨اگر کسی اطاعت خدا
✨ و رسول را انجام دهد
✨وسبک زندگیاش قرار بدهد
و هویتاش بشود،
💞 به مقام رفاقت وعندیت خدا میرسد.
رفاقت را رفاقت میگویند؛ چون از رفق ومدارا میآید. رفیق هیچوقت رفیق خود را جا نمیگذارد و اجازه نمیدهد خیر ومنفعتی نصیبش شود؛ مگراینکه دغدغه دارد هرچیزی که به دست آورده قبلش وبعدش رفیق خودش را مقدم بداند وهمقدمی کند.
رفیق خوب اجازه نمی دهد خیری از دست رفیقش برود.
در زندگی ما میخواهیم که کسی با بدیهای ما کنار بیاید.
رفیق یعنی مدارا کردن و یعنی کسی که کمک میکند ما بدیهایمان را اصلاح کنیم و کنارمان باشد.
💫 کسانی هستند که دراطاعت شما و پیغمبر بهگونهای همراه و همقدم میشوند که عیبها ونقصهایت یادت رود.
🌿 آنها برطبق آیه 69 بدین شرح است:
1⃣گروه اول نبیین؛ از نبأ میآید که یعنی از اخبار آسمانی باخبر شدند. باتمامی انبیائی که از قبل آمدهاند و در رأس آنها محمد مصطفی(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) است. نبأ اعم از رسول است.
☘قرآن در اوج نمایشش شیرین و عادی حرف میزند و روح وجانمان به تجلی درمیآید. اگر اهل رفیق بازی هستید، رفیقانی انتخاب کنید که آنقدر دستشان پر است که هرجا کم آوردید جبران کنند.
✨انبیا دارای سه صفت
اجتبی و اصطفی و ارتضی هستند.
✔️ آنقدر قشنگ وقتی اشتباه کردند؛ مثل حضرت داوود(علیهالسلام) وحضرت یونس(علیهالسلام) معذرت خواستند و استغفار کردند.
✔️ آنقدر قشنگ وقتی به گناه رسیدند خودشان را حفظ کردند؛ مثل حضرت یوسف(علیهالسلام). ✔️آنقدر قشنگ عالم را نجات میدهند؛ مثل حضرت عیسی(علیهالسلام).
2⃣گروه دوم صدیقین؛ صدیق حرف کج و رفتار نامیزان انجام نداده وبه قدری راستی ودرستی در او هست که به تعجب درمیآیی. برای شما که هیچی نداری آبرو می گذارد که شمارانجات دهد.
3⃣گروه سوم الشهداء؛ مقام شهید شامل آنکسانی است که درقیامت گواه خواهند بود و آنانکه در راه خدا پیکار کردهاند. شما آنها را انتخاب نمیکنید؛ بلکه آنها شما را انتخاب میکنند؛ چون شما اهل اطاعت از خدا وپیغمبر بودی.
خانمی نقل میکرد که سالها قبل یک روز از مترو پیاده شدم و دیدم عکس شهیدی روی زمین است و همه پا میگذاشتند. عکس را برداشتم و در کیفم گذاشتم و از روزی که به این شهید احترام گذاشتم، بیش از پیش اطاعت خدا و رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در زندگیام پیدا شده است. شهید آنقدر پر از نور وخواستنی است که زندگی را پر از نور میکند.
4⃣گروه چهارم الصالحین؛ صالحان کسانی هستند که از آدم دستگیری میکنند. همۀ ما میخواهیم به صالحین محلق شویم و هرروز در نمازهایمان سلام میرسانیم، درآخر نماز«السلام علینا وعلی عبادالله الصالحین»؛ یعنی ادعا نداریم که صالح باشیم؛ ولی میخواهیم که جزء صالحین باشیم. سلام بر ما و بر بندگان صالح خداوند. سر وپای وجودشان پر از نور خواهند بود و خدا و رسول ویژه روی آنها حساب میکنند. ﴿ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَيْهِمْ﴾ بااطاعت خدا و پیامبر شما مقام معیت پیدا میکنید؛ مثل مقام عندیت که خاص است و برای هرکسی براحتی حاصل نمیشود.
#استاد نیلچی زاده
۱۳۹۹/۱۰/۸
🖤امتحان صدیق بودن این است که افراد مشرک بدیهیات را در فرد تکذیب میکند
🖤انسان های صادق در امور مادی شبیه بقیه است اما در رعایت حدود الهی مانند بقیه نیست و کسانی که دنیا را بر اخرت بپسندد از خوب ترین خوب های هستی فاصله میگیرد از انها کینه میگیرد وفاصله میگیرد و انها را تکذیب میکنند
🖤در ایه ۴۶ سوره یوسف ودر ایه ۷۵ سوره مائده که حضرت یوسف و حضرت مریم را مورد تهمت قرار گرفتند
🖤ایه ۱۹ سوره حدید : (وَالَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ أُولَٰئِكَ هُمُ الصِّدِّيقُونَ ۖ وَالشُّهَدَاءُ عِندَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ ۖ ...)
کسانی که به خدا وپیامبرانش ایمان اوردند اینها کسانی اند صدیقین محسوب میشوند صدیقین وشهدا نزد پروردگار پاداش انها نزد خدا خواهد بودو نور صدیقین برای انهاست
🖤وقتی نور درباره حضرت زهرا آشکار می شود آیا به کسانی که به صدیقه بودن ایشان اعتراف دارند هم می رسد یا در چراغدانی محبوس می شود ؟
✨ایه ۳۵ نور ..مثال نور مطهر الهی خداوند میفرماید: این نور به وساطت نور حضرت زهرا به تمام عالم تابیده می شودواین اراده حضرت حق است که نور علی نور راه را باز می کند
✨یهدی الله لنوره من یشاء
هرکس بخواهد با خدا سر وسری پیدا کند ودرقاعده من یشاء وارد شده باشد این نور دستگیرش می شود
🖤سوره بقره آیه ۲:
(ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ)
این کتاب با عظمتى است که هیچگونه شکى در آن نیست و مایه هدایت پرهیزکاران است.
✨هدایت قرآن به افراد متقی خواهد رسید✨
ودراین آیه فرموده هرکس صلاحیت این نور را داشته باشد به او این نور خواهد رسید
💫نور حضرت زهرا بیش از تصور است
💖نوع جایگاه حضرت زهرا نور ابدی وسرمدی است
🖤وقتی در صلوات خاصه در ظاهر فقط دارید به حضرت زهرا سلام می کنید اما اگر دقت کنید
در فرازهای۳گانه این صلوات :
✔️فراز 1⃣ مقام عندیت ایشان را در صدیقه بودن آشکارمیکند(اللهم صل علی الصدیقه)
✔️مقام2⃣ مقام فاطمیت آشکار می کند
جداشده از بدیها وجدا کننده خلق از آتش ومردم از شناخت و درک ایشان جداشده اند
✔️صفت 3⃣زکیه بودن است که مقام پاکی وطهارت ایشان در هویت بندگی است
☘قد افلح من زکها وقد خاب من دسها ..
💞یک سبک زندگی وروش است کسانی که می خواهند درسایه اسم این شریف باشند باید از دنیا وهدفگذاری دنیا برای دنیا جداشود وبه هراندازه برای او دنیا هدف باشد به همان اندازه از حضرت فاصله خواهند گرفت
✔️4⃣چهارمین مقام حضرت مقام حبیبه حبیبه است.
❤️محبوبه: کسانی که دوست داشتنی هستند ومحبی دارد ولی حضرت زهرا برتر از محبوبه اند وحبیبه هستند یعنی هرجایی باشند محبت او دردلها جای می گیرد ومحبت از جان ایشان نشات پیدا میکند بر دیگران
☑️در محبوبه بودن این محب است که محبوب را دوست دارد اما در حبیب وحبیبه بودن این فرد دوست داشتنی هست که هرجاقرار بگیرد محبت او در دلها جای خواهد گرفت
حضرت زهرا در خطبه فدکیه میفرمایند امانا من الفرقه است ...امنیتی است که حضرت حق خواستنداشکار شود درحق حضرت زهرا سلام الله علیها وکسانی که به ایشان متصل اند؛ همسرشان وفرزندانشان در راس انها وجود پیامبر (ص)است واز تفرق جلوگیری می کند
✨محبت خلق واهل ایمان به این خاندان محبتشان ومقام حبشان از طریق حضرت زهرا سلام الله علیها را آشکار می کند
🌟خداوند او را دوست داشتنی کرده ومورد تاکید وتایید ستایش است
☘مقام حب برای کسی است که خود او دوست داشتنی است برای حضرت حق
🌹درباره پیامبر ۳ اسم ایشان از ریشه حمد گرفته شده :احمد ومحمود ومحمد
و دشمن ترین دشمنانشان نمیتوانند از ایشان بد بگویندوهیچ تقص وعیبی به ایشان نمیتوانند نسبت بدهند وحتی مورد قبول خود دشمنان نیز قرار نمی گیرد
⚜کسی که حبیبه خدا ورسول خدا است
💖حبیبه تمامی خلائق میشود از نباتات وجمادات وحیوانات ومخلوقات
🎁دریافت مقام حبیبه بودن معیاری است برای سطح زنده بودن وحیات حقیقی فرد را نشان می دهد هرکس بیشتر به حبیبه نزدیک شود به حیات حقیقی نزدیکتر میشود
*⃣هرکس از محبت حضرت زهرا سلام الله علیها فاصله بگیرد به همان اندازه دچار از خود بیگانگی میشود چون با سر وجودی خودش وبا سر وجودی عالم هستی وعلت خلقت فاصله گرفته
😍 حضرت زهرا علت اشتی انسان با خودش علت اشتی انسان با خدا وعلت اشتی انسان با خوشبختی اش خواهند بودبه واسطه صفت حبیبه بودنشان ❤️
⚜مقام حبیبه بودن (خوبی ها اینقدر اشکار است که دشمنان به ان اقرار میکنند)بالاتر از مقام محبوبه بودن است
5⃣پنجمین مقام حضرت زهرا در صلوات خاصه مقام حبیبه نبیک :کسی که از همه عالم آگاه است به اذن الهی .
✔️نبا به معنی خبر است .
کسی که اخبار عالم خبر دارد که دیگران خبر ندارند.
💎گاهی دوست داشتن کسی :به خاطر جهل کسی رخ می دهد(محبوبه بودن).ولی اگر دوست داشتنی بودن که صفت ذاتی است وبرای پیامبر رخ دهد این حقیقت وخبر مهم آشکار میشود
#استاد نیلچی زاده
۱۳۹۹/۱۰/۲۸
6⃣ششمین صفت ام احبائک واصفیائک :بر تمام کسانی که خداوند برگزیده مادری می کند وروایت داریم کسی که حضرت را دوست دارد ومحب هست میتواند حضرت را مادر صدا بزند
🌹در مورد شهداء ویژه این ویژگی آشکار می شود
🖤 به میزان انس ومعرفتشان این مقام برای آنها اشکار می شود واز مقام حبیبه بودن واصطفی ومحبوب حضرت احدیت بودن برای کسی آشکار میشود که اتصال هویتی پیدا کند
🌱فراز دوم فرار روضه حضرت زهراست وروضه خوانی حضرت امام حسن عسگری است ..
اگر کسی توان روضه خوانی دارد متوجه میشود ..
🔘بار خدایا تو طالب حق حضرت زهرا از ظالمان ایشان باش و آن ظلم نه به عنوان زن ویک بانوی مسلمان ومومن ویک فرد از امت پیامبر است هرچند برای همه این حقوق حفظ میشود
واین ظلم تبدیل به استخفاف به حق است
✨هرزمانی که از حضرت می گویید از خدابخواهید تو طالب حق کسی باش که خفیف شمرده حق ایشان را
اینجا حرف از شخص حضرت نیست بلکه حقی است که از ایشان ضایع شده وجایگاه مودت فی القربی بوده که از طرف خداوند وپیامبر حق متفاوتی برای ایشان قاّل بود
واین حقی است که بیش از هرچیزی باید دیده می شد که مردم دچار اشتباه نشوند
🖤تقرب ۳ گانه حضرت ایشان راوارد قربی می کند وهیچ کسی نمیتواند به این حق نزدیکتر باشد
✨پاره تن پیامبر ونزدیکترین فرد به پیامبر کسی است که درحیطه عمل ورفتار از ایشان بیشتر ازهمه تبعیت داشته باشد وبضعه منه است
الی الله من الله والی النبی
این مقامات ۳ گانه حضرت است👆
🤲جمله سوم از روضه خوانی حضرت ..وکن الثائر الهم بدم اولادها...خداوندا خون خواه خون حضرت باش با ظهور حضرت مهدی عجل الله
💐۹۰ سود وفایده برای کسی است که برای ظهور حضرت دعا می کندو در کتاب مکیال المکارم آمده است
✨دوست داشتن حضرت زهرا وپیروی از ایشان اتفاق عجیبی را رقم میزند که با خداورسول و اهل بیت وخودش آشتی می کند
#استاد نیلچی زاده
۱۳۹۹/۱۰/۲۸
سوال:
«من در کودکی احساس غم و تنهایی داشتم. اما باز هم مثل مادرم خیلی شاد نیستم، نمیدونم چی کار کنم؟»
جواب:
شما باید جراحی عاطفی شوید بدون بیهوشی.
خاطرات تلخ خودتان رو بنویسید و هروقت دیدید خیلی اذیت می شوید، روی سجاده بنشینید باوضو و قرآن را روی رحل بگذارید و بخوانید. احساسات خود را، در دفترچه ای برای خدا بنویسید. سجده کنید و نماز بخوانید و حالتان را با خدا خوب کنید. این یعنی درمان خلاق حال با هوش معنوی.
#سوال_بیست و هفت
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال:
«من احساس میکنم اصلأ کودک درون ندارم و اصلا نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم و همین مسئله رو هم با فرزندانم دارم. ارتباط موثری نمیتونم برقرار کنم مخصوصا با دختر وسطیم که شبیه پدرشه و بهشدت درون گراست.»
جواب:
در کودک درونتان باید عمیق شوید و دفترچهای بردارید و خاطراتتان را بنویسید. اگر می خواهید دست کسی نیفتد و اذیت نشوید، برای نوشتههایتان نقطه نگذارید مثل علامه طباطبایی در نوشتن کتاب المیزان. عکس های کودکیتان را اسکن کنید در گوشی یا کامپیوتر و با نگاه به آنها، کودک درونتان را فراخوان بدهید و با او ارتباط بگیرید.
▫️ کتاب روانشناسی تربیتی از آقای منطقی در مورد این مطلب کمک کننده است.
#سوال_بیست و هشت
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سؤال:
«پسر بزرگم شش ساله است و دوست دارد با پدرش بازی کند اما پدر به هر بهانه ای میخواد از سرش باز کند( پدرتحصیل کرده است و قبل از کرونا معاون پرورشی بوده و الان کاملا فراغت دارد و دغدغه مالی ندارد)، با خانواده همسر در یک ساختمان زندگی می کنیم و پسرم عمه های مجردی داردکه غالباً سرشان درگوشی است و به دانلود فیلم مشغولند و هله هوله می خورند. خودم با بچه ها بازی می کنم اما نمی توانم تمام وقت مشغولشان کنم و قفل کردن در را هم راه حل مناسبی نمی بینم. راه حل تربیت فرزندانم چیست؟»
پاسخ:
برای کسانی که می گویند پدر با بچه بازی نمی کند و برای بچه کم فروشی می کند سه پیشنهاد دارم:
۱- هنر بانو بودن خود را فراموش نکنید. در حیطه خانم بودن، یک خانم هیچگاه امر و نهی مستقیم نمی کند وجزء محدوده های ممنوعه است و اگر این کار را بکند هم دچار انکار و هم دچار مزاح (حالا نمی گوییم تمسخر) قرار می گیرد. هرچه امر و نهی مستقیم کنید مثلاً بگویید: «با بچه ها بازی کن. چرا بازی نمی کنی؟»، چاقوی شما درباره هرچیزی خصوصاً درباره تربیت بچه ها، کندتر و در واقع نفوذ کلامتان ضعیف تر می شود؛ به ویژه اگر درمقابل بچه ها صورت بگیرد که در این صورت اقتدار پدرانه را هم از بین برده اید چون بچه ها می بینند درست است که پدر حرف می زند اما مادر تصمیم می گیرد.
۲- دومین چیزی که باید درحیطه ممنوعه باشد، انتقادکردن از خانواده همسر است، چه مستقیم چه با نیش و کنایه. در حقیقت انتقاد یا نیش و کنایه نسبت به نقاط ضعف درسبک تربیتی، بخصوص در رابطه با خانواده همسر، می تواند شما را خلع سلاح کند. این انتقاد را باید به اصطلاح "روم به دیوار" بگید... طوری نگویید که او به خودش بگیرد. بلکه جوری بگویید که متوجه نشود منظورتان اوست. مثلاً بگویید من دوست ندارم بچه ها هله هوله بخورند و دائم فیلم دانلود کنند ببینند. ولی این صحبت وقتی گفته شود که بچه ها پیش خودتان باشند و تازه از خانه آنها برنگشته که بگوید: «آهان منظورت خواهرمه نه که خانواده شما خیلی بلدند رفتار درست داشته باشند» وآن جنگ جهانی "مامانم اینا و مامانت اینا" شروع می شود. برای این موقعیت خاص برای بازی پدر با بچه ها، پیدا کردن زمان و زمینه خیلی مهم است تا بچه ها بتوانند با پدر تعامل کنند. سلیقه هردو گروه را مورد سنجش قرار دهید؛ پدر چه بازی هایی دوست دارد، بچه ها چه بازی هایی دوست دارند و اشتراک بگیرید و این بازی را با یک خوراکی خوب یا فیلم و برنامه تلویزیونی که همه دوست دارند، تمام کنید و در انتها هم برای پدر و هم برای بچه ها، تشویق کلامی قرار دهید که حال دل پدر را خیلی خوب می کند.
مشکل اساسی مادران این است که بازی های پدر با بچه را خشن می دانند. اگر واقعا خطر یا آسیب جدی برای بچه نیست، کاری نکنید که بچه لوس شود و سخت گیری شما مانع ورود پدر به بازی شود. به هراندازه بازی مشترک خانوادگی داشته باشید، این فرصت برای پدر فراهم می شود تا این تعامل و زمان وزمینه ایجاد شود. برای این تعامل جایزه قرار دهید، حتی اگر خیلی کم باشد بلافاصله برای او جایزه خانمانه ای قرار دهید؛ در رفتار وکلامتان، شیرینی و حلاوت داشته باشید و نوازش های نگاه، گفتار، رفتار و لمسی را نصیب پدر کنید تا پدر خودارزشمندی خودش را پیدا کند؛ چون یک پدر بخشی از نقش پدری اش را در رفتار شما دریافت خواهد کرد. هرچه شما بیشتر خانم باشید، او هم بهتر پدری خواهد کرد. وقتی می بیند با بچه ها بازی کرده یا به درسهایشان رسیدگی کرده و شما شیرین و دلپسند تحویلش می گیرید و حال دلش را خوب می کنید، طبیعی است که برای دفعات بعد راحت تر داوطلب خواهد شد و رفتار بهتر و جدی تری خواهد داشت.
#سوال_بیست ونه
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال : لطفاً چند بازی خانوادگی معرفی کنید.
پاسخ:
بازی های ایرانی و محلی و دسته جمعی، اسم فامیل، گل یا پوچ، نون بیار کباب ببر، گرگم و گله می برم، بازی های قدیمی و گاهی اگر دیدید همسایه نیست بازی هایی مثل: فوتبال با توپ های پارچه ای، گرگم و گله میبرم و...
شما به عنوان مادر زمان و زمینه را فراهم کنید. امر و نهی مستقیم نکنید و پایان را اعلام کنید.
#سوال_سی
🌿🌿🌿🌿🌿
✨《 بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال :
« دخترم سیزده ساله است و وسواس شدید در زمینه نظافت اتاقش و انتخاب و رفتارهای متفاوت دارد. لطفا مشاوری که در زمینه وسواس می شناسید، معرفی کنید.»
پاسخ:
یا شما یاپدر بچه، سخت گیری های زیادی در نظافت اتاق داشتید. معمولا نظافت اتاق برای بچه ها خیلی سخت است. مامان ها این حالت را خیلی شدید دارند. لطفا خودتان را درمان کنید چون اگر شما خودت را درمان نکنی و بچه را پیش روانشناس هم ببرید، ممکن است وسواس تمیزی اتاق بچه شما درست شود اما حساسیت شما ممکن است به موهایش یا یک چیز دیگر برود.
درمورد نظافت اتاق بچه ها در سن بلوغ باید به بچه ها یاد بدهیم اتاقشان مرتب باشد آنطور که او می خواهد. اما یک روز در هفته تمیزی مامانی داشته باشد و من می شوم خدمتکار تو و مامانی باید تمیز کنیم. اینگونه هم حال بچه خوب می شود و هم حال شما.
#سوال_سی و یک
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سؤال:
«من شیرین که نیستم هیچ، تلخ هم هستم. نمی خواهم ولی هستم. یه راهکاری بدهید بتونم تغییر کنم. ۴۳ ساله هستم و دختر ۱۴ ساله دارم که با هم مشکل هم داریم.»
پاسخ:
حیطه ارتباط عاطفی با همسرتان را درست کنید. سجده طولانی انجام دهید. همچنین یاد نوجوانی خودتان بیفتید یاد کودکی تان بیفتید. (زیاد مناجات بخوانید. مناجات مسجد کوفه، مناجات شعبانیه، مناجات خمس عشر )زیرا مناجات خواندن باعث شیرین شدن رفتار می شود.
#سوال_سی و دو
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال :
لطفاً درباره مادر درون گرا کمی توضیح دهید. باید چه کار کنیم مادر خوبی باشیم؟
پاسخ:
باید مهارت هاي برونگرایی را یاد بگیرند،به هر آدم درونگرا واجب اخلاقی و رفتاري است که رفتارهاي برونگرایی را بیاموزد و به هر انسان برونگرایی واجب است مهارت هاي درونگرایی را
یاد بگیرد، چون انسان متعادل باید هر دو مهارت را یاد بگیرد، بخشی از صفاتش را به صورت ژنتیک دریافت کرده و بخشی از آن، هنري است که باید به خودش اضافه کند. حالا من مادر درونگرا براي اینکه بتوانم مامان خوبی باشم یکی از چاره هایش این است که هرشب نمره بیست را اجرا کنم ، هر شب از شب هاي هفته بیست دقیقه اعضاي خانواده را دور هم جمع کنید و یک
فعالیت مشترك را تجربه کنید، یک شب قرآن، یک شب دعا، یک شب انتقاد با محبت، یک شب شب شعر، یک شب شب رمان خواندن و یک شب هم بازگویی مشکلات و مشورت خانوادگی است. هر شب بیست دقیقه می نشینیم نمره بیست می گیریم. مامان هاي درونگرا باید در این فعالیت هاي دسته جمعی ساده، فرصت بیشتري براي فعالیت داشته باشند و دوم اینکه هر چقدر می توانند خودشان اهل تلاوت قرآن، دعا و رمان و شعر شوند، چون اینها باعث می شود براي احساسات گنگی که درون شان است کلمه پیدا کنند. آدم درون گرا خیلی وقت ها نمی داندچگونه باید احساسش را بیان کند و دچار سوء قضاوت میشوند. یا اگر می خواهد بیان کند باید یادبگیرد بنویسد؛ خاطره نویسی مادران درون گرا را توانمند می کند خواندن شعرهاي با ارزش، خواندن رمان هاي پاك نه هر رمانی، کمک می کند یاد بگیرند چگونه بتوانند احساساتشان را بیان کنند.
#سوال_سی و سه
🌿🌿🌿🌿🌿
✨《بسم الله الرحمن الرحیم》✨
سوال:
« من چطور می توانم به پسر بچه ای که تازه چهارسالش شده یاد بدم هر حرفی رو هر جایی نزنه و اتفاقات خونه و مسائلی رو که ما نمی خوایم رو جایی نگه. مثلا جایی رفتیم ولی نمی خواهیم مادربزرگش بفهمه؟»
پاسخ:
هر اندازه شما در خانه بدون استرس، اضطراب و پرخاش به بچه بگویید: « این راز خانه ماست»؛ معمولا وقتی بچه ها می خواهند تلفن را بردارند می گوییم: «حرف نزنیا، نگی بابا هست، مامان هست، بابا کجا رفته، مامان کجا رفته». در این موقعیت ها، سربزنگاه خیلی وارد نشوید چون آنجا بیش تر به او استرس دست می دهد. بچه فکر می کند یک بازی است و وقتی شما باهیجان می گویید، او خیلی جدی گوشی را برداشته و توضیح می دهد: «مامانم گفته نگو اما من به شما میگم.» طبیعی است بچه به مادر بزرگ، پدربزرگ، عمه، خاله و دایی محبت دارد و دلش می خواهد بگوید که من آدم مهمی هستم و یک سری چیزها را می دانم که شما نمی دانید. اگر محبت های خود ارزشمندی در بچه به موقع رخ بدهد و قوانین را با پرخاش به بچه نگویم و تبدیل به یک قانون بشود، ممکن است. قانون اساسی خانواده ما این است که اگر حرف و سوالی در مورد خانواده ما پیش بیاید، بزرگترها توضیح می دهند و این را باعشق به بچه ها بگوییم. این به یک رویه ی ثابت تبدیل شود.
در مقابل اشتباه بچه ها، اخم و قهر کوتاه انجام دهیم. یعنی اگر فهمیدیم که بچه فهمیده دارد کار اشتباهی انجام می دهد، بخاطر اشتباهش پرخاش نکنیم، کتکش نزنیم، حرف بد به او نزنیم و توبیخ های شدید نکنیم. اما قهر کوتاه کنیم. (قهر کنیم تا وقتی که خودش بیاید آشتی کند.) بعد با«جونم و دلم» از او بخواهیم که دیگر این کار اشتباه را نکند. امکان دارد یکی دو بار دیگر تکرار کند اما باز قهر کوتاه می کنیم و به او یاد می دهیم که این کار اشتباه را نکند.
مهم این است که:
پدر و مادر خیلی جدی پای این قانون اساسی بایستند.
بچه ها باید بدانند گزارشگر خانواده نیستند و باید بدانند به خاطر گزارش نکردنشان است که عزیزند.
در زمانی که می توانند چیزی را بگویند و نمی گویند یک نگاه پر عشق و محبت کنید و دست نوازش بر سر او بکشید و یک بوسه به پیشانیش بزنید و بگویید: «قربون تو بشم که بزرگ شدی، عاقل شدی. قرار نیست کسی حرف خانه اش را به کسی بگه و هرجا نیاز شد بزرگ تر ها میگن. مامان هست، باباهست. قربون تو بشم.» این باید به یک قانون دائمی تبدیل شود و پاداشش را هم به موقع دریافت کند. البته ازیک بچه چهارساله خیلی نباید توقع داشت اما این مهارت را باید به او توضیح داد.
#سوال_سی و چهار
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿