9⃣ به نظر من عامل اصلی بی حجابی خانواده ها هستند که از اول کودکی نحوه درست پوشیدن را به دختران خود آموزش نداده اند وآنهارا راحت طلب بار آورده اند.
شاید جومحیط هم اثر گذار باشد ولی بیشتر به خانواده مربوط است .چونکه خیلی از زنان ودختران باحجاب کامل در جامعه وارد میشوندواز پوشش خود راضی هستند.
[ طرح نظرات لزوما به معنی درستی یا نادرستی آنها نیست. ]
1⃣1⃣ خب مسئله حجاب یک مسئله شخصی هست . کسی نمیتونه به دیگری تحمیل کنه. باید اجازه داد خود ما برای نوع پوششمون تصمیم بگیریم. بنظرم سطح سواد نسل امروز خیلی بالا رفته و شاید نخوان تابع پدر و مادری باشند که برای یک دوره دیگه بودند. تازه خیلی چادری ها هستند که از صدتا بی حجاب رفتار زننده تری دارند. نظرم رو گفتم ولی بعید بدونم منعکس کنید.
[ طرح نظرات لزوما به معنی درستی یا نادرستی آنها نیست. ]
2⃣1⃣ استاد در یکی از جلسات بینش نکته ی خوبی رو بیان کردید که فکر میکنم مسئله حجاب رو هم اگر در همون پازل ببینیم بسیاری از سو تفاهم ها برطرف میشه.
دین پاسخ خالق به نیازهای مخلوقه نه چیزی که بخوایم به انسان تحمیل کنیم. ما اگر انسان رو به معنای واقعی کلمه بشناسیم اون وقت می فهمیم چه چیزی براش نیازه و چه چیزی شبه نیاز و
فرد و جامعه هم زمانی به خوشبختی می رسند که به نیازهای واقعی شون پاسخ بدهند نه به شبه نیازها. همون طور که یادم هست یک بار فرمودید حجاب قبل از اینکه یک مقوله اسلامی باشه یک مقوله انسانی هست لذا من این نتیجه رو میگیرم که حجاب نیازه نوعِ انسانه چه زن چه مرد . یعنی زن و مرد هر دو نیاز به حجاب و پوشس دارند ولی در محدوده و کیفیت حجاب متفاوت هستند . ببخشید طولانی شد فقط خواستم بگم یکبار حجاب رو از این زاویه ببینیم .
حجاب یک سلیقه ست یا یک نیاز؟
[ طرح نظرات لزوما به معنی درستی یا نادرستی آنها نیست. ]
3⃣1⃣ ... باسلام خدمت استاد . ما امروز با پدیده ای مواجه هستیم بنام شل حجابی و من تصور میکنم فیلم های خانگی در این امر نقش بسیار بسیار زیادی داشته اند. روندی که در بسیاری از فیلم ها وجود دارد مخاطب را به یک تساهل و تسامحی در پوشش و بعد در ارتباط سوق می دهد که نتیجه اش می شود باحجاب های بی حجاب . خواهشا اگر مقدور است در مورد علل شل حجابی هم در کانال مطلب بگذارید . سپاسگزارم از مطالب خوب این چند روز.
[ طرح نظرات لزوما به معنی درستی یا نادرستی آنها نیست. ]
4⃣1⃣ ...ابتدا تشکر میکنم که با یک موضوع فرهنگی برخورد فرهنگی میکنید .متاسفانه مسئله حجاب در جامعه ما خیلی وقت است از جایگاه خودش خارج شده است و براحتی ابزار دست سیاسیون قرار گرفته و این اهل سیاست هستند که خیلی راحت برای رسیدن به اهداف سیاسی خودشان از این موضوع بسیار مهم سو استفاده میکنند. کاش جامعه به این بلوغ اجتماعی برسد که با یک مسئله فرهنگی سیاسی برخورد نکند.
و اما پاسخ چالش :
شوقرویش🌱
4⃣1⃣ ...ابتدا تشکر میکنم که با یک موضوع فرهنگی برخورد فرهنگی میکنید .متاسفانه مسئله حجاب در جامعه ما
4⃣1⃣ ادامه : ... سال ها یک مسئله بنده را به شدت آزرده خاطر میکند و دردمندانه دیده ام خیلی از خانواده های مذهبی ما در این چاله ی ضدفرهنگی به اسم اینکه سخت نگیر ، هنوز که بچه است ، بعدا عقده ای میشود گیر کرده اند و دقیقا از همین زاویه هم ضربه خورده اند.
بنده دیده ام مادران مذهبی که هنگام خرید لباس مهمانی برای دختر ۵ الی ۶ ساله خود که دیگر بهره ای از جذابیت و زیبایی دارد به هیچ عنوان به مقوله ی پوشیدگی کامل لباسش دقت نمی کنند و حتی بعضا و با تاسف سراغ لباسی که پوشیدگی کمتر و عریانی بیشتر دارد می روند
و این به بچه سبکی را یاد می دهد که در بزرگ سالی و سن تکلیف و در اجتماع و حضور نامحرم برگرداندن از آن سبک ، کار راحتی نیست و این یعنی نوع پوشش در کودکی ، سلیقه و میل بچه ها در بزرگی سالی را رقم میزند.
[ طرح نظرات لزوما به معنی درستی یا نادرستی آنها نیست. ]
شوقرویش🌱
✍بسیار شگفت انگیز!نمیدانستم . امروز برای اولین بار فهمیدم آسمان پر افتخار ایران مزیّن به هفتهزار
🔹هجرت #حضرت_معصومه در تاریخ نشان داد که زن بودن در مکتب اهل بیت (ع) نشانه محدودیت نیست و نگاه اسلام در تحولات تاریخ تک جنسیتی نیست و زن و مرد باتوجه به قابلیت ها و شرایط میتوانند نقش مهم و تاثیرگذاری در تاریخ و سیاست داشته باشند.
پ ن : دخترها اگرهم شَهید نشوند
میمانند و شهید تربیت میکنند.
کم حجم. اسوه 15.pdf
1.58M
📘ماهنامه فرهنگی هُنری #اسوه
نسخه کم حجم
🌱موسسه فرهنگی قرآن و عترت
✨شماره ۱۰۲/ماه شوال
شوقرویش🌱
✍خدا رحمت کند حضرت آيت الله بهجت را . ايشان ميفرمودند :
🔹ما اگر اين کتاب [قرآن] را در دست نداشتيم ولي براي ما خصوصيات اين کتاب را ميگفتند
"که شفاي هر دردي است "
"آرامش دهندهي دلها است"
و خصوصيات زياد دیگری که در روايات وارد شده است. اگر بر ما خصوصياتش را میگفتند حاضر بوديم چقدر خرج بکنيم تا برويم در دور دستها اين کتاب را از پشت ويترين ببينيم که اين چه حقيقتي است که اين همه آثار دارد. اما چون به راحتي در دسترس همهي ما است و در خانههاي ما متعدد از مجلداتش موجود است اين عادت باعث شده که قدر کاملي از اين کتاب را ندانيم .
✅ قرآن میگوید میدانی چرا بعضی ها دست به انکار خدا زدند؟ میدانی از کجا شروع شد؟ میدانی چگونه زندگی ایمانی شان بر باد رفت؟ از یک کلمه ، گناه .
یعنی مراقب "واردات قلبی" خود نبودند. به همه جا سَرَک می کشیدند. حد و مرزی برای ارتباطات خود نداشتند، بیشتر از اینکه مطابق خیر عمل کنند مطابق میل عمل می کردند ، بیشتر از اینکه خدا در چشمشان بزرگ باشد خوشایند این و آن برایشان بزرگ بود اینجا بود که در یک سرازیری خطرناک و بی انتهایی قرار گرفتند بنام "حرف مردم". چقدر افراد سراغ داریم که خود به خود آدم بدی نبودند ولی چون حرف مردم جهت دهنده ی زندگی آنها بود به بهانه ای پای ماهواره در زندگی شان باز شد و وقتی این بوق کفر کم کم معیار و ملاک های زندگی شان را عوض کرد
حجاب شان آب رفت ، عفاف و غیرت شان بددلی تفسیر شد، برهنگی و عریانی شان به روز بودن معنا شد ولی محصول همه ی اینها می دانید چه شد؟ بدبینی بین زن و شوهر و کلا افراد خانواده ...
یعنی خانواده ای که قرار بود مایه ی آرامش باشد شد بر هم زننده ی آرامش.
این نتیجه ی همان ضرب المثل معروف ما ایرانی هاست که
خشت اول چون نهد معمار کج
تا ثریا می رود دیوار کج
خشت اول مهم است ، خیلی مهم . اگر بخواهیم دیوار زندگی سالم بالا برود باید محور ، حرف خالق باشد نه مخلوق. اگر این شد محیط خانه رحمانی میشود نه شیطانی آن وقت است که هر چه از عمر این خانواده میگذرد به هم نزدیک تر میشوند نه دورتر . روی خشت اول کار کنیم که اگر خشت اول در زندگی درست حاکم شود خشت بهشتی سازی خواهد شد. چه زیبا گفت که
اگر از گناه مطهری
رجایی هست که بهشتی شوی
و اگر باهنر شهادت آشنا هستی
مُفتّح درهای بهشت خواهی شد...
به امید زندگی نورانی و قرآنی و رحمانی شما.
✍ بنظر شما کسی که تو زندگی مسئله نداره چه جوری زنده ست ؟ زندگی بدون مسئله زندگی دلچسبی نیست . بگردید برا خودتون مسئله های خوب پیدا کنید . برای حلش فکر کنید ، کتاب بخونید ، مشورت بگیرید .
من راستش از زندگی بدون مسئله وحشت میکنم زندگی بدون مسئله زندگی نیست مرگ تدریجیه . خوبه خودمونو از مرگ تدریجی نجات بدیم .
پ ن : تصویر برای گفتگوی چند ساعته من و دوستم پیرامون چند مسئله ی اخلاقی است.
✍فصل انتخابات همیشه در کشور ما دارای فراز و نشیب های زیادی بوده که البته بخشی از ان به خاطر ذات رقابت است اما همیشه بوده اند افرادی که مسیر انتخابات رو از ریل عقلانیت و برنامه خارج کرده و آن را در سرازیری احساسات و هیجانات و تعصبات انداخته اند . شروع کننده ی این کار آن دسته از کاندیداهایی هستند که حیات سیاسی شان در نفهمیدن مردم است.
امروز کاندیدایی با بی اخلاقی تمام و با ایجاد دو قطبی زشت و زننده ای این گونه وارد میدان شد :
....حوزه اقتصاد نه دادگاه است نه پادگان که با تشر و دستور اداره شود.
کاش اینها می دانستند با نیش و کنایه صحبت کردن و تیکه انداختن بد است و در سطح مسئولین کشور بدتر.
آقایان لطفا کمی دلتان برای فرهنگ و اخلاق و ادب جامعه هم بسوزد.
#علیلاریجانی