eitaa logo
شوق‌رویش
797 دنبال‌کننده
3.5هزار عکس
683 ویدیو
226 فایل
خوب بودن کافے‌نیست؛ بایدموثرباشیم🍃 سید جعفر حسینی - مطهری پژوه-درحال آموختن...
مشاهده در ایتا
دانلود
🔺 این روزها دوربین خیلی از رسانه‌ها متمرکز بر چهره مفسدین اقتصادی و غیره در حال محاکمه است ♦️ و کمتر به دستگاه قضایی و قضات و دادستان‌هایی که این مفسدین را محاکمه می‌کنند می‌پردازند 🔻 فساد و مفسد را برجسته میکنیم ولی مبارزه و مبارزین با فساد و مفسد را نه!!!
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📗بخشی ( تقریبا ۱۵ دقیقه) از جلسه تدریس درس ششم کتاب آزادی بندگی هدف زندگی 🔹موضوع : دعا 👨‍🎓مخاطب : دانشجویی پ ن : تصور میکنم اگر ورود و خروج و تبیین مسائل دین برای مخاطبین امروزی ، مبتنی بر جامعه شناسی و روان شناسی دقیق باشد اولا مخاطبین ذهنیت درست به مفاهیم دینی پیدا میکنند و ثانیا بسیاری از شبهات احتمالی اصلا ایجاد نخواهد شد . فکر میکنم این جلسه نمونه خوبی برای گفته بالا باشد .
✍شهید مطهری در کتاب سیره امیرالمومنین (ع) به ذو ابعاد بودن و جامعیت امیرالمومنین می پردازد ولی عمده ی بحث پرداختن به سیره ی سیاسی و اجتماعی حضرت است و شاهکار شهید مطهری این است که از زاویه ی روان شناسی روحیه ها به این بحث میپردازند و در نتیجه این بحث فرازمانی و فرامکانی کاملا مسیر امروز شیعیان حضرت با روحیه های مختلف را روشن میکند و این حاکی از کاربردی بودن مباحث مطرح شده توسط استاد شهید است . محضر وجود نازنین و نورانی امیرالمومنین (ع) صلوات✨
🔹حرف ها برای تلنبار شدن نیست ، برای عمل کردن است. ✅ عمل به دانسته ها فهم جدید به انسان میدهد.
🔹سليمان صيرفى گفت: خدمت امام صادق علیه السلام بودم، غذايى از گوشت بريان و چيزهاى ديگر آوردند. سپس ظرفى برنج آوردند، من هم همراه حضرت خوردم. حضرت باز فرمودند: بخور! عرض كردم: خوردم 🔹حضرت دوباره فرمودند: بخور، مقدار علاقه شخص را به برادرش از آن مي فهمند كه تا چه اندازه در خوردن غذای خانه او ، رويش باز است! ‼️ سپس با دست مبارك لقمه‏ اى برايم گرفت و فرمود: بايد اين لقمه را هم بخورى، خوردم. (کافی ج 6 ص 279) 🤲 رزقنا الله یک لقمه هرچند کوچک از دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه...
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📗 کتاب نفاق 🔹جلسه بیست و هفتم دوره 🔹اولین جلسه حضوری بعد از تعطیلات کرونایی 🔹حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) 📆ا ۱۳۹۹/۳/۲۱
تا الان مناظره ضعیفی دیدیم . اینکه بعد از رجزهای قبل مناظره به این برسیم که دو نظر متفاوت در این زمینه ها وجود دارد کافی نیست . به نظر سید حسن آقامیری قووی تر وارد گفتگو شد . اگر چه نظرات ایشون رو قبول ندارم.. رفیعی آقامیری
پاسخ به بعضی از مطالب مناظره ✨شهید مطهری : 1⃣ انسان تا در این دنیا هست و رشته حیاتش باقی است و تا وقتی که مرگ مستقیماً به او روی نیاورده است، مهلت برای توبه کردن دارد. 2⃣ تنها در وقتی که انسان در چنگال مرگ گرفتار است و هیچ امیدی به نجات ندارد، توبه مورد قبول واقع نمی‌شود. قبل از آن ساعات و لحظات آخر که در تعبیرات حدیثی «ساعت معاینه» نامیده شده است (یعنی لحظه‌ای که انسان مرگ را و جهان دیگر را معاینه می‌کند، به چشم می‌بیند؛ در عین اینکه هنوز زنده است، دنیای دیگر را در مقابل خود حاضر می‌بیند) توبه انسان قبول است. 3⃣ ولی در آن لحظات توبه مقبول نیست. همچنان که👈 در عالم آخرت هم توبه معنی ندارد. نه انسان در آنجا حال توبه پیدا می‌کند و نه فرضاً اگر بخواهد توبه کند- که قطعاً توبه واقعی نخواهد بود و فقط یک عمل ظاهری است- توبه او پذیرفته است. ❗️ اما چرا در این مورد این‏طور است؟
پاسخ به بعضی از مطالب مناظره(۲) ✨شهید مطهری: ❗️چرا توبه در لحظه معاینه قبول نیست؟ 1⃣ قرآن تصریح می‌کند که: فَلَمّا رَاوْا بَأْسَنا قالوا امَنّا بِاللهِ وَحْدَهُ وَ کفَرْنا بِما کنّا بِهِ مُشْرِکینَ‏ یعنی همینکه انتقام ما را دیدند می‌خواهند توبه کنند و توبه‏ شان را نمی‏پذیریم. 2⃣در ساعتی که آن انتقام ما رسید، اظهار ایمان کردن و اظهار توبه کردن فایده ندارد، چرا؟ 👈برای اینکه توبه تنها پشیمانی و بازگشت نیست؛ یعنی اگر انسان تحت هر عاملی فقط از راه کج خود بازگردد، این توبه شمرده نمی‌شود. 3⃣ توبه آن وقت است که یک انقلاب درونی در وجود انسان پیدا می‌شود، یعنی نیروهای مقدسی که در درون انسان نهفته است علیه نیروهای شهوانی و غضبی و شیطانی وجود انسان و تبه کاریهای او قیام کنند و زمام مملکت وجود انسان را در دست بگیرند. این معنای توبه است. توبه یعنی انقلاب درونی در انسان.
✨شهید مطهری : 1⃣قرآن در مورد فرعون می‌گوید: حَتّی‏ اذا ادْرَکهُ الْغَرَقُ قالَ امَنْتُ انَّهُ لاالهَ الَّا الَّذی امَنَتْ بِهِ بَنوا اسْرائیلَ‏ فرعون تا در دنیاست و باد دنیا به تنش می‌خورد، فرعونی می‌کند؛ با هیچ استدلالی قانع نمی‌شود، هیچ نصیحت و موعظه‌ای را نمی‏پذیرد؛ بین سَحَره و موسی معارضه درست می‌کند، خود سحره ایمان می‌آورند و او بیشتر طغیان می‌کند؛ درصدد کشتن موسی و قومش برمی‌آید، آنها را تعقیب می‌کند. هنگامی که در دریا غرق می‌شود، آب او را فرا می‌گیرد و خود را در لحظات آخر عمر می‌بیند و یقین می‌کند که دیگر راه نجات ندارد می‌گوید: 👈 امَنْتُ انَّهُ لاالهَ الَّا الَّذی امَنَتْ بِهِ بَنوا اسْرائیل ‏ من به خدای موسی ایمان آوردم. اینجا دیگر قبول نمی‌شود. خدا چرا قبول نمی‌کند؟ مگر خدا بخل می‏ورزد؟ نه، توبه باشد قبول می‌کند. 👈این، توبه نیست. توبه یعنی انقلاب مقدس درونی. این، انقلاب مقدس درونی نیست. 2⃣ آدمی که در قعر دریا آب تمام اطرافش را گرفته و به هر طرف که نگاه می‌کند آب می‌بیند و در این حال اظهار توبه می‌کند، وجدانش منقلب نشده است، فطرتش زنده نشده است، خودش علیه خودش قیام نکرده است، بلکه حالا که خودش را مضطر و بیچاره می‌بیند، از روی اضطرار اظهار تسلیم می‌کند. لهذا به او می‌گویند: الْانَ وَ قَدْ عَصَیتَ قَبْلُ‏. ❗️❗️چرا یک ساعت پیش که آزاد بودی این حرف را نزدی؟
در فصل توبه کتاب آزادی بندگی هدف زندگی(بینش مطهر) یا آزادی معنوی (انتشارات صدرا) بسیاری از انحرافات فکری سید حسن آقامیری پاسخ داده شده است.