"دنیای بی علی دنیای عاطل و باطل هاست"
✍در دعای جوشن کبیر هزار اسم خدای متعال را صدا می زنیم .
هر فراز زیباتر از فراز قبل.
هر اسم شیرین تر از دیگری.
🍃اگر روی هر فراز کار کردیم و فهمیدیم چه میگوییم راضی نمی شویم بعد از آن، مثل قبل زندگی کنیم. این است که دعا راه جدیدی به روی ما باز میکند.
🍃در جوشن کبیر میخوانیم
یا هادی المضلین - ای هدایت کننده ی گمراهان.
واقعا تا حالا فکر کردیم خدا چگونه گمراهان را هدایت میکند؟
این حدیث قدسی جواب همین پرسش است.
✨خود خداوند متعال می فرماید:
" جُعِلتُ علیا عَلَما قد تَبِعَه کان هادیا "
🍃منِ خدا علی را پرچم و علامت هدایت قرار دادم. اگر کسی دنبال رسیدنِ به مقصد است علی (ع) پرچمدار و راهنمای این مسیر است ، اگر از او تبعیت کنید درست شما رو به مقصد می رساند.
ولی اگر از او تبعیت نکردید بدانید
مَثل علی مَثل کعبه ست.
چگونه کسی نماز بخواند ولی رو به قبله نباشد نمازش باطل است
کسی که زندگی اش رو به علی نباشد دنیایش عاطل و باطل است . دنیای عاطل و باطل دنیای گمراهان است اگر قرار است کسی از " مدار گمراهی " خارج شود فرمولش این است:
🍃همانطور که دور کعبه باید چرخید دور علی و مرام علی هم باید چرخید.
راه این ست و جز این نیست.
@maharatha313
✍این مطلب را در جلسه ای از حضرت آیت الله جاودان شنیدم .
[ از شاگردان مرحوم آیت الله حق شناس و مرحوم علامه عسگری]
ایشان میفرمود ملائکه ای که شب اول قبر بر بالین میت می آیند مثل آینه می مانند . آنها حقیقت شما را منعکس میکنند. هر کس خودش را در جمال آنها میبیند . چه خوب چه بد . (تمام)
خوشا به سعادت آنانکه یک عمر با محبت و ولایت امیرالمومنین کسب طهارت کرده اند. چه لحظه ی با شکوهی ست آن لحظه ای که ملائکه الهی بالای سر آن میت می آیند. او چه میبیند جز نور و زیبایی؟ این نور و زیبایی حقیقت ولایت عظمای مولای متقیان است که برای او تجلی می کند.
بهشت او از همین جا شروع میشود .
ولی چه سخت و جانکاه است آن لحظه برای کسانی که به ولایت مولا کم ارادت بودند .
وقتی ملائکه الهی حقیقت وجودشان را به خودشان نشان می دهند ترس سراسر وجودشان را می گیرد و چه لحظه وحشتناکی است آن لحظه برای آنها.
عذاب آنها از خودشان و واقعیت خودشان سرچشمه میگیرد .
👈شنیده اید میگویند طرف از خودش بدش می آید . این حرف را بعضی در دنیا و همه در برزخ و قیامت که یوم تبلی السرائر است خواهند دید . روزی که حقایق پنهان انسان رو میشود . وقتی حقایق عالم و آدم رو شد ، وقتی همه دیدند که سلطنت قیامت دست مولا امیرالمومنین است
آن جا حتی کفار هم آرزو میکنند یا لیتنی کنت ترابا ای کاش ما تُراب (خاک ) بودیم و امیرالمومنین در دنیا برای ما هم پدری می کرد . [ کنایه از ابوتراب و اینکه کاش ولایت حضرت را می پذیرفتیم]
آنجاست که از نور مومنین گدایی میکنند ولی این گدایی دیگر فایده ای ندارد چرا که قیامتِ هر کس تجلی دنیای اوست . خوشحال باشید که در دنیا گِرد محبت و ولایت آقای نجف هستید .
نظر کرده...
✍فکر میکردم چه چیزی حاج قاسم را حاج قاسم کرد ؟ و من را شیفته ی او.
🔹حاج قاسم نه کتاب های پر طمطراق غربیِ شیوه های جذب را خوانده بود و نه در همایش های پر زرق و برق " چگونه مخاطب خود را مجذوب کنیم " شرکت کرده بود . این روزها چقدر بازار این چیزها زیاد شده . چرایی اش مهمتر است . بگذرم.
🔹چرا بشر آنقدر دوست دارد به
" چشم " بیاید آن هم بدون اینکه بداند "چگونه" این حس درونی اش را ارضا کند ، لذا به هر در و دیواری میزند ، به هر شکل و شمایلی در می آید ؛ از هر راه باطل و غیر درستی میرود تا به خواسته اش برسد ، شاید هم برسد ولی اااگر هم برسد گذرا و مقطعی می رسد و البته با تاوان های بزرگ و عمدتا جبران ناپذیر .
👈من جواب سوالم یعنی حاج قاسم چگونه حاج قاسم شد را در یکی از کتاب های شهید مطهری یافتم .
شهید مطهری :
✅"علی(علیه السلام) اگر "رنگ خدا" نمیداشت و مردی الهی نمیبود فراموش شده بود.
تاریخ بشر قهرمانهای بسیار سراغ دارد: قهرمانهای سخن، قهرمانهای علم و فلسفه، قهرمانهای قدرت و سلطنت، قهرمان میدان جنگ، ولی همه را بشر از یاد برده است و یا اصلًا نشناخته است. اما علی(ع) نه تنها با کشته شدنش نمرد بلکه زندهتر شد. "
✅تمام همّتِ حاج قاسم این بود "رنگ الهی " بگیرد. خدایا امشب بگیر هر آنچه تو را از ما می گیرد.
@maharatha313
✍در آخر پیام قبلی دعایی کردم که من را یاد دوران نوجوانی ام انداخت.
سال ها قبل که به کربلا مشرف شده بودم فکر میکردم به کربلا رسیدم چه کُنم ؟ چه بخواهم ؟
کم و زیاد همه را لیست کردم. بلد نبودم ولی از خوبان شنیده بودم در راس همه ی خواسته ها خود آقا امام حسین (ع) را بخواهم. من هم یکی یکی می گفتم . از شما چه پنهان تقریبا بسیاری از دعاهای مفاتیح الجنان را زیر قبه ی مبارک حضرت میخواندم و می خواستم . از دعاهای توحیدی بگیرید تا دعاهای مادی .
🔹و اما بعد سفر
بسیاری از ابتلائات سرازیر شد .
ابتلائات سخت و نفس گیر .
پیش یکی از اساتید رفتم و داستان را تعریف کردم ، که آقا ما در کربلا زیر قبه بسیاری از دعاهای مفاتیح را خواندیم و امروز ...
ایشان گفت اشتباه کردی که خیلی از دعاها را خواندی . خیلی از دعاها ظرفیت میخواهد . قبل از ایجاد ظرفیت اگر مستجاب شود مشکل ساز میشود . تازه من فهمیدم در دعا کردن هم باید خیلی امور را دقت کرد . آیا هر چه اهل معرفت و معنا میخوانند ما هم باید بخوانیم یا باید لقمه به اندازه دهان خودمان برداریم ؟
خدایا قبل از هر چیز به ما ظرفیت بده و هر چیز را به وقت آن و نه زودتر و نه دیرتر و نه بیشتر و نه کمتر از نیاز ما به ما عطا فرما🙏🙏
✍خدا رحمت کند آیت الله بهاء الدینی را . میفرمود :
شرمندگی نیمی از بندگی است .
امشب در خانه ی خدا خیلی هم دست خالی نبودیم .
✍ می دانید قصه ی پر غصه ی انسان مُتبرّج از کجا شروع شد؟
همان انسانِ به تَبرُّج کشیده ای که خدا با دستان مهربانش مراقب بود به این سرازیری وحشتناک نیفتد.
✅ همانجا که فرمود :
وَلا تَبَرَّجنَ تَبَرُّجَ الجاهِلِيَّةِ الأولىٰ...
تبرج از ماده برج است و به معنای دیده شدن و خودنمایی کردن.
حتما دیدید بُرج در میان ساختمانهای دیگر جلوه ی خاصّی دارد و خود نمایی می کند و بازبان بی زبانی در بین ساختمان های دیگر خودش را نشان می دهد.
⚠️خدا میگوید مراقب باشید در سرازیری تبرّج و خودنمایی نیفتید. مراقب باشید این گرداب هلاک کننده ، به اسم " به روز بودن" شما را داخل خودش نکِشاند.
خدای انسان شناس ، میخواهد انسان در این سرازیری نابودکننده نیفتد. در این وادی پر اضطراب قدم نگذارد . که اگر پا گذاشت شیطان همه چیزش را به غارت می برد . فکرش را ، عقلش را ، نجابتش را ، ایمانش را ، حیائش را ، آرامشش را ، رضایتش را و خلاصه شیطان تا همه ی سرمایه های مادی و معنوی او را نابود نکند راضی نمی شود.
قصه ی پرغصه ی انسانِ متبرّج
قصه ی امروز بشر نیست . این قصه قدمتی به درازای تاریخ دارد.
دیروز به شکلی
امروز به شکلی دیگر
و فرداها به شکل هایی دیگر
پس این رنج و تباهی مختص انسانِ امروز نیست و ریشه در جان آدمی دارد . آدمی که هنوز قد نکشیده تا ورای این دنیا را ببیند و بداند که روزگارش به همین چند روز باقی نمی ماند . قصه ی او از اینجا شروع شد که فراموش کرد قرار بود همه ی عالم به او ختم شود و او ختم به خدای متعال .
همه ی عالم خرج او شود و او خرج خدای متعال . همه ی محدودها فدای او شوند و او فدای نامحدود.
رنج بشر از جایی شروع شد که برای دیده شدنِ نزد محدودها خدای نامحدود را زیر پا گذاشت .
[۲۷ساله هستم هوش و استعدادی خوبی دارم، اما در تحصیل بیبرنامه و سردرگم میباشم و همچنین کسل و تنبل هستم، چه کار کنم؟]
آیتالله العظمی بهجت(قدّس سرّه):
باسمهتعالی
1⃣ در برنامه تحصیل راه متعارف را پیش گیرید؛ اشکالی داشتید سؤال کنید.
2⃣ برای پیشرفت در تحصیلات نافعه، ملتزم به تعقیبات مشترکه باشید؛ «سبحان من لا یعتدی علی أهل مملکته» بعد از هر فریضه.
📚 به سوی محبوب/ صفحه ۷۸
✍بعضی ها قاضی خوبی هستن ولی نه نسبت به کارهای خودشون بلکه نسبت به کارهای دیگران ، نسبت به اخلاق دیگران . نسبت به زندگی دیگران . نسبت به برخورد دیگران . گاهی خوار را در چشم دیگران میبینند ولی درخت را در چشم خودشان نه .
اگر به قضاوت دیگران بنشینند یک دفتر صد برگ پر میکنند ولی
وقتی صحبت از ضعف ها و نقص های خودشون میشه یک نصفه کاغذ هم نمی تونن پر کنند . همه رو باعث و بانی مشکلات خودشون می دونن و هیچ نقشی برای خودشون تو مشکلات نمی دونن.
این اخلاق ، منصفانه نیست.
✅ شهید مطهری وقتی از انصاف حرف میزند می گوید :
انصاف یعنی چه؟ میگویند فلان کس آدم باانصافی است، یعنی چه؟ اصلًا آدم باانصاف یعنی آدمی که در مسائل مربوط به خود میتواند بیطرفانه درباره خودش قضاوت کند و احیاناً در جایی که خودش مقصر است، حکم علیه خودش صادر کند.
شوقرویش🌱
قصه ی پرغصه ی انسانِ متبرّج قصه ی امروز بشر نیست . این قصه قدمتی به درازای تاریخ دارد. دیروز به شکل
✍چقدر زیر همین زمین خاکی آدمایی خاکن که تمام عمرشونو به ظواهرشون گذروندن . به تفاخر ، به زیباییشون ، به مدرکشون ، به فلان هنر و فلان مهارتی که دارن . به انگلیسی حرف زدنشون ، به مدل ماشینو و محله ی خونشون. چقدر فخر فروختن . چقدر در دل ها گرد و خاک به پا کردند .
ولی یک لحظه می رسد که تمام میشود . همه ی این ظواهر تمام میشود .
⚠️آنچه برای آنها از این همه پز و بالانشینی بعد از رفتن می ماند
" حسرت جبران ناپذیری " هست که قبل از آن باید برایش فکری می کردند . الان تک و تنها هستند و عرصه ای به درازای بینهایت.
فکر کنید چه میشود ؟ چه رفتنی و چگونه ماندنی ست ؟ رفتنی که برگشت هم ندارد . عرصه ی محشر انسان سر سفره ای می نشیند که در دنیا خودش پهن کرده است. چه شد آن همه تفاخر و تکاثر ؟ چه شد آن همه تظاهر و تبرج؟
کجاییم ؟
چه کنیم ؟
🔹کلا عصر مدرن عصر جاهلیت ثانی ست . عصر زرق و برقِ . عصر پایمال کردن سرمایه های معنویِ . عصر تبرّج و خودنماییِ .
عصر مستیِ " دور دونه بودن " است . عصر به ظاهر و به زمان حال خوش بودن . آنهم خوشی غافلانه . خوشی که انسان رو توخالی میکنه :
از خدا ، از معنویت ، از محبت نورانی ترین فرد عالم(عج) .
خوشیِ بی خودِ ظاهر قشنگ . خدایا تا میتونی این جور خوشی های الکی رو از قلب ما جدا کن . بفهمیم .
قلب ما گاراژ نیست که جای چیزای بنجل و زودگذر باشه. قلب ما جای خوشی های الکی نیست.
جای خودته .
خدایا روزهای آخر ماه مبارک را برای ما روزهای بیداری از غفلت قرار بده .
روزهای تغییر .
روزهای بازگشت.
زودتر بفهمیم آن چه را که بعد از مُردن همه میفهمند
یا محوّل الاحوال🙏
⚠️خطرات ضعف مبانی معرفتی
💠 ما در اوایل انقلاب جوانهایی را داشتیم که اینها مردمان مسلمانی بودند و برای اسلام وارد میدان شده بودند امّا چون #مبانی معرفتیشان ضعیف بود، پایههای معرفتیشان محکم نبود ــ حالا به هر دلیلی محکم نبود ــ اینها جذب گروههای التقاطی شدند و از یک جوان مؤمن سالمِ اسلامطلب و مؤمن تبدیل شدند به کسانی که بر روی هممیهن خودشان اسلحه کشیدند، جوان را، پیر را، کاسب بازاری را هدف قرار دادند و آماج حملهی خودشان قرار دادند و آن فجایع را، آن جنایات را به وجود آوردند؛ به خاطر #ضعف_مبانی_معرفتی جذب آن گروههای ناسالم شدند و به این راهها کشانده شدند؛ آخر هم سر از زیر پرچم صدّام درآوردند؛ یعنی آخرش هم کارشان به اینجا رسید؛ منشأ همهی اینها همان عدم استقرار فکری بود.
📚 کسان دیگری در همان زمان بودند ــ ما میشناختیم افراد را، بنده قبل از انقلاب با خیلی از این افراد آشنا بودم در همین مجموعههای گروهی و مانند اینها ــ که قرص و محکم ایستادند؛ چون مبانی فکریشان درست بود، با کتابهای #شهید_مطهّری مرتبط بودند، با تفکّرات #علّامه_طباطبائی آشنا بودند، با حرفهای مرحوم #شهید_صدر آشنا بودند، مبانی فکری و معرفتیشان محکم بود، [لذا] قرص و محکم ایستادند؛ بعضی هم مبانی معرفتیشان ضعیف بود و متأسّفانه رفتند.
🔘 یابعدها در اوایل انقلاب کسانی کارهای انقلابی کردند و بعد از مدّتها جزو پشیمانها شدند -جمع پشیمانها- که یکی از مسائل انقلاب ما عبارت از همین مسائل #حضرات_پشیمان است که یک روز انقلابی بودندو بعد،از انقلابی بودن پشیمان شدند.
(١٣٩٩/۰٢/٢٨ رهبر انقلاب)
🌹 #نظام_فکری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدل فکر فرعونی❗️❗️❗️
NoorHadith(Ver.1.0.9).apk
13.65M
📤دریافت و نصب کنید.
📱نرم افزار بسیار مفید #جامع_الاحادیث همراه، نسخه موبایلی پایگاه اینترنتی جامع الاحادیث است که برای استفاده در تلفنهای همراه با سیستم عامل اندروید تهیه شده و به صورت آنلاین و هوشمند از آن پایگاه سرویس میگیرد.
🔹در این نرم افزار علاوه بر عرضۀ مجموعه روایات موجود در 199 عنوان از مصادر حدیثی شیعه شامل حدود 400 هزار روایت و ترجمهها و شروح نگاشته شده بر آنها، احادیث مرتبط و اطلاعات مربوط به اسناد روایات نیز ارائه شده است.
🔹همچنین امکانات متنوع پژوهشی از قبیل جستجوی مناسب، انتخاب و دسته بندی احادیث دلخواه، ایجاد قفسه کتاب، درج نمایه بر احادیث و .... برای کاربران فراهم آمده و کاربران میتوانند پس از قطع ارتباط با شبکه، به صورت آفلاین از اطلاعات ذخیره شده در نرم افزار همراه خود استفاده نمایند.
🔗منبع: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
#معرفی_نرم_افزار
#مهارتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙شهید مطهری :
انسان نباید اینقدر اسیر عادات باشد. متأسفانه باید عرض کنم که عادات اجتماعی، بیشتر در میان خانمها رایج است تا آقایان. مثلًا رسم چنین است که در روز سوم و هفتم و چهلم میت، چنین و چنان کنند یا در عروسی رسم این است که روی سر عروس قند بسایند و امثال اینها. میگویند: رسم است، چه میشود کرد؟مگر میشود آن را زیر پا گذاشت؟! حال چه فلسفهای دارد و چرا؟ جواب میدهند:رسم است دیگر، رسم را که نمیشود انجام نداد. این یعنی زبونی، حقارت و بیچارگی. انسان نباید اینقدر اسیر عرفها باشد.
✅ آدم باید تابع منطق باشد.
👈البته مثل امروزیها هم نباید بی جهت سنت شکن بود و گفت: من با هرچه سنت است مخالفم! خیر، من با هرچه که سنت است مخالف نیستم؛ با هر چیزی که منطق دارد موافق و با هرچه که منطق ندارد مخالفم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عادتهای کوچک شاید در ظاهر قدرت کمی داشته باشند، اما تاثیری بسیار بزرگ دارند.
🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶
🔅مهاجرت از عادات
🎙شهید مطهری:
🕶انسان به یک چیزهایی عادت پیدا میکند؛ عرف جامعه برای او یک اصل میشود و یک عادت جسمی یا روحی برای او پیدا میشود.
عادت جسمی مثل عادت به سیگار کشیدن. خیلی از افرادی که سیگار میکشند، وقتی پزشک به آنها میگوید: سیگار نکش، جواب میدهند: عادت کردهام، نمیتوانم عادتم را ترک کنم،
⛔️⚠️ ترک عادت موجب مرض است! که حرف مفتی است.
✅ الْمُهاجِرُ مَنْ هَجَرَ السَّیئاتِ.
مرد [انسان] آن است که بتواند از آنچه که به او چسبیده است جدا شود و هجرت کند.