🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
#سوال ( 185 )
#کودکان
#دزدی
#مسائل_جنسی
سلام
وقت بخیر
پسری دارم کلاس اول
چندروزیکباروقت مدادبچه ها رومیاره خونه . دروغکی میگه دوستم داده. هرچقدر میگم ببر پس بده خودم برات میخرم قبول نمیکنه.میشه خواهش کنم راهنماییم کنید
سوال دیگری هم داشتم .من دو پسر دوقلو دارم. که الان هفت ساله هستن خیلی به آلت هم دیگه دست میزنن
یاخیلی به هم نشون میدن.
تکه کلامشون هم کون هست نمیدونم چکارکنم خیلی هواسشون رو پرت میکنم ولی بازتکرارمیکنن خیلی خیلی هم فحش های رکیکی یادگرفتن. و فحش میدن هرچی میگم حرف زشت نزنید. باز کار خودشون رو میکنن. واقعا نمیدونم چکارکنم لطفا راهنماییم کنید
امام حسین خودش اجرتان بدهد
👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫
#پاسخ ( سوال 185 )
پاسخ قسمت اول سوال :
#کودکان
#دزدی
با سلام
🔴 کودکان تقریبا از 5-6 سالگی به بعد، هم مفهوم مالکیت را درک می کنند، و هم قادرند به اشتباه بودن عملشان پی ببرند. 🍀
زمانی که شروع به درک اینگونه مفاهیم می کنند، والدین باید حد و مرزهای مالکیت و رفتارهایی را که در اصطلاح به آنها «دزدی» گفته می شود، برایشان روشن سازند.🍀
🔴 ذیلا دلایل این کار و راهکارهایی را در جهت رفع مشکل بیان خواهم کرد:
🔸1- گاهی این کار بخاطر جلب توجه و کمبودهای عاطفی است. به فرزندتان بیش از پیش توجه کنید و به او محبتتان را ابراز کنید. علاوه بر آن ، راه هایی را که می تواند شما را خوشحال کند و توجه تان را جلب کند، شرح دهید.
🔹2- گاهی کمبود مالی موجب می شود که بچه ها تحت تاثیر مسائل روانی قرار بگیرند و بخاطر علاقه شدید به یک وسیله آن را پنهانی بردارند.
🔸3- برداشتن وسایل دیگران گاهی از روی انتقام گرفتن از یک دوست و یا یک همکلاسی است که به آن وسیله تفاخر می کرده است.
🔹4- گاهی بچه ها برای ارضاء حالت روانیِ پذیرفته شدن در جمع همسالان ، دست به دزدی می زنند.
🔸5- مفهوم دزدی را برای کودک خود به طور واضح شرح دهید: «دزدی یعنی برداشتن چیزی که مال شما نیست، بدون اجازه صاحب آن». دزدی را همیشه یک کار نادرست بنامید و هیچ استثنایی برای آن قرار ندهید. مرتب به فرزندتان یادآوری کنید و آن را یک هشدار جدی بدانید و به سادگی از کنار آن نگذرید.
🔹6- در مورد خاطراتتان که درباره صداقت و درستکاری است صحبت کنید. مثلا زمانی که یک مغازه دار به اشتباه باقیمانده پول بیشتری به شما داد و شما آن را برگرداندید.
🔸7- کارهایی را که فرزندتان از روی صداقت و مسوولیت پذیری انجام می دهد، پاداش بدهید.
🔹8- در قالب داستانی جذاب ، یک موقعیت ساختگی ایجاد کنید که فرزندتان ترغیب شود به عنوان قهرمان داستان ،زمانی که با شرایط دشوار روبرو می شود، تصمیم خوب و درست بگیرد. به عنوان مثال داستان پسری که یک مدل شکلات 2000 تومانی را خیلی دوست داشت و صبح قبل از رفتن به مدرسه ، یک 5000 تومانی دید که روی مبل افتاده و فهمید که از جیب یکی از میهمانان دیشب افتاده و کسی از این پول خبر نداره و حواسش به اون نیست ... شما بگو باید چه کار کنه؟ ....
گهگاهی با نظارت خودتان،فرزندتان را به مغازه بفرستید و 5000 تومان در اختیارش بگذارید در حالی که آن چیزی که باید خریداری شود، 3000تومان است، ببینید باقی مانده پول شما را برمی گرداند؟ ...
🔸9- در مورد ارزش دارایی های خودش با او صحبت کنید (مثل کتاب ها، اسباب بازی ها ، لوازم التحریر ...) و از زحمتها و تلاشهای پدرش برای فراهم کردن آنها تمجید کنید.
🔹10-از او بخواهيد كه هر هفته ليستي از احتياجاتش را بنويسد. شما مي توانيد موارد غيرضروري را برايش توضيح دهيد و آنها را از آن ليست حذف كنيد و براي خريد مابقي به تدریج اقدام کنید.
🔸11- هیچ وقت به او برچسب دزد ! نزنید.
🔹12- با توجه به سن و سال فرزندتان ، اگر تدبیرها و آموزشهای فوق را اجرا کردید و باز هم ادامه پیدا کرد ، حتما باید جریمه ای را در قالب محرومیت برای این کارش در نظر بگیرید.مثلا برای مدتی از دوچرخه سواری محرومش کنید.
🔸13- مهربانانه او را از تاثیر کارش بر دیگران مطلع کنید. وقتی فردی وسیله ای از دیگران را بر می دارد ،فقط در مورد خودش فکر می کند و به صاحب مال توجهی ندارد. از فرزندتان بپرسید اگر یک نفر اسباب بازی یا اوازم التحریر مورد علاقه اش را بدون اجازه بردارد و به منزل ببرد ، چه احساسی پیدا می کند، او هم همین احساس را خواهد داشت.
🔹14- فرق بین دزدی و امانت گرفتن را با مثال هایی برای فرزندتان توضیح دهید. امانت گرفتن از کتابخانه و پس دادن مجدد آن.
گاهی بچه ها استدلالشان این است که این مداد را یواشکی به عنوان امانت !!!🙃 بر می دارم و بعدا دوباره یواشکی سر جایش می گذارم !!!😄
🔸15- با فرزند خود رابطه دوستانه داشته باشید. به او بیاموزید که خواسته اش را با شما در میان بگذارد. اگر فرزند اسباب بازی، خوراکی یا وسیله ای می خواهد، به او یاد دهید که خواسته اش را با شما در میان بگذارد و راه صحیح رسیدن به آن را به او یاد دهید. برای مثال اگر کودک از مداد دوستش خوشش آمده، این موضوع را با شما در میان بگذارد تا شما چاره ای برایش بیندیشید.
🔹16- از تنبیه بدنی خودداری کنید. حتی اگر فرزند شما در سنین بالاتر است این کار باعث خشم او شده و ممکن است دست به اعمال ناشایست دیگری نیز بزند.
🔸17- هرگز کودک را وادار به اعتراف کردن و قسم خوردن نکنید، چون این کار، شما را از یافتن دلیل رفتار دور می کند. سعی کنید زشتی رفتارش را برایش تبیین کنید.
🔹18- حتما برای فرزندتان، در حد خودش پول توجیبی مشخص کنید.
موفق باشید-مهدوی
https://eitaa.com/Mahdavi_Moshavereh
#پاسخ ( سوال 185 )
پاسخ قسمت دوم سوال :
#کودکان
#مسائل_جنسی
#دستکاری_آلت_یکدیگر
#دستکاری_آلت_تناسلی
🔵 کودکان دو قلوی هفت ساله شما ، در سنی هستند که به خوبی خوب و بد را تشخیص می دهند.
حتما می بایست مانع رفتارهای ناشایست آنها بشوید و با ( قاطعیت و مهربانی ) از ادامه این رفتارهای ناپسند جلوگیری کنید.☘
🔵 باید با هرکدام خصوصی صحبت کنید و حریم خصوصی بدن هر شخص را برایش توضیح بدهید که به هیچ عنوان اجازه ندهند کسی غیر از پزشک و پدر و مادر ، وارد این حریم خصوصی بشود. حتی برادر.☘
🔻من معتقدم این قضیه را خییییلی می بایست جدی تر برخورد کنید چون زمینه ساز مشکلات بلوغی عدیده ای در آینده خواهد شد.
🔻ابتدا سعی کنید با هر کدام اختصاصی گفتگو کنید و ریشه ی این رفتار ناپسند ( دستکاری آلت یکدیگر) را بفهمید. شاید مورد سوء استفاده قرار گرفته باشند.
🔻شاید توسط کسی از اطرافیان صحنه ای دیده باشند . شاید ...
اینطوری بهتر می توانید ، رفتارهای غلط را تدبیر کنید.
🔻اگر این رفتار ناشایست ادامه پیدا کرد و با قاطعیت و تحکم توام با مهربانی جواب نگرفتید می توانید راهکار ذکر شده در پاسخ (سوال 37 ) کانال را اجرایی کنید و بعد از آن محکم بایستید.
🔻در مورد بیان حرف زشت و کارهای ناشایست ، راهش در این سن و سال ، حواس پرتی نیست. شیوه حواس پرتی مربوط به سن و سالی است که فرزند خیلی خوب و بد را تشخیص نمی دهد. ابتدا تدبیر کنید و با مهربانی در قالب قصه و ... محبت خدا و راه جلب رضای خدا و ... آنها را توجیه کنید.
🔻اگر در مواقع عصبانیت این کلمات را به کار می برند : کلمات جایگزین به آنها یاد بدهید.
در حقیقت هم کلماتی به آنها یاد بدهید که برای مواقع عصبانیت ، جایگزین باشند و هم راه فرو بردن خشم را در مواقع عصبانیت به آنها یاد بدهید.
🔻مثلا در این سن و سال فحشهایی مثل هویج و چغندر و ... را از نظر کلامی جایگزین می کنیم.
(البته که این موقتی و گذر از الفاظ زشت است تا در آینده ، از این الفاظ نیز پرهیز بدهیم)
مشت زدن به کیسه بوکس و ... را نیز جایگزین رفتاری می کنیم.
🔻 اگر رفتار ادامه پیدا کرد ، حتما می بایست از شیوه های تنبیه محرومیت و ... بهره بگیرید.
موفق باشید-مهدوی
https://eitaa.com/Mahdavi_Moshavereh
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
#سوال ( 186 )
#کودکان
#عصبانیت
#زود_رنجی
#لجبازی
مربوط به کانال مشاوره
سلام خسته نباشید.پسری 8ساله دارم که خیلی زود عصبانی میشود وخیلی زود رنجه.
یک بچه 2یا3ساله هم میتونه اونو ناراحت وعصبانی کنه.بیشتر توی جمع دخترا راحت تره.
نمی تونه با پسرا کنار بیاد از اینکه مسخرش کنن یا اداشو در بیارن ناراحت میشه. اگه بچه ای بزندش نمیتونه از خودش دفاع کنه .خیلی وقتا هم با خودش لج میکنه مثلا اگه کاری روبگم انجام بده دوست نداشته باشه انجام بده اولش مخالفت میکنه من که بگم انجام نده لج میکنه که نه باید انجام بدم .اون کار رو می کنه ولی با عصبانیت و ناراحتی.باعث آزار خودش و من و پدرش میشه خواهش میکنم راهنمایی کنید نمیدونم چیکار کنم که این مشکلات حل بشه.
👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫
#پاسخ
با سلام
با توجه به اینکه فرزند شما در حال حاضر تک فرزند است ، عصبانیت و زود رنجی اش به عوامل مختلفی بستگی دارد:
1- میزان توجه و ( ابراز محبت متعادل ) شما تاثیر گذار است:🔻
- محبت و توجه زیاد شما او را لوس می کند و زود رنجی را باعث می شود
- کمبود محبت و کمی توجه شما ، او را دچار آسیب عاطفی می کند و زود رنجی را به دنبال خواهد داشت.
2- نوع اشخاصی که با آنها معاشرت دارد در رفتار او تاثیر گذار است. 🔻
در بعضی خانواده ها به دلیل اینکه در میان همسالان فرزند ، پسر کمتر است ، ناخواسته فرزند پسر به بازی با همسالان دختر می پردازد و طبیعتا روحیات و احساسات و زودرنجی های دخترانه را بیشتر فرا می گیرد.
توصیه می کنم :
- زمینه ارتباط او را با همسالان مثبت بیشتر کنید.💚
- او را از محبت متعادل خود بهره مند سازید.💚
- فضای خانه را آرام و بدون تنش نگهدارید.💚
- از راهکارهای ذکر شده در همین کانال در جهت رفع #کمبود_اعتماد_بنفس بهره بگیرید.💚
- سعی کنید به خواسته های منطقی اش بیش از پیش توجه کنید.💚
👈-بسیاری از مخالفتها به مفهوم (لجبازی) نیست. بلکه به مفهوم شکل گیری حس استقلال طلبی است و طبیعی است. شما با آرامش و گفتگوی آرام و توافق با آن برخورد کنید.💚
موفق باشید-مهدوی
https://eitaa.com/Mahdavi_Moshavereh
25.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اهمیت_نماز
انیمیشن زیبا درباره اهمیت نماز
حتما ببینید ...👆
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
#سوال ( 187 )
#نوجوانان
#پرخاشگری
مربوط به کانال مشاوره
باسلام نوجوان 17ساله ای دارم بچه ی دیگری درخانه نیست همه ازدواج کردن همه امکانات محبتها در اختیارش هست
ولی نه به پدرش نه به مادرش جواب نمیده.هرچی بخواد در اختیارش ولی حاضر نیست کوچکترین کار در حق بزرگترهاش انجام بده.تا باهاش حرفم بزنی میگه چیکار کردی واسه من ؟ منو توی خونه کشتید.
اگرهم بخواد کاری انجام بده اونقدر معطل میکنه که آدم مجبور میشه خودش انجام بده.با خواهرزاده اش که خیلی کوچیک هستن کل کل میکنه همه میگن بخاطر سنشه ولی همه خانواده از دستش خسته شدن . اگه راه حلی داره لطفا راهنمایی کنید ممنون.
👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫
#پاسخ (سوال 187)
#نوجوانان
#پرخاشگری
1- ابتدا باید با محبت ، کاری کنید که فرزندتان به شما علاقمند شود ! 🍇🌿
- (کارهای ساده ای مانند در آغوش گرفتن پسرها توسط پدر و ... تشویق کردن کارهای خوب و ... بها دادن به نظرات و صحبتها و ... )
2- مطابق میل و علاقه اش ، بستر ورزش و فعالیت فیزیکی بانشاط و مفرح را برایش فراهم کنید. 🍇🌿
بهترین حالت هم این است که این مورد با همراهی و نظارت دوستانه پدر باشد و تعدادی از دوستان گزینش شده فرزندتان هم باشند.( استخر - کوهنوردی - اسب سواری - تنیس - فوتبال و ...)
3- اگر این حالت پرخاشگری در فامیل و خانواده ، الگو ی عملی به فرزندتان نداده باشد ،
به احتمال زیاد نشات گرفته از فضای فیلمها و سریالها و ... است.🍇🌿 لذا هر دو حالت را متصور می شویم و اینگونه تدبیر می کنیم که :
- اگر پرخاش و یا بحث و مرافعه در محیط خانواده بوده است ، به صفر برسانید و از محیطهای فامیلی متشنج دوری کنید.
- با انجام راهکار ذکر شده در بند 2 این نوشتار، وقت فرزندتان را اینقدر پر کنید که خیلی فرصت نشستن پای فیلم و سریال پیدا نکند.
4- فرزندتان را حساس نکنید و به عبارت بهتر آتش پرخاشگری را شما روشن نکنید.🍇🌿 قطعا فرزندتان از بیرون منزل که به خانه می آید ، شروع به پرخاش و دعوا نمی کند ، بلکه شما گاهی اوقات طوری رفتار می کنید که او احساس می کند درکش نمی کنید ، لذا با پرخاش قصد به کرسی نشاندن حرفش را دارد. اینطور مواقع اگر او هم شروع به پرخاش کرد شما ملایم و صبور باشید.
5- در مواقعی که خسته است و شرایط گفتگو مهیا نیست ، فرزندتان را بازخواست نکنید.اینطور مواقع زمینه پرخاشگری خیلی مهیاست...🍇🌿
6- در مواقع لازم در صحبت با فرزندتان جدی باشید ولی به هیچ عنوان شما صدایتان را بلند نکنید.🍇🌿حتی اگر او با پرخاش حرفش را بیان کرد ، شما بگویید : الان عزیزم خسته به نظر می رسی. باشه بعدا یک فرصتی با هم صحبت می کنیم...
7- به تعبیر خود بچه ها : ( خیلی گیر ندین!) 🍇🌿نوجوانان از سین جین شدن فراری هستند. لذا پاسخهای سر بالا می دهند. اگر دیر به منزل آمده و نگران هستید در مواجهه بلافاصله با کلام از کوره در نروید. تامل کنید کمی بگذرد ... بعد از ناهار بگویید عزیزم نگرانت شدم ...
👈 (فرزند میرزا جواد آقا تهرانی برایم نقل می کردند که یک روز بازیگوشی کردم و از مدرسه دیر به خانه آمدم. پدرم را دیدم که به همراه دیگر اعضای خانواده سرسفره نشسته اند ولی غذا نخورده اند. من را که دیدند با لبخند و مهربانی گفتند : علی آقا ... پسرم ... شما عضو این خانواده هستی.ما دوست داریم با شما با هم غذا بخوریم. ما منتظر شما بودیم ... ... و ایشان می گفت آنقدر شرمنده شدم که دیگر دیر نیامدم )
و افسوس که ما والدین گاهی همانجا تیر خلاصی را خودمان می زنیم و بعدا می فهمیم پسرمان در دیر آمدن مقصر نبوده😟
8- نوجوان را بخاطر کنجکاوی و خطاهایش سرزنش نکنید : ( دیدی گفتم ؟! حالا فهمیدی که بابات راست می گفت ؟! متاسفم که عادت کردی همش سرت به سنگ بخوره ، بعد گوش کنی! افسوس که ذره ای عقل توی کله ات نیست ! تو اگر بزرگ شده بودی وضعیت نظم اتاقت اینطوری نبود ! ... )🍇🌿
لااقل اگر موردی نیاز به تذکر دارد همانجا بلافاصله نگویید. در یک فرصت مقتضی مهربانانه و تنهایی متذکر شوید.
9- بی توجهی به خواسته های معقول و منطقی فرزندان باعث عصبانیت و افزایش پرخاشگری می شود. خواسته های منطقی اش را برآورده کنید🍇🌿
10- خواسته هایتان را کوتاه و پرسشی مطرح کنید: عزیزم ، میشه چند دقیقه کمکم کنی ؟ میتونی کمک کنی وسایل رو بالا ببریم ؟ ...🍇🌿
11- از رفتارها و جملاتی که باعث برانگیخته شدن پرخاش می شود، خودداری کنید. 🍇🌿 ( به عنوان مثال : مقایسه فرزندتان با دیگران - تمسخر کردن وضعیت لباس پوشیدن او - بدقولی و خلف وعده - عدم وقت گذاری برای شنیدن و انجام خواسته ها - به تعویق افتادن برآوردن خواسته های منطقی پشت گوش انداختن آنها و... )
12- گاهی اوقات هم پرخاشگری به دلیل کجروی ها و بیراهه های بلوغی است که ممکن است فرزندتان گرفتار شده باشد. چون گناه با فطرت اش سازگار نیست ، دایم عذاب وجدان دارد و کلافه است ، لذا در قالب پرخاش بروز و ظهور می یابد. 🍇🌿برای درک این موضوع هم ، رفتار و خلوتش را نامحسوس کنترل کنید تا چنانچه متوجه موضوعی شدید ، به موقع تدبیر لازم را با کمک مشاور داشته باشید.
👈همان طور که می بینید در تمام راهکارهای ذکر شده بالا ، واژه ( محبت و مدارا ) پنهان است. هر چند که تدبیرهایی می بایست از کودکی برای رفتارهایش می کردید ولی الان تنها راه حل مشکل شما ، ( محبت ، صمیمیت ، رفاقت و مدارا ) است.
موفق باشید-مهدوی
https://eitaa.com/Mahdavi_Moshavereh
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
#سوال ( 188 )
#کودکان
#از_پوشک_گرفتن
#ادرار_کردن
مربوط به كانال مشاوره
سلام وقت به خير و ممنون بابت راهنماييهاي مفيدتون
من دختر ٢سال و ١٠ ماهه دارم متاسفانه هر چه تلاش ميكنم و طبق گفته شما براش يك لگن جديد هم گرفتم و بهش گفتم ديگه پوشك اندازه شما نيست وبأيد بري دستشويي ولي خيلي از اين كار ميترسه و شروع به گريه ميكنه و دو روز خودشو نگه داشت وآخر هم توي شلوارش دستشويي كرد بعد خودش بدش اومد و گفت ديگه توي خودم دستشويي نميكنم ولي توالت هم نميرم و خودشو نگه داشته من واقعا نميدونم چه كار كنم و مي ترسم مريض بشه
👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫 📚 👫
#پاسخ
با سلام .
هر چند که به خاطر کثرت سوالات عزیزان و مشغله بنده ، پاسخ سوال شما تقریبا با تاخیر یک ماهه درج می شود و احتمالا مشکلتان تا الان مرتفع شده باشد ولی مواردی را خدمتتان عرض می کنم:
- اگر بستر روانی آرامی را در قالب بازی با فرزندتان برای او فراهم کنید در پذیرش خواسته های شما نقش بسزاییی خواهد داشت.🌺
- شیوه بازی و قصه موقع تخلیه ، او را به انجام این کار تشویق خواهد کرد.🌺
- اگر احساس می کنید ریشه ی این امتناع ، ترس از موردی خاص است ، باید سعی کنید ریشه ی ترس را پیدا کنید. 🌺
👈گاهی بچه ها محیط توالت را دوست ندارند و با انتقال صندلی یا لگن به حمام مشکل مرتفع می گردد.
موفق باشید-مهدوی
https://eitaa.com/Mahdavi_Moshavereh
✅ #نکته_تربیتی
حواسمان باشد ...
ﺑﺎ " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﻣﺴﺨﺮﻩ ﮐﺮﺩ ،
ﺑﺎ " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺭﻭﺣﯿﻪ ﺩﺍﺩ ...
ﺑﺎ " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺍﯾﺮﺍﺩ ﮔﺮﻓﺖ ،
با " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮐﺮﺩ ...
با " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺩﻝ ﺷﮑﺴﺖ ،
با " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺩﻟﺪﺍﺭﯼ ﺩﺍﺩ ...
با " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺁﺑﺮﻭ ﺑﺮﺩ ،
ﺑﺎ " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود ﺁﺑﺮﻭ ﺧﺮﯾﺪ ...
ﺑﺎ " ﺯباﻥ " ﻣﯿﺸود جدایی انداخت ،
با " زبان " میشود آشتی داد ...
با " زبان " میشود آتش زد ،
با " زبان " میشود آتش را خاموش کرد ...
حواسمان به #دل و #زبانمان باشد : " آلوده اش نکنیم ..."
#غیبت_نکنیم
#تهمت_نزنیم
به بچه هایمان نیز آموزش بدهیم... 🌸🌸🌸🌸🌸
#نکته_تربیتی
حواسمان به زبانمان باشد ...
بچه ها می بینند و می شنوند و یاد می گیرند...
عضویت در کانال تربیت دینی کودکان و نوجوانان :
@mahdavi_moshavereh