📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜 نامه به مردم كوفه به هنگام حرکت از مدینه به طرف بصره، در سال ٣٦ هجری
🔹افشای سران ناكثين
♦️از بنده خدا، علی امير مومنان، به مردم كوفه، كه در ميان انصار پايه ای ارزشمند، و در عرب مقامی والا دارند. پس از ستايش پروردگار! همانا شما را از كار عثمان چنان آگاهی دهم كه شنيدن آن چونان ديدن باشد، مردم برعثمان عيب گرفتند، و من تنها كسی از مهاجران بودم كه او را به جلب رضايت مردم واداشته، و كمتر به سرزنش او زبان گشودم، اما طلحه و زبير، آسان ترين كارشان آن بود كه بر او یورش برند، و او را برنجانند، و ناتوانش سازند، عايشه نيز ناگهان بر او خشم گرفت، عده ای به تنگ آمده او را كشتند، آنگاه مردم بدون اكراه و اجبار، با من بيعت كردند. آگاه باشيد! مدينه مردم را يكپارچه بيرون رانده، و مردم نيز برای سركوبی آشوب از اوفاصله گرفتند. ديگ حوادث آشوب به جوش آمده، و فتنه ها بر پايه های خود ايستاد، پس به سوی فرمانده خود بشتابيد، و در جهاد با دشمن بر يكديگر پيشی گيريد، به خواست خدای عزيز و بزرگ.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه1
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📢در این سخنرانی یاران را به جهاد دعوت می کند.
🔹تشويق برای جهاد
♦️خدا شكرگزاری را بر عهده شما نهاده و امر حكومت را در دست شما گذارده و فرصت مناسب در اختيارتان قرار داده است تا برای جايزه بهشت با هم ستيز كنيد، پس كمربندها را محكم ببنديد و دامن همت بر كمر زنيد، كه به دست آوردن ارزشهای والا با خوشگذرانی ميسر نيست، چه بسا خوابهای شب كه تصميم های روز را از بين برده و تاريكی های فراموشی كه همت های بلند را نابود كرده است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه241
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
#خطبه241
#سؤال: آیا حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در این خطبه شکرگزاری را واجب و همردیف جهاد در راه خدا دانسته اند؟
#جواب:
✅ اولاً: شکرگزاری که خود به خود امری واجب و لازم است.
🔴 آنچه در این خطبه مرکز توجه قرار گرفته است این است که حکومت اسلامی (به رهبری امام عادل) نعمتی عظیم است که شکرگزاری آن واجب است و شکر عملی آن جهاد برای دفاع از حکومت اسلامی است.
✅ ثانیاً: حضرت اساساً در صدد مقایسه شکر و جهاد نیستند تا بگوییم آیا این دو را همردیف هم قرار داده اند یا یکی را بر دیگری برتری داده اند.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
═════ ೋღ🕊ღೋ════
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌾بسم الله الرحمن الرحیم🌾
✳️ یکی از نکات خیلی عالی و کار کردهای بسیار مؤثر این حرکت نهج البلاغه و امثال آن ، این هماهنگی و هم افزایی اجتماعی که بین اعضای این تشکیلات و مجموعه خود جوش ایجاد می شود .
🏴حرکتی که در اربعین حسینی در سراسر کشورهای اسلامی و حتی مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی به برکت و بهانه اربعین شکل می گیرد می تواند یک برنامه هدف مند و با کیفیت تر و جهت دارتر بشود .
♻️ امسال ان شاالله به امید خدا اگر سید الشهدا علیه السلام بپذیرند و امیرالمؤمنین علیه السلام هم عنایت بفرمایند ؛ حرکت کاروان ساده و بی آلایش نهج البلاغه ایها حداقل برای خود ما یک نکته بسیار مهم را به ارمغان می آورد .
🔘 و آن اینکه با همین کار به ظاهر ساده نهج البلاغه خوانی ، میشود به شبکه ای از نیروهای مخلص ، فهیم ، انقلابی هماهنگ دست پیدا کرد ، که علاوه بر خواندن نهج البلاغه و کسب معارف و رشد فردی و خانوادگی و امثال این یک شبکه آماده هستند برای هر اقدام اجتماعی در راستای اهداف انقلاب اسلامی در راستای اهداف نهج البلاغه .
◾️اینکه از تهران ، اصفهان شیراز ، مشهد ، یزد ، بخشی از دوستان از خارج از کشور همه پیوستند به یک حرکت خیلی روشنی که دیگران هم با آن آشنا هستند اما همه این جمع دارند براساس یک مبنا یعنی نهج البلاغه خوانی و با یک هدف یعنی ترویج فرهنگ امیر المؤمنین علیه السلام ورود میکنند به اربعین.
☑️ این نشاندهنده ظرفیت بسیار بسیار قوی ولی متأسفانه پنهان و فراموش شده اینطور کارهای معرفتی ، بصیرتی است .
⏪ بعبارت ساده تر میخواهم عرض کنم که آرام آرام دوستان ما در نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی و دیگران که از دور آشنا شدند با این حرکت ، خواهند دید که ما فقط دنبال این نبوده ایم که دور هم بنشینیم و یک کتابی خوانده و جمع کنیم و برویم ، بلکه این کتاب و این منطق و این فرهنگ و این روحی که نهج البلاغه الحمدلله رب العالمین به تک تک ما داده یک ظرفیت و پتانسیلی رو آماده کرده ، که با این ظرفیت میشود خیلی کارها واقدامات مفید و مؤثری را در سطح ملی و جهانی انجام داد .
♣️حرکت اربعینی ما ان شاالله آزمایش این توان اجتماعی است ، مسیری را طی میکنیم که در همان مسیر خیلیها حضور دارند .
↩️ خیلی ها بصورت خنثی می آیند تا برای خود اجری ببرند ، اما جریاناتی هم در این مسیر هستند ، که در ظاهر دارند ترویج امام حسین و داستان اهل بیت علیهم السلام را می کنند ، اما درباطن دارند تشیع انگلیسی اسلام آمریکایی ، اسلام متهجرین را رغم میزنند .
⁉️چرا ما نتوانیم اسلام حقیقی ، اسلام انقلابی را با حضور خودمان و تبلیغ نهج البلاغه در این فرصت بی نظیر چند ده میلیونی پیگیری کنیم .
💯خلاصه ما از امروز و از این سفر به بعد ، یکی یکی شاهد قدرتنمایی و شاهد حرکتهای اجتماعی و جریانسازی اجتماعی توسط نهج البلاغه ای ها چه در عرصهٔ داخلی چه در عرصهٔ خارجی البته در بعد فرهنگی ، اجتماعی خواهیم بود .
✔️ تاهم اولاً برای خود و ثانیاً دوستانمان و هم برای کسانی که خوب باور نکرده اند این نهضت را اثبات بشود که نیروهای مخلص، مردمی ، بی ادعا، بدون یک ریال بودجه دولتی و یک متر ساختمان دولتی هم می توانند کارهای بزرگی بکنند که چه بسا از دستگاههای عریض و طویل دولتی برنمی آید .
▪️ان شاالله خدا همهٔ ما را روزی کند که در این سفر شرکت کنیم .
*⃣ آنهایی را هم که به هر دلیلی توفیق نداریم در خدمتشان باشیم ان شاالله در این ایام برای ما و همه مسافران کربلا دعا کنند و بویژه برای نهج البلاغه ایها دعا کنید که بتوانند با اخلاص و همت بهتر و بیشتر یک حرکت جدید و یک افق جدید را باز کنند بروی دست اندر کاران حرکتهایی مثل اربعین ان شاالله.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
═════ ೋღ🕊ღೋ════
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠سنگ غصبی در بنای خانه، مایه ويران شدن آن است (اين سخن از رسول خدا نقل شده است، و اينكه سخن پيامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام ) شبيه يكديگرند جای شگفتی نيست برای اينكه هر دو از يكجا سرچشمه گرفته و در دو ظرف ريخته شده است).
📒 #نهج_البلاغه #حکمت240
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در این خطبه، از جایگاه خاندان پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) سخن می گوید
🔹فضائل اهل بيت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم )
♦️خاندان پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) مايه حيات دانش، و نابودی جهل اند. بردباريشان شما را از دانش آنها خبر می دهد، و ظاهرشان از صفای باطن، و سكوتشان از حكمتهای گفتارشان باخبر می سازد؛ هرگز با حق مخالفت نمی كنند، و در آن اختلاف ندارند. آنها ستونهای استوار اسلام، و پناهگاه مردم می باشند، حق به وسيله آنها به جايگاه خويش باز گشت، و باطل از جای خويش رانده و نابود، و زبان باطل از ريشه كنده شد، اهل بيت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) دين را چنانكه سزاوار بود، دانستند و آموختند و بدان عمل كردند، نه تنها شنيدند و نقل نمودند، زيرا راويان دانش بسيار، اما حفظ كنندگان و عمل كنندگان به آن اندكند.
#نهج_البلاغه، #خطبه239
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣درباره حكمين دو داور عراق و شام و نکوهش کوفیان فرمود:
1⃣وصف شاميان
♦️شاميان درشت خويانی پست، بردگانی فرومايه اند كه از هر گوشه ای گرد آمده، و از گروههای مختلفی تركيب يافته اند، مردمی كه سزاوار بودند احكام دين را بياموزند، و تربيت شوند، و دانش فرا گيرند، و كارآزموده شوند، و سرپرست داشته باشند، و دستشان گيرند، و آنها را به كار مفيد وادارند. آنان نه از مهاجرانند و نه از انصار، و نه آنان كه خانه و زندگی خود را برای مهاجران آماده كرده، و از جان و دل ايمان آوردند.
2⃣ نكوهش از انتخاب حكم
♦️ آگاه باشيد كه شاميان در انتخاب حكم، نزديك ترين فردی را كه دوست داشتند برگزيدند، و شما فردی را كه از همه به ناخشنودی نزديك تر بود انتخاب كرديد، همانا سر و كار شما با عبدالله پسر قيس است كه می گفت: 《جنگ فتنه است بند كمانها را ببريد و شمشيرها را در نيام كشيد.》 اگر راست می گفت پس چرا بدون اجبار در جنگ شركت كرد؟ و اگر دروغ می گفت پس متهم است. برای داوری، عبدالله ابن عباس را رو در روی عمروعاص قرار دهيد، و از فرصت مناسب استفاده كنيد، و مرزهای دوردست كشور اسلامی را در دست خود نگهداريد، آيا نمی بينيد كه شهرهای شما ميدان نبردشده؟ و خانه های شما هدف تيرهای دشمنان قرار گرفته است؟
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه238
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 در كار خير شتاب كنيد
🔹سفارش به نيكوكاری
♦️پس عمل نيكو انجام دهيد، حال كه زنده و برقراريد، پرونده ها گشوده، راه توبه آماده، و خدا فراریان را فرا می خواند، و بدكاران اميد بازگشت دارند، عمل كنيد پيش از آنكه چراغ عمل خاموش، و فرصت پايان يافته، و اجل فرا رسيده، و در توبه بسته، و فرشتگان به آسمان پرواز كنند. پس هر كسی با تلاش خود برای خود، از روزگار زندگانی برای ايام پس از مرگ، از دنيای فناپذير برای جهان پايدار، و از گذرگاه دنيا برای زندگی جاودانه آخرت، توشه برگيرد، انسان بايد از خدا بترسد، زيرا تا لحظه مرگ فرصت داده شده، و مهلت عمل نيكو دارد، انسان بايد نفس را مهار زند، و آن را در اختيار گرفته از طغيان و گناهان باز دارد، و زمام آن را به سوی اطاعت پروردگار بكشاند.
#نهج_البلاغه، #خطبه237
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 از هجرت و پیوستن به پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) سخن می گوید:
🔹ياد مشكلات هجرت
♦️خود را در راهی قرار دادم كه پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) رفته بود، و همه جا از او پرسيدم تا به سرزمين (عرج) رسيدم.
(اين جملات در يك سخن طولانی آمده است، جمله 《فاطا ذكره》 در همه جا از او می پرسيدم.) يكی از سخنانی است كه در اوج فصاحت قرار دارد، يعنی خبر حركت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) از ابتداء حركت تا پايان به من می رسيد، كه امام اين معنا را با كنايه آورده است)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه236
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣هنگام غسل دادن پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم )
🔹(به هنگام غسل دادن پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود)
♦️پدر و مادرم فدای تو ای رسول خدا! با مرگ تو رشته ای بريد كه در مرگ ديگران نبريد، با مرگ تو رشته پيامبری، و فرود آمدن پيام و اخبار آسمانی گسست، مصيبت تو، ديگر مصيبت ديدگان را به شكيبایی واداشت، و همه را در مصيبت تو يكسان عزادار كرد، اگر به شكيبایی امر نمي كردی، و از بي تابی نهی نمی فرمودی، آنقدر اشك می ريختم تا اشكهایم تمام شود، و اين درد جانكاه هميشه در من می ماند، و اندوهم جاودانه می شد، كه همه اينها در مصيبت تو ناچيز است. چه بايد كرد كه زندگی را دوباره نمی توان باز گرداند، و مرگ را نمی شود مانع شد، پدر و مادرم فدای تو! ما را در پيشگاه پروردگارت ياد كن، و در خاطرات نگه دار.!.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه235
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣ذعلب یمانی از احمد بن قتبیه، از عبدالله بن یزید، از مالک بن دحیحه نقل کرد که در حضور امام علیه السلام از علت تفاوت های میان مردم پرسیدند امام علیه السلام فرمود:
🔹علل تفاوتها ميان انسانها
♦️علت تفاوت های ميان مردم، گوناگونی سرشت آنان است؛ زيرا آدميان در آغاز، تركيبی از خاك شور و شيرين، سخت و نرم،بودند، پس آنان به ميزان نزديك بودن خاكشان با هم نزديك، و به اندازه دوری آن از هم دور و متفاوتند يكی زيباروی و كم خرد، ديگری بلندقامت و كم همت، يكی زشت روی و نيكوكار، ديگری كوتاه قامت و خوش فكر، يكی پاك سرشت و بداخلاق، ديگری خوش قلب و آشفته عقل، و آن ديگر سخنوری دل آگاه است.!.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه234
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
#خطبه234
#سؤال1⃣: لطفاً درباره سرشت انسانها و چگونگی ترکیب آنها یک توضیح کلی بدهید .
#سؤال2⃣: با توجه به اینکه حضرت علت تفاوت انسانها را در تفاوت خاک سرشت آنها دانسته اند و اینکه در باب خلقت حضرت آدم ( در کتاب مرصاد العباد ، نجم الدین رازی ) چنین آمده ؛ که خداوند جبرئیل را بر آوردن مشتی خاک فرمان داد و...
آیا انواع مختلف انسانها از نسل آدم که از یک نوع خاک خلق شده بودند ، نبوده است؟
#سؤال3⃣: لطفاً درباره این خطبه مختصری توضیح دهید .
#جواب:
✅درباره این خطبه که پاسخ به سؤال یکی از یاران حضرت بوده چند نکته ضروری وجود دارد:
⭕️ ۱) #اصل_ارتباط_جسم و بُعد خاکی انسان با روح و شخصیت او که یقیناً مورد تردید و انکار نیست.
👈 یعنی عوامل متعددی می تواند در شخصیت انسان #اثر بگذارد مانند محیط،آب و هوا و.. یکی هم نوع خاک است.
⭕️ ۲) روابطی که حضرت بیان می فرمایند از نوع ضابطه و قاعده کلی است و هر قاعده کلی استثناء هم دارد.
📢به قول اهل علم "ما مِن عامِِّ الاّ و قَد خُصَّ" پس ممکن است مواردی برخلاف این قواعد یافت شود که همان استثناءات است.
⭕️ ۳) شاید گفته شود که فقط خلقت حضرت آدم از خاک بوده و بقیه انسانها به تصریح قرآن کریم از نطفه بوجود آمده اند.
⁉️ در جواب باید گفت:
🔘اولاً: ما نمی توانیم با ذهن ناقص و علم ناچیز خود علم امیرالمؤمنین را ارزیابی و تحلیل کنیم.
⏪ چه بسا در مرحله ای سرشت تک تک انسانها نهاده شده و سپس مرحله خلق جنینی آنها تعبیه شده باشد.
🔘 ثانیاً: ترکیبات نطفه نیز از همین مواد معدنی موجود در خاک شکل گرفته است.
⭕️ ۴) نکته پایانی این است که بیان خلقیات هر یک از سرشت ها به هیچ وجه به معنای جبر نیست؛
⚠️ بلکه به معنای داشتن زمینه آن خلقیات و صفات است.
⬅️ به عبارت دیگر همان طور که داشتن محیط پاک علت تامه برای خوب و سعادتمند شدن نیست بلکه اراده شخص است که کار را تمام می کند.
‼️ "پسر نوح با بَدان بنشست خاندان نبوّتش گُم شد"
♻️ و بالعکس؛ محیط بد لزوماً انسان را شقاوتمند نمی کند همانطور که حضرت آسیه همسر فرعون علیرغم محیط کفرآلود زندگی و همسری آنچنانی یکی از چهار زن بزرگ بهشت شد.
🔴 سرشت و خاک نیز می تواند زمینه این خلقیات را در فرد تقویت کند اما نمی تواند او را مجبور به این خلقیات نماید.
↩️ بلکه عامل اصلی اراده فرد است که می تواند یا از این زمینه استفاده کند و یا برآن غلبه نماید.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣هنگامی که 《جعده بن حریره》خواهر زاده امام علیه السلام نتوانست در حضور آن حضرت سخن بگوید، فرمود:
1⃣فصاحت و بلاغت اهل بيت (علیه السلام)
♦️آگاه باشيد، همانا زبان پاره ای از وجود انسان است، اگر آمادگی نداشته نباشد سخن نمی گويد، و به هنگام آمادگی ، گفتار او را مهلت نمی دهد، همانا ما اميران سخن می باشيم، درخت سخن در ما ريشه دوانده، و شاخه های آن بر ما سايه افكنده است.
2⃣علل سقوط جامعه انسانی
♦️ خدا شما را رحمت كند، بدانيد كه همانا شما در روزگاری هستيد كه گوينده حق اندك، و زبان از راستگویی عاجز، و حق طلبان بی ارزشند، مردم گرفتار گناه، و به سازشكاری هم داستانند، جوانشان بداخلاق، و پيرانشان گناهكار، و عالمشان دورو، و نزديكشان سودجويند، نه خردسالانشان بزرگان را احترام می کنند و نه توانگرانشان دست مستمندان را می گيرند.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه233
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣عبدالله بن زمعه از یاران امام بود ودر خواست مالی داشت، در جوابش فرمود:
🔹احتياط در مصرف بيت المال
♦️اين اموال كه می بينی نه مال من و نه از آن توست، غنيمتی گردآمده از مسلمانان است كه با شمشيرهای خود به دست آوردند، اگر تو در جهاد همراهشان بودی، سهمی چونان سهم آنان داشتی، وگرنه دسترنج آنان خوراك ديگران نخواهد بود.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه232
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣این سخنرانی در سرزمین 《ذی قار》هنگام حرکت به سوی بصره در سال٣٦ هجری ایراد شده
🔹ويژگيهای پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) آنچه را كه به او فرموده شد آشكار كرد، و پيامهای پروردگارش را رساند، او شكافهای اجتماعی را با وحدت اصلاح، و فاصله ها را به هم پیوند داد، ميان خويشاوندان يگانگی برقرار كرد پس از آنكه آتش دشمنی ها و كينه های برافروخته در دلها راه يافته بود.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه231
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣