مهدویت فارس
🆔 @bonyademahdi ✅ #مقاله_ویژه 🏳️ یاران امام حسین (ع)، الگوی یاران امام مهدی (عج) 👇👇👇👇 🌐 https://b
🆔 @bonyademahdi
✅ #مقاله_ویژه
🏳️ یاران امام حسین (ع)، الگوی یاران امام مهدی (عج)
یکی از ضرورتهای اساسی منتظران در عصر غیبت، لزوم برخورداری از الگوهای عملی، در مسیر خودسازی و نیز همراهی و مساعدت امام معصوم (ع) است.
کسانی که بتوانند در عرصهی عمل، برای تحقق اهداف و آرمانهای امام خود، جانفشانی کنند، نمونههای روشنی در طریق اطاعت و سرسپردگی هستند و در این راه، چه کسانی شایستهتر از یاران امام حسین علیهالسلام؟
یارانی که امام خود را در تحقق بخشیدن به اهدافش یاری کنند، آنها که عقل بشری از درک مقامشان عاجز است، کسانی که امام معصوم در وصف ایشان فرمودند: من یارانی بهتر و باوفاتر از اصحاب خود نمیشناسم!
در حقیقت یاران امام حسین علیهالسلام، معیارهایی را در اختیار ما قرار دادهاند تا به وسیله آنها، خود را محک زده و با عمل به آنها، خود را برای قیام جهانی و روز باشکوه ظهور، آمادهتر سازیم.
در اینجا به برخی از ویژگیهای یاران اشاره مینماییم:
🔹 ۱) شناخت و الفت :
شناخت نسبت به امام معصوم و جایگاه شخصیت ایشان، به انسان کمک میکند تا از آزمونها سربلند بیرون آید. شناخت، خود، دو ثمره به همراه دارد: عشق و اطاعت، الفت و محبّتی پایدار و حقیقی است که در پی معرفت و شناخت باشد؛ چرا که هرچه شناخت بیشتر باشد، محبت شدیدتر و عمیقتر خواهد بود.
یاران حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام از چنان معرفت و شناختی به امام زمان خویش برخوردار بودند که شهادت در راه او را، بر زندگی در دنیا، برگزیدند؛ چنانکه یکی از یاران امام (ع)، اینگونه به این حقیقت اشاره میکند: «خدا را سپاس که این شرافت را نصیب ما کرد تا در کنار شما به شهادت برسیم و اگر دنیا باقی باشد و ما در آن جاودان باشیم، قیام با شما را بر ماندن در این دنیا ترجیح میدهیم»...
ادامه ی این #مقاله در لینک زیر :
👇👇👇👇
🌐 https://bonyademahdi.com/358
🆔 @bonyademahdi
✅ #خبر
🔰 جلسه شورای مدیران بنیاد و مؤسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) فارس در تاریخ 30 مهر 98 با حضور قائم مقام محترم و مدیران مجموعه تشکیل گردید.
دستور کار این جلسه پیرامون گردهمایی رابطین ادارات و سرپرستان شعب استان و تبادل نظر در رابطه با آن بود و در این باره تصمیمات مقتضی اتخاذ گردید.
🌐 https://bonyademahdi.com/359
مهدویت فارس
🆔 @bonyademahdi 💠 #امام_مهدی_عج_در_قرآن 🔸 قسمت چهارم - 👇👇👇👇
🆔 @bonyademahdi
💠 #امام_مهدی_عج_در_قرآن
🔸 قسمت چهارم -
برای راهنما و فصلالخطاب شدن در گسترهای چنین پهناور، بیان شاخصهها، شایستگیها و ویژگیهای صالحان و مفسدان، حق و باطل، خوب و بد و ... بهترین راه شمرده میشود. بدین سبب قرآن، جز در موارد ضروری، از نام بردن نام مؤمنان، منافقان، حواریون، پادشاهان، مشرکان و ... صرفنظر کرده است تا مخاطبان قرآن، به صفات و ویژگیها، و نه نامها، توجه کنند و امکان بهرهگیریهای نو از قرآن فراهم شود. بنابراین، شیعه معتقد است مسلمانان در آیات بسیاری به ائمه اطهار علیهمالسلام رهنمون شدهاند و وظیفه دارند با تطبیق ویژگیهای یاد شده در قرآن، امام خود را بشناسند و پاسخ نیازهای دینی، اجتماعی و سیاسی خود را از درگاه آنان جویا شوند. براساس همین نکته، امام علی (ع) میفرمایند: «هر کس امر ولایت ما را از قرآن به دست نیاورد، نمیتواند از فتنهها مصون بماند».(1)
از این روایت بدست میآید که امر ولایت اهلبیت علیهمالسلام، بخصوص امامت امام مهدی (عج)، و تشکیل حکومت جهانی به دست او در قرآن وجود دارد و توصیفات موجود در قرآن، ما را به این امر رهنمون میشود. در زمینهی ظهور و قیام آن حضرت و جامعهی آرمانی مهدوی میتوان توصیفات و اشارات زیرا را از قرآن بدست آورد:
🔹 1. غلبهی نهایی حق بر باطل و شکست جبههی کفر و فساد و نفاق (2)
🔹 2. جانشینی و خلافت مستضعفان بر روی زمین و حاکمیت صالحان و نیکان (3)
🔹 3. گسترش و فراگیری دین حق در برههای خاص از زمان (4)
🔹 4. از آن روز موعود تحت عناوین: «ایامالله» (5)؛ «وقت معلوم» (6)؛ «روز نصرت و پیروزی» (7)؛ و «طلوع فجر و سلامتی» (8)؛ و ... یاد شده است.
🔹 5. در آیاتی از آن حضرت با نامهای: «نعمت باطنی» (9)؛ «بقیةالله» (10)؛ «کلمة باقیة» (11)؛ «أولیالأمر» (12)؛ «مهتدون» (13)؛ «اقامهکنندهی نماز» (14)؛ «مضطرّ» (15)؛ «جنبالله» (16)؛ «حزبالله» (17)؛ «فجر» (18)؛ «نهار إذا تجلّی» (19) و ... نام برده است.
🔹 6. خداوند، با مهدی موعود (عج)، نور خود را کامل میکند (20).
🔹 7. در آن عصر، زمین بعد مرگش زنده میشود (21).
🔹 8. او منصور از جانب خدا و انتقامگیرنده از دشمنان است (22).
🔹 9. زمین به نور پروردگار روشن خواهد شد (23).
🔹 10. در روز پیروزی، ایمان آوردن کافران، سودی به حالشان نخواهد داشت (24).
🔹 11. هرچه در روی زمین است، تسلیم و مطاع او خواهد شد (25).
🔹 12. حضرت مهدی (عج)، یَهدِی الله لِنورَه مَن یَشاءُ است (26).
🔹 13. او تأمینکنندهی امنیت و آرامش در روی زمین است (27).
ادامه دارد...
🔺پی نوشت ها :
(1). آثار الصادقین، ج 17، ص241
(2). اسراء/81
(3). قصص/5؛ انبیاء/105
(4). توبه/23
(5). جاثیه/14؛ ابراهیم/5
(6). حجر/38 – 36
(7). عنکبوت/10
(8). قدر/5
(9). لقمان/20
(10). هود/86
(11). زخرف/28
(12). نساء/59
(13). بقره/9
(14). حج/41
(15). نحل/62
(16). زمر/56
(17). مجادله/22
(18). فجر/1
(19). لیل/2
(20). صف/8
(21). حدید/17
(22). شوری/41
(23). زمر/69
(24). سجده/29
(25). آلعمران/8
(26). نور/35
(27). همان/55
🌐 https://bonyademahdi.com
🆔 @bonyademahdi
✅ #گزارش_خبری
🔰 گوشه ای از فعالیت های مهدوی موکب احمدبن موسی (ع) در ایام اربعین حسینی در کربلای معلی
🔸 گزارش مصور فعالیت های مهدوی بنیاد و مؤسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) فارس با همکاری کمیته فرهنگی موکب احمد بن موسی (ع) در ایام اربعین در کربلای معلی همراه با برخی از فایل های صوتی برنامه های کوتاه مهدوی شمیم انتظار ارائه شده به زائرین مستقر در موکب .
✔️ عکس های بیشتر و فایل های صوتی در لینک زیر :
👇👇👇👇
🌐https://bonyademahdi.com/360
🆔 @bonyademahdi
✅ #خبر
🔰 کارگروه مشترک با اداره کل بهزیستی استان فارس
🔹 کارگروه مشترک بنیاد و مؤسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) فارس با اداره کل بهزیستی استان فارس در تاریخ ۳۰ مهر ۹۸ با هدف برنامه ریزی دوره تربیت مربی مهدویت ویژه مهد کودک ها و مراکز پیش دبستانی تشکیل گردید و مقرر شد پس از هماهنگی های لازم با بنیاد مرکز، این دوره برگزار گردد.
🌐 https://bonyademahdi.com/361
🆔 @bonyademahdi
✅ #اطلاعیه
💠 "مراسم پرفیض دعای ندبه" 💠
🔹 همراه با سخنرانی : استاد حاج شیخ علیرضا حدائق
🔸بامداحی : حاج غلامحسین گلکاری
📆 زمان: جمعه 3 آبان 98 ساعت 6:30 صبح
⚜️ مکان: میدان امام حسین(ع)،کوچه مهدیه(44)،دانشکده مهدویت ومهدیه بزرگ شیراز ⚜️
« مؤسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) فارس »
🌐 https://bonyademahdi.com/362
14.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🆔 @bonyademahdi
📹 اگر #ظهور را نزدیک ندانیم ...
➕پاسخ به یک #شبهه در مورد امیدواری به نزدیک بودن ظهور
🔴 #استاد_پناهیان
🌐 https://bonyademahdi.com/363
🆔 @bonyademahdi
✅ #جلوه_هایی_از_محبت_امام_زمان_(عج)
🔹 قسمت سوم
🔸 دعا کردن
یکی از اسباب خیر و نیکی مؤمنان نسبت به یکدیگر، دعا کردن است که گرهگشای بسیاری از مشکلات است و نیز بدون تردید، دعا از بهترین وسایل قرب الهی و رسیدن به خواستههای دنیوی و اخروی است و البته هرچه دعاکننده از ایمان و اخلاص بیشتری برخوردار باشد، دعای او به اجابت نزدیکتر خواهد بود.
راستی اگر شیعهی منتظری بداند و بفهمد که نه یک بار، بلکه همیشه مشمول دعای خیر امام زمان خویش است، چه احساسی پیدا میکند؟
در روایت است یکی از یاران امام رضا (ع) به آن حضرت عرض کرد: برای من و خانوادهام دعا کنید. امام فرمود: آیا چنین نمیکنم؟(1)
یعنی شیعیان هر امامی، مشمول دعاهای امام زمان خویشاند و این به دلیل نهایت لطف و محبتی است که امام نسبت به پیروان خود دارد و نیز به دلیل قدردانی امام از احساس نیکی شیعیان به امام امت یعنی در پاسخ دعاهایی که شیعیان برای فرج و سلامتی امام میکنند، امام نیز پیوسته برای حوائج دنیوی و اخروی ایشان، دعا میکند و البته دعای او کلید هر خیر و خوبی است.
و این نکته گفتنی است که امام زمان (عج) هم به صورت گروهی شیعیان را دعا میکنند و هم به صورت فردی و به طور خاصّ...
ادامه دارد...
🔺پی نوشت :
(1). کافی، ج1، ص 219.
📚 فصلنامه منجی/ شماره 25/ آبان و آذر 1394
🌐https://bonyademahdi.com
🆔 @bonyademahdi
✅ #مقاله_ویژه
◾️ سلام بر پیامبر خاتم (ص) ◾️
روز ۲۸ صفر، یکی از غمانگیزترین روزهای تاریخ اسلام است. در این روز غم و اندوه، گویی آسمانیان، همانند زمینیان اشک میریزند و ماتم گرفته و مویهکنان میگریند. در این روز عالم هستی شاهد رحلت ،والاترین پیامبری که از طرف پروردگار عالم، به عنوان «رحمه للعالمین» مبعوث شده،می باشد. ایشان رسول عشق و مهربانی و عامل هدایت انسانها از ضلالت و گمراهی، به سرمنزل مقصود و سعادت بودند؛ کسی که نسخهی کامل بشریت و اسوهی حسنهای بودند که تمامی رفتار و کردارشان بیانگر تعالیم حیاتبخش اسلام بود.
غم فقدان رسول گرامی اسلام (ص)، پشت اهالی ایمان را شکست. در رحلت رسول خدا (ص) فرشتگان هم گریستند. عظمت فاجعه به قدری بود که درحقیقت، درک ما از بزرگی این فاجعه، عاجز و ناتوان است.
شیخ مفید در ارشاد مینویسد: «هنگامی که رسول خدا (ص) از نزدیک شدن اجل خود مطّلع گردید، به هر مناسبتی برای مسلمانان سخنرانی میکرد و آنان را از فتنهانگیزی و اختلاف، پس از خودشان، بر حذر میداشت و بسیار سفارش مینمود که به سنّت ایشان تمسّک جسته و بر آن اتفاقنظر و وحدت داشته باشند و آنان را به پیروی از عترت خویش و اطاعت از ایشان و کمک و یاری آنان در دین، تشویق میکرد و از اختلاف و ارتداد برحذر میداشت و راویان بسیاری از آن حضرت نقل کردهاند که می فرمودند: «… من در میان شما دو چیز باقی میگذارم که اگر به آنها تمسک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد: کتاب خدا و عترتم که اهلبیتم هستند. ای مردم! بشنوید! من به شما رساندم که شما در کنار حوض(کوثر) بر من وارد میشوید، پس، من از شما دربارهی رفتارتان با این دو یادگار ارزشمند سؤال خواهم کرد یعنی کتاب خدا و اهلبیتم…».
در روزهای آخر زندگی رسول گرامی اسلام (ص)، آن بزرگوار ،باز در مسجد پس از اقامهی نماز صبح فرمودند: «ای مردم! آتش فتنهها شعلهور گردیده و فتنهها همچون پارههای امواج تاریک شب، روی آورده است. من در روز رستاخیز، پیشاپیش شما هستم و شما در حوض کوثر بر من درمیآئید. آگاه باشید که من دربارهی ثقلین از شما میپرسم، پس بنگرید چگونه پس از من دربارهی آن دو رفتار میکنید…
ادامه ی این #مقاله در لینک زیر :
👇👇👇👇
🌐 https://bonyademahdi.com/364
🆔 @bonyademahdi
☑️ غریب مدینه
▪️ دوباره، داغی دیگر بر پیشانی پینهبستهی این شهر و ننگی بر دامن آلودهی نفاق. و این پیکر فرزند ریحانهی رسول خداست که بیجان و مسموم، میان حجرهی دربستهی خیانت جعده، بر زمین نقش بسته و این پارههای جگر آسمان است که در میان این تشت، به بازگویی واقعه نشسته است.
چگونه میشود زینت شانههای پیامبر (ص) باشی، خون علی (ع) و فاطمه (س) در رگهایت جاری باشد، سیّد جوانان اهل بهشت باشی و آن وقت، این روزگار ناجوانمرد، دل به عشقت نسپارد؟!
آقا جان! زهری که بر جگرتان نشست، تنها زهر جعده نبود؛ زهر بدعتی بود که مسیر عشق را عوض کرد. وقتی که دل به این بدعت بسپرند، عجیب نیست اینکه حتی در کنار همسفر زندگیت، غریب باشی.
ای کریم اهلبیت! از کجای مدینه سراغ تو را بگیرم، که هر کوچه، شمیم عطر نفس تو را گرفته؟ به کجا بگریزم که از مرثیهی مظلومی تو، زمزمهی آشفته و داغدار نداشته باشد؟ از کدام کوچه بگذرم که هوای غربت تو را نگرفته باشد؟
امام مظلوم من! چند بار از پشت خنجر خوردهای؟ چند بار نیش سوزناک خیانت را چشیدهای؟ چند بار ...
انگار قصهی غربت شما پایان ندارد!
آقا جان! مظلومیت شما تا چه اندازه؟!
قبر مطهّرتان در آفتاب خاموش بقیع مدتهاست روشنایی هیچ شمعی را حس نکرده و سوسوی هیچ فانوسی را ندیده و گرمای هیچ اشکی را لمس نکرده است. مزاری که مثل صاحب غریبش، غریب است...
🌐 https://bonyademahdi.com
مهدویت فارس
🆔 @bonyademahdi 💢 #شرح_زیارت_آل_یاسین ⚜️ فرازششم/ قسمت یازدهم⚜️ 👇👇👇👇
🆔 @bonyademahdi
💢 #شرح_زیارت_آل_یاسین
⚜️ فراز ششم / قسمت یازدهم⚜️
باید قرآن را مفسّر واقعی آن، که پیامبر(ص) و ائمه معصومین علیهمالسلام هستند، تفسیر کنند.
چند سال قبل، شخصی ادعا کرده بود که آیهی «وَ لارَطْبٍ وَ لا يابِسٍ إِلّا في كِتابٍ مُبين» (1)، سخن درستی نیست (العیاذ بالله).
همین شخص ادعای دیگری نیز کرده بود مبنی بر اینکه اگر مدت اقامت پیامبر(ص) در دنیا بیشتر میشد، حجم قرآن نیز بیش از این میگردید. مدت نبـوت پیامبر (ص) 23 سال بود و قرآن با ششهزار و دویست و سی و شش آیه نازل شد، اگر پیامبری ایشان چهل سال به طول میانجامید، شاید آیات قرآن به دههزار میرسید!!
این شخص از این قبیل اشکالات به قرآن وارد کرده بود. مثلاً اینکه امروزه چیزهای زیادی وجود دارد که در قرآن نیامده است، داروی سرطان کجای قرآن است؟ راه رسیدن به کُرات دیگر در کجای قرآن آمده است؟ ما بسیاری از مسائل اجتماعی، روزمرّه، پزشکی، اقتصادی و علمی را در قرآن نمیبینیم.
متأسفانه برخی ادعای علم و دانش میکنند ولی فکرشان بسیارکوچک و بسته است.
پاسخ این است که: «وَ لارَطْبٍ وَ لا يابِسٍ إِلّا في كِتابٍ مُبينٍ» را چه کسی باید از قرآن استخراج کند؟ به طور قطع کار این استاد دانشگاه، که ادعای روشنفکری میکند و من طلبه و شما نیست، بلکه این فقط از عهدهی امام زمان(عج) ساخته است. شما قرآن را به دست امام زمان(عج) بدهید و از هر موضوعی سؤال کنید تا آن وجود مقدس از قرآن به شما پاسخ دهد.
ادامه دارد...
🔺پی نوشت :
(1). سوره انعام، آیه 59.
📚 برگرفته از کتاب «شرح زیارت آل یاسین» / جلد اول/ حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ علیرضا حدائق
🌐 https://bonyademahdi.com
🆔 @bonyademahdi
✅ #مقاله_ویژه
🔷 دعای امام رضا (ع) در حقّ حضرت مهدی (عج) 🔷
یکی از مهمترین آداب دعا که تأثیر بسیاری بر اجابت آن دارد، اصرار ورزیدن برخواستهی خود در دعا است. اصرار انسان بر خواستهی خود اگر از مردم باشد، مطلوب خدای متعال نیست ولی نسبت به ذات مقدس ربوبی این امر، محبوب و پسندیده است.
روایتهای بسیاری در مورد حضرت مهدی (عج) از امام رضا (ع) نقل شده است. یکی از دعاهایی که به آن توجه کمتری شده است، دعایی است که در نماز جمعه در قنوت، به خواندن آن سفارش شده است.
در روایتی از امام رضا (علیه السلام) آمده است:
حضرت رضا صلواتالله علیه به یکی از شیعیانشان فرمودند: «در قنوت نماز جمعه چه مىخوانید؟» او عرضه میدارد: آنچه مردم مىخوانند. امام فرمودند: «همانند آنان نخوان، بلکه بخوان:
«اللهمَّ أصْلحْ عَبْدَکَ وَ خَلِیفَتَکَ بِمَا أصْلَحْتَ بِهِ أَنْبِیَاءَکَ وَ رُسُلَکَ وَ حُفَّهُ بِمَلاَئِکَتِکَ و أیِّدْهُ بِرُوح ِالقُدُسِ مِنْ عِنْدِکَ و اسْلُکْهُ مِنْ بَیْنَ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفَهِ رَصَداً یَحْفَظُونَهُ مِنْ کُل سُوءٍ أبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ أمْناً یَعْبُدُکَ لاَ یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً، وَ لاَ تَجْعَلْ لأَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلَی وَلِیِّکَ سُلْطَاناً و أئذنْ لَهُ فی جِهَادِ عَدُوِّکَ وَعَدُوِّهِ و أجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرُ.
ترجمه: بارالها! بوسیلهی آنچه که کار پیامبران و فرستادگانت را اصلاح فرمودی، امر بنده و جانشینت (امام عصر) را نیز اصلاح فرما! و با فرشتگانت گرداگردش را فرا بگیر؛ و او را با روحالقدس از جانب خودت، تأییدش گردان؛ و مراقب و نگهبانی در پیش رو و از پشت سرش بگمار، تا نگذارند هیچ بدی به او برسد؛ و پس از شرایط ترسناکی که دارد، محیطی سراسر آرام برایش فراهم کن، تا تو را بپرستد و چیزی را شریک تو نگرداند؛ و چیرگی و قدرت برای هیچ یک از آفریدگانت بر ولیّات قرار مده؛ و به او اجازه بده تا با دشمن تو و دشمن خودش به نبرد برخیزد؛ و مرا نیز از یاران حضرت قرار ده؛ همانا، تو بر هر چیزی توانا هستی».
این دعا دارای مفاهیم عمیق و نکات بسی ارزشمند است (دعا برای اصلاح امور به دست ایشان، و یاری و حفاظت ایشان از گزند حوادث، خواهان همراهی به عنوان دوستان آن حضرت) که در زیر به چند نکته آن اشاره میکنیم:
🔸 اصلاح امور:
– خداوندا! [امور] بنده و جانشینات را اصلاح کن، آنچنانکه [امور] پیامبران و رسولانت را اصلاح کردی.
🔸 یاری و حفاظت:
– او را با فرشتگانت در بر گیر و با روحالقدس از جانب خودت یاری کن.
– در پشت سر و پیش روی نگهبانانی قرار ده که او را از بدی درامان دارند.
🔸 دورکردن بیم و نگرانی از وی:
– بیم و نگرانی او را تبدیل به امنیت و آرامش کن تا تنها تو را بپرستد و کسی را برای تو شریک نگیرد.
🔸 مسلط نساختن دشمنان بر وی:
– هیچ یک از آفریدگانت را بر ولیّ ات مسلط مساز.
🔸 اجازه جهاد با دشمنان:
– اجازه جهاد با دشمنان تو و دشمنان خودش را به او عطا کن.
🔸 آرزوی قرار گرفتن یاران آن حضرت:
و مرا از یاران او قرار ده؛ چرا که تو بر همه چیز توانایی.
📚 منبع:
ابوجعفر محمدبن الحسن (شیخ طوسی)، مصباح المتهجّد، ص۳۲۶ به نقل از: معجم أحادیث الإمام المهدی(ع)، ح۴، ص۱۷۱
🌐 https://bonyademahdi.com/365
مهدویت فارس
🆔 @bonyademahdi 💠 #امام_مهدی_عج_در_قرآن 🔸 قسمت پنجم - 👇👇👇👇
🆔 @bonyademahdi
💠 #امام_مهدی_عج_در_قرآن
🔸 قسمت پنجم -
مسألهي مهدويت و مسائل مرتبط به حضرت مهدي (ع) از مهمترين مسائل اسلام است كه كتابهاي متعددي درباره آن نوشتهاند. طبيعي است موضوعي با اين اهميت در قرآن، ريشههاي عميقي داشته باشد.
قرآن كريم دربارهي آيندهي انسان و حوادث آخرالزمان و به قدرت رسيدن صالحان و پابرجا شدن عدالت و خوبي و برپايي حكومت جهاني و مسائلي از اين قبيل، گاه به طور صريح و گاه با اشاره سخن گفته است.
دربارهي گروهي از اين آيات ميتوان گفت: به روشني درباره آن حضرت است و گروهي از آيات را مفسران قرآن با استمداد از احاديث رسيده از پيامبر خدا (ص) و ائمه معصومين عليهمالسلام درباره آن حضرت دانستهاند.(1)
علامه مجلسي (متوفي 1111 ق.) نزديك به 77 آيه را كه درباره آن حضرت است در بحارالأنوار گرد آورده است(2) و مرحوم سيدهاشم بحراني از دانشمندان بزرگ شيعه، كتابي در اين باره نوشته و در آن 132 آيه را تفسير كرده است و نيز يك جلد از كتاب ارزندهي معجم احاديث الإمامالمهدي عليهالسلام به اين موضوع اختصاص يافته و با استناد به روايات منقول از علماي شيعه و سنّي، 265 آيه از آيات قرآن دربارهي آن حضرت تفسير شده است.
از آنجا كه قرآن، كتاب خدا و مهمترين سند حقانيت عقايد اسلامي است، ضروري است ديدگاه قرآن در اين باره بررسي شود تا در پرتو انوار الهي قرآن، شبهههاي مرتبط به مهدويت رخت بربندد و مهدويت آنگونه كه قرآن، مسائل مربوط به آن را معرفي ميكند، ارائه گردد.
ادامه دارد...
🔺پی نوشت ها :
(1). كتاب نامه حضرت مهدي (ع)، علي اكبر مهديپور، ص 808.
(2). بحارالأنوار، ج51، صص 44 تا 61.
📚 فصلنامه منجی/ شماره 28/ اردیبهشت و خرداد 1395
🌐 https://bonyademahdi.com
مهدویت فارس
🆔 @bonyademahdi ✅ #مقاله 🔷 تألیف قلوب یکی از زمینه های ظهور است/ حقوق برادر مومن در احادیث ⚜️ سلسل
🆔 @bonyademahdi
✅ #مقاله
🔷 تألیف قلوب یکی از زمینه های ظهور است/ حقوق برادر مومن در احادیث
⚜️ سلسله مباحث مهدویت-۶۳
یکی از اهداف عالیه پیامبر، الفت است. یکی از راه های ایجاد الفت و همدلی در جامعه، پیوند برادری دینی است. این مسئله، حقوقی با خود به همراه دارد که در مورد آن روایت های مختلفی وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، متن زیر جلسه شصت و سوم از سلسله مباحث مهدویت است که توسط حجت الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی ایراد شده است.
یکی از رسالت های پیامبر بحث ایجاد الفت بین دلهاست و این را در آیات ۶۲ و ۶۳ سوره انفال و آیه ۱۰۳ آل عمران در جلسه گذشته بیان کردیم.
در سوره انفال می فرماید «لَوْ أَنْفَقْتَ مَا فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا مَا أَلَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَکِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَیْنَهُمْ» یعنی اگر همه آنچه را در روی زمین است، هزینه می کردی نمی توانستی میان دل هایشان الفت اندازی، ولی خدا میان آنان ایجاد الفت کرد.
نشان می دهد این کار، کار سختی است.
امیرالمومنین تعبیری از سختی این کار دارند که می فرمایند «إزالَهُ الرَّواسی أسهَلُ مِن تَألیفِ القُلوبِ المُتَنافِرَهِ» یعنی از جا کندن کوه های استوار، آسان تر از الفت دادن دل های رمیده از یکدیگر است.
سیدالشهدا(ع) می فرماید «سَاَلْتُ اَبِی عَنْ … مَخْرَجِ رَسُولِ اللهِ (ص)کَیْفَ کَانَ یَصْنَعُ فِیهِ؟ فَقَالَ: کَانَ رَسُولُ اللهِ (ص) یَخْزُنُ لِسَانَهُ اِلَّا عَمّا یَعْنِیهِ وَ یُوَلِّفُهُم وَ لَا یُنَفِّرُهُم وَ یُکرِمُ کَرِیمَ کُلِّ قَومٍ وَ یُوَلِّیهِ عَلَیْهِم» یعنی از پدرم درباره… رفتار پیامبر خدا در بیرون از خانه پرسیدم فرمود: پیامبر خدا همواره زبانش را از گفتار بیهوده در کام می کشید و با مردم با الفت (دوستانه) رفتار می کرد و آنها را نمی رماند ارجمند هر قومی را گرامی می داشت و او را بر آنان فرمانروایی می داد.
یکی از سفارش های امام صادق(ع) در حدیثی که به خیثمه فرمودند همین تالیف قلوب است...
ادامه ی این #مقاله در لینک زیر :
👇👇👇👇
🌐 https://bonyademahdi.com/366