🔴 مهدی جان! مرا جُز با تو بودن، آرزو نیست...
🔹 كلمة "رغائب" جمع "رغیبه" به معنای چیزی كه مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان می باشد.
🔹 بنابر معنای اول "لیله الرغائب" یعنی شبی كه میل و توجه به عبادت و بندگی در آن فراوان است و بندگان خوب و شایسته خداوند در این شب تمایل زیادی به رفتن به در خانه خدا و ارتباط و انس با معبود خویش دارند.
🔹 بنابر معنای دوم "لیله الرغاب" یعنی شبی كه در آن عطاء و بخشش خداوند فراوان است و بندگان مخلص خداوند با روآوردن به بارگاه خداوند، شایسته دریافت انعام و عطا و بخشش بیكرانه خداوند می گردند.
🔹 متاسفانه در معنای #لیله_الرغائب انحراف ایجاد شده است و عده ای از سر نا آگاهی و بدون توجه به معنای واقعی لیله الرغائب و فضای معنوی این شب، خیال میکنند که امشب باید به دنبال آرزوهای مختلفشان باشند.
🔹 بله انسان میتواند آرزوهای خود را در قالب دعا و با عنایت به فضای معنوی این شب پرخیر و برکت از خداوند درخواست نماید.
#لیلة_الرغائب
#امام_زمان
عضو شوید 👇👇
@mahdavion315
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «اهمیت لفظ قائم...»
👤 استاد #پناهیان
🔅 وقتی امام زمان را به اسم قائم صدا بزنید، مورد محبت حضرت قرار میگیرید...
عضو شوید 👇👇
@mahdavion315
🔴 بالاترین درخواست در لیله الرغائب
🔵 باید محور اصلی رغبت مومنان و درخواست آنها در لیله الرغائب ذات باریتعالی باشد،خداوند عنایات ویژه خود را از مسیر و مجرای ولّی خود، نصیب بندگان می كند بنابراین باید در این عصر كه توفیق دسترسی ظاهری به حجت خداوند را نداریم، نعمت ظهور ایشان را از خداوند در حوایج مان مسئلت كنیم و فراموش نكنیم كه تمامی امامان و پیامبران الهی نیز مهمترین درخواستشان از خداوند متعال، ظهور امام زمان علیه السلام بوده است.
#لیله_الرغائب
عضو شوید 👇👇
@mahdavion315
🔺پرسش:
شنیدهام لیله الرغایب و نماز آن مستند شرعی ندارد و جایز نیستیم اعمال این شب را انجام دهیم؟ لطفاً توضیح دهید.
✍ پاسخ:
🔶نکته اول : نماز لیله الرغایب و اعمال آن را، مرحوم مجلسی رحمهالله علیه با ذکر سندی که قابلاعتماد نیست و راویان مجهول و ضعیف در آن وجود دارد ، نقل فرموده است .(1)
البته قبل از ایشان در بعضی از کتب ادعیه و زیارات بهصورت مرسل و بدون ذکر سند بیانشده است. پس این نماز و ذکر فضایل آن سند قوی و قابلاعتمادی ندارد.
🔶نکته دوم : نداشتن سند صحیح در مستحبات (سنن)، با استناد بهقاعده تسامح در ادله سنن ، مانع از عمل به آنها نمیشود . بسیاری از فقها بر اساس اخبار «من بلغ» در سند روایاتی که اعمال مستحبی و نکات اخلاقی ، از لسان پیامبر اکرم و اهلبیت علیهمالسلام ، نقل شده، تسامح داشته و عمل به آنها را بلامانع میدانند.
🔶نکته سوم : با توضیحاتی که تقدیم شد ، انجام اعمال لیلة الرغایب بهقصد رجاء و امید ثواب ، هیچ اشکالی ندارد . اما اینکه این اعمال را بهقصد استحباب انجام دهیم ، با توجه به فقهی بودن مسئله ، هر شخصی باید نظر مرجع تقلید خود را در این مورد جویا شود.
🔶نکته چهارم : مرحوم شیخ حر عاملی در وسایل الشیعه بابی با عنوان «اسْتِحْبَابِ صَلَاةِ الرَّغَائِبِ لَيْلَةَ أَوَّلِ جُمُعَةٍ مِنْ رَجَب» باز کرده و نظر مبارکشان ، استحباب این اعمال هست.(2)
پینوشت:
1. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج104، ص: 123
2. وسائل الشيعة، ج8، ص: 98
عضو شوید 👇👇
@mahdavion315
🔴اطلاعیه
با سلام خدمت همراهان و اعضای گرامی مهدویون
عزیزان لطفا در کانال جدید مهدویون عضو شوید،ادامه فعالیت کانال مهدویون در این کانال صورت میپذیرد.
👇👇
@mahdavion_315
May 11