⭕️ بشرطها و شروطهای «غیرت»
✔️ به بهانه قتل فجیع یک زن در اهواز
✍️ حادثه بسیار تلخ اخیر در اهواز و قتل فجیع یک زن جوان توسط شوهرش پس از وقوع فساد اخلاقی و ناموسی(اذعان نزدیکان قاتل)، سبب سوءاستفاده برخی عناصر ضد دینی برای حمله به غیرت دینی و ناموسی شده است.
👈در این باره بخوانید:
اسلام برای همه صفات خوب و حتی برخی صفات بد، حد و مرز و چارچوب عقلایی قرار داده است. دروغگویی در اسلام کلید همه بدیها معرفی شده ولی همین اسلام در برخی موارد مجوز بیان دروغ را صادر کرده است. خشونت در اسلام جایی ندارد و به شدت مذموم است ولی همین شدتِ رفتار در برخی موارد مثل جنگ با مشرکان مجوز اعمال دارد. یا اینکه سراسر اسلام به بخشندگی توصیه شده است ولی همین اسلام برای بخشندگی حتی برای پیامبر خود نیز حد و مرز تعیین میکند. غیرت هم یک صفت عالی است ولی از نظر اسلام بشرطها و شروطها دارد. البته بیغیرتها این ایام را فرصت مناسب انتقام از اسلام قرار داده اند و به دنبال شنیدن این مبانی نیستند ولی قواعد اسلامی برای غیرت ناموسی نیز حد و مرز تعیین کرده است.
🔸در اینجا لازم است به چند نکته مهم توجه شود:
غیرت از نظر اسلام ریشه در یک برتری خواهی مردانه نسبت به زن نیست، بلکه دقیقا ریشه در وظیفهمند کردن مرد در دفاع از زن است. یعنی به نوعی یک خدمت مرد به زن است. بالاتر از آن غیرت داشتن ریشه در مهربانی و علاقه به همسر دارد نه ریشه در زورگویی.
نکته بعدی هم این است که داشتن غیرت در اسلام ریشه در عفت مرد دارد، یعنی اساسا اسلام به مردی که خود به دنبال ناموس دیگران است، مدال غیرت نمیدهد. یا از سوی دیگر غیرت در مرحله اول برای جلوگیری از فساد هست نه ابزار و حسی صرفا برای بعد از وقوع فساد! جالب است که اسلام افراط در غیرت را هم عامل تولید فساد معرفی کرده است.
یک نکته تلخ ولی با طراحی هدفمند عناصر ضد دین که در فضای مجازی بازنشر می شود این است که ریشه قتلهای ناموسی غیرت دینی معرفی میشود! در حالیکه اگر قواعد اسلام درباره غیرت مطلوب به درستی عمل شود، اساسا منجر به وقوع فساد نمیشود. قابل تامل تر اینکه، در جو روانی و فضای عملیات روانی ایجاد شده، این گزاره مهم اساسا فراموس میشود که تجاوز ناموسی توسط یک بیغیرت اتفاق افتاده و تا ریشه این بیغیرتی درست نشود، تجاوز ناموسی نیز ادامه خواهد داشت. به معنای دیگر آنانی که وقیحانه نسخه بی غیرتی را برای مردان جامعه توصیه می کنند، در واقع آمار تجاوز به زنان را خواسته و یا ناخواسته افزایش خواهند داد. ضمن اینکه عدهای در این نوع حوادث با هیاهو نمیخواهند افکار عمومی فاصله میان برخی تعصبات جاهالانه خودساخته فردی، خانوادگی یا اجتماعی با غیرت دینی مشخص شود و هردو را یکی معرفی می کنند.
با وجود چنین چارچوب عقلانی و منطقی که به اندازه سواد نگارنده از اسلام برای غیرت داشتن گفته شد، آیا ارتباط دهی اقدام یک جوان جاهل و مجنون شده به قواعد اسلام، دشمنی، ظلم و یا جاهلیتی آشکار نیست؟!
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ «جهاد تببین» چرا فریضه فوری و قطعی؟
✔️ حماسه سرایی راهبرد نوین رهبری در جهاد تبیین
✍️ تاکید چند ماه اخیر رهبری درباره جهاد تبیین در کشور، با اظهارات اخیر ایشان در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، که قید فوری و قطعی را نیز به فرمان جهاد تبیین اضافه کردند، بسیار قابل تامل و قابل توجه شده است.
1️⃣ جهاد تبیین چرا «فوری»؟! به این دلیل که حمله رسانهای دشمن در بالاترین سطح و در ابعاد وسیع در حال پیشروی در محیط افکار عمومی کشور است و دیر جنبیدن در اینباره خسارات غیرقابل جبرانی به کشور تحمیل خواهد کرد.
2️⃣ چرا جهاد تبیین فریضه قطعی است؟ اول اینکه جدی ترین و اصلی ترین راه مقابله با دشمن در شرایط فعلی است و در دل قطعی بودن نیز این گزاره نمایان است که در گام نهادن همه جانبه و فوری در جهاد تبیین نباید کوچکترین تردیدی جبهه انقلاب به خود راه بدهد و حتی به نسبت برخی دیگر از محورهای جهادی در کشور در فوریت بیشتری قرار دارد و البته دور از واقع نیز نیست که بگوییم پیروزی موثر در محورهای دیگر جهاد در انقلاب مثل اقتصادی، سیاسی، دیپلماسی، نظامی و امنیتی، علمی و... منوط به پیروزی در جهاد تبیین در شرایط فعلی است.
3️⃣ جهاد تبیین دفاعی هم است؛ دفاعی هست چون دشمن همه جانبه در حال تهاجم هست و افکار عمومی و وضعیت فضای مجازی و رسانه ای کشور در موقعیت بازدارندگی و مطلوبی نیست که تهاجمی به آن نتوانند بکنند یا حجم عملیات های آنها کمتر شود.
4️⃣ جهاد تبیین یک حرکت تهاجمی؛ برآیند کلی از موضوع تبیین در کشور این است که عمدتا دفاعی بوده تا تهاجمی، بنابراین از اصلی ترین تحولات در عرصه جهاد تبیین، تهاجمی شدن باید باشد.
5️⃣ راهبردهای جدی تر در جهاد تببین در شرایط فعلی چیست؟ روایت صحیح، بالا بردن جنبه هنرمندانه روایت، بیان واقعیت ها، دستاوردها، پیشرفت ها و حماسه ها، مقابله با بزک دشمن داخلی و خارجی و مقابله با تخریب انقلاب و جبهه مرتبط با آن
6️⃣ واقعیتها چیست؟ واقعیت ها شامل هم نقاط قوت کشور هست و هم نقاط ضعف، اصلی ترین کار این است که جبهه انقلاب ابتدا خودش فهرستی واقعی از واقعیت ها داشته باشد و مهمتر از آن روایت صحیح واقعیات است. مثلا کشور موفقیت های بزرگ اقتصادی داشته ولی گرانی و تورم هم یک واقعیت است؛ یعنی اینجا صورت مساله این است که چگونه رسانه باید اقتصاد ایران را روایت کند که نه به انکار و کم دیدن موفقیت های اقتصادی ختم بشود و نه متهم به انکار ندیدن گرانی ها بشود و در همین حال پدیده گرانی ها را هم روایت صحیح کند.
7️⃣ یکبار دیگر باید تاکید کرد که در جهاد تبیین بیان دستاوردها و پیشرفت ها بسیار بیشتر، بیشتر و بیشتر از نقد کردن، جایگاه دارد
8️⃣ حماسه سرایی راهبرد نوین رهبری در جهاد تبیین؛ اول باید این نکته را گفت که تاکید رهبری بر گنجاندن «حماسه» در جهاد تبیین یک امر پیشرو در عرصه رسانه محسوب میشود و شاید به نوعی یک راهبرد نوین کمتر گفته شده رسانهای هم محسوب شود. این در حالیست که در کارنامه جامعه رسانه ای کشور، هم تمرکز بر بیان حماسه ها کم است و هم محدود به چند سوژه ثابت و تکراری بوده؛ دفاع مقدس یک حماسه بود، ولی آیا استقامت چهل ساله در برابر بزرگترین تحریم های تاریخ، حماسه نیست؟ رسیدن به مرز علم در پدیده های جدید علمی جهان، حماسه نیست؟ به اتمام رساندن ابرپروژه های بزرگ در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، آموزشی، بهداشت و درمان، صنعتی، دینی و فرهنگی، دیپلماسی و سیاسی حماسه نیست؟ نفوذ منطقه ای فعلی ایران یک حماسه در تاریخ دیپلماسی کشور نیست؟ حال که به گذشته رسانهای کشور نگاه می کنیم به خوبی متوجه می شویم که هم حماسه در رسانه انقلاب جایگاه ثابت و مداومی نداشته، هم دربیان حماسه تنوع و به خصوص در موضوعات غیرنظامی کم داشته ایم و هم از هزاران حماسه موجود در بطن چهل ساله انقلاب غفلت شده است.
9️⃣ نقش جهاد تبیین در تهاجم ترکیبی؟! جهاد تبیین باید در عرصه های تقابل نظامی، امنیتی، اقتصادی، علمی، سیاسی و دیپلماسی کشور به گونه ای ترکیب شود که پیوست و حضور ثابت و فعال در این موضوعات مهم داشته باشد.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ نصرالله لبنان، چگونه «سید عزیز» در ایران شد؟
✔️ به بهانه سیامین سالگرد دبیرکلی سید حسن در حزب الله
✍️ در حالی سیامین سالگرد دبیرکلی سید حسن نصرالله در حزب الله لبنان فرا رسیده که این چهره درخشان مقاومت از یک محبوبیت ویژه در ایران برخوردار است. احساس نزدیک بودن نصرالله به ایرانیان آنقدر خاص است که شاید سالهاست بسیاری در ایران، تابعیت لبنانی سید حسن نصرالله را نیز فراموش کرده اند و او را یک ایرانی مقیم در لبنان میدانند. به راستی دلیل این همه عزیز بودن این سید لبنانی در ایران چیست؟!
1️⃣ در وهله اول باید یاددآوری کرد که محبوبیت نصرالله در لبنان و جهان عرب نیز ویژه است و به خصوص نظرسنجیهای که در شرایط کاهش حساسیتهای کاذب مذهبی در جهان عرب گرفته شده، به خوبی گویای محبوبیت این روحانی شیعه لبنانی در میان اعراب است. محبوب بودن نصرالله در جهان عرب البته غیر طبیعی نیست، زیرا او سالهاست موفقترین و راسخترین چهره عرب در مبارزه با اسرائیل است. در روزگاری که بسیاری از حکام و حتی برخی چهره های مذهبی عرب، یکی یکی ذلت ارتباط و مشروعیتبخشیدن به اسرائیل را میپذیرند، وجود فردی همانند نصرالله که سه دهه در خط مقابله با رژیم صهیونیستی بوده و قدمی عقبنشینی نکرده، برای مردم جهان عرب بسیار مغتنم است. همچنانکه معادلات سیاسی و حتی ژئوپولتیک فعلی لبنان و جهان عرب بدون حضور نصرالله حتما به گونهای دیگر بود.
2️⃣ اما وضعیت سیدحسن نصرالله در ایران بسیار متفاوتر از نقاط دیگر جهان اسلام است؛ جنس عزیز بودن نصرالله در ایران از جنس عزیز بودن حاج قاسم سلیمانی است. آن خصائص خاصی که حاج قاسم را در میان مردم ایران به اوج محبوبیت رسانید، همه در سید حسن نصرالله نیز جمع شده است. با این تفاوت که نصرالله یک شهروند لبنانی هست ولی همه مزایای حاج قاسم از جمله ایثار صادقانه و بیمحنت برای دفاع از ایران و ایرانیان را بارها تکرار کرده و با همه وجود نشان داده که حرم بودن جمهوری اسلامی را باور دارد.
3️⃣ در افکار عمومی ایران در بزنگاههای مهمی کاملا لمس شده که نصرالله بسیار جلوتر از حتی سربازان ایرانی، در دفاع از ایران قرار داشته و کم حوادث نبوده که سیدحسن و یارانش برای ایران هزینه جانی و مالی و آبرویی شدهاند. برای درک بیشتر کافی است بدانیم از برخی روسای جمهور آمریکا همانند اوباما تا خط ثابت تحلیل همه اندیشکدههای دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا یکی از جدی ترین دلایل عدم حمله نظامی به ایران را وجود نصرالله و حزب الله عنوان میکنند. چنین نقشی از طرف هر شخصیت خارجی در معادلات هر ملتی وجود داشته باشد، آن شخصیت به صورت کاملا طبیعی در اوج محبوبیت و عزیز بودن در آن کشور قرار خواهد گرفت.
4️⃣ از سوی دیگر، در افکار عمومی ایران سید حسن نصرالله از مصادیقی است که در سی سال گذشته هیچگاه موضع سیاسی او درباره ایران و به خصوص در برابر رهبر انقلاب کوچکترین تغییری نداشته است. این در حالیست که مردم ایران در این سالها چهرههای سیاسی در داخل جمهوری اسلامی تجربه کرده اند، که تغییرات 180 درجه ای نسبت به انقلاب و رهبری داشتهاند. این موضع ثابت و پایدار از سیدحسن یک چهره مورد اعتماد در جامعه ایران ساخته است.
5️⃣ بخش مهمی از محبوبیت نصرالله به برداشت قهرمانانهای است که از او در افکار عمومی ایران شکل گرفته است. البته قهرمان واقعی که تاکنون بارها آمریکاییها و صهیونیستها را در جنگهای سیاسی، رسانهای، اقتصادی و نظامی شکست داده است. ذائقه ملت ایران نیز در طول چهل و سه سال پس از انقلاب نشانداده که از جنس چنین قهرمانانی استقبال ویژه میکند. اما فراتر از کاراکتر قهرمان، نکته اساسی این است که نصرالله در حوزه مذهبی، جهادی و سیاسی چنان به یکرنگی و یگانگی با ملت ایران رسیده که مرزهای سرزمینی و حتی نژادی را درنوردیده و عملا تفکیک او از ایران و ایرانیان دیگر غیرممکن شده و در جهان هم را او با شناسنامهای مهر شده با آرم انقلاب 57 ایران میشناسند و بیراه نیست اگر بگوییم سید حسن نصرالله به بخشی از هویت فرهنگی، سیاسی، منطقه ای و بینالمللی ایران کنونی تبدیل شده است.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ چرا سازشکاران نمیتوانند نظام را به دور شدن از اهداف انقلاب متهم کنند؟
👈 «رهبر معظم انقلاب در دیدار تصویری با مردم تبریز: افرادی میگویند نظام از هدفهای انقلاب دور شده؛ میخواهند نشان بدهند که به انقلاب دلبستهاند. من قبول ندارم این حرف را؛ من دلبستگی آنها به انقلاب را هم قبول ندارم. این کسانی که دم از تسلیم در مقابل استکبار میزنند، دم از تسلیم در مقابل آمریکا میزنند، نمیتوانند به این انقلاب و به این هدفها پابند باشند؛ این حرف قابل قبولی نیست.»
✍️ در چند سال اخیر که وضعیت ضعیف اقتصادی کشور زمینهساز برخی تردیدها، شبهات و ایجاد موانع در افکار عمومی برای درک واقعیات موجود کشور و انقلاب و همچنین طمع بیشتر دشمن شد و در همین حال، جریان اصلاحات و اعتدال نیز به عنوان عاملان وضع موجود در کشور شناخته شدند، بسیاری از سران این طیف سیاسی در هفتههای گذشته عموما یک خط روانی مشترک را دنبال کردهاند.
🔸 گزاره اصلی این خط روانی این بود که نظام را متهم کنند که از هدفهای انقلاب دور شده است. در این میان سایه فشارهای اقتصادی و عصبانیت ناشی از ناکارآمدی غربگرایان سبب میشد که بخشی از افکار عمومی نیز تحت تاثیر این القائات قرار بگیرد و تعدادی از آنها نیز ناامیدانه تکرار کنند که نظام از برخی اهداف انقلاب 57 دور شده است. این در حالیست که انقلاب ایران بیش از هر زمانی از عمر چهل ساله خود در غرب آسیا صاحب نفوذ شده، بیش از هر زمانی اقتدار نظامی خود را تجربه میکند، روند علمی کشور همچنان در حال بدست آوردن رتبههای بزرگ جهان هست، علی رغم همه نواقص، مراکز معتبر اقتصادی دنیا همچنان به پیشرفتها و استحکام اقتصاد ایران اعتراف میکنند و از همه مهمتر دشمن بیش از هر دوره ای بر دشمنی با انقلاب اصرار میورزد. علت دشمنی را نیز خودشان بارها بیان کردند که ایران و منطقه در یک پیچ تاریخی قرار گرفته و خروجی این پیج تاریخی بیش از هر کشوری در غرب آسیا به نفع ایران در حال طی شدن است و جهان غرب باید در چنین شرایطی با اضطرار و اوج نهایی توان خود با جمهوری اسلامی برخورد کند تا شاید مانع یا حداقل از ابعاد از این تحول بزرگ تاریخی به نفع ایران بکاهد.
🔷 اما جدای از سایه غلط انداز شرایط بد اقتصادی در افکار عمومی، چرا این جماعت خودباخته سیاسی، موضع سیاسی دور شدن نظام از اهداف انقلاب را تکرار میکنند؟!
1️⃣ واقعیت این است که این افراد که برخیشان سابقه حضور در جایگاه های مهم حکومتی را هم در کارنامه خود دارند، چون خود از اهداف انقلاب دور شدهاند، حال و هوای خود را به کل نظام تعمیم میدهند. برای این جماعت سخت ترین مساله این است که بپذیرند خودشان از اهداف انقلاب دور شدند نه مردم و نظام.
2️⃣ این جماعت باید برای پایان عمر سیاسی خود دست به تغییر تابلوهای سیاسی خود بزند، تغییر تابلو سیاسی هم این است که دیگر در قالب پوشش گذشته اصلاحطلبی و حتی ادعای نقد و مخالفت با برخی اصول گفتمان انقلاب، نمیتوانند در جامعه بازیابی شوند و تنها راه شاید این است که زیرکانه اینبار به عنوان یک چهره دلسوز و منتقد سیاسی برای دور شدن نظام از اهداف انقلاب، در افکار عمومی جلوه کند.
3️⃣ چسبندگی بیملاحظه سالیان متمادی جریان اصلاحات و اعتدال با دشمن، رخنه بزرگی برای القا محاسبات آمریکایی درباره تحلیل وضعیت موجود انقلاب در بدنه این جریان ایجاد کرده و این جماعت، اولین حلقه مغلوب شده از جنگ شناختی دشمن در القا دور شدن انقلاب از اهدافش به صورت طبیعی قرار گرفتهاند. پرمفهومترین دلیل برای محاسبات غلط این جماعت سیاسی این است که اساسا وقتی ایستادگی در برابر دشمن (استکبار ستیزی) در وجود هر فرد و جریانی شکسته شود، ذات سازش زمینه القا و قبول محاسبات غلط دشمن و عدم تحلیل صحیح شرایط موجود انقلاب را خود به خود بوجود میآورد.
4️⃣ وقتی به شعارها و صفات ذاتی انقلاب اسلامی، همانند استکبارستیزی پشت شود، عملا باور و دلسوزی برای انقلاب کم و کمتر میشود. به بیان سادهتر انقلاب اسلامی یعنی استکبارستیزی و استکبارستیزی یعنی انقلاب اسلامی؛ استکبار ستیزی از صفات ذاتی انقلاب اسلامی است و انکار این صفت در واقع انکار خود انقلاب است.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ آیا رهبر ایران بحران اوکراین را متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
✍️ اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛ در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛ یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛ دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی عمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛ این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ کاترین پرز شکدم؛ نفوذ، پروژه رسانهای یا طراحی شخصی؟!
✔️ تحلیل فرآیند رسانهای معرفی یک نفوذی در ایران
✍️ طی روزهای گذشته نام زنی با عنوان، کاترین پرز شکدم به عنوان یک عنصر نفوذی در ایران توسط برخی رسانهها مطرح شده است. غیر از اینکه بدانیم او یک فعال رسانهای بوده که در تمام این سالها در رسانههای غربی منجمله بیبیسی، هافینگتن پست و گاردین، علیه اسرائیل و عربستان و دفاع از یمن، قلم زده و طبق یک محاسبه وسیاست رسانهای مرسوم، نوشتههای او در برخی رسانههای ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته؛ بررسی فرآیند رسانهای معرفی او به عنوان یک عامل نفوذی در ایران قابل توجه است.
1️⃣ اول بار خود شکدم – نه منابع رسمی رسانهای و یا نهادها و افراد امنیتی اسرائیل- در یک وبلاگ مرتبط با یکی از رسانههای صهیونیستی کمتر از چهار ماه قبل نفوذی بودن خود را در ایران مطرح کرد. موضوعی که با توجه به مجموع کارنامه و شناخت و گمانه زنی که از شخصیت فردی و رسانهای شکدم به عنوان فردی دارای تناقض، نامتعادل و یا حتی تغییر یافته و مشتاق به شهرت و کسب در آمد بیشتر در داخل و خارج از ایران وجود داشت، با بی اعتنایی محسوسی به ادعاهای او همراه شد. یکی از دلایل عمده دیگر بیاعتنایی به ادعاهای او، متناقض بودن عملکرد، رفتار و حتی نحوه معرفی شکدم با مولفههای ساده یک نفوذ واقعی بود و از سوی دیگر منابع صهیونیستی که شتاب و ذوقزدگی خاصی در نشان دادن قدرت اطلاعاتی اسرائیل و معرفی موساد به عنوان مسئول هر حادثه حتی تایید نشده ضدامنیتی در ایران دارند، درباره ادعاهای شکدم، پا پیش نگذاشتند و حتی به صورت غیرمستقیم و یا تلویحی نیز حاضر نشدند، ادعاهای او را تایید کنند.
2️⃣ پس از سه ماه از بیاعتنایی به ادعاهای کاترین شکدم که اینک خود را یک یهودی معرفی میکند، فرآیند معرفی او به عنوان یک نفوذی در ایران وارد یک مرحله جدید میشود که البته از این پس عیار ادعای جاسوس بودنش، دقیقتر در بوته قضاوت قرار میگیرد. پروژه شکست خورده معرفی کاترین شکدم به عنوان یک نفوذی، طبق معمول باید با یک ضلع داخلی در داخل ایران دوباره احیا و معتبر سازی شود. البته این ضلع همکار باید پیشینه و سرمایهای برای طرح چنین ادعاهای از قبل داشته باشد. در میان جریانهای سیاسی داخلی، مهمترین ضلع برای این همکاری خودخواسته یا ناخواسته، آگاهانه یا ناآگاهانه، جریان رسانهای وابسته به احمدی نژاد است. جریان سیاسی و رسانهای محمود احمدی نژاد از چندین ماه قبل تاکنون با طرح ادعاها و گزارههای همچون «وجود یک باند فساد امنیتی در ایران»، «اتهاماتی مبنی بر ارتباط برخی نزدیکان رهبری با اسرائیل!»، «تایید صریح ادعاهای مقامات موساد درباره میزان نفوذ اطلاعاتی در ایران» و ... به صورت ارادی یا ادراکی مهمترین کانال معتبرسازی نفوذی بودن کاترین اشکدم بود. اول بار در محیط داخلی ایران نیز یکی از کانالهای جریان احمدی نژاد بحث نفوذی بودن کاترین اشکدم را مطرح کرد و نه تنها به اطلاع رسانی در اینباره اکتفا نکرد بلکه، با اضافه کردن مطالبی تلاش کرد که دامنه نفوذی بودن او را بیش از آنچه خود او ادعا کرده، مطرح کند.
3️⃣ پس از ایفای نقش جریان رسانهای احمدی نژاد، مرحله دوم فرآیند معرفی کاترین اشکدم به عنوان یک نفوذی اجرا میشود. در این فرآیند، او غیر از تصاویری که یک خبرنگار میتواند از ارتباط معمولی و آشکار با چهرههای سیاسی و یا مذهبی داشته باشد، باید در پشت پرده مرتبط با یک چهره امنیتی در ایران، نشان داده شود تا نفوذی بودن او باورپذیرتر شود. سردار جوانی که علاوه بر سالها حضور در معاونت سیاسی سپاه به عنوان یک چهره رسانهای و تحلیلگر سیاسی نیز شناخته میشود، گزینه مناسبی برای این فرآیند محسوب میشود. به همین دلیل به یکباره اکانتهای مهجول الهویه در فضای شبکههای اجتماعی با داستان سرایی، کاترین اشکدم را مرتبط با سردار جوانی نشان میدهند و این در حالیست که این دو تاکنون یکبار نیز همدیگر را در عالم واقع ملاقات نکرده و هیچ ارتباط، حتی واسطهای نیز با هم نداشتهاند.
4️⃣ در مرحله سوم، اینبار جریان رسانهای ضدانقلاب و خارج نشین ورود کرده و طرح ادعای «پرستو» بودن، کاترین اشکدم را مطرح و زمینه برای داستانسرایی بیشتر فرآهم می کنند. در این فرآیند کاترین اشکدم که یک فعالیت رسانه ای عرفی و مرسوم در ایران داشته، زین پس با هر مقام و شخصیتی که عکس مشترک داشته باشد، میتواند به عنوان پرستوی او معرفی شود!
5️⃣ در مرحله چهارم نیز، بخش فارسی برخی رسانه های معارض چمهوری اسلامی همانند ایندیپندنت انگلیس و یا العربیه فارسی عربستان سعودی و همچنین اینترنشنال به معتبرسازی و جریان سازی رسانهای موضوع نفوذی بودن کاترین اشکدم وارد میشوند و در گزارش های خود، با تلفیقی از ادعاهای اشکدم و مطالب منتشر شده داخل ایران و اضافه کردن مطالب سوم از خودشان این فرآیند رسانهای را ادامه میدهند. در ادامه نیز احتمالا رسانههای بیشتری از خارج از ایران به این موضوع دامن خواهند زد و اگر به ظن خود بتوانند این فرآیند را خوب و تاثیرگذار مدیریت کنند، نهایتا زمینه برای ورود رسمی رسانه های صهیونیستی و حتی برخی منابع امنیتی اسرائیل نیز فرآهم خواهد شد.
6️⃣ فرآیند رسانه رسانهای طیشده نشان میدهد که با یک پروژه رسانهای مواجه هستیم که با وجود نداشتن پشتوانه حقیقی، از طریق عملیات رسانهای به دنبال نشان دادن نفوذ در ایران است.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ سه عمل قطعی که جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره ایران شکی در آن ندارد!
✔️ نگاهی کوتاه به ارزیابی 2022 جامعه اطلاعاتی آمریکا
✍️ معتبرسازی برخی خطوط قرمز و واکنشهای احتمالی در برابر کشور متخاصم یکی از محورهای است که میزان اقتدار و پختگی سیاسی یک نظام را به تصویر میکشد.
👈 آخرین ارزیابی سالیانه منتشر شده، جامعه اطلاعاتی آمریکا که بالاترین سطح امنیتی در این کشور محسوب میشود و از 16 نهاد اطلاعاتی و امنیتی تشکیل شده، درباره ایران گزارههای ذیل را بیان کرده است:
1️⃣ گزاره اول؛ ایران همچنان بر کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه اصرار خواهد کرد. به معنای دیگرف توقفی در هدف گذاری بلند ایران در انتقام سخت که همان اخراج آمریکا در منطقه هست، دیده نشده و جامعه اطلاعاتی آمریکا اطمینان دارد که در یک سال آینده نیز ایران همین استراتژی را بدون عقبنشینی ادامه خواهد داد.
2️⃣ گزاره دوم؛ "اگر تهران از تخفیفهای تحریمی بهرهمند نشود، مقامهای ایرانی غنی سازی اورانیوم با خلوص ۹۰ درصد را در نظر خواهند گرفت." جالب آنکه جامعه اطلاعاتی آمریکا در سال گذشته نیز پیشبینی کرده بود که اگر آمریکا در کاهش تحریمها اقدامی نکند، ایران غنی سازی 60درصد را انجام خواهد داد و تهران نیز همین کار را انجام داد. در روزگاری که آمریکاییها در تعیین ضربالاجل برای مذاکرات در همین چند هفته، چند بار مجبور به شکستن اولتیماتومهای خود شدند، ایران در سطحی بسیار بالاتر به طرف مقابل فهمانده که چقدر باید واکنشهای ایران را معتبر بداند و حتی در موضوع بسیار مهم و چالشی مثل غنی سازی 90 درصد باید شکی به خود راه ندهند. جالب آنکه آمریکاییها در سال گذشته پیشبینیشان این بود که ایران تا اطمینان پیدا نکردن از کاهش تحریمها، وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد شد و مذاکرات این روزهای وین نیز نشان میدهد که پیشبینی جامعه اطلاعاتی آمریکا بر خلاف ادعاهای سیاسیون این کشور، دقیقتر بوده است.
3️⃣ گزاره سوم؛ مشکلات اقتصادی مانعی برای توسعه سلاحهای نظامی متعارف ایران نخواهد بود؛ معنای دیگر این گزاره این است که آمریکاییها پذیرفتهاند که تحریمها نتوانسته مانع از توسعه اقتدار نظامی ایران بشود و این شکست راهبردی نیز در سال آتی ادامه پیدا خواهد کرد. آمریکاییها در سالهای اخیر همچنین برآوردشان این است که اقدام امنیتی انتقام پایه، اساس واکنش ایران در برابر هر نوع تهاجم امنیتی از طرف آمریکا خواهد بود و جامعه اطلاعاتی آمریکا در صورت هر نوع تهاجمی، درباره انتقامگرفتن ایران شکی به خود راه نمیدهد. جامعه اطلاعاتی آمریکا سال گذشته بزرگترین دلیل برای عدم تردید در انتقام محور بودن استراتژی نظانی ایران را موشک باران عینالاسد بیان کرده بود.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ چرا شفاف گفته نشد که سپاه از کدام اقدام اسرائیل انتقام گرفته؟!
✔️ ابعاد جدید از قدرت اطلاعاتی ایران در عملیات اربیل
✍️ موشک باران مقر جاسوسی اسرائیل در اربیل توسط سپاه پاسداران، حاوی نکاتی است که برای نمایان شدن عظمت این عملیات، گفتن آنها را ضروری می کند.
1️⃣ شناسایی مقرهای جاسوسی دشمن در کشورهای ثالث عمدتا توان و مهارت اطلاعاتی بالایی میخواهد. اما نکته مهمتر مدت زمان دستیابی به این شناسایی است. برخی منابع عراقی گفتهاند که از افتتاح مقر مورد هدف قرار گرفته شده تنها 70 روز گذشته بوده است. جالبتر آنکه نشریه واشنگتن پست نیز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که آنها حدسهایی از فعالیت جاسوسی در این مکان زده بودند. به معنای دیگر ایران علاوه بر قدرت شناسایی اطلاعاتی در کمترین فاصله، اشراف اطلاعاتی دقیق تری نیز به نسبت آمریکایی ها در اربیل عراق دارد.
2️⃣ فراتر از سرعت و قدرت شناساسی مقر جاسوسی، نام برخی افسران ارشد اطلاعاتی و متخصص صهیونیستی که گفته میشود برخی از آنها در شهادت حاج قاسم نیز نقش داشتهاند، در فهرست اسامی کشته های عملیات اربیل منتشر شده است. موضوعی که نشان میدهد که ایران بر نیروی انسانی و محتوای درونی این مقر نیز اشراف داشته است.
3️⃣ اما یک سوال اساسی این است که آیا ایران فقط در عراق این قدرت و اشراف اطلاعاتی را دارد؟! یک مرور ساده به نقاط حضور و محیط تحت پوشش محور مقاومت نشان میدهد که ایران در نقاط بسیار مهمی دیگری از غرب آسیا نیز همین اشراف اطلاعاتی را دارد. سادهترین نتیجه این اشراف اطلاعاتی این است که ایران در صورت اراده، میتواند به فاصله چند ساعت بسیاری از مراکز جاسوسی در اطراف خود را به صورت کامل منهدم کند.
4️⃣ موشکهای ایران با نمایش قدرت نقطه زنی خود در واقع در حال نشان دادن کارآمدی سپاه و قابل پیشبینی بودن نتیجه یک جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی در صورت حماقت آنها است. عملیاتهای موشکی ایرانی در سالهای گذشته و منجمله عملیات اخیر در اربیل نشان داد که حملات موشکی سپاه صرفا ضربات سخت نظامی نیست، بلکه درست و موثر منهدم کردن و به تعبیر دقیقتر بسیاری از شاخصهای یک پیروزی کامل و موفق نظامی در آن رعایت میشود.
5️⃣ نکته قابل توجه دیگر آن است که ایران مقر جاسوسی اربیل را با اقدام صرفا ضد جاسوسی جواب نداد، بلکه با موشک جواب داه است. یعنی سپاه صرفا به دنبال خنثیسازی عملیاتهای جاسوسی اسرائیل نیست، بلکه از اساس حتی مکان جاسوسی را هم تحمل نخواهد کرد و نابودی مطلق امکان جاسوسی علیه ایران را هدفگذاری کرده است. خلق این معادله جدید که عملیات اطلاعاتی را هم ایران با موشک جواب خواهد داد، معادله پیشرو در مواجهه با رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
6️⃣ انتخاب ساعت 1:20 دقیقه برای حمله به مقر جاسوسی اسرائیل به این معنا است که ایران همچنان اسرائیل را همتراز آمریکا مقصر و دخیل در شهادت حاج قاسم می داند و انتقام سخت همزمان برای هر دو خواهد بود.
7️⃣ اسرائیل به ظن خود یکبار دیگر خط قرمز ایران را (پس از گذشت سه سال از حمله به پایگاه تی 4 سوریه و شهادت چند پاسدار) مورد آزمایش قرار داد ولی این امتحان مجدد سپاه برایشان خیلی دردآور تمام شد. سپاه به رژیم صهیونیستی یادآوری که سپاه طعمههای اسرائیلی راحتی در اطراف خود دارد و تصمیم مشخص و صریح سیاسی و نظامی نیز برای آنها در صورت شکستن خطوط قرمز ایران گرفته شده است.
8️⃣ پس عملیات موفق اربیل،برخی گمانهزنیها نیز درباره هدف انتقام ایران منتشر شد که به صورت دقیق مشخص نمیکرد که سپاه دقیقا دارد انتقام کدام اقدام خرابکارنه صهیونیستی را میگیرد. موضوعی که شاید تداعی کننده یک عملیات روانی سخت و هدفمند علیه اسرائیل محسوب شود. رژیم صهیونیستی با این ابهام آفرینی روانی، علاوه بر اینکه نمی داند که موشک های اخیر پاسخ به یک یا چند و کدام اقدام ضدامنیتی آنها بوده، از پایان باز قصه موشکها و احتمال هر لحظه رو برو شدن با یک عملیات دیگر، بیشتر در رنج خواهد ماند.
9️⃣ موشک باران مقر اسرائیل در اربیل کردستان این پیام را به برخی کشورهای اطراف و همسایه غیر از عراق هم منتقل کرد که باید بدانند که خاکشان نباید محل عملیات اسرائیلی ها علیه ایران شود و حرمت همسایهداری را اول باید خودشان حفظ کنند.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
هدایت شده از جهان نیوز
🔺حاشیه دیدار رئیس دستگاه اجرایی با نمایندگان افکار عمومی؛
👈روایت مدیرمسئول جهان نیوز از دیدار اصحاب رسانه با رئیس جمهور
✔️ رئیسی بر خلاف روحانی از انتقادها ناراحت نمیشود
🔰باید به آقای رئیسی تبریک گفت
جزئیات و ارسال نظر در👇
http://www.jahannews.com/news/796968
@jahaannews
jahannews.com
⭕️ چرا برخی نقادان از حق و عدالت درباره تیم مذاکرهکننده انقلابی خارج شدند؟
✔️ چگونه برخی نقدها، علی باقری و امیر عبداللهیان را بدتر از ظریف و روحانی نشان داد؟!
✍️ تجربه برجام دولت روحانی و متن مساله دار توافق شده آن دوران که نه تنها خطوط قرمز نظام را رعایت نکرد بلکه در بدست آوردن مطالبات و حقوق اقتصادی و سیاسی نیز نتوانست پشتوانه قوی باشد، سبب شد که جامعه تحلیلی کشور بیش از هر زمانی نسبت به این پرونده مهم در سیاست خارجه، رفتاری موشکافانه و سختگیرانه داشته باشد و گاه بحث درباره بندهای احتمالی هر نوع توافق جدید را نیز به سختی در بوته قضاوت قرار میدهد. تا اینجای کار مساله البته طبیعی بود ولی از چند هفته قبل روند برخی انتقادات عملا محل چالش شده بود. ماحصل کلی نقدها البته فواید خوبی به همراه دارد و یک ضرورت عاقلانه برای کاهش اشتباه در توافق آتی با غرب است، ولی برخی نقدهای هفته های گذشته بدون عوارض جانبی نبود و افرادی همانند علی باقری و امیر عبداللهیان در بخشی از بدنه انقلابی کشور به نوعی تخریب شدند و حتی در مواردی بدتر از ظریف و روحانی، تصویر سازی شدند!
👈 روی سخن این مطلب نیز دقیقا همین نقطه است که چه مسایلی را برخی نقادان رعایت نکردند که مذاکره کنندگانی که در ذیل جهت دیپلماسی خوب دولت در حال کار هستند و به تاکید رهبری علاوه بر دلسوزی باید سوءظن و بدبینی نیز به انها نداشت، به یکباره در بخشی از افکار عمومی و حتی برخی بخش های از جریان ارزشی کشور ضعیف تر و منفی تر از روحانی و ظریف تصور شدند؟! بخشی از جواب این سوال البته در سخنان اخیر رهبری درباره تیم مذاکره کننده دولت رئیسی و شرایطی که برای نقد کردن مطرح کردند، نهفته است.
1️⃣ در برخی نقدها عملا خوشبینی و اعتماد به علی باقری و امیر عبدالهیان در آنها اساسا دیده نمی شد. همچنین برخی نقادان یک موضوع بسیار مهم را اساسا فراموش کردند که جهت راهبردی دیپلماسی تیم مذاکر کننده جدید صحیح است و اساسا میان علی باقری و امیر عبداللهیان و با روحانی و ظریف فاصله گفتمانی و محاسباتی زیادی وجود دارد و خواهد داشت.
2️⃣ برخی نقدها عملا با ادبیاتی ابهام آفرین و تحریک کننده بیان شد و نقادان به تبعاتی که این نوع ادبیات در تضعیف زودهنگام تیم مذاکره کننده دولت رئیسی می تواند داشته باشد، عملا بی توجه بودند.
3️⃣ بیان هر سطحی از مباحث کارشناسی درباره مذاکرات ولو دقیق، وقتی بگونه ای مطرح شود که سبب ناامیدی زودهنگام جامعه و کاهش سرمایه اجتماعی دولت انقلابی شود، نه عاقلانه است و نه دلسوزانه.
4️⃣ به گواه سخنان رهبری، تیم مذاکره کننده در حال مقاومت در برابر زیادی خواهی های آمریکای ها بوده و عقب نشینی هم نکرده است، ولی برخی نقدها عملا تسلیم شدن تیم مذاکره کننده در برابر تیم آمریکا را القا کرد.
5️⃣ در ایام مذاکرات یک اصل عقلایی این است که باید تمرکز بیشتر بدنه کارشنانی و یا حتی منتقد که به خصوص جلوه رسانه ای دارند، باید به سمت تیم مذاکره کننده آمریکایی و زیادی خواهی ها آنها باشد ولی برخی نه تنها تیم حیله گر دولت بایدن را در این هفته ها رها کرده بودند بلکه بیشتر یقه مذاکره کنندگان داخلی را چسبیدند.
6️⃣ در نتیجه بخشی از منتقدین با عدم رعایت برخی اصول مثل لزوم خوشبینی و اعتماد به تیم مذاکره کننده، ملاحظه ناامید نشدن مردم و یا رعایت حال سربازان دیپلماسی در خط مقدم ، دچار اشتباه شدند، اما یک واقعیت تلخ نیز این است که بخشی از منتقدین اساسا با پوشش انتقادات کارشناسی در واقع اهداف سیاسی خود را دنبال کردند و نقد کردن فقط بهانه ای بود که سرمایه سیاسی خود و دوستانشان را از دست ندهند. از این نوع منتقدان از جناح غرب گرا و اصلاح طلب تا برخی افراد داخل جریان انقلابی نیز متاسفانه دیده شد.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ درباره حاضر جوابی شهردار پایتخت در تلویزیون
✍️ علیرضا زاکانی در برنامه «صف اول» شبکه خبر حضور یافت و به تشریح عملکرد ۶ ماهه شهرداری تهران در سال گذشته و برنامههای مدیریت شهری در سال ۱۴۰۱ پرداخت. در این برنامه تلویزیونی آنچیزی که بیشتر جالب توجه بود، حاضر جوابی و پاسخ های بالافاصله و بدون مکث شهردار تهران در مواجه با سوالات متعدد و گاه چالشی مجری برنامه درباره اقدامات و برنامه های شهردای بود.
👈 در این برنامه مشخص شد که شهردار تهران در فاصله تنها هفت و نیم از حضورش به صورت مشخص با راه اندازی قرارگاه اجتماعی بیش از هفت هزار متعاد متجاهر را جمع آوری کرده که پس از سم زدایی و مهارت آموزی، زمینه بازگشت مجدد به خاتواده و جامعه برای آنها محقق خواهد شد. همین نوع اتفاق نیز قرار است برای کودکان کار شهر تهران نیز تکرار شود. در همین حال رکورد عجیب تحقق 93 درصد بودجه در شهرداری اتفاق افتاده است، زاکانی علاوه بر این پرونده چالشی سالها تراکم فروشی در شهرداری را چند روزه بسته است و قاطعانه گفت که دیگر به هیچ وجه در تهران تراکم فروشی نخواهد شد. میادین تره و بار در تهران همین الان به صورت میانگین ده الی چهل درصد اقلام را ارازان تر به مردم می فروشند، مرغ و گوشت و برنج چند برابر گذشته بیشتر در بازار تهران سرازیر شده است و رقم فعالیت مستمر 500 میدان تره و بار در تهران در کمتر از دو سال دیگر محقق خواهد شد و محصولات کشاروزی و تولیدی با کیفیت و بدون واسطه و دلال خریداری و در اختیار شهروندان تهرانی قرار خواهد گرفت. قابل تامل تر آنکه حتی کالاهای لوازم خانگی از طریق قسط و تسهیلات در فروشگاه های شهروند شهرداری به مردم تهران تقدیم می شود. صدها هکتار بافت فرسوده جنوب تهران نوسازی خواهد شد، و ساخت 180 هزار مسکن با کمک و تسهیل گری کم سابقه شهرداری در تهران، آغاز شده است. برنامه جمع آوری زباله تهران به صورت هوشمند به مرحله اجرایی خود نزدیک خواهد شد و برای اولین تهران شاهد یک اتفاق بزرگ فناوری مهم شهری در اینباره خواهد بود. تهران همچنین در امسال شاهد افزایش 150 درصدی اتوبوس برای افزایش سهم حمل و نقل عمومی خواهدبود. هزاران تاکسی بازسازی و نوسازی خواهند شد و هزار و ۵۰ دستگاه واگن مترو در دو سال آینده به حمل و نقل عمومی تهران اضافه خواهد شد. بیش از سه برابر بودجه مناطق جنوب شهر تهران افزایش پیدا کرده است، ۱۵۰ هکتار بوستان علم و فناوری در جنوب شهر تاسیس خواهد شد، کارخانه قدیمی و نوستالژیک سیمان شهر ری نیز به کارخانه نوآوری در حوزه علم و فناوری تبدیل می شود. شفافیت در شهرداری نیز قابل توجه بوده است، 1200 حساب شهرداری تبدیل به خزانه واحد شده، 1000 میلیارد زمینه تحلف نابود شده و صدها فرصت دست اندازی به بیت المال نه تنها کوتاه شده بلکه در همین فاصله کوتاه 9000 میلیارد تومن از این طریق شهرداری صرفه جویی داشته است. سوپر اپلیکیشن شهرداری در هفته های آینده رونمایی می شود که نظارت مردم بر شهرداری تهران ده ها برابر افزایش پیدا خواهد کرد و علاوه بر آن در حوزه هوشمند سازی پایتخت ایران یک جهش تاریخی برای اولین رقم خواهد خورد. و جالبتر آنکه 41 درصد خدمات شهرداری به صورت دو شیفت و برخی خدمات نیز حتی در شیفت شبانه به مردم ارائه خواهد شد.
🔸همه موارد بالا بخشی از حاضر جوابی آقای شهردار در برنامه تلویزیونی بود، و نشان داد که اگر فرصت یک ساعته به دو ساعت افزایش پیدا می کرد، فهرست اقدامات و برنامه های اعلام شده نیز بیش از این می بود. اما راز این حاضر جوابی و این فهرست بلندبالای اقدامات در چیست؟! موضوعی که از رصد عملکرد شهرداری می توان دریافت، آن است که نقطه قوت زاکانی، در مرحله اول، تعدد در اختیار داشتن برنامه ها و طرح ها هست که در هر حوزه به صورت مشخص تاکنون بیان شده و از هر سرفصل مهمی که مورد سوال قرار می گیرد، بلافاصله طرح هایش را بیان می کند. مرحله دوم، پرکاری و اجرایی کردن این برنامه ها توسط اوست. شهردار پایتخت تمامی طرح های گفته شده را به مرحله اجرایی رسانده و با پرکاری و از طریق اجرایی کردن این طرح ها توانسته لوکوموتیو پرقدرت شهرداری پایتخت را به حرکت درآورد.
🔸🔸ساده آنکه، فردی که توانسته شهرداری عظیم پایتخت را طی زمان هفت و ماه نیم چنین به حرکت پرقدرت و هوشمند وادار کند، حتما به لطف الهی در یک فاصله چند ساله اقدامات مهم و ماندگارتری را رقم خواهد زد و مردم تهران بالاخره پایان کار و بهره برداری پروژه های بزرگ عمرانی همچون بزرگراه شهید شوشتری، یادگار امام(ره)، شهید بروجردی و... را در میان مدت شاهد خواهند بود.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
هدایت شده از مهدی جهانتیغی
⭕️ راه مواجهه درست با فتنه خبری «خرید سیسمونی» چیست؟!
پلان اول: انتشار تصاویر دختر، داماد و همسر قالیباف در بازگشت از سفر ترکیه به همراه اولین روایت منتشر شده با کلید واژه خاص سفر برای «خرید سیسمونی»
پلان دوم: انتشار یادداشت اینستاگرامی پسر قالیباف و تایید اصل خبر با تیتر گناه نابخشودنی و البته تکذیب «خرید سیسمونی»
پلان سوم: گر گرفتن افکار عمومی به علت احساس تناقض شدید اظهارات و مواضع قالیباف با سفر فرزند و همسرش به ترکیه البته بازهم با محوریت بیشتر ذهنیت خاص شکل گرفته «خرید سیسمونی» از ترکیه
پلان چهارم: بیان امنیتی و سیاسی بودن پروژه تخریب قالیباف توسط بخشی از کاربران و فعالین سیاسی و رسانه ای
پلان پنجم: شکل گیری دعواهای متعدد رسانه ای و مجازی و وسط کشیده شدن ده ها گمانه زنی و شبهه افکنی درباره اختلاف قالیباف و رئیسی، مجلس با دولت، سپاه با وزارت اطلاعات و طرح گفتمان های دوگانه از ساده زیستی تا اشرافی گری از اتهام ماله کشی تا ژست عدالتخواهی و ده ها دو گانه دیگر
پلان ششم: بازشدن فرصت اجرایی کردن طرح های دشمن برای رسیدن به اهداف بزرگتر خبری و رسانه ای از سفر خانواده قالیباف و نشانه گرفتن مستقیم نظام و انقلاب اسلامی
پلان هفتم و آخر: نهایتا ترکیب شدن ده ها خبر، تحلیل و حرف حق و باطل درباره سفر خانواده قالیباف به ترکیه، که می توان از آن به عنوان یک مصداق فتنه در عالم خبر و رسانه یاد کرد.
👈خب زین پس با یک فتنه خبری چگونه باید برخورد کرد؟!
1️⃣ مقید به رفتار توصیه شده دینی در فتنه ها؛ رفتاری مثل بچه شتری که نمی توانند از او شیر بدوشند و نه سواری گرفتن؛ اما در این مواقع باید مراقب چه کسانی بود که نه بتوانند از جامعه تحلیلی و خبری کشور شیر بدوشند و نه بتوانند سواری بگیرند؟! طبیعی است که در حادثه اخیر باید در پازل جریانات و رسانه های ضدانقلاب، اصلاح طلبان و غرب گرایان داخلی به کمین نشسته، عدالتخواران و انحرافی های منتقم، ناگاآهان و یا آگاهان سیاسی که اختلاف اندازی میان جبهه انقلاب از دولت تا مجلس یا میان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی برایشان اهمیتی ندارد و یا از افرادی که قادر به کنترل حب و بغض های سیاسی در چنین بزنگاه هایی نیستند، مواظب بود که در بازی آنها قرار نگرفت. با یک سرچ ساده می توان دستورالعمل رسانه ای تمامی جریانات مذکور را دید و از خود مواظبت کرد.
2️⃣ مقید بودن به حفظ سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی؛ در فتنه های رسانه ای رعایت منافع انقلاب یک اصل است؛ سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ترکیبی از وزن ذاتی ارزش ها و آرمان هایی است که دنبال می کند به همراه عملکرد و کارآمدی دستگاه ها و کارگزارانش و همچنین سرمایه اجتماعی چهره هایی است که منتسب به نظام در سطوح مختلف مذهبی، سیاسی، اجتماعی و مدیریتی در افکار عمومی شناخته شده اند. اما در مقطع فعلی چنین رفتاری از طرف داماد و دختر قالیباف ضربه سنگینی به اعتماد عمومی ابتدا به شخص قالیباف و سپس به سرمایه اجتماعی انقلاب بوده است، خب در این شرایط، دلسوزی و روش عاقلانه برای حفظ سرمایه اجتماعی انقلاب در حادثه اخیر چیست؟ جواب ساده است، اگر برخی واقعا دغدغه حفظ سرمایه اجتماعی نظام را در این ماجرا دارند، پس چرا پس از اعلام برائت قالیباف از سفر خانواده اش به ترکیه؛ این اعلام برائت را عمدا نادیده می گیرند و مثل ضدانقلاب خارج نشین همچنان اصرار دارند، قالیباف در جایگاه رئیس مجلس جمهوری اسلامی در مرکز انتقادات و عملیات رسانه ای باقی بماند؟! ضمن اینکه وقتی پدری از اقدام فرزندانش تبری می جوید، پس از آن چرا باید خودش مدام اصل قرار بگیرد و داماد و دختر به عنوان فرع ماجرا؟! حادثه اخیر به نسبت فتنه 88 عملا بسیار کوچک محسوب میشود، اما اگر در همان ایام فتنه میرحسین موسوی، کروبی، خاتمی و هاشمی رفسنجانی از اقدامات نزدیکانشان و یا منکراتی که صورت گرفت اعلام برائت می کردند، حتما وظیفه رسانه های انقلابی پذیرش و استقبال از اعلام برائت شان بود آنهم باوجودی که همه می دانستند خود این چهره ها در ایجاد فتنه نقش اساسی داشتند.
هدایت شده از مهدی جهانتیغی
3️⃣ مقید بودن به رعایت انصاف و عدالت؛ به عنوان مثال، توهین فائزه هاشمی به پیامبر (ص) یا سفر خانواده قالیباف به ترکیه، کدامیک خطای بزرگتر بود؟! اساسا خطاهای – بخوانید گناهان- فائزه میانسال با این همه سابقه مخدوش چند دهه با دختر جوان قالیباف در یک ردیف هستند؟! آیا برای شما قالیباف با هاشمی رفسنجانی نیز یکی هستند؟! آیا در ماجرای اخیر با ادبیات درست یا غلط، کافی یا ناکافی از زبان پسر قالیباف نارضایتی پدر از این سفر گفته نشد؟! آیا هاشمی رفسنجانی نیز از رفتار فرزندانش با آنهمه خسارت به نظام تبری می جست؟! آیا جبهه انقلاب یادش رفته است که به یک برائت زبانی کوتاه و کوچک هم از طرف هاشمی رفسنجانی در سال 88 راضی بود و هیچ وفت هم اتفاق نیافتاد. خلاصه آنکه خطای دختر قالیباف را اندازه خودش ببنیم نه کمتر و نه بیشتر.
4️⃣ مقید بودن به رعایت قواعد حرفه ای رسانه ای؛ در ماجرای خانواده قالیباف با یک موضوع رسانه ای رو به رو هستیم. اما آیا قواعد حرفه ای آن را رعایت کردیم؟! مثلا تحقیق درباره منبع خبر؟ بررسی گرایش سیاسی و فکری منبع انتشار خبر؟ درستی و یا نادرستی اجزای خبر منتشر شده؟ چرایی پررنگ شدن کلیدواژه«خریدسیسمونی»؟!
5️⃣ مقید بودن به فاصله ایجاد کردن اقلیت های مغرض رسانه ای با عموم مردم ؛ بین ابراز دلخوری به حق و انتقاد عموم مردم پس از سفر ناپسند خانواده قالیباف با اقلیت مغرض فعال مجازی و رسانه ای که با اهداف متعدد سیاسی و امنیتی در حال فعالیت هستند، باید تفاوت قائل بود ولی، تکلیف آن است که به اقلیت مغرض داخل و خارج نشین هم نباید اجازه داد که اهداف و القائات خودشان را به افکار عمومی تحمیل کتتد.
6️⃣ مقید بودن به اطلاع رسانی صادقانه؛ در ماجرای سفر برخی نزدیکان قالیباف به ترکیه، گره های ذهنی در میان افکار عمومی قرار دارد که جز با اطلاع رسانی صادقانه، امکان باز شدن آن گره ها و قضاوت عادلانه تر نخواهد بود. مثل اینکه اگر فرزند قالیباف به نیت خرید سیسمونی به ترکیه نرفته پس چرا رفته است؟! نقش داماد خانواده قالیباف به عنوان سرپرست شرعی و قانونی دختر قالیباف در این سفر چیست؟ آیا اصل برنامه سفر تصمیم خود آقای داماد برای رفتن به ترکیه بوده است؟! چرا همسر قالیباف در این سفر حاضر بوده است؟ علی الظاهر همسر قالیباف باوجود مخالفت او به این سفر نمی رفته، بنابراین چه عذری برای رفتن به این سفر دارد؟ به نظر می رسد که در این رویداد هم باید به حدیث «النجاة فی الصدق» بیشتر عمل کرد.
*مهدی جهان تیغی
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5