هدایت شده از پژوهش مهدیه عج تربت جام
#نمایشگاه گتاب
برگزاری نمایشگاه کتب خریداری شده ازهفتمین نمایشگاه تخصصی کتابهای حوزوی و معارف اسلامی حوزه علمیه خراسان
در محل سالن اجتماعات حوزه علمیه مهدیه عج تربت جام
واحد پژوهش حوزه علمیه مهدیه عج تربت جام
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3
#کتبخریداریشدهازهفتمیننمایشگاهکتابحوزهعلمیهخراسان
#معرفیکتاب
#نیمهدیگرمن
نیمه دیگر من
یکی از واقعیت های غیر قابل انکار در جامعۀ ما آمار بالای طلاق است که در برخی از مناطق کشور به هر ازای هر چهار ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است. در این میان آمار بالای طلاق عاطفی هم نگران کننده است. بدون تردید یکی از دلایل اصلی طلاق، انتخاب های اشتباه است؛ انتخاب هایی که نظام عاقلانه و تعریف شده ای بر آن حاکم نیست.
در جلد اول این مجموعه نکته های اساسی درباره مهارت های انتخاب همسر اشاره شده است و به شما می گوید چطور می توانید هم کفو خود را انتخاب کنید. محور اصلی بخش اول، شناخت خود است که با عنوان «انتخاب خویش، قبل از انتخاب همسر» آن را خواهید خواند. در این بخش شما با سوالاتی از این دست رو به رو می شوید: «پیش از آن که بخواهی همسرت را انتخاب کنی، به من بگو
👇👇👇👇👇👇👇👇
#کتبخریداریشدهازهفتمیننمایشگاهکتابحوزهعلمیهخراسان
#معرفیکتاب
#نیمهدیگرمن
یکی از واقعیت های غیر قابل انکار در جامعۀ ما آمار بالای طلاق است که در برخی از مناطق کشور به هر ازای هر چهار ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است. در این میان آمار بالای طلاق عاطفی هم نگران کننده است. بدون تردید یکی از دلایل اصلی طلاق، انتخاب های اشتباه است؛ انتخاب هایی که نظام عاقلانه و تعریف شده ای بر آن حاکم نیست.
در جلد اول این مجموعه نکته های اساسی درباره مهارت های انتخاب همسر اشاره شده است و به شما می گوید چطور می توانید هم کفو خود را انتخاب کنید. محور اصلی بخش اول، شناخت خود است که با عنوان «انتخاب خویش، قبل از انتخاب همسر» آن را خواهید خواند. در این بخش شما با سوالاتی از این دست رو به رو می شوید: «پیش از آن که بخواهی همسرت را انتخاب کنی، به من بگو آیا هدفت را در زندگی معین کرده ای؟ در زندگی به دنبال چه چیزی می گردی؟ تا پاسخ این پرسش را ندهی نمی توانی انتخاب موفقی داشته باشی. تو باید کسی را انتخاب کنی که به دنبال چیزی بگردد که تو به دنبال آن هستی و برای این که بتوانی چنین کسی را انتخاب کنی، باید خودت را، دغدغه هایت را، هدفت را و دلخوشی ات را انتخاب کنی.»
در پی آن است که به نیاز اساسی آموزش مهارت های انتخاب همسر بپردازد.
کتابی که در دست شماست. بنا دارد قدم به قدم شما را با مهارت های انتخاب همسر آشنا کند. اگر در آستانه سن ازدواج هستید. کمی از وقت خود را برای خواندن این کتاب کنار بگذارید.
اثر حاضر، جلد اول از این مجموعه دو جلدی؛ با عنوان "از من بودن تا ما شدن" می باشد که به بررسی مهارت های انتخاب همسر در 4 بخش زیر می پردازد:
*بخش اول: هفت نکتۀ کلیدی در انتخاب همسر
- پلە اول: تو کدام یک از اینهایی؟ (انتخاب خویش ،قبل از انتخاب همسر)
- پله دوم : عکسش را بکش ،اصلش را پیدا کن (قبل از انتخاب همسر )
- پله سوم: تو بگو فرمانده کدام باشد (انتخاب ،بعد از تصمیم یا تصمیم ،بعد از انتخاب؟)
- پله چهارم: آن سوی دیوار حرفها (گفتگوی خواستگاری)
- پله پنجم: از پشت مردمک مردم (تحقیق)
- پله ششم: با فردا برای امروز (مشاوره قبل از پاسخ)
- پلە هفتم: ریسمانی آسمانی (توسل)
- پرسش های شما
*بخش دوم: هم "تا"یی و هم"راه"ی (کفویت و ابعاد آن)
- کفویت چیست؟
- پرسش های شما
* بخش سوم: عاقلانه، عاشقانه یا عاقِلشقانه (نقش محبت در انتخاب همسر)
- نیاز به عقل و احساس پیش از ازدواج و پس از ازدواج
- احساس سطحی یا احساس عاقلانه؟
- راه پایداری و رشد احساس عاقلانه
- اگر پیش از ازدواج احساسی نبود؟
- نقش عقل و احساس پس از ازدواج
- پرسش های شما
*بخش چهارم: وقت رسیدن (زمان ازدواج)
- رشدهای لازم در ازدواج
- پرسش های شما
همچنین این کتاب از کسالت آور بودن اکثر کتب تربیتی و تئوریک بودن آن ها به دور است، زیرا در هر بخش پس از بیان موضوع و توضیح آن، داستان واره ای جهت ملموس کردن آن موضوع قرار دارد که موجب جذابیت کتاب شده است. در ضمن تصاویری هم به کتاب افزوده شده که به رساتر شدن مطالب کتاب کمک می کند.
«از من بودن تا ما شــدن» به همراه خود ضمیمه ای دارد که حاوی نثرهــای ادبــی اســت. «مــن میخواهــم «تو» بشــوم، راســت میگویــم» نام ضمیمه ی ادبی این کتاب است. حال و هوایی کــه ضمیمــۀ ادبــی در وجودتــان ایجاد می کنــد، ســرمایۀ خوبی برای عمل کردن به مطالبی است که در این کتاب می خوانید.
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3
#جلسهمعرفیونقدکتاب
به همت واحد پژوهش مدرسه و با همکاری کارگروه کتابخوانی حوزه علمیه مهدیه عج جلسه پژوهشی معرفی کتاب محسن عباسی ولدی با عنوان نیمه دیگر من معرفی گردید
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3
#کتبخریداریشدهازهفتمیننمایشگاهکتابحوزهعلمیهخراسان
#معرفیکتاب
#الگوریتماجتهاد
فهم دین، روشمند است و عالمان دینی در بیش از هزار سال تلاش کردهاند تا اعتبار سنجی منابع و مدارک دینی و فهم از آنها را منضبط کنند. این تلاش در برخی از موارد منجر به ایجاد رشته دانشهایی مانند علم رجال و درایه شده، و در اکثر موارد در لابلای تحلیلها و نقد و بررسیها در فقه و اصول و تفسیر و حدیث ارائه شده، اما تحقیق مستقلی در روش گام به گام و مراحل استنباط صورت نگرفته است.
این کتاب تلاش کرده است تا مراحل قدم به قدم دستیابی به فهم موجه از دین را مبتنی بر اصول و فقه جواهری ارائه کند و در هر مرحله شاخصهای اعتبارسنجی دادهها و پردازشها نیز به تفصیل مورد بررسی قرار گیرد.
استاد واسطی معتقد است براساس الگوریتم اجتهاد میتوان عملکرد استنباطی هر فقیه را اعتبار سنجی کرد؛ یعنی اگر اجتهاد به صورت الگوریتمی اکتشاف شود؛ از عملکرد میدانی فقها به اضافه دقیق سازی منطق استنباط در اصول فقه، فقیهیار و ابزاری برای جلوگیری از خطای فقیه حاصل میشود.
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3
#معرفیوبرشیازکتاب
#الگوریتماجتهاد
#استادعبدالحمیدواسطی
حجتالاسلام واسطی در هشت محور مطالب خود را به شرح زیر بیان کرد:
۱- توضیح عنوان: مقصود از «الگوریتم»، روش قدم به قدم حل مساله است که دارای نقطه شروع، مراحل مشخص، ضوابط معین برای هر مرحله و نقطه پایان است. و مقصود از «اجتهاد»، عملیات استنباط فقهی در مکتب فقه جواهری است؛ بنابراین منظور از «الگوریتم اجتهاد»، توصیف و تبیین روش قدم به قدم عملیات استنباط از ادله فقهی برای پاسخ به نیازهاست.
۲- مساله بحث: آیا میتوان اجتهاد را الگوریتمی کرد؟ آیا اطلاعات کافی از مراحل و فرآیند استنباط در اختیار هست که بتوان الگوریتم طراحی کرد؟ آیا با وجود اختلاف مبانی و روشها، میتوان الگوریتم واحدی را طراحی کرد؟
۳- تنقیح مساله: قلمرو این مساله، در اصل عملیات اجتهاد است یعنی هر مجتهدی با هر مبنایی و هر مراحلی و هر ضابطهای که قبول دارد، آیا میتواند الگوریتم برای استنباط خود طراحی کند؟ و آیا الگوریتم هر مکتب فقهی را میتوان استکشاف کرد؟
۴- روش حل مساله: روش تحقیق و بررسی برای دستیابی به حل این مساله، دو محور دارد: الف – روش استقراء میدانی عملکرد فقهاءِ مختلف، و فقهاءِ دارای الگوی مشترک استنباطی؛ ب- روش تحلیل مفهومی در استدلالهای اصولفقهی برای ضابطهدار کردن عملیات استنباط.
۵- مدعا و فرضیه: اجتهاد، دارای روش و ضوابط قابل استخراج و قابل تدقیق تا ریزترین فرآیندهای عملیاتی است و به صورت الگوریتمی قابل طراحی است و هر مکتب و هر مجتهدی دارای الگوریتم استنباطی خاص خود است و تفاوت مکاتب و مجتهدین، در الگوریتمهای آنها قابل مشاهده، ارزشگذاری و اعتبارسنجی است.
۶- استدلال:
الف- استدلال عقلی: اجتهاد یک عملکرد است، مُنتِج بودن عملکردها اعتباری و تابع سلیقه و ذوق افراد نیست بلکه براساس قوانین حاکم بر «افعال» در هستی و تکوین، صورت میپذیرد، لذا عملیات اجتهاد نیازمند تعیین مواردی مانند علل اربع، عوارض تسعه و مقومات سته حرکت است. یعنی در کل عملیات و در هر مرحله، باید تعیین شود که از چه نقطهای شروع میشود، چه مراحلی را به چه دلیلی طی میکند و چه اثری را ایجاد میکند؟ به تعبیر دیگر: هیچگونه «تجافی» و پَرش در هیچ قسمتی از عملیات اجتهاد صورت نمیپذیرد و براساس قوانین علت و معلولی حرکت میکند. بنابراین با تلاش برای کشف این قوانین میتوان به میزان کشف، عملیات اجتهاد را دقیقسازی کرد.
ب- استدلال اصول فقهی: اجتهاد، متن محور است و در فهم متن، مولفمحور است لذا نیازمند «کشف مراد متن» است، «کشف» یک امر اعتباری نیست و بدون روش و دقیقسازی، مُنتِج و مُعتبر نیست. بنابراین عملیات «استظهار» که رکن اصلی اجتهاد را تشکیل میدهد، نیازمند تعیین مراحل و ضوابط است و با تلاش برای دقیقسازیِ چگونگیِ کشف معنا از متن، میتوان فرآیند استظهار را ضابطهمند کرد.
ج- استدلال استقرائی: ملاحظه تحلیلهای فقهی در کتب فقهاء نشاندهنده استفاده از «استدلال» در تمام مراحل استنباط است و هر جا که استدلال جاری شود «روش و ضابطه» سر بر میآورند و تا رسیدن به مفاهیم بنیادینِ آن استدلال، قابل تحلیل هستند یعنی تا جزئیترین عناصر و روابطی که به موضوع شکل میدهند قابل تحلیل هستند. هر چه تلاش برای اکتشاف این اجزاء و روابط بیشتر صورت پذیرد، دقیقسازی بیشتر میشود و به هر اندازه که دقیقسازی صورت پذیرد به همان اندازه میتوان الگوریتم طراحی کرد.
۷- شواهد: در کتاب «الگوریتم اجتهاد» برای کل مسیر و در هر مرحله، برای کل فرآیند، بسته روشیِ قدمبهقدم ذکر شده است که در جلسه به دو نمونه از آن (الگوریتم تحلیل لغت در فرآیند استنباط فقهی، و الگوریتم کشف قرائن صدور حدیث در استنباط فقهی) اشاره گردید.
۸- نتایج:
۱- در صورت الگوریتمی شدن اجتهاد (و به تعبیر بهتر: کشف الگوریتمیِ عملیات اجتهاد)، یک «فقیه یار» بهدست میآید که «یُحترَز به عن الخطا فی الاستنباط». یعنی همانگونه که علم ادبیات با وجود اینکه زبان مادری افراد است ولی نیازمند رعایت خودآگاه قواعد است تا «یُحترَز به عن الخطا فی اللفظ» حاصل شود و همانگونه که علم منطق با وجود اینکه ساختار تکوینی ذهن بشری است ولی نیازمند رعایت خودآگاه قواعد است تا «یُحترَز به عن الخطا فی الفکر» حاصل شود؛ در اجتهاد نیز یک «چک لیست» لازم است تا حجم عظیم عملیات ذهنی را نظارت کند.
۲- در صورت الگوریتمی شدن اجتهاد، میتوان عملیات استنباط هر فقیه را براساس مبانی و روش خودش اعتبارسنجی کرد و همچنین مطالعه تطبیقی میان اجتهادهای مختلف صورت داد و دقت و میزان اعتبارِ ترجیحی ایجاد کرد. (تشخیص اعلم)
۳-آموزش اجتهاد، دارای ضابطه و نقشه راه و قابل اعتبارسنجی میشود.
قابل توجه طلاب محترمی که برای آنها کلاس روش تحقیق انتخاب شده است
کلاس روش تحقیق ۱و۲ روز شنبه ۱۴۰۱/۷/۳۰
ساعت ۱۶ اتاق پژوهش