منابعی که برای نوشتن مخزن الادویه از آنها استفاده کردم👇👇👇
قانون شيخ الرئيس و ادويه قلبيه او
و جامع الماليقي مشهور بابن بيطار
و تذكره شيخ يوسف بغدادى موسوم بمالا يسع للطبيب جهله معروف بجامع بغدادى
و تذكره شيخ داؤد انطاكي موسوم بتذكره اولى الالباب
و ارشاد شيخ اسمعيل بن هيبة اللّه و
ترجمه تذكره ابو ريحان بيروني مشهور بسويدى
و اختيارات بديعي حاجي زين الدين عطار
و تحفة المؤمنين حكيم مير محمد مؤمن تنكابني
و قدرى از مفردات نواب حكيم معتمد الملوك سيد علوى خان قدس سره
و غيرها از كتب يونانيه و عربيه و فارسيه و
از دستور الاطباء موسوم باختيارات قاسمي حكيم محمد قاسم ملقب بهندو شاه مشهور بفرشته
و مجربات افضلي حكيم مير محمد افضل
و چند كتاب ديگر از ادويه هنديه و حواشي كه حكيم مير عبد الحميد بر تحفه نوشته در ادويه هنديه
و آنچه از زبان معجز بيان جناب ارشاد مابى مد ظله السامي
و از ثقه معتمد شنيد و مؤلف خود ديده و ماهيت و خواص آن را دريافته و بتجربه رسانيده....
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
فرمود ابدیت در پیش داریم
توشه این راه باید
مناسب مسیر و
منزل همیشگی باشد...
توشه برچینید که بهترین توشه، تقواست
«وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوى »
سوره بقره ۱۹۷
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
✅فصل اول کتاب مخزن الادویه
بدانكه جناب اقدس بارى جل ذكره از كمال لطافت خبرت و احكام حكمت و نهايت رحمت و رافت مواد ادويه را بيشتر از مواد اغذيه آفريده بجهت آنكه احتياج انسان بدانها زياده است از براى دفع امراض و اعلال از اغذيه و ديكر آنكه اغذيه بسبب كثرت استعمال شبانروزى طبيعي و عادى شدهاند زيرا كه بدن بسبب عوارض و موانع چند و از عدم مراعات قوانين كليه و قواعد سته ضروريه مقرره در حفظ صحت و تجاوز از حد لائق اكثر منحرف از مزاج اصلي و صحت ذاتي مىكردد كه مسمى بمرض است و محتاج مىشود بدفع و رد آن بسوى مزاج اصلي خود بمعين و معاون از خارج مر طبيعت مدبره را و آن دوا است و از براى هر علتي بنص حديث شريف نبوى صلى اللّه عليه و آله كه ما خلق اللّه داء الا خلق له سبعين دواء حق سبحانه تعالى و عز شانه براى هر مرض واحد دواى بسيار آفريده بعلل و منافعى كه خود تقدس و تعالى مىداند و آنچه اطباء و مجربين در خواص و منافع ادويه و مضار آنها نوشتهاند اقل قليل از قبيل قطره است از دريا بلكه از انهم كمتر بحكم آيه كريمه قل لو كان البحر مدادا لكلمات ربي لنفد البحر قبل ان تنفد كلمات ربي و لو جئنا بمثله مددا بظن و قياس و تخمين و مراد از سبعين وارده در حديث شريف بهفتاد عدد معين نيست بلكه كثرت است و بدانكه از جمله منافع مذكوره در تعدد ادويه و تفنن آنها يحتمل يكى آن باشد كه مثلا اكر دوائى يافت نشود و يا يافت شود و طبع را از ان نفرت باشد بدواى ديكر كه يافت شود و بدان رغبت باشد و يا نفرت بسيار نباشد بدان تداوى نمايند و همچنين غذا و ديكر آنكه مثلا اولا چون دوائى را خوردند و نفع از آن يافتند بسا است كه ثانيا از آن بسبب تكرار استعمال و عادت و تبدل حالات مزاج نفعى معتد به حاصل نمىكردد آن را تغيير و تبديل بدواى ديگر نمايند و همچنين در غذا و اين در امراض مفرده است و اما در امراض مركبه لامحاله احتياج است بكثرت ادويه
توضیح متن در فایل صوتی👇👇👇
توضیح متن مقدمه مخزن الادویه ۱.mp3
13.34M
توضیح صوتی متن بالا
🔰چرا داروها در طبیعت زیادند ؟
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
16.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت علی علیه السلام را چگونه شناختیم؟
اخلاق علوی چگونه است؟
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
✅فایده گرسنگی
امام علی علیه السلام:
🔹نِعمَ العَونُ عَلى أسرِ النَّفسِ وَ كَسرِ عادَتِها التَّجَوُّع
🔹گرسنگى كشيدن، نيكو ياورى است براى به بند كشيدن نفس و درهم شكستن عادتهاى آن
📚 ميزان الحكمه ج1 ص191
#روزه #گرسنگی
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📎 «شرم از رُخِ علی کن و کمتر گناه کن»
.
فایده حب امیرالمومنین علیه السلام
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا در قرآن از طب سخن گفته شده؟🙂
بشنویم پاسخ امیرالمومنین علیه السلام
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
✅وصیت امام علی علیه السلام قبل از شهادت
وصيتنامه حضرت علي(ع) را در كتابهاي حديث به اجمال و تفصيل به طور مختلف نقل كرده اند كه يكي را ابوالفرج نقل كرده است و در كافي مرحوم كليني هم نظير همين وصيت را كه ابوالفرج روايت كرده، نقل مي كند و در نهج البلاغه نيز (در ذيل نامه شماره 47) اجمالي از اين وصيت ذكر شده و خلاصه اي از آن در كشف الغمه و روايات ديگر آمده كه همه آنها را مجلسي(ره) در بحار الانوار نقل كرده است و ما همان روايت ابوالفرج را كه نسبتاً جامعتر از ديگران است، نقل مي كنيم.
بسم الله الرحمن الرحيم
اين وصيتنامه اي است كه اميرالمؤمنين، علي بن ابيطالب بدان وصيت مي كند: گواهي مي دهد كه معبودي جز خداي نيست كه يگانه است و شريك ندارد و نيز گواهي دهد كه محمد(ص) بنده و رسول اوست، كه خداوند او را به راهنمايي و دين حق فرستاد تا بر همه اديان پيروزش كند، اگرچه مشركان آن را ناخوش دارند. درود و بركات خدا بر او باد! «همانا نماز و پرستش و زندگي و مرگ من از آن خداوندي است كه پروردگار جهان است و شريكي براي او نيست و بدان مأمور گشته ام و منم از نخستين مسلمانان».1
اي حسن! من تو را و تمام فرزندان و خاندانم و هر كسي كه اين وصيتنامه به او برسد، به تقوا و ترس از خداوندي كه پروردگار شماست، سفارش مي كنم و بايد نميريد جز اينكه مسلمان باشيد و همگي به ريسمان خدا چنگ زنيد و پراكنده نشويد؛ زيرا به راستي من از رسول خدا(ص) شنيدم كه مي فرمود: اصلاح دادن ميان مردمان از همه نماز و روزه بهتر است و آنچه دين را تباه ساخته و از بين مي برد، افساد ميان مردمان است، ولا قوه الا بالله العلي العظيم [نيرويي جز به وسيله خداي بزرگ نيست]. به خويشان و ارحام خويش توجه داشته باشيد و به آنان پيوند كنيد، صله رحم كنيد تا خداوند در روز قيامت حساب را بر شما آسان گرداند.
الله الله في الايتام، فلا تغبوا افواههم، ولا تضيعوا بحضرتكم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد، درباره يتيمان، پس براي دهنهاشان به سبب سنگدلي تان نوبت قرار ندهيد (كه گاهي سير و گاهي گرسنه نگاهشان داريد).
الله الله في جيرانكم، فانهم وصيه نبيكم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره همسايگانتان كه رسول خدا(ص) درباره آنان سفارش كرده و پيوسته درباره آنان توصيه مي فرمود، به اندازه اي كه ما گمان كرديم براي همسايگان از همسايه خود ارث قرار مي دهد و حرمت آنان به حدي است كه سهمي در مالشان براي همسايه تعيين كرده!
الله الله في القرآن، فلايسبقكم الي العمل به احد غيركم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره قرآن مبادا كسي به عمل كردن بدان بر شما سبقت جويد.
الله الله في الصلاه فانه خير العمل وانها عمود دينكم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره نماز؛ زيرا كه نماز ستون دين شماست.
الله الله في بيت ربكم لاتخلوه ما بقيتم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره خانه پروردگارتان (خانه كعبه)، مبادا تا زنده هستيد، آن خانه از شما خالي بماند، كه اگر رها شد، مهلت داده نمي شويد و به عذاب دچار مي گرديد و اگر از شما خالي ماند، كيفر خداوند فرصت زندگي به شما نمي دهد.
الله الله في الزكاه فانها تطفي غضب ربكم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد در دادن زكات اموال خود كه زكات خشم پروردگار را فرونشاند.
الله الله في شهر رمضان فان صيامه جُنه من النار: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره روزه ماه رمضان؛ زيرا كه آن براي شما چون سپري است از آتش دوزخ.
الله الله في الفقراء والمساكين فشاركوهم في معاشكم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره بينوايان و مسكينان و آنها را در زندگي خود شريك سازيد و از خوراك و لباس خود به آنها نيز بدهيد.
الله الله في الجهاد باموالكم وانفسكم والسنتكم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره پيكار كردن در راه خدا به مالها و جانها و زبانهاي خويش.
الله الله في ذريه نبيكم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره امت پيغمبرتان، مبادا در ميان شما ظلم و ستمي واقع شود.
الله الله في اصحاب نبيكم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره اصحاب پيغمبرتان؛ زيرا كه رسول خدا(ص) درباره آنان سفارش فرموده.
الله الله في النساء وفيما ملكت ايمانكم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره زيردستانتان، غلامان و كنيزان؛ زيرا كه آخرين سفارش و وصيت رسول خدا(ص) اين بود كه فرمود: «من شما را درباره دو دسته ناتوان كه زيردست شما هستند، سفارش مي كنم».2
آنگاه فرمود:
الصلاه الصلاه، لا تخافوا في الله لومه لائم...: نماز! نماز! درباره خداوند از سرزنش مردمان نهراسيد؛ چه، هر كس به شما ستم كند يا انديشه بد داشته باشد، خداوند شر او را كفايت فرمايد. با مردم به نيكي سخن بگوييد، همان طور كه خدا فرمود. امر به معروف و نهي از منكر را ترك مكنيد كه رشته كار از دست شما بيرون شود، آنگاه هر چه دعا كنيد و از خداوند دفع شر خواهيد، پذيرفته نگردد و به اجابت نرسد.
بر شما باد هنگام معاشرت، به فروتني و بخشش و نيكويي درباره يكديگر. و زنهار از جدايي و تفرقه و پراكندگي و روي گردانيدن از هم. و در نيكوكاري، يار و مددكار يكديگر باشيد و بر گناه و ستمكاري كمك مباشيد كه شكنجه و عذاب خدا بسيار سخت است.
خداوند نگهدار شما خاندان باشد و حقوق پيغمبرش را در حق شما حفظ فرمايد، اكنون با شما وداع مي كنم و شما را به خدا مي سپارم و سلام و رحمتش را بر شما مي خوانم.
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😄استاد محمدی
🌀شبکه سه، برج میلاد تهران
🌙نکات ویژه تغذیه در ماه مبارک رمضان
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9