هدایت شده از مهرداد شهاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزارت اطلاعات:
چندهسته عملیاتی وابسته به منافقین، شناسایی ومتلاشی شد.
دربین افراد،چندنفردوتابعیتی بودند.
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
هدایت شده از مهرداد شهاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷مــــــا مـــیتوانیــــــــم🇮🇷
هدایت شده از مهرداد شهاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدّاحیِ حاج مهدی رسولی:
🏴رو پَر و بالِ مـــلائک🏴
هدایت شده از مهرداد شهاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥"زن،زندگی،آزادی" به سبک آمریکایی🔥
هدایت شده از مهرداد شهاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فاطمیــه مترو تهران:
😌 چقدردلهای پاک که منتظریه تلنگریاحتی صدای مداحی فاطمیه بودن!😭
هنوزم همه مادختران حضرت مادریم باهر پوششی که داریم.
هدایت شده از مهرداد شهاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢وزیرِرژیم صهیونیستی بازن نامحرم دست نمیده!🔹ولی برای مابرهنگی،آغوش رایگان ودست دادن روبعنوان آزادی تجویزوتشویق میکنن🤔
هدایت شده از مهرداد شهاب
45.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعتراف رسمی آژانس یهود:
باکوسلاح مخفی ماعلیه ایران وبهترین راه برای حمله هوایی به ایران است:
گزارش قابل تأمل آژانس یهوددرباره باکو:
باکوسلاح مخفی ماعلیه ایران است/ازاین سرزمین میتوان برای دشمنی باایران وروسیه استفاده کرد/آمریکادرخاورمیانه کوروکرشده اماباکومیتواندکمک کندفضاعوض شود/از ظرفیت این کشورمیتوان برای حمله به مراکز هستهای ایران استفاده کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 محمد قبادلو چهکار کرد که به اعدام محکوم شد؟
🔴 آقای وزیر! دست مریزاد…
🔹وزیر جوان ارتباطات خبر از اتصال قریبالوقوع پیامرسانهای داخلی به یکدیگر داده است.
➡️ موفقیت چشمگیر اخیر در حوزۀ پیامرسانها در کنار این خبر، شایسته تقدیر و مایۀ مباهات است؛ امّا آقای وزیر درحالیکه قرارگاه فضای مجازی کشور (مرکز ملی فضای مجازی) در اشغال چهرهای روشنفکر و غرب گرا است، گریزی نیست که بار بر زمین مانده را شخصاً به دوش بکشید؛ لذا پیشنهاد میشود:
1️⃣ تصویب آییننامهای در هیئت دولت پیگیری شود که هرگونه فعالیت مسئولان در سکوهای خارجی را ممنوع اعلام کرده و همه ملزم به فعالیت رسمی در سکوهای داخلی شوند؛
2️⃣ فیلترشکنها که تنفس مصنوعی به سکوهای فیلتر شده هستند، مسدود شوند تا بساط سلطۀ جنگافزارهای مجازی آمریکا بر کشور برچیده شود؛
3️⃣ با وجود منع قانونی تبلیغ سکوی خارجی در صداوسیما، عدم تبلیغ توییتر و اینستاگرام -به خصوص در بخشهای خبری صداوسیما- از رئیس رسانه ملی مطالبه شود؛
4️⃣ ممنوعیت فعالیت هرگونه مراکز وابسته به دولت در سکوهای خارجی با جدیت دنبال شود…
#⃣ #از_تبیین_تا_قیام
`جبههٔ انقلاباسلامی در فضای مجازی
السلامُ علیكِ یا فاطمةُ الزَٓهراء
« به یاد سردار دلها»
💕🌿🌼☘🌼🍀🌼
ما یارانِ قرآنیم
فرزندانِ ایرانیم
ایرانِ قهرمان را
مانندِ جان می دانیم
ما باید دانا باشیم
با حُجب و حیا باشیم
از بهرِ حفظِ قرآن
مانندِ «زهرا» باشیم
هوشیار باش ای ایران
بیدار باش ای ایران
در حفظِ خاکِ میهن
«سردار» باش ای ایران
💕🌿🌼☘🌼🍀🌼
شعر فوق رو هدیه به روح پاک بی بی حضرت فاطمه زهرا ( سلاماللهعلیها) و سردار دلها حاج قاسم سلیمانی می کنیم 🙏🌹🙏🌹🙏
لطفا منتشر کنید برسد به دوستان فاطمه (سلاماللهعلیها)
«شعر از آتشی»
به سبکِ عباس یمینی
شریف
نشر این شعرصدقه است
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
👧🧑👧🧑
🌸شیعه به لطفِ خدا
🍃داره دوازٓه مولا
🌸امام اول علی
🍃امام دوم حسن
🌸سوم حسینِ شهید
🍃مظهرِ عشق و امید
🌸زینُ العِباده چهارم
🍃باقر امام پنجم
🌸جعفرِ صادق ششم
🍃کاظم امام هفتم
🌸امامِ هشتم رضا
🍃خورشیدِ کشور ما
🌸نهم محمد تقی
🍃دهم علیِ النقی
🌸یازدهم عسگری
🍃خورشیدِ روشنگری
🌸مهدیِ صاحب زمان
🍃به خاطرِ ظالمان
🌸غایبی از دیدِمان
🍃ما یارِتیم آقا جان
🌸ماعاشقیم و دوریم
🍃منتظر ظهوریم
🌸کارِ جهان شد فَلَج
🍃عَجِٓل لِمولا فَرَج
#آدینه_انتظار
#امام_مهدی عج
#شعر
👧🧑👧🧑
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
👧🧑👧🧑
ازکودکان بخواهیم حفظ کنند شناخت امامان در حد نام هم خیلی زیباست.
✅💐https://eitaa.com/mahdixxv
1204_ziarat -hazrate_fateme -3.mp3
9.22M
#زیارت_نامه
📝زیارت نامه حضرت فاطمه زهرا سلام الله
🎤حاج مهدی #سماواتی
◾️ویژه شهادت#حضرت_زهرا #فاطمیه
🏴https://eitaa.com/mahdixxv
📢 پشتِ در؛ یا دلِ بغداد چه فرقی دارد!؟
هرکسی ذوبِ علی گشت تنش می سوزد.💔
🇮🇷🕌🇮🇷
https://eitaa.com/mahdixxv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️🎙️🎙️
👆👆نوحه ترکی🏴🕊️🌷🏴
https://eitaa.com/mahdixxv
🛑📸 از دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) در آستانه سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و تشییع پیکر ۲۰۰ شهید گمنام با تصویری از رزمندگان لشکر ۳۱ عاشورا پیش از اعزام به منطقه عملیاتی کربلای ۴ با شعار «یا فاطمه(س) تو مادر رزمندگانی» رونمایی شد.
🇮🇷🕌🇮🇷
https://eitaa.com/mahdixxv
❤️جوانان شیعه چقدر شناخت از علمای دین وزحمتی که برای دین کشیده اند را دارند❤️
نام و زندگينامه علماي مدفون در حرم مطهر امام علي (ع)

بغداد - ايرنا - علاوه بر قبرستان بزرگ و مشهور وادي السلام در نجف اشرف، در حرم مطهر اميرمؤمنان (ع) نيز از ديرباز تاكنون، علما و شخصيتهاي فراواني دفن شدهاند كه نام هاي درخشان آنها در جاي جاي رواق ها و بست هاي حرم مطهر هر زائر و بازديد كننده اي را متوجه خود مي كند.
اين گزارش نگاهي دارد به نام برخي از برجسته ترين علماي مدفون درحرم مطهر امام علي (ع) و بخشي از زندگينامه آنها.
علامه حلي
شيخ جمالالدين ابومنصور حسن بن سديدالدين يوسف بن علي بن مطهر حلي، معروف به «علامه حلي» و خواهرزاده محقق حلي، از علماي بزرگ شيعه در اواخر سده هفتم و اوايل سده هشتم هجري است. او در سال ۶۴۸ه .ق، در شهر حله، به دنيا آمد. او نزد علماي بزرگ عصر خويش، به شاگردي و آموختن علوم مختلف پرداخت كه مهمترين آنها، دايي وي، «محقق حلي» بود. از ديگر اساتيد ايشان، ميتوان از پدرش سديدالدين يوسف حلي، نجيبالدين يحيي هُذَلي، جمالالدين احمد بن طاووس، سيد رضيالدين علي بن طاووس، كمالالدين ميثم بحراني و خواجه نصيرالدين طوسي نام برد.
بيشك، مناظرات علامه حلي با علماي اهلسنت در محضر الجايتو (سلطان محمد خدابنده)، پادشاه ايلخاني در ايران، يكي از عوامل گرويدن اين سلطان به مذهب تشيع بود. ازاينرو علامه حلي، نقش تأثيرگذاري در گسترش تشيع در ايران داشته است.
از علامه حلي، آثار و تأليفات متعددي در زمينههاي گوناگون، از جمله در فقه و اصول، كلام و اعتقادات، حديث و رجال، منطق و فلسفه، تفسير، ادب و… بهجا مانده است. عناوين برخي از تأليفات مهم ايشان، عبارت است از: منهاج اليقين، كشف المراد، كشف الفوائد، منهاج الكرامه، خلاصه الاقوال في معرفه الرجال، ايضاح الاشتباه، تلخيص المرام، مختلف الشيعه، نهج المسترشدين، نهج الحق وكشف الصدق و كشف اليقين في فضائل اميرمؤمنان(عليه السلام).
سرانجام اين عالم بزرگوار، در شب ۲۱ محرم سال ۷۲۶ه .ق، در زادگاهش شهر حله درگذشت و جنازهاش را به نجف اشرف منتقل كردند و در حرم مطهر اميرمؤمنان(عليه السلام) به خاك سپردند. قبر وي تا به امروز، در حجره سمت راست ايوان طلاي آستان مطهر، باقي و زيارتگاه شيعيان است. روي قبر وي، ضريح مشبك چوبي، نصب شده است.
مقدس اردبيلي
علامه احمد، فرزند محمد اردبيلي، معروف به مقدس اردبيلي، از مشاهير علماي شيعه در دوره صفوي است. او در اردبيل، متولد شد و در نجف اشرف، سكونت داشت. او عالمي متكلم و فقيهي بزرگ بود. از ايشان، تأليفات زيادي بهجاي مانده است؛ از جمله: آيات الاحكام، مجمع البرهان، شرح بر ارشاد و حديقه الشعرا. او در سال ۹۹۳ه .ق، در نجف درگذشت و در ايوان طلاي حرم امام علي(عليه السلام)، كنار قبر علامه حلي، به خاك سپرده شد.
ملاعبدالله شوشتري
از مشاهير علما و مراجع تقليد سده دهم هجري است. او در خدمت محقق اردبيلي، به درجه اجتهاد رسيد و در حوزه علميه اصفهان، به تدريس پرداخت. از شاگردان وي ميتوان شيخ بهايي را نام برد. سپس او به نجف اشرف بازگشت و پس از وفات محقق اردبيلي، مردم به وي رجوع كردند. سرانجام در صفر سال ۹۹۳ه .ق درگذشت و در حجره ايوان حرم امام علي(عليه السلام) به خاك سپرده شد.[۵]
ملا محمدمهدي نراقي
محمدمهدي، فرزند ابوذر، معروف به ملا مهدي نراقي، از علماي مشهور شيعه در سده دوازدهم هجري است. او در سال ۱۱۲۸ه .ق، در نراق از روستاهاي اطراف كاشان به دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي خود را در كاشان سپري كرد و پس از چندي، براي ادامه تحصيل به اصفهان رفت و در محضر علمايي، همچون «ملا اسماعيل خواجويي»، علوم ديني مختلف را فراگرفت. ملا مهدي پس از سي سال اقامت در اصفهان، به كاشان بازگشت و كرسي تدريس در حوزه علميه اين شهر را برپا كرد و چندي نيز در نجف و كربلا اقامت نمود. همه فرزندان وي نيز از علما و دانشمندان زمان خود بودهاند كه مشهورترين آنها ملا احمد نراقي است.
ملا مهدي نراقي داراي تأليفات متعددي در موضوعات مختلف است؛ از جمله در فقه: لوامع الاحكام، معتمد الشيعه، انيس التجار، انيس الحجاج، تحفه رضويه، در اصول فقه: تجريد الاصول و انيس المجتهدين، در اخلاق: جامع السعادات و جامع المواعظ، در فلسفه و حكمت: انيس الحكماء، الكلمات الوجيزه، اللمعات العرشيه، شرح الالهيات من كتاب الشفاء و جامع الافكار و فاقد الانظار، در هندسه اقليدسي: توضيح الاشكال، در هيئت: المحصل، المستقصي و معراج السماء. همچنين كتاب محرق القلوب او، مقتل امام حسين(عليه السلام) بود. او شعر نيز ميسرود و اشعاري عرفاني از وي بهجا مانده است. سرانجام اين عالم بزرگ، در ۱۸ شعبان ۱۲۰۹ه .ق در سن ۸۱ سالگي، در شهر كاشان از دنيا رفت و پيكر ايشان، به نجف اشرف منتقل گرديد و در آستان مقدس علوي، به خاك سپرده شد.[۶]
ملا احمدنراقی حاج ملا احمدكاشاني، متخلص به «صفايي»، فرزند حاج ملا مهدي نراقي، از علما و مجتهدان مشهور و شاعران صوفيمنش قرن سيزدهم هجري است. او در سال ۱۱۸۵ يا ۱۱۸۶ه .ق، در نراق كاشان متولد شد. در آغاز، نزد پدرش ملا مهدي نراقي تحصيل كرد. سپس براي تكميل تحصيلات، عازم عراق گرديد و ديري نگذشت كه حوزه درس او، محل رجوع بزرگان علما گرديد. شيخ مرتضي انصاري و حاج سيد محمد شفيع جابلقي و بسياري از ديگر علماي تشيع، از شاگردان وي بودند. او در سال ۱۲۴۵ه .ق، بر اثر بيماري وبا در نراق درگذشت. جنازهاش به نجف اشرف انتقال يافت و در ايوان علماي حرم مطهر به خاك سپرده شد. مشهورترين آثار وي عبارت است از: معراج السعاده، مثنوي طاقديس، ديوان شعر فارسي، اساس الاحكام، اجتماع الامر و النهي، سيف الامه، شرح تجريد الاصول، مفتاح الاحكام، مناهج الوصول الي علم الاصول، عين الاصول، مناهج الاحكام و مستند الشيعه في احكام الشريعه.
ملا جعفر استرآبادي
ملا حاج محمدجعفر، فرزند ملا سيفالدين استرآبادي، معروف به شريعتمداري، از فقها و مجتهدان سده سيزدهم هجري است كه به ورع و تقوا شهرت داشت. او سالها در كربلا زيست و در زمان محاصره اين شهر به دستور داوود شاه، به تهران آمد و
بيست سال به تدريس، امامت، قضاوت و فتوا مشغول شد و سرانجام شب جمعه دهم صفر سال ۱۲۶۳ه .ق درگذشت. جنازهاش به نجف اشرف انتقال يافت و در ايوان صحن حرم اميرمؤمنان(عليه السلام) دفن گرديد. تعدادي از تأليفات وي عبارت است از: انيس الواعظين، ارشاد المسلمين، آب حيات در اصول دين، انيس الزاهدين، ينابيع الحكمه، الفقه المحمدي، مدائن العلوم و نجم الهدايه.
شيخ مرتضي انصاري
شيخ مرتضي انصاري از علما و مراجع بزرگ شيعه در سده سيزدهم هجري است. او در سال ۱۲۱۴ه .ق، در دزفول متولد شد. مقدمات را نزد عمويش، فراگرفت و سپس به همراه پدرش به عراق رفت. مدت چهار سال در كربلا تحصيل كرد و بعد از اينكه عثمانيها كربلا را محاصره كردند، به وطن بازگشت. پس از اينكه غائله رفع شد، بعد از دو سال به كربلا بازگشت و نزد «شريفالعلما» تحصيلات خود را دنبال كرد. سپس به نجف اشرف رفت و به مدت دو سال از محضر درس شيخ موسي، فرزند كاشفالغطاء، استفاده نمود. آنگاه دوباره به وطن بازگشت و در شهرهاي مشهد، كاشان و دزفول، به تصنيف و تدريس و ارشاد مردم پرداخت. در سال ۱۲۴۹ه .ق كه به نجف بازگشت، از استادان مشهور حوزه علميه بود. ايشان در سال ۱۲۶۶ه .ق كه مرحوم صاحب جواهر درگذشت، مرجع تقليد شيعيان شد و رياست مطلق حوزه علميه به او رسيد. سرانجام در ۱۸ جماديالثاني ۱۲۸۱ه .ق، درگذشت و در سمت راست درگاه قبله صحن مقدس امام علي(عليه السلام) دفن شد. بعضي از آثار وي عبارت است از: اثبات التسامح، الارث، الاستصحاب، التقيه، حجيت ظن، حجيت قطع، المكاسب، الصلوه، الطهاره و رسائل.
سيد اسماعيل بهبهاني
علامه سيد اسماعيل مجتهد بهبهاني، فرزند سيد نصرالله، از فقيهان و مجتهدان طراز اول بوده است. وي در سال ۱۲۱۸ه .ق متولد شد و پس از فراگيري مقدمات، به نجف رفت و نزد شيخ علي و شيخ حسن، فرزندان شيخ جعفر كاشفالغطاء و صاحب جواهر و صاحب ضوابط و شيخ انصاري، به درجه اجتهاد رسيد. ناصرالدينشاه در سفر خود به نجف در سال ۱۲۸۷ه .ق، وي را با اصرار فراوان به تهران آورد. سرانجام در شب شنبه ششم صفر ۱۲۹۵ه .ق از دنيا رفت. جنازهاش را به نجف اشرف بردند و در صحن مطهر علوي، در حجره مجاور درِ شرقي، به خاك سپردند.
سيد حسين كوهكمرهاي
سيد حسين فرزند سيد محمد كوهكمرهاي از سادات حسيني، از بزرگان علما و فقها و مدرسان معروف عتبات عاليات بود. او در روستاي كوهكمر، از توابع تبريز به دنيا آمد. مقدمات را در تبريز از ميرزا احمد مجتهد و حاج ميرزا لطفعلي، امام جمعه آن شهر، فراگرفت. سپس به كربلا رفت و از محضر صاحب رياض، صاحب ضوابط، صاحب فصول و شريفالعلما و در نجف، از شيخ علي آل كاشفالغطاء، صاحب جواهر و شيخ انصاري استفاده برد و به درجه اجتهاد رسيد. او داراي تأليفات علمي بسياري است كه به چاپ نرسيده است. اين عالم بزرگ در ۲۳ رجب سال ۱۲۹۹ه .ق، در نجف درگذشت و در همانجا به خاك سپرده شد.
**محمدحسين اصفهاني نجفي
محمدحسين فرزند شيخ محمدباقر اصفهاني، از علما و فقهاي اصولي سده سيزدهم هجري است. در محرم ۱۲۶۶ه .ق متولد شد. مادرش، نوه دختري شيخ جعفر نجفي كاشفالغطاء بود. پس از فراگيري مقدمات فقه و اصول در اصفهان، براي تكميل تحصيلات خود به نجف اشرف مهاجرت كرد و نزد علما و فقهاي بزرگي، چون ميرزا حبيبالله رشتي، شيخ رازي نجفي و ميرزاي شيرازي درس خواند تا مجتهدي كامل و فقيهي فاضل گرديد. سپس به اصفهان بازگشت و به تدريس و ارشاد پرداخت و در شمار علما و فقهاي معروف آنجا قرار گرفت. در سال ۱۳۰۰ه .ق، به زهد و تقوا و سير و سلوك مشغول شد و بار ديگر به نجف بازگشت و سرانجام در ظهر روز يكشنبه، اول محرم ۱۳۰۸ه .ق، در نجف درگذشت
ودرمقبره جدش صدرالدين عاملي، واقع در صحن حرم امام علي(عليه السلام) دفن گرديد.
ميرزاي شيرازي
ميرزا محمدحسن شيرازي، فرزند ميرزا محمود خوشنويس، معروف به «ميرزاي شيرازي»، از علما و مراجع بزرگ تقليد جهان تشيع در سده سيزدهم است. او در نيمه جماديالاول ۱۲۳۰ه .ق در شيراز متولد شد. مقدمات، حكمت، فلسفه، نجوم و علوم عقلي را در اصفهان فراگرفت. سپس به نجف رفت و در محضر شيخ مرتضي انصاري، به درجه عالي اجتهاد رسيد و مشغول تدريس گرديد. در سال ۱۲۹۳ه .ق، به سامرا مهاجرت نمود و تدريس را آغاز كرد. در سال ۱۳۰۹ه .ق كه ناصرالدينشاه قاجار، امتياز تنباكو را به دولت انگليس داد، وي به تحريم تنباكو و لغو قرارداد فتوا داد. اين فتوا چنان مؤثر واقع شد كه حتي همسران شاه و درباريان، قليانهاي خود را شكستند. اين مجتهد مبارز در شب ۲۴ شعبان ۱۳۱۲ه .ق به علت بيماري سل در سامرا، درگذشت. جنازهاش را به نجف اشرف بردند و در صحن شريف كنار باب طوسي، به خاك سپردند. آخوند ملا محمدكاظم خراساني و شيخ محمدباقر اصطهباناتي و… از شاگردان وي بودند.
ميرزا حبيبالله رشتي
حاج ميرزا حبيبالله رشتي، فرزند محمدعلي خان، پسر اسماعيل گيلاني، از علما و مراجع شيعيان در نيمه دوم سده سيزدهم و اوايل سده چهاردهم هجري است. او در سال ۱۲۳۴ه .ق، در رشت متولد شد و دوره سطح و قسمتي از خارج را در قزوين نزد ملا عبدالكريم ايرواني و ديگر علما به پايان برد. سپس عازم نجف گرديد و در محضر صاحب جواهر و شيخ انصاري، به درجه اجتهاد رسيد. پس از وفات شيخ انصاري، سرپرستي حوزه و تدريس فقه، به ايشان واگذار شد و در شمار مراجع بزرگ قرار گرفت. سرانجام در شب پنجشنبه چهاردهم جماديالثاني سال ۱۳۱۲ه .ق، درگذشت و در صحن حرم امام علي(عليه السلام)، به خاك سپرده شد. برخي از آثار مهم او، عبارت است از: بدايع الافكار، بدايع الاصول، كتاب امامت، قضا و شهادت، تعادل و تراجيح، كاشف ظلام، شرح شرايع و شرح مكاسب.
ميرزا محمدحسن آشتياني
آيتالله حاج ميرزا محمدحسن، فرزند ميرزا جعفر آشتياني، در خدمت شيخ مرتضي انصاري به درجه اجتهاد رسيد و پس از درگذشت استادش، در سال ۱۲۸۲ه .ق، به تهران آمد و مرجع تقليد شيعه شد. او در سال ۱۳۱۹ه .ق، وفات يافت و پس از يك سال، جنازهاش را به نجف اشرف منتقل كردند و در مقبره شيخ جعفر شوشتري در جوار بارگاه اميرمؤمنان(عليه السلام) به خاك سپردند. برخي از آثار ايشان، عبارت است از: بحر الفوائد في شرح الفوائد، كتاب اجاره، كتاب اجزاء احكام الاداني، كتاب احياء الموات وكتاب الوقف.
محدث نوري
ميرزا حسين، فرزند ميرزا محمدتقي نوري طبرسي، عالم و محدث بزرگ شيعه در سده سيزدهم هجري قمري، در سال ۱۲۵۴ه .ق در روستاي «يالو» از توابع نور مازندران به دنيا آمد.
او تحصيلات ديني مقدماتي خود را در تهران فراگرفت. سپس در سال ۱۲۷۳ه .ق، به همراه استاد و پدرزن خود، شيخ عبدالرحيم بروجردي (متوفاي ۱۳۰۶ه .ق)، به نجف اشرف مهاجرت كرد. از ديگر اساتيد وي، ميتوان از ميرزاي شيرازي، ملا محمدعلي محلاتي، شيخالعراقين عبدالحسين طهراني، شيخ اعظم مرتضي انصاري، آخوند ملا فتحعلي سلطانآبادي، ملاشيخ علي خليلي، سيد مهدي قزويني، ميرزا محمدهاشم خوانساري و حاج ملاعلي كني ياد نمود. از شاگردان وي نيز ميتوان شخصيتهاي زير را نام برد: حاج شيخ عباس قمي، شيخ آقا بزرگ تهراني، شيخ محمدحسين كاشفالغطاء، سيد عبدالحسين شرفالدين، شيخ محمدباقر بيرجندي، شيخ علياكبر نهاوندي و شيخ علي زاهد قمي.
ميرزا حسين نوري، به علت تلاش بسيار درباره روايات و گردآوري آنها، به «محدث نوري» شهرت يافته است. او تأليفات فراواني از خود باقي گذاشته است كه برخي از آنها عبارت است از:
۱. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل: بزرگترين اثر محدث نوري و معتبرترين مجموعه مفصل روايي پس از وسائل الشيعه است؛
۲. اللؤلؤ و المرجان: نخستين كتاب مستقلي است كه در رد خرافات پديد آمده در مسئله حماسه عاشورا، نگاشته شده است؛
۳. النجم الثاقب في احوال الامام الحجّه الغائب؛
۴. نفس الرحمن في فضائل سلمان؛
۵. جنّه المأوي؛
۶. بدر مشعشع، در شرح حال فرزندان موسي مبرقع، پسر امام محمد جواد(عليه السلام)؛
۷. كشف الاستار؛
۸. الفيض القدسي: نخستين كتاب مستند و معتبر در زندگاني علامه مجلسي؛
۹. كلمه طيبه؛
۱۰. دار السلام؛
۱۱. فصل الخطاب؛
۱۲. معالم العبر؛
۱۳. ميزان السماء؛
۱۴. سلامه المرصاد؛
۱۵. مواليد الائمه؛
۱۶. تحيه الزائر.
سرانجام اين عالم بزرگوار، در سال ۱۳۲۰ه .ق، در سن ۶۶ سالگي از دنيا رفت و به وصيت خود، در يكي از ايوانهاي صحن آستان مقدس اميرمؤمنان(عليه السلام) به خاك سپرده شد.
**سيد عبدالله بهبهاني
آيتالله سيد عبدالله بهبهاني، فرزند سيد اسماعيل مجتهد، از مشاهير علماي طراز اول و متفكران مبارز صدر مشروطيت است. وي در سال ۱۲۶۳ه .ق، در نجف متولد شد و پس از تحصيل مقدمات و سطوح، دروس خارج را از ميرزاي بزرگ شيرازي آموخت