eitaa logo
ماهی
83 دنبال‌کننده
4 عکس
10 ویدیو
0 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
ماهی یکی از مواد غذایی پرطرفدار در تمام دنیاست. برخی از انواع ماهی که از دریاها صید می‌شوند، دارای مواد مغذی بیشتر و برخی کمتر هستند. اما در حالت کلی پروتئین بالا و چربی کم و همچنین وجود امگا۳ و ویتامین D از ویژگی‌های مشترک همه آنهاست
🔻موارد زیر جزو خواصی هستند که در اغلب ماهی‌ها دیده می‌شوند:
۱.سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن گوشت ماهی سرشار از پروتئین بوده و به همین دلیل می‌تواند برای سلامت ماهیچه‌ها بسیار مفید باشد. به علاوه ماهی سرشار از ویتامین‌های D و B12، آهن، ید، فسفر و نیاسین است که همگی نقش مهمی را در سلامت بدن دارند.
۲.کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته‌های مغزی وجود امگا۳ در ماهی، تاثیر بسیار زیادی را در جلوگیری از حملات قلبی و سکته‌های مغزی دارد. مصرف این ماده التهابات را کاهش داده و از بروز این بیماری‌ها جلوگیری خواهد کرد.
۳.کاهش کلسترول خب.. LDL کلسترول بد در خون ماست. زمانی که ماهی مصرف می‌کنید، به واسطه وجود امگا سه ، چربی‌هایی که کلسترول را می‌سازند، کمتر می‌شود.
۴. تقویت بینایی در سنین میانسالی یکی دیگر از مشکلاتی که در سنین بالا ایجاد می‌شود، کاهش بینایی است. مصرف منظم ماهی به خصوص در افراد مسن به دلیل وجود امگا۳، باعث می‌شود تا مشکلات مربوط به بینایی کمتر شود. ماهی خطر ابتلا به زوال قرنیه را کاهش می‌دهد، به شرطی که به میزان مناسب و یکبار در هفته مصرف شود.
۵.تقویت قشر خاکستری مغز و جلوگیری از زوال عقل در سنین بالا یکی از اثرات پیری، ضعیف شدن مغز است. افرادی که ماهی می‌خورند به میزان کمتری به بیماری‌هایی که ناشی از ضعیف شدن عملکرد مغز است، مبتلا خواهند شد. در واقع مصرف ماهی به طور مستقیم روی بخش خاکستری مغز که حاوی سلول‌های عصبی برای پردازش اطلاعات است، اثر می‌گذارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاه کوتاهی به تحویل بار تا برش استیکی ماهی ها❇️
🔸امام رضا(ع) در مورد مصرف این ماده پروتئینی سفارش‌های جالبی دارند🔸 ایشان می‌فرماید: «مَن خَشِیَ الشَّقیقَةَ وَ الشَّوصَةَ، فَلا یُؤَخِّر أکلَ السَّمَکِ الطَّرِیِّ صَیفاً و شِتاءً، 🔺 هر کس از درد شقیقه و شکم‌درد مى‏‌ترسد، نباید در تابستان و زمستان، خوردن ماهى تازه را به تأخیر افکند. (بحارالأنوار، جلد62، صفحه 324)
🔸امام رضا(ع): «الاِغتِسالُ بِالماءِ البارِدِ بَعدَ أکلِ السَّمَکِ یورِثُ الفالِجَ؛ 🔺غسل کردن با آب سرد پس از خوردن ماهى، سست اندامى ایجاد می‌کند. (بحارالأنوار، جلد62، ص321)
🔸همچنین در بیانی دیگر امام رضا(ع)می‌فرمایند: باید از این بپرهیزی که تخم‌مرغ و ماهی را همزمان در معده گردآوری؛ چراکه هرگاه این دو با یکدیگر جمع شوند، قولنج، باد بواسیر و دندان درد به وجود می‌آورند. همچنین آشامیدن آب بلافاصله بعد از خوردن ماهی نهی شده است، چراکه می‌تواند موجب بیماری‌های مزمن شود.
🔸امام کاظم(ع) نیز در اهمیت این موضوع به خوردن گوشت ماهی تأکید می‌کنند و میفرمایند: اگر آن را بدون نان خوردی، بسنده‌ات می‌کند و اگر آن را با نان خوردی برایت گوارا می‌شود 🔻همچنین امام علی(ع) می‌فرماید: کمتر ماهی بخورید، چراکه بدن را ذوب می‌کند، بلغم را افزون و نفس را سنگین می‌کند. (الخصال، ص636، ح10)
پس باید در خوردن آن میانه روی داشته باشیم👌🌹
بی‌تردید عمل به توصیه‌های اهل‌بیت(ع) در موضوعات مختلف از جمله تغذیه، بهترین و آسان‌ترین راهکارها برای شبیه کردن خود به آن بزرگواران است، آنان به عنوان برترین هادیان بشریت، قطعاً مصلحت محبان و شیعیانشان را در دنیا و آخرت بیش از هر کس دیگری می‌دانند. یک رفتار ساده اما اثرگذار که خوب است به آن اهتمام بورزیم، حرف‌شنوی از ائمه اطهار(ع) حتی در جزئی‌ترین مسائل است، به عنوان مثال، اگر می‌فرمایند برای بهبود یک بیماری، فلان تغذیه را مصرف کنیم و فلان تغذیه را مصرف نکنیم، حرف‌شنوی داشته باشیم و نسبت به آن پایبند باشیم که خیر در آن است🙏