بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 زن، بردگی، اسارت
در دیدار رهبر انقلاب با اقشار مختلف بانوان در تاریخ ۱۴ دی ماه، یکی از مسائلی که ایشان در خلال بیاناتشان از خانمها مطالبه کردند افشای نگاه فاجعهآمیز غرب به مسئلهی زنان بود. ایشان در این خصوص گفتند: "یکی از کارهای مهمّ شما همین است که فاجعهآمیزیِ نگاهِ فرهنگِ غربی به مسئلهی جنسیّت و مسئلهی زن را افشا کنید، به همه بگویید؛ بعضیها نمیدانند. در داخل کشور خودمان هم بعضیها نمیدانند، در بیرون هم خیلیها نمیدانند؛ در کشورهای اسلامی خیلیها نمیدانند. کشورهای اسلامی تشنهی فهمیدن این جور چیزها هستند."
همزمان با وقوع انقلاب صنعتی در جهان و شکلگیری بوژوازی در غرب، با توجه به اینکه صنعتی شدن ملزومات خودش را داشت و برای جذب سرمایه لازم بود تا ابزارهای لازم را فراهم کنند، این فرآیند نگاه غرب به زن به نگاه ابزاری برای جذب سرمایه تبدیل شد.
یکی از صنعتهایی که در دنیای غرب در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ میلادی گسترش چشمگیری پیدا کرد، صنعت مد و فشن بود. ترویج مد برای اولین بار از شهر پاریس شروع شد و در دهه ۱۹۱۰، اولین شوی لباس زنانه برگزار شد.
زنها به عنوان نیروی کار ارزان در کارگاهها و کارخانههای تولید پوشاک و تعدادی از آنها در صنعت مدلینگ و تبلیغات مشغول به کار شدند.
امام خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان به این موضوع اشاره کردند: "در نظام سرمایهداری دو جور از زن سوء استفاده میشود: یکی در مورد خود کار؛ این یکی از این نکات مهم است. همین الان در بسیاری از کشورهای غربی، مزد زن برای کارِ مشابه با مرد، کمتر از مرد است، یعنی همان کار مرد را به زن محوّل میکنند، مزد کمتری میدهند؛ چون ضعیفتر است، چون زورپذیرتر است؛ این جور است. این یک جور سوء استفاده است. یک علّت اینکه در قرن نوزدهم و بعد، قرن بیستم ــ بیشتر قرن نوزدهم ــ مسئلهی آزادی زن مطرح شد، برای این بود که زنها را از خانه بیرون بکشند، ببرند کارخانه، با مزد کمتر از آنها استفاده کنند. بنابراین یکی اینجا بود که به زن ضربه زدند و او را وارد میدان کار کردند برای اینکه خرج کمتری بکنند، هزینهی کمتری به عهده بگیرند، پول کمتری بدهند؛ یکی هم چون مرد جنس برتر است، زن وسیلهی التذاذ مرد قرار بگیرد."
طبق آمارهای موجود، اکثر مراکز پوشاک دنیا در آمریکا و کشورهای توسعه یافته قرار دارد اما بیش از ۶۰ درصد لباسهای دنیا در کشورهای در حال توسعه تولید میشوند.
برندهای مشهور و صاحب نفوذ در این صنعت برای رقابت با یکدیگر از هر گونه تکنیکی برای افزایش سود خود استفاده میکنند؛ از جمله روشهایی که کمپانیهای صنعت فشن به کار میبرند انتقال محل تولید محصولاتشان به کشورهای فقیر است. کمپانیها در این کشورها با دادن دستمزد ناچیز به کارگران که اغلب زنان هستند، قیمتهای خود را به طرز چشمگیری کاهش میدهند.
این کمپانیها با تحمیل قراردادهای استعماری به شرکتهای واقع در این کشورها، از مهیا کردن حداقل امکانات ایمنی برای تولید لباسها خودداری میکنند. به طور مثال، در سال ۲۰۱۲ میلادی کارخانهی تزرین فشنز (Tazreen Fashions) به دلیل آتشسوزی دچار آسیبهای فراوانی شد و در آنجا ۱۱۲ نفر کشته شدند. در این کارخانه سه هزار کارگر که عموم آنان از زنان جوان مستمند روستاهای اطراف بودند تنها برای گرفتن ۳۰ یورو در ماه قربانی شرکتهای نامداری چون دیزنی، والمارت و گروه فرانسوی تدی اسمیت شدند.
بدترین فاجعه در حومه داکا، پایتخت بنگلادش در سال ۲۰۱۳ میلادی رخ داد. در این سال کارخانهی نساجی رانا پلازا به دلیل فرسودگی و نداشتن حداقل الزامات ایمنی دچار حریق و تخریب شد که در نهایت، منتج به کشته شدن ۱۱۳۴ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۵۰۰ نفر از کارگران که اکثریت آنان زن بودند گشت.
در بخش دیگری از صنعت پوشاک و مد، زنان و دختران جوان به منظور تبلیغ و فروش محصولات استخدام میشوند و تعداد قابل توجهی از این افراد، متاسفانه از طریق قاچاق و تجارت انسان وارد این عرصه میشوند.
رهبر انقلاب در ادامه نیز به این نکته پرداختند: "امروز شما نگاه میکنید در محیط غرب، تجارت جنسی هست، بردهداری جنسی هست، شکستن همهی حد و مرزهای اخلاقی و انسانی هست."
در گذشته قاچاق و تجارت انسان در کشورهای فقیر جهان رواج داشت، اما امروزه در اروپا و آمریکا نیز زن و دختر به دام قاچاقچیان و تاجران انسان افتاده و قربانی این جنایت میشوند. پس از قاچاق اسلحه و مواد مخدر، قاچاق انسان یکی از پرسودترین تجارتهای غیرقانونی جهان است.
آمارها نشان میدهد تجارت جنسی که در واقع هدف اصلی قاچاقچیان انسان است در بیست سال اخیر رشد بسیار بالایی داشته و گردش مالی این تجارت در سرتاسر جهان به بیش از ۲۵ میلیارد یورو میرسد.
#سمانه_سالارطایفه
۱۴۰۱/۱۰/۱۸
@mahyas_wrote
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا با خلق این زیباییها از بندههاش دلبری میکنه. چقدر خوشگله خداااااا 😍
@mahyas_wrote
در ماه پر خیر و برکت رمضان برایتان قبولی طاعات و عبادات را آرزومندم.
التماس دعا 🙏⚘
@mahyas_wrote
هدایت شده از مغز خاکستری
48.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به شدت دیدنی:)
تفسیر حجاب... چرا حجاب داری؟
🇮🇷 اتحادیه عماریون
🔺همدلی
🔻انقلابی گری
@khakestary_amar
05 - Ghashie(1).mp3
4.62M
.
سوره مبارکه غاشیه
قرائت فارسی بسیار زیبا و تکان دهنده سورههای قرآن کریم به همراه جلوههای ویژه صوتی بینظیر و فضاسازی متناسب با هر آیه توسط موسسه شراب بهشتی.
پیشنهاد میکنم در این ماه مبارک، صوتها را با دقت گوش دهید و از شنیدن آن لذت ببرید.
#قرآن_کریم
#موسسه_شراب_بهشتی
@mahyas_wrote
09 - Ensan.mp3
10.08M
قرائت فارسی سوره مبارکه انسان
در ماه مبارک رمضان و مخصوصا شبهای قدر، جان و روحمان را با آیات روشنگر قرآن شستشو دهیم.
#قرآن_کریم
#موسسه_شراب_بهشتی
@mahyas_wrote
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زندگی زیباست چشمی باز کن
گردشی در کوچه باغ راز کن
هر که عشقش در تماشا نقش بست
عینک بدبینی خود را شکست
علت عاشق ز علتها جداست
عشق، اسطرلاب اسرار خداست
من میان جسمها جان دیدهام
درد را افکنده درمان دیدهام
زندگی، موسیقی گنجشکهاست
زندگی، باغ تماشای خداست
گر تو را نور یقین پیدا شود
میتواند زشت هم زیبا شود
حال من در شهر احساسم گم است
حال من عشق تمام مردم است
زندگی یعنی همین پروازها
صبح ها، لبخندها، آوازها
ای خطوط چهرهات قرآن من
ای تو جانِ جانِ جانِ جانِ من
با تو اشعارم پر از تو میشود
مثنویهایم همه نو میشود
حرفهایم مرده را جان میدهد
واژههایم بوی باران میدهد
شهرام محمدی" (آذرخش)
#فایل_صوتی
#سمانه_سالارطایفه
@mahyas_wrote
بسم الله الرحمن الرحیم
گاهی علاقهی ما به آدمهای خوب زندگیمان، ما را ناچار میکند که برای آنها و به جای آنها تصمیم بگیریم و مجبورشان کنیم که به خواستهی ما علیرغم میل باطنیشان، تن در دهند. آزادی عمل را از آنها میگیریم. چون دوستشان داریم. چون میخواهیم مدت زمان بیشتری در کنارمان باشند و خاطرات شیرین بسیاری از آنها به یاد داشته باشیم. غافل از آنکه ....
کتاب "تکثیر تاسفانگیز پدربزرگ"، به داستان زندگی پدربزرگی خوب و مهربان و دو نوهی او که عاشقانه دوستش دارند میپردازد. پدربزرگی که ناگهان در میان سلامتی و سرخوشی دچار بیماری میشود و از آن به بعد ماجرای غمانگیز پدربزرگ آغاز میشود.
نادر ابراهیمی، این بار هم چون دیگر آثارش شگفتی آفریده و داستانی علمی-تخیلی با درون مایهی طنز به رشتهی تحریر درآورده است. او با قلم نادر و منحصر به فرد خود، از تقابل خیر و شر و تسلط بی اخلاقی و مادیگرایی محض بر عرصهی پزشکی و تکنولوژی سخن میگوید و در میان بیان اتفاقات داستان، گاهگاهی نقدی به دنیای سیاست میکند.
#سمانه_سالارطایفه
۱۴۰۲/۵/۳۱
@mahyas_wrote
12.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 برشی از کتاب تکثیر تاسفانگیز پدربزرگ
خودکشی، فرصتی است که خداوند در میان همهی موجودات عالم فقط و فقط به انسان داده است اما ....
#فایل_صوتی
#نادر_ابراهیمی
#سمانه_سالارطایفه
@mahyas_wrote
37.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 برشی از کتاب تکثیر تاسفانگیز پدربزرگ
سرانجام یاکوب، مستاصل مراحل نهایی مبارزهاش را آغاز کرد. گرچه دیگر ....
#فایل_صوتی
#نادر_ابراهیمی
#سمانه_سالارطایفه
@mahyas_wrote