لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬بازدید معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از واحدهای صنایع تبدیلی آذربایجان شرقی
🔸️ارائه تسهیلات به واحدهای صنایع تبدیلی با رویکرد کشت مبتنی بر قرارداد
🔹️اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در این سفر به همراه شهرام شفیعی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و جمعی از مدیران سازمان از واحد صنایع تبدیلی ایلکین در شهرک عالی نسب تبریز بازدید و طرح توسعه این مجموعه را بررسی کرد.
🔸️وی در این بازدید گفت: در صورت حضور فعال این مجموعه صنایع تبدیلی در طرح کشاورزی قراردادی از ردیف تسهیلاتی که در زمینه این طرح وجود دارد برای راه اندازی هر چه زودتر خط تولید جدید مجموعه ایلکین استفاده خواهیم کرد.
🔸️فتحی با بیان اینکه برای اجرا و توسعه کشت قراردادی از طریق بخش خصوصی، تسهیلات لازم توسط وزارت جهادکشاورزی پیشبینی شده است افزود: مطابق دستورالعمل های ابلاغی و در قالب کشت قراردادی مجریان طرح الزاما شامل شرکتهای پیشرو تولیدی، بازرگانی کشاورزی، صنایع تبدیلی دارای خطوط تولید، بسته بندی و فرآوری که منجر به ایجاد ارزش افزوده بر روی محصول میشوند، هستند.
🔸️وی رقابتپذیری تولیدکنندگان، کاهش نوسانات قیمت، کاهش حاشیه بازار، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش صادرات و رقابت پذیری در بازارهای بین المللی، تامین نهاده ها و انتقال دانش و فناوری به اراضی کشاورزی را از مزیت های کشت قراردادی برشمرد.
↪️https://maj.ir/ZzdZo
📡 @maj_ir
🔰نظارت دقیق بر طرحهای واگذاری زمین ضروری است
افلاطونی رئیس سازمان امور اراضی کشور:
🔸️ آموزش و مدیریت فعالیتهای کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی در جهت نظارت بر اجرای طرحهای واگذاری و صدور مجوزهای تغییر کاربری اراضی ضروری است.
🔸️باید آموزش کافی به کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در استانها ارائه شود تا نظارتها هم به درستی انجام گیرد.
🔸️لازم است نظارت بر طرحهای واگذاری و مجوزهای تغییر کاربری اراضی به درستی و به موقع انجام شود تا شاهد انحراف از طرح مصوب نباشیم و طرحها به موقع و براساس طرح مصوب اجرا شود.
🔸️لازم است نظارت کافی بر فعالیتهای کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در استانها به خوبی صورت گیرد.
↪️https://maj.ir/ZPdZo
📡 @maj_ir
🔰لزوم اجرای مسوولیتهای قانونی دستگاهها در قبال جامعه عشایری
نادری رئیس سازمان امور عشایر ایران:
🔸️سازمان امور عشایر ایران به عنوان تنها سازمان باقیمانده از بدنه جهاد سازندگی سابق در حال ارائه طیف وسیعی از خدمات عمرانی و جهادی به جامعه عشایری کشور است.
🔸️بیش از ۵۰ دستگاه اجرایی وظیفه قانونی خدماترسانی به عشایر را برعهده دارند ولی در اجرای وظایف خود و خدماترسانی به عشایر کوتاهی میکنند.
🔸️وزارت نیرو دو سال است برای تامین برق و روشنایی در مناطق عشایری مکلف به تامین ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی در سراسر کشور شده ولی متاسفانه آمار پنلهای توزیع شده در میان عشایر در کل کشور به ۱۰ درصد هم نمیرسد.
🔸️جامعه عشایری ۲۵ درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور، سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی، ۴۶۰ هزار تن محصولات باغی، ۴۰۰ هزار تن شیر و ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور را تولید میکنند در حالی که تنها ۱.۲ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
↪️https://maj.ir/ZQdZo
📡 @maj_ir
🔰هدفگذاری برای کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در سال زراعی جاری/ تدارک ۴۶۰ هزار تن بذر گندم
سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی:
🔸️در سال زراعی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در اراضی آبی و دیم کشور هدفگذاری و برنامهریزی شده است.
🔸️ امسال برنامه ابلاغی ما به استانها، کشت چهار میلیون هکتار گندم دیم و یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار گندم آبی میباشد.
🔸️از اواخر شهریور و ابتدای مهر، عملیات کشت گندم در کشور آغاز شده و تاکنون حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندم دیم و حدود ۷۰۰ هزار هکتار گندم آبی کشت شده است.
🔸️طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری در سطح شش میلیون هکتار برای انواع محصولات زراعی راهبردی اجرا میشود و سهم گندم در این طرح سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.
🔸️برای سال زراعی جاری ۴۶۰ هزار تن بذر اصلاح شده گندم تدارک دیدهایم و تاکنون ۳۰۰ هزار تن بذر میان کشاورزان توزیع کردهایم.
🔸️تدارک سه میلیون تن انواع کودهای شیمیایی شامل دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن ازته، ۴۰۰ هزار تن کود فسفاته و ۲۲۰ هزار تن پتاسه توسط وزارت جهادکشاورزی برای سال زراعی جاری برنامهریزی شده است.
↪️ https://maj.ir/ZYdZo
📡 @maj_ir
🔰یادداشت | راهکارهای بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای پرورشی دام و طیور
🔸️بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای پرورش دام و به ویژه طیور در شرایط کنونی که با افزایش جمعیت و اتلاف منابع انرژی مواجه هستیم، باید به یک دغدغه ملی و رسالت همگانی تبدیل شود. هر فرد در جامعه در قبال منابع طبیعی کشور مسوولیت دارد و باید به حفظ و بهرهبرداری پایدار از این منابع توجه کند.
🔻ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید
↪️https://maj.ir/Z4eZo
📡 @maj_ir
🔰رویکرد چندجانبه در تأمین امنیت غذایی با همراهی دستگاههای اجرایی
🔸️دومین نشست کمیته زیربخش منابع طبیعی و آبخیزداری ستاد هماهنگی امنیت غذایی برگزار شد.
🔹️حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این نشست، بر رویکرد چندجانبه در بحث امنیت غذایی و همکاری و همراهی دستگاههای اجرایی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار تاکید کرد.
🔹️وی با اشاره به ارتباط مستقیم حفاظت پایدار منابع طبیعی و امنیت غذایی و امنیت زیستی، بر تقویت این مؤلفه حیاتی در تمامی بخشها تأکید و به جایگاه خطیر این موضوع در سند چشمانداز، سیاستهای کلی و برنامههای هفتم و سازمانی اشاره کرد.
↪️
https://maj.ir/ZaeZo
📡 @maj_ir