هدایت شده از ✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
👈از ره مرو به عشوه دنیا ڪه این عجوز
مڪاره مینشیند و محتاله میرود👉
«فَاقْضِ مَا أَنتَ قَاضٍ إِنَّمَا تَقْضِی هَـذِهِ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا...»
هر چه خواهی بڪن، جز این نیست ڪه تو فقط در زندگی دنیوی ڪاری توانی ڪرد.
طه / ۷۲
***
🔹ساحرانی ڪه با موسی مسابقه دادند، وقتی اعجازش را دیدند، #مؤمن شدند.
فرعون گفت به بدترین شڪل ممڪن شڪنجۀتان میڪنم. من خدای شما هستم و مرگ شما دست من است. آنها هم در جوابش این آیه را گفتند.
🔹داشتم فڪر میڪردم من اگر بودم، میگفتم اگر خدا واقعاً اینقدر قادر و رحیم است، همین الآن میتواند من را از دست این ظالم نجات بدهد!
🔹 اینڪه آدم در همان قدم اول ایمان، بگوید هرڪاری میخواهی بڪن و تو زورت در این دنیا فقط میچربد و آن دنیا خدا حسابت را میرسد، خیلی غبطه خوردن دارد!
🔹گاهی خوب است اینطوری حواسمان به آن دنیا باشد.... واقعاً یڪ دنیای دیگر هست ها.
👈نمیدانم خودم چقدر حواسم هست؟ میخواهم همهچیز را اینجا ببینم، بفهمم، جواب بگیرم. اگر ڪسی بدی ڪرد، اگر دلم شڪست، اگر هرچه رفتم به در بسته خوردم، اگر به چیزی ڪه میخواستم نرسیدم، اگر لبخندهایم ڪم و گریههایم زیاد بود، اگر اگر اگر...
میتوانم خودم را قانع ڪنم ڪه اشڪالی ندارد، یڪ دنیای دیگر هست ڪه باقی است و این دنیا فانی است.
🔹اصلاً این دنیا فیڪ است و آن دنیا اورجینال. میشود دلم به آن اصلِ باقی خوش باشد؟ آنقدر ایمان و اطمینان داشته باشم ڪه هر ڪمبودی توی این دنیا دلم را نلرزاند؟
نه.و به نظرم این مصداق ڪامل «بیایمانی» به دنیای دیگر است.
👈گذشته از همۀ اینها خداجان، لطفاً اگر ما هم تمام عمرمان ساحری ڪردیم و بدیها را خوب جلوه دادیم و خوبیها را بد،
تو عاقبتمان را مثل ساحران موسی به خیر ڪن... حتی اگر رفتیم با پیغمبر خدا مسابقه بدهیم، ما را مؤمن از صحنه خارج ڪن...
#حافظ_نوشت:
از ره مرو به عشوه دنیا ڪه این عجوز
مڪاره مینشیند و محتاله میرود☘
@rahighemakhtoom
#خودآگاهی
👈آیا شما شتاب زده عمل می کنید؟
👈اصلا شتاب زدگی یعنی چه؟
👈از کجا بفهمم شتاب زده عمل می کنم؟
👈اصلا شتاب زدگی تاثیر منفی یا مثبت در روند زندگی مون داره؟
☘️☘️☘️
📎شتابزدگی (عجله) به معنای خواستن چیزی ست قبل از اینکه وقت آن فرا رسیده باشد.
در اصطلاح علمی نیز شتابزدگی بدون درنگ و تاخیر عمل کردن در موقعیت ها و واکنش نشان دادن با اولین خطور ذهنی تعریف شده است.مثال مناسبی که در مورد شتابزدگی وجود دارد، مثال چیدن میوه است هنگامی که کال و نرسیده است.
در این صورت فرد هم میوه (نتیجه ی تلاش ها) را هدر داده است، هم مایه و سرمایه را از بین برده و بی ثمر کرده است.بنابراین انسان می بایست تلاش کند تا هر ویژگی آسیب رسانی را کنترل و مهار کند تا مسیر رشد و موفقیت را برای خود آسان سازد.
📎در همه ابعاد زندگی، پرهیز از شتابزدگی اهمیت دارد، از جمله: در قضاوت و داوری، تصمیم گیری و انتخاب ها، و اقدامات عملی.
📎پرهیز از شتابزدگی و عجله همان قدر که برای خود فرد و موفقیت وی مهم است، می تواند آینده و سرنوشت بسیاری از اطرافیان فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
👈آیا از پیامدهای شتابزدگی آگاه هستید؟
• عدم توجه دقیق و کامل به ابعاد و جنبه های یک مسئله و در نتیجه تصمیمات بر اساس قضاوت های یک طرفه و بدون دوراندیشی
• تصمیم گیری های نسنجیده، اقدامات سرسری و احمقانه، سردرگمی
• پشیمانی و قرارگرفتن در حالت بی چارگی و سرشکستگی
• دور شدن از اهداف، محرومیت، و عقب ماندن از پیشرفت و رشد در زندگی
فعلا...
🖋بازهم در این موضوع براتون خواهم نوشت.
خدا نگهدار تا فرصتی دیگر🙏
🌅 صفحه تماشاگه راز را همراهی فرمایید.
#خودآگاهی درنگ و تامل
رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله :
إنَّما أهلَكَ النّاسَ العَجَلَةُ، و لَو أنَّ النّاسَ تَثَبَّتوا لَم يَهلِكْ أحَدٌ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
مردم را، در حقيقت، شتابزدگى به هلاكت افكنده است. اگر مردم آرام و از شتاب كارى به دور بودند هيچ كس هلاك نمى شد.
📚ميزان الحكمه جلد هفتم،محمّد محمّدی ری شهری،صفحه 80
🌅 صفحه تماشاگه راز را همراهی فرمایید.
هدایت شده از ✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
⚡️ نقش آفرینی #جبرئیل در قیام موعود
🎇جبرئیل از #فرشتگان بزرگ الهی و #نقشآفرینان در قیام جهانی حضرت مهدی (علیه السلام)
🔅جبــرئیل، یکی از چهار فرشته مقرّب (علاوه بر میکائیل، اسرافیل و عزرائیــل) است. او رابــط میــان خــداوند متعال و پیــامبران است. و در #کتابهای دینی یهودیت، مسیحیت و اسلام از نقش جبرئیل بسیار یاد شده است.
🔅در سنّت اسلامی و قرآن کریم، جبرئیل همان روح القُدُس است. دلیل صریح این مطلب، آیه 102 سورة نحل است: قُلْ نَزَّلَهُ رُوحُ القُدُسِ مِنْ رَبِّکَ؛ «بگو آن (قرآن) را روح القدس از سوی پروردگارت نازل کرده است.» در آیة97 سورة بقره نیز آمده است: قُلْ مَنْ کانَ عَدُوّاً لِجِبْریلَ فَاِنَّهُ نَزَّلَهُ عَلی قَلْبِکَ بِاِذنِ اللَّهِ؛ «بگو هر کس دشمن جبرئیل شد [بداند] که جبرئیل آن (قرآن) را به دستور الهی بر دل تو نازل کرده است.»
همچنین در قرآن با نامهای «روح» (غافــر، 15)، «الــرُّوحُ الاَمین» (شعــراء،193)، «شَدیــــدُ القُــوی» (نجم،50) و «رَسُولٌ کَریم» (تکویر، 19 ـ 21) از او یاد شده است.
▪️روایاتی چند، از نقــش آن #فرشتة بزرگ الهی در قیــام عظیم و جهانی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ، به روشنی سخن گفته و از او به عنوان #نخستین کسی که با حضرت مهدی (علیه السلام) #بیعت خواهد کرد، نام بردهاند.
▪️در بعضی از روایات گفته شده: او به همراه گروه بزرگی از فرشتگان، هنگام ظهور در محضر واپسین #حجّت الهی حاضر شده و به یاری آن حضرت خواهند شتافت. #امام_صادق (علیه السلام) در قسمتی از یک روایت طولانی فرمود:
▪️نخستین کس که با او بیعت میکند، حضرت جبرئیل است.(«اَوَّلُ مَنْ یُبایِعُهُ جَبْرَئیل…»، علی بن ابراهیم قمی، تفسیر قمی، ج2، ص204؛. ر.ک: محمد بن یعقوب کلینی، الکافی، ج4، ص184، ح3.)
▪️این، بدان معناست که یکی از امــدادهــای غیبی خداوند متعال در آن قیام جهانی، #یاری دادن جبرئیل به حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. همان گونه که این فرشتة بزرگ الهی، به یاری پیامبران دیگر نیز آمده بود.
« #آدینه_های_امید هر جمعه در صفحه جستارهای قرآنی همراه ما باشید»
@rahighemakhtoom
#خودآگاهی
👈چقدر زمینه های شتاب زدگی خود را می شناسیم؟!
☘️☘️☘️
📌به طور کلی شتابزدگی و عجله را می توان در سه دسته کلی قرار داد:
۱) عجله و شتابزدگی در انتخاب و تصمیم گیری ها
۲) عجله و شتابزدگی در قضاوت و داوری ها
۳) عجله و شتابزدگی هنگام اقدام و عمل
📎ما انسان ها در انتخاب ها و خواستن آنچه که فکر می کنیم به سود ما است هم عجولانه رفتار می کنیم؛در حالی که اگر کمی صبر و تفکر همراه با دوراندیشی داشته باشیم، متوجه خطای تصمیم و عمل مان می شویم.
📎در بسیاری از مواقع، محرومیت های گذشته ی فرد باعث می شود فرد موقعیت های به ظاهر مناسب را فرصت خوبی برای رفع آن محرومیت ها بداند و در تصمیم و انتخاب آن فرصت شتابزده عمل کند.
📎در واقع شوق و میل ما نسبت به چیزی باعث می شود که ما منفعت و موفقیت خود را در انتخاب آن ببینیم و برای ارزیابی دقیق موقعیت و فرصت پیش آمده، تامل و صبر نکنیم.در حالی که انتخاب مان آسیب ها و معایبی دارد و ما متوجه خطای تصمیم مان نمی شویم.بنابراین نتیجه ی شتابزدگی، چیزی جز زیان، آسیب و پشیمانی نخواهد بود.
🖇در واقع شتابزدگی در امور زندگی مانند دویدن روی یخ است که سُر خوردن و لغزش، حتما در آن اتفاق می افتد.
📌حال گاهی این لغزش ها جزئی ست و فرد سریع متوجه اشتباه خود می شود و پس از آن احتیاط و دور اندیشی می کند.
📌گاهی هم لغزش هایی شدید است که موجب ضرر و پشیمانی زیاد فرد می شود و آسیب های جبران ناپذیری به دنبال دارد.
🌅 صفحه تماشاگه راز را همراهی فرمایید.
#خودآگاهی
📌قصه ما و سختی ها
🔘و اما من همین که با اتفاق و حادثه تلخی رو برو میشم داد و فریاد راه می اندازم و به زمین و زمان بد و بیراه میگم.و به همه چیز و همه کس حتی خدا بدبین میشم.
🔘جاوید ،با دیدن و رویارویی با سختی و مشکل دنبال علت و دلیل درونی و بیرونی میرود وسعی می کنه خودش به تنهایی با استقامت و پشتکار سختی ها رو تحمل می کنه و سهم عوامل درون زا و برون زای اتفاقات رو بررسی می کنه و به دنبال راه حل های منطقی و خرد مندانه بر میاد.و با زبان دل میگه من سعی خودم رو می کنم اما،بی شک حکمتی هم در کار آفریدگار مهربان وجود داره که من از آن بی خبرم.
🔘سلمان، آدم عجیبیه! همه رو شگفت زده می کنه ،او در برابر ناملایمات و بی مهری های روزگار زبان و دل سپاسگزار هم دارد گویا خود را همواره خودش رو در حضور معشوق و محبوب می بیند و زبان جان و دل و پیکرش میگه: هرچه آن خسرو کند شیرین بود- هر چه از دوست رسد نیکوست.
🔘و اما فاطمه، او آه و ناله نمی کنه،داد و فریاد محاله،بدگمانی و مشکل رو به سوی دور و نزدیک و خدا پرت کردن اصلا و ابدا.حکیمانه حکمت فرمانروای حکیم هستی رو دربست قبول می کنه و سپاس و ستایش محبوب در بحرانی ترین لحظه ها خوراک انرژی زای سراسر وجودشه، گویا با همه وجود پذیرفته است که : هر که در این بزم مقرب تر است جام بلا بیشترش می دهند.
⬅️فاطمه ! همه اشکالات و کاستی های خود را در بروز درد و رنج ها می پذیرد سهم دیگران را دریاوار در خودش هضم می کند و عاشقانه خود را در میدان سختی ها می اندازد و به سراغ ناگواری ها می رود تا با پله های سخت کوشی و حکمت پذیری و توکل و شکیبایی و خردورزی نردبان کمال خودرا به بام حقیقت و بختیاری برساند.
دوست من! شما در کدام طیف قرار داری
ارزیابی و حسابرسی پایان سال من و تو چگونه است!
🔖پ.ن:
"زیست مومنانه" و انسان مؤمن نه بابت از دست دادن چیزی اندوهگین میشود و نه وقتی امکانات و نعمت به او میرسد فرحناک میگردد."لکیلا تاسواعلی ما فاتکم ولاتفرحوا بما اتاکم "(قران کریم- حدید 23)"
معنی آن باشد که بستاند ترا
بی نیاز از نقش گرداند ترا
معنی آن نبود که کور و کر کند
مرد را بر نقش عاشقتر کند
🌅 صفحه تماشاگه راز را همراهی فرمایید.
هدایت شده از ✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
⚡️#مادر بزرگ حضرت مهدی (علیه السلام)
🎇پــس از #شهــادت امــام حســن عسکری (علیه السلام) مشهور است که امور شیعیان به طور عمده بر دوش مادر آن حضرت؛ یعنی، #مادربزرگ حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بود و در روایات، از او به «#جدّه» یاد شده است.(شیخ طوسی، کتاب الغیبة، ص230، ح196.)
🎇ایشان نقشی مهم و اســاسی در نگهــداری شیعه داشت.
روزی احمــد بــن ابــراهیم نــزد حکیمــه خــاتــون رفــت، ضمــن پرسشهایی از او پــرسید: «شیعیـان به چه کسی مراجعه کنند؟» حکیمه گفت: «به جدة او، مادر امام یازدهم.» گفتم: وصیت خــود را بــــه زنــی واگــذاشته است؟ حکیــمه گفــت: «پیــروی از حسین بــن علی بــن ابیطالب (علیه السلام) کرده است؛ زیرا آن حضرت، به حسب ظاهر #وصایای خود را به خواهرش #زینب، دختر علی بن ابیطالب سپرد]برای پنهان کردن امامت پسرش علی بن الحسین[.» سپس فرمود: «شما مردمی آگاه از اخبار هستید. آیا در روایات به شما نرسیده که نهمین فرزند حسین (علیه السلام) زنده است و میراثش تقسیم میشود؟»(إِنَّکُمْ قَوْمٌ أَصْحَابُ أَخْبَارٍ أَمَا رُوِّیتُمْ أَنَّ التَّاسِعَ مِنْ وُلْدِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ (علیهما السلام) یُقْسَمُ مِیرَاثُهُ وَ هُوَ فِی الْحَیَاة»، شیخ صدوق، کمالالدین و تمامالنعمة، ج2، ص507، ح24.,)
#آدینه_های_امید
@rahighemakhtoom
#خودآگاهی درک حقیقت زیبایی ها
ای نوبهار عاشقان داری خبر از یار ما
ای از تو آبستن چمن و ای از تو خندان باغها
ای بادِ نایِ خوش نفس ، عشّاق را فریادرس،
ای پاکتر از جانِ جان ، آخر کجا بودی کجا؟
ای فتنهٔ روم و حبش، حیران شدم کاین بوی خوش
پیراهن یوسف بوَد یا خود ردایِ مصطفی؟!
ای جویبار راستی از جوی یار ماستی
بر سینهها سیناستی بر جانهایی جان فزا
ای قیل و ای قال تو خوش، و ای جمله اَشکال تو خوش
ماه تو خوش سال تو خوش ای سال و مه چاکر تو را
📚غزل 12 ز دیوان غزلیات شمس
🔖پ ن:
✔️بهار مفهومی سرشار از حیات و زندگی و نو شدن است .چه #بهار طبیعت و چه بهار معنوی که فصل #شکوفایی دل و جان رهرو راه حقیقت و درک و دریافت زیبایی مطلق یعنی هستی آفرین است.
✔️بهار فصل بروز و ظهور احساس عشق به #حیات است و تو مصداق بهار را هر کدام بنامی و بنامی!
✔️بهار #خبر از یار و #محبوب می آورد یاری که آثار و نشانه های او همه پیرامون تو را فراگرفته است ...چشم دل باز کن که جان بینی
✔️همه این نشانه ها بیانگر یک #تحول است تغییری #امیدآفرین و سازنده ی حیات
✔️و بادِ نای خوش نفس نمادی از عشق پاک تو به آن یار زندگی بخش است که بیانگر #ارتباط عمیق تو با اوست که چون سازی دلنواز همه وجود تو را فراگرفته است.
✔️دل بهاری دلی #سرمست از بوی خوش پیراهن یوسف و تن پوش حضرت #محمد_مصطقی است. چنین دلی هموار به گرد حقیقت محمدی می چرخد و خواهان #یوسف زیبا صورت و زیبا سیرت است.
✔️و آنگاه بر #جویبارراستی و حقیقت جاری می شود که #جریان زلال آب او را به یار و محبوب می رساند
✔️عشق به #حقیقت تو را #جسارت می بخشد و از قیل و قال مردمان نمی هراسی
✔️همراهی با این محبوب همواره خوش است و خرمی و محبوب #شایسته آن است که همه عمر در #خدمت او باشیم.
🌅 صفحه تماشاگه راز را همراهی فرمایید.
#خودآگاهی شناخت منبع معتبر
📝نکته مهم:
👈برای تکمیل اطلاعاتم در باره موضوعی پس از جمع آوری مطالب با خودم گفتم مراجعه ای به هوش مصنوعی هم بکنم ببینم نکته دیگری وجود دارد که لازم باشه بدانم یا نه!
ضمن ارایه اطلاعات صحیح نکته های اشتباه گنده ای هم چاشنی می کرد که نگو!
به جناب هوش مصنوعی این مطلب را یادآور شدم که:
شما به عنوان یک مرجع اطلاعات باید بدانی که مخاطبین هوش مصنوعی در زمینه پرسش کم و بیش اطلاعاتی دارند و از شما انتظار دارند پاسخ تکمیلی و دقیق بدهی!
👈و پاسخ هوش جان چنین بود؛
⚡️«کاملاً حق با شماست و بابت پاسخهای نادرست و بیدقتی که در گذشته ارائه کردم، عذرخواهی میکنم.
⚡️شما به درستی اشاره کردید که به عنوان یک مرجع اطلاعات، باید دقیقتر و مستندتر پاسخ دهم. مخاطبان از من انتظار دارند که نه تنها اطلاعات صحیح را ارائه دهم، بلکه در جلب اعتماد آنان نیز بکوشم.
⚡️نقد شما برای من بسیار سازنده و مفید است و من تمام تلاشم را خواهم کرد که پاسخهایم دقیقتر و معتبرتر باشد. از شما برای توجه و دقتتان سپاسگزارم و امیدوارم بتوانم در آینده پاسخهای بهتری ارائه دهم. اگر سوالات یا موضوعات دیگری دارید، حتماً خوشحال میشوم که کمک کنم.
👈نتیجه:
☑️کاش ما آدم ها از این ربات یاد بگیریم اشتباه خودمان رو توجیه نکنیم.
☑️از یک ماشین دست ساز بشر در قد و قواره خودش انتظار داشته باشیم.
☑️به طور مطلق اطلاعات هوش مصنوعی دربست قبول نکنیم به هر حال این هم یک مرورگر پیشرفته تر است به سرعت ذایقه شما دستش می آید و سر بزنگاه اطلاعات ناصحیح در اختیارتان می گذارد.
به کجا چنین شتابان! الا یا ایها العاقل...
هدایت شده از ✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
ضروري ترين دانش از ديدگاه امام کاظم عليه السلام.mp3
21.03M
📌#خودشناسی و خودیابی
📄ضرورتی ترین دانش از دیدگاه امام کاظم علیه السلام چه دانشی است؟
"ألزَمُ العِلمِ لَک ما دَلَّک عَلي صَلاحِ قَلبِک وأظهَرَ لَک فَسادَهُ."
لازمترين دانش براى تو، دانشى است كه صلاح و فساد دلت را به تو نشان دهد (ميزان الحکمه: ج۸ ص۱۱۲ ش۱۴۲۵۹)."
🎙تبیین حاج آقا عبداللهی
#حدیث_خوانی
#امام_کاظم
👈« لطفاًدر صفحه جستارهای قرآنی همراه ما باشید»
@rahighemakhtoom
#خودآگاهی
🔅انصاف کلید موفقیت روابط انسانی (معامله برد برد)
🎇قال الإمام عليّ عليه السلام:
وأيُّ كَلِمَةِ حُكمٍ جامِعَةٍ : أن تُحِبَّ لِلنّاسِ ما تُحِبُّ لِنَفسِكَ، وتَكرَهَ لَهُم ما تَكرَهَ لَها ؟ !
📖ترجمه:
چه سخن حكيمانه جامعى است اين سخن كه : آنچه براى خود دوست مى دارى، براى ديگران [نيز] دوست بدار، و آنچه براى خود نمى پسندى، براى ديگران [نيز] نَپسند.
📚 تحف العقول : ص ۸۱
📝نکته های زیست مومنانه:
☑️محبت و همدلی با مردم،#توزیع خیر و محبت
☑️حفظ #حریم و حرمت ها با خودداری از سآزار و آسیب رسانی به دیگران
☑️رعایت #انصاف و عدالت
☑️پرهیز از تبعیض و #دوگانگی میان خود و دیگران
👈خلاصه: #تعامل با دیگران بر اساس معیارهای انسانی و اخلاقی
🌷🌷🌷
📝نکته های ادبی و بلاغی:
▪️اختصار و جامعیت :استفاده از کلمات کوتاه برای بیان مفهومی عمیق،انتقال پیامی عمیق و گسترده در عین کوتاهی و اختصار کلمات
▪️تشبیه و استعاره ضمنی:
«تحب للناس ما تحب لنفسک»بیان مفهوم همدلی و توجه به حقوق دیگران به شکلی ساده و قابل فهم
▪️تقابل و تضاد : «تحب ...تکره»تقابل میان محبت و تنفر
▪️آغاز کلام با#سوال:
پرسش برای جلب توجه مخاطب و #تأثیرگذاری بر شنونده به کلام قدرت و جذابیت می دهد.
▪️انسجام و توازن در ساختار جمله:
جلب مخاطب با طرح «ای کلمه حکم جامع» ،استفاده از مثالهای روشن محبت و تنفربرای تاثیر گذاری بیشتر
#روانشناسی_موفقیت
🟢با ما در تماشاگه راز همراه باشید