ذبیحی.mp3
3.31M
🎙 ای شه توس!
◀️ صدای استاد ذبیحی
◀️ شعر: ریاضی یزدی
◀️ دستگاه: ماهور
◀️ سال ضبط: دهه ۱۳۵۰
▫️حاج سیدجواد ذبیحی، مناجاتخوان معروف و خواننده سرشناس کشورمان در سالهای قبل از انقلاب، یک قطعه جالب در وصف حضرت رضا علیهالسلام خوانده که واقعا شنیدنی است.
▫️این قطعه با شعری از استاد فقید، محمدعلی ریاضی یزدی و در دستگاه ماهور خوانده شده است.
🔻در سالروز شهادت حضرت امام رضا علیهالسلام، این قطعه صوتی را که از کانال پیرغلامان برداشته شده است، بشنوید.
#مداحی_قدیمی
#مداحی_نوستالژی
#مرثیه
#شهادت_امام_رضا
#سید_جواد_ذبیحی
https://eitaa.com/majalesemandegar
پادپخش یکم.mp3
6.01M
✔️ شعری که سال 1377 روی 🏍 سروده شد!
🏴 قدیمترها رسم بر این بود (و هنوز هم در بعضی مجالس و هیئتها هست) که در پایان مجالس ۵ یا ۱۰ شَبه، به ویژه در پایان ماه صفر که دو ماه عرض ادب به ساحت نورانی اهلبیت (علیهم السلام) پایان میپذیرد، عزاداران به حضرت زهرا (سلام الله علیها) متوسل میشوند.
🎧 در نخستین #پادپخش از کانال مجالس ماندگار، به مناسبت پایان یافتن دو ماه عزای اهلبیت (علیهم السلام)، به سراغ مجلسی میرویم که 26 سال پیش در تهران برگزار شد و یک نقطه عطف در مجالس زمانه ما محسوب میشود.
#مداحی_قدیمی
#مداحی_نوستالژی
#نوحه
#حضرت_زهرا
#هیئت_یازهرا
https://eitaa.com/majalesemandegar
10.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴🚩 پایان دو ماه عزاداری و تعویض پرچم سیاه عزای حرم امام حسین (ع) با پرچم سرخ انتقام
#مداحی_قدیمی
#مداحی_نوستالژی
#نوحه
#امام_حسین
#محرم
#صفر
https://eitaa.com/majalesemandegar
May 11
39.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐 عذرخواهی مداح عراقی از نوحه معروف اربعینی امسال! (بخش یکم)
1️⃣ در ایام اربعین امسال، فیلم یکی از مداحان عراقی را دیدم که قصیده (نوحه)ای برای اربعین خوانده بود. واقعیت آن است که این مداحی - که در فضای مجازی کشورمان هم زیاد بازنشر شد - به دلم ننشست و با آن ارتباط برقرار نکردم.
🔰 مهمترین دلایل آن عبارت بود از:
❌ بعضی از عباراتی که در شعر استفاده شده بود (اگر چه کم بود)؛
❌ لحن خوانش قصیده و حرکات مداح گرامی؛
❌ و نیز بلای جان این روزهای مجالس مذهبی؛ یعنی شیوههای عجیب تصویربرداری و تدوین.
ادامه در فرسته بعد
👇
#مداحی_قدیمی
#مداحی_نوستالژی
#نوحه
#اربعین
#خضر_عباس
#پیادهروی_اربعین
https://eitaa.com/majalesemandegar
مجالس ماندگار
💐 عذرخواهی مداح عراقی از نوحه معروف اربعینی امسال! (بخش یکم) 1️⃣ در ایام اربعین امسال، فیلم یکی از
💐 عذرخواهی مداح عراقی از نوحه معروف اربعینی امسال! (بخش دوم)
2️⃣ ظاهرا از شاعر این قصیده به دلیل بعضی عبارات - احتمالا آنجا که میگوید: خوش آمدید، قهوه دَم کشید؛ خوش آمدید، غذا آماده شد- و سبک، و نیز از مداح به دلیل لحن اجرا و حرکاتش در هنگام مداحی، انتقاد شده است. اگر انتقادها حتی همین یک مورد هم باشد - که دیدید- بسیار مهم است که مداح آن را پذیرفته و عذرخواهی کرده است.
این واکنش مداح گرامی را مقایسه کنید با انتقادهایی که دلسوزان کشورمان از وضعیت بعضی از اشعار، مداحان، اذکار و ... - میکنند و گوشی که شنوای آن باشد، یافت نمیشود!
✅ پ.ن:
1. محتوای بعضی از نوحههای اربعینی ما نیز متأسفانه، وصف مأکولات و مشروبات پیادهروی اربعین شده است. این را مقایسه کنید با توجهی که بعضی شاعران عراقی به موضوع نماز در هنگام پیادهروی اربعین کردهاند.
2. به نظر میرسد در عراق نیز بعضی هیئتها تلاش میکنند به ویژه در تصویربرداری و تدوین، از هم سبقت بگیرند و کاری جذاب و بینندهپسند ارائه کنند، حال آنکه تمام عناصر و امکانات جلسه مذهبی - از شاعر و مداح گرفته تا دوربین و میکروفون و بلندگو - باید در خدمت ارائه پیام اهلبیت (علیهم السلام) باشند.
3. در ادامه نکته پیشین، برشی از قصیده اربعینی باسم کربلایی را میبینید که امسال اجرا کرده است. دقت کنید که تدوینکننده فیلم، در عبارت «والصوت، مخنوق: صدای او گرفته است» برای آنکه هر چه بیشتر مفهوم را برجسته کند، از چه تکنیکی استفاده کرده است!
#مداحی_قدیمی
#مداحی_نوستالژی
#نوحه
#اربعین
#خضر_عباس
#باسم_کربلایی
#پیادهروی_اربعین
https://eitaa.com/majalesemandegar
🏴 روزی که حاج منصور، برای اولین بار روضه امام حسن عسکری (ع) را خواند
⚫️ این سالها را نبینید که به لطف خدا و عنایت اهلبیت (علیهمالسلام) حتی در دورافتادهترین روستاهای کشورمان نیز برای عزا و شادی اهلبیت، مجلس به پا میشود.
◾️ شاهدمثال بارز این ادعا، همین قطعه صوتی است که امروز بهمناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع) پیشکش حضورتان میکنیم. حاج منصور ارضی در نخستین شب ماه رمضان 1375، هنگام توسل به حضرات معصوم (علیهم السلام) روضه امام حسن عسکری را خواند و به گفته خودش (0:56) برای نخستین بار این روضه را خوانده است!
▪️ در ادامه هم نوحهخوانی حاج سعید حدادیان را میشنوید. یادآوری این نکته هم خوب است که یازدهمین امام شیعیان، به این دلیل که سالها در محیطی نظامی زیرنظر شدید خلفای عباسی بودند، به عسکری مشهورند، ازاین رو کاربرد واژه عسگری نادرست است.