اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن
امروز هشتم ذی الحجه {یوم الترویه} ، سالروز خروج حضرت امام حسین ﴿عَلَيهِ السَّلامُ﴾ از مکه و حرکت به سوی کربلا در سال ۶۰ قمری می باشد.
چون #حسين عليه السّلام خواست از مكّه بيرون شود براى سخنرانى بپا خواست و فرمود: ستايش خداى راست و آنچه خدا بخواهد مىشود و نيروئى جز از خداوند نيست؛ درود خداوند بر پيغمبرش باد،
مرگ بر فرزند آدم مسلّم است، همچون گردن بند در گردن دختران جوان،
چقدر مشتاقم بديدار گذشتگانم آنچنان كه #يعقوب را بديدار #يوسف اشتياق بود،
مرا كشتارگاهى مقرّر است كه بايد بدانجا برسم، گوئى مىبينم پيوندهاى بدن مرا گرگان بيابانها از هم جدا مىكنند در سرزمينى ميان نواويس و #كربلا تا رودههاى خالى و انبانهاى گرسنه را از پارههاى تن من پر كنند،
آدمى از سرنوشت ناگزير است، ما خاندان #رسالت برضاى خداوند راضى هستيم و به بلايش شكيبا، و خداوند بهترين پاداش شكيبايان را بما عطا خواهد فرمود،
هرگز پارۀ تن #رسول_خدا از او جدا نگردد و همگى در جايگاه قدس در كنار اويند تا ديدهاش با آنان روشن شود و وعدۀ الهى بآنان تحقّق يابد،
هر كه خواهد تا خون دل خود را در راه ما نثار كند و آمادۀ حركت هست، همراه ما كوچ كند كه من بصبحگاه امشب كوچ خواهم نمود.
🔰اَللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ لاَ إلَهَ إلاَّ اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لِلَّهِ الْحَمْدُ اللَّهُ أَكْبَرُ عَلَي مَا هَدَانَا.
🔰اَللَّهُ أَكْبَرُ عَلَي مَا رَزَقَنَا مِنْ بَهِيمَهِ الأَْنْعَامِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَي مَا أَبْلاَنَا. (مفاتیح الجنان)
💐عید سعید قربان بر شما همراهان گرامی مبارک باد.
💢 #ابراهیم(ع) به ما آموخت که عزیزترین ثمره حیات خود را در راه خدا بدهید و عیدی بگیرید
🔹#عید_قربان، عیدی که انسانهای آگاه را به یاد قربانگاه ابراهیمی میاندازد؛ قربانگاهی که درس فداکاری و جهاد را در راه خدای بزرگ به فرزندان آدم و اصفیا و اولیای خدا میدهد.
🔹عمق جنبههای توحیدی و سیاسی این عمل را جز انبیای عظام و اولیای کرام- علیهم الصلاة و السلام- و خاصّه عباد الله کس دیگری نمیتواند ادراک کند.
🔹این پدرِ توحید و بت شکنِ جهان به ما و همه انسانها آموخت که قربانی در راه خدا، پیش از آنکه جنبه توحیدی و عبادی داشته باشد، جنبههای سیاسی و ارزشهای اجتماعی دارد. به ما و همه آموخت که عزیزترین ثمره حیات خود را در راه خدا بدهید و عیدی بگیرید. خود و عزیزان خود را فدا کنید، و #دین_خدا را و #عدل_الهی را برپا نمایید.
🔹به همه ما، ذریّه آدم، فهماند که «مکّه» و «منی» #قربانگاه عاشقان است. و اینجا محل نشر توحید و نفی شرک؛ که دلبستگی به جان و عزیزان نیز شرک است. به فرزندان آدم درس آموزنده #جهاد در راه حق را داد که از این مکان عظیم نیز فداکاری و از خود گذشتن را به جهانیان ابلاغ کنید.
امام خمینی (ره)؛ ۱۲ شهریور ۱۳۶۲
#روزشمار_غدیر
8⃣ تنها هشت روز تا عید الله الاکبر
دو شنبه 27 تیر ؛ عید بزرگ غدیر
🎁🔻امام صادق:
✅ روز غدير خم در ميان روزهاى عيد فطر و قربان و جمعه همانند 👈ماه در ميان ستارگان👉 است.
✍ قال ابوعبدالله :
و يوم غدير بين الفطر والاضحى و يوم الجمعة كالقمر بين الكواكب.
📙اقبال سيد بن طاووس: 466
🍀💐🌸💐🍀
از آن روزی که پهن شد خوان غدیر
اعیاد همه شدند مهمان غدیر
گفتند غدیر عید اکبر باشد
پس عید سعید فطر قربان غدیر
🔷🔸💠🔸🔷
امام رضا:
هنگامیکه قیامت فرا میرسد، چهار روز با فخر و مباهات بر خداوند وارد میشوند؛ همانند ورود عروس در شب زفاف بر شوهرش!
از حضرت سوال شد: آن چهار روز کدامند؟!
فرمودند:
🔹روز قربان،
🔹روز فـــــطر،
🔹روز جــــــمعه،
🔸و روز غــــــدیر،
و 👈🏻 بهدرستیکه «روز غـــدیر» در بین آنها مانند مـــاه است در بین ســـتارگان.
«عَنِ الرِّضَا ص: قَالَ إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ زُفَّتْ أَرْبَعَةُ أَيَّامٍ إِلَى اللَّهِ كَمَا تُزَفُّ الْعَرُوسُ إِلَى خِدْرِهَا قِيلَ مَا هَذِهِ الْأَيَّامُ قَالَ يَوْمُ الْأَضْحَى وَ يَوْمُ الْفِطْرِ وَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ يَوْمُ الْغَدِيرِ وَ إِنَّ يَوْمَ الْغَدِيرِ بَيْنَ الْأَضْحَى وَ الْفِطْرِ وَ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَوَاكِبِ...»
إقبال الأعمال، ج1، ص: 464.
🍀💐🌸💐🍀
❤️ اللهم بحق مولانا امیرالمومنین علیه السلام عجل لولیک الفرج❤️
مناسبتی (عید قربان)
✅ اهمیت فراوان قربانی (مستحب موکد)
⬅️ ضمن عرض تبریک عید سعید قربان به تمامی عزیزان، در این مناسبت فرخنده لازم دانستیم به ضرورت توجه بیشتر به قربانی کردن متذکر شویم. در این راستا توجهتان را به دو حدیث جلب میکنیم:
👈١. حدیث اول :
پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
وَ رُوِّينَا عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ بَابَوَيْهِ فِيمَا ذَكَرَهُ عَنْ أُمِّ سَلَمَةَ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهَا: أَنَّهَا جَاءَتْ إِلَى اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقَالَتْ يَا رَسُولَ اَللَّهِ تَحْضُرُ اَلْأَضْحَى وَ لَيْسَ عِنْدِي ثَمَنُ اَلْأُضْحِيَّةِ فَأَسْتَقْرِضُ وَ أُضَحِّي قَالَ فَاسْتَقْرِضِي فَإِنَّهُ دَيْنٌ مَقْضِيٌّ .
ام سلمه به رسول خدا (ص) گفت: ای رسول خدا! عید قربان شده و نزد من چیزی نیست که قربانی کنم. آیا برای قربانی قرض کنم؟ پیامبر فرمود: قرض کن که وام آن پرداخت شدنی است.
منبع: إقبال الأعمال , جلد۱ , صفحه۴۵۰
👈٢. حدیث دوم:
عن علي عليه السلام أنه قال: لو علم الناس ما في الأضحية لاستدانوا وضحوا، إنه ليغفر لصاحب الأضحية عند أول قطرة تقطر من دمها.
حضرت امیر(ع) فرمود: اگر مردم می دانستند در قربانی (چه آثار و برکاتی) است، قطعاً قرض کرده و قربانی می کردند. اولین قطره ای که از خون قربانی بر زمین ریخته می شود، گناهان صاحب آن قربانی آمرزیده می شود.
منبع: علل الشرایع، ج٢، ص ۴۴٠
#عید_قربان
#قربانی
#قرض
#مناسبتی
🔰 #لوح | افضل اعمال عید سعید قربان
🔶 در روز #عید_قربان ، چیزی با فضیلتتر از ۵ چیز نیست
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🌹🌹🌹🌹🌹
پویش میزبانی به توان میلیون همزمان با عید غدیر در سراسر کشور
اطعام دهی توسط دانش آموزان انجمنی (جنبش دانش اموزی شهرستان آمل)
کمک های نقدی خود را (از ده هزار تومن تا ده میلیون تومن) به شماره کارت
5041721054839205
بانک قرض الحسنه رسالت
به نام سید محسن کیا
مسئول اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان شهرستان آمل
واریز نمایید
🌹🌹🌹🌹🌹
#فردا از آن ماست
#ایستاده ایم تا اوج افتخار
#اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان شهرستان آمل
🌸 شروع ایام شاد و پرخیر و برکت غدیریه مبارك
✅ مناسبتهای دهم ذی الحجه:
🔷 عید قربان
🔷ابلاغ سوره برائت توسط امیرالمومنین علیه السلام
🔷 قربانی عظیم حضرت ابوطالب در ولیمه امیرالمومنین علیهما السلام
🔷 بیان حدیث گرانسنگ ثقلین
🌸 ۷ روز تا «عید الله الأکبر غدیرخم و کاروان غدیر»
🌸 ۱۳ روز تا «عید بزرگ مباهله»
#شادیم_در_شادی_اهلبیت
توضیحات درسایت
🌐 www.ghadiriam.ir
💎 یک سؤال مهم در روز عید قربان❗️
❓به راستی چرا #عیدقربان در اسلام، شرافت ویژهای پیدا کرد؟!
🔹شیخ طوسی در کتاب مجالس خود نقل میکند که امام جعفر صادق علیه السلام از پدران گرامیشان علیهم السلام ماجرای شگفتانگیز و منحصربهفردِ شکافتهشدنِ دیوار کعبه برای حضرت فاطمهبنتاسد و سپس تولدامیرالمؤمنین علیه السلام درون کعبه را به صورت مفصل روایت نموده است.
در این روایت آمده:پس از تولد، وقتی حضرت علی علیه السلام را نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آوردند، آیات ابتدایی سورۀ مؤمنون را قرائت فرمودند:
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ...».
🌸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: آنها به واسطه تو رستگار شدند.
سپس حضرت تمام آیات را قرائت فرمود:
«أُولئِکَ هُمُ الْوارِثُونَ الَّذِینَ یَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِیها خالِدُونَ».
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: به خدا سوگند که امیر آنها تویی و علم خود را در خدمت آنها قرار میدهی و آنان از علم تو بهره میگیرند و به خدا سوگند که تو راهنمای آنهایی و آنها به واسطه توست که راه خود را مییابند.
بعد از آن، حضرت زبان خود را در دهان علی علیه السلام قرار داد و سپس دوازده چشمه از زبان مبارک پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم جوشید.
و به این مناسبت آن روز، روز ترویه نامگذاری شد.
🔹امام جعفر صادق علیه السلام میفرماید: از این گفتۀ فاطمه بود که «روز عرفه» را «عرفه» نامیدند، چون امیرالمؤمنین علیه السلام رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را شناخت.
در روز سوم تولد علی علیه السلام که مصادف بود با دهم ذی حجه، حضرت ابوطالب همه مردم را فرا خواند و آنها را به میهمانی که به مناسبت تولد حضرت علی علیه السلام برگزار کرده بود دعوت کرد.
او برای این میهمانی سیصد شتر و هزار رأس گاو و گوسفند را سر برید و میهمانی بزرگی برگزار کرد و گفت: ای مردم، هر کس میخواهد که از غذای فرزندم متنعم شود، بیاید.
بیایید و هفت بار دور خانه خدا طواف کنید سپس داخل شوید و به فرزندم سلام بگویید. همانا خداوند او را بزرگ داشته است.
و به خاطر این کار ابوطالب بود که روز نحر (روز عید قربان)، روز بزرگ و باشرافتی گردید.
🔸نکتهای مهم در مورد این روایت:
🔹پیرامون تاریخ تولد امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیہ چند قول داریم:
1️⃣ ۱۳ رجب (طبق نقل مشهور از کتاب تهذیب)
2️⃣ ۷شعبان (از کتاب المصباح).
3️⃣ و نقل سومی که در مطلب فوق به آن اشاره شده است.
در دعای ماه رجب مےخوانیم: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالْمَوْلُودَيْنِ فِي رَجَبٍ - مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الثَّانِي وَ ابْنِهِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْمُنْتَجَب»، که فقط دو تا میلاد در ماه رجب ذڪر شده و نامی از تولد امیرالمؤمنین علیه السلام نیست!
🌀پس نقل ذیحجہ جریانش چیست؟
جواب مختصرش اینست که اعراب برای سامان دادن به تجارت و جنگهای خویش، ماهها را جابجا می کردند! (از یک ماه چند روز را کم و به ماه دیگر مےافزودند!!!). و اینگونه ماهها در واقع جابهجا مےشد اما اسمش به همان اسم خودش عنوان مےشد.
که به این کار «نسیء» گفته مےشد و تا سال دهم هجری رواج داشت.
تا اینکه پیامبر خدا طبق نزول آیهی «نسیئ» این کار را حرام و قدغن کردند.
💠در نتیجه: به نظر مےرسد وجه جمع این باشد که تولد امیرالمؤمنین علیہالسلام در ماه ذیحجه موسم حج بوده (اما حجّی که جابجا شده بوده) ولی در واقع ماه رجب یا شعبان بوده است.
📖 ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«... وَ كَانَ الْعَاشِرَ مِنْ ذِي الْحِجَّةِ، أَذَّنَ أَبُو طَالِبٍ فِي النَّاسِ أَذَاناً جَامِعاً، وَ قَالَ: هَلُمُّوا إِلَى وَلِيمَةِ ابْنِي عَلِيٍّ. قَالَ: وَ نَحَرَ ثَلَاثَ مِائَةٍ مِنَ الْإِبِلِ وَ أَلْفَ رَأْسٍ مِنَ الْبَقَرِ وَ الْغَنَمِ، وَ اتَّخَذَ وَلِيمَةً عَظِيمَةً، وَ قَالَ: مَعَاشِرَ النَّاسِ، أَلَا مَنْ أَرَادَ مِنْ طَعَامِ عَلِيٍّ وَلَدِي فَهَلُمُّوا وَ طُوفُوا بِالْبَيْتِ سَبْعاً، وَ ادْخُلُوا وَ سَلِّمُوا عَلَى وَلَدِي عَلِيٍّ فَإِنَّ اللَّهَ شَرَّفَهُ، وَ لِفِعْلِ أَبِي طَالِبٍ شُرِّفَ يَوْمُ النَّحْرِ.»،
📚 أمالي طوسي، ص ۷۰۶
#درراهنشرمعارفایامغدیرقدمیکنیم