🏴 27 رمضان؛ سالروز درگذشت علامه مجلسی
▪️محمدباقر بن محمدتقی مجلسی (۱۰۳۷ - ۱۱۱۰ق) معروف به علامه مجلسی یا مجلسی دوم، از محدثان و فقیهان مشهور شیعه در قرن یازدهم هجری بود. علامه مجلسی از میان شاخههای علوم اسلامی بیش از همه به حدیثنگاری علاقه داشت و به اخباریان نزدیک بود. مشهورترین کتاب او، مجموعه پرحجم حدیثی به نام بحارالانوار است که نقش بارزی در احیای جایگاه حدیث در منظومه معرفت دینی داشت.
▪️محمدباقر مجلسی در شب ۲۷ رمضان سال ۱۱۱۰ق و در ۷۳ سالگی در اصفهان از دنیا رفت. آقا جمال خوانساری بر وی نماز گذارد. وی بنا بر وصیتش در کنار مسجد جامع اصفهان و در جوار پدرش به خاک سپرده شد.
🆔 @majleci
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ ۲۷ رمضان سالروز وفات علامه محمد باقر مجلسی (اعلی اللّه مقامه الشّریف)
🔴 سخنان ارزشمند مقام معظم رهبری راجع به شخصیت عظیم علامه مجلسی
🆔 @majleci
▪️ماه رمضان چو بیست و هفتش کم شد
▪️تاریخ وفات باقر اعلم شد
🆔 @majleci
🔴 رویایی درباره عروج ملکوتی علامه مجلسی
علامه حاج علی نمازی شاهرودی در کتاب اثبات ولایت چنین نقل کرده است که: یکی از افرادی که معاصر با علامه مجلسی بوده است و بین او و علامه کدورتی بوده چون خبردار شد که علامه مجلسی مریض شده است تصمیم می گیرد که به عیادت آن بزرگوار برود و از او طلب رضایت کند و حلّیّت بخواهد.
هنوز به عیادت نرفته بود که در عالم خواب مشاهده می کند که پیامبر و امیرالمومنین علیه السلام از آسمان فرود می آیند و مستقیماً وارد منزل علامه مجلسی می شوند و زمانی فاصله نمی شود که می بیند برگشتند و با علامه مجلسی به طرف آسمان می روند تا آن که غایب شدند و از نظرها پنهان گشتند.
پس از آن که از خواب بیدار میشود و از خانه بیرون می آید و با عجله به طرف منزل علامه می رود چون به خانه علامه مجلسی می رسد با کمال تأثر و تاسف صدای گریه و زاری از مرد و زن بلند بود که میشنود که میگویند علامه مجلسی وفات کرده است.
🆔 eitaa.com/majleci
🔴 مجلسی به دین ما خیلی خدمت کرده است.
🔵 یکی از وعاظ اصفهان میگوید دید مثبتی نسبت به علامهمجلسی نداشتم اعتقاد داشتم با نقل احادیث ضعیف هم کتب خود را ضعیف کرده است هم ما را در دفاع از دین به زحمت انداخته است.
🌕 شبی در عالم رویا چنان به نظرم رسید که در اصفهان هستند و به قصد زیارت مرقد علامه به مسجد جامع رفتم به آستانه صحن مجلسی که رسیدم عده زیادی مرد و زن را دیدم که در رفت و آمد بودند و درب صحن هم سید بزرگواری را مشاهده کردم که گویا منتظر کسی بود چون خواستم وارد شوم با اشاره دست مرا منع کرد.
🔹 خسته و آزرده خاطر شدم و در گوشه ای ایستادم چندین مرتبه خواستم با جمعیت وارد شوم آن بزرگوار مراقب من بود و در تمام دفعات مرا از ورود منع میکرد و اجازه دخول نمی داد بسیار متاثر و ناراحت شدم در این هنگام دیدم که دو سید بزرگوار جوان بسیار زیبا و خوش قیافه و جذاب از درب خارج شدند و با ایشان مشغول صحبت گردیدند از طرز صحبت و برخورد این دو با آن بزرگوار (و بالعکس) آثار مهر و محبت بی اندازه نسبت به آنان حس کردم و چون صحبت آنها تمام شد و آن دو خواستند خارج شوند با خود گفتم خوب است که ایشان را در نزد آن سید بزرگوار واسطه قرار دهم تا اجازه زیارتم دهد به همین منظور جلو رفته و پس از عرض سلام از ایشان درخواست شفاعت کردم که مرا اجازه ورود دهند آن دو بزرگوار با محبت فراوان به من فرمودند چرا نسبت به مجلسی چنان فکر باطلی کردی مجلسی به ما (یا دین ما ) خیلی خدمت کرده است به دنبال آن شفاعت مرا کرده و داخل بقعه مجلسی شدم
🔹 در آنجا پس از زیارت و دعا از کسی پرسیدم که آن بزرگوار که اجازه ورود به من نمیداد و این دو بزرگوار که واسطه شفاعت من شدن چه کسانی بودند در جواب گفتند آن بزرگوار امیرالمومنین علی علیه السلام و آن دو حسنین علیهم السلام بودند از خواب بیدار شدم و در فرمایش آندو دقت کردم که فرمودند:
مجلسی به دین ما خیلی خدمت کرده است.
📚 زندگینامه مجلسی صفحه ۲۳۹
🆔 eitaa.com/majleci
🔴 دوران رياضت و خودسازی ِ علامه مجلسی (رضوان الله علیه)
🔷 يكی از سالكين، عالم بزرگ و عارف ربانی ملا محمد تقی مجلسی ـ رضوان الله عليه ـ می باشد. او می نويسد:
آنچه اين بنده از دوران رياضت و خودسازی دريافته ام مربوط است به زماني كه به مطالعه تفسير اشتغال داشتم.
🔶 شبي در بين خواب و بيداري حضرت محمد ـ صلّي الله عليه و آله ـ را مشاهده كردم، با خود گفتم شايسته است در كمالات و اخلاق آن حضرت خوب دقت كنم. هر چه بيشتر دقت كردم عظمت و نورانيت آن جناب گسترده تر مي شد، به طوری كه نورش همه جا را فرا گرفت.
در اين هنگام بيدار شدم (به خود آمدم) به من الهام شد كه خُلق رسول خدا قرآن مي باشد، بايد در قرآن بينديشم. پس هر چه بيشتر در آيه اي دقت می كردم حقایق بيشتری نصيبم مي شد، تا اينكه يك دفعه حقایق و معارف فراوانی بر قلبم فرود آمد.
پس در هر آيه ای كه تدبر می كردم چنين موهبتی بر من عطا می شد.
◽️البته تصديق اين مطلب براي كسي كه به چنين توفيقی دست نيافته دشوار بلكه عادت غير ممكن است. ليكن مقصود من راهنمايی و ارشاد برادران في الله می باشد.
🔰 دستور رياضت و خودسازی عبارت از اين است كه:
🔺 سخنان بی فايده بلكه از غير ذكر خدا خودداری كند.
🔺استفاده از مأكولات و مشروبات و لباسهای لذت بخش و منكوحات و منازل زيبا و راحت را ترك كند. (و به مقدار ضرورت اكتفا نمايد).
🔺 از معاشرت با غير اولياء خدا دوری جويد.
🔺 از خواب زياد اجتناب نمايد و ذكر خدا را با مراقبت كامل ادامه دهد.
🔺 اولياء خدا تداوم بر ذكر «يا حي يا قيوم، يا من لا له الا انت» را تجربه كرده و نتيجه گرفته اند. من نيز همين ذكر را تجربه نمودم، ليكن ذكر من غالباً «يا الله» است، با خارج ساختن غير خدا از قلب و با توجه كامل به جانب خدای متعال.
🔵 البته آنچه بسيار مهم است ذكر خدا با مراقبت كامل مي باشد، و ساير امور به پايه ذكر نمی رسد.
اگر اين عمل تا مدت چهل شبانه روز ادامه يابد درهايی از انوار حكمت و معرفت و محبت بر سالك گشوده می شود.
آنگاه به مقام فناء في الله و بقاء بالله ترقی مي كند.
📚 ابراهيم اميني، تلخيص از كتاب خودسازي، ص ۲۳۱ ـ ۲۳۸
🆔 @majleci
🔴 علامه مجلسی و صاحب كتاب «جواهر الكلام»
🔷 علّامه نورى از بعضى از شاگردان صاحب جواهر رحمة الله نقل مىكند كه گفت: استاد ما شيخ الفقهاء صاحب كتاب «جواهر الكلام» روزى در مجلس بحث و تدريس خود فرمود: ديشب در عالم رؤيا مجلس عظيم و با شكوهى را ديدم و جماعتى از علماء در آن حضور داشتند و دربانى كنار درب آن مجلس بود،
من از او اذن گرفتم و او مرا وارد مجلس نمود، ديدم تمام علماء از متقدمين و متأخرين در آن مجلس جمع بودند و علّامه مجلسى در صدر آن مجلس بود،
من در شگفت شدم و از آن دربان سؤال كردم از علّت تقدّم علّامه مجلسى بر ديگران، او در پاسخ گفت: او نزد ائمّه عليه السّلام معروف است.
📚 کتاب حياة القلوب، علامه مجلسى : جلد ۱، ص ۱۵
🆔 @majleci