SedayeEnghelab-Yaddasht03-11-05.mp3
12.29M
🇮🇷🇵🇸
‼️دوباره خط مذاکره!
🍃🌹🍃
در ادواری که یک جریان سیاسی خاص اداره اجرایی کشور را بر عهده دارد، همواره باید مراقب یک گروه با طرز فکر متمایز در میان آنان بود. تفکری که خود را در مقابل غرب کوچک میپندارد و در رویارویی با غرب و خاصه آمریکا برای نظام در قالب ظاهر عوامفریبانه مذاکره با آمریکا، نسخه انفعال و عقبنشینی میپیچد. دیرینه و پیشینه این عقیده و باور، دستکم از شروع مشروطه در تاریخ معاصر ایران پدیدار شده و تاکنون نیز ادامه دارد.
✍عزیز غضنفری
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️ سؤال ۳: سیاست ترامپ برابر ایران چه خواهد بود؟
🍃🌹🍃
🔹یک رسانه آمریکایی نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده قرار است «استیو ویتکاف» نماینده خود در خاورمیانه را مسئول رسیدگی به «نگرانیهای واشنگتن در مورد ایران» کند که این نشان میدهد رئیسجمهور آمریکا مایل است پیش از افزایش فشار بر تهران، دیپلماسی را آزمایش کند، به گفته افرادی که از این موضوع اطلاع دارند.»
🔸«فایننشال تایمز» در گزارشی در این باره به نقل از چند منبع ادامه میدهد: «ویتکاف، سرمایهگذار املاک که نقش کلیدی در بهدست آوردن آتشبس غزه ایفا کرده است، قرار است تلاشها برای رسیدگی به برنامه هستهای ایران را رهبری کند و بخشی از مأموریت وسیعتر ترامپ برای «متوقف کردن جنگها» در منطقه باشد. مقامات آمریکایی میگویند که طرح کامل ترامپ برای ایران و وظایف ویتکاف هنوز در حال تغییر است. اما برخی از انتصابات اخیر ترامپ در دولت، گروهی را در مدیریت تشکیل داده است که آماده مذاکره با ایران هستند و نسبت به حمله به برنامه هستهای این کشور که از سوی جنگطلبان در آمریکا و رژیم اسرائیل پیشنهاد شده، بدبین هستند.»
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
🔶با ظریف چه باید کرد؟!
🔹شکرالله رضازاده شرمه
✅وقتی در سال 1392 رئیس جمهور تازه به پاستور رفته برای وزارت خارجه، محمدجواد ظریف را به مجلس معرفی کرد برای بسیاری از نخبگان فکری و سیاسی، کاملا روشن بود که او به کار وزارت خارجه نخواهد آمد.
✅اگرچه محمدجواد ظریف در آن سال توانست با جلب رای اعتماد مجلس نهم، در کابینه دولت یازدهم حاضر شود اما نه تنها نتوانست توفیق محسوسی در عرصه سیاست خارجی کشور قدرتمند جمهوری اسلامی ایران داشته باشد بلکه با نوع رفتار و گفتارش، باعث گستاخی و طمع بیش از حد آمریکایی ها هم شد.
✅محمدجواد ظریف اکنون و بعد از گذشت سه سال و اندی ماه از زمان پایان حضورش در کابینه حسن روحانی، مجدد به دولت برگشت. برگشتی که به اعتقاد نهاد رسمی قانونگذار در کشور، غیرقانونی هست. حالا این فرد غیرقانونی به اسم معاون رئیس جمهور فعلی، در موضوعات مختلف اینجا و آنجا صحبت و مصاحبه می کند!
✅حضور کاملا بی ربط و غیرقانونی او در اجلاس داووس و از همه بدتر مصاحبه با رسانه ها با عنوان جعلی و غیرقانونی معاون رئیس جمهور، حواشی زیادی را تا این لحظه بوجود آورد. حواشی که اوجش را باید در مصاحبه او با فرید زکریا خبرنگار ضدایرانی دانست.
✅اظهار نظر او بر علیه قانون عفاف و حجاب کشور و زیر تیغ بردن اصل شرافتمندانه و عفیفانه حجاب در جامعه، بازتاب فراوانی داشته است. اظهارنظری که بنظر می رسد دقیقا برای ایجاد موج و حواشی مطرح گردید. حواشی ایجاد شده بخوبی نشان می دهد که گوینده با علم به ایجاد حاشیه، مطالبی را بیان کرده است.
✅خوب ، حالا معاون غیرقانونی رئیس جمهور ، مطلبی غیرقانونی را بیان کرد. واکنش چه باشد؟ جماعتی از این اظهارات استقبال کرده و در حال به به چه چه زدن هستند و جمعی هم آن را بشدت محکوم کرده و آن را بدعتی در رواج دین ستیزی در جامعه دانستند.
✅فارغ از آنچه که برخی در له یا علیه آن گفتند و می گویند باید با قاطعیت گفت که دوای درد امثال ظریف بی اعتنایی هست. قطعا شخص گوینده باید بابت این جملات پاسخگو باشد اما اگر بخواهیم سر خود را با نقد این اظهارات سطحی مشغول کنیم بدون شک در دام او گرفتار شده ایم!
✅دمیدن در دو قطبی سازی حجاب و بی حجابی که بنظر می رسد خواسته اصلی ظریف و دوستانش هست موجب ایجاد تنشی خانمانسوز در کشور خواهد شد و حال آنکه مشکل امروز مملکت، علاوه بر رواج لاقیدی، اقتصاد و آب و نان مردم هست.
✅دولت چهاردهم و رئیس آن باید به مردم پاسخ دهند که برای حفظ ارزش پول ملی، اشتغال جوانان، وام ازدواج و جوانی جمعیت ، ناترازی انرژی و... چه کرده و چه می کنند. نباید با قرار گرفتن در تله امثال ظریف، بجای مطالبه گری از دولت، مجبور به حرکت در حواشی تصنعی شویم.
✅ اگر هزاران بار ظریف و امثال او، نقد منطقی و دقیق شوند باز هم بر طبل پوسیده و توخالی خود خواهند کوفت و گوششان به هیچ سخن منطقی و اصلاح گرایانه شنوا نیست.
✅بی اعتنایی به او و امثال او چاره کار هست. او برخلاف ژست اتوکشیده اش، بسیار خودپسند و در عین حال بسیار شیشه ای و شکننده هست. او براحتی ترک خواهد برداشت. شرطش این هست که به او اعتنایی نشود و در بی اعتنایی محض قرار گیرد. انگار نه انگار که او اصلا حیات مادی دارد و در حال سخن گفتن و مصاحبه با این و آن هست.
✅نباید تردید داشت که این جماعت نه حال شنیدن سخن حق را داشته و نه انگیزه ای برای اصلاح سخن نادرست و ناپسند خود. برخی افراد ماموریت دارند ذهن جامعه را درگیر حواشی پرتنش کنند تا هم از طرفی مذاکرات و نشست و برخاست مستقیم با آمریکایی ها را در خفا داشته باشند و هم از طرفی مطالبات بحق مردم که دولت می بایست پاسخگوی آن باشد و برای رفع آن مطالبات تلاش کند فراموش شود.
✅ذکر این نکته مهم بسیار ضروریست که اگرچه دستگاههای ذی صلاح که بخش عمده تلاش شان در خلوت هست می بایست در این زمینه به وظایف قانونی خود با قاطعیت و بدون کوچکترین اغماض عمل کنند اما جریان رسانه ای باید حواس خود را معطوف به مطالبات بحق مردمی از دولتمردان کند.
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
20.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰 استفاده از هوش مصنوعی در جنگافزارهای سپاه
🍃🌹🍃
👆روز دوم رزمایش نیروی دریایی سپاه
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️ سؤال ۴: چه چیزی موجب شد که بالأخره رژیم غاصب صهیونیستی آتشبس را بپذیرد؟
🍃🌹🍃
🔹 عوامل مختلف و متعددی برای این امر وجود داشت که مهمترین آنها عبارتند از:
1️⃣ عوامل نظامی
✔️ عملیاتهای مؤثر و مقتدرانهی نیروهای مقاومت فلسطین از درون غزه علیه نظامیان رژیم صهیونیستی و حمایت و پشتیبانی محور مقاومت در منطقه، روحیهی ارتش اشغالگر را به شدت تضعیف کرد.
✔️ سربازان و افسران و ژنرالهای صهیونیست در مصاحبهها و پیامهای منتشرشده اعلام کردند این جنگ فایده ندارد.
✔️ ادامهی جنگ فشار روانی بسیار شدیدی بر سربازان صهیونیست وارد کرد. آمارها نشان میدهد که میزان بیماریهای روحی و روانی در میان نظامیان افزایش چشمگیری داشت تا جایی که دهها صهیونیست به دلیل فشارهای روانی خودکشی کردند.
✔️ فرار گسترده از سربازی نیز باعث شد ارتش رژیم با کمبود نیروی انسانی مواجه شود. تداوم جنگ با تلفات گسترده، تشدید بیماریهای روانی بین سربازان و افسران و فرار گستردهی نیروها از میدان جنگ امکانپذیر نبود.
2️⃣ فشار بالای اقتصادی در درون رژیم
✔️ طولانی شدن جنگ، فشار اقتصادی زیادی بر رژیم صهیونی وارد کرد تا جایی که بانک مرکزی رژیم هزینههای جنگ علیه نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ میلادی تاکنون را حدود ۲۵۰ میلیارد شِکِل (معادل ۶۷/۵۷ میلیارد دلار) اعلام کرد.
✔️ فرار شرکتهای بزرگ از رژیم صهیونیستی، فرار سرمایهداران بزرگ یهودی از سرزمینهای اشغالی، نابودی صنعت گردشگری رژیم صهیونیستی، تعطیلی بنادر به دلیل حملات مقاومت و تعطیلی دهها هزار شرکت صهیونیستی تنها بخشی از فشار اقتصادی بود که صهیونیستها متحمل شدند.
3️⃣ عوامل حقوقی و دیپلماتیک
✔️ بسیاری از سازمانهای بینالمللی از جمله دیوان بینالمللی کیفری (لاهه) حکم دستگیری و محاکمهی نتانیاهو و یوآف گالانت، وزیر مستعفی جنگ رژیم صهیونی را صادر کردند. این اقدام به شکلگیری قضای حقوقی و دیپلماتیک علیه رژیم صهیونیستی منجر شد.
✔️ ادامهی جنگ میتوانست فشارهای بینالمللی در نهادها و محاکم قضائی بینالمللی علیه رژیم صهیونی را بیش از پیش تشدید کند.
4️⃣ شکست در جنگ روایتها و همسو شدن افکار عمومی علیه این رژیم
✔️ در این جنگ صهیونیستها برخلاف جنگهای قبلی در جنگ روایتها شکست سختی خوردند و به گفتهی جان مشایمر نظریهپرداز برجستهی روابط بینالملل، 95 درصد افکار عمومی جهانی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین بسیج شد.
✔️ اعتراضات گستردهی جهانی در حمایت از فلسطین شکل گرفت و در دهها کشور، از جمله کشورهای غربی، به ویژه آمریکا، مردم به دلیل حمایتهای همهجانبه از یک رژِیم کودککش به خشم آمدند. این اعتراضات فراگیر فشار بیسابقهای بر مقامات واشنگتن وارد کرد.
5️⃣ عوامل سیاسی و اجتماعی درون رژیم
✔️طولانی شدن جنگ، اختلافات میان مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونی را تشدید کرد. این اختلافات به بحران در تصمیمگیریها و کاهش انسجام داخلی رژیم منجر شد.
✔️ اهدافی که دولت نتانیاهو در آغاز جنگ برای خود ترسیم کرده بود، یکی پس از دیگری با شکست مواجه شد. این ناکامیها، نارضایتی گسترده در میان ساکنان اراضی اشغالی ایجاد کرد و اکثریت آنها خواستار پایان جنگ شدند.
✔️ جنگ باعث شد که روند مهاجرت از فلسطین اشغالی سرعت بگیرد. این موضوع نگرانی شدیدی در میان مقامات رژیم ایجاد کرد، چرا که مهاجرت بیشتر صهیونیستها، توازن جمعیتی را به نفع فلسطینیها تغییر میدهد.
6️⃣ مقاومت ریشهدار مردم فلسطین
✔️ و مهمترین دلیل این بود که صبر مردم غزه و ایستادگی مقاومت فلسطینی رژیم صهیونی را وادار به عقبنشینی کرد، چرا که صهیونیستها و متحدانشان به این نتیجه رسیدند که ایدهی مقاومت در جان و دل مردم فلسطین ریشه دارد. حماسه به عنوان نماد این مقاومت، از میان مردم برآمده است و نابودی آن غیرممکن است.
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
5.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
❇️ بررسی #کارنامه_انقلاب_اسلامی
4️⃣ انقلاب اسلامی برای تحقق اهداف خود با چه شرایط و موانعی روبرو بود؟
🍃🌹🍃
🔹 همانطور که در بخش قبل گفته شد هدف از انقلاب تحقق اسلام بود، اما آقا میفرمایند «این هدف را انقلاب اسلامی داشت؛ ما در خلأ که زندگی نمیکنیم، ما در یک واقعیاتی داریم زندگی میکنیم؛ این واقعیات چقدر برای رسیدن به این هدفها کمک بود یا مزاحمت بود؟ یقیناً ا گر مزاحمهائی که حالا میشمارم، وجود نداشت، رسیدن به این هدف، زمان زیادی نمیخواست. شاید در طول پنج سال، ده سال یک گروه متشکل قوی میتوانستند این اهداف را برآورده کنند؛ منتها در سر راه انسان موانع وجود دارد... این موانع چه بودند؟ ما دو نوع موانع داشتیم: یکی موانع درونی، یکی موانع بیرونی. موانع درونی یعنی چه چیزهائی؟ یعنی آن چیزهائی که در درون خود ما انسانها - چه تصمیمگیرانمان، چه آحاد مردممان، چه ناظرین بیرون از گود مبارزه و انقلاب - وجود دارد؛ اینها موانع درونی است. ۸۷/۲/۱۴» در ادامه آقا این مثالها را ذکر میکنند: ضعفهای فکری، ضعفهای عقلانی، راحتطلبی، آسانپنداری، گریز از چالش، تربیتهای اجتماعی موجود و عادتهای تاریخی، بد فهمیدن دین، اسراف و... «خب، اینها هر کدامش یک مانع بود. البته اینها برطرف شدنی بود، نه اینکه برطرف شدنی نبود؛ خیلیاش هم با تبیین برطرف شد. لذا در مبارزات اسلامی، تبیین خیلی نقش دارد. ۸۷/۲/۱۴» و امروز در روزگار #جنگ_رسانه_ای هنگامهی #جهاد_تبیین است. باید آگاه شد و آگاهی داد...
انشاءالله در بخش بعدی به چیستی موانع بیرونی خواهیم پرداخت.
#ایران_قوی
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
السّلام علی المسجون فی ظلم المطامیر
حال اوج مظلومیّت در این است که چنین حجّت بالغه ای را به بدترین مصائب و نوائبی دچار نمودند که اشک هر انسانی را بر گونه جاری می سازد. وقتی زیارت آن درّ گران بهای عالم را می خوانیم چه می گوئیم؟ «السّلام علی السّاق المرضوض بحلق القیود»؛ یعنی سلام بر آن ساق پایی که استخوان اش به فشار غل و زنجیر کوبیده شد و هفت سال تمام برآن استخوان کوبیده شده سجده نمود، آن هم چه سجده ای؟ بعداز نماز صبح به سجده رفته و اذان ظهر سر از سجده برمی داشت! «السّلام علی المسجون فی ظلم المطامیر»؛ سلام بر آن امامی که در تاریکی زیر زمین محبوس و زندانی بود! زندانی در مطامیر! یعنی کسی که در گودال های تاریک زیر زمین گرفتار به حبس باشد. سلام خدا بر آن امامی که هفت سال دراین زیر زمین های تاریک و مخوف که نه شب معلوم بود و نه روز، کار عبادت و بندگی را به جایی رسانید که شد «زین المجتهدین».
سلام خدا بر امام کاظم(ع) که فرمود: به راستی خدای عزّوجلّ بر شیعیان غضب نمود و بعد از آن مرا مخیّر نمود بین هلاک شدن نفس خویش و یا ایشان ومن ایشان را به فدانمودن جان خود حفظ نمودم. پس باید شیعیانی که همه مدیون به موسی بن جعفرند، غبار غربت از آستان او هرکه به وسع خویش بزداید!
🇮🇷🇵🇸
#دستاوردهای_انقلاب_اسلامی (۲)
2⃣ فولاد ایران، دیروز و امروز
🍃🌹🍃
🔹میزان تولید
سال ۱۳۵۷، سالانه ۰/۵ میلیون تن
سال ۱۴۰۳، سالانه ۳۲ میلیون تن
🔹رتبه تولید در جهان
سال ۱۳۵۷، بدون رتبه و جزء واردکنندگان بودیم
سال ۱۴۰۳، دهمین رتبه تولیدکننده جهان
❇️ اکنون ایران رتبه دهم جهان و برتر از کشورهایی چون ایتالیا، عربستان، فرانسه و کاناداست.
#ایران_قوی | #فجر۴۶
🔁 برای دریافت فایل باکیفیت اینجا را بزنید.
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
🇮🇷🇵🇸
🔰 ایران و جهان در روزی که گذشت
🍃🌹🍃
🔹کوییک بصورت رسمی ماشین پلیس ونزوئلا شد
🔹ترامپ رسماً نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییرداد
🔹گروهک تروریستی داعش با انتشار ویدئویی تهدید آمیز از بازگشت خود به سوریه خبر داد
🔹ادعای آمریکا دربارهٔ خنثیشدن بمبگذاری در حرم حضرت زینب(س)
🔹 آمریکا کمک به اوکراین را تعلیق کرد
🔹ناآرامی در حمص سوریه/ اعدام ۱۳ علوی
🔹شورای نگهبان از نظرات دو مجمع فقهی و حقوقی در قم و تهران استفاده میکند
🔹کاخ سفید خواستار تمدید سریع آتش بس در لبنان شد
🔹 ترامپ بازرسان کل مستقل را از ۱۲ آژانس دولتی اخراج کرد
🔹رئیسجمهوری عراق: دولت از حشدالشعبی خواسته سلاحهای خود را تحویل دهند
🔹کشف رشوهٔ ۳ میلیون یورویی در پارس جنوبی
🔹نامه ۱۵۴ نماینده مجلس به اژهای: قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را بدون تبعیض در باره همه مصادیق آن اجرا کنید
🔹 ابتلای ۱۰۹۴ نفر به تب دنگی
🔹 بازدید رئیسجمهور و رئیس مجلس از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت
🔹۱۳ نفر از اعضای فرقه ضاله بهائیت در اصفهان بازداشت شدند
🔹مصوبۀ اعطای زمین به خانوارهای دارای بیشتر از ۴ فرزند تایید شد
🔹اهدای جایزه صلح جهانی گاندی به ایران
🔹فقط ۲ درصد مردم خون اهدا میکنند
🔹ورود پیکر ۴۰ شهید تازه تفحصشده از مرز شلمچه
🔹 مصوبهٔ واردات خودرو توسط ایرانیان خارج کشور در مجمع تشخیص تأیید شد
🔹یمن بیش از ۱۵۰ اسیر ائتلاف سعودی را آزاد کرد
🔹دور دوم مبادلهی اسرا بین حماس و رژیم صهیونی
🔹 ایران، گوگلیترین کشور دنیا: در آمار رسمی ۹۷.۵٪ جستجوهای اینترنتی ایرانیها ازطریق گوگل است
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
سیاست روز .pdf
20.62M
🇮🇷🇵🇸
🔰#سیاست_روز (نشریه تحلیلی تبیینی)
🍃🌹🍃
🔹ویژهنامه مروری بر جنایات #منافقین
از ابتدای شکل گیری تاکنون
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
🇮🇷🇵🇸
🔰التماس برای مذاکره!
🍃🌹🍃
🔹برای لحظاتی از منظر یک سیاستمدار و یا یک مقام مسؤل در آمریکا به فضای سیاسی و رسانهای حاکم بر جریان اصلاحات بنگرید. تصویر و یا برداشتی که به شما دست میدهد چیست؟ جریان رسانهای اصلاحات دو خط را به موازات هم دنبال میکنند. با سیاهنمایی حداکثری اعلام میکنند کشور در شرایط دشوار و سخت قرار گرفته و نکته دوم اینکه در چنین اوضاعی راهی جز مذاکره با آمریکا باقی نمانده است! به عنوان نمونه این جملات علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیسجمهور را از نظر بگذرانید: "اگر شرایط تغییر نکرده و اصلاح نشود با سرنوشتی همراه با کاهندگی روزافزون، ضعیف و تهی شدن از درون مواجه میشویم و این همان خواست بدخواهان تاریخی ایران است. ما به اصلاحات سخت اقتصادی، بهبود وضعیت اجتماعی، زیستن آسوده مردم در جامعه و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم". یا اینکه حسین مرعشی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی بیان کرده که "شرایط امروز ایران، مانند شرایط سال ۶۷ بعد از سقوط فاو است"!
🔹تصویر و برداشت بیرونی از حال و هوای جریان سیاسی اصلاحات و رسانههای منسوب به آنان، کسانی را نمایش میدهد که ولع و اشتیاق به مذاکره فکر و رفتار آنان را فراگرفته است.از این عجیبتر و تأسفبارتر اما آن است که این جریان فکری هرگز قصد ندارد از تاریخ و حتی آموزههای روابط بینالملل عبرت بیاموزند. در زمینه موضوع برجام بین ایران و آمریکاییها مذاکرات مستقیم صورت گرفت. حتی کار به قدم زدن دو نفره وزرای امور خارجه نیز کشیده شد. آخر سر در ۱۸ اردیبهشت سال۹۷ دولت آمریکا به صورت غیرقانونی و یکجانبه از توافق هستهای خارج شد و ضمن بازگرداندن تحریمهای گذشته، تحریمهای بیسابقه و جدید علیه ملت ایران وضع کرد.این در حالی بود که جمهوری اسلامی ایران یکسال ضمن اجرای کامل تعهدات خود، در توافق هستهای باقی ماند.
🔹بسیار طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در این شرایط، پیش شرط هرگونه مذاکره جدیدی را بازگشت آمریکا به توافق پیشین و اجرای تعهداتش موکول کند.به همین دلیل سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتگوی ویژه خبری ۲۵دیماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که "ما با دولت آمریکا در خصوص هستهای مذاکره نمیکنیم تا به برجام بازگردند؛فرمول برجام کماکان معتبر است و وجود دارد".
🔹بنابراین سخن بر سر امتناع و لزوم مذاکره نیست که نظام جمهوری اسلامی ایران همواره در ادوار مختلف بر اساس منافع ملی درباره آن تصمیمات مقتضی گرفته است؛ سخن بر سر این است که در پیش گرفتن چنین رفتارهایی از سوی جریان رسانهای اصلاحات که مملو از سیاهنمایی و ولع شدید به مذاکره است، کمترین منفعتی برای کشور تولید نمیکند.
✍🏼عزیز غضنفری
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️ سؤال ۵: چرا رهبری جلوی بعضی از اقدامات مسئولین را نمیگیرند؟
🍃🌹🍃
🔹پاسخ را از بیانات خود رهبر معظم انقلاب بخوانیم👇
یک مسئله، مسئلهی رهبری است؛ چیزی که در دنیا معمول نیست، در جمهوری اسلامی هست. ولایت فقیهی که امام بزرگوار ما معنا کردند، تعریف کردند، مطرح کردند و بعد پیاده کردند و بعد خود آن بزرگوار مظهر تام و تمام و کاملش بود - که هر کس ایشان را از نزدیک میشناخت، هرچه که میگذشت، خصوصیات برجسته و ممتاز این مرد بیشتر برای او آشکار میشد - یعنی یک مدیریت زنده و بالنده و پیشرونده. یک جملهای را امام بیان کردند: ولایت مطلقهی فقیه. یک عدهای با مغالطه خواستند این قضیه را به نحوی مشوب کنند و یک معنای غلط و تفسیر غلطی بدهند. گفتند معنای ولایت مطلقه این است که رهبری در نظام جمهوری اسلامی، مطلق از همهی قوانین است؛ مثل یک اسبِ مهار کنده شدهای، هر جا بخواهد، هر کار بخواهد، میتواند بکند. مسئله این نبود، این نیست. امام بزرگوار خودش از همه بیشتر به رعایت قوانین، به رعایت اصول، به رعایت مبانی، به رعایت جزئیات احکام شرعی مقید بود؛ و این وظیفهی رهبری است. در نظام جمهوری اسلامی، رهبری فقط تابع این نیست که کسی او را به خاطر اینکه شرائط را از دست داده، عزل کند؛ اگر این شرائط در او وجود نداشته باشد، خودش به خودی خود عزلشده است؛ این خیلی چیز مهمی است. رهبری یک مدیریت است؛ البته مدیریتِ اجرائی نیست. این اشکال و اشتباه هم در طول زمان، از اول انقلاب تا امروز، در بعضی از تبلیغات ادامه دارد. اینجور تلقی کنند که رهبری یک مدیریت اجرائی است؛ نه، مدیریت اجرائی، مشخص است. مدیریت اجرائی در بخش قوهی مجریه ضوابط مشخصی دارد، معلوم است، مسئولین معینی دارد؛ در قوهی قضائیه هم - که آن هم مدیریت اجرائی است - همین طور، هر کدام مسئولیتهائی دارند؛ قوهی مقننه هم که معلوم است. رهبری، ناظر بر اینهاست. به چه معنا؟ به این معنا که از حرکت کلی نظام مراقبت کند.
در واقع رهبری، یک مدیریت کلان ارزشی است. همین طور که اشاره کردم، گاهی اوقات فشارها، مضیقهها و ضرورتها، مدیریتهای گوناگون را به بعضی از انعطافهای غیر لازم یا غیر جائز وادار میکند؛ رهبری بایستی مراقب باشد، نگذارد چنین اتفاقی بیفتد. این مسئولیتِ بسیار سنگینی است. این مسئولیت، مسئولیت اجرائی نیست؛ دخالت در کارها هم نیست. حالا بعضیها دوست میدارند همین طور بگویند؛ فلان تصمیمها بدون نظر رهبری گرفته نمیشود. نه، اینطور نیست. مسئولین در بخشهای مختلف، مسئولیتهای مشخصی دارند. در بخش اقتصادی، در بخش سیاسی، در بخش دیپلماسی، نمایندگان مجلس در بخشهای خودشان، مسئولان قوهی قضائیه در بخش خودشان، مسئولیتهای مشخصی دارند. در همهی اینها رهبری نه میتواند دخالت کند، نه حق دارد دخالت کند، نه قادر است دخالت کند؛ اصلاً امکان ندارد. خیلی از تصمیمهای اقتصادی ممکن است گرفته شود، رهبری قبول هم نداشته باشد، اما دخالت نمیکند؛ مسئولینی دارد، مسئولینش باید عمل کنند. بله، آنجائی که اتخاذ یک سیاستی منتهی خواهد شد به کج شدن راه انقلاب، رهبری مسئولیت پیدا میکند. در تصمیم و عملِ رهبری باید عقلانیت در خدمت اصول قرار بگیرد، واقعبینی در خدمت آرمانگرائیها قرار بگیرد.
در قضیهی هستهای، در آن دورهی اول که تلاطمهائی بود، بعضاً اقدامهائی انجام میگرفت که شاید مطلوب نبود. من آنجا در سخنرانی عمومی گفتم اگر چنانچه این کارها انجام نگیرد، خودم وارد میشوم. و همین هم شد. این معنای رهبری است؛ این یک چیزی است که از اسلام گرفته شده است؛ یک نکتهی مثبتی است در نظام اسلامی.
دستگاههای گوناگون - قوهی قضائیه، قوهی مجریه، قوهی مقننه - مثل همهی دنیا، کارهای موظف قانونی خودشان را دارند انجام میدهند، با اختیارات کاملی که در قانون اساسی معین شده؛ اما حرکت کلان و کلی نظام اسلامی به سمت آن آرمانها باید منحرف نشود؛ اگر منحرف شد، باید گریبان رهبری را گرفت، او را بایستی مسئول دانست؛ او مسئول است که نگذارد. البته این مسئله، مثالهای زیادی دارد؛ چون وقت کم است، به یکی از آنها اشارهی مختصری میکنم.
مسئلهی روابط با آمریکا، که در این چند سال چه کارها کردند، چه تلاشها کردند، در دورههای مختلفِ دولتهای گوناگون، تحت تأثیر عوامل مختلف. خب، این به حرکت عمومی نظام ضرر میزد، فایدهای هم برای وضع معیشت و زندگی مردم نداشت. اینجا ممانعت شد. و مسائل گوناگونی از این قبیل هست. ۱۳۹۰/۰۷/۲۴
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir