✍️ اگر معامله ای انجام دادید و در قبالش از خریدار چک صیادی دریافت کردید ولی خریدار چک را در سامانه ثبت نمی کند، باید توجه نمایید که الزام خریدار به ثبت چک در سامانه، در دادگاه قابل استماع نیست. چون این چک فاقد وصف تجاری هست وصرفا یک سند مدنی محسوب می شود، فروشنده می تواند دادخواست مطالبه وجه به استناد سند مدنی(چک) مطرح نماید.
#نکته_حقوقی #قانون #حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
‼️ فوری
⬅️ نتایج آزمون وکالت ۱۴۰۲ اعلام شد
جهت ورود به درگاه اعلام نتایج و مشاهده
https://result2.sanjesh.org/RSEmp/EmpResultvokala_eskoda140206/140206
┏━━⚖💎⚖━━━━━
✅ ویژه متقاضیان آزمون وکالت کانون وکلا 👇⚖️💯
🆔 https://eitaa.com/joinchat/790692086C99d5a1a327
┗━━━━━━⚖💎⚖━
🔸🔹قبل از انجام هر معامله مِلکی به نکات زیر توجه نمایید🔻🔻
🚫در حین معامله نیز بسیار هوشیار بوده و به صِرفِ خرید و فروش راضی به پذیرش هر شرایطی نشوید.🚫
🔹از معامله املاکی که مدارک آنها ناقص است یا قرار است در زمان خاصی پس از عقد قرار دارد قولنامهای، بدست بنگاه برسد جدا خودداری فرمایید افراد سودجو میتوانند با دلیل تراشیهای گوناگون ملک را به چند نفر به همین طریق بفروشند و تنها از قولنامههای نوشته شده مبالغ کلان به جیب بزنند.
🔹حتی الامکان سعی کنید املاک مورد معامله سنددار باشند در شرایطی که ناچار به معامله املاک قولنامهای هستید تمامی شرایط ملک را به دقت قید نموده و قبل از معامله از افراد ساکن در نزدیکی ملک راجع به صاحب ملک اطلاعات کامل کسب کنید.
🔹حتما بررسی کنید که ملک در مالکیت صاحب ملک باشد و در رهن بانک یا در گرو کلانتری و دادگستری و سایر ارگانها و نهادها نباشد.
🔹اگر طی معامله اسنادی مانند چک و سفته و یا پول نقد نزد بنگاه به امانت گذاشته میشود به طور کامل در قرارداد ذکر شود و مدت زمان امانت و شرایط باز پسدهی نیز با آنچه شما پذیرفتهاید مطابقت داشته باشد. بسیار دیده شده افراد موارد قرارداد را به دقت مطالعه ننمودهاند و مجبور به بازپرداخت ضررهای کلان شدهاند.
🔹از پذیرفتن قراردادهایی که در آینده مهر میشوند یا صحت مدارک طرف معامله تایید نشده است جدا خودداری نمایید.
🔹از تمامی چکها، سفتهها و اسنادی که در طی معامله بین طرفین رد و بدل میشوند کپی تهیه فرمایید. این مورد از اهمیت خاصی برخوردار است پس آن را جدی بگیرید.
🔹حتما هنگام معامله دو نفر شاهد به همراه داشته باشید.
🔹از امضای سند بدون حضور طرف معامله و فقط در حضور نماینده بنگاه و شاهد جدا خودداری نمایید.
🔹در معامله با افرادی که دچار بیماریهای مشهود ذهنی- روحی هستند یا از کهولت سن برخوردارند دقت مضاعف به خرج داده و شرایط را کاملا بررسی فرمایید.
🔹به شرایط فسخ معامله توجه ویژه نشان داده و هر شرطی را امضا ننمایید.
🔹در هنگام رهن و اجاره طرفین کاستیها و کمبودهای ساختمان را دقیقا در قرارداد ذکر نموده و از امضای طرف مقابل و پذیرش او اطمینان حاصل فرمایند.
🔹از قرار دادن مدارک شخصی خود حتی به مدت کوتاه در بنگاه بدون حضور خودتان جدا پرهیز کنید.
🔹حتما در سند قید شود که اگر فروشنده ملک را به فرد سومی واگذار نموده یا ملک معارض داشته باشد جبران خسارت توسط چه کسی و در چه بازه زمانی انجام می شود.
#نکته_حقوقی #قانون #حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
#تفاوت_قاضی_دادستان_بازپرس_و_دادیار
۱-دادستان مقام تعقیب جرم است و رئیس اداری دادسرا می باشد و پرونده ها را ارجاع میکند و فقط بر دادیار ریاست قضایی دارد چرا که دادیار نماینده ایشان است و نمی تواند با نظر دادستان مخالفت کند و بقول عامیانه جرایم سبک به ایشان ارجاع میشود اما بازرپس استقلال قضایی دارد و جرایم سنگین به ایشان ارجاع میشه .
۲- دادستان مدعی العموم است و به نوعی وکیل مردم است
و مقابل قاضی دادگاه طرح دعوا می کند و عدالت نیست خودش هم مدعی جرم باشد و هم تحقیق کند و باید پرونده را به بازپرس بدهد اما در جرایم سبک میتواند خودش رسیدگی کند یا به نماینده اش دادیار ارجاع دهد .
۳- بازپرس قاضی تحقیق است و به نوعی می تواند جلوی نظر دادستان ایستادگی کند و نماینده دادستان نیست بلکه پرونده را برای قاضی آماده می کند و اعلام می کند جرمی واقع شده یا خیر؟
۴- قاضی دادگاه که حکم اصلی را می دهد بین دادستان و بازپرس رفع اختلاف میکند .
✳️✅✳️✅✳️✅✳️
https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلنگر
آسوده باش،حالم خوب است
فقط در حیرتم
که از چه هوای رفتن جای دور
هی دل بی قرارم را پی آن پرنده می خواند...
کانال مجمع حقوقی ایران 😉⚖️👇
🆔 @Majmahoghoghiiran
کانال دانشکده حقوق 👩🎓👨🎓😉👇
🆔 @DaneshkadeHoghoogh
☑️ موانعی که باعث می شود ورثه از ماترک محروم بماند که طبق قانون عبارتند از :
🟥قتل: کسی که مورث (ارث دهنده) خود را عمداً بکشد از ارث او ممنوع است.
🟩 لعان: بعد از لعان، زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند و همچنین فرزندی که به سبب انکار او لعان واقع شده از پدر و پدر از او ارث نمی برد.( لعان یعنی زوج، زوجه دائـمی خود را که با او نزدیکی نموده است به زنا نسـبت دهد و دعوای مشاهده آن را کند.
🟪کفر: وارث کافر از مورث خود ارث نمی برد و بالعکس وارث مسلمان از مورث کافر خود ارث می برد و نیز مانع از ارث بردن ورثه دیگر هرگاه کافر هستند می شود اگرچه آنان نزدیکتر به متوفی باشند.
🟨ولادت از زنا: نـسب از موجبات ارث است ولی زمـانی که ناشی از زنا نباشد. ولی اگر حرمـت رابطه ای که طفـل ثمـره آن است نسـبت به یکی از ابوین ثابت و نسبت به دیگری بواسطه اکراه یا شبهه زنا نباشد طفل فقط از این طرف و اقوام او ارث می برد و بالعکس.
#موانع_ارث #نکته_حقوقی #حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
✅در رحم اجاره ای مادر واقعی کیست؟‼️
🔷 مادر این جنین فردی است که اهدا کننده تخمک بوده و نقش بیولوژیکی را در ایجاد جنین داشته است.
🔷در نتیجه پس از تولد نوزاد، شخص حمل کننده جنین هیچگونه حقی بر وی نخواهد داشت و بلافاصله پس از تولد باید نوزاد را در اختیار پدر و مادر واقعی قرار دهد .
🔷شخص حمل كننده جنين حق ملاقات با نوزاد را نیز نخواهد داشت.
#نکته_حقوقی #حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
☑️ مجازات تکمیلی....:
🟥این مجازات اختیاری هست←عکس مجازات تبعی که اجباری هست.
🟪وقتی اختیاری هست←قاضی دادگاه بایست نوع این مجازات و میزان این مجازات را تعیین نماید
🟨این مجازات منفردا مورد حکم قرار نمیگیرد ←بلکه تکمیل کننده مجازات اصلی هست.پس هرگاه مجازات اصلی ساقط شود ←مجازات تکمیلی هم ساقط میشود
🟧این مجازات مختص اشخاص حقیقی هست نه حقوقی.
🟩این مجازات در کلیه مجازات های تعزیری اعم از حبس یا غیر حبس و حد و قصاص امکان اعمال دارند به جز← در محکومیت در دیه منتفی هست
🟦جرایم تعزیری چه عمدی چه غیر عمدی امکان اعمال مجازات تکمیلی وجود دارد.
🟫بندهای پانزده گانه مقرر در ماده ۲۳ جنبه ← حصری دارد. این ۱۵ بند حفظ کنید.
⬛️مدت این مجازات←حداکثر دو سال
#حقوقی #قانون #مطلب_حقوقی #مجازات
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
همه چیز درباره حق سرقفلی
🔸سرقفلی حقی است معنوی که تاجر برای تقدم در اجارهٔ محل و ادامهٔ تجارت درمحل کار خود دارد؛ و جزء اموال غیرمنقول تبعی است.
🔹سرقفلی دارایی نامشهودی که در نتیجه اکتساب یک شرکت توسط شرکت دیگر به قیمتی بیشتر از ارزش واقعی ایجادشده، سرقفلی گفته میشود. ارزش برند شرکت، مشتریان وفادار زیاد، روابط خوب با مشتریان، روابط خوب با کارکنان و هر نوع اختراع، حق کپیرایت یا تکنولوژی اختصاصی، نشاندهنده سرقفلی است. سرقفلی بهعنوان دارایی نامشهود در نظر گرفته میشود، زیرا یک دارایی فیزیکی مثل ساختمان یا تجهیزات نیست. حساب سرقفلی در ترازنامه، در بخش داراییهای شرکت، منعکس میشود.
🔸مبنای این حق مالی بر این پایه استوار است که موسسات تجارتی بیشتر اوقات در ساختمانهایی ساخته میشوند که مالکیت آنها متعلق به دیگران است، و این ارزش را باید سوایِ ارزشِ مادیِ آن ملک، و متعلق به کسی دانست که آن را به وجود آوردهاست. از سوی دیگر ادامهٔ فعالیت تاجر که آن را میتوان به هر پیشه خدماتی یا حتی تولیدی نیز تسری داد تا حد زیادی مستلزم استقرار او در مکان اولیه است.
🔹این حق به صاحب آن اجازه میدهد ثمرهٔ فعالیت خود را از مالک یا کسی که پس از او قصد اجاره محل را دارد دریافت کند، و همچنین اختیارِتامِ مالک برایبیرونکردنِ مستأجر را ازبین میبرد.
🔸سرقفلی دو معنای حقوقی متفاوت دارد. این عبارت میتواند به کالا یا اشتهار یک نام تجاری و شهرت عالی شرکتی اشاره داشته باشد که مزایای رقابتی مهمی را فراهم میکند. در این حالت یعنی مؤسسه داراییهای مهم ولی نامشهودی دارد که در ترازنامه گزارش داده نشدهاست. در معنای دوم، مؤسسه ممکن است برای خرید سرقفلیای که در طول سالها به وسیلهٔ سازمان دیگری ایجاد شدهاست، مبلغی نقد بپردازد. تنها سرقفلی خریداری شده در بخش دارایی در ترازنامه گزارش میشود.
🟥ماهیت حقوقی سرقفلی
🔸حق سرقفلی در قوانین سال ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ ایران ماهیتی متمایز یافتهاست. بر مبنای قانون موجر و مستأجر سال ۵۶ عقد اجاره اماکن تجاری، به انقضای مدت خاتمه نیافته و موجر تنها در برخی موارد حق تخلیه را داراست. سرقفلی در این قانون با هیچیک از قواعد حقوق قابل توجیه نمیباشد. اما در قانون سال ۱۳۷۶ وضع متفاوت است. در قانون اخیر، سرقفلی با پرداخت مبلغی جهت تمدید متمادی قرارداد اجاره بر طبق شرایط گذشتهاست. همچنین در این قانون مستأجر میتواند جهت اسقاط حقوق خود و تخلیه پیش از انقضای قرارداد، مبلغی تحت عنوان سرقفلی از موجر اخذ کند.
🔹قراردادهای اجاره که قبل از سال ۱۳۷۶ تنظیم شدهاند، مشمول قانون موجر و مستأجر ۱۳۵۶ میباشند.
قانون روابط موجر و مستأجر ۱۳۵۶ ماده ۲۸
🔸در مواردی که حکم تخلیه عین مستاجره با پرداخت حق کسب یا پیشه یا تجارت صادر و قطعی میشود موجر مکلف است ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی وجه معینه را در صندوق دادگستری تودیع یا ترتیب پرداخت آن را به مستأجر بدهد والا حکم مزبور ملغیالاثر خواهد بود مگر اینکه طرفین به مدت بیشتری توافق کرده باشند. در سایر موارد نیز هرگاه موجر ظرفیکسال از تاریخ ابلاغ حکم قطعی تقاضای صدور اجرائیه ننماید حکم صادرشده ملغیالاثر است. مگر اینکه بین موجر و مستأجر برای تأخیر تخلیه توافق شده باشد.
🔹حکمی که با توجه به ماده ۲۸ قانون موجر و مستأجر ۱۳۵۶ ملغی الاثر شده، با ملغیالاثر شدن حکم، مبانی آن نیز کانلم یکن تلقی میشود. فلسفه ملغیالاثر شدن رأی و لزوم تجدید عرض حال رعایت مصلحت مستأجر توسط قانونگذار بهمنظور تعیین حقوق کسب و پیشه و تجارت عادلانه و متناسب با نرخ روز بودهاست؛ و دادگاه میبایست میزان سرقفلی به نرخ عادله روز را تعیین کند.
#سر_قفلی #نظم #حقوقی #مطلب_حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
🌿احاله در چه مواردی رخ میدهد؟؟؟
(مواد ۴۱۸-۴۱۹-۴۲۰ آدک)
🟠متهم یا بیشتر متهمان در حوزه
دادگاه دیگری اقامت داشته باشند.
🟠محل وقوع جرم از دادگاه صالح
دور باشد به نحوی که دادگاه دیگر
به علت نزدیک بودن به محل وقوع
آن آسانتر بتواند به موضوع رسیدگی
نمایید.
.
🟡احاله در حوزههای قضایی "یک
استان"
🔵به درخواست دادستان یا رییس
حوزه قضایی مبدا + موافقت شعبه
اول دادگاه تجدیدنظر استان
.
🔻نکته : در "هرمرحله" از رسیدگی
کیفری امکان پذیر است.
🟣احاله از حوزه قضایی "یک
استان به استان دیگر"
🟩به درخواست دادستان
یا رییس حوزه قضایی مبدا +
موافقت دیوان عالی کشور
#احاله #نکته_حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
✨شرح نهج البلاغة :
🍃أوحَى اللّه تعالى إلى بعضِ أنبيائهِ: أ تَدرِي لِمَ رَزَقتُ الأحمَقَ؟ قالَ:لا، قال: لِيَعلَمَ العاقِلُ أنّ طَلَبَ الرِّزقِ لَيسَ بِالاحتِيالِ .
🌟خداوند متعال به يكى از پيامبران خود وحى فرمود كه: آيا مى دانى چرا احمق را روزى مى دهم؟ عرض كرد: نه. فرمود: تا خردمند بفهمد كه روزى با چاره انديشى به دست نمى آيد‼️
📚( شرح نهج البلاغة : ۳/۱۶۰ )
#نکته_حقوقی #حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
✅ آیا میدانید؟
✍️ هرگاه صفت خاصي در یکی از طرفین نكاح، شرط شده باشد:
مثلا پزشک بودن زن
پولدار بودن مرد
💎بعد از عقد نكاح معلوم شود که او فاقد وصف مقصود بوده، برای طرف مقابل (به علت خيار تدليس)حق فسخ نکاح خواهد بود.
❌اين حق فسخ، فوری است و اگر طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع، نکاح را فسخ نکند حق او ساقط خواهد شد.
#نکته_حقوقی #حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖➖
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7