💥💥💥💥۱۴ نکته مهم و کاربردی امور حسبی
۱ـ ﺍﻣﻮﺭ ﺣﺴﺒﯽ ﺍﻣﻮﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﻫﺎ ﻣﮑﻠﻔﻨﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﻭ ﺗﺼﻤﯿﻤﯽ ﺍﺗﺨﺎﺫ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺭﺳﯿﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻫﺎ ﻣﺘﻮﻗﻒ ﺑﺮ ﻭﻗﻮﻉ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﻭ ﻣﻨﺎﺯﻋﻪ ﺑﯿﻦ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﻭ ﺍﻗﺎﻣﻪ ﺩﻋﻮﯼ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﺁﻥ ﻫﺎ ﺑﺎﺷﺪ.
۲ـ رسیدگی به امور حسبی حسب مورد در یکی از دادگاه های عمومی حقوقی،دادگاه خانواده،شورای حل اختلاف صورت می گیرد.
۳ـ تصمیمات دادگاه در امور حسبی قابل تجدید نظر و فرجام نیست جز آچه در قانون تصریح شده است.
۴ـ اموال غیر منقول صغیر فروخته نخواهد شد مگر با رعایت غبطه ی او و تصویب دادستان.
۵ـ اقدام مامورین کنسولی در تعیین امین برای ایرانی خارج از کشور بعد از تنفیذ دادگاه شهرستان تهران قطعی می گردد.
۶- پس از گذشت دو سال از آخرین خبر غایب،ورثه ی او می توانند از دادگاه درخواست کنند که دارایی غایب را به تصرف آنها داده شود.
۷- دادگاه صالح در رسیدگی به دعاوی راجع به ترکه متوفی تا زمانی که ترکه تقسیم نشده در دادگاهی که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران در آن محل بوده است، می باشد ؛ بعد از تقسیم ترکه در محل اقامت وراث.
۸- مقصود از تحریر ترکه عبارت است از تعیین مقدار ترکه و دیون متوفی.
۹- منظور از رد ترکه عبارت است از،عدم پذیرش ترکه از سوی وراث؛که ظرف مدت یکماه باید به عمل آید.
۱۰- تصفیه ترکه عبارت است از تعیین دیون ترکه و حقوق بر عهده متوفی و پرداخت آنها و اخراج مورد وصیت از ماترک.
۱۱- وصیت خودنوشت در صورتی معتبر است که تمام آن به خط موصی نوشته شده باشد و دارای تاریخ(روز،ماه،سال) به خط موصی باشد و به امضای او رسیده باشد.
۱۲- اولیای خاص عبارتند از:پدر،جدپدری و وصی منصوب از طرف آنان.
۱۳- در امور حسبی، دادرس در تمام مواقع رسیدگی موظف است دلایل را قبول کند.
۱۴- ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩﯼ ﮐﻪ ﺗﺼﻤﯿﻤﺎﺕ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺑﻼﻍ ﺷﻮﺩ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺍﺑﻼﻍ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﺁﺋﯿﻦ ﺩﺍﺩﺭﺳﯽ ﻣﺪﻧﯽ ﺍﺳﺖ
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
سرقت رفتن گوشی
چنانچه گوشی شما به سرقت رفت صرف نظر از اینکه گوشی برای شما ارزشمند هست یا نه حتماً به کلانتری مراجعه کنید و یا با ۱۱۰ تماس بگیرید و نسبت به انسداد سیم کارت خود نیز اقدام نمایید.
چرا که بعداً در صورت هرگونه سوء استفاده از خط شما و یا نرم افزار های گوشیتان ممکن است تحت تعقیب قضایی قرار گیرید لذا در آن صورت، صورتجلسه ۱۱۰ و یا شماره ثبت شکایت در مرجع انتظامی بهترین دلیل برای جلوگیری از عواقب بعدی خواهد بود.
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
❌❌مجازات قسم دروغ❌❌
آیا میدانید مجازات قسم دروغ چیست؟
🔻قسم و شهادت دروغ و افشای سر از جرائمی هستند که قانونگذار در قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده(کتاب پنجم) به آن اشاره کرده و برای آنها مجازات تعیین کرده است. در ماده 649 و 650 این قانون آمده است:
🔹ماده ۶۴۹: هرکس در دعوای حقوقی یا جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد.
🔹ماده ۶۵۰: هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
تبصره: مجازات مذکور در این ماده علاوه بر مجازاتی است که در باب حدود و قصاص و دیات برای شهادت دروغ ذکر گردیده است.
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
✴️منظور از سختی کار چیست ؟
☣تعریف مشاغل سخت و زیان آور، مطابق تبصره 2 اصلاحی ماده 76 قانون تامین اجتماعی موجب این تبصره: « کارهای سخت و زیان آور، کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن، بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و غیره، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل، کاهش یا حذف نمود. »
🔸بنابراین، با توجه به این ماده، برخی مشاغل، به دلیل وجود یک سری عوامل فیزیکی و شیمیایی و نظیر آن، فشارهای جسمی یا روانی خارج از حد طبیعی را بر کارگران، وارد کرده که با عوارض و بیماری هایی برای آنها همراه می باشد. اعم از اینکه بتوان با اقدامات فنی، ایمنی و بهداشتی، آن عوامل را حذف کرد و یا کاهش داد.
🔸کار در معدن، مراکز روان درمانی، مشاغل درگیر با تجهیزات دارای ارتعاش و اشعه، مراکز با آلودگی صوتی بالا و زندان ها و ندامتگاه ها، مثال ها و نمونه هایی از مشاغل سخت و زیان آوری بوده که مطابق تعریف قانون گذار در تبصره فوق الذکر می باشد.
🔸از آنجا که مشاغل سخت و زیان آور، با فشاری فراتر از فشارهای مشاغل نرمال، بر کارگران، همراه بوده، قانون گذار، به منظور جبران این فشارها و عوارض، مزایای خاص و متفاوتی از مزایای پیش بینی شده برای سایر کارگران در قانون کار را برای کارگران این مشاغل، در نظر گرفته است که مجموع این مزایا، تحت عنوان سختی کار، شناخته می شوند.
🔖 این مزایا، به شرح زیر می باشند:
🔸ساعت کار کارگران این مشاغل، حداکثر 6 ساعت در روز و مجموعا، 36 ساعت در هفته بوده که در مقایسه با ساعت کار قانون کار، برای سایر کارگران، کمتر می باشد.
🔸مرخصی سالانه کارگران در این نوع از کارها، 5 هفته است.
🔸بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان آور، با 20 سال متوالی یا 25 سال متناوب سابقه کار در این مشاغل، امکان پذیر بوده و نیاز به رعایت شرط سنی نمی باشد. ضمنا، هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در این کارها، معادل یک و نیم سال، محاسبه می گردد. بنابراین، درصورتی که برای کارگری، 10 سال بیمه رد شود، این کارگر، دارای 15 سال سابقه بیمه خواهد بود.
☣چگونه بفهمیم سختی کار داریم؟
🔸طبق قانون جدید 1401، در هر مورد، کارگر متقاضی، باید درخواست خود را ثبت و آن را برای کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان آور استانی، ارسال کرده تا مورد بررسی قرار گرفته و سپس، با اظهارنظر کارشناسان مربوطه، وضعیت شغلی متقاضی، از حیث سخت و زیان آور بودن و تعلق سختی کار به آن، مشخص گردد.
🔸در صورتی که نظر کمیته مزبور، بر سخت و زیان آور بودن شغل مورد درخواست متقاضی باشد، سختی کار، به متقاضی، تعلق گرفته و در غیر این صورت، درخواست فرد، رد خواهد شد. البته، این رای، قابل اعتراض در کمیته تجدیدنظر مشاغل سخت و زیان آور استانی و سپس، شورای عالی حفاظت فنی می باشد
📌 آدرس سامانه مشاغل سخت و زیان آور
sakht.mcls.gov.ir
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
تفاوت بطلان و ابطال
🔻دعوای بطلان ناظر است به مواردی مثل مواد 353-348 قانون مدنی و مواردی که معامله شرایط صحت را فاقد بوده و از این جهت باطل می باشد .
خواسته ابطال مربوط به مواردی است که معامله به لحاظ فضولی یا معامله افراد غیر رشید موضوع ماده 1214 قانون مدنی مورد تنفیذ قرار نمی گیرد و ابطال می شود .و به تعبیر دیگر معاملات یا قابل بطلانند یا قابل ابطال.
🔹دعوای ابطال به اقدام قضایی دادگاه بر بطلان و اعلام بطلان معامله گفته می شود.
🔹دادگاه صالح
اگر دعوایی به خواسته مزبور مربوط به معامله مال غیر منقول باشد، دادگاه محل وقوع مال غیر منقول صالح است.
اگر دعوا راجع به مال منقول باشد هریک از 3 دادگاه محل اقامت خوانده،محل انجام تعهد ،محل وقوع عقد صالح به رسیدگی هستند.
🔹خواندگان چه کسانی هستند؟
علاوه بر طرف معامله ، خوانده واقع شدن مالک رسمی و ناقلین در بعضی اشکال دعوا لازم است مثلا" در دعوای صدور حکم بر ابطال معامله به جهت فضولی بودن خریدار متوجه می شود فروشنده مال غیر را به او فروخته است علاوه بر طرف معامله ،مالک اصلی هم باید خوانده قرار گیرد، زیرا چه بسا آن معامله را مالک اصلی تنفیذ نماید و عقد صحیح و دعوا رد شود چون در هر حال این رای می تواند بر حقوق مالک اصلی تاثیر گذارباشد. نظر مخالف می تواند بر عدم ضرورت خوانده قرار گرفتن آن ها باشد و استدلال می شود اگر بعداً مدعی حقی پیدا شود می تواند اعتراض ثالث نماید.
🔹مالی بودن خواسته
دعوا به خواسته یاد شده مالی است پس:
اگر دعوا راجع به مال غیر منقول باشد بر اساس ارزش معاملاتی آن ابطال تمبر می شود .
🔹چنان چه دعوا راجع به مال منقول باشد براساس تقویم خواهان وفق مواد 61 تا 63 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب سال 1379 هزینه دادرسی پرداخت می گردد و در هر حال تقویم خواهان برای تجدید نظر خواهی ملاک عمل قرار می گیرد.
🔹مدافعات خوانده
خوانده اصل قرارداد و جهت بطلان را می پذیرد.
در این صورت دادرسی انجام و انشاء رای می شود.
خوانده اصل قرارداد را می پذیرد ولی بطلان را قبول نمی کند.
که دادگاه به جهات بطلان رسیدگی و ا تخاذ تصمیم می نماید.
🔹خوانده اصل قرارداد را منکر و یا مدعی جعل آن می شود.
در اینجا دادگاه باید ابتدا به ادعای جعل و وجودیا عدم وجود عقد وقرارداد رسیدگی نماید. زیرا صدور حکم دادگاه بر بطلان یک معامله ،دلالت ضمنی بر وجود معامله داشته باشد ومی تواند آثار و تبعات فراوانی داشته باشد.
برای مثال وقتی خواهان به ادعای وجود شرط مبطل تقاضای صدور حکم بربطلان معامله خرید اتومبیل متعلق به خوانده، که بر اساس آن، تصریح به پرداخت نیمی از ثمن هم شده است را می نماید و خوانده منکر وجود قرارداد شده آن را جعلی اعلام می کند، نمی توان با این استدلال که با اعلام بطلان، معامله از بین می رود و نتیجه ای ندارد دفاع خوانده را نادیده گرفت. زیرا در صورت صدور چنین حکمی خواهان می تواند متعاقباً به اعتبار حکم قطعی صادره طرح دعوا نموده و ثمن پرداختی و خسارات خود ناشی از معامله باطل را مطالبه کند و این در حالی است که دعوای بطلان از جهت وجود قرارداد واجد آثار قطعی است و در دعوای مطالبه ثمن و خسارات نمی توان بر خلاف آن حکم ،وقوع عقد و قرارداد را منتفی دانست. زیرا اعتبار امر محکوم بها حاکم است.
🔻دادگاه، حسب مورد،جهت بطلان مدعای خواهان را بررسی نموده ،عند الزوم با تحقیق از گواهان خواهان و مطلعین ،بررسی اسناد مربوط و غیره به دعوا زسیدگی نموده و در صورت احراز ورود دعوی ،حکم بر بطلان معامله با استنادد به مواد مربوط صادر و اعلام می نماید.
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
مفهوم شب #یلدا
یلدا از دو بخش #یل
به اضافه #دا تشکیل شده است
#یل + #دا = یلدا
در زبان لری که از بازمانده های
زبان هخامنشیان است
#یل را به معنای بزرگ دانند
و به مادر #دا گویند
هخامنشیان اعتقاد داشتند
که شب اول زمستان
دانه های گیاهان در زیر
خاک جوانه میزنند
و شروع به روییدن میکنند
و به همین سبب
اولین ماه زمستان را دی
می گویند
پس یلدا به معنی رویش و زایش است
یلدا = رویش بزرگ
پیشاپیش یلداتون مبارک
🆔 @Majmahoghoghiiran
✴️ رجوع از مهریه چیست؟
☣زوجه ممکن است به دلایل مختلف مهریه یا همان حق مالی اش را به زوج ببخشد چون نسبت به آن مالکیت مطلق دارد اما در بعضی مواقع هم ممکن است از این کار خودش پشیمان شود و دنبال راهی باشد تا بتواند به آن چه بخشیده رجوع کند . اگر زوجه بتواند دوباره مالک مهریه بشود که قبلا آن را بخشیده بود ، به این اتفاق رجوع به مهریه بخشیده شده می گویند .
☣به طور کلی مهریه به سه صورت به زوج بخشیده می شود که عبارت است از :
🔸بخشیدن مهریه به صورت هبه غیرمعوض .
🔸بخشیدن مهریه به صورت هبه معوض .
🔸بخشیدن مهریه به صورت ابراء .
🔸"هبه غیرمعوض" یعنی؛ این که زن بدون هیچ چشم داشتی و بدون این که در مقابل بخشیدن مهریه اش چیزی از شوهرش گرفته باشد مهریه اش را به او می بخشد .
🔸"هبه معوض "یعنی؛ بخشیدن مهریه در مقابل چیزی که می تواند آن چیز ، انجام دادن یا انجام ندادن کاری باشد ، مثلا زوجه در عوض موافقت زوج با طلاق ، تمام یا قسمتی از مهریه خود را می بخشد که طلاق خلع یکی از این نوع بخشش مهریه است .
🔸در " طلاق خلع " زن در مقابل دادن مالی به شوهر که معادل یا بیشتر از مهریه است رضایت شوهر به طلاق را دریافت می کند اما اگر پشیمان شود در مدت عده می تواند به آن چه به شوهر بخشیده رجوع کند و در عوض شوهر هم حق رجوع به زن را خواهد داشت . اما ابراء آن است که زن ذمه شوهر را نسبت به مهریه ساقط کند . یعنی بگوید چیزی از حق من بعنوان مهریه به گردن تو نیست و بریء الذمه هستی (اسقاط دین) که در این صورت دیگر زن هیچ حقی نسبت به مهریه و بازگشت
به آن نخواهد داشت .
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
❗️#نکته_حقوقی ❗️
هر گاه از کسی طلبی دارید و برای وصول آن چک دریافت میکنید، چک رو به تاریخ روز تنظیم کنید❗️
تا از امکان مطالبه ی آن از طریق کیفری و عدم نیاز به پرداخت هزینه دادرسی بهره مند بشید.✅
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
#انگیزشی
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
✍🏻نیایش صبح گاهی
ﺧﺪﺍﯾﺎ !!!
ﻣﻦ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﻤﯽ ﺑﯿﻨﻢ ، ﺁﯾﻨﺪﻩ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ .
ﻭﻟﯽ ﺁﺳﻮﺩﻩ ﺍﻡ ؛ ﭼﻮﻥ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﻢ
ﻭ ﺗﻮ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺭﺍ
ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ !!!
ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﻤﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻧﻢ ،
ﻋﺸﻖ ﺣﻘﯿﻘﯽ ،،،
ﺳﻼﻣﺘﯽ ،،،
ﺁﺭﺍﻣﺶ ،،،
ﻭ ﻧﯿﮑﺒﺨﺘﯽ ،،،
ﺁﺭﺯﻭ ﺩﺍﺭﻡ .
ﺧﺪﺍﯾﺎ ﻋﻄﺎ ﮐﻦ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﺮ ﺁنچه ﺑﺮﺍﯾﺸﺎﻥ ﺧﯿﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﻟﺸﺎﻥ ﺭﺍ
ﻟﺒﺮﯾﺰ ﮐﻦ ﺍﺯ ﺷﺎﺩﯼ ﻭ ﻟﺒﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﮔﻞ ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺷﮑﻮﻓﺎ ﮐﻦ .
ﺁﻣﯿﻦ ﺍﯼ ﻣﻬﺮﺑﺎﺗﺮﯾﻦ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﺎﻥ
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره طنز از حاج آقای قرائتی از مرحوم آیت الله بروجردی😅😅
اون تنبک نیستا😂🤣😅😂😁😁😃😄😁😂
#حقوقی #مطلب_حقوقی #قانون
〰〰〰〰〰〰〰
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7