❗️ وجود عبارات «غیر عربی» در قرآن!
آیا در قرآن واژه ها و عبارات «غیر عربی» به کار رفته است؟ آیا این امر نقصی برای قرآن محسوب نمی شود؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
در لغت عرب واژه هايى وجود دارد كه ريشه عربى نداشته و از لغت هاى مجاور گرفته شده، و اين يك امر طبيعى به شمار مى رود و در تمامى زبان هاى زنده و گذشته بر اثر مجاورت و رفت و آمدها، لغات نيز داد و ستد مى شدند.
قرآن نيز كه يك سخن عربى كامل است، از اين جهت جدا نيست و واژه هاى غير عربى كه ريشه عربى ندارند ولى شكل عربى به خود گرفته، در آن وجود دارد.
برخى واژه هاى غير عربى كه معرّب شده و در قرآن آمده عبارتند از: 1. اباريق، جمع ابريق، معرَّب: آب ريز، 2. أكواب، جمع كوب: فنجان، كوزه، 3. أرائک، جمع أريكه: تخت، و ... .
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0418348
#قرآن #عربی #زبان #فارسی
#ترکی #آرامی #رومی
___________
⁉️ تبيين آیات متشابه قرآن راجع به «اعضاء و جوارح» خداوند؟!
آیات متشابه قرآن راجع به انتساب دست،پا، صورت، چشم و... برای خداوند چگونه تبيين می شوند؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«اشاعره» مى پندارند كه خداوند داراى اعضا و جوارح است؛ دست، پا، صورت و چشم دارد و به آياتى تمسّک جسته اند كه در آنها واژه هاى «يد، وجه، عين و ساق» به كار رفته است. ولى در اين آيه ها دليلى بر پندار اشاعره وجود ندارد؛ زيرا عبارت «غُلِّ يَدْ» كنايه از عجز و ناتوانى است، در مقابل «بَسْطِ يَدْ» كه كنايه از قدرت و توانايى است و در استعمال رايج عرب با همين معنا به كار مى رود. همچنین عين، در آیات قرآن به معناي عنايت خاصّ است. در واقع مقصود در تمامی این آیات، معنی کنایی است.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0418344
#قرآن #آیات_متشابه
#اعضا #اعضای_بدن #یدالله
#دست #چشم #اشاعره
#دست_خدا #وجه_الله
___________
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹وصيّت عهديه
🔹وصيّت تمليكيّه
🔹وصیت به فروش اعضاء بعد از فوت
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه وصیت کردن":
http://mk6.ir/BoAhJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸«جمود» در تفسیر قرآن و روایات
🔸تفاوت «تفسير به رأى» با «تفسیر به عقل»
🔸«تفسير به رأى» در میان دانشمندان غرب زده
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "قرآن شناسی":
http://mk6.ir/OeVyN
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
⁉️ آیا تفسير به رأى همان تفسیر به عقل می باشد؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
به پندار بعضى از كوته بينان، تفسير به رأى همان تفسير به عقل است؛ در حالى كه تفاوت آنها بسیار روشن است. منظور از تفسير به رأى آن است كه انسان، پندارها و اوهام خود را بر آيات و روايات تحميل كند، و الفاظ و جمله هايى كه از نظر قواعد ادبى و مفهوم لغوى اصلا تاب آن معنايى را ندارد، بر آن معنا حمل كند، و قرآن و سنّت را تابع فكر خود سازد؛ اما منظور از تفسير به عقل آن است كه ما از قرائن روشن عقلى كه مورد قبول همه خردمندان براى فهم معانى الفاظ و جمله ها از جمله قرآن و حديث است استمداد جوييم.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0418495
#قرآن #تفسیر #تفسير_به_رأى
#تفسير_به_عقل #حدیث #تحمیل
___________
❓ چگونگی جریان «تفسير به رأى» در میان دانشمندان غرب زده؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضى از مفسران غرب زده تلاش می کنند مفاهيم قرآنى را بر اساس اصول علوم طبيعى و يا موازين مادى تفسير كنند، لذا گهگاه گرفتار تفسير به رأى شده اند. به عنوان مثال نویسنده تفسیر «المنار» ذیل آيه 260 سوره «بقره» می نویسد: «منظور اين است كه چهار مرغ را انتخاب كن و آنها را چنان تربيت كن كه با تو انس بگيرند، آن چنان كه هر وقت آنها را صدا بزنى به سراغ تو بيايند. سپس هر يك را بر كوهى بگذار، آنها را صدا كن آنها به سرعت به سوى تو مى آيند. همين گونه است فرمان پروردگار هنگامى كه بخواهد مردگان را زنده كند آنها را طبق فرمان تكوين صدا مى زند كه زنده شويد، بلافاصله زنده مى شوند».
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0418502
#قرآن #تفسیر #تفسير_به_رأى
#حضرت_ابراهیم #جهاد #قابیل
#رشید_رضا #غرب_زده #معاد
#سمبولیک #تاریخ #هابیل
___________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸حکومت بنی امیّه از منظر «طه حسین»
🔸هدف «ابو مسلم خراساني» از قیام بر ضد «بنی امیّه»
🔸عمر بن عبدالعزیز و ممنوعیت سبّ امام علی(علیه اسلام)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "خلافت بني اميّه":
http://mk6.ir/BuNuJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹حضور وراث در زمان تنظیم وصیت نامه
🔹وصیت به اهدای اعضای بدن به نیازمند
🔹وصیت ثلث به عینی که بعدا افزایش قیمت پیدا کند
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه وصیت کردن":
http://mk6.ir/McIuG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❗️ کاربرد عبارت «ظلّام» نسبت به خداوند!
⁉️ با اینکه می دانیم خداوند کوچکترین ظلمی به مخلوقین نمی کند؛ ولی چرا در قرآن برای نفی ظلم از خداوند عبارت «ظلاّم»؛ (بسيار ظلم كننده) استفاده شده است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در تبیین علت نفى صفت «ظلاّم»؛ (بسيار ظلم كننده) از خداوندی که كوچكترين ظلمى هم بر كسى روا نمى دارد، تفاسیر متعددی ارائه شده؛ لکن از همه اين تفاسير بهتر آن دلیلی است که در بعضى از روايات هم به آن اشاره شده و آن اين كه: این آيه ناظر به ابطال عقيده جبر است؛ یعنی اگر خداوند، بندگان را مجبور بر گناه مى كرد، سپس آنها را مؤاخذه و مجازات مى نمود قطعاً «ظلاّم» بود و چون خداوند «ظلاّم» نيست هرگز بندگان را مجبور بر زشتى ها و سپس مؤاخذه و مجازات بر آن ها نمى كند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0412626
#خداوند #ظلّام #ظلم
#جبر #گناه #مجازات
___________
❓ اهمیّت روزه در اسلام؟
✍️ پاسخ:
روزه یکى از عبادتهاى مهمّ اسلامى است که در هر سال تنها به مدّت یک ماه، ماه مبارک رمضان، بر مسلمانان واجب مى شود. و یکى از بهترین روشهاى خودسازى و تهذیب نفس است. روزه از معدود عباداتى است که گناه بزرگ ریا و خودنمایى نمى تواند در آن نفوذ کند؛ زیرا شخصى که اهل روزه است و لیاقت بار یافتن به این ضیافت الهى را دارد هرگز به غیر از خدا به دیگرى فکر نمى کند، و شخصى که لیاقت این عبادت بزرگ را ندارد و اهل روزه نیست، بلکه اهل ریا و خودنمایى است، لازم نیست روزه بگیرد و تظاهر کند، بلکه بدون این که روزه بگیرد بدروغ خود را روزه دار نشان مى دهد! روزه از ارکان پنجگانه اسلام، ابزار رسیدن به تقوا، سپر آتش جهنّم، موجب سلامتى انسان، و خلاصه یکى از بهترین ابزار ترقّى و قرب الى الله است.
http://mk6.ir/FwJvY
#روزه #رمضان #روزه_دار
#ماه_خدا #شهر_الله #توبه
#عبادت #ضیافت_الهی
___________
❓ تکلیف قضای روزه در صورت استمرار عذر تا ماه رمضان آینده؟
اگر فردی به علت عذر شرعی نتواند روزه ی ماه رمضان را به جا آورد و عذر او تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشته باشد، وظیفه ی او چیست؟
✍️ پاسخ:
هرگاه به واسطه بيمارى، روزه ماه رمضان را نگيرد و بيمارى او تا ماه رمضان سال بعد طولانى شود، قضاى روزههايى را كه نگرفته واجب نيست، فقط بايد براى هر روز يك مد (تقريبا 750 گرم) گندم يا جو و مانند آن به فقير بدهد.
ولى اگر به واسطه عذر ديگرى (مثلًا بخاطر مسافرت) روزه نگرفته باشد و عذر او تا رمضان بعد باقى بماند احتياط واجب آن است كه روزه هايى را كه نگرفته بعد از ماه رمضان قضا كند و براى هر روز يك مد طعام به فقير دهد، همچنين اگر ترك روزه بخاطر بيمارى بوده، بعد بيمارى رفع شده و عذر ديگرى مانند مسافرت پيش آمده است.
http://mk6.ir/NiOsH
#روزه #رمضان #بیماری
#قضای_روزه #روزه_قضا
___________
❓ فلسفه «روزه» چيست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«روزه» آثار و ابعاد گوناگونى دارد كه از همه مهمتر فلسفه تربيتى آن است. روزه، روح انسان را تلطيف، اراده او را قوى و غرائزش را تعديل مى كند، درس مساوات و برابرى در ميان افراد اجتماع مي دهد، تا افراد متمكن هم وضع محرومان اجتماع را به طور محسوس در يابند و این برای آنان تلنگری باشد تا در رفع پریشانی فقرا بکوشند. هم چنين روزه در طب امروز و طب قديم، اثر درمان بخشي براي بسیاری از بيماريها دارد؛ چراكه باعث مي شود كه مواد اضافى و جذب نشده در بدن سوزانده شود و به عبارتی بدن خانه تكانى كند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
http://mk6.ir/XvLfA
#روزه #رمضان #روزه_دار
#ماه_خدا #شهر_الله #توبه
#عبادت #ضیافت_الهی #فقر
#خود_سازی #اخلاص #امساک
#حکمت_روزه #فلسفه_روزه
#تزکیه #تهذیب #همدردی
#صوموا_تصحوا #سلامتی
___________