❓ دلائل ولایت مطلقه فقیه؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بنابر آموزه های کلامی و فقهی شیعه، فرد معصوم از حق حاکمیت الهی برخوردار است و این از آن روست که در دستگاه فکری تشیع، معصومین نه تنها پیشوایان فکری و ایمانی و دینی مردم، بلکه رهبران سیاسی جامعه نیز هستند. این شأن حاکمیتی به دلایل نقلی و عقلی، به فقها نیز قابل انتقال است.
احادیث بسیاری از معصومین در این باب مورد استناد قرار می گیرد که حداقل دو عنوان از آنها قابل پذیرش و غیرقابل خدشه اند. اولی توقیع شریف حضرت ولیعصر(عج) که دلالت بر لزوم مراجعه به راویان احادیث اهل بیت(ع) به صورت کلی و مطلق می کند و شامل تدبیر امور اجتماعی و حاکمیتی نیز می شود و دیگری حدیث مجاری الامور از حضرت علی(ع) که اطلاق آن در بیان جریان یافتن امور به دست عالمان به حلال و حرام شامل شؤون اجتماعی نیز می گردد.
دلایل عقلی قابل انتقال بودن شؤون اجتماعی و حاکمیتی معصومین به فقها نیز تعابیر گوناگونی دارند؛ یکی از مهم ترین این دلایل این است که بگوییم حیات اجتماعی و کمال فرد و جامعه در گرو اجرایی شدن قوانین الهی است و در زمان غیبت، بدون حضور حاکمی عادل و عالم به شرع، اجرای آن احکام معطل می گردد. بنابراین باید به عالم ترین و عادل ترین و تواناترین فرد برای برقراری آن قوانین که همان فقیه است، مراجعه کرد و او را عهده دار تصدی آن اجتماعی نمود.
چنین تلقی ای از جایگاه فقیه، ریشه در عمق تاریخ فقه شیعه دارد و از دیرباز تا کنون، فقهای شیعه اگرچه کمتر از اصطلاح «ولایت فقیه» استفاده کرده اند، اما با برشماری بسیاری از مناصب سیاسی و حاکمیتی جزئی که سرپرستی شان باید با فقیه باشد، عملا مقام اجتماعی فقیه را به عنوان حاکم شرع و مقام سیاسی ای که باید در مقابل حاکم جائر، به او مراجعه کرد، پذیرفته اند.
قید مطلقه نیز اشاره به این دارد که همه شؤون اجتماعی و حاکمیتی ولایت معصومین بدون هیچ استثنایی، به فقیه منتقل می شود. البته اِعمال این ولایت باید در چارجوب های رعایت مصالح کلی مؤمنین و جامعه اسلامی باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415578
⁉️ تفاوت ولايت «مطلقه» فقيه با سلطنت مطلقه؟!
پرسش: ولايت مطلقه فقيه با اختيارات بسياری که دارد، چه تفاوتی با سلطنت مطلقه دارد؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
نظام ولایت فقیه یک نوع نظام مشروطه به قوانین و معیارهای اسلامی است؛ مشروع بودن ولایت فقیه، منوط به پایبندی فقیه به احکام اسلامی و اتّصاف مداوم به «عدالت اخلاقی» می باشد.
نظارت همگانی مردم، بویژه، عالمان دینی نیز بر ولی فقیه پذیرفته شده است.
«ولایت مطلقه فقیه» به معنی حق اعمال نظر فقیه در همه امور «اجتماعی» است و به معنی حق دخالت در شؤون «فردی» و تصمیم و اقدام فرا قانونی نیست؛ بلکه او نیز در برابر قانون مثل یک فرد عادی است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406550
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 شمه ای از خصائص امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف
🔸مساله كتمان نام مبارک امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف
🔸پشتوانه کلامی امامت حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف":
http://mk6.ir/KvMjO
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#عید_الزهرا
🌹عید الزهرای واقعی شیعه آغاز امامت و ولایت حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف است
عید الزهرایی که حضرت فاطمه سلام الله علیها به سبب آن خوشحال هستند آغاز امامت حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف است، نه تفرقه گرایی و اهانت به مقدسات دیگران.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/XpIfQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
#نهم_ربیع
💐آغاز امامت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف، فصلی جدید در وحدت امت اسلامی
روز نهم ربیع الاول، سرآغاز امامت مولای ما، سرور ما و نور عالم هستی حضرت مهدی ارواحنا فداه و روز سُرور و شادی است.
در این روز باید کاری کرد که امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف راضی باشند؛ شیعیان امام زمان گرفتار نشوند و بهانه برای شرارت به دست دشمن داده نشود.
باید کاری کنیم که مسلمانان به صورت ید واحده در مقابل دشمن بایستند.
ان شاء الله هر چه به ظهور نزدیک می شویم، آمادگی ها باید بیشتر شود.
http://mk6.ir/HbTxU
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 ازدواج رسول خدا(ص) و حضرت خدیجه(س)، 10ربیع الاول
✍️ اشاره:
خدیجه(س) از پدری به نام خویلد بن أسد از خاندان قریش و مادری به نام فاطمه بنت زائده متولد شد. منابع تاریخی تقریبا بر یک نکته اتفاق نظر دارند که خدیجه(س) زنی داری حسن شهرت و حسن شرف و نسب و ثروتمند بود. او با این ثروت تجارت می کرد و سرمایه خود را به صورت مضاربه و استخدام افراد برای تجارت، به کار می گرفت.
حضرت خدیجه بهترین و صادق ترین وزیر، مشاور و مایه آرامش پیامبر(ص) بود. پیامبر(ص) سالها پس از رحلت خدیجه به یاد او بود و بی نظیر بودنش را با چنین توصیفاتی، بیان می کرد که: «خداوند هیچگاه برایم همسری بهتر از او جایگزین نکرد، او مرا تصدیق نمود هنگامی که هیچکس مرا تصدیق نکرد، یاری ام کرد در زمانی که هیچکس مرا یاری نکرد، از مالش در اختیارم قرار داد زمانی که همه مالشان را از من دریغ کردند».
موضوع ازدواج پیامبر اکرم(ص) با خدیجه(س) و فرازهای مختلف حیات آنها از جمله فرزندان شان، بحث بسیار دامنه داری است. مشهوراتی مانند 40 سالگی حضرت خدیجه(س) هنگام ازدواج با پیامبر اکرم(ص)، یا ازدواج های ایشان پیش از وصلت با آن حضرت، به هیچ وجه تأییدات تاریخی قوی و غیرقابل مناقشه ندارند و صرفا نظریات تاریخی ای هستند که به دلایلی غیرعلمی مشهور شده اند و در برابر پژوهش های دقیق تاریخی تاب مقاومت ندارند.
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0418980
#رسول_خدا (ص) #پیامبر_مظلوم
#پیامبر_اسلام #رسول_رحمت
#حضرت_خدیجه (س) #ازدواج
#رسول_عشق #پیامبر_اعظم (ص)
#امانت_داری #حسن_خلق
#دهم_ربیع_الاول
_______________
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 عبدالمطلب کیست؟
✍️ اشاره:
یکی از شخصیت هایی که هنگام بحث از سیره پیامبر اسلام(ص) و اجداد و پدران شان، همیشه به صورت بسیار برجسته ای مورد تأکید قرار می گیرد، پدربزرگ ایشان، «عبدالمطلب» است. عبدالمطلب فرزند «هاشم بن عبد مناف» است که تحت سرپرستی عمویش «مطلّب» تربیت یافت. عبدالمطلب سال ها در مکه زیست و پس از مرگ عمویش تمام مناصبی که به صورت موروثی در خاندان آنان وجود داشت، به ارث برد. عبدالمطلب به دلیل حسن مدیریت و کرامت هایی که از خود نشان داد، در مکّه به مقبولیت عمومی دست یافت و قریش وی را به سروری پذیرفتند. قریش او را در مال های خود داوری دادند. او نیز همیشه در قبال آنها دلسوز و مسئولیت پذیر بود به گونه ای که در قحطی و گرسنگی به مردم خوراک می داد. مطابق روایت مشهور هشت سال از عمر رسول خدا گذشته بود که عبدالمطلب چشم از جهان فروبست واندوه تازه ای براندوه های گذشته آن حضرت افزوده شد. از «ام ایمن» نقل شده که رسول خدا به دنبال جنازه عبدالمطلب می رفت و پیوسته می گریست، تا وقتی که جنازه را در محله «حجون» بردند و در کنار قبر جدش قصی بن کلاب، جد عبدالمطلب دفن کردند.
✍️ عناوین مقاله:
عبدالمطلب کیست؟ / ایمان عبدالمطلب و اجداد پیامبر اسلام / تدابیر، اقدامات و سنت های حسنه عبدالمطلب / توجّه و علاقه عبدالمطلب به پیامبر اسلام(ص)
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0418968
#عبدالمطلب #رسول_الله #رسول_خدا
#مکه #قریش #کعبه #حج #طواف
#زمزم #عام_الفیل #ابراهیم #پیامبر
#توحید #ابرهه #شرک #دوران_جاهلی
#رسول_رحمت #دهم_ربیع_الاول
_____________
❓ نام پدر امام زمان(عج) از دیدگاه شیعه و سنی؟
تفاوت مهمّى که اهل سنّت با عقاید پیروان مکتب اهل بیت(علیه السلام) دارند این است که آنها نام پدر حضرت مهدى(علیه السلام) را «عبداللّه» ذکر کرده اند در حالى که در کتب شیعه نام پدر بزگوارش بطور مسلّم «الامام الحسن العسکرى» است.
سرچشمه این اختلاف آن است که در بعضى از روایات اهل سنّت جمله «اسم ابیه اسم ابى»؛ (اسم پدرش اسم پدر من است) آمده در حالى که قرائن نشان مى دهد که این جمله در اصل «اسم ابیه اسم ابنى»؛ (اسم پدرش اسم فرزند من است) بوده و بر اثر اشتباه در نقطه گذارى به این صورت در آمده است.
احتمال اشتباه را کنجى شافعى نیز در کتاب «البیان فى اخبار صاحب الزّمان» تأیید کرده است.
در هر حال، آن جمله قابل اعتماد نیست؛ زیرا:
اولا، در اکثر روایات اهل سنّت این جمله وجود ندارد.
ثانیاً، در روایت معروف ابن ابى لیلى مى خوانیم «اسمه اسمى و اسم ابیه اسم ابنى».
ثالثاً، روایات متواتر از طرق اهل بیت(علیهم السلام) گواهى مى دهد که نام پدرش «حسن» است.
رابعاً، در بعضى از روایات اهل سنّت نیز تصریح شده که او فرزند امام حسن عسکرى است.
makarem.ir/maaref/l/0322923
امام زمان(عجّل الله تعالی فرجه الشّریف)
🔸«خودسازی» از مهمترین آثار انتظار
🔸«انتظار» عقیده ای فطری در وجود انسان
🔸اختلاف بین مسلمین در مسئله «مهدویّت»!
🔸پشتوانه کلامی امامت حضرت مهدی(عج)
🔸مساله كتمان نام مبارك امام زمان(عج)
🔸شمه ای از خصائص امام زمان(عج)
عناوین بالا و بیشتر در شاخه «امام زمان(عج)» با 781 مطلب:
http://mk6.ir/ShVwG
❓ سرنوشت بشریت پس از «ظهور»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
هدف خلقت انسان، رسيدن به تكامل است و در عصر ظهور، زمينه مساعدى براى رسيدن به آن كمال پيدا مى شود؛ لکن اين شرايط و قابليت ها هنگامى به بار مى نشيند، كه بشر به مدت كافى در آن عصر زندگى كند، تا در سايه حكومت عدل گستر الهى به نهايت كمالش برسد؛ زیرا، اولا: هدف امام(عج) از برپایی حكومت پياده شدن عبوديت در تمام جامعه است كه اين به نوبه خود اقتضاء دارد كه بشر عمرى طولانى در عصر ظهور داشته باشد. ثانيا: بعيد به نظر مى رسد كه زمان ظهور، که وقت نتيجه گيرى از انتظار چند هزار ساله است، كوتاه تر از مقدمه اش باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412695
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
❓ دلایل تعدد القاب مادر امام زمان(عج)؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولا: انتساب برخی از نام ها به آن بانو ثابت نشده است. ثانیا: اینکه افراد به نام ها یا القاب متعددی معروف باشند مطلب عجیبی نیست و در بسیاری از جوامع، خصوصا بین اعراب معمول بوده است.ثالثا: بررسی معانی این القاب و نام ها نشان می دهد بسیاری از آنها متناسب با ویژگی های مادر آن حضرت در مراحل مختلف حیاتش انتخاب شده است. رابعا: لزوم پنهان بودن ولادت امام زمان(عج) برای امنیت جان شان، اقتضای چنین تعددی را در نام آن بانو داشت.
به هر حال آنچه بعداز تتبع احادیث و نقل های تاریخی روشن می شود این است که وجود نام ها و القاب متعدد درباره آن بانوی مکرم، به هیچ وجه نمی تواند اصل ولادت آن حضرت را که با دلایل و نقل های حدیثی و تاریخی روشن و متقن ثابت شده، مخدوش کند. چنین بهانه جویی هایی از سوی مخالفین همچون قطرات شبنمی که در برابر شور و حرارت خورشید صبحگاهی، بخار می گردد و از بین می رود.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412655
❗️ «تبعيض جنسيّتی» نشانه تأثيرپذيری قرآن از فرهنگ جاهلی!
✍️ پاسخ اجمالی:
در عصر نزول قرآن، فرهنگ حاكم بر جامعه عرب ارزشی برای زن قائل نبود، و زن هيچ بهرهاى از ميراث و حق رأى نداشت؛ اما اسلام آمد تا دست وى را بگيرد و تا سرحد جايگاه انسانى بالا برد. از نظر قرآن، زن در حقوق و بهرههاى انسانى همسنگ مرد است، و اين همان برابرى است كه عقل آن را مى پذيرد. آيه «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَر وَ أُنثَى» دليلى قاطع بر همسنگ بودن زن با مرد در اصل نژاد بشرى است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420016