هدایت شده از makarem.ir
🔹- ضمان تلف شدن امانت
🔹 - ضمان در صورت ارائه گزارش نادرست
🔹 - ضمان کاهش قیمت ناشی از ممانعت دیگری از فروش
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه ضمان":
http://mk6.ir/DuWwJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 صله رحم با گناه کاران
🔸اهمیّت صله رحم، در اسلام
🔸اهميّت پيوندهاى اجتماعى در قرآن
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "صله رحم":
http://mk6.ir/DfMfS
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
#معارف_اسلامی 🔸 صله رحم با گناه کاران 🔸اهمیّت صله رحم، در اسلام 🔸اهميّت پيوندهاى اجتماعى در قرآن ع
❓ اهمیّت صله رحم، در اسلام؟
✍️ پاسخ اجمالی:
صله رحم در اسلام به قدری با اهمیت است که خداوند در قرآن می فرماید: «اگر [از این دستورها] روى گردان شوید، جز این انتظار مى رود که در زمین فساد و قطع پیوند خویشاوندى کنید؟!». هم چنین پیامبر(ص) می فرماید: «پیوند با خویشاوندان، شهرها را آباد، و بر عمرها مى افزاید هر چند انجام دهندگان آن از نیکان نباشند»، و در مقابل، زشتى قطع رحم به حدى است که باز حضرت فرمودند: «مبغوض ترین عمل در پیشگاه خداوند پس از شرک، قطع رحم است».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322191
#صله_رحم #اسلام #خویشاوندى #قطع_رحم
پاسخ به شبهات
❓ اهمیّت صله رحم، در اسلام؟ ✍️ پاسخ اجمالی: صله رحم در اسلام به قدری با اهمیت است که خداوند در قرآ
صله رحم با گناه کاران
پرسش: آیا صله رحم همواره واجب است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
صله رحم در اسلام از اهمیّت بالایی برخوردار است، ولى انجام هر فریضه اى مشروط به این است که مسائل مهمتر از آن، از بین نرود. بنابراین اگر معاشرت با کسانى که در مسیر زندگى خود مقرّرات مذهبى را رعایت نمى کنند، به جای این که به اصلاح آن ها منجر شود، سبب شود که انسان تحت تأثیر افکار و روحیّات فاسد و زندگى آلوده آنان قرار گیرد، در این صورت چون سعادت او در خطر است، ناچار باید این فریضه را به خاطر یک امر مهمّ تر بطور موقّت ترک گوید.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322199
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
#صله_رحم #اسلام #گناه_کاران #قطع_رحم
❗️ تناقض آيات قرآن درباره «اخلاق پيامبر(ص)»!
پرسش: آيا صحیح است که پیامبر اسلام(ص) با آیه «إِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ»(قلم:4) ستوده شده و با آیه «عَبَسَ وَ تَوَلَّى»(عبس:1) مورد عتاب قرار گرفته است؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
آيات سوره «عبس» دلالتى بر توبيخ خداوند نسبت به پيامبر(ص) ندارد. زيرا مفاد آن فقط گزارش اصل ماجراست و به کسی که خبر درباره اوست، اشارهاى نشده است. بلكه شواهد نشان مىدهد كه كسى غير از پيامبر(ص) مورد نظر آيه بوده است. زيرا پيامبر(ص) حتّى با دشمنان خود چنين رفتار تند و خشنى نداشته است، چه رسد به مؤمنانى كه براى آموختن آموزههاى دينى نزد وى مى آمدند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420291
#قرآن #پیامبر #اخلاق #تناقض #حسن_خلق #خلق_عظیم
❗️ تناقض آيات قرآن درباره «وجود چند خالق برای عالم»!
پرسش: تعبير «اَحْسَنُ الْخالِقِينَ» ظهور در اين معنى دارد كه براى هستى و پديدههاى آن، آفريدگارانى وجود دارد و خداوند بهترين آنان است! اين در حالى است كه آيه «أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَ الْأَمْرُ» و آيات ديگر، وجود هر خالق ديگرى غير از خداوند متعال را نفى مى كند؛ آیا این تناقض نیست؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
واژه «خَلق» هم به معناى ايجاد و ابداع چيزى براى نخستين بار و بدون پيشينه است، که این معنی به خداوند اختصاص دارد و بر اين اساس فرمود: «ألا لَه الْخَلْقُ وَ الأمْرُ». همچنین به معناى ابداع و ايجاد صورتى با تركيب خاص و ساختگى است و اين معنايى است عام و فراگير که به همه نسبت داده می شود؛ خداوند خود از زبان عيساى مسيح(ع) مى فرمايد: «أَنِّى أَخْلُقُ لَكُم مِّنَ الطِّينِ كَهَيْـَةِ الطَّيْرِ...». پس واژه «خلق» در سخن عرب به دو معنى است: يكى به معناى «نخستين ايجاد» و ديگرى به معناى «تقدير و ساختن». عبارت «أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ»، يعنى «أحسن المقدّرين».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420287
#قرآن #تناقض #خلق #آفرینش #احسن_الخالقین
پاسخ به شبهات
🔰 زندگی نامه قرآنی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی) مادربزرگى داشتم که ظاهراً خواند
🔰 زندگی نامه قرآنی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی
پدرم علاقه زیادى به آیات قرآن داشت، در دورانى که در مدارس ابتدایى تحصیل مى کردم، گاهى شبها مرا به اطاق خودش فرا مى خواند و به من مى گفت: ناصر! کتاب «آیات منتخبه» و ترجمه آن را براى من بخوان (این کتاب مجموعه آیاتى بود که توسّط بعضى از دانشمندان، انتخاب شده بود و در زمان رضاخان در مدارس به عنوان «تعلیمات دینى» تدریس مى شد) من آیات و ترجمه آن را براى او مى خواندم و او لذّت مى برد.
makarem.ir/maaref/l/0420872
#قرآن #زندگی_نامه #آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - ضمان در صورت اجتماع سبب و مباشر در وقوع جرم
🔹 - ضمان فوت بر اثر عدم رعایت مسائل ایمنی
🔹 - ضمان سوزاندن یا قطع درختان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه ضمان":
http://mk6.ir/ArGtQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 اسباب و انگيزه های «ناسپاسی»
🔸دلیل «طغیان انسانها» از نظر قرآن
🔸«تفكر» قبل از «سخن»، درمان بيماري هاي زبان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "صفات انسان":
http://mk6.ir/HhRbD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
#معارف_اسلامی 🔸 اسباب و انگيزه های «ناسپاسی» 🔸دلیل «طغیان انسانها» از نظر قرآن 🔸«تفكر» قبل از «سخن»،
❓ دلیل «طغیان انسانها» از نظر قرآن؟
✍️ پاسخ اجمالی:
از ديدگاه «قرآن»، دليل طغيان انسانها، بي نياز دانستن خود است، آنجا كه مي فرمايد: «چنين نيست كه شما مي پنداريد به يقين انسان طغيان مي كند * از اينكه خود را بي نياز ببيند». بعضي از انسانها وقتی به جایگاهي، مال و ثروتي یا پست و مقامی برسند طغیان می کنند. در مقابل، افرادى هستند كه ظرفيت وجودى آنها آنقدر بالاست كه وضع زندگي آنها قبل و بعد از پست و مقام تغييري نمي كند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416718
#طغیان #انسان #قرآن #استغنا
پاسخ به شبهات
❓ دلیل «طغیان انسانها» از نظر قرآن؟ ✍️ پاسخ اجمالی: از ديدگاه «قرآن»، دليل طغيان انسانها، بي نياز
❓ مفهوم «کفران نعمت» چیست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«کفر» به معنی پوشاندن چیزی است، و از آنجا كه شخص ناسپاس، در صدد بی اعتنایی و بی ارزش نمودن نعمت است، به این عمل «كفران» مى گويند. كفران نعمت، گاه در قلب و گاه با زبان و گاه در عمل است. انسان های ناسپاس نعمت ها را در قلبِ خود بى مقدار يا كم اهميت مى شمرند و با زبان در بی ارزش بودن آن نعمت سخن مى گويند و در عمل نیز به جاى حسن استفاده، از آن سوء استفاده مى كنند. به همين دليل بزرگان علم اخلاق فرموده اند: «شكر نعمت آن است كه بندگان، نعمت هاي خدا را در همان راهى مصرف كنند كه براى آن آفريده شده است».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415472
#کفران_نعمت #نعمت #ناسپاسی #شكر_نعمت
❗️ تناقض آيات قرآن درباره «ورود همگان به دوزخ»!
پرسش: قرآن در یک آیه می گوید خداوند همگان را وارد دوزخ خواهد کرد و در آیاتی دیگر می گوید نیکوکاران دوزخی نخواند بود و فقط کافران آن را درک خواهند کرد؛ آیا این تناقض نیست؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
در پاسخ به پرسش ياد شده، مفسّران وجوهى را يادآور شده اند: 1. اهل ايمان، در حالى كه مُشرف بر جهنّم هستند، براى مشاهده وضعيّت دردناك ستمگران و مجرمان، آنان را نظاره مىكنند و در حالى كه آتش جهنّم برافروخته شده و زبانه مىكشد و مؤمنان صحنه پرتاب طاغيان را در آتش مىبينند، بدون آنكه آسيبى به آنان برسد، از كنار آتش به سلامت مىگذرند. 2. در اين جا، تفسير دقيقترى ارائه شده كه به كلّى هرگونه شبهه ورود اهل ايمان را به دوزخ منتفى مىسازد و آن اين است كه «ضمير خطاب» در آيه «وَ إِن مِّنكُمْ إِلَّا وَارِدُهَا» تنها به كافران و منكران روز رستاخيز باز گردد، و اين گونه «التفات» (از غيبت به خطاب) براى افاده اختصاص است، و معناى آيه چنين مىشود: اين شما ـ كافران و منكران ـ هستيد كه وارد دوزخ مىشويد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420277
#قرآن #تناقض #دوزخ #نیکوکاران
#کافران #جهنّم #اهل_ايمان