❓ مبطلات روزه؟
سؤال: انجام چهکارهایی موجب بطلان روزه می شود؟
پاسخ: كارهايى كه روزه را باطل میکند بنابر احتياط واجب نُه چيز است: 1- خوردن و آشاميدن، 2- جماع، 3- استمناء، 4- دروغ بستن به خدا و پيغمبر صلیالله عليه و آله و ائمّه علیهمالسلام، 5- رساندن غبار غليظ به حلق، 6- فروبردن سر در آب، 7- باقى ماندن بر جنابت يا حيض يا نفاس تا اذان صبح، 8- اماله كردن با مايعات، 9- قى كردن عمدى.
#روزه #احکام_روزه #مبطلات_روزه
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258852
هدایت شده از makarem.ir
9.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - نیت - قسمت اول
عده زیادی از ما موظفیم که روزهای ماه مبارک رمضان رو روزه بگیریم. یعنی برای اطاعت از فرمان خدا، از سپیده صبح تا وقت مغرب از چیزهایی که روزه رو باطل می کنه اجتناب کنیم. البته واجبه که احتیاطا مقداری قبل از اذان صبح تا کمی بعد از اذان مغرب از مبطلات روزه، اجتناب کرد.
یکی از شرایط روزه، نیته. البته لازم نیست نیت رو به زبون بیاریم و یا اینکه تو ذهنمون مرور کنیم. همینکه در نظرمون باشه که امروز برای اطاعت از فرمان خدا کارهایی که روزه رو باطل می کنه ترک می کنیم کفایت می کنه. اگر خدای ناکرده، کسی در نیت روزه مبتلا به ریا بشه، بنا بر احتیاط واجب باید روزه خودش رو به اتمام برسونه و مجددا اون رو قضا کنه.
برای نیت، زمان دقیقی مشخص نشده، در مورد روزه واجب معین، مثل روزه های ماه مبارک رمضان هر موقع تا قبل از اذان صبح می شه نیت کرد حتی بهتره علاوه بر نیت هر روزه، در شب اول ماه برای کل ماه هم نیت کرد. اما برای روزه واجب غیر معین مثل روزه قضای ماه رمضان یا روزه کفاره، تا ظهر می شه نیت کرد البته به شرط اینکه کاری انجام نداده باشه که روزه را باطل می کنه. ولی در مورد روزه مستحبی اگه احکام روزه رعایت شده باشه، تا قبل از غروب برای نیت فرصت هست.
http://mk6.ir/IlNtV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - نیت روزه نذری در یوم الشک
🔹- تعریف یوم الشک و وظیفه مکلّف در آن روز
🔹- گرفتن روزه در يوم الشّک به قصد أوّل رمضان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه رمضان":
http://mk6.ir/MfKjO
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت
#قرآن
📝ابعاد مهجوریت قرآن از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
مهجوریت قرآن در ممالک اسلامی / نگاه تشریفاتی و زینتی به قرآن / مهجوریت قرآن در تعلیم و تربیت / استفاده سطحی از مفاهيم وحيانی / تفسیر به رأی قرآن / قرآن ستیزی به سبک غرب / شکایت قرآن در قیامت / شکایت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم از امت / نگذاریم قرآن مهجور بماند
http://mk6.ir/YjOtA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 شرایط وجوب نماز جمعه
🔸احکام و آداب نماز جمعه
🔸جایگاه نماز جمعه نزد شیعه؟
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "نماز جمعه":
http://mk6.ir/EjRfG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#آرشیو
#رمضان
#چشمه_معرفت
چشمه معرفت؛ اعتدال و میانه روی در دعای مکارم الاخلاق
گنجینه های معرفت در بیان اخلاق و آموزه های اسلامی
درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
ویژه برنامه چشمه معرفت در ماه مبارک رمضان
http://mk6.ir/YyNqO
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#رمضان
#قرآن
قرآن؛ کتاب عمل
متأسفانه امروزه نگاه تشریفاتی و زینتی به قرآن در جامعه رایج شده است و در متن زندگى اثرى از آن نيست؛ حال آنکه قرآن كتاب عمل است، و اهميّت تلاوت آن نيز بدین جهت است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/IwXfU
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🔰 کنکاشی در حکم و فلسفه روزه مسافر
✍️ اشاره:
حکم روزه مسافر چیست؟ روزه مسافر صحیح است یا باطل؟ چرا حکم روزه در سفر با حکم آن در حضر متفاوت است؟ فلسفه حکم به بطلان روزه در سفر چیست؟ آیا می توان مشقّت و سختی سفر را فلسفه احکام مسافر دانست؟ با این فرض، آیا امروزه که سفرها همراه با آسایش و راحتی است این احکام همچنان پابرجاست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات، لازم است «روزه مسافر» از دو جهت مورد بررسی قرار گیرد. از حیث حکم، و از جهت فلسفه آن.
در این گفتار برآنیم تا به تبیین ادلّه بطلان روزه مسافر در آیات و روایات بپردازیم؛ تا برای حقیقت جویان علّت تفاوت دیدگاه فقهای شیعه با فقهای اهل سنّت در حکم روزه مسافر آشکار گردد.
علاوه بر این، برخی تصوّر می کنند علّت اصلی و تامّه روزه مسافر، رفع سختی و مشقّتی بوده که سفر به همراه داشته است. با این حال، آیا در زمان ما که سفرها همراه با آسایش و راحتی است حکم روزه مسافر همچنان پابرجاست؟ قبل از هر چیز در این مساله، باید به آیات و روایات اسلامی رجوع کرد.
#روزه #رمضان #ماه_رمضان #سفر #مسافر #احکام_روزه #روزه_مسافر
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0393393
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
❓ علت پاداش خاص و متفاوت «روزه»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
خداوند از ميان تمام عبادات، «روزه» را به خود نسبت داده و فرموده: «روزه مال من است و من خود به آن جزا مي دهم». اين سخن شایسته دقت است. انسان گاه از سحر تا افطار امساك مي كند؛ تلاشي كه منجر می شود به جهنم نرود يا حداكثر وارد بهشت بشود؛ بهشتي كه «جنّاتٌ تجري منْ تحتها الأنهار» است؛ اما به آن بهشت كه «فادْخلي في عبادي و ادْخلي جنّتي» نمی رساند. این حدیث قدسی می خواهد در انسان شوق ايجاد كند تا عاشق خدا شود و برای لقای او تلاش کند و می فهماند روزه، ضمن اينكه حكم خاصی دارد، حكمتي هم دارد، و آن لقا و محبت خداست.
#روزه #پاداش_روزه #پاداش #رمضان #ماه_رمضان #احکام_روزه #الصوم
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0403329
تقسيم «روزه» از نظر درجات
✍️ پاسخ اجمالی:
«روزه» بر سه قسم است. «روزه عوام»؛ كه تنها از شهوت شكم و فرج و مفطرات ديگر پرهيز مي شود. «روزه خواص»؛ كه همه جوارح انسان از گناه فاصله مي گيرد. روزه «اخص الخواص»؛ كه علاوه بر اعضاي بدن، قلب هم روزه است.
#روزه #رمضان #ماه_رمضان #روزه_داران
#درجات_روزه #روزه_خواص #روزه_عوام
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0403599
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
استفتائات روزه:
❓ حکم روزه در صورت انجام دادن مبطلات روزه از روی سهو
سؤال: چنانچه فرد روزهدار از روی سهو مبطل روزه انجام بدهد، روزهی او چه حکمی دارد؟
پاسخ: هرگاه يكى از امور نهگانهای که روزه را باطل میکند سهواً يا بدون اختيار بهجا آورد روزهاش صحيح است، ولى جنب اگر بخوابد و تا اذان صبح غسل نكند روزهاش اشكال دارد.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258853
❓ حکم انجام مبطلات به گمان بطلان روزه از روی سهو
سؤال: چنانچه روزهدار سهواً مبطلی را انجام بدهد و به گمان اینکه روزه باطلشده است، مبطل دیگری انجام بدهد، وظیفه ی او چیست؟
پاسخ: اگر روزه دار سهواً يكى از كارهايى كه روزه را باطل می کند انجام دهد و بعد به گمان اينكه روزهاش باطل شده دوباره يكى از آنها را عمداً بجا آورد بنابر احتياط واجب علاوه بر امساك آن روز، قضاى آن را نيز بجا میآورد، ولى كفّاره ندارد.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258854
❓ حکم روزه در صورت فراموش کردن غسل جنابت
سؤال: اگر شخص روزهدار فراموش نماید غسل جنابت انجام بدهد، روزهی او چه حکمی دارد؟
پاسخ: اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش كند و بعد از يك يا چند روز يادش بيايد، بايد بنابر احتیاط واجب روزه هرچند روزى را كه يقين دارد جنب بوده قضا نمايد، مثلاً اگر نمیداند سه روز جنب بوده يا چهار روز، بايد سه روز را قضا كند و قضاى روز چهارم احتياط مستحب است.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258811
❓ ترک یا افطار روزه به دلیل ورزش کردن
سؤال: افرادی هستند که باید خود را برای مسابقات ورزشی آماده نمایند و اگر بخواهند در ماه رمضان روزهبگیرند، دچار ضعف بدنی میشوند، آیا میتوانند روزه را ترک نموده و در ایام دیگر سال قضا نمایند؟
پاسخ: ورزش کردن مجوز افطار روزه نمیگردد و چنانچه بتواند، باید ساعت ورزش خود را تغییر دهد و به فاصله زمانی افطار تا سحر و یا زمانهایی که توان بیشتری برای ورزش کردن دارد موکول نماید. در غیر این صورت، تنها مجوز افطار این است که در برخی روزها (مثلاً هفتهای 3-4 روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعی از شهر خارج و در آنجا افطار کند و برگردد؛ و تا ماه رمضان سال آینده قضای آن را بجا آورد.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258657
❓ حکم روزه در صورت خوابیدن شخص جنب، با علم به بیدار نشدن تا اذان صبح؟
سؤال: خوابیدن شخص جنب در شب ماه رمضان درصورتی که بداند تا اذان صبح بیدار نمی شود، چه حکمی دارد؟
پاسخ: كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و میداند اگر بخوابد تا صبح بيدار نمی شود، نبايد بخوابد و چنانچه بخوابد و بيدار نشود، روزهاش بنابراحتیاط واجب باطل است و بنابر احتياط واجب بايد قضا و كفّاره بهجا آورد، امّا اگر احتمال دهد كه بيدار می شود، می تواند بخوابد و احتياط واجب اين است كه در دفعه دوم كه بيدار شد نخوابد تا غسل كند.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258814
#روزه #رمضان #ماه_رمضان #احکام_روزه #استفتائات_روزه #مبطلات_روزه #سهو #غسل_جنابت #فراموشی #افطار #ترک_روزه #ورزش #شخص_جنب
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
23.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - نیت - قسمت دوم
اگه کسی بخاد روزه بگیره باید نوع اونو بدونه مثلا روزه مستحبیه، یا نذر و یا روزه قضائی
البته در مورد ماه مبارک رمضان واضحه روزه به نیت روزه واجب ماه مبارک رمضان گرفته میشه .
حتی لازم نیست کسی توی نیتش مشخص کنه که مثلا امروز روز اول ماهه یا روز دوم ماه! اگه مشخص هم کرده باشه بعد بفهمه اشتباه مشخص کرده ، باز روزش درسته
حتی اگه اصلا ندونه که وارد ماه مبارک رمضان شدیم و یا فراموش کرده و به یه نیت دیگه روزه گرفته،روزه اون به عنوان روزه ماه رمضان به حساب میاد
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir