هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹روزه ی زنان شیرده
🔹روزه ی زنان باردار
🔹وجوه مختلف قضا و کفاره ی زنان باردار و شیرده
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در:
http://mk6.ir/HcNmE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
May 11
هدایت شده از پاسخ به شبهات
📚 بازخوانی معراج رسول خدا(ص)
✍️ چکیده:
همه مسلمانان بر اساس آموزه های صریح قرآنی و دلایل نقلی و تاریخی متواتر، عقیده دارند که پیامبر اسلام در مسیر رشد معنوی خود، در حادثه ای اعجازآمیز، در یک شب از مسجدالحرام به مسجدالاقصی سیر کرده و از آنجا در یک سفر آسمانی با ارواح انبیای گذشته ملاقات نموده و بهشت و دوزخ را از نظر گذراندند. او در مواقف گوناگون با صحنه های شگفتی از عالم والا مواجه شده، از هر يك از آنها خاطره هاى ارزشمندی در روح پاك خود ذخيره کردند. سرانجام به اوج شهود باطنی و نزدیکی به خدا رسیده و آموزه های بسیار ارزشمندی را از ذات اقدس الهی تلقّی نمودند. این سفر آسمانی و معنوی در ادبیات دینی، با نام «معراج» شناخته می شود.
✍️ متن تفصیلی:
http://makarem.ir/maaref/fa/article/index/419111
#معراج #رسول_خدا #پیامبر_اسلام
#إسراء #مسجدالحرام #مسجدالاقصی
___________________________
هدایت شده از makarem.ir
17.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک
#آموزش_احکام
#روزه
💠 موشن گرافیک آموزش احکام روزه - قضا و کفاره - قسمت پنجم
http://mk6.ir/McUkF
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🍀 جایگاه «بی تکلفی و آسان گیری بر مردم» در تعاليم اسلامي
✍️ متن اجمالی:
انسان مومن در همه امور بر مردم آسان می گیرد و همین آسان گیری او موجب مى شود كه خداوند نيز همانگونه با او محاسبه كند و كارهاى او را سريع سامان دهد و رحمت خود را بر وی نازل کند و بدون حساب روزیش را بدهد و بدون حساب وارد بهشت كند. امام صادق(ع) در این مورد می فرماید: «تكلّف در امور از اخلاق صالحين نيست».
گاهى انسان تعجب مى كند از بعضى افراد كه چگونه كارهاى زندگى آنها سريع و راحت حلّ مى شود، گويا دست خداوند قبل از رسيدن او، گره را باز كرده است؛ حتى ديده شده چنين افرادى مرگ و كارهاى بعد از مرگشان به راحتى انجام مى گيرد و مى گويند چه مرگ راحتى كرد و چگونه كارها و قرض هايش سريع انجام و پرداخت شد، اينان هم خود سبكبار و سبكبالند و به راحتى به سوى آخرت پرواز مى كنند و هم بار مردم را سبك مى كنند و تكليفى به دوش ديگران نمى گذارند، ديگران را براى كار خود به زحمت نمى اندازند.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0402113
#تكلف #بی_آلایش #صالحین
#بی_تکلفی #آسان_گیری #مومن
_____________________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸تفاوت «مخلِصین» و «مخلَصین»
🔸تدبیر پيامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم) برای رهايی از «فقر»
🔸تناقض توصیه به «کار و تولید» با توصیه به «زهد و توکّل» در اسلام!!
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در:
http://mk6.ir/XrRfJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹روزه ی افراد سالخورده
🔹معیار پیری برای ترک روزه
🔹وظیفه زن شیرده در صورت امکان تغذیه کودک با شیر خشک
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در:
http://mk6.ir/RjMiJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
16.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک
#آموزش_احکام
#روزه
💠 موشن گرافیک آموزش احکام روزه - قضا و کفاره - قسمت ششم
http://mk6.ir/UsXjV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🌖 در آستان شبهای قدر
از آنجا كه در شب قدر سرنوشت انسانها براى يك سال، بر طبق لياقت ها و شايستگی هاى آنها، تعيين مى شود بايد آن شب را بيدار بود و توبه كرد و خودسازى نمود و به درگاه خدا رفت و لياقتى بيشتر و بهتر براى رحمت او پيدا كرد. آرى در لحظاتى كه سرنوشت ما تعيين مى شود نبايد انسان در خواب باشد و از همه چيز غافل و بي خبر كه در اين صورت سرنوشت غم انگيزى خواهد داشت.
📖 متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0419520
🔷عناوین و مباحث:
🔹 «قدر» به چه معناست؟
🔹 چرایی نامیده شدن این شب به «قدر»؟
🔹 زمان دقیق «شب قدر»؟
🔹 اختصاص شب قدر به امت پیامبر(ص) حتی بعد از وفات ایشان
🔹 ارزش شب قدر
🔹 نزول قرآن در شب قدر
🔹 شب استغفار
🔹 نزول فرشتگان در شب قدر
🔹 شب قدر و چگونگی حلول در افق های متعدد مناطق مختلف جهان؟!
🔹 شب قدر و نقش انسان در تعیین سرنوشت خویش؟!
🔹 اعمال و مناسک شب قدر؟
📚 تهیه و تحقیق: معاونت پژوهش پایگاه اینترنتی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
#شب_قدر #سرنوشت #تقدیر
#عبادت #استغفار #احیا #قرآن
#اعمال_شب_قدر #فرشتگان
_____________________
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹روزه در مناطقی که روز طولانی دارند
🔹افطار کردن با وقت اهل تسنن
🔹وجوب دقت در زمان اذان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در:
http://mk6.ir/TuAqS
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸نگاهي به سر منشأ «اخلاق»
🔸«خشونت خوب»، «خشونت بد»!؟
🔸«مُدارات» نیک از منظر اسلام
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در:
http://mk6.ir/QpJyG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🌖 #شب_قدر #اعمال_شب_قدر
اعمال و مناسک شب قدر؟
برای بهره جویی از فضائل و برکات شب قدر اعمالی وجود دارد؛ يك قسم آن مشترك ميان هر سه شب و قسم ديگر اعمال مخصوصِ هر يك از اين سه شب است.
🔷 اعمال مشترك شبهاى قدر عبارت اند از:
1. غسل: بهتر است غسلِ شب هاى قدر مقارن غروب آفتاب انجام پذیرد تا شخص نماز مغرب را با غسل بخواند.
2. دو ركعت نماز: در هر ركعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره «قُل هُوَ اللَّه» تلاوت شود و بعد از پايان نماز، هفتاد مرتبه ذکر «اسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ الَيْهِ» گفته شود.
3. طلب بخشش از خداوند: امام باقر(ع) درباره عمل ديگر اين شب فرمود: شخص قرآن را بگشايد و در برابر خود قرار دهد و بگويد: «اللَّهُمَّ انّى اسْئَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ وَما فيهِ، وَفيهِ اسْمُكَ [الْأَعْظَمُ] الْأَكْبَرُ، وَ اسْماؤُكَ الْحُسْنى، وَما يُخافُ وَيُرْجى، انْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقائِكَ مِنَ النَّارِ».
4. مراسم قرآن به سر گرفتن: به فرموده امام صادق(ع)، شخص قرآن مجيد را بر سر بگذارد و بگويد: «اللَّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ، وَ بِحَقِّ مَنْ ارْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فيهِ، وَبِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ، فَلا احَدَ اعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ»؛ (خدايا به حق اين قرآن و به حق آن كس كه او را بدين قرآن فرستادى و هر مؤمنى كه در آن مدحش كردى و به حق تو بر ايشان زيرا هيچكس به حق تو از خودت آشناتر نيست)، آن گاه ده مرتبه بگويد: «بِكَ يا اللَّهُ» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدٍ(ص)» و ده مرتبه «بعَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِفاطِمَةَ(س)» و ده مرتبه «بِالْحَسَنِ(ع)» و ده مرتبه «بِالْحُسَيْنِ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ(ع)» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ(ع)» و ده مرتبه «بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ مُوسى(ع)» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ(ع)» و ده مرتبه «بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِى(ع)» و ده مرتبه «بِالْحُجَّةِ(ع)»، در پايان هر حاجتى كه دارد از خداوند طلب كند.
در تمام اين اذكار، نهايت حضور قلب و توجّه به درگاه خدا را حفظ كند. همچنین بهتر است اگر مى خواهند توسّل گرفته، يا ذكر مصيبتى كنند قبل يا بعد از دعا باشد و دعا را قطع نكنند.
5. زيارت امام حسين(ع): زيارت امام حسين(ع) در هر يكى از اين سه شب، مستحبّ مؤكّد است و در روايتى آمده است كه سبب آمرزش گناهان مى شود و اگر دسترسى به زيارت از نزديك نداشته باشد، از دور زيارت كند.
6. احيا داشتن شب هاى قدر: به این معنا که شخص يعنى اين شب را تا صبح بيدار باشد و با عبادت و دعا و تلاوت قرآن و جلسات سخنرانى دينى و پرسش و پاسخ هاى مذهبى و يا مطالعه كتابهاى تفسير و عقايد و مواعظ سپرى كند.
7. صد ركعت نماز: یعنی هر دو رکعت را به یک سلام بگزارد كه فضيلت بسيار دارد و افضل آن است كه اگر توانايى داشته باشد، در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره «قل هو اللَّه» را بخواند.
8. خواندن دعایی از امام سجاد(ع)که با عبارت «اللَّهُمَّ انّى امْسَيْتُ لَكَ عَبْداً داخِراً...» آغاز و با عبارت «...اوْ عافِيَةٍ اوْ بَلاءٍ، اوْ بُؤْسٍ اوْ نَعْمآءَ، انَّكَ سَميعُ الدُّعآءِ» به پایان می رسد و در کتاب مفاتیح الجنان و دیگر کتب ادعیه در دسترس است.
امام زين العابدين(ع) اين دعا را در شب هاى نوزدهم، بيست و يكم و بيست و سوم در حالت ايستاده و نشسته و در ركوع و سجود مى خواندند.
9. به فرموده علّامه مجلسی بهترين اعمال در اين شب ها طلب «آمرزش گناهان» و دعا براى امور دنيوى و اخروى است. شخص هم براى خود و هم براى پدر و مادر و خويشان و برادران مؤمن چه زنده باشند و چه از دنيا رفته باشند دعا کند. در روايتى آمده است كه شخصى خدمت رسول خدا(ص) رسيد و عرض كرد: اگر شب قدر را درك كردم، چه چيزى را از خداوند طلب كنم؟ حضرت فرمود: «عافيت و سلامتى را بخواه».
10. در بعضى از روايات وارد شده است كه دعاى «جوشن كبير» که مشتمل بر 1000 نام خدا و خواندن او به این نام ها برای رهایی از آتش جهنم است، در اين سه شب خوانده شود.
🔷 اعمال شب نوزدهم:
1- صد مرتبه بگويد: اسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّى وَ أَتُوبُ إلَيْهِ.
2- صد مرتبه بگويد: اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَميرِالْمُؤْمِنينَ.
3- خواندن دعاي «يا ذَا الَّذى كانَ قَبْلَ كُلِّ شَىْءٍ، ثُمَّ خَلَقَ كُلَّ شَىْءٍ، ...».
4- اين دعا را بخواند: اللَّهُمَّ اْجْعَلْ فيما تَقْضى وَتُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ، وَفيما تَفْرُقُ مِنَ... وَتَفْعَلَ بى كَذا وَكَذا. (به جاى كلمه كذا و كذا، حاجت خود را عرضه دارد).
📖 مطالعه بیشتر درباره شب قدر:
makarem.ir/maaref/l/0419520
🙏 التماس دعا و ترویج:
https://eitaa.com/makaremeshirazi
_________