#انتخابات به عنوان مهمترین عرصه حضور مردم در صحنه تصمیم گیری برای تعیین سرنوشت خویش در جوامع #مردم_سالار شناخته میشود. پس انتخاب #نامزدهای #اصلح اهمیتی معادل تعیین آینده یک نظام و مملکت را دارد. در #فقه_امامیه تعیین سرنوشت مردم به دست خویش و با لحاظ لزوم مشروعیت الهی حاکمان بعنوان یک اصل مسلم و غیر قابل خدشه پذیرفته شده است. امیر المومنین علی علیه السلام در نامه 53#نهجالبلاغه به موارد زیر بعنوان اصول رفتاری حاکمان اشاره میکند:
1. تقوا، اخلاق اسلامی و دوری از کبر و غرور
2. پایندی به #عدالت، انصاف و مساوات
3. مردمی بودن و #حکومت_رحمت_محور
4. عدم #استبداد_به_رای و پایبندی به مشورت
5. مسئولیت پذیری
6. انتخاب مدیران توانمند و صالح و #نظارت بر عملکرد انها
7. داشتن سیاست و برنامه های اقتصادی
8. استفاده از عقلانیت و #خرد_جمعی
9. استقامت در انجام وظیفه
10. حمایت ویژه از محرومین و اقشار ضعیف
11. اشراف و اگاهی به امور کشور
12. برنامه مبارزه با #فساد_اداری
13. #شفافیت و بیان تصمیمات و اعمال حکومتی
14. عقلانیت و کیاست در امور بین الملل
#انتخابات
#رئیس_جمهور_شایسته
#امام_علی
#امیرالمؤمنین
🆔 @maks_e_andisheh
ادوارد لوئیس بِرنِیز: دستکاری آگاهانه و هوشمندانه عادتها و باورهای نهادینهشده تودهها، عنصری مهم در یک جامعه دموکراتیک است. آنهایی که این سازوکار پنهان جامعه را دستکاری میکنند، دولتی نامرئی را تشکیل میدهند که قدرت واقعی حاکم بر کشور هستند.
کتاب «افکار عمومی در رسانههای اجتماعی»؛ نشر مکث اندیشه
🆔 @maks_e_andisheh
دوکتاب بررسی وضعیت آسیبشناسانۀ سبک زندگی غربی در رسانۀ ملی و فمنیسم یا جنبش زنان در ایران نوشتۀ دکتر سید مرتضی میر تبار و از محصولات مرکز پژوهشی مبنا برگزیدۀ اولین دوره جایزه کتاب سال خانواده و جمعیت شدند.
🆔 @maks_e_andisheh
#شناخت کامل یک #مسئله بهتنهایی و بدون مشخص شدن رابطهٔ آن با مسائل دیگر ناممکن است. فهم موقعیت مسئله در یک #شبکهٔ پیچیدهٔ معنایی و در ارتباط با مسائل دیگر، نیازمند #روش_علمی مناسب است؛ چراکه مسائل موجود حول یک موضوع، ارتباطات مختلفی باهم دارند و بدون کشف این رابطهها و تأثیر و تأثر آنها بر یکدیگر و موقعیت آنها نسبت به هم، امکان شناخت دقیق مسئله و بهتبع آن ارائهٔ راهحل علمی میسر نخواهد شد. بهترین روش برای رفع این معضل، تدوین #نظاموارهٔ_مسائل است. نظاموارهٔ مسائل کمک میکند تا با فهم میزان و جهت اثرگذاری مسائل بر یکدیگر، وزن مسائل سنجیده شود و رابطهٔ علت و معلولی و جایگاه و سطوح آنها با
فرایندهای خاص مشخص شود؛ بهگونهایکه پس از شناسایی و پالایش همهٔ مسائل یک موضوع، آنها وزندهی و اولویتبندی شده و تمام رابطههای مسائل با یکدیگر و چینش آنها در لایههای چهارگانه با نرمافزارهای خاص تعیین گردد تا درنهایت نظاموارهای کامل از مسائل بهصورت نمودار طراحی شود. لازم به توضیح است که سه نوع نظمدهی به مسائل قابلشناسایی و انجام است:
الف. نظامواره موضوعی که از خرد به کلان یا بالعکس انجام میشود، که اصطلاحاً به آن #درختواره نیز میگویند.
ب. نظامواره وزنی یا مبتنی بر اهمیت مسائل که از مهم به اهم یا بالعکس تنظیم میشود.
ج. نظامواره علّی یا علّی-معلولی که براساس جدول اثرات متقاطع مشخص میشود.
🆔 @maks_e_andisheh
در این کتاب میخوانیم:
- نقش #مردم در #حکومت_اسلامی(مشروعیت بخشی یا #کارآمدی؟)(دکتر محمد جواد #ارسطا)
- #حکومت_دینی؛ قسیم #دموکراسی و شوراکراسی(دکتر عبدالوهاب #فراتی)
- حق #دینداری و رابطه آن با #مردم_سالاری دینی(دکتر محمد تقی #دشتی)
- جایگاه عقل جمعی در اعمال #ولایت(دکتر سید احمد #حبیبنژاد)
- #استبدادگریزی و #استبدادستیزی #ولایـت_فقـیه(دکتر فرج الله هدایت نیا)
- ارزیابی فرآیند بازنگری #قانون_اساسی در چارچوب مردمسالاری دینی(دکتر محمد #منصوری_بروجنی)
- نقش (تأثیر) اراده و رضایت مردم در #مشروعیت حکومت معصوم (ع)(حامد نیکونهاد- فاطمه سادات نقوی)
- حکومت دینی و دموکراسی(احمد رشیدی- جمال مختاری)
- مردم و حكومت غیراسلامی؛ سكوت، هجرت، مقابله؟(علی فتاحی زفرقندی - علی #بهادری جهرمی)
🆔 @maks_e_andisheh
آنچه این نگاشته در پی آن است، اثبات یک نظام اخلاقی مستنبط از آیات و روایات است که البته مورد تأیید عقل سلیم و فطرت پاک نیز باشد. به نظر میرسد آنچه به عنوان نظام اخلاقی اسلام در آثار عمدۀ اخلاقی ارائه شده است، در حقیقت نظام اخلاقی مسلمین بوده و نه نظام اخلاقی اسلام و بر این اساس شاید بتوان این نظامها را نظامهای اخلاقی غیر اسلامی به شمار آورد.
#فلسفه
#اخلاق
🆔 @maks_e_andisheh
فلسفهٔ وجودی پژوهش کمک به حل مسئله است. پژوهشی که مسئله (علمی یا اجرایی) را با روش علمی حل نکند، فایدهای ندارد و رسالتش ناتمام است؛ بنابراین حل مسئله و ارائهٔ راهبرد و راهکار به سازمانها و نهادها، رسالت اصلی مراکز علمی، دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراکز علمی به حساب میآید. درواقع نهاد پژوهش باید چشم بینای نهاد اجرا و حلکنندهٔ مسائل و مشکلات علمی آنها باشد.
یکی از موانع اصلی توسعهٔ خودبنیاد و بومی کشور ایران، مسئلهمحور نبودن بیشتر تحقیقات، پایاننامهها و رسالههای علمی است. بالتبع ناتوانی در ارائهٔ راهبرد و راهکار برای حل مسائل نیز از همین امر ناشی میشود. این وضعیت بهقدری فراگیر شده است که معمولاً نهاد اجرا امید چندانی به تحقیقات مراکز علمی برای حل مسائل کشور و رسیدن به توسعهٔ پایدار ندارد. این در حالی است که مراکز علمی معتبر دنیا درصدد حل مسائل نظام اجتماعی و سیاسی خود بوده و عناوین تحقیقات خود را از مسائل جامعه استخراج میکنند. اگرچه در پیدایش این وضع، سازمانهای حکومتی بیتقصیر نیستند، اما این نوشتار قصد دارد به بُعد اول مشکل (ضعف مسئلهمحوری در پژوهشهای مراکز علمی) بپردازد. به نظر میرسد که عمده رویکرد مراکز علمی به سمت «پژوهش برای پژوهش» است. چارهٔ کار، روی آوردن به پژوهشهای مسئلهمحور راهبردگرا و طراحی فرایند روشمند برای حرکت از مسئله و گشودن گرههای آن و رسیدن به راهبردها و راهکارهای مؤثر است. بهترین روش پیشنهادی در این مورد، مدل پژوهشی SPM است.
🆔 @maks_e_andisheh