🔻همین حامیان برجام، برای زمین زدن دولت مستقر و تحریم کشور، در پازل انگلیس بازی کردند.
🔸 ۱۶ آبان ۹۶ | احمدینژاد: در جلسهای سفیر انگلیس گفت هفته بعد در تهران اتفاقی میافتد که ورق به نفع آمریکا و انگلیس برمی گردد؛ در مجلس یک دفعه آمدند طرح کاهش روابط سیاسی با انگلیس را دادند، گفتیم این الان چه ضرورتی دارد؟ چه موضوعیتی دارد که فضا را دارید داغ می کنید؟ این را دادند و گل کار آن اشغال سفارت بود که بهانه را داد تا انگلیس ببرد و به تصویب اتحادیه اروپا برساند؛ تحریم بانک مرکزی و تحریم نفت؛ خب چه کسانی این کار را کردند؛ این ها همهاش مشخص است که همهاش ساختگی بود و چه کسانی تحریک کردند؛ رییس کمسیون امنیت ملی مجلس چکاره بود، رییس مجلس چکاره بود؟ ... قوه قضائیه می خواهد برخورد کند بسم الله؛ با این ها برخورد کند.
🔸 ۶ آذر ۹۰ | علی لاریجانی، رییس مجلس پس از تصویب کلیات طرح کاهش رابطه با انگلیس در مجلس: دولت (احمدینژاد) با قطع رابطه اقتصادی با انگلیس مخالفت است؛ اما، مجلس رفتار دولت انگلیس را رصد میکند و انگلیس بداند که کاهش رابطه با آنها، تازه اول راه ایران است! بنده از اقدام سنجیده و انقلابی مجلس در کاهش روابط با انگلیس تشکر میکنم!
🔸 ۶ آذر ۹۰ | بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، حامی برجام در دولت روحانی و از طراحان طرح کاهش رابطه با انگلیس: اين روند بايد در قبال ديگر کشورهایی که رفتاری مشابه انگليس با ايران دارند نيز تکرار شود!
🔸 ٧ آذر ۹۰ | باهنر، نایب رئیس مجلس در نشست خبری: انگلیس تنبیه نشود، طرحهای بعدی را عملیاتی میکنیم!
🔸 ۸ آذر ۹۰ | فارس: عدهای با حمله به سفارت انگلیس، وارد ساختمان سفارت شده و پرچم انگلیس را پایین کشیدند.
🔸 ۹ آذر ۹۰ | علی لاریجانی، رییس مجلس در نشست خبری: حمله به سفارت خواست ملت بود! اقدام دیروز دانشجویان نمادی از افکار عمومی ایران بود! رفتار انگلیس "بیشرمانه" است.
🔸 ۱۶ مرداد ۹۱ | رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان: "پازل دشمن" را نباید تکمیل کرد؛ اشغال آن سفارت خبیث درست نبود.
🔸 ۱ شهریور ۹۴ | سفارت انگلیس در دولت روحانی بازگشایی شد.
🔹 ۱۷ بهمن ۹۹ | احمدینژاد در گفتگو با ماهنامه صنعت حملونقل: تحریمها کلا دو بخش است و دو منشا دارد؛ یکی تحریم های سازمان ملل است که اینها خیلی ضعیف است و طبیعی بود که من بگویم اینها ارزشی ندارد؛ ولی آن چیزی که فشار آورد، تحریمهای آمریکا و اروپا بود که خارج از ساختار سازمان ملل اعمال شد؛ حالا چرا آمریکایی ها قادر هستند این کار را بکنند؟ علت این است که نظام بانکی و پول جهان دست آنهاست. چرا اروپایی ها پذیرفتند؟ این سوال مهمی است؛ اگر اروپایی ها همراهی نمی کردند، تاثیر چندانی نداشت؛ اتحادیه اروپا جلسه گذاشت و رد کرد و گفت ما به تحریم ها نمی پیوندیم؛ این یعنی جنگ اقتصادی با ایران و عاقبت آن معلوم نیست؛ یعنی کسی از این جنگ سود نمیبرد، تا اینکه به اشغال سفارت انگلیس در تهران رسیدیم؛
👈 یک عده که عمدتا هم از مخالفین دولت ما بودند و میخواستند دولت را زمین بزنند، رفتند طراحی کردند و از مجلس و تریبون های مجلس دائما تشویق کردند؛ بعد از اینکه سفارت اشغال شد، انگلیس تحریم ها را به اتحادیه اروپا برد و گفت ببینید اینها چه کردند! و تعابیر زشتی راجع به ملت ایران بکار بردند؛ در نتیجه اتحادیه اروپا هم به تحریم ها پیوست و از آن زمان فشارها زیاد شد.
🔻بیشرفی غربیها در دو قاب ...
🔹 ۷ آبان ۱۴۰۳ | حکم اعدام جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی تندر اجرا شد؛
👈 شارمهد، سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر، سالها به دستور اربابان خود در سازمانهای جاسوسی غربی، آمریکایی و رژیم کودککش صهیونیستی، عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه کشور عزیزمان طراحی کرد؛ از جمله آن میتوان به بمبگذاری و انفجار حسینیه سیدالشهدا(ع) شیراز اشاره کرد که این اقدام تروریستی منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر از هموطنان عزیزمان شد که در میان شهدا ۵ زن و کودک خردسال بیگناه نیز به خون خود غلطیدند؛ جمشید شارمهد، زندانی ایرانی آلمانی بود که در آمریکا زندگی کرده و در سال ۲۰۲۰ دستگیر شد.
🔹 ۸ آبان ۱۴۰۳ | دولت تروریست آلمان، کاردار ایران را احضار کرد و سفیر خود را از تهران در پی اعدام سرکرده گروهک تروریستی تندر فراخواند.
🔹 ۸ آبان ۱۴۰۳ | عراقچی، وزیر خارجه ایران: هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست؛ گذرنامه آلمانی برای هیچکس مصونیت ایجاد نمیکند، چه رسد به یک تروریست؛ دولت آلمان، خود را پشت شعارهای حقوق بشری منافقانه پنهان نکند؛ ما سلاح های شیمیایی را که اتباع آلمان در اختیار رژیم صدام قرار دادند، فراموش نکردهایم؛ آلمان دومین تامینکننده سلاحهای مرگبار به اسرائیل برای نسلکشی در غزه و کشتار در لبنان به شمار میرود؛ به اطراف نگاه کنید حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوقبشری شما را به سخره میگیرند.
🔹 ۸ آبان ۱۴۰۳ | سخنگوی وزارت خارجه دولت تروریست آمریکا مدعی شد: آمریکا اعدام جمشید شارمهد شهروند دو تابعیتی آلمانی-ایرانی را محکوم میکند! این اقدام، آخرین نمونه از سابقه این رژیم در سرکوب فراملی و بیاعتنایی به حقوق بشر است! آمریکا در کنار آلمان، خانواده شارمهد و جامعه بینالمللی برای پاسخگو کردن ایران میایستد!
🔹 ۸ آبان ۱۴۰۳ | صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان کیفری بینالمللی ۵ ماه به تعویق افتاد؛
👈 دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) به دلیل تاخیر در صدور حکم بازداشت برای نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای بیش از پنج ماه، با اتهام ریاکاری مواجه شد؛ دیوان کیفری بینالمللی با تهدیدهای سنای آمریکا مواجه شده و هشدار داده است که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی، تحریمهایی اعمال خواهد شد! قاضی جولیا موتوک، که تلاشهای مقدماتی را برای بررسی پرونده رهبری میکرد، به بهانه دلایل پزشکی و برای اطمینان از عملکرد صحیح عدالت کنارهگیری کرد!
🔹 ۸ آبان ۱۴۰۳ | سازمان دیدهبان حقوق بشر: آمریکا و آلمان شریک جنایت نسلکشی اسرائیل هستند.
🔹 ۶ آبان ۱۴۰۳ | تعداد شهدای خبرنگار در غزه در یکسال گذشته به ۱۸۰ نفر افزایش یافته است.
🔻مالهکشی به سبک آمریکاییها برای حفظ هژمونی
🔹 ۹ بهمن ۱۴۰۲ | روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال به نقل از مقامات آمریکایی، مدعی شد: در جریان حمله مرگبار پهپادی در اردن که به مرگ سه نفر از نظامیان آمریکایی منجر شد، سامانههای پدافند هوایی آمریکا پهپاد مهاجم را با پرنده خودی اشتباه گرفتهاند که قرار بود در همان زمان به پایگاه بازگردد!!
👈 یعنی به عبارتی، هواپیمای خودی را هم نمیتوانند تشخیص بدهند!
🔹 ۸ بهمن ۱۴۰۲ | یک مقام وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: حمله به پایگاه آمریکا در مرز اردن و سوریه با پهپاد انجام شد، اما برای ما عجیب است که چرا پدافند ما نتوانسته آن پهپاد را منهدم کند؛ ما این مسئله را بررسی خواهیم کرد!
🎥 تقلاهای رژیم جعلی در حال احتضار؛
👈 ظاهرا ماجرای یهودستیزی ساختگی در کشور هلند که اتفاقا به پاتوق سرویسهای رژیم صهیونیستی مشهور است، در وهله اول، تحریک برای مهاجرت دادن یهودیان اروپا به اسرائیل به جهت تامین نیروی ارتش برای جنگ است؛
👈 علاوه بر این در وهله دوم، وقتی فضای بیرون، ناامن باشد، مهاجرت معکوس در رژیم صهیونیستی نیز منتفی میشود، وگرنه به صورت دائم که نمیتوان دستور عمدی لغو پروازهای خارجی به سرزمینهای اشغالی را داد...
👈 در این میان، مسلمانان مهاجر در هلند نیز، فقط فریب یک بازی عمدی سرویسهای رژیم صهیونیستی را خوردهاند.
🔹 ۱۷ آبان ۱۴۰۳ | گانتس، رئیس حزب اردوگاه ملی رژیم صهیونیستی: اخراج گالانت در جهت جلوگیری از اعزام حریدیها به جبهه، یک ضربه سهمگین به امنیت ملی و روحیه ملی، وارد کرده است.
🔹 ۱۹ آبان ۱۴۰۳ | روزنامه صهیونیستی معاریو: ارتش اسرائیل در جنگ غزه، نزدیک به دو لشگر خود را از دست داده است.
🔹 ۱۸ آبان ۱۴۰۳ | نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: حمله به تعدادی از هواداران تیم مکابی رژیم صهیونیستی در آمستردام، یهودستیزانه است.
🔹 ۱۸ آبان ۱۴۰۳ | لیبرمن، عضو پارلمان رژیم صهیونیستی در واکنش به رخدادهای آمستردام: یهودیان اروپا به اسرائیل مهاجرت کنند؛ من از یهودیان اروپا میخواهم که درنگ نکنند؛ همانند آنچه که قبل از هولوکاست رخ داد!
🔹 ۲۰ آبان ۱۴۰۳ | رئیس پلیس آمستردام: طرفداران تیم مکابی اسرائیل، آغازگر آشوب بودند؛ این هواداران اسرائیلی بودند که با پاره کردن پرچمهای فلسطین، ربودن و سوزاندن یک تاکسی، خواندن اشعار و شعارهای نژادپرستانه و ضد اعراب و مسلمانان، تحریک مردم و آسیب به اموال عمومی در آمستردام خشونت را آغاز کردند.
👈 گفتنی است، روز گذشته پس از آن که برخی از هواداران تیم مکابی تلآویو پس از شکست تیمشان، پرچم فلسطین را پاره کردند و الفاظ توهینآمیز و ناپسند علیه فلسطینیها و عربها سر دادند، پلیس هلند، آنها را از ورزشگاه تا اتوبوسها و ایستگاههای قطار پس از بازی اسکورت کرد، اما بلافاصله چندین ویدئو در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد صهیونیستها در خیابانها مورد حمله قرار میگیرند! بلافاصله دفتر نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که دو هواپیمای اضطراری را برای نجات و خروج صهیونیستها از آمستردام اعزام کرده است!
🔻قالیباف حتی در شب حادثه شاهچراغ، بر استیضاح وحیدی، وزیر کشور به خاطر موضوع قبلی برکنار نکردن معاون سیاسیاش که بر خلاف خواسته نمایندگان، درست، عمل کرده بود، اصرار داشت؛ مجلس قالیباف، به دستور رهبری نیز، عمل نکرد.
🔹 ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ | محمدرضا غلامرضا، معاون سابق سیاسی وزیر کشور: با وجود حادثه شوم تروریستی شیراز، پیغام رسید که استیضاح به دلیل فشار نمایندگان توسط شخص قالیباف فردای حادثه شاهچراغ، اعلام وصول می شود و تنها راه، برکناری معاون سیاسی است.
👈 «اصل بیطرفی» و «فراهم آوردن مقدمات برگزاری انتخابات پرشور و رقابتی» از جمله وظایف اصلی معاونت سیاسی، ستادهای انتخابات و هیاتهای اجرایی در تمامی سطوح، استانداران، فرمانداران، بخشداران به حساب میآید؛ بر همین مبنا با آسیبشناسی از ادوار گذشته و مشورت با چند تن از صاحب نظران، بخشنامه ای در تاریخ ۱۱ خرداد سال جاری از سوی اینجانب ابلاغ شد که در آن «بایدها» و «نبایدها» قانونی که میبایست مدنظر معاونین سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداریهای سراسر کشور ورؤسای ستادهای انتخابات باشد مورد تأکید قرار گرفت.
👈 پس از ابلاغ آن بخشنامه، برخی از نمایندگان مجلس علیه مفاد آن بویژه بند ۴ بخشنامه موضع گرفتند. بند ۴ بخشنامه از این قرار بود: «فرمانداران، بخشداران و معاونین فرماندار ضمن تداوم پیشبرد امور شهرستان در حوزههای مختلف عمرانی، اقتصادی، توسعهای و ... در روابط با نمایندگان محترم مجلس، در دوره باقیمانده تا انتخابات، برای پیشگیری از هرگونه سوءبرداشت، نسبت به عدم همراهی و معیّت نماینده محترم شهرستان در حوزه انتخابیه در موضوعات و جلسات شائبهدار، حساسیت و دقت لازم را داشته باشند. مدیریت این موضوع بر عهده معاونین سیاسی میباشد».
👈 اعتراضهای نمایندگان محترم موجب شد وزیر محترم کشور برای متوقف کردن حواشی، ۴ بند از بخشنامه را لغو کند و شخصا برای تبیین موضوع در مجلس حاضر شود. در جریان حضور وزیر محترم در مجلس، برخی نمایندگان با وجود لغو بندهای مختلف بخشنامه، درخواست عزل معاون سیاسی را از وزیر مطرح کردند و از آن تاریخ به بعد با میدان داری برخی رسانه ها، این موضوع به دستور کار ثابت آنها و اصرار برخی نمایندگان تبدیل شد.
👈 اصرار رییس و برخی نمایندگان محترم مجلس برای عزل معاون سیاسی وزیر کشور، فارغ از اینکه بنده معتقدم بخشنامه صادره کاملا مبتنی بر تکلیف اداری و براساس موازین شرعی و قانونی و سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب بود، در حالی صورت میگرفت که معظم له علاوه بر ادوار گذشته بارها خطاب به نمایندگان همین مجلس، ضمن تقبیح دخالت نمایندگان مجلس در عزل و نصب ها، مداخله ایشان در امور متعین در دولت را منع کرده بود و بلاشک تعیین تکلیف در خصوص معاون وزیر مصداق اتم و بارز این مداخلات غیرقانونی بود. | ایرنا
👈 گفتنی است، غلامرضا، همان کسی است که به استانداران ابلاغ کرد هیچ نماینده مجلسی حق ندارد از امکانات دولتی برای تبلیغات انتخاباتی استفاده کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زمانه رسوایی است؛ تروریستهای مزدور ترکیه در سوریه، از رژیم صهیونیستی، تشکر کردند؛
👈 شفاف شد که مساله شیعه و سنی، بهانه بود و منافقینِ مدعی، با قاتلینِ فلسطینیها، همپیالهاند.
🔹۹ آذر ۱۴۰۳ | شبکه ۱۱ اسرائیل، صوت سرکرده گروهک تروریستی را منتشر کرد که در آن از رژیم اسرائیل بابت ترور فرماندهان حزبالله تشکر میکند؛
👈 او میگوید: "پس از حملات اسرائیل و هدف قرار دادن فرماندهان و سربازان، ایران و محور، کاملا ضعیف شده و مقاومتی وجود نداشت و پیشروی گروههای معارض، بسیار سریع و غیر قابل انتظار اتفاق افتاد؛ ما واقعا از اسرائیل ممنونیم که این محور را تضعیف کرد."
👈 گفتنی است، گروه تحریرالشام، چهارشنبه، در عملیاتی تحت عنوان ردعالعدوان از پایگاههای خود در ادلب خارج و به سمت حلب، یورش بردند؛
👈دقیقا ۲۴ساعت قبل از آغاز تهاجم، نتانیاهو در سخنانی به رئیسجمهور سوریه، گفت: "به اسد گفتم که در حال بازی با آتش هستی؛ زمان، نشان خواهد داد که آیا او این پیام را دریافت کرده یا نه؟"!
👈یدیعوتآحارانوت هم گزارش داد که اسرائیل از زمان حمله به حلب خبر داشت.
🔺سوریه و چند احتمال!
حملات گروههای مخالف و مهاجم در سوریه چنان با سرعت پیش میرود که خود آنها نیز شگفتزده شدهاند. اکنون هم بنا به اخباری به مرکز حما رسیدهاند و برخی منابع نیز از عقبنشینی نیروهای ارتش سوریه از این شهر خبر میدهند. اما وزارت دفاع سوریه این اخبار را تکذیب کرده است.
در مناطق دیگری هم در درعا و حمص و غیره اخباری مبنی بر وقوع درگیری منتشر شده است.
چنان که در یادداشت قبلی نیز گفته شد، این حمله و پیشروی برقآسا صرفا محصول برنامهریزی چند ماهه و حتی درازمدت این گروهها و بهرهبرداری آنها از اوضاع منطقه نیست، بلکه شروع آن مولود تلاقی «تاریخی» منافع چند بازیگر منطقهای و بینالمللی است که هر کدام اهداف و منافع خاصی دارند؛ اما در یک چیز اشتراک منافع دارند و آن هم دور کردن ایران و متحدانش از سوریه و پایان دادن به حضور آنها در این کشور است.
در این میان دو اتفاق معنادار و پرسشبرانگیز است؛ یک فروریختن سریع خطوط دفاعی ارتش سوریه و عقبنشینی سریع در برابر حملات و دیگری موضع ابهام آلود روسیه.
گاه گاهی اخباری درباره حملات هوایی روسیه منتشر میشود، اما این حملات تا این لحظه بسیار ناچیز بوده و بیشتر برای خالی نماندن عریضه است. در هر حال بوی تبانی از این رفتار روسیه به مشام میرسد. نیروهای این کشور از چندین نقطه هم عقبنشینی کردهاند.
در این چند روز، جز سخنان کوتاه دو روز پیش سخنگوی کرملین هیچ مقام روسی موضعی رسمی نگرفته است. البته امروز لاوروف دو تماس تلفنی با همتایان خود در ترکیه و ایران داشت.
در این میان در حالی که روسیه وعده ارسال کمک ظرف 72 ساعت به سوریه را داده است، اما سرعت تحولات بسیار بالاست و تا این کمکها برسد و اگر جدی و گسترده هم باشد، جغرافیای سیاسی داخلی سوریه تغییر زیادی کرده است.
از زمان شروع این حملات هنوز بشار اسد رئیس جمهور سوریه موضعی نگرفته است و این پرسش کانونی در حال مطرح شدن است که او کجاست؟ چند روز قبل گفته شد که به روسیه رفته است. این سفر هم همزمان با این تحولات بر ابهامات افزوده است.
امشب هم برخی منابع از بازگشت او از مسکو خبر دادند.
اما اکنون پرسش این است که گروههای مهاجم در صورت تصرف حما پس از آن تا کجا پیش خواهند رفت؟
چهار احتمال در این باره مطرح است:
نخست این که متحدان دولت سوریه از ایران و روسیه با تمام قوا وارد عمل شده و پیشروی نیروهای مهاجم را متوقف کنند و برای بازپسگیری مناطق تصرف شده وارد جنگ و درگیری شوند.
واقعیت این است که چنین سناریویی در این شرایط فعلا به دلایل متعددی زیاد محتمل نیست. هر چند ممکن است که در نقاطی خاص درگیریهای شدید روی دهد.
احتمال دوم هم این که حملات و پیشرویهای سریع مخالفان در دیگر مناطق سوریه تا سقوط دمشق و نظام حاکم ادامه یابد.
احتمال سوم این است که این حملات در نقطهای قبل از پیشروی به سمت دمشق متوقف شود. این سناریو هم به فرض صحت در چارچوب همان تفاهمات منطقهای و بینالمللی خواهد بود.
در این حالت، به احتمال زیاد هدف وادار کردن بشار اسد به اتخاذ تصمیم نهایی درباره اعلام جدایی از ایران است. در این صورت میتوان گفت که پیشروی مخالفان با توافق جداگانه بازیگران خارجی (ترکیه، روسیه، آمریکا) متوقف و مذاکرات سیاسی برای ترسیم آینده سوریه شروع خواهد شد.
احتمال چهارم، کودتای نظامی در دمشق است. اگر این کودتا هم رخ دهد، به احتمال زیاد یک طرف آن روسیه باشد. در صورت وقوع چنین اتفاقی، پیشرویهای مخالفان متوقف خواهد شد و پس از آن مذاکرات میان کودتاچیان دمشق و مخالفان برای تشکیل نظام سیاسی آتی سوریه تحت نظارت بازیگران خارجی شروع خواهد شد.
در هر صورت باید منتظر ماند و دید کدام سناریو رخ میدهد؛ اما در این میان، فعلا که تحولات داخلی سهمگین سوریه کاملا بر جنگ غزه سایه افکنده و آن را به حاشیه برده است.
صابر گل عنبری
@makshufatEita
🔻"نشست ژنو، یک جلسه سرِکاری (برای مشغول کردنِ ایران) است."
🔹۹ آذر ۱۴۰۳ | خبرگزاری انگلیسی رویترز: دیپلماتهای اروپایی با بیان اینکه جلسات ژنو با مقامات ایرانی بیشتر یک جلسه همفکری است، گفتند متمرکز بر نگرانیها در مورد نحوه رسیدگی ترامپ به پرونده هستهای ایران هستند.
🔹۹ آذر ۱۴۰۳ | نشریه انگلیسی گاردین: ایران در ژنو در مذاکره با انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا در تلاش است تا پیش از روی کار آمدن ترامپ به بنبست هستهای پایان دهد، که ممکن است آخرین فرصت یک توافق باشد، اما احتمال حتی یک توافق کلی قبل از بازگشت ترامپ به قدرت، بسیار بعید به نظر میرسد؛
👈 ایران به دنبال جلوگیری از بازگشت احتمالی تحریمهای سازمان ملل بر سر برنامه هستهای است؛ لحن غریبآبادی، معاون وزیر خارجه ایران، نسبت به قبل، بطور قابل توجهی نرمتر شده است.
🔹۱۰ آذر ۱۴۰۳ | آلمان، فرانسه و انگلیس پساز گفتگوهای دیروز با ایران در ژنو، اعلام کردند: ما توافق کردیم که گفتگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک، (همینجور) ادامه دهیم!
🔸مطلب مرتبط: بالاخره فاش شد که بخاطر کدام گند برجام، نمیتوانستیم از برجام خارج شویم...
وقتی تروریستها حملات خود را آغاز کردند، برخی هدف را قطع M5 میدانستند، با پیشروی، محاصره حلب تصور شد، سپس سقوط حلب.
اکنون آنها به دروازههای حماه رسیدهاند. حماه پایگاه اصلی است و سقوط آن به معنای حرکت به سمت حمصی است که در شرایط عادی نیز به دلیل حضور عمیق تکفیریها، به سختی پایدار است.
خطرناکتر از حرکت به حمص اما دور زدن حمص از چپ و راست به سمت مصیاف و کارخانجات راهبردی آن، تدمر و القصیر و حرکت به سمت دمشق است. اهدافی که مستقیما هر کدام شریانهای حیاتی حزب الله هستند.
همزمان تحرکات ارتش ترکیه مشاهده شده، قسد با همکاری آمریکا به دنبال زدن شرق فرات است. شرایط جنوب نیز مانند همیشه ناپایدار بوده و هر آن امکان حرکت تروریستها و صهیونیستها در جنوب سوریه وجود دارد. البته تجمع مقاومت نیز در جنوب وجود دارد.
موارد فوق نشان می دهد که ما با طرح آپدیت شده برای براندازی سوریه با ابزار تروریسم مواجه هستیم؛ اینبار محور غربی - عبری - ترکی پیشتاز و محور عربی نقش پلیس خوب را با پیشنهادات سخاوتمندانه! خود ایفا میکند.
اما نقش همپیمانان چیست؟ در این بخش شاید کمی علنی تر صحبت کنیم اما باید چالش ها و سختی های میدان را دانست تا قضاوت ناجوانمردانه نکنیم.
مطابق طراحی صورت گرفته، برنامهای تدوین شده است. در مرحله اول، مرزهای عراق و سوریه بسته شده تا ارتباط دو طرفه تروریستها قطع گردد. سپس نیروهای سوری به خطوط تزریق شده و با تشکیل خط دفاعی، پیشروی تروریستها را کند و سپس متوقف کنند. در مرحله سوم حملات سنگین و پرحجم هوایی سوری - روسی آغاز گردیده تا توان دشمن تحلیل رود. در مرحله آخر با رسیدن نیروهای مقاومت و طراحی عملیات، ضدحملات بزرگ تا مرز ترکیه آغاز شود.
اکنون همه مراحل فوق در حال اجرا است اما سختی هایی وجود دارد.
اولاً هر چند مرز مسدود شده اما نیروهای عراقی به تعداد کافی نرسیده اند، هم سطح سیاسی در بغداد مانع است و هم برخی گروههای مقاومت معتقدند باید در عراق ماند و مانع از حملات رژیم، شورش داخلی تروریستها و یا ورود آنها از سوریه به عراق شد.
ثانیاً رسیدن نیروها و سازماندهی آن ها و ایجاد طرح های عملیاتی، زمان بر است و این مستلزم مقاومت سوری ها است. سعی شد از ظرفیت قسد استفاده شود که ناموفق بود.
ثالثاً با توجه به احتمال شعله ور شدن جنوب، شرق و شمال، لزوم باقی ماندن نیروها و یا تزریق نیروهای جدید برای پیشگیری از باز شدن جبهات جدید الزامی است.
رابعاً نقش روسها مهم است. تعداد هواپیماها در حمیمیم کم است و روس که خود در اوکراین درگیری زیادی دارد، امکان حضور گسترده ندارد اما باز هم حضور دارد و تجهیزاتی به سمت حمص و دمشق ارسال کرده است. اینبار مهم تر از پشتیبانی هوایی روس از نیروهای زمینی، بستن آسمان سوریه به روی هواگردهای ترکی، آمریکایی، اسرائیلی است که مستلزم ریسک کرملین است.
این وضعیت روس، باعث شده تا دمشق درخواست رسمی ارسال تجهیزات نظامی به تهران دهد. جمهوری اسلامی ایران حداکثر از 5 شب پیش به دنبال ارسال تجهیزات است، حتی تجهیزاتی که روس امکان ارسال ندارد مانند بمب های هوشمند و نقطه زن یاسین. ما به دنبال اعزام نیرو هم هستیم و اگر لازم باشد در صورت تشدید بحران، اعزام به سبک سال 94 بزودی اجرا می شود اما معضل اصلی وجود دارد: بسته بودن راهها.
از مسیر هوایی، دشمن صهیونی حضور فعال دارد و اجازه فرود به هواپیماهای ما نمیدهد. در سطح زمینی نیز آمریکا و باز هم اسرائیل علناً حضور داشته و با وقاحت به دنبال زدن کاروان های مقاومت هستند. البته برای جمهوری اسلامی که در میانه طوفان الاقصی، دست رزمندگان غزه را خالی نگذاشته، ارسال به سوریه کاملا ممکن اما پیچیده و زمان بر است. زمان، کلید اصلی است.
خامساً، یکی از مشکلات سوریه از سال 402، نبود فرماندهی منسجم است. انتصاب سرتیپ سهیل حسن و همچنین حضور سردار غفاری در راستای رفع این معضل است.
سادساً، جیش سوری نیز توانسته خطی تشکیل دهد و فعلا به دنبال کند کردن پیشروی دشمن با ممانعت از تثبیت مواضع توسط تروریستهاست. به هر روی دشمن عِده و عُده بیشتری داشته، با روحیه بیشتری جنگیده و تاکتیکهای جدیدی علی الخصوص با استفاده از کوادهای فرانسوی دارد. ارتش سوری نیز روحیه پایین تر و چالش های اقتصادی و ... دارد. دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتشیان نیز در راستای رفع این معضل است. چالشها زیاد است و باید تک به تک آن ها را رفع کرد.
✍️مُحَلِّل
🔻به مکشوفات بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2471821559C0d3be59a31
🔴اگر میپذیرفتیم طوفان الاقصی دامی برای محور مقاومت بوده است...
🔸کسانی با نگاه به وضعیت امروز محور مقاومت، مدام تکرار میکنند طوفان الاقصی، پروژهای صهیونیستی یا اشتباه بوده است.
🔹منظورشان از تکرار این گزاره این است که حزب الله یا ایران نباید بعد ٧ اکتبر، هیچگونه دخالت نظامی به نفع حماس یا دفاع از غزه میکردند و آنچه امروز میبینیم، به خاطر بهانهای است که ایران و حزبالله به اسرائیل داد.
🔹بیایید تصور کنیم ایران و حزبالله از همان ابتدا فرض کرده بودند که طوفان، اشتباه یا پروژهای صهیونیستی بوده است و نتیجه این فرض هم این است که نباید از حماس و غزه حمایت نظامی کنند.
تا امروز محور مقاومت در سه منطقه آسیب اساسی خورده است:
غزه
لبنان
سوریه
🔸اما با فرض عدم حمایت حزبالله و ایران از حماس و غزه، کدام یک از این مناطق، دچار آسیبهای امروز نشده بود؟
🔹قطعا وضعیت غزه اگر بدتر نبود، بهتر هم نبود. اسرائیل به بهانه ٧ اکتبر و نه هیچ بهانه دیگری، غزه را شخم زد و این بهانه، بی دخالت یا با دخالت دیگران سر جایش بود.
اما وضع امروز سوریه و لبنان چطور میبود؟
به نظر نگارنده، تنها تفاوت محتمل، در ترتیب زمانی ضربه خوردن این دو ناحیه بود.
🔸حزب الله، چون نقش ناظری خونسرد در کشتار ۵٠ هزار غزه ای را پیدا کرده بود و با صهیونیستها نجنگیده بود، دست خود را برای مبارزه با گروههای جهادی معارض اسد در سوریه بسته بود.
🔹آیا حزب الله میتوانست پس از ماهها خودداری از جنگ با صهیونیستها که در حال کشتار ۵٠ هزار مسلمان پشت دیوارهایش بودند، حالا با معارضان اسد بجنگد؟
🔸آیا حزب الله میتوانست از دروازه دفاع از مسلمانان غزه در برابر بزرگترین کشتار صهیونیستها عبور نکند اما از سر سوزن دفاع از اسد در برابر جهادیها، عبور کند و اتهامات فرقه گرایانه را که یکبار به موقعیت و قدرت مانورش آسیب جدی زده بودند، برای بار دوم و به نحوی شدیدتر دریافت و تقویت و تثبیت کند؟
🔹پس همان اتفاقی که در سوریه پس از تضعیف حزب الله رخ داد، با این انفعال یا پالس ضعف نشان دادن حزب الله، زودتر رخ میداد، چون در هر صورت تهديد حزبالله رفع شده بود.
به اسد حمله شد چون حزب الله لبنان ضعیف شد، به لبنان هم حمله میشد چون دیگر مسیر پشتیبانی شدن از خلال سوریه را نداشت.
🔸وقایع ١۴ ماه گذشته روزشماری دارد که تک تک روزهایش باید آسیب شناسی شوند و آنچه این روزها میگذرد نباید باعث شود آن روزشمار فراموش شود و همه کاسه و کوزهها سر روز اول آن شکسته شود.
🔹حتی اگر طوفان الاقصی، پروژهای عليه محور مقاومت بوده است، انفعال و بیعملی نظامی در پی آن، محور را به جایی بهتر از موقعیتی که امروز در آن قرار دارد نمیرساند.
🖌فرهاد متوسلیان
🔻به مکشوفات بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2471821559C0d3be59a31
🔻 ما و سوریه: ۷ نکته از سخنان امروز رهبر ایران
✍پریسا نصر آبادی
۱. رهبر ایران صراحتاً دفاع از هر کشور در برابر تجاوزات و تهاجمات خارجی را وظیفهی نیروهای نظامی و ارتش آن کشور خواندند و عقبنشینی و نمایش ضعف از سوی ارتش سوریه را مهمترین عامل در غلبهی نیروهای مهاجم، اشغال و تصرف سوریه، از دست رفتن استقلال و تهدید حاکمیت سرزمینی سوریه دانستند.
۲. رهبر ایران در سخنان خود بر هیچ یک از اتهاماتی که در روزهای اخیر حتی از سوی هواداران جبهه مقاومت به بشار اسد نسبت داده شده، صحّه نگذاشتند.
🔹 تنها در جایی که به فراز و فرودها و توالی پیروزیها و شکستها اشاره کردند، این موضوع را برجسته کردند که نباید در برابر شکستها و ناکامیها ناامید و سرخورده شد؛ بلکه تلویحاً گفتند که باید ایستاد و جنگید و مقاومت کرد. شاید این تنها فرازی از سخنان ایشان بود که میتوان به اسد مرتبط دانست.
۳. عطف به موارد ۱ و ۲ در جایی از سخنان خود اشاره به هشدارهای مکرّری کردند که از شهریورماه، دستگاههای امنیتی ایران به مقامات سوری داده بودند.
🔸ایشان در این مورد نیز ابراز عدم اطمینان کردند که دادههای هشدارآمیز ایران به دست مقامات عالی و ذیربط سوری رسیده باشد و تلویحاً به امکان نوعی همدستی و توطئه در ردههایی از مقامات سیاسی و نظامی سوریه با پروژهی مهاجمان و اشغالگران اشاره کردند.
۴. تأکید رهبر بر «جوانان غیور سوری» به عنوان نیروی رهاییبخش سوریه که با ایمان و وطندوستی کشورشان را از شرّ مهاجمان بیگانه و تروریستهای داخلی نجات خواهند داد، در واقع اشاره به «نیروهای دفاع ملّی سوریه» (قوات الدفاع الوطنی) بود که به بسیج سوریه نیز معروف است.
🔹 این گروه شاخهای از نیروهای مسلّح سوریه است که غالباً از نیروهای داوطلب مردمی در سال ۲۰۱۲ تشکیل شده و نقش مهمی در آزادسازی و پاکسازی مناطق تصرّفشدهی سوریه داشته است.
🔸«نیروهای دفاع ملّی سوریه» با هدف اولیه مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی فعال در کشور سوریه با ابتکار و تیزبینی سردار شهید سلیمانی و دیگر فرماندهانی نظیر سردار شهید همدانی تشکیل و سازماندهی شد و تعداد اعضای آن در اوج نبردها بیش از ۱۰۰ هزارنفر تخمین زده شده است.
۵. رهبر ایران بر خلاف برخی از مقامات فعلی و سابق ایران، از تعامل با مهاجمان تروریستی که اکنون قدرت را به دست گرفته و در صدد تشکیل دولت جدید سوریه هستند، صحبتی نکردند.
🔹بلکه فحوای کلام ایشان بر قیام و مبارزه و مقاومت مردم سوریه در برابر دولتهای مهاجم خارجی، اشغالگران صهیونیست و تروریستهای مسلّح که دمشق را تصرّف کردهاند، دلالت میکرد.
۶. رهبر ایران در سخنان خود روایت سومی را مطرح کردند که نشان میدهد از هر دو سمت سوریه و ایران، اصل مسألهی کمک محلّ بحث نبوده، بلکه ممتنع بودن شرایط انضمامی میدان، امکان کمکرسانی را مختل کرده است:
«ما در همین شرایط دشوار هم آماده بودیم [کمک کنیم]. اینجا به من آمدند گفتند که همهی امکاناتی که برای سوریها امروز لازم است ما آماده کردهایم و آمادهایم که برویم. آسمانها بسته بود، زمین بسته بود، رژیم صهیونیستی و آمریکا هم آسمان سوریه را بستند، هم راههای زمینی را بستند، امکان نداشت. اینجوری است قضایا. انگیزهها اگر چنانچه در داخل آن کشور به حال خود باقی میماند و میتوانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند دشمن آسمانشان را هم نمیتوانست ببندد، راه زمینی را هم نمیتوانست ببندد. میشد بهشان کمک کرد.»
🔸این کلام ایشان به روشنی با هردو روایت غالب در رسانههای داخلی و خارجی متفاوت است.
🔹در روایت اول، اسد از درخواست مستقیم برای کمک نظامی و لجستیکی از ایران امتناع کرده و ایران هم نمیتوانسته بدون مطالبهی رسمی و صریح حکومت سوریه اقدام به کمک کند.
در روایت دوم، ایران علیرغم درخواست مستقیم و صریح اسد، از کمک به سوریه استنکاف کرده است.
🔸همچنین بین خطوط سخنان رهبری در این فراز میتوان سرزنش ارتش سوریه و وادادن زودهنگام آنان را نیز دید، که اگر بدون مقاومت عقبنشینی نمیکردند و راه را برای دشمنان باز نمیگذاشتند، امکان کمکرسانی ایران هم با مشکل مواجه نمیشد.
۷. فحوای کلام رهبر ایران بر این امر متمرکز بود که از دست رفتن موقّتی سوریه، به معنای ازهمگسیختگی جبههی مقاومت در منطقه نیست. شاید زمان ببرد اما هم سوریه به جبههی مقاومت برمیگردد، و هم مقاومت در نقاط دیگر منطقه گسترش مییابد. چه بسا بتوان 'سایر نقاط منطقه' را به فراتر از غرب آسیا نیز تسرّی داد، گرچه نفوذ مقاومت در آن نقاط، چندان که باید مرئی نشدهست.
حق با که بود؟
مرور مواضع مسئولین درمورد مکانیزم ماشه
▫️ ۱۳۹۴/۰۵/۲۵ | احدیان، مشاور قالیباف:
مکانیزم ماشه از نظر حقوقی نقطه قوت برجام برای ايران محسوب میشود. اين مکانيزم مانع اصلی برای جلوگيری از نقض عهد آمريکا میشود. این امکان را مي دهد که شبيه صلح حديبيه اسلام بتواند در صورت نقض عهد طرف مقابل، از قيد وبندها رهایی يابد، همانگونه که پيامبر(ص) بعد از نقض عهد مشرکين در صلح حدیبیه مقدمات فتح مکه را فراهم کردند.
▫️ ۱۳۹۴/۰۸/۲۰ | سعید جلیلی:
مکانیسم ماشه اهرم تازه ای برای ترساندن ملت از تحریم و قطعنامه است و همین مصداق نفوذ است که از این پس عده ای به این بهانه در داخل ملت را بترسانند که هرگاه ملت و نظام موضعی علیه غرب گرفت، سایه ترس بر سر مردم حاکم کنند تا از اقدامات و مواضع اصولی منصرف شوند.
▫️ ۱۳۹۵/۱۰/۱۸ | جواد لاریجانی:
مکانیزم ماشه یعنی چه آمریکاییها به ما اعتراض کنند و چه ما به آنها اعتراض کنیم، نهایتاً ما باید تنبیه شویم. هر آدم ابتدایی هم میتوانست متوجه این موضوع شود.
▫️ ۱۳۹۵/۱۰/۲۲ | رویترز به نقل از عراقچی:
ایران قصد ندارد موضوع مربوط به تمدید این قانون ضد ایرانی (ایسا) را به کمیسیون حل اختلاف برجام ارجاع دهد.
▫️ ۱۳۹۵/۱۰/۲۲ | امیرحسین ثابتی:
عراقچی تو وین فهمیده پیگیری نقض برجام دیگه به صلاح نیست!
چون طبق بند37 برجام (مکانیزم ماشه) اگر اعتراض کنیم تحریمها علیه خودمون برمیگرده!
▫️ ۱۳۹۵/۱۱/۰۵ | جواد ظریف:
اسنپ بک به معنای نقطه ضعف برجام نیست، تضمین ادامه برجام است. بعضی ها تصور می کنند ۶ وزیر خارجه بیکار بودند که دو سال وقت بگذارند و بندی در برجام بگذارند که هر لحظه خواستند برجام را به هم بزنند.
▫️ ۱۳۹۵/۱۲/۰۹ | سعید جلیلی:
مطابق بند ۳۷ برجام، اگر طرف مقابل به وعده اش عمل نکند و ما بخواهیم نسبت به خلف وعده طرف مقابل شکایت کنیم قطعنامه ها علیه خودمان فعال می شود. برای همین بود که در دوره قبل ما چنین توافقی را امضا نکردیم. سال ۹۲ در آلماتی ما می توانستیم هر آنچه طرف مقابل پیشنهاد داد را بپذیریم و نزدیک انتخابات اعلام کنیم با این توافق «تحریم ها ترک خورد» اما وظیفه ما دفاع از حقوق مردم بود نه نمایش بازی کردن. همان پیشنهاداتی را که ۱+۵ در آلماتی به ما داد بعدا در ژنو پذیرفته شد وگرنه این کار را هر کسی بلد بود انجام دهد که در اراک بتون بریزد و تحریم ها هم باقی بماند تا جایی که امروز همچنان یک سفارتخانه ما در سراسر دنیا نمی تواند حساب دلاری داشته باشد.
▫️ ۱۳۹۷/۰۷/۲۲ | حسن روحانی:
اگه بعد از خروج آمریکا، ما هم از برجام خارج میشدیم بلافاصله پرونده به شورای امنیت برمیگشت. تحریم بینالمللی شروع میشد، همه قطعنامهها سر جای اول خودش برمیگشت.
▫️ ۱۳۹۸/۰۴/۱۹ | جواد ظریف:
مکانیزم ماشه قابل عملیاتی شدن نیست، برجام یک ساز و کاری داره و اون ساز و کار برای این است که مانع از نقض برجام شود.
▫️ ۱۳۹۸/۰۷/۰۸ | عباس موسوی، سخنگوی ظریف:
از نظر حقوقی و قانونی امکان استفاده اروپا از مکانیزم اسنپ بک وجود ندارد.
▫️ ۱۳۹۹/۰۵/۲۶ | جواد ظریف:
اسنپبک آمریکا آنچنان غیرقانونی است که قابل پذیرش نیست و آنها این را میدانند که نمیتوانند از اسنپبک استفاده کنند.
▫️ ۱۳۹۹/۰۶/۰۳ | خطیبزاده، سخنگوی امور خارجه:
اسنپ بک یک واژه جعلی و ژورنالیستی است و نباید از آن استفاده کرد. آنچه آمریکا به آن استناد میکند مبنای حقوقی ندارد. آمریکا عضو برجام نیست که از آن استفاده کند و یک تفسیر بسیار کودکستانی را از سر استیصال بیان میکند.آنها تصور نمیکردند بعد از خروج آمریکا از برجام چنین اتفاقاتی بیفتد و ترامپ نگران است عمر برجام بیش از عمر دولتش باشد.
▫️ ۱۳۹۹/۰۶/۲۹ | جواد ظریف:
اسنپ بکی وجود ندارد. هیچ حالت خودکار و اتوماتیکی وجود ندارد. اینطور نیست که هر کسی از مادرش قهر کند بیاید مکانیسم اسنپ بک راه بیاندازد.
▫️ ۱۴۰۲/۰۷/۲۵ | نامه ۱۱۰ عضو کنگره به بایدن:
ایران باید به دلیل نقش آن در تامین مالی حماس و تروریسم اسلامی، تماما، پاسخگو شود. ما از دولت شما میخواهیم با همکاری متحدان اروپاییمان، فورا، مکانیسم ماشه (بازگردانی یکباره تمامی تحریمها علیه ایران) را در شورای امنیت سازمان ملل فعال کنید.
▫️ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ | عباس عراقچی:
اگر مذاکرات شروع شود هم فرصت محدودی خواهد داشت چراکه در اکتبر ۲۰۲۵ زمان پایان قطعنامه ۲۲۳۱ که قطعنامه برجام است، خواهد بود. وقتی که قطعنامه به صورت خودکار منحل شود، دیگر اسنپبک از بین خواهد رفت. اگر توافق جدیدی حاصل نشود، ما با یک شرایط بحرانی مواجه خواهیم بود و ممکن است کشورهای اروپایی که در برجام حضور دارند، بهدنبال اسنپبک بروند.
✍ اشارات مدیا
@makshufatEita