🔆 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🔅 جَلَسَ بَيْنَ النَّاسِ قَاضِياً ضَامِناً لِتَخْلِيصِ مَا الْتَبَسَ عَلَي غَيْرِهِ فَإِنْ نَزَلَتْ بِهِ إِحْدَي الْمُبْهَمَاتِ هَيَّأَ لَهَا حَشْواً رَثًّا مِنْ رَأْيِهِ
〽️ روانشناسی مدعیان دروغین قضاوت :
در میان مردم با نام قاضی به داوری می بنشیند، و حل مشكلات دیگری را به عهده می گیرد، پس اگر مشكلی پیش آید، با حرفهای پوچ و توخالی، و رای و نظر دروغین، آماده رفع آن می شود.
📚 #نهج_البلاغه ، #خطبه ۱۷
@maktab2
🌸 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌼 جَاهِلٌ خَبَّاطُ جَهَالَاتٍ عَاشٍ رَكَّابُ عَشَوَاتٍ لَمْ يَعَضَّ عَلَي الْعِلْمِ بِضِرْسٍ قَاطِعٍ يَذْرُو الرِّوَايَاتِ ذَرْوَ الرِّيحِ الْهَشِيمَ
🌻 روانشناسی مدعیان دروغین قضاوت :
«قاضی دروغین» نادانی است كه راه جهالت می پوید، كوری است كه در تاریكی گمشده خود را می جوید، از روی علم و یقین سخن نمی گوید، روایات را بدون آگاهی نقل می كند، چون تندبادی كه گیاهان خشك را بر باد دهد، روایات را زیر و رو می كند، كه بی حاصل است.
📚 #نهج_البلاغه ، #خطبه ۱۷
@maktab2
⚡️ #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
✨ لَا مَلِيٌّ وَ اللَّهِ بِإِصْدَارِ مَا وَرَدَ عَلَيْهِ وَ لَا أَهْلٌ لِمَا قُرِّظَ بِهِ لَا يَحْسَبُ الْعِلْمَ فِي شَيْءٍ مِمَّا أَنْكَرَهُ وَ لَا يَرَي أَنَّ مِنْ وَرَاءِ مَا بَلَغَ مَذْهَباً لِغَيْرِهِ وَ إِنْ أَظْلَمَ عَلَيْهِ أَمْرٌ اكْتَتَمَ بِهِ لِمَا يَعْلَمُ مِنْ جَهْلِ نَفْسِهِ
🌻 روانشناسی مدعیان دروغین قضاوت :
«قاضی دروغین» به خدا سوگند نه راه صدور حكم مشكلات را می داند، و نه برای منصب قضاوت اهلیت دارد، آنچه را كه نپذیرد علم به حساب نمی آورد، و جز راه و رسم خویش، مذهبی را حق نمی داند، اگر حكمی را نداند آن را می پوشاند تا نادانی او آشكار نشود.
📚 #نهج_البلاغه ، #خطبه ۱۷
@maktab2
❤️ #امیرالمؤمنین عليه السلام فرمودند:
🍀 مَن عَرَفَ خِداعَ الدُّنيا لَم يَغتَرَّ مِنها بِمُحالات الأَحلامِ
🍃 كسى كه فريبكارى دنيا را بشناسد، فريب رؤياهاى پوچ آن را نمى خورد
📖 غررالحكم، ح8939
@maktab2
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸حضرت علی (ع) :
استواري دنيا به چهار چيز است، عالمي كه به علم خود عمل كند، و جاهلي كه از آموختن سر باز نزند، و بخشنده اي كه در بخشش بخل نورزد، و فقيري كه آخرت خود را به دنيا نفروشد، پس هرگاه عالم علم خود را تباه كند، نادان به آموختن روي نياورد، هرگاه بي نياز در بخشش بخل ورزد، تهيدست آخرت خويش را به دنيا فروشد.
اي جابر! كسي كه نعمتهاي فراوان خدا به او روي آورد، نيازهاي فراوان مردم نيز به او روي آورد، پس اگر صاحب نعمتي حقوق واجب الهي را بپردازد، خداوند نعمتها را بر او جاودانه سازد. و آن كس كه حقوق واجب الهي در نعمتها را نپردازد، خداوند آن را به زوال و نابودي كشاند.
📚 حکمت 372 📚
🆔 @maktab2