🔘حافظ و سودای اسرار کربلا🔘
🔸معمولًا در طهران، هر واعظى را كه براى يك دهه منبر دعوت میکردند، در شب آخر وى را براى دهه سال بعد نيز دعوت مینمودند. در آخرين سالِ حیات مرحوم دُرّى، يك شب از دهه محرم ــ شب هشتم يا نهم ــ جوانى از ايشان قبل از منبر سوال میکند كه: مراد از اين شعر چيست؟
🔺مُريد پير مُغانم ز من مَرنج اى شيخ
چرا كه وعده تو كردى و او بجا آورد🔺
🔸ايشان در فراز منبر از قضيۀ نهىِ آدم أبو البشر از خوردن گندم، و داستان نان جوين خوردنِ أمير المؤمنين عليه السلام در تمام مدت عمر بيان مینماید، و حتى اينكه آن حضرت در تمام مدت عمر ابداً نان گندم نخورد و از نان جوين سير نشد. و سپس میگوید:
🔸مراد از "شيخ" در اين بيت، حضرت آدم عليه السلام است كه وعدۀ نخوردن از شجرۀ گندم را در بهشت داد ولى به آن وفا نكرد و از امرِ خداوند سرپيچى نمود و گندم را تناول كرد. و مراد از "پير مغان" حضرت أميرالمؤمنين عليه السلام است كه در تمامِ مدت عمر نان گندم نخورد، و وعدۀ عدمِ تناول از شجرۀ گندم را او ادا كرده و به اتمام رسانيد. (اين مجموع تفسير اين بيت بود و منبرش را خاتمه داد.)
🔸قبل از پايان سال، مرحوم درّى فوت مي كند؛ از اینرو در سال بعد، در دهه محرّم در آن مجلس نمیتواند شركت نمايد. درست در سال بعد، در دهه محرّم، در همان شبى كه اين جوان سوال را از مرحوم درّى مي كند، مرحوم درّى را در خواب میبیند و میگوید: «اى جوان! تو در سال قبل در چنين شبى معنىِ اين بيت را پرسيدى و من آن طور پاسخ گفتم. امّا چون بدين عالَم آمده ام، معنىِ آن، طور ديگرى براى من منكشف شده است:
🔸مراد از "شيخ" حضرت إبراهيم عليه السلام است، و مراد از "پير مغان" حضرت سيدالشهداء عليه السلام؛ و مراد از "وعده"، ذبح فرزند است كه حضرت إبراهيم بدان امرِ خداوند وعدۀ وفا داد، امّا «حقيقت وفا» را حضرت أباعبداللَه الحسين عليه السلام در كربلا به ذبح فرزندش حضرت على أكبر عليه السلام انجام داد.
🔸 فرداى آن شب، اين جوان در آن مجلس معمولىِ همه سالۀ مرحوم درّى مى آيد و اين خواب خود را بيان میکند. و معلوم است كه با بيان اين خواب چه انقلابى در مجلس روى داده است.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه
📚.روح مجرد، ص 482. با تلخیص
#محرم #حافظ #داستان #عاشورا
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
🔘حضرت علی اکبر علیه السلام دارای شرایط امامت بود🔘
🔶 حضرت علی اکبر کسی بود که ... سیدالشهداء علیه السلام همان آیۀ ( ذُرّيَّةً بَعضُها مِن بَعضٍ ) را که ائمه ــ مانند حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام ــ برای «اثبات امامتِ خودشان» می خواندند، راجع به حضرت علی اکبر خواندند.
🔸یعنی اگر واقعاً مشیّتِ الهی تعلّق نمی گرفت بر امامتِ حضرت سجاد علیه السلام ،قطعاً حضرت علی اکبر، امامِ بعد از سیدالشهدا بود. بین حضرت علی اکبر و امام سجاد فقط «رتبۀ امامت» بود؛ او امام بود، این نبود. تمام شرایط امامت را داشت، "استعداد امامت"، قابلیت امامت و "فهم و ادراک آن" را داشت.
📝. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
📚. #نفحات_انس، ص 51.
#ولایت #امامت #حضرت_علی_اکبر
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
🔘ابوالفضل علیه السلام کعبه اولیاست
🔸مرحوم قاضى پس از سير مدارج و معارج و التزام به سلوك و مجاهده نفس و واردات قلبيّه و كشف بعضى از حجاب هاى نورانى، چندين سال گذشته بود و هنوز وحدت حضرت حق تعالى تجلّى ننموده و يگانگى و توحيد وى در همه عوالم در پس پرده خفا باقى بود، و مرحوم قاضى به هر عملى كه متوسّل مى شد اين حجاب گشوده نمى شد.
🔸تا هنگامى كه ايشان از نجف به كربلا براى زيارت تشرّف پيدا كرده و پس از عبور از خيابان عباسيّه ــ خيابان شمالى صحن مطهر ــ و عبور از در صحن، در آن دالانى كه ميان در صحن و خود صحن است و نسبتاً قدرى طويل است، شخص ديوانه اى با ايشان مى گويد: «أبوالفضل كعبه أولياء است.»
🔸مرحوم قاضى همين كه وارد رواق مطهر مى شود در وقت دخول در حرم، حال توحيد به او دست مى دهد و تا ده دقيقه باقى مى ماند؛ و سپس كه به حرم حضرت سيدالشهداء عليهالسلام مشرّف مى گردد در حالى كه دست هاى خود را به ضريح مقدّس گذاشته بود، آن حال قدرى قوى تر دست مى دهد و مدت يك ساعت باقى مى ماند؛ ديگر از آن به بعد مرتّباً و متناوباً و سپس متوالياً حالت توحيد براى ايشان بوده است.
📝. علامه طهرانی قدّس الله سرّه
📚.مطلع انوار، ج2، ص 63.
#محرم #سلوک #توحید #داستان
@maktabe_vahy
▫️🔘▫️🔘▫️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️چرا برخی وقایع کربلا با عقل ما قابل ادراک نیست؟
-عقل برترِ حضرت اباالفضل علیه السلام
📼. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🎞. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 209، دقیقه 20:15.
#سلوک #عقل #حضرت_اباالفضل علیه السلام
@maktabe_vahy
◽◾◽◾◽
🔘 برخی از مجالس عزاداری در شأن سیدالشهدا علیه السلام نیست🔘
🔸متأسفانه امروز مسأله مرثيه و روضه و عزاى حضرت أباعبداللَه الحسين أرواحنا له الفداء از صورت منطقى و عبادى خود به "جهات اعتبارى و وهميّات دنيوى" تغيير مسير و جهت داده است.
🔸هدف و غايت ذاكرين و نوحه خوانان بر هر چه "پر رنگ و لعاب كردن ظاهرى اين مصائب" متمركز شده است؛ و "تهييج احساسات مردم" به خصوص طبقه جوان به هر وسيله، و با هر تعبير، و به هر ترفند و جلوه اى انجام مى پذيرد، و هر كه در اين راه موفّق تر است مطلوبتر است.
🔸 و اگر بخواهيم قدرى به خود جسارت دهيم و اين مجالس را با مجالس عادى ديگر مقايسه كنيم، بايد بگوئيم به "مجالس تئاتر و هنرپيشه گى" شبیه تر است تا به مجالسى كه در خور شأن و متانت و منزلت يك امام معصوم عليه السّلام قرار دارد.
📝. آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚اربعین در فرهنگ شیعه، ص 54.
#محرم #عزاداری #عقلانیت
@maktabe_vahy
▫️🔘▫️🔘▫️
⚫. باید غبارِ صحن تو را توتیا کنند
🔘مرحوم آقاى حدّاد و همينطور مرحوم علامه طهرانی نسبت به حضرت ابوالفضل سلام الله عليه نظر ديگرى داشتند.
🔘گويا حضرت ابوالفضل حاجات عرفا و اولياى الهى، و البته حاجات همه را زودتر برآورده و به منصّۂ ظهور میرساند، و در بين عوام هم معروف است كه اگر كسى حاجتى دارد پيش حضرت ابوالفضل زودتر حاجت او انجام میشود و به منصّه ظهور میرسد. همين مسئله نسبت به فتحِ باب براى اولياى الهى هم صدق میکند.
🔘گرچه حضرت ابوالفضل سلام الله عليه آنچه را كه انجام میدهد در تحت ولايت سيّدالشّهداء است، و اصلاً مسئله این است که چون حضرت ابوالفضل فانى در سيّدالشّهداست، ابوالفضل شده است، منتها در اينجا خواست و مشيّت الهى بر اين تعلّق گرفته است كه از دريچه اين نفس، افراد زودتر و سريعتر بتوانند به مقصود و مطلوب برسند.
📝آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚#نفحات_انس ص 73 با ویرایش.
#حضرت_اباالفضل علیه السلام #فنا #توسل #فتح_باب
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
🔘دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم🔘
🔹حضرت حافظ می فرماید:
«تا شدم حلقه به گوش در میخانۀ عشق
هر دم آید غمی از نو به مبارک بادم»
🔹یعنی وقتی تسلیم او شدم و نفس و انانیّت را کنار گذاشتم، غم به سراغم می آید ولی این غم به من "مبارک باد" می گوید.
🔹وقایع کربلاء که بر حضرت سیدالشهداء غم میبارد را حضرت میگوید که اینها به مبارک بادم میآیند؛ از دست دادن علیّ اکبر غمی است که "به مبارک بادم" آمده؛ از دست دادن ابالفضل علیه السلام غمی است که "به مبارک بادم" آمده است؛ از دست دادن حبیب "به مبارک بادم" آمده است و...
🔉. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
📗. #شرح_دعای_ابوحمزه سنه 1438 جلسه 10 (با تلخیص و ویرایش)
#امام_حسین #کربلا #عشق #جمال_الهی #تسلیم
@maktabe_vahy
🏴..🏴..🏴..🏴
مکتب وحی
🔘دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم🔘 🔹حضرت حافظ می فرماید: «تا شدم حلقه به گوش در میخانۀ عشق هر دم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 سیر سیدالشهداء علیه السلام با مصائب به بالاترین درجات
📼. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🎞. #شرح_دعای_ابوحمزه۱۴۳۸، جلسه ۱۰، دقیقه ۴۱:۰۶
#سیدالشهداء علیه السلام #مصائب #کمال #عشق #توحید
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
⭕️ نقل مى كنند در يكى از سالها كه عاشورا در وسط تابستان و شدّتِ گرماى عراق قرار گرفته بود، آیة الله سید حسن مسقطی بهجهت زيارت سيدالشهداء عليه السّلام به كربلا میآيد.
در شب عاشورا قدرى يخ تهيه میكند كه به منزل ببرد، در اين هنگام حضرت اباالفضل سلاماللهعليه را مشاهده میكند، و حضرت به او نهيب میزنند كه: «تو در حالیكه صداىِ "العطشِ" اولادِ سيّدالشهداء را میشنوی، يخ تهيه كرده ای كه به منزل ببرى؟!» ايشان فوراً يخها را بر زمين مى زند و با دست خالى به منزل مراجعت مینمايد.
📝. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚 اسرار ملکوت، ج1، ص91
#ولایت #مکاشفه #اتحاد_نفوس
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
🔘این است پیام سیدالشهداء به ما در این دوران🔘
🔹در روز عاشورا امام حسين اين پيام را به ما داد كه اگر عاشوراى مجدّدى تكرار شود، نكند كه ما در لشكر عُمَر سعد باشيم! مگر افراد لشگر عُمَرسعد ريشتراش و كراواتى بودند؟!
🔹آنها نیز اهل نماز و روزه بودند. عُمَرسعد (پسر سعدوقّاص)، امام جماعت و عالمِ كوفه بود، همچنین شمر بن ذى الجوشن كسى بود كه خيلى از افراد او را براى اداىِ شهادت در مَحاكمِ قضائى حاضر می کردند.
🔹اين افراد آنچنان كه در عكسها با سبيلهاىِ از بناگوش در رفته معرّفى میشوند، نبوده اند. شمر از فرماندهان و سرلشگران جنگ صفّين بود، و در ركاب أميرالمؤمنين شمشير می زد، و حتّى شمشيرى به صورتش خورد كه اگر قدرى محكمتر خورده بود، شهيد شده بود!
🔹اين مسألۂ بسيار مهمّى است كه مردم او را براى اداى شهادت به مَحاكم مى بردند؛ يعنى اینچنين افراد وجيهى بودند؛ ولى مشكل آنان اين بود كه "به آنچه كه مى دانستند عمل نكرده بودند."
📝. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
📗. #عنوان_بصری ج1 ص 142
#دین #امام_حسین #کربلا #عقلانیت #عبرت
@maktabe_vahy
🏴..🏴..🏴..🏴
🚩چرا داستان کربلا باید اتفاق بیافتد؟
🔘 امام حسین علیه السلام به راحتی می توانست هم امامتش و هم مقاماتش را داشته باشد و هیچ قضیه و جریانی هم پیش نیاید. نه علی اکبرش را از دست بدهد نه علی اصغرش و نه اباالفضلش را. در یک مکان همراه با شیعیانش زندگی بکند و به کمال هم برسند و قضیه ای هم اتفاق نمی افتاد. خودش که امام است از خودش که چیزی کم نمی شود!
❓اینکه حضرت می آیند و "جریان کربلا" را به وجود می آورند برای چیست؟ برای چه حضرت علی اکبر و اباالفضل علیهما السلام را فدا می کنند؟
🔘 علاوه بر حساب و کتابهایی که خداوند برای خود حضرت و یارانش دارد که از فیض لایتناهی خویش آنها را بهره مند کند که آن جداست، با این حال حضرت این جریان را "برای ما" بوجود آورده است. از خدا هم عوضی نمی خواهد. در حقیقت خدا می فرماید اگر می خواهی از این امت "دستگیری" شود باید این روال طی شود!
🔘 عوضش این بود که امروز من و شما در دامِ ابالسه و شیاطین نیافتیم. برای اینکه امروز من و شما در تحت ولایت او راه برویم و محرّفین و مُفْرِطين و ومُفَرِّطين و وسوسه گران و اهل دنیا نتوانند به روش های مختلف اطراف انسان را بگیرند و ما را گمراه کنند. اگر حضرت این کار را نمیکرد معلوم نبود ما الان کجا بودیم! رفیقانمان چه کسانی بودند؟!
🔘 هم در ظاهر و هم در باطن این جریان تاثیر گذار است. ظاهرش که روشن است. باطنش اینکه آنها در "تکوین" اثر می گذارند و آن تخم را در قلب ها می کارند. منتهی ما باید آبیاری و پرورش و پذیرایی کنیم و خلاصه نگذاریم آن جریانی که انجام شده و آن زحمت ها و آن "جهت تکوینی" که در این نفوس به وجود آمده مهمل بماند؛ [باید] این ظرفیت را حفظ کنیم.
🔉. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📗. #درس_خارج_فقه، ص 1916.
#دین #امام_حسین #کربلا #ولایت #دستگیری
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
🚩. عبودیت و فقر و توحید در مکتب عاشورا
🔘. اولياء مى گويند:
اگر هجده ساعت، صد و هشتاد ساعت هم شود، اگر هم مثل امام حسین علیه السلام از تشنگى بميريم؛ در قتلگاه هم بيفتيم، باز بدهكار خدا هستيم.
🔘. امام حسين تا دم آخر خودش را بدهكار میدانست، نه طلبكار؛
«خدايا! همه از تو، توفيق از تو، بركت از تو، نعمت از تو و شكر میکنم بر اينكه مرا به اين نعمت رساندى؛
شکر از اينكه الان من نگاه كنم و اين مسائل را ببينم و تحمّل كنم. تحمل را چه کسی به من داده؟ تو داده اى، همه اش تو، همه اش تو، همه اش تو!»
🔘. سیّدالشهداء اصلاً به خود نمیگیرد، همه مصائبى كه برايش پيدا میشود به خود نمیگیرد، وقتی مصيبتى برايش پيدا میشود، مى بيند و میگوید: «عجب! خدايا تو به من اين لطف را كردى، تو بر من منّت گذاشتى كه برادر مرا از من بگيرى». اين تفكّر چقدر فرق میکند!
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. #شرح_دعاى_ابوحمزه_ثمالى جلسه 5 رمضان 1436
#سیدالشهداء علیه السلام #فقر #نیاز #بندگی #هدایت #عبودیت
@maktabe_vahy
🏴..🏴..🏴..🏴
🔘داستان اسارت اهل بیت علیهم السلام چیزی کم از کربلا ندارد🔘
🔶. کربلا در مقابل اسارت امام سجاد و حضرت زینب علیهما السلام چیزی نبود! هر روز یک عاشورا بود؛ هر روز یک کربلا بود. کجا کربلا مقایسه میشود با آن شام و با آن جریانِ سنگ زدن ها و بساطی که در کوفه درآوردند و با غُل و زنجیر از اینجا به آن جا بردن؛ یک بچه در راه بمیرد و یکی سقط شود و دیگری به وضعیتی دیگر!
🔸چه میدانید بچه های اهل بیت در طول این مسیر همین طور مُردند! مگر بچه چقدر جان دارد؟ مگر چقدر می تواند تحمل کند؟ بزرگسالش میافتد! حال چه رسد به یک بچه 5 یا 6 ساله که به او مرتّب بگویند: «بدو!!» این امامزاده هایی که می بینید از همین ها بوجود آمده است!
🔉. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📗. #درس_خارج_فقه، ص 1915.
#دین #امام_حسین #کربلا
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴