eitaa logo
مکتب مرتضی علی(صلوات الله علیه)
2.5هزار دنبال‌کننده
917 عکس
980 ویدیو
1 فایل
مولا امام كاظم عليه السلام: ظاهر مولا امام علي بشري است، و باطنشان لاهوتي است،و ايشان مقام رب العالمين هستند. تفسير البرهان؛ ج٤، ص ١٩٢ ناشناس 👇🏻👇🏻👇🏻 https://abzarek.ir/service-p/msg/1970404 آیدی جهت ارسال مطالب مربوطه💌 @FEZZEKHATOON110
مشاهده در ایتا
دانلود
نهج البلاغه حکمت 20 - چشم پوشی از لغزش جوانمردان و درود خدا بر او، فرمود: از لغزش جوانمردان درگذريد، زيرا جوانمردى نمى‌لغزد جز آن كه دست خدا او را بلند مرتبه مى‌سازد https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان رهبر معظم انقلاب در رابطه با حکومت امیرالمومنین علیه السلام 🌺🌺 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
در حدیث است مردی خدمت حضرت ابوتراب آمد و خطاب نمود چرا به شما ابوتراب گویند؟ فرمودند: چون در طفولیت خاکبازی می کردم مرد دیگری آمد عرضه داشت چرا شما را ابوتراب گویند؟ حضرت فرمودند:برای آنکه کره زمین و خاک به ید قدرت منست شخصی حاضر بود هر دو سؤال و جواب را شنید عرض کرد سؤال هر دو یکی بود ولی چرا به هر کدام یک جواب دادید؟ حضرت فرمودند: اگر به آن شخص اول جواب دوم را می گفتم قائل به خدایی من می شد. کتاب انیس الواعظین مجلس۴ https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانواده جوان ۹فرزندی مشهدی بیشتر باهاشون آشنا بشیم👌✅ 👇🏻💎 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
❗️ 💥عوّد نفسك التصبّر على المكروه، و نعم الخُلق التصبّر فى الحق ! 🌔خويشتن را بر صبر بر آنچه ناپسند است عادت ده و شكيبا بودن در راه حق چه خوبى نيكويى است! 📘 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
نهج البلاغه خطبه 21 - راه رستگارى (اين خطبه بخشى از خطبۀ 167 است كه در سال 35 هجرى در آغاز خلافت ايراد فرمود) قيامت پيش روى شما و مرگ در پشت سر، شما را مى‌راند. سبكبار شويد تا برسيد. همانا آنان كه رفتند در انتظار رسيدن شمايند. مى‌گويم: (اين سخن امام عليه السّلام پس از سخن خدا و پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم با هر سخنى سنجيده شود بر آن برترى دارد و از آن پيشى مى‌گيرد و از جملۀ «سبكبار شويد تا برسيد» كلامى كوتاهتر و پر معنى‌تر از آن شنيده نشده! چه كلمۀ ژرف و بلندى! چه جمله پر معنى و حكمت آميزى است‌؟ كه تشنگى را با آب حكمت مى‌زدايد ما عظمت و شرافت اين جمله را در كتاب خود به نام «الخصائص» بيان كرده‌ايم) https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
نهج البلاغه حکمت 21 - نکوهش ترس و کم رویی و درود خدا بر او، فرمود: ترس با نااميدى، و شرم با محروميّت همراه است و فرصت‌ها چون ابرها مى‌گذرند، پس فرصت‌هاى نيك را غنيمت شماريد https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود تا بدانند هم صاحب این خانه تویی❤️ https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
♨️برخورد امیرالمؤمنین با شیر گرسنه♨️ 🦁🦁🦁🦁🦁🦁🦁🦁🦁 منقذ ابن اصبغ اسدی گوید: در شب نیمه شعبان در خدمت امیرالمومنین(علیه السلام)بودم . امام سوار شتری شدند و برای کار مهمی به دهی رفتند در اثنای راه در جایی فرود آمدند و خواستند که تجدید وضو نمایند. من نیز افسار شتر را داشتم. یک مرتبه گوش های شتر تیز و مضطرب شد که نتوانستم آن را نگه دارم. امام (علیه السلام)پرسیدند:چه شده است؟ عرض کردم: شتر چیزی دیده که اینگونه بی تابی می کند. امام نگاه کردند و فرمودند:درنده ای است. سپس ذوالفقار را برداشت و چند قدم جلو رفت. آن درنده شیری بود و چون صدای امام را شنید نزدیک آمد و مانند گناهکاران سر در پیش انداخت. امام دست دراز کرد و موی گردن شیر را گرفت و فرمود: 🍃🌺مگر نمی دانی که من اسدالله و ابوالاشبال(پدر شیران کوچک)و حیدرم.🌺🍃 قصد شترم را نمودی؟ در این هنگام شیر به زبان فصیح عرض کرد: یا امیرالمومنین، هفت روز است که شکاری به دستم نیامده و گرسنگی بی طاقتم کرده است. از دور شبح شما را دیدم. خجل که خدای تعالی بر من گوشت دوستان و عترت شما را حرام گردانیده و گوشت دشمنان شما را حلال کرده است. امام دست بر پشت شیر کشید و با او حرف زد تا آن که عرض کرد: یا ولی الله، گرسنگی،گرسنگی. امام دست برآورد و فرمود: خداوندا، به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله وسلم)او را روزی ده. در همان حال بود که چیزی نزد شیر آمد و شیر به خوردن مشغول شد. بعد امام پرسید: مسکن تو کجاست؟ گفت: کنار رود نیل. فرمود: اینجا چه میکنی؟ عرض کرد: به قصد زیارت شما به حجاز آمده ام. در آنجا کوفه را نشان دادند و نزد شما آمدم.حال اجازه رفتن می خواهم که دو پسر و جفتی دارم که از من بی خبرند. چون اجازه گرفت،عرض کرد: یا امیرالمومنین، در این سفر به قادسیه می روم و از گوشت سنان اهل شامی که از دشمنان شماست و در جنگ صفین گریخته، توشه راه می کنم. امام دعا کرد و شیر رفت. منقذ ابن اصبغ گوید: متعجب و حیران شدم که امام فرمود:ای منقذ از این واقعه تعجب نمودی؟ ✨بدان خدایی که دانه را می رویاند و خلق را می آفریند، اگر از معجزاتی که رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم)به من تعلیم داده، ظاهر کنم مردم به گمراهی می افتند. و بعد امام متوجه نماز شد و پس از آنکه نمازش تمام شد در خدمتش بودم تا به قادسیه رسیدیم درحالی که اذان صبح بود. در میان مردم غوغایی بود که می گفتند: ❗️سنان اهل شامی را شیری خورد و استخوان های بدنش را نشان دادند. من واقعه سخن گفتن شیر با امام را برای مردم نقل کردم. مردم دویدند و به خدمت امام رسیدند و از وجودش تبرک جستند. 🦁🦁🦁🦁🦁🦁🦁🦁 📚 تحفة المجالس صفحه ۸۴‌ 🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 💥https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)💥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت متحیرم چه نامم شه ملک لافتی را... 🥺 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
Nahjolbalaghe.mp3
7.71M
دنیابرایِ‌مردم؛علی‌دنیاے‌منھ ! ♥(:
🌺🌺🌺 دوست خرابه نشين حضرت علی(ع)... وقتي امام حسن (ع) و امام حسين (ع) از تشيع جنازه پدر بزرگوارشان امام علي (ع) باز مي گشتند به خرابه اي رسيدند، در اين خرابه بيماري افتاده بود و ناله مي كرد. آن دو بزرگوار به خرابه رفتند و سر بيمار را كه پيرمردي عليل بود به دامان گرفته و احوالش را پرسيدند. پيرمرد گفت: در اين دنيا هيچ كس به فرياد ما نمي رسد، مگر يك نفر كه به اينجا مي آمد و در دهان من غذا مي گذاشت، اما اكنون سه روز است كه او به اينجا نيامده و من گرسنه و تشنه هستم. فرزندان امام علي (ع) فرمودند: آيا او را مي شناختي؟ پيرمرد جواب داد: من كور هستم اما روزي از او پرسيدم: آقا اسم شما چيست؟ فرمود: من بنده خدا هستم. فرزندان امام علي (ع) پرسيدند: آيا نشانه اي از او به خاطر داري؟ پيرمرد جواب داد: هر گاه آن بزرگوار در خرابه ذكر خداوند را مي گفت تمام سنگ و كلوخ و ديوار اينجا او را همراهي مي كردند و خداوند را تسبيح مي گفتند. در اين موقع صداي گريه امام حسن (ع) بلند شد و فرمودند: او پدر ما امام علي (ع) بود كه ما اكنون از تشيع جنازه او مي آييم. بيمار با شنيدن اين خبر گريان شد و التماس كنان عرض كرد: اي آقازاده ها بر من منت بگذاريد و مرا بر سر قبر او ببريد. فرزندان امام (ع) او را بر سر قبر امام (ع) بردند. پيرمرد آنقدر بر سر قبر امام (ع) گريه كرد تا جان از بدنش خارج شد. 📚منبع : « بيست داستان و چهل حديث گهربار از حضرت علي https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
♨️حدیث سفینه♨️ به نقل‌های متعدد از رسول خدا (ص) بیان شده است. در موردی اباذر غفاری، صحابی گرانقدر چنین می‌گوید: ﴿وَ هُوَ آخِذٌ بِبَابِ الْكَعْبَةِ مَن عَرَفَنَي فأنا مَن عَرَفَنِي وَ مَن أنكَرَنِي فَأنَا أبوذر، سَمِعتُ النّبيّ (ص) يَقُول: ألَا إنّ مَثَلُ أهلِ بَيتي فيكُم مَثَلَ سَفينَةَ نُوحٍ مِن قومِهِ مَن رَكِبَهَا نَجَا وَ مَن تَخَلَّفَ عَنهَا غَرِق﴾ 1 ابوذر در حالی که درِ کعبه را گرفته بود می‌گفت: مردم هر کدام از شما که من را می‌شناسید که می‌شناسید و هر کدام که نمی‌شناسید من ابوذر هستم، شنیدم که رسول خدا (ص) می‌فرمود: بدانید که جایگاه اهل بیت من در میان شما مانند کشتی نوح در بین قوم نوح است، هر کس سوار این کشتی شد نجات یافت و هر کس از آن تخلف کرد غرق شد. شما هم هر کدام بر این کشتی اهل بیت تمسک کنید و به آن متوسل شوید، نجات پیدا می‌کنید و هر کدام فاصله بگیرید غرق خواهید شد. در حدیث دیگری فرمودند: ﴿وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهَا زُجَّ فِي النَّارِ﴾ هر کسی که از اهل بیت من تخلف کند به جهنم می‌افتد. این حدیث در منابع مهم اهل سنت مثل مستدرک علی الصحیحین و همینطور در ینابیع المودة، به چشم می‌خورد. در مستندات حدیثی شیعه نیز در امالی شیخ طوسی و در کمال الدین شیخ صدوق این حدیث دیده می‌شود 2.ابی عبداللّه، حاکم نیشابوری؛ مستدرک الصحیحین، ج ۳، ص ۱۶۳، وسلیمان، قندوزی؛ ینابییع الموده، ج ۱، ص ۹۴، وعلی بن بابویه قمی،صدوق؛ کمال الدین و تمام النعمه، ص۲۳۹. https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نهج البلاغه خطبه 22 - بیان حقایق نبرد جمل (در سال 36 هجرى پس از بازگشت فرستادگان امام عليه السّلام از جانب طلحه و زبير، در سرزمين «ذى قار» اين سخنرانى را ايراد كرد) امام عليه السّلام و شناساندن ناكثين «اصحاب جمل» آگاه باشيد، كه همانا شيطان حزب و يارانش را بسيج كرده و سپاه خود را از هر سو فراهم آورده است، تا بار ديگر ستم را به جاى خود نشاند و باطل به جايگاه خويش پايدار شود. سوگند به خدا! ناكثين هيچ گناهى از من سراغ ندارند، و انصاف را بين من و خودشان رعايت نكردند! آنها حقّى را مى‌طلبند كه خود ترك كردند، اگر شريك آنها بودم، پس آنها نيز در اين خونريزى سهم دارند، و اگر تنها خودشان خون عثمان را ریختند پس كيفر مخصوص آنهاست مهم‌ترين دليل آنها به زيان خودشان است. مى‌خواهند از پستان مادرى شير بدوشند كه خشكيده، بدعتى را زنده مى‌كنند كه مدّت‌ها است مرده، و چه دعوت كننده‌اى!؟ و چه اجابت كنندگانى‌؟! همانا من به كتاب خدا و فرمانش در بارۀ ناكثين خشنودم. امّا اگر از آن سرباز زدند با شمشير تيز پاسخ آنها را خواهم داد، كه براى درمان باطل و يارى دادن حق كافى است. شگفتا! از من خواستند به ميدان نبرد آيم و برابر نيزه‌هاى آنان قرار گيرم و ضربت‌هاى شمشير آنها را تحمّل كنم! گريه كنندگان بر آنها بگريند! تا كنون كسى مرا از جنگ نترسانده و از ضربت شمشير نهراسانده است، من به پروردگار خويش يقين داشته و در دين خود شك و ترديدى ندارم. https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
نهج البلاغه حکمت 22 - ضرورت گرفتن حق (خلافت) و درود خدا بر او، فرمود: ما را حقّى است اگر به ما داده شود، و گر نه بر پشت شتران سوار شويم و براى گرفتن آن برانيم هر چند شب روى به طول انجامد (اين از سخنان لطيف و فصيح است، يعنى اگر حق ما را ندادند، خوار خواهيم شد و بايد بر ترك شتر سوار چون بنده بنشينيم) https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
امیرالمؤمنین عليه السلام : رفتار برادرت را به بهترين وجه آن تفسير كن تا زمانى كه كارى از اوسر زند كه راه توجيه را بر تو ببندد ، و هيچ گاه به سخنى كه از دهان برادرت بيرون آيد ، تا وقتى براى آن توجيه خوبى مى يابى ، گمان بد مبَر . ضَعْ أمرَ أخيكَ على أحسَنِهِ حتّى يَأتِيَكَ مِنهُ ما يَغلِبُكَ، ولا تَظُنَّنَّ بكَلِمَةٍ خَرَجَت مِن أخيكَ سُوءا وأنتَ تَجِدُ لَها في الخَيرِ مَحمِلاً 📙الأمالي للصدوق : 380/483 📙الکافی،ج2،ص362 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)