کاشت اولین محصولات گلخانه شهرداری در میادین شهر
شهردار نهاوند گفت: هرساله شهرداری ها جهت تهیه گل به منظور کاشت در فضای سبز، بلوارها، پارک ها و میادین مبالغ زیادی را هزینه میکنند که این هزینه ها با توجه به قیمتهای بالا، عدم تهیه گلهای مناسب با آبوهوا و عمر کوتاه گلها هرساله تکرار میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، مجید یوسفی نوید گفت: شهرداری نهاوند به منظور جلوگیری از هزینههای خرید هرساله گل، اقدام به راه اندازی گلخانه و کاشت گل های دائمی کرد که در این گلخانه کاشت گل های دائمی مناسب با شرایط آب و هوایی شهرستان انجام گرفت و اولین برداشت از گلخانه در میادین شهر شروع به کاشت شد.
شهردار نهاوند ادامه داد: درآمد محدود شهرداریها و هزینه های بالای مدیریت شهری، نیازمند مدیریت صحیح هزینه ها و به حداقل رساندن آن، بدون کوتاهی در ارائه خدمات میباشد.
یوسفی نوید گفت: گلخانه شهرداری نهاوند به عنوان یکی از درآمدهای پایدار در شهرداری نهاوند، قابلیت توسعه و تولید گل، جهت تامین در سطح شهرستان و استان را در صورت مدیریت صحیح میتواند داشته باشد، که در اولین قدم نیاز شهرداری را در تامین گلهای دائمی تامین کرده و بدون خرید گلهای دائمی برای اولین سال، از تولیدات شهرداری در پارکها و میادین مورد استفاده قرار گرفت، خودکفایی در تولید گل نیز، گامی دیگر در ادامه خودکفایی شهرداری در تولیدات میباشد، که بعد از تولیدات کارگاههای بتونی شهرداری راه اندازی شده است.
شهردار نهاوند در پایان گفت: گلخانه شهرداری با حداقل هزینه ممکن و توسط کارشناسان فضای سبز شهرداری مدیریت میشود و کلیهی عملیات قلمه زنی،کاشت،داشت و برداشت توسط پرسنل فضای سبز انجام میگیرد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
سد گرین حلکننده مشکلات آب نهاوند در افق ۵۰ ساله/ اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای ساماندهی محورهای نهاوند و فیروزان
در جلسه نماینده نهاوند با مدیران اجرایی سد گرین حل مشکلات احداث این طرح پیگیری شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، سد گرین نهاوند در یک افق پنجاهساله مشکل تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان را حل خواهد کرد.
در جلسهای با حضور علیرضا شهبازی نماینده مردم شهرستان نهاوند، مسئولین استانی، شهرستانی و مدیران اجرایی سد، مشکلات این پروژه در محل کارگاه سد موردبحث و پیگیری قرار گرفت.
شهبازی نماینده نهاوند در این جلسه با اشاره به اینکه اتمام عملیات اجرایی سد گرین آرزوی دیرینه مردم نهاوند است، ابراز امیدواری کرد: با همکاری و کمک سایر مسئولین اجرایی استان و شهرستان این پروژه حیاتی بهعنوان بزرگترین پروژه آبی استان هرچه سریعتر به ثمر برسد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر تأمین اعتبار از طریق ماده ۵۶ با رایزنی و پیگیریهای صورت گرفته مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی در سال جاری برای این پروژه در نظر گرفتهشده است، گفت: راهاندازی سد گرین در یک افق پنجاهساله مشکل تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان را حل خواهد کرد.
به گفته منوچهری مدیرعامل شرکت سازه آب و پیمانکار پروژه، چنانچه مشکلات موجود مرتفع گردد با توجه به حجم ۲ میلیون مترمکعبی بدنه سد، اجرای عملیات بدنه در بازه زمانی چندماهه انجام میپذیرد و تکمیل کل آن در صورت تزریق بهموقع اعتبارات در دو سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
گرین خبر
سد گرین حلکننده مشکلات آب نهاوند در افق ۵۰ ساله/ اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای ساماندهی محورهای نها
وی ضمن اشاره به پیگیریهای نماینده نهاوند در تأمین اعتبار پروژه، از تأخیر در واگذاری معدن گلایه کرد و عدم واگذاری بهموقع معدن را عامل اصلی عقب افتادن پروژه عنوان کرد.
از سال ۱۳۹۹ تا پایان ۱۴۰۱ مجموعاً مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه سد گرین از طریق اعتبارات ماده ۵۶ و اعتبارات ملی تخصیصیافته است.
همچنین پیرو این جلسه با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان مقرر شد واگذاری معدن، تسهیل و تسریع شود.
اختصاص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای ترمیم و روکش آسفالت ورودی و خروجی نهاوند و فیروزان
شهبازی همچنین گفت: پیرو پیگیریهای انجامشده ۱۵ میلیارد تومان اعتبار جهت ترمیم و روکش آسفالت ورودی و خروجی شهرهای نهاوند و فیروزان در قالب تفاهم بین سازمان راهداری و حملونقل جادهای استان و شهرداریهای شهرهای مذکور، تخصیص یافت.
وی گفت: با توجه به اینکه بخش عمدهای از ورودی و خروجی نهاوند و فیروزان مسیر تردد ترانزیتی است مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای نهاوند و ۵ میلیارد تومان برای فیروزان در نظر گرفتهشده است.
نماینده نهاوند با اشاره به اینکه در حوزه راهها اقدامات مؤثر و تأثیرگذاری صورت پذیرفته است گفت: با جدیت پیگیر تأمین و تخصیص اعتبارات مصوب برای راههای مواصلاتی شهرستان منجمله محور نهاوند به فیروزان، نهاوند به آورزمان، نهاوند به بروجرد و تکمیل محورهای گیان، برزول، سهراهی شهرک به رزینی و فارسبان و سایر جادههای روستایی و فرعی شهرستان هستیم و تلاش میکنیم در فصل کاری امسال این پروژهها با تخصیص بهموقع اعتبارات روند رشد خوبی داشته باشند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند، گفت: سه طرح کشاورزی با اعتباری افزون بر ۶۰ میلیارد ریال در نهاوند بهرهبرداری شد.
به گزارش خبرنگار برنا «علی مروت امیری» در آئین بهرهبرداری از سه طرح جهاد کشاورزی که همزمان با هفتمین روز از هفته جهاد کشاورزی بهصورت ویدئو کنفرانس با حضور استاندار ، فرماندار نهاوند، معاونین و بخشداران برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه با برنامهریزیهای صورتگرفته در این هفته ۵ پروژه کشاورزی در شهرستان نهاوند با اعتبار ۱۰۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال و با اشتغالزایی ۴۶ نفر بهرهبرداریشده و یا در حال بهرهبرداری است.
وی با اشاره به اینکه داروخانه گیاهپزشکی با سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای دو نفر به طور مستقیم متعلق به آقای کیانی در شهر نهاوند بهرهبرداری میشود، گفت: طرح آبیاری تحتفشار با سرمایهگذاری ۳ میلیارد و ۳۱ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۸ نفر به طور مستقیم در مساحت ۶ هزار و ۳۸ مترمربع در اراضی روستای دهنو عبدالملکی از دیگر پروژههای شهرستان است که امروز بهرهبرداری میشود.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند، تصریح کرد: گلخانه سبزی و صیفی با اعتبار ۴۵ میلیارد ریال در سطح یک هکتار در اراضی روستای لیلی یادگار آخرین پروژه شهرستان است که با اشتغالزایی ۱۱ نفر بهصورت مستقیم بهرهبرداری شد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
طی سال گذشته رقم خورد؛
تشکیل ۸ پرونده قاچاق چوب در ملایر
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر از تشکیل هشت پرونده قاچاق چوب و معرفی به مراجع قضایی در طول سال گذشته در سطح شهرستان خبر داد و مطرح کرد: سال گذشته ۱۸ هزار تن و سه ماهه نخست امسال ۶۰۰۰ تن مجوز حمل چوب صادر شده است.
جواد زنگنه در گفتوگو با ایسنا، از بازدید ۱۵۰۰ کامیون حمل چوب در طول سال گذشته خبر داد و افزود: این بازدیدها در قالب ۳۰۰ مأموریت و به طور میانگین بازدید روزانه از پنج کامیون حامل چوب انجام شده است.
زنگنه با بیان اینکه طی سه ماهه نخست امسال نیز ۴۰۰ بازدید در قالب ۸۰ مأموریت انجام شده است، گفت: سال گذشته ۱۲ مورد و سه ماهه نخست امسال نیز سه مورد ایست و بازرسی قاچاق چوب داشتیم.
وی با تأکید بر ممنوعیت قطع درختان در اراضی ملی و اینکه هیچ مجوزی در این زمینه صادر نمی شود، به بازدید روزانه نیروهای اداره منابع طبیعی از پنج تا شش کامیون حمل چوب در سطح شهرستان اشاره و مطرح کرد: مجوز حمل چوب با محدودیت های زمانی برای رسیدن به مقصد و مجوز قطع صادر می شود و اگر خلاف این باشد، برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ملایر خاطرنشان کرد: برخی از کامیون های حمل چوب، چوب جنگلی نیست یعنی درخت در اراضی ملی کاشته نشده است که این موارد حمل غیرمجاز چوب باغی است و نباید اصطلاح قاچاق چوب را برای آن به کار برد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
مسابقات والیبال جام شهدای حسین آباد ناظم شهرستان ملایر گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گلگون کفن حسین آباد ناظم در سالن تربیت بدنی این روستا با حضور تیمهای والیبال روستاهای همجوار برگزار شد.
در این دوره از مسابقات تیمها به صورت دورهای طی یک ماه با یکدیگر به رقابت پرداختند که در نهایت تیم تاج حسین آباد مقام اول، تیم پرده کارینو ملایر مقام دوم و تیم شهید علیاری حسین آباد مقام سوم را کسب کردند.
در پایان نیز با حضور فرمانده حوزه صاحب الزمان(عج) ملایر و مسئولین به تیمهای برتر جوایزی به رسم یادبود اهداء شد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
مسؤول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان وضعیت مرمت، کاوش و ثبت آثار تاریخی این استان را تشریح کرد و از تعیین حریم «بازار ملایر» خبر داد.
خدیجه ملامیرزایی درباره وضعیت ثبت آثار تاریخی استان در سال ۱۴۰۲ به ایران اکونومیست گفت: ما هر سال برای ثبت آثار، شاخصهای داریم که در حوزه میراث منقول بین ۵ تا ۷ اثر است، بنابراین موظفیم طبق این شاخص آثاری را هر سال برای ثبت ارائه دهیم که خوشبختانه هر سال بیشتر آنها ثبت میشود. امسال نیز دستکند «وسمق» در شهرستان درگزین و دستکند «دهبُنه» شهرستان تویسرکان در دستور کار ثبت استان هستند. در کنار آن یکی دو حمام قدیمی در شهرستان نهاوند و یکی دو خانه تاریخی مدنظر داریم که به واسطه اینکه مالک خصوصی دارند، نمیتوانیم فعلا اسامی آنها را مطرح کنیم تا فرآیند حقوقی آن انجام شود و ثبت آن به مالک ابلاغ شود.
مسئول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان بیان کرد: خوشبختانه در دو سه سال گذشته یک پایش کلی در استان همدان انجام دادیم و بر اساس آن توانستیم حداقل ۹۰ تا ۹۵ درصد بناها و آثار مهم را شناسایی کنیم و فعلا آنها را در فهرست اولیه ثبت و ضبط کردیم که در مراحل بعدی با تکمیل اطلاعات، پرونده نهایی آنها برای ثبت آماده خواهد شد.
او یادآور شد: تا کنون در استان حدود یک هزار و ۱۸۳ اثر به ثبت رساندهایم که از این تعداد یک هزار و ۳۰ اثر غیرمنقول شامل بنا، محوطه و قلعه بوده و ۲۹ اثر طبیعی، ۲۷ اثر منقول و ۹۶ اثر ناملموس است. سال گذشته نیز ۱۲ اثر منقول، ۶ اثر ناملموس، ۲ اثر طبیعی و ۴ اثر منقول در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
ملامیرزایی افزود: در حوزه میراث ناملموس نیز آیین برداشت «رازیانه» شهرستان رزن را در دستور کار داریم، تقریبا ۹۰ درصد رازیانه کل کشور از شهرستان رزن تأمین میشود.
مسئول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان درباره وضعیت تعیین حریم آثار تاریخی استان بیان کرد: شاخص ما در حوزه تعیین حریم بین دو تا چهار اثر است که در حال رایزنی هستیم این تعداد شاخص کاهش یابد، چون اعتبار کافی برای آن وجود ندارد و این که تعداد آثار ثبتی در حال تکمیل است. سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در حوزه تعیین حریم برای استان پربار بوده است؛ حریم محور فرهنگی استان و ۱۳۷ اثر به صورت مجموعهای در قالب یک پهنه ۲۰۰ هکتاری ثبت و ابلاغ شد که از لحاظ ضوابط ارتفاعی در حال کنترل است که همه این مسائل در راستای ثبت جهانی هگمتانه رخ داده است.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
گرین خبر
مسؤول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان وضعیت مرمت، کاوش و ثبت آثار تاریخی این استان را تشریح کرد
او با اشاره به تعیین حریم «بازار ملایر»، گفت: با توجه به اینکه تمرکز استان روی ثبت جهانی است، از وزارتخانه فرصت گرفتیم که پروندههای تعیین حریم استان را در شش ماهه دوم سال به شورای حریم ارائه دهیم.
ملامیرزایی به وضعیت کاوشهای باستانشناسی در مرکز استان اشاره کرد و افزود: امسال کاوش تپه «بهرامآباد» با همکاری دانشگاه بوعلی انجام شد. تپه «قروه» در جزین نیز تپه کوچکی در محدوده شهری است که باید کاوش شود تا تکلیف پلاکهای ثبتی که در محدوده آن قرار دارد، مشخص شود. احتمالا ادامه کاوش تپه نهاوند را خواهیم داشت و اگر برای «تپه علی بابا» بودجهای از فرمانداری تأمین شود، کاوش این تپه جزو اولویتهای استان است.
مسئول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان تاکید کرد: در حوزه مرمت، امسال بر بناهای محدوده ثبت جهانی متمرکز هستیم. کاروانسرای جلدی، گلشن، شریفالملک، میرزا کاظم، تهدید (زغالیها) و کنیسه یهودیها از جمله آثاری هستند که امسال مرمت میشوند. همچنین در کوچه اَستر هم اقداماتی در حال انجام است. در شهرستانها نیز بناها و آثاری که در موقعیت اضطراری هستند، مرمت خواهند شد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e