پیش از تو آب معنی دریا شدن نداشت(یادداشت روز)
۱- بیستم ماه صفر سال ۶۱ هجری قمری است. چهل روز بعد از شهادت اباعبداللهالحسین(ع) و ۷۲ تن از یارانش. جابربن عبدالله انصاری صحابه بزرگوار رسول خدا (ص) که در کهنسالی بینایی از دست داده است، همراه با عطیه عوفی که از تابعین و یکی از شیعیان پاکباخته امیرالمومنین(ع) و از رجال علم حدیث و مفسران قرآن است، در کربلا به زیارت تربت پاک سیدالشهداء و یاران شهیدش آمدهاند. ساعاتی بعد کاروان کربلاییان که به اسارت رفته بودند از شام باز میگردند و با جابر و عطیه در سوگ شهیدان کربلا همنوا میشوند... غریبانه میگریند و از ستمی که بر آلالله رفته است به رسول خدا(ص) شکایت میبرند. سقف زمان تاریک و ظلمانی است. فرزندان هند جگرخوار، همان که در اُحد از شدت خشم و کینه بر اسلام، سینه حمزه عموی پیامبر خدا را شکافت و جگر او را به دندان کشید، بر منبر رسول خدا(ص) نشستهاند و داعیه خلافت الهی دارند! حرامیان بر کرسی خلافت تکیه زدهاند و به قول امیرمومنانعلیهالسلام، بر اسلام پوستین وارونه پوشاندهاند. حال و هوا چنان است که این آیه از سوره روم وصف آن است «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاس» و... هیچکس، حتی در دورترین افق ذهن خویش هم نمیتواند باور کند که این سقف ظلمانی شکافتنی است و سحر در راه است.
۲- هزارو سیصد و چند ده سال از آن روز گذشته است.
بار دیگر اربعین است. چرخ زمان چرخیده و چرخیده و به دورانی رسیده که «عصر خمینی» نام گرفته است. دیگر از غربت اسلام و حضور غریبانه آلالله در اربعین سال ۶۱ خبری نیست.
دهها میلیون تن از سراسر جهان به زیارت شهدای کربلا آمدهاند. فاصله ۸۵ کیلومتری نجف تا کربلا را با پای پیاده میپیمایند. زن، مرد، کودک، جوان و نوجوان و... امروز آن واقعه که آن روز نشدنی به نظر میرسید اتفاق افتاده است و به قول
«آلکساندر دوگین» نظریهپرداز بلندآوازه روس که سه سال پیش برای مشاهده راهپیمایی عظیم اربعین به عراق و در میان راهپیمایان رفته بود: «حادثه پیادهروی اربعین که هر روز ابعاد بینالمللی گستردهتری پیدا میکند و از همه ملیتها و ادیان از جمله مسیحیان در آن شرکت میکنند، مقدمه یک تحول اساسی در مقیاس جهانی است. معتقدم دنیای مدرن با ایدئولوژی لیبرال و سرمایهسالارانهاش به پایان رسیده است و جز بحرانآفرینی دستاورد دیگری برای بشریت ندارد و بشر امروز محتاج
یک رستاخیز معنوی و الهی است که مایههای آن قویاً در انقلاباسلامی و نهضت امام خمینی وجود دارد».
و به قول مرحوم سلمان هراتی؛
پیش از تو آب معنی دریا شدن نداشت
شب مانده بود و جرأت فردا شدن نداشت
۳- حالا بخشی از گزارش بلند بالای خبرنگار «هافینگتونپست» که خود در راهپیمایی اربعین ۱۳۹۴ حضور داشته است را بخوانید:
«یک بخش از این مراسم سوگواری که هر مشاهدهکنندهای را بهتزده میکند دیدن این صحنه است که هزاران چادر که آشپزخانه موقت هستند توسط روستاییان منطقه در کنار مسیر زائران برپا شده است. گردانندگان موکبها، جلوی زائران را میگیرند، با آنها راه میروند و از آنها خواهش میکنند که دعوت آنها را بپذیرند که اغلب شامل یک مجموعه کامل از خدمات مناسب برای پادشاهان است؛ در ابتدا پاهای شما ماساژ داده میشود، سپس غذای گرم و خوشمزه تعارف میکنند و بعد از آن از شما دعوت میشود که استراحت کنید، در حالی که لباسهای شما شسته و اطو زده میشود و بعد از بیداری به شما بازگردانده میشود و البته همه این کارها رایگان و با مهربانی صورت میگیرد.»
یکی دیگر از خبرنگاران آمریکایی بعد از حضور در راهپیمایی اربعین، طی یادداشتی به کینهتوزی تروریستهای وحشی داعش علیه شیعیان و دشمنی عمیق آنان با ایران اسلامی که خاستگاهانقلاب است اشاره میکند و با شرح آنچه در راهپیمایی اربعین دیده است نتیجه میگیرد که به ریشه و خاستگاه تروریستهای تکفیری داعش پی برده است. مینویسد؛
«اگر دنیا حسین، پیامش و جاننثاریاش را شناخته بود، همه میتوانستند ریشههای باستانی داعش را پیدا کنند و بفهمند که عقیده این گروه برای مرگ و نابودی از کجا سرچشمه میگیرد. قرنها پیش بود که بشریت در کربلا بنیانگذاری وحشیگری و جنایت را شاهد بود. وحشیگری و جنایتی که در قتل حسین خلاصه شده بود. این اتفاق مواجهه ظلمت مطلق با نور درخشان بود. مقابله فساد با فضیلت. از این روست که روح حسین
تا به امروز زنده مانده است و حضورش با تمام جنبههای زندگی این افراد گره خورده است... و هیچ تحریم رسانهای نمیتواند نور او را خاموش کند. حسین کیست؟ سؤالی با این عمق که میتواند باعث شود افراد دین خود را تغییر دهند و تنها زمانی میتواند پاسخ داده شود که شما با پای پیاده به حرم حسین رفته باشید.»
۴- این مقایسه میان مدیریت «انبوه جمعیت» در راهپیمایی اربعین با مدیریتهای مشابه دیگر، حتی انواع ب
امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند:
به #جهت ترس و وحشت #زيارت قبر امام حسين (علیهالسلام) را #ترک نكن، زيرا كسى كه #زيارت امام حسین (علیهالسلام) را #ترک كند چنان #حسرتى بخورد كه #آرزو میکند کاش قبر آن حضرت نزد او بود، تا میتوانست زياد به #زيارت آن حضرت برود،
آيا دوست ندارى كه خدا تو را در #زمره كسانى ببيند كه رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) و امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و اهل بیت (علیهم السلام) در حقشان #دعا فرمودهاند.
منابع:
كامل الزيارات، النص، ص ۱۱۶
۴- این مقایسه میان مدیریت «انبوه جمعیت» در راهپیمایی اربعین با مدیریتهای مشابه دیگر، حتی انواع بینالمللی آن نیز خواندنی است. مخصوصاً آنکه به مصداق «بهتر آن باشد که سرّدلبران ... گفته آید در حدیث دیگران» این مقایسه از سوی رسانهها و مراکز غربی صورت پذیرفته باشد. بخوانید؛
هافینگتون پست در ادامه همان گزارش مینویسد: «پس از زلزله هائیتی، اتحادیه جهانی غذا با همکاری و حمایت جهانی و در بهترین حالت توانست به ۵۰۰ هزار نفر غذارسانی کند. ارتش ایالات متحده عملیات متحدی را به راه انداخت و منابع گوناگونی از آژانسهای فدرال را به خدمت گرفت و در نهایت اعلام کرد که در طی گذشت ۵ ماه از این فاجعه انسانی 4/9 میلیون غذا به دست زلزلهزدگان رسیده است حالا این را مقایسه کنید با بیش از ۵۰ میلیون وعده غذایی در هر روز در اربعین، که برابر است با ۷۰۰ میلیون وعده غذایی برای زائران در طی این مدت از زمان، که تماماً نه به وسیله ایالات متحده و خیریههای جهانی بلکه به وسیله کارگران فقیر و کشاورزانی که در طی سال کار میکنند تا بتوانند رضایت زائران را جلب کنند فراهم میشود.»
۵- امسال اما، انتشار ویروس منحوس کرونا، میلیونها جانشیفته را از حضور در راهپیمایی بزرگ اربعین بازداشته است. در آن سو، مانند همه سالهای قبل، قطعهای از بهشت شکل گرفته است، در این سوی اما، عاشقان حضرتش قرار از کف دادهاند و چشمها با نگرانی به آن سوی دوخته وگریانند. حال و هوای مومنان پاکدلی که برای شرکت در جهاد نزد پیامبرخدا(ص) آمده بودند ولی رسول خدا(ص) زاد و توشه و لوازم سفر برای آنها را نداشت و آنان در حالی که چشمانشان از اندوه اشکبار بود بازگشتند «الَّذِينَ إِذَا مَا أَتَوْكَ لِتَحْمِلَهُمْ قُلْتَ لَا أَجِدُ مَا أَحْمِلُكُمْ عَلَيْهِ تَوَلَّوْا وَأَعْيُنُهُمْ تَفِيضُ مِنَ الدَّمْعِ حَزَنًا أَلَّا يَجِدُوا مَا يُنْفِقُونَ» (آیه ۹۲ سوره مبارکه توبه).
در بازگشت امیرالمومنین(ع) از جنگ جمل، یکی از یارانش عرضه داشت؛ برادرم خیلی مشتاق بود که در این جنگ در رکاب شما حضور داشته باشد. حضرت پرسیدند: آیا خواست و اراده برادرتان با ما بود؟ عرض کرد؛ آری ای امیر مومنان.
حضرت فرمودند: برادرت در این لشکر حضور داشته است و همه کسانی که خواست قلبی و ارادهشان با ما بوده است. در این لشکر افراد و گروههایی حضور داشتهاند که هنوز به دنیا نیامدهاند
(نقل به مضمون از خطبه ۱۲ نهجالبلاغه).
چند روز پیش، حضرت آقا که امیر قافلهاند و خود از ترغیبکنندگان مردم به حضور در پیادهروی اربعین حسینیاند، به دلیل موجه انتشار ویروس کرونا و حفظ سلامت زائران، مشتاقان حضرتش(ع) را به حضور در خانه و زیارت از دور دعوت فرمودند و... هرچه آن خسرو کند، شیرین بود.
حسین شریعتمداری
✅ #سیره_علمی_آقا
( از زبان شهید مطهری )
🚨 ما کمتر نمونه ارزنده ای چون #خامنهای داریم ...
💠 خبر تعطیلی فعالیتهای آقای #خامنهای، خیلیزود در میان محافل مذهبی و آشنایان او پیچید. آقای #مرتضی_مطهری که از موضوع باخبر شد به شدت ناراحت شده و اظهار داشته «همه مراکز حساس را که اثری دارد میبندند. انسان متحیر میماند چه کند و چه بگوید» وی گفت: « سیدعلی خامنهای از نمونههای ارزندهای است که برای آینده موجب امیدواری است و در این مدت کوتاه در مشهد کارهای پرثمری انجام داده که یکی از آنها جمع کردن جوانان روشنفکر و بیدار بوده و به همین جهت وی مورد توجه #امام_خمینی هم واقعشده و امام خمینی دستور داده که هواخواهان وی [آیتالله] خامنهای را حمایت کنند.»
این احساس تاسف زمانی عمیقتر شد که ، خبر دستگیری آقای #خامنهای به گوش آقای مطهری رسید .
آقای مطهری چهار روز بعد از دستگیری ایشان ، در دانشکده الهیات تهران در جمعی که احتمالاً کمشمار یا خصوصی بود با ابراز تاسف از این خبر ، جملاتی در توصیف آقای خامنهای گفت. وی پیش از این، چنین تعابیری را پس از تعطیلی حلقه تفسیر قرآن او به زبان آورده بود:
«ما کمتر #نمونه_ارزندهای چون #خامنهای داریم. و این نیروها هم باید به این گونه هدر و در گوشههای زندان تلف گردند.»
آقای مطهری پس از ستودن آقای خامنهای او را از عوامل موثر در روشن کردن افکار اجتماع دانست.
گرچه دوریم به یاد تو سخن میگوییم
زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین آرزوی همه شیعیان بوده و هست. صدها سال است که این سنت ارزشمند و الهی پابرجاست و هیچ مانعی نتوانسته زیارت حسین (ع) را از دور یا نزدیک در روز اربعین تعطیل کند. حضرت سیدالشهدا (ع) در حرکتی الهی و اخلاقی و در کمال خلوص برعلیه هر آنچه که در مقابل خدا ایستاده بود، به پا خواست و با خون پاکش راهی سبز معین فرمود تا عاشقان خدا در آن قدم بگذارند.
گزاره خبری: رهبر معظم انقلاب از هموطنان خواست درحالیکه امسال به دلیل بیماری کرونا از توفیق زیارت امام حسین (ع) محروم شدهایم، زیارت اربعین را با شور و حالی دیگر بخوانند و اعمال این روز را با جدیت بهجا آورند. همچنین همزمان با اربعین شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفای ایشان، مراسم قرائت زیارت اربعین و عزاداری با حضور رهبر انقلاب، فردا ساعت ۱۰ صبح در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میشود.
گزاره تحلیلی: هدف امام حسین (ع) از قیام، هم سیاسی بود و هم دینی، که در روز اربعین این نهضت به تثبیت رسید. حضرت زینب (س) با درک هدف امام خویش و در تکمیل حرکت ایشان، در تمام طول مسیر کربلا تا شام اقدام به افشاگری علیه دستگاه ظلم نمود. افشاگریهای این بانوی بزرگ کاملاً آگاهانه، اخلاقی و به دور از افراطوتفریط بود. ایشان با تأسی به امام شهید، آگاهی بخشی مردم از وضعیت سیاسی آن زمان را وظیفه خود دانست و وضعیتی ایجاد فرمود که دولت یزید نتوانست حضور ایشان را در شام تحمل کند و حتی در مسیر بازگشت به سمت کربلا، از هرگونه توقف و سخنرانی این بانوی بزرگوار جلوگیری شد. در زیارت اربعین میخوانیم که امام (ع) خون قلب خود را برای همه انسانها داد تا آگاه به تکالیفشان شوند و از جهالت و تاریکی فاصله گیرند. نگاه امام فقط به زمانه خودشان متوقف نبود و قصد داشت تمام انسانها را در زمره شاگردان مکتبش قرار دهد؛ بنابراین با قرائت زیارت اربعین امام حسین (ع)، علاوه بر ابراز عشق و دلدادگی به آن حضرت، با تدبر در بندهای این زیارتنامه و قیام حسینی، در پی دریافت پیام بزرگ امام حسین (ع) برای امروز و فردای جامعه اسلامی باشیم و برای آگاهی نسبت به تکالیف و فاصله گرفتن از تردیدهای زمانه خویش تلاش کنیم. امروز هم به حرکت زینبوار نیازمندیم. (نویسنده: سید حسین خاتمی)
✅کانال بصیرت
🌹قرائت زیارت اربعین، همنوا با رهبرمعظم انقلاب
♦️به یاد آزادکننده راه کربلا، حاج قاسم سلیمانی
♦️پنجشنبه ۱۷ مهر، ساعت ۱۰ از شبکه یک
✅پویش جهانی به تو از دور سلام در فضای مجازی همزمان با اربعین حسینی و قرائت زیارت اربعین
❤️رهبرمعظم انقلاب: روز اربعین از داخل خانه اظهار ارادت کنید، و زیارت اربعین بخوانید و به امام حسین بگویید ما دلمان میخواست بیاییم، نشد. تا یک نظری بکنند، یک کمکی بکنند.
✅: #به_تو_از_دور_سلام
🔻قرائت سراسری زیارت اربعین در منازل، همزمان با روز اربعین حسینی پنجشنبه ساعت 10 صبح در سراسر کشور برگزار می شود.
🔻زیارت اربعین همزمان از رسانه ملی، ماذنه های مساجد و اماکن متبرکه پخش خواهد شد
🔵 نمادهای همجنسگرایی در اینستاگرام
👆🏼 بعضی از استیکرهای #اینستاگرام نمادهای همجنسگرایی هستن که ما گاهی اوقات به اشتباه از اونها استفاده میکنیم، پس بهتره که با اونها آشنا باشیم.
#سبک_زندگی
🔴حسن و سیل
🔸حسن روحانی( در کنایه به سرکشی قالیباف از بیمارستان) : کسی نمیتواند برود وسط سیل و بگوید من نمیترسم! خب نترس؛ وایسا تا آب تو را ببرد!
آقای حسن!
خدای ناکرده ، رویمان به دیوار ، شما مثلا مسئول اول اجرایی این مملکت هستید!
هیچ انتظار نداریم که وارد سیل شوید ، اما حداقل به سیل زده ها که باید سرکشی کنید.
نه اینکه اگر مسئولی هم انجام وظیفه کرد تخطئه اش کنید ...
✍ #قاسم_اکبری
آمریکاییها و صهیونیستها نتوانستند جلوی راهپیمایی عظیم اربعین در عراق رو بگیرند، امسال سناریوی ورود گروههای منحرف، وابسته و رقاصهها رو در مسیر زائران و راهپیمایان اربعین کلید زدند!
درگیری و شلوغ کاری به هرقیمت در هرنقطه که بازتاب وسیع داشته باشد، دستور کار آنهاست...
#Arbaeen2020
💬 رسول شکرینیا