🔹حوصلۀ پدر، بچه را با شخصیت میکند🔹
#پدر وقتی خوشاخلاق و با تحمل و #باحوصله باشد، بچه باشخصیت میشود.
حوصلۀ پدر، حوضی است که بچه در آن رشد میکند. بچه، مثل «ماهی» است و «حوصلۀ پدر» مثل حوض. آن پدری که حوصلهاش زیاد است، مثل #دریاچه است و بچه تا حدّ ماهیهای دریاچه رشد میکند و بزرگ میشود. پدری که از این هم باحوصلهتر است، مثل یک دریاست، بچه مثل ماهی در #دریا، به اندازۀ #نهنگ قدرت و جرأت پیدا میکند.
شما ببینید حسین بن علی (علیهالسلام) فرزند دریاست، در دریای حوصله پدرش و جدّش رشد کرده است، از این جهت است که یک شخصیت زنده و بزرگ است.
✍🏻آیت الله حائری شیرازی
🆔@mamaneennemone
🔹تربیت، شبیه درختکاری است🔹
تربیت مثل درختکاری است و کار پدر و مادر مثل باغبان است که به موقع آبش بدهند، به موقع کودَش را بدهند، به موقع شیارش را بزنند، نور را برایش تأمین کنند.
به درخت آب میدهند، به انسان احترام؛
به درخت کود میدهند، به انسان نصیحت میکنند؛
به درخت نور میدهند، به انسان آزادی و احترام و محبت.
محیط ترس و وحشت برای بچه، مثل محیط تاریک برای درخت است. درخت در محیط تاریک خفه میشود و بچه هم در محیط ترس و ارعاب و وحشت، روحش پژمرده میشود.
به هر جهت به بچه محبت کنید، احترام کنید، مقداری آزادی بدهید، مقداری مسئولیت بدهید، مقداری آگاهی بدهید؛ اگر انسان این کارها را در مورد اولاد بکند، دیگر اولاد انشاءالله خودش خوب میشود، مخصوصاً اگر نانش حلال باشد.
✍🏻 آیت الله حائری شیرازی
🆔@mamaneennemone
🔴 بوسه والدین
👈 برخی والدین تصور میکنند به محض اینکه فرزندشان وارد دوره نوجوانی میشود و از دوران کودکی فاصله میگیرد، دیگر نیازی به محبت، در آغوش گرفتن و توجه عاطفی و ... ندارد. اما برخلاف این تصور، یکی از مهمترین کمبودهای نوجوانان امروز، همان آغوش گرم و محبتی است که ما از آنها دریغ میکنیم.
🆔@mamaneennemone
🔴کلید طلایی رفتار با نوجوان
اگر با نوجوان «کودکانگاری» کنیم، او به «کودکانکاری» روی میآورد.
وقتی با نوجوان مانند کودکها رفتار کنیم، به دنبال ساختن شخصیتی کاذب میرود. اما اگر به او شخصیت و مسئولیت بدهیم، شخصیت واقعیاش شکل میگیرد.
در شخصیت کاذب، نوجوان تلاش میکند ثابت کند که دیگر بچه نیست. به همین دلیل ممکن است سراغ رفتارهای جلوهگرانه مثل رنگ کردن مو یا سیگار کشیدن برود. اما اگر به او شخصیت و احترام میدادیم، احساس ارزشمندی میکرد و نیازی به این رفتارها نداشت.
👈🏻 برای مثال، در یک هیئت وقتی از خادمان بزرگسال استفاده میکردند، کارها بهموقع پیش نمیرفت. بعد از مدتی تصمیم گرفتند از ۶۰ نوجوان برای خادمی استفاده کنند. نتیجه شگفتانگیز بود! نوجوانها سر وقت حاضر میشدند، صندلیها را میچیدند و بنرها را نصب میکردند.
یکی از آنها حتی با افتخار به پدرش گفته بود: «من مسئول قند هیئتم و باید سر وقت باشم!»
این مثال نشان میدهد که دادن مسئولیت به نوجوان چقدر مهم است.
نوجوان عاشق این است که بزرگتر از سنش با او رفتار شود و جدی گرفته شود.
در حالی که والدین اغلب برعکس عمل میکنند و مدام میگویند: «تو فقط درست را بخوان!» این جمله خودش یک توهین است! مگر درس فقط ریاضی و فیزیک است؟ درس همین مسئولیتپذیریها و تجربههاست.
🆔@mamaneennemone
▫️اگرمضطرب هستیم،توقع فرزندآرام نداشته باشیم
اگر بی برنامه وناهماهنگ هستیم،امیدبچه منظم نداشته باشیم
اگراختلاف زناشویی و جروبحث خانوادگی داریم منتظر آشفتگیهای تربیتی درفرزندمان باشیم
🆔@mamaneennemone
💫 آموزش آداب معاشرت به کودکان: کلید موفقیت در روابط اجتماعی
آموزش آداب معاشرت به کودکان، کلیدی و ضروری است زیرا آنها را به مهارتهای اجتماعی ضروری برای زندگی مجهز میکند. یکی از مسئولیتهای ما در جایگاه پدرومادر این است که به فرزندانمان کمک کنیم مهارتهای اجتماعی خود را ارتقا دهند. باید به آنها نشان دهیم چگونه با مردم مؤدبانه تعامل کنند و رفتار محترمانه داشته باشند. آداب معاشرت چیزی فراتر از مجموعهای از قوانین است و شامل احترام، مهربانی و توجه به دیگران است.
با الگوسازی برای بچهها، انتقال شفاف انتظارات و استفاده از فعالیتهای تعاملی، میتوانیم ارزش احترام، مهربانی و توجه به دیگران را در فرزندانمان ایجاد کنیم و با راهنماییهای مداوم، به آنها کمک کنیم تعاملات اجتماعی را با کیفیت بالاتر برقرار کنند.
🆔@mamaneennemone
☝️ فرزندپروری تعطیلی ندارد
فرزندپروری شکار لحظه هاست
و استفاده از موقعیت های پیش آمده .
⚠️ فرزندپروری استراحت بردار نیست
چون بودنِ با بچه ها بهترین استراحت است و آرامش
👌 از لحظه لحظه این روزها بهره ببرید
و پر کنید حفره های خالی
رابطه با فرزندتان را
🆔@mamaneennemone
مادری که ساعت ها برای تمیزکردن خانه وقت گذاشته، طبیعی است که با ریختن غذا بر روی فرش توسط کودکش خشمگین شود؛
این مادر ممکن است برچسب شیطنت یا لجبازی را بر رفتار کودکش بچسباند. روی دیگر این سکه کودکی است که بی خبر از همه جا با خشم مادر مواجه می شود و نمی داند به خاطر چه چیز تنبیه می شود.
کودک تنها در پی کشف محیط و استفاده از حواسش بوده و گرچه خشم مادر را درک می کند، اما نمی تواند دلیلی منطقی برای آن پیدا کند.
تا قبل از سه سالگی، رفتارهای بچه ها حتی اگر به خرابکاری منجر شوند، حاصل لجبازی و تلاش برای آسیب زدن به افراد و وسایل نیستند و به همین دلیل است که بچه ها، وقتی کاملا از سر تصادف به کسی یا چیزی آسیب می زنند، انتظار ندارند کسی تنبیه شان کند.
🆔@mamaneennemone
#فرزندپروری
تغییر رفتار ناگهانی کودکان را جدی بگیرید، شاید در معرض آزار باشد!
در آزار جنسی معمولا فرد آسیبدیده به دلیل شرمساری، اتفاق را مخفی میکند بنابراین والدین باید حواسشان به تغییر رفتار ناگهانی فرزندشان باشد.
کودکان باید فرا گرفته باشند که دیگران حق دست و نگاه کردن به اندامهای خصوصی آنها را ندارند و اگر فردی قصد تعرض داشته باشد، باید به والدینشان اطلاع دهند.
کودکان باید آموزش ببینند که هرگونه تعرض را بدون هیچ حس شرمساری و مخفی کاری بیان کنند.
ترس، اضطراب، بیقراری، پرخاشگری مشکلات جسمی و یا هرگونه رفتارهای ناگهانی در کودکان و نوجوان باید جدی گرفته شود و رفتارهای آنها ارزیابی شود.
🆔@mamaneennemone
* تکنیک های مقابله با پرخاشگری کودکان
♦️♦️♦️از گفتن «نه، نکن و بس کن» اجتناب کنید.
این یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از بروز تندخویی در کودکان است. هرچند ممکن است دشوار باشد، اما وقتی صحبت از کنترل تندخویی فرزندتان میشود، این اساسیترین قانونی است که مهارت ویژهای در این حوزه به شما میدهد. لازم نیست که به هرچیزی بله بگویید و جواب مثبت بدهید، اما تلاش کنید از واژههای منفیای که ممکن است کودک با شنیدن آنها احساس شکست کند و تسلیم ناتوانیاش بشود، اجتناب کنید.
توجه کنید که مکالمهی شما با کودکتان بر سر قشقرقی که به پاکرده نباید به یک مبارزهی قدرت بدل بشود. وقتی در این مرحله دارید با کودکتان کنار میآیید باید ملایمت و ملاطفت کمتری نشان بدهید. به جای گفتن «نه، نمیخوام تو این کارو انجام بدی،» سعی کنید بگویید «دوست دارم اون کار رو به خاطر مامان انجام بدی».
🆔@mamaneennemone