مناهل
#مجید_بربری؛ زندگی داستانی حر مدافعان حرم مجید قربان خانی
کبری خدابخش دهقی
نشر دارخوین
کتابی کوتاه، خواندنی و حیرت انگیز درباره جوانی که اهل بیت علیهم السلام او را به نیکویی خریدند.
متن کوتاه و روان و شیرین نوشته شده و هم خوش خوان است هم به سختی می توان آن را زمین گذاشت.
رهبر معظم انقلاب ابر کتابخوان دوره معاصر هم تقریظی زیبا و ارزشمند بر این کتاب نوشته اند که چند هفته قبل منتشر شد.
ماجرای خواب حضرت زهرا سلام الله علیها واقعاً حسرت انگیز است.
دلیل شهرتش به بربری جالب بود.
کله پاچه های ساعت سه نیمه شبش اشتها برانگیز بود.
ریشه های اینکه چرا به خوبی امام حسین علیه السلام او را در سفری به کربلا دگرگون می کند در کتاب قابل مشاهده است، اما باید همزمان حواسمان به این باشد چنین شخصیتهایی را در تاریخ انقلاب، دفاع مقدس و نیز دفاع از حرم و بقیه موارد به چه شکل معرفی می کنیم. خیلی مهم است نحوه آشناسازی ما به گونه ای نباشد خواننده وسوسه شود دوره پیش از توبه او را الگو برداری کند. هر وند در این دوره رفتارهای زیبا و نابجا همزمان از او دیده می شده، ولی بی تردید قابل دفاع نبوده که او از آن توبه کرده و در ماههای پایانی بیزاری می جشته است. سوگمندانه سراغ دارم کسانی که با امید رسیدن به آن فرجام نیکوی این دست عزیزان، کل زندگی او را برای خود الگو می کنند.
این چنین سرورانی نشان دهنده آن هستند که دستگاه خدا و اهل بیت علیهم السلام جای ناامیدی نیست و با هر سابقه ای حتی سیاه می توان با آستان بوسی این درگاه به فلک رسید و نورانی شد. به نظرم شاید با هر انگیزه ای غیر از این، ترویج چنین شخصیت هایی شاید آسیب زا هم بشود.
کاش این چهره ای که امام حسین علیه السلام او را خرید و حضرت زهرا سلام الله علیها او را دعوت کرد و حضرت زینب سلام الله علیها میربانش شد، گوشه چشمی به ما هم بکند.
رفیق شدن با این شهید سود خالص و تضمینی دارد و اگر کسی با او رفیق شود عنایات متحیر کننده ای را سریع و راحت از ناحیه او تجربه خواهد کرد.
نام خانطومان البته برای من با نام و یاد شهید حسین مشتاقی گره خورده و سالهاست هروقت این اسم را می بینم یا می شنوم تمام وجودم درد می شود و تحت فشار و غصه قرار می گیرم، گویا تانکی از روی بدنم رد شده باشد.
اللهم الحقنا بهم
محمود مطهری نیا
پراکنده نوشتهای یک نویسنده
https://ble.ir/manaahel
https://eitaa.com/manaahel
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زمانی که تاریخ بی رودربایستی و ملاحظه جمهوری اسلامی ایران نوشته شود، دو اسم را زیاد خواهیم دید: حاج آقا باباجون و دکتر. کاش بودم آن دوران چون همین مقداری که می دانم وحشتناک است.
محمود مطهری نیا
پراکنده نوشتهای یک نویسنده
https://ble.ir/manaahel
https://eitaa.com/manaahel
من دلم میسوزه برای اونا که ۵۰ سال دیگه میخوان تاریخ معاصر بخونن سال ۱۴۰۳ هزار تا اتفاق افتاده که همش هم مهمه و در امتحان میاد😱
#چگونه_با_آمار_دروغ_بگوییم؟
حسین راهدای
انتشارات دنیای اقتصاد
عنوان کتاب بسیار گویاست و شاید نیاز به توضیح اضافه ای نباشد. نویسنده به روز رسانی مثالهای کتابی که حدود نیم قرن قبل نوشته شده، اثری مفید و کاربردی برای حرکت در مسیر تفکر نقاد در مواجهه با آمار رقم زده است.
هرکس یک بار این کتاب را مطالعه کند همزمان احساس بدش نسبت به آمارهای ناراحت و نگران کننده هم احساس خوبش نسبت به آمارهای خوشحال کننده را از دست خواهد داد و با دقت بالاتر و جدی تری نسبت به آمار رو به رو خواهد شد.
البته خواننده در انتها سردرگم می شود که نیازی را که الان با آمار برطرف می کند از این به بعد چگونه برآورده سازد. به تعبیر طلبگی، کتاب در بعد سلبی خیلی خوب است، اما در بعد ایجابی به شدت ضعیف.
با این حال خواندن این کتاب امروز بهتر از فرداست و هرچقدر دیرتر خوانده شود،خودتان ضرر کرده اید.
محمود مطهری نیا
پراکنده نوشتهای یک نویسنده
https://ble.ir/manaahel
https://eitaa.com/manaahel
مناهل
#داعشهای کراواتی و تفریح آدمخواران
سیدهاشم میرلوحی
نشر معارف
نویسنده تازه به ایران برگشته بود که در مقطع ارشد با ایشان کلاس داشتیم و از آنجا با این بزرگوار آشنایی دارم.
کتاب چندان حجیم نیست، اما بارها و بارها محتوا شگفت زده ام کرد و به معنای واقعی چشمهایم گرد شد.
تا این کتاب را نخوانید به حجم بالای شگفتانه های تلخ موجود در آن پی نخواهید برد.
بدون اغراق و تعارف جنایتهای تاریخی آمریکا، انگلستان و فرانسه به این نتیجه رساند که داعش در مقایسه با استادان خود واقعا اخلاقی و با رأفت برخورد می کند.
متن کاملا مستند و تصاویر مندرج در کنار متن اثر را در مقایسه با آثار مشابه خود بسیار ارزشمندتر و خواندنی تر کرده و برای تبلیغ و ترویج آن نیازی به حرکت غیر اخلاقی ایام نمایشگاه کتاب و سوء استفاده از مقام معظم رهبری نیست.
کتاب خوب و ضروری برای مطالعه است، اما چند اشکال قابل توجه دارد:
اولا قلم دهه شصتی است، پر از قضاوت و اصلاً فرصتی به خواننده برای فکر کردن نمی دهد و مدام نتیجه نهایی را که باید خواننده بگیرد، فریاد می زند.
دوم، مطالبی مهم در کتاب بارها تکرار شده که خوب نیست. این تکرارها تکرار موضوع نیست، عین برخی جملات حتی تا چهاربار در کتاب دیده می شود. درست است موضوع کیسه های تنباکو واقعاً شنیع و شرم آور و وحشتناک است، اما این دلیل کافی برای این حجم از تکرار نیست.
سوم، محتوای کتاب اگر بازنویسی و مرتب شود قابلیت ترویج بیشتر برای مخاطبان متنوع تر را خواهد داشت.
و بالاخره به عزیزان نشر معارف پیشنهاد می دهم و خواهش می کنم زیر نظر نویسنده حاذق و دانشمند و دغدغه مند این کتاب، نسبت به ترجمه مجموعه ای از کتابها و پایان نامه هایی که در این کتاب به آنها اشاره شده اقدام کنند که به شدت بدان نیازمندیم.
محمود مطهری نیا
پراکنده نوشتهای یک نویسنده
https://ble.ir/manaahel
https://eitaa.com/manaahel
سلام و عرض ادب🌿
عزیزان نهمین جلسه از سلسله جلسات مهدویت با موضوع آسیب شناسی و عوارض تطبیق نشانه های ظهور فردا ۱ دی ماه ،ساعت ۱۵:۳۰ برگزار میشود.
📌لینک شرکت در کلاس به صورت آنلاین :
https://www.skyroom.online/ch/virtualtums/nahad-rahbari-uni
گاهی در حوزه مهدویت میان آنچه می شود گفت و آنچه نمی شود فاصله بسیار است.
سرگرم شدن به نشانه ها و شرایط و غفلت از سنتها شاید راهبردی ترین اشتباه این روزهای ما باشد....
من گنگ خواب دیده و ....
محمود مطهری نیا
پراکنده نوشتهای یک نویسنده
https://ble.ir/manaahel
https://eitaa.com/manaahel