🔰۲۷ آذر، سالروز شهادت آیه الله دکتر محمد #مفتح
قال #رسول_الله صلي الله عليه و آله : الجَماعَةُ رَحمَةٌ و الفُرقَةُ عَذابٌ.
وحدت مايه رحمت ، و تفرقه موجب عذاب است . كنزالعمّال ، ح ۲۰۲۴۲
_________________________________
آیه الله مفتح در روز ۲۷ آذرماه ۱۳۵۸، ساعت نه صبح در دانشکده الهیات به دست سه نفر از اعضای گروهک فرقان ترور شد. پیکر مطهر آن عالم ربانی پس از برپایی مراسم با شکوه، تشییع و در صحن مطهر حضرت معصومه در قم به خاک سپرده شد و این روز به مناسبت فعالیت های چشمگیر این شهید والامقام در راه تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه روز #وحدت حوزه و دانشگاه» نامگذاری شد.
________________________________
❇سوال: وحدت حوزه و دانشگاه به چه معنی است؟
🔸️وحدت به معنای پیوند علم و دین است.
معمولا فضای دانشگاه، بیشتر در جهت ریل گذاری #امورمادی است و در حوزه های علمیه، فضای ریل گذاری بیشتر به سمت #امورمعنوی است.
وحدت حوزه و دانشگاه در یک جمله یعنی اینکه این ریل گذاری ها یکی شوند. پیوند بین مادیات و معنویات زندگی. یعنی از طریق دین پیوند دهیم بین مادیات و معنویت. این یعنی پیوند بین حوزه و دانشگاه.
🔸️ايشان با تعدادی از پزشکان متعهد و متخصص آشنا و دوست بود و افرادی را که نیازمند درمان بودند به آنها معرفی می کرد.
🔸️دکتر سید عباس پاک نژاد یکی از این پزشکانی که با وی در ارتباط بود می گوید:
« قبل از انقلاب بود با شهید مفتح آشنا شدم. او روحانی بود، آرام، سلیم و پاک دل. همیشه مثل رهبرش علی (عليه السلام) بود. هفته ای دو سه روز می آمد به درمانگاه پیش من و هیچ وقت نبود که این مرد تنها بیاید. یکی دو نفر از این افراد محتاج و درمانده ی مستضعف همراهش بودند و می آورد و اگر ما توانایی داشتیم به رایگان معالجه می کردیم و اگر از نظر امکانات درمانگاه، توانایی مداوا نداشتیم، دکتر مفتح می گفت من هزینه اش را می پردازم شما به راننده ات بگو آمبولانس را بردارد و فلان وسیله را تهیه کند...»
______________________________
شهید مفتح از دیدگاه مقام معظم رهبری؛
#مقام_معظم_رهبری در بیست و ششم آذر ۱۳۶۴ به دانشکده الهیات رفتند و با دست خط مبارک در دفتر یادبود این دانشکده در خصوص شهید مفتح این گونه نگاشتند:
🔸️بسم الله الرحمن الرحیم؛ یاد شهید عزیز مرحوم آیت الله مفتح, آن شمع پرسوز و گداز و روشنی بخش، آن روحانی پرجد و جهد و جسور، آن مبلغ دانا و سخنور، آن مبارز شجاع و خستگی ناپذیر، آن شخصیت متواضع و محبوب گرامی باد.
او که با خون خود, سخن خود, تلاش خود, هدف و راه خود را امضاء کرد و صحت و حقانیت آن را به ثبت رسانید.
📚 زندگینامه شهید آیتالله دکتر محمد مفتح، مؤلف: غلامرضا گلیزواره، ناشر: دفتر عقل. چاپ اول ۱۳۸۸
🌐 #منبرک
🆔 @manbarak
《شاه رفت؛ تفکر شاهنشاهی را نیز بیرون کنیم!》
🔰۲۶ دی ماه سالروز فرار شاه خائن از ایران اسلامی
🔸️#انقلاب_اسلامی ما فقط در صدد تغییر ظواهر نبود؛ هدف، برداشتن تاج و گذاشتن عمامه، بدون تغییر در ماهیت ساختار اداری کشور نبود. بلکه ماهیت جمهوری اسلامی با رژیم شاهنشاهی در ذات و ماهیت متفاوت اند.
🔸️این اصل، از اصول انقلاب است که محرومین و مستضعفین به جایگاه برسند، نه اینکه دوباره همان جاه طلبان و صاحبان قدرت و ثروت به نان و نوا برسند.
🔸️شعار انقلاب، عدالت و اسلامیت است. باید به تمام ابعاد آن عمل شود که البته الحمدلله به خیلی از آنها رسیده ایم، لکن باید به شعارهای عمل نشده رسیدگی کرد.
_________________________
🔸️مشکل ما که فقط باشاه نبود؛ بلکه با تفکر شاهنشاهی بود. اکنون نیز هر مسئولی بیاید که آن تفکر را داشته باشد برای ما فرقی نمی کند. فرقی نمی کند که نامش محمدرضا پهلوی باشد یا هر اسم دیگری. بله؛ اکنون که به لطف خداوند در رأس کشور عادل ترین فرد، #مقام_معظم_رهبری قرار دارند، عالی است، اما کافی نیست؛ بقیه پایه ها نیز باید اشخاص سالم بر سر کار باشند. نه اینکه کسانی بیایند که هیچ شئونی از جمهوریت و اسلامیت نظام را رعایت نکنند، در این صورت نظام اسلامی نخواهد بود.
🔸️این که مقام معظم رهبری نیز چند وقت پیش فرمودند که ما هنوز به حکومت اسلامی نرسیده ایم به این خاطر است؛ یعنی مسئولین ما به لُبّ اسلام و خواسته های ابتدای انقلاب عمل نکرده اند.
🔸️رسیدن به این هدف نیز ۲ لازمه دارد. ۱- انتخاب درست مردم ۲- تلاش و اقدام درست مسؤولین.
🔸️توجه: البته باید توجه کنیم که رسیدن به همین نقطه، با توجه به اینکه ۴۰ سال بیشتر از انقلاب نگذشته است، نشان دهنده سرعت بسیار بالای پیشرفت است. لکن باید بصیرت مردم و تلاش مسئولین در کنار هم بیاید تا انقلاب اسلامی محقق شود.وگرنه اگر قرار باشد در زمان شاه کاپیتولاسیون باشد و اکنون امثال سند ۲۰۳۰، وضعیت همان خواهد بود.
🌐 #منبرک
🆔 @manbarak
🔰نواب، طلبه مومن انقلابی
به مناسبت ۲۷ دی ماه، سالروز شهادت ⚘شهید نواب صفوی و یاران با وفایش
《۳ خصلت مهم ⚘شهید #نواب_صفوی》
❇اولین و مهمترین آن غیرت دینی اوست.
زمانی که کسروی ملعون به پیامبر صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهماالسلام دشنام داد و در کتابش به مقدسات توهین کرد، بلافاصله مراجع تقلید حکم ارتداد او را صادر کردند. نواب و یارانش بلافاصله پول قرض کرده و اسلحه تهیه نمودند و کسروی را به درک واصل کردند.این غیرت دینی بالای او است.
🔸️او اگر امروز بود مثل امثال ما نمی نشست تا این همه در شبکههای مجازی و پشت تریبون به مقدسات توهین کنند و بعد ما راحت از کنار آنها رد شویم. او اینگونه نبود و نمی توانست راحت بنشیند که به مقدسات توهین کنند.
❇دومین ویژگی نواب آزادی و عدم وابستگی او بود.
چون آزاد بود می توانست حرف حق را بزند. امام جمعه وقت تهران که آخوندی درباری بود از طرف شاه مأمور شد که پیش نواب برود. گفت اعلی حضرت تصمیم گرفته است تولیت آستان قدس را به تو بدهد. نواب گفت: فکر کرده است که می تواند با این چیزها من را بخرد؟
🔸️من آزادم و زیر بار این چیزها نمی روم تولیت را به کس دیگری بدهد!
❇سومین ویژگی نواب شجاعت بود.
او در آخرین لحظات عمر شریفش با کمال شجاعت بعد از آنکه سرهنگ از او پرسید: «اگر خواسته ای دارید بگویید؟» او تقاضای آب برای غسل شهادت نمود. آب سرد بود. نواب خمشگین بر سر سرهنگ بختیار فریاد زد: «اگر آب گرم نباشد, رنگ ما میپرد و تو و امثال تو فکر میکنند که ترسیده ایم! اما مهم نیست. خدا آگاه است که لحظه به لحظه اشتیاق ما به شهادت بیشتر میشود».
🔸️رهبر فداییان، یارانش را مورد خطاب قرار داد و گفت: «خلیلم, محمدم, مظفرم, زودتر آماده شوید, زودتر غسل شهادت کنید, امشب جده ام فاطمه زهرا (سلام الله علیها) منتظر ماست» پس از غسل شهادت به نماز ایستاد. افسران و درجه داران با ناباوری به آنان نگاه میکردند. دستان به قنوت رفته اش حریم آسمان مناجات بود...
برگرفته از سخنرانی حجه الاسلام سیدمحمدحسین راجی
🌐 #منبرک
🆔 @manbarak
🔰#مظلوم_مقتدر
🇮🇷قدرت #انقلاب_اسلامی در طول این چهل سال با هیچ کشوری قابل مقایسه نیست
🇮🇷مهمترین اتفاق نادیده گرفته شدن این #دستاوردها است
(۲۲ بهمن، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران)
🔸یکی از نکاتی که در رابطه انقلاب اسلامی باید به آن توجه کنیم این است که قدرت انقلاب اسلامی در طول این چهل سال با هیچ کشوری قابل مقایسه نیست.
🔸️سیر ۴۰ ساله سایر کشورها را ببینید و سیر تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت جهانی را نیز بنگرید. در همه بخش ها خصوصاً قدرت اقتصادی. مقایسه کنید قبل و بعد از انقلاب چه داشتیم و الان چه هستیم.
🔸️اما مهمترین اتفاقی که افتاده است، نادیده گرفته شدن این دستآوردها است.
🔸️توسط سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی هجمه سنگینی بر جمهوری اسلامی وارد شده است. انگار که جمهوری اسلامی هیچ دستآوردی نداشته است.
🔸️در کجای دنیا کشوری را سراغ دارید که اینقدر دشمن داشته باشد و دشمنان نیزتمام برنامه خود را برای نابودی آن کشور گذاشته باشند.
🔸هر روز که گوشی تلفن همراه خود را بردارید می بینید بیش از ۵۰ شبهه در رابطه با جمهوری اسلامی وارد میکنند. اگر ما امثال این ۵۰ شبهه را به کشور آمریکا وارد کنیم یک روزه نابود می شود .
🔸️حال ما ۴۰ سال است که در مقابل این دشمنی ها قرار گرفته ایم در یک کلمه جمهوری اسلامی #مقتدر_مظلوم است. جمهوری اسلامی در نهایت مظلومیت است که اینقدر امکانات برای مردم فراهم کرد اما باز هم بر آن می تازند.
🔸️قشر دانشجو و طلاب باید نسبت به دست آوردهای انقلاب آگاهی کامل داشته باشند تا بتوانند در برابر این شبهات و دروغ ها از جمهوری اسلامی به حق دفاع کنند.
🔸️دشمن در ردههای مختلفی 'نفوذی وارد کشور کرد. در عالیترین ردهها میبینید نفوذیهای وارد می شوند. برخی دستگیر شدند برخی مجبور به استعفا شدند و برخی نیز از کشور فرار کردند.
با این وجود ما چهل سال این انقلاب را به خوبی نگه داشتیم.
🔸️نکته مهمی که باید به آن دقت کرد این است که دشمن تلاش میکند تا تمام ایرادها را به جمهوری اسلامی نسبت دهد. در صورتی که در کشورهای دیگر اینگونه نیست. به عنوان مثال:
🔸️چند سال پیش رئیس جمهور فرانسه فساد اخلاقی بسیار بدی انجام داد. آنجا گفتند رئیس جمهور یک شخصیت حقوقی دارد و یک شخصیت حقیقی. شخصیت حقوقی که اینگونه نبوده است؛ شخصیت حقیقی او بوده است. انسانی است که فساد جنسی انجام داده است!
🔸اما در کشور ما اگر یک رفتگر بد جارو بکند میگویند ببینید این جمهوری اسلامی است!
🔸از وظایف #شرعی #عقلی و #قانونی ما این است که در دفاع از این نظام در #راهپیمایی ۲۲ بهمن همه با هم شرکت کنیم.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🔰فرازی از وصیتنامه
سردارشهید⚘حاج قاسم سلیمانی
❇خواهران و برادران مجاهدم ... جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است.
🔸️امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است.
🔸️بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (صلی الله علیه و آله)...
🔸️اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است، دور آن بچرخید.
🔸️والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت الله الحرام و مدینه حرم رسول الله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمیماند؛ قرآن آسیب میبیند. ...
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🔰۲۲ بهمن ۵۷ ، سالروز پیروزی #انقلاب_اسلامی
❇پروفسور محمد حسین هدی، اندیشمند مسلمان مقیم اتریش می گوید:
🔸️«اگر بنا باشد تاریخی را برای #احیای_هویت_دینی، در جهان معاصر، در نظر بگیریم، آن تاریخ ۱۹۷۹ میلادی است. یعنی مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی ایران که خیزش عظیمی را برای تفکرات دینی در تمام ادیان به وجود آورده است.
🔸آخرین آمارها در مورد #احیای_تفکر_دینی که در سال ۱۹۹۰ میلادی صورت پذیرفته نشان می دهد که تقریبا ۷۰ درصد مردم اروپا احساس دینداری می کنند. در تمام ادیان از هندوئیسم گرفته تابودیسم و … انواع فرقه های مسیحیت همه از یک نوع بازگشت به تفکر دینی خبر می دهند و انقلاب اسلامی ایران موجب احیای تفکر دینی در جهان گشت» 📚(کتاب عصر امام خمینی، ص۵۹)
❇پروفسور مولانا رئیس و بنیانگذار بخش ارتباطات بین المللی دانشگاه واشنگتن دی سی بیان می کند:
🔸️«به عقیده من هیچ صدایی در قرن بیستم مثل صدای امام رحمة الله عليه جهان را به لرزه درنیاورد و حضرت امام پس از جنگ جهانی، اولین شخصیتی بود که به صورت جهانی طلسم سکوت را در مقابل طاغوت و ظلم شکست.اگر این طلسم شکسته نشده بود امروز شوروی زنده بود.
🔸️اخیرا که پس از بیست سال نگاهی که برای شرکت در کنفرانس بزرگ جهانی در همین رشته در دانشگاهی در آلمان شرقی رفته بودم، برای اولین بار در عمر ۴۳ انجمن علوم ارتباطات، آنجا اعضای انجمن جلسه اصلی خودشان را در کلیسا تشکیل دادند، در این کلیسا کشیکی برای ما سخنرانی کرد که به قول خودش انقلاب آلمان شرقی را به شیوه #حضرت_امام رحمة الله عليه هدایت کرده بود.
🔸️واقعا جالب است که مارکسیسم ها، لیبرالیسم ها و همه ایسم ها که هرگز حاضر نبودند به مسجد و معبد بروند، انقلاب اسلامی ایران آنها را وادار کرده بود که به کلیسا بروند. 📚(کتاب عصر امام خمینی، ص۷۰)
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
♨️ جمله «فوت» نماینده مجلس انگلیس بعد از بازگشت از ایران: "… رضاشاه دزدان و راهزنان را از سر راههای ایران برداشت و به افراد ملت خود فهماند که مِن بعد در سرتاسر ایران فقط یک راهزن بزرگ باید وجود داشته باشد."
📚 منبع: تاریخ ۲۰ساله ایران، حسین مکی(نماینده مجلس دوران رضاشاه) ج۶، ص۱۴۳
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
♨️ داستان هایی از #رضاشاه به مناسبت ۴مرداد سالروز مرگ وی
🔴 چارلز سی.هارت وزیر مختار آمریکا، در گزارشی محرمانه رضا شاه را «یک دهاتی بی سواد از پدری به همان اندازه بی سواد» می نامد. هارت در گزارشش از اولین ملاقاتی که در فوریه ۱۹۳۰ با رضاشاه داشت، می نویسد:« البته شاید نظرم عوض شد، ولی از نزد رضاشاه که برگشتم، ایمان داشتم مردی که ملاقات کرده بودم چند قدم بیشتر با توحش فاصله ندارد».
📚منبع : کتاب رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا؛ ص ۱۵
___________________________
♨️ راه آهن رضاشاه به مقصد جیب اعلاحضرت
🔴 هافمن فیلیپ، وزیرمختار آمریکا در دوره رضاشاه، در یکی از گزارش خود به آمریکا می نویسد: «قرار است خط آهن از زمینهایی که رضاشاه “تصرف کرده” عبور کند و به همین دلیل ارزش آنها چند برابر خواهد شد».
📚 منبع : کتاب رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا؛ ص ۱۴۷
________________________
♨️ وخامت اوضاع اقتصادی به واسطه راه آهن سراسری
🔴 ویلیام اچ. هورنی بروک، جانشین هارت در تهران، می نویسد: «اگر چه توده های مردم با این مالیات هایی که(برای تامین مخارج ارتش) می پردازند هنوز به دریوزگی نیفتاده اند، ولی به جرات می توان گفت که سطح معیشت شان به بخور و نمیر تنزل یافته و تا زمانی که دولت بار سنگین مخارج ساخت راه آهن را که اهمیت آن بیشتر سیاسی است تا اقتصادی از دوش آن ها برندارد، هیچ امیدی به بهبود سریع نخواهد بود».
📚 منبع : کتاب رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا؛ ص ۳۴۹
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🔹 به مناسبت ۴ مرداد سالروز مرگ رضاشاه
♨️ جان گونتر در کتابش با عنوان «در درون آسیا» درباره رضا شاه مینویسد:
"از عجایب اینکه اعلیحضرت همایونی تنها پادشاه این عالم هستند که به هتل داری اشتغال دارند. امور سیر و سیاحت در ایران در انحصار دولت است، و اکثر هتل های علی الخصوص هتل های حاشیه دریای خزر به شخص شاه تعلق دارد."
📚 منبع : کتاب رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا؛ ص ۱۳۵
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 داستانهایی از محمدرضا #پهلوی به مناسبت ۵مرداد سال روز مرگ وی
🔴 خودشیفتگی شاه
♨️ شاه، دارای روحیه خود شیفتگی و عقده خود بزرگ بینی داشت، که این امر ناشی از پایین بودن ضریب هوشی و فکری او بود که باعث تخیل افراطی و بلند پروازی در نحوه رفتار و مدیریت او شده بود.
🔸فریدون هویدا در کتاب “سقوط شاه” می نویسد: «توهمات عظمت گرایانه شاه به قدری او را از حقایق دور ساخته بود که حتی سازمان سیا ضمن گزارش محرمانه ای در سال ۱۳۵۵ ه.ش شاه را به عنوان “مردی که خطرات ناشی از عقده خود بزرگ بینی او را تهدید می کند “، توصیف کرده بود.»
📚 منبع: سقوط شاه؛ خاطرات فریدون هویدا. برادر امیر عباس هویدا؛ صفحه ۱۵۶
_______________________
🔸این خود بزرگ بینی در تمام خانواده پهلوی مشهود بود. منوچهر فرمانفرماییان در کتاب “خون و نفت” صفحه ۱۵۳، داستانی را بیان می کند که خلاصه آن چنین است:
شخصی را مدتی زندانی کردند و به او جرمش را نمیگفتند. روزی از سربازی که برایش آب و نان آورده بود، درخواست کرد تا جرمش را به او بگوید.
سرباز آهسته گفت: ” شما جرم سنگینی مرتکب شده اید و مجازات خواهید شد. وسط روز اتومبیل شما از اتومبیل ولیعهد سبقت گرفته است. شماره ی اتومبیلتان را برداشته اند…”
📚 برگرفته از کتاب “ما شما را آدم کردیم” صفحه ۱۶؛ به نقل از کتاب نفت و خون صفحه ۱۵۳
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 داستانهایی از محمدرضا #پهلوی به مناسبت ۵مرداد سال روز مرگ وی
♨️ یکی از مسائل مهم در روانشناسی، بحث شخصیت و نظریه های مربوط به آن است. به جرأت می توان گفت آنچه مطالعات پراکنده روانشناسی را انجسام میبخشد، تفسیر این یافتهها و مطالعات در قالب یک نظریه منسجمی است که بتواند رفتار انسان را در تمامی ابعاد شخصیتی توجهی و تبیین نماید.
حال باید در رابطه با اشخاص مختلف، از عملکرد آنان، پی به شخصیتشان برد.
🔹 یکی از شخصیتهای تاریخ؛ محمد رضا پهلوی است که در این نوشتار کوتاه، به یکی از شخصیتهای او می پردازیم...
‼️ چندیست که در رسانه های بیگانه محمد رضا را شخصی مقتدر معرفی می کنند در حالی که او بسیار ضعیف و بی هویت بود.
_____________________
🔴 شاه یا غلام !
💢 ثریا اسفندیاری، همسر دوم شاه، در خاطراتش می نویسد:
“دیگر نمی توانستم مرد ضعیفی را که به هیئت او در آمده بود، تحمل کنم، این شاه را که عرضه تصمیم گیری نداشت، این بازیچه دست قدرتهای بزرگ را، این عروسک خیمه شب بازی را، که دائما بین عقاید این و توصیه های آن سرگردان بود!…”
📚منبع: کاخ تنهایی، خاطرات ثریا اسفندیاری صفحه۱۶۴
_____________________
💢 آمریکایی ها جواب این همه خوش خدمتی شاه را اینگونه دادند:
ارتشبد حسن طوفانیان در خاطراتش می نویسد: سالیوان (سفیر آمریکا) و ژنرال هایزر(فرستاده رئیس جمهور آمریکا) نزد شاه رفتند. من ایستادم تا آن ها آمدند بیرون، فورا به پیش خدمت گفتم: من می خواهم بروم پیش شاه و رفتم. پرسیدم چه شد؟ شاه گفت: این ها به ما تکلیف کرده اند از کشور برویم.
گفتم: تکلیف کردند به شما بروید؟! برای چه تکلیف کردند؟ برای چه؟ یعنی چه؟
شاه گفت: ما که به انگلیس و آمریکا بد نکرده بودیم چرا اینها این کار را با من کردند؟“
📚 منبع: خاطرات ارتشبد حسن طوفانیان صفحه ۸۱
__________________
‼️ این حقارت تا بدانجا ادامه داشت که حتی اجازه ورود شاه به آمریکا داده نشد. اردشیر زاهدی در خاطرات خود مینویسد:
آقای هنری کیسینجر وزیر امور خارجه سابق آمریکا از افراد وفاداری بود که تقریباً هر روز به شاه در دو نوبت تلفن میکرد.
یک روز که من در کنار اعلیحضرت بودم و کیسینجر تلفن کرد شاه به او گفت : اکنون متوجه شدهام که آمریکاییها مردمی ناسپاس و نامرد هستند. من تمام عمرم را در خدمت به ایالات متحده آمریکا گذراندم و اکنون آمریکا حتی اجازه نمیدهد در یکی از بیمارستانهای آن کشور بستری شوم…
📚 منبع: ۲۵ سال در کنار پادشاه ؛ خاطرات اردشیر زاهدی صفحه ۳۸۰
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🏴 به مناسبت تاسوعای حسینی
⁉️ آیا حضرت اباالفضل همسر و فرزند هم داشت؟
🔸حضرت ابوالفضل العباس(علیه السلام)، با لبابه دختر عبیدالله بن عباس، پسر عموی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، ازدواج نمود. لبابه، از بانوان بزرگ زمان خویش بود و در فضایی آکنده از نور و قرآن و مالامال از عطر روح نواز محبت به خاندان وحی، دیده به جهان گشوده و در سایه سار «قرآن و عترت» تربیت یافته بود.
📚 منبع: ابوعبدالله المصعب بن عبدالله بن المصعب الزبیری، نسب قریش، ج۱، ص ۷۹؛
________________________
پس از شهادت حضرت عباس (علیه السلام) لبابه به عقد زید بن الحسن( علیهما السلام) «فرزند امام مجتبی (علیه السلام)» در آمد
🔹تاریخ ازدواج: تاریخ ازدواج چندان مشخص نیست اما از سن فرزندان حضرت عباس (علیه السلام)، می توان حدس زد که ازدواج او بین سال های ۴۰ تا ۴۵ هجری صورت گرفته و اینکه سن او هنگام ازدواج بیست سال بوده است.
📚 منبع: (حسین عماد زاده، زندگانی قمر بنیهاشم ، ص ۲۶)
________________________
🔸 فرزندان حضرت: ثمره این پیوند، ۵ فرزند به نام های عبیدالله، فضل، حسن، قاسم و یک دختر بود.
📚 منبع: (عبدالرزاق المقرم، العباس(ع)، ص ۱۹۵) اما بین تاریخ نگاران در تعداد آنها اختلاف نظر وجود دارد.
نسل حضرت اباالفضل، فقط از عبیدالله ادامه پیدا کرد و نسل بسیار پر برکتی شد.
____________________________
سن حضرت هنگام شهادت: حضرت ابوالفضل العباس در سال ۲۶ ه.ق به دنیا آمد.
📚 منبع: (بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۳۹). و در دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری به شهادت رسیدند لذا سن آن بزرگوار در روز عاشورا باید ۳۴ یا ۳۵ سال باشد.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak