🔰 زندگی ۲۴ ساعته
🔹 در پاریس برخی اصرار داشتند از زندگی ۲۴ ساعتهٔ امام ازجمله از سفرهٔ غذای ایشان فیلمبرداری کنند. امام فرمودند: «اینطور که شما میخواهید سفره بچینید دروغ است؛ زیرا در سفرهٔ ما گاهی پلو گوشت و خورشت هم هست. شما میخواهید اینها را نادیده بگیرید و یک سفرهٔ ساده درست کنید. این دروغ است.»
_____________________
✅ امام مسلمین چنین است.ما به کسانی نیاز داریم که اینطور صداقت داشته باشند.
📚 منبع: کتاب سنگ محک، اثر #حجت_الاسلام_راجی، صفحه ۶۲ به نقل از کتاب برداشتهایی از سیرهٔ امام خمینی
#مطالب_آموزنده
#نشر_خوبیها
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 به مناسبت ۲۰ آذر، سالگرد شهادت آیت الله دستغیب سومین شهید محراب به دست منافقان (۱۳۶۰ ه. ش)
💢 از زجرها و حسرت های مومنین
🔸 یکی از زجرهای انسان های مذهبی این هست که چرا در نماز حضور قلب ندارند؟ حضور قلب در نماز واقعا برای آنها مهم و دغدغهای متعالی هست. واقعا تأسف برانگیز است، که ما چهل، پنجاه … هفتاد، هشتاد سال عمر کنیم و یک رکعت، حتی یک نماز با حضور قلب نخوانده باشیم. چه زجری از این بیشتر سراغ دارید؟
📍راههای ایجاد حضور قلب زیاد است اما:
🔹 در این زمینه، حدود نیم قرن پیش، کتاب بسیار ارزشمندی تألیف شده است. صاحب کتاب آن را در زمانی تألیف نموده که خود در اوج مراحل سلوکی است. کتاب «صلاة الخاشعین»، به قلم شهید بزرگوار، حضرت آیت الله دستغیب. نام کتاب برگرفته از ایه ۲ سوره مبارکه مؤمنون است:
✨ «قدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ ﴿۱﴾ الَّذِینَ هُمْ فِی صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ ﴿۲﴾» ✨
🔹 به راستى که مؤمنان رستگار شدند (۱) همانان که در نمازشان فروتنند (۲)
🔹 شهید دستغیب در این کتاب مطالب ارزشمندی در زمینه تقویت حضور قلب در نماز برمیشمارند. شهید دستغیب انسان مظلوم و ناشناختهای است. آثار و تألیفات این شهید، برای عموم مردم بسیار قابل استفاده است. ۲۰ آذرماه، سالگرد شهادت این عالم بزرگوار به دست آن ملعونیین، مجاهدین خلق، است. در مسیر محراب عبادت، اقامه نماز جمعه، به شهادت رسید و سومین شهید محراب نام گرفت.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
✳️ ظرف وجود
📖 داستانک:
🔹 روزی شاگردی از استاد خود خواست که درسی به یاد ماندنی به وی دهد. استاد به او یک استکان آب و یک قاشق نمک داد و از او خواست نمک را داخل استکان ریخته و آب را بنوشد. شاگرد میبیند خیلی شور و بد مزه شده و نمیتواند آن را بخورد.
🔹 سپس به او کوزه آبی داده و میگوید یک قاشق نمک داخل آن بریز و بخور. شاگرد به راحتی از آب کوزه میخورد.
🔹 استاد این بار هم از او مزه آب داخل لیوان را پرسید. شاگرد پاسخ داد: کاملاً معمولی بود. چون مزه شوری نگرفته بود.
♻️ استاد میگوید: نمک همان نمک بود اما ظرف ها فرق می کرد.
✅ این سعه صدر است.
📍 رنجها و سختیهایی که انسان در طول زندگی با آنها روبرو میشود، همچون یک مشت نمک است و این روح و قدرت پذیرش انسان است که هرچه بزرگتر و وسیعتر شود، میتواند بار آن همه رنج و اندوه را به راحتی تحمل کند.
🔹 مشکلاتی که به ما هجوم میآورند یکی هستند اما ظرف وجودی متفاوت است.
⏺ یک شخص با دیدن این مشکلات رشد پیدا میکند مانند حضرت ایوب علیه السلام یا امام حسین علیه السلام.
⏺ یک شخص هم تا یک مشکل میبیند خودش را میبازد و عاقبت به شر میشود.
🔺 در تاریخ بسیاری از افراد بودند که با یک مشکل کوچک در زندگی همه چیز را کنار گذاشتند، نه نمازی، نه روزهای، نه خدایی…
❇️ ما باید ظرف وجودیمان را بزرگ کنیم.
#مطالب_آموزنده
#نشر_خوبیها
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
✅ خانهای که ۲۷ بار فروخته شد
🔹 حاج شیخ غلامرضا یزدی منزل خود را جهت کمک به مستمندان ۲۷ بار فروخت و هر بار که دوستان و نزدیکان از چنین اقدام حاج شیخ باخبر میشدند با تهیۀ پول دوباره آن خانه را میخریدند و آن را به شیخ برمیگرداندند.
📚 منبع: کتاب سنگ محک، اثر #حجت_الاسلام_راجی، صفحه ۷۲ به نقل از هزار و یک نکتۀ اخلاقی از دانشمندان
#مطالب_آموزنده
#نشر_خوبیها
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🏴 به مناسبت سالروز رحلت حضرت امالبنین سلام الله علیها
✅ نقش وراثت در فرزند
🔹 در داستان ازدواج حضرت علی علیه السلام با حضرت امالبنین آمده است که: امام به برادرشان عقیل فرمودند: برایم زنی انتخاب کن که از او فرزاندانی دلیر به دنیا آید.
✅ از این جریان پی به وراثت در تولد میبریم.
📃 چند روایت در باب نقش وراثت در فرزند:
✨ پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله ميفرمايند:
ببينيد نطفه خودتان را درچه محلی مستقر میكنيد چراكه اصل و ريشه تاثيرگذار است.
📚 منبع: نهج الفصاحة
____________________
✨ پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله میفرمايند: برای نطفههای خود جای مناسب انتخاب كنيد زيرا زنان نظير برادران و خواهران خود فرزند مىآورند.
📚 منبع: نهج الفصاحة
____________________
✨ امام صادق عليه السلام فرمود: فرزند نيز بر پدر سه حق لازم دارد:
1⃣ مادر خوب برایش انتخاب کند،
2⃣ نام خوبی برايش انتخاب كند،
3⃣ سعی در تاديب او بنمايد.
📚 منبع: تمام روايات در كتاب حكمتنامه كودك، آیت الله ری شهری، صفحه ۳۹
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🏴 به مناسبت سالروز رحلت حضرت امالبنین سلام الله علیها، روز تکریم مادران و همسران شهدا
🔰 به من مادر نگویید…
✅ رمز جاودانگی
🔹 یکی از مهمترین ویژگیهای حضرت فاطمه امالبنین سلام الله علیها که ایشان را جاودانه کرد، ادب والای ایشان بود. چیزی که به فرزند برومندشان حضرت قمر بنی هاشم علیهالسلام هم به ارث رسیده بود.
🔹 ایشان زمانی که با حضرت علی علیه السلام ازدواج کردند، روز اول که به خانه تشریف آوردند، حسنین علیهماالسلام بیمار بودند. از همان ابتدا، پرستاری آنها را کردند. صدا زدند مادرجان شما این کار را انجام ندهید.
🔹 ایشان عرض کردند: به من مادر نگویید من کنیز شما هستم و آمدهام کنیزی شما را انجام دهم.
🔹 بعد از گذشت مدتی از زندگی مشترک با علی علیه السلام، به امیرالمؤمنین پیشنهاد کرد که به جای «فاطمه»، که اسم قبلی و اصلی وی بوده، او را امالبنین صدا زند تا فرزندان حضرت زهرا علیهاالسلام از ذکر نام اصلی او توسط پدرشان، به یاد مادر خویش، فاطمه زهرا علیهاالسلام نیفتند و درنتیجه، خاطرات گذشته، در ذهن آنها تداعی نگردد و رنج بیمادری آنها را آزار ندهد.
❇️ اینها همه ادب این بانو هست.
🔹 حضرت امالبنین، بَشیر را که فرستاده امام سجاد علیه السلام بود و به مدینه آمده بود تا مردم را از ماجرای کربلا و بازگشت کاروان امام حسین علیه السلام با خبر سازد، دید.
❓ به او فرمود: ای بشیر! از امام حسین علیه السلام چه خبر داری؟
♻️ بشیر گفت: خدا به تو صبر دهد که عباس تو کشته گردید.
❗️ امالبنین فرمود: از حسین علیه السلام مرا خبر ده!
🔹 بشیر خبر شهادت بقیه فرزندان او را هم اعلام کرد، ولی امالبنین پیوسته از امام حسین علیه السلام خبر میگرفت و میگفت: فرزندان من و آن چه در زیر آسمان است، فدای حسینم باد. چون بشیر خبر شهادت امام حسین علیه السلام را به آن حضرت داد، صیحهای کشید و گفت:
🍂 ای بشیر! رگ قلبم را پاره کردی و سپس صدا به ناله و شیون بلند کرد.
✅ این نشان از ادب یک انسان است. این ادب، فاطمه امالبنین را جاودانه کرد.
🔹 ما هم اگر در برابر بزرگان دین این ادب را داشته باشیم جاودانه خواهیم شد.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 به مناسبت ۲۷ آذر، سالروز شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح (۱۳۵۸ ه. ش) و روز وحدت حوزه و دانشگاه
❇️ شهید مفتح (وحدت حوزه و دانشگاه)
⁉️ سوال:
وحدت حوزه و دانشگاه به چه معنی است؟
♻️ وحدت به معنای پیوند علم و دین است. معمولا فضای دانشگاه، بیشتر در جهت ریل گذاری امور مادی است و در حوزههای علمیه، فضای ریل گذاری بیشتر به سمت امور معنوی است. وحدت حوزه و دانشگاه در یک جمله یعنی اینکه این ریل گذاریها یکی شوند. پیوند دهیم بین مادیات و معنویات زندگی. یعنی از طریق دین پیوند دهیم بین مادیات و معنویت. این یعنی پیوند بین حوزه و دانشگاه.
⏮ وحدت حوزه و دانشگاه
🔹 شهید مفتح به این مسئله (وحدت حوزه و دانشگاه) ایمان داشتند و میگفتند که باید به دانشگاهها رسوخ کرد و دانشجویان را با مبانی اسلام آشنا کرد و بر این اساس تأکید داشتند که جوانانی که از شهرها و روستاهای مختلف وارد دانشگاه میشوند تحت تأثیر افکار و اندیشههای استکبار قرار نگیرند و روحانیت برای آنها پناهگاهی شود و نیز برای این که این کار را انجام دهند در عین این که ایشان یک روحانی بودند اما وارد دانشگاه شدند و به عنوان یک دانشجو با دانشجویان کشور معاشرت کردند تا مسائل آنان را بفهمند و درپی حل مسائل آنان برآیند و به این دلیل ایشان حتی تا بالاترین درجه تحصیلات دانشگاهی که گرفتن مدرک PHD بود پیش رفتند و در نهایت باید گفت که شهید مفتح در آغاز جوانی و به محض آشنایی با افکار امام (ره) موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را پیگیری کردند.
محمد مهدی مفتح نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی
⏮ شهادت دکتر مفتح
🔹 با طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی، گروههای التقاطی در صحنه سیاسی جامعه ظاهر شدند. گروهک فرقان که از یکسو همچون نهروانیان در حماقت و تعصب غوطه میخوردند و از سوی دیگر، به دست نفوذیهای آشکار و پنهان وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا، فعال شده بودند، به نام دفاع از دین و قرآن، بر ضد روحانیت مبارز و آگاه انقلاب اسلامی موضع گیری و شروع به ترور شخصیتهای برجسته نهضت کردند. یکی از اهداف این گروه، شهادت شهید دکتر محمد مفتح بود که در روز ۲۷ آذرماه ۱۳۵۸، ساعت نه صبح در دانشکده الهیات به دست سه نفر از اعضای این گروه ترور شد. تلاشهای تیم پزشکی سودی نبخشید و سرانجام دکتر مفتح در ساعت دوازده، هم زمان با اذان ظهر به لقاءاللّه پیوست. پیکر مطهر آن عالم ربانی پس از برپایی مراسم با شکوه، تشییع و در صحن مطهر حضرت معصومه در قم به خاک سپرده شد و این روز به مناسبت فعالیتهای چشمگیر این شهید والامقام در راه تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه «روز وحدت حوزه و دانشگاه» نامگذاری شد.
⏮ شهید مفتح از دیدگاه مقام معظم رهبری
🔹 مقام معظم رهبری در بیست و ششم آذر ۱۳۶۴ به دانشکده الهیات رفتند و با دست خط مبارک در دفتر یادبود این دانشکده در خصوص شهید مفتح این گونه نگاشتند: بسم الله الرحمن الرحیم یاد شهید عزیز مرحوم آیت الله مفتح، آن شمع پرسوز و گداز و روشنی بخش آن روحانی پرجد و جهد و جسور آن مبلغ دانا و سخنور آن مبارز شجاع و خستگی ناپذیر آن شخصیت متواضع و محبوب گرامی باد. او که با خون خود، سخن خود، تلاش خود، هدف و راه خود را امضا کرد و صحت و حقانیت آن را به ثبت رسانید.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
❄️ به مناسبت شب یلدا و آغاز فصل زمستان
❇️ بهار مومن چه فصلی است؟
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند:
🔹 الشِّتَاءُ رَبِیعُ الْمُؤْمِنِ یَطُولُ فِیهِ لَیْلُهُ فَیَسْتَعِینُ بِهِ عَلَى قِیَامِهِ وَ یَقْصُرُ فِیهِ نَهَارُهُ فَیَسْتَعِینُ بِهِ عَلَى صِیَامِهِ
🔹 زمستان، بهار مومن است؛ از شبهای طولانیاش برای شب زنده داری، و از روزهای کوتاهش برای روزه داری بهره میگیرد.
📚منبع: [وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص: ۴۱۴]
📍 زمستان شبهای بسیار بلند و طولانی دارد. اشخاصی که دغدغه خودسازی و نماز شب دارند بهترین فرصت است که از این فصل سال شروع کنند.
🍃 شبهای بلند بی عبادت چه کنم؟؟؟…
🍃 طبعم به گناه کرده عادت چه کنم؟؟؟…
🍃 گویند کریم است و گنه میبخشد…
🍃 گیریم که ببخشد! ز خجالت چه کنم؟؟؟…
📖 داستانک:
🔹پس از آنکه حضرت مریم علیها السلام از دنیا رفت، حضرت عیسی علیه السلام جنازه او را پس از تجهیز به خاک سپرد، سپس روح مادرش را دید و گفت: «مادر! آیا هیچ آرزویی داری؟»
🔹 مریم علیها السلام پاسخ داد: «آری، آرزویم این است که در دنیا بودم و شبهای سرد زمستانی را با مناجات و عبادت در درگاه خدا به بامداد میرساندم و روزهای گرم تابستان را روزه میگرفتم».
📚 منبع: [داستانهایی از یاد خدا، صفحه ۲۸]
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
💫 به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (هشتم قبل از هجرت)
🔰 اعمال قبل از خواب
🔹 عن فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) قالت: دخل علی رسول الله (صلی الله علیه و آله) و قد افترشت فراشی للنوم، فقال: یا فاطمه لاتنامی الا و قد عملت اربعه: ختمت القرآن، و جعلت الانبیاء شفعائک، و ارضیت المومنین عن نفسک، و حججت و اعتمرت، قال هذا و اخذ فی الصلوه، فصبرت حتی اتم صلاته، قلت: یا رسول الله امرت باربعه لا اقدر علیها فی هذا الحال فتبسم (صلی الله علیه و آله) و قال:
🔹 اذا قرات قل هو الله احد ثلاث مرات فکانک ختمت القرآن، و اذا صلیت علی و علی الانبیاء قبلی کنا شفعائک یوم القیمه، و اذا استغفرت للمومنین رضوا کلهم عنک و اذا قلت: سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر، فقد حججت و اعتمرت.
✨ در وقتی که بستر خواب را گسترده بودم، رسول خدا صلی الله علیه و آله بر من وارد شد، فرمود: ای فاطمه نخواب مگر آن که چهار کار را انجام دهی:
1️⃣ قرآن را ختم کنی،
2️⃣ پیامبران را شفیعت گردانی،
3️⃣ مومنین را از خود راضی کنی،
4️⃣ حج و عمرهای را به جا آوری.
⁉️ این را فرمود و شروع به خواندن نماز کرد، صبر کردم تا نمازش تمام شد، گفتم: یا رسول الله به چهار چیز مرا امر فرمودی در حالی که بر آنها قادر نیستم آن حضرت تبسمی کرد و فرمود:
✅ چون قل هو الله را سه بار بخوانی مثل این است که قرآن را ختم کردهای،
✅ چون بر من و پیامبران پیش از من صلوات فرستی، شفاعت کنندگان تو در روز قیامت خواهیم بود،
✅ چون برای مومنین استغفار کنی، آنان همه از تو راضی خواهند شد،
✅ و چون بگویی: سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر حج و عمرهای را انجام دادهای.
📚 منبع: بهجه، جلد ۱، صفحه ۲۸۷
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
💫 به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (هشتم قبل از هجرت)
🌺 اهمیت و ارزش نام "فاطمه"
📚 منبع: برشی از کتاب #راه_های_نفوذ_دشمن
اثر #حجت_الاسلام_راجی
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓 به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام خمینی رحمة الله علیه (۱۳۲۰ ه. ق)
❇️ همت بلند امام خمینی (ره)
🟡 افق دیدت را تغییر بده...
❎ امام زمان (عج) ظهور کنند، خودشان مشکلات را رفع خواهند کرد.
🎙 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام خمینی رحمة الله علیه (۱۳۲۰ ه. ق) و روز زن
❇️ نشستن در کنار خانواده
✨ قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
🔹 «جلوس المرء عند عیاله أحبّ إلى اللّه من اعتکاف فی مسجدی هذا»
🔹 نشستن در کنار خانواده برای من محبوبتر است از اعتکاف در این مسجد (مسجد النبی).
📚 منبع: تحریر المواعظ العددیه، صفحه ۴۴
________________
📖 داستانک:
💬 خانم فاطمه طباطبایی، عروس حضرت امام میگویند:
🔹 احترام امام به خانم بسیار زیاد بود و تا آخرین ساعات عمرشان این احترام در اعمال و رفتارشان مشهود بود و به همه حتی پسرشان نیز حفظ این روحیه را توصیه میکردند.
🔹 تا وقتی که خانم سرسفره نمیآمدند، خودشان دست به غذا نمیزدند.
✅ گاهی که ما زودتر دست به غذا میبردیم نمیگفتند: چرا صبر نمیکنید؟ میگفتند: خانم نیامدند؟
🔹 چند بار ایشان را صدا میزدند. گاهی خانم میآمدند و میگفتند: آقا، آخر من مهمان دارم، شما بخورید، من باید غذا را بکشم بعدا میآیم.
❇️ این رفتار امام در همه اثر میگذاشت.
📚 منبع: کتاب زندگی به سبک روح الله، جلد ۱، صفحه ۲۰
💠 #منبرک
🆔 @manbarak