مداحی_آنلاین_خادم_حرم_حضرت_معصومه_حجت_الاسلام_مومنی.mp3
1.51M
🌸 #میلاد_حضرت_معصومه(س)
♨️خادم حرم حضرت معصومه(س)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام #مومنی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
مداحی آنلاین - مقام شفاعت حضرت معصومه - استاد رفیعی.mp3
3.02M
🌸 #میلاد_حضرت_معصومه(س)
♨️مقام شفاعت حضرت معصومه(س)
👌 #پادکست بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام #رفیعی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 #میلاد_حضرت_معصومه(س)
♨️مقام شفاعت حضرت فاطمه معصومه(س) در روز قیامت
🎤حجت الاسلام #میر_حبیب_اللهی
https://eitaa.com/manbarmajma
─┅─═🍃🌹🍃═─┅─
ولادت حضرت معصومه.MP3
23.1M
سخنرانی #استاد_شجاعی
شب میلاد حضرت معصومه (س)
※ شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
عفاف و حجاب در سیره حضرت معصومه(س)؛ بهترین درس برای بانوان جامعه
حضرت معصومه (س) را با عنوان «کریمه اهل بیت علیهم السلام» می شناسیم. این عنوان را چه کسی به ایشان اطلاق کرده است؟
يکي از لقبهاي حضرت معصومه (ع)، کريمه است؛ يعني کسي که بسيار بخشنده، با سخاوت و مهربان است درباره امام حسن (ع) لقب کریم به جهت بخشندگی آن حضرت معروف بود ؛ درباره حضرت معصومه (س) نیز بدان جهت که خيلي از بيماران در حرم آن بانو شفا یافته اند وبسیاری از بزرگان حوائج ومشکلات خود را در جوار حرم این بانو گرفته وحل می نمایند، معروف است که ملا صدرا وقتی در کهک تبعید شد ومشغول نوشتن آثار فلسفی از جمله اسفار بود وهر گاه مشکلی داشت برای رفع آن به حرم حضرت معصومه(س) پناه می آورد لذا هر کس با هر حاجتي که به زيارت آن حضرت ميآيد، دستِ خالي برنميگردد. مهرباني آن خانم آنقدر زياد است که اگر با دل پاک به زيارتش روند، حاجتش برآورده می شود.ازاین روی مردم به جهت کرم و سخاوتش به این لقب شناخته اند.
نظر دیگری نیز دراین باره هست که ذکر آن بی فایده نیست؛ این لقب برای حضرت معصومه (س) به واسطه مکاشفه ای است، منسو به پدر آیتالله مرعشی نجفی (ره). ظاهرا مرحوم علاقهمند به زیارت قبر مادرش فاطمه بود، برای نیل به این مقصود چهل شب ، ختم گرفت، به آن مداومت کرد تا شاید خداوند به طریقی او را از محل قبر شریف حضرت زهرا (س) آگاه فرماید، شب چهلم بعد از انجام ختم و توسل فراوان استراحت کرده در مکاشفه ای یا در حال استراحت امام صادق (ع) به ایشان فرمود: «علیک بکریمة اهل البیت»؛ به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن، ایشان به تصور اینکه منظور امام (ع) از «کریمه اهل بیت» حضرت زهرا (س) است، عرضه داشت: بلی!فدایت شوم من نیز برای همین ختم گرفتم که محل قبر شریف را بیابم ؛ امام فرمودند: قبر مادرم فاطمه پنهان خواهد ماند اما برو قم وبه زیارت فاطمه معصومه بپرداز، مرحوم آیتالله سیدمحمود مرعشی نجفی هنگامی که از خواب برخاست تصمیم گرفت که رخت سفر ببندد و به قصد زیارت حضرت معصومه (س) رهسپارقم شود شود.
ویژگی ها و شاخصه های حضرت معصومه(س) که می تواند الگویی برای دختران امروز ما باشد؟
ویژگی های زیادی می توان از لابلای متون دینی استخراج کرد که به چند نمونه اشاره می شود :
عفت وپاکی
فاطمه معصومه عليهاالسلام که خود پرورش يافته مکتب پيشوايان معصوم و يادگار صاحبان آيه تطهير به شمار مي آيد، نمونه عالي طهارت و پاکي است. در يکي از بخش هاي زيارت آن حضرت آمده است: «سلام بر تو اي پاکيزه و ستياش شده، نيکو کردار و هدايت شده، پرهيزکار و وراسته». بر اساس روايتي، امام رضا عليهالسلام برادر بزرگوار ايشان، لقب معصومه را به حضرت فاطمه عليهاالسلام دادند. براساس اين روايت، امام رضا عليهالسلام فرمود: «هر کس معصومه را در قم زيارت کند، همانند کسي است که مرا زيارت کرده باشد».حضرت معصومه (س) دختر امام کاظم علیه السلام است که با تربیت درست و عبادت و پرهیزکاری به این رتبه رسیده است ؛ بانوان به تاسی از حضرت معصومه در عمل به تکالیف خود هم می توانند به رتبه هایی از پاکی دست یابند و هم مادران خوبی باشند ؛ عفاف وحجاب در سیره حضرت معصومه(س) با وجود کاستی منابع و گزارشات تاریخی درباره زندگی و حیات کوتاه این بانوی بزرگ بهترین درس برای همه بانوان است .
مرتبه پاکی وعصمت حضرت معصومه اکتسابی است و ذاتی نیست لذا این نشان می دهد که انسان در عمل به وظایف شرعی وپرهیز از گناه می تواند به مراتبی از پاکی برسد که مورد سرمشق باشد چنانکه قرآن زن فرعون را مثال می زند «وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قالَتْ رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتاً فِي الْجَنَّةِ وَ نَجِّنِي مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ وَ نَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِين» با وجود اینکه در خانه فرعون زندگی می کند اما ایمانش به جائی می رسد که خداوند اورا اسوه وسر مشق برای همه انسانهای مومن معرفی می کند ؛ پس بانوان بدانند که در رسیدن به مراتب ایمان وعصمت که همان پاکی از گناه است، فرقی بین زن ومرد و دختر و پسر نیست ؛حضرت معصومه خواهران وبرادران زیاد داشته است اما به مرتبه ای از پاکی دست یافته است که امامان معصوم(ع) درباره او سخنان شگفت انگیز گفته اند ؛ معصوم بودنش واین لقب زیبا بنابرنقلی از زبان امام رضا (ع) به آن بانو داده شده است.
در خصوص عبادت و بندگی حضرت معصومه (س) توضیح دهید؟
عبادت حضرت معصومه عليهاالسلام يکي از نمونه هاي عالي بندگي خدا از خاندان ولايت و امامت است.
او که عبادت و شب زنده داري هفده روزه اش، در واپسين روزهاي عمر شريفش در شهر قم و در مکانی است که هنوز حفاظت شده و به نام «بيت النور» معروف است در محراب عبادت می نمود که به يادگار مانده آن «صفية اللّه» است که از برکات و راز و نيازهاي شبانه آن دختر موسي عليهالسلام، تا دامنه قيامت، هدايتگر و الهام بخش بندگان عاشق عبادت و ولايت به شمار مي آيد.
https://eitaa.com/manbarmajma
احادیث درباره حضرت معصومه (سلام الله علیها
روى القاضى نور اللّه عن الصادق عليه السلام قال:
ان للّه حرماً و هو مكه ألا انَّ لرسول اللّه حرماً و هو المدينة ألا وان لاميرالمؤمنين عليه السلام حرماً و هو الكوفه الا و انَّ قم الكوفة الصغيرة ألا ان للجنة ثمانيه ابواب ثلاثه منها الى قم تقبض فيها امراة من ولدى اسمها فاطمه بنت موسى عليهاالسلام و تدخل بشفاعتها شيعتى الجنة بأجمعهم.[1]
خداوند حرمى دارد كه مكه است پيامبر حرمى دارد و آن مدينه است و حضرت على (ع) حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است كه از 8 درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود - زنى از فرزندان من در قم از دنيا مى رود كه اسمش فاطمه دختر موسى (ع) است و به شفاعت او همه شيعيان من وارد بهشت مى شوند.
عن سعد عن الرضا (ع) قال:
يا سعد من زارها فله الجنة.[2]
امام رضا (ع) فرمودند: ای سعد، کسی که او را (حضرت معصومه) زیارت کند، بهشت از آن اوست.
كامل الزيارة: عن ابن الرضا عليهماالسلام قال:
من زار قبر عمتى بقم فله الجنة.[3]
امام جواد - كسى كه عمه ام را در قم زيارت كند پاداش او بهشت است.
امام صادق (ع): من زارها عارفاً بحقّها فله الجنة.[4]
امام صادق (ع) كسى كه آل حضرت را زيارت كند در حالى كه آگاه و متوجه شأن و منزلت او باشد به بهشت مى رود.
امام صادق (ع):
الّا انَّ حرمى و حرم ولدى بعدى قم.[5]
امام صادق (ع) - آگاه باشيد كه حرم و حرم فرزندان بعد از من قم است.
جايگاه حضرت معصومه(س)
لقب «معصومه» را امام رضا(ع) به خواهر خود عطا فرمود:
آن حضرت در روايتى فرمود:
مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ كَمَنْ زَارَنى.[6]
«هركس معصومه را در قم زيارت كند،مانند كسى است كه مرا زيارت كرده است.»
اين لقب، كه از سوى امام معصوم به اين بانوى بزرگوار داده شده، گوياى جايگاه والاى ايشان است.
امام رضا(ع) در روايتى ديگر مى فرمايد:
هركس نتواند به زيارت من بيايد، برادرم را در رى يا خواهرم را در «قم» زيارت كند كه ثواب زيارت مرا در مى يابد.[7]
لقب ديگر حضرت معصومه (س) «كريمه اهل بيت» است. اين لقب نيز بر اساس رؤياى صادقانه يكى از بزرگان، از سوى اهل بيت به اين بانوى گرانقدر داده شده است. ماجراى اين رؤياى صادقانه بدين شرح است:
مرحوم آيت اللّه سيّد محمود مرعشى نجفى، پدر بزرگوار آيت اللّه سيد شهاب الدين مرعشى (ره) بسيار علاقهمند بود كه محل قبر شريف حضرت صدّيقه طاهره (س) را به دست آورد. ختم مجرّبى انتخاب كرد و چهل شب به آن پرداخت. شب چهلم پس از به پايان رساندن ختم و توسّل بسيار، استراحت كرد. در عالم رؤيا به محضر مقدّس حضرت باقر(ع) و يا امام صادق (ع) مشرّف شد.
امام به ايشان فرمودند: «عَلَيْكَ بِكَرِيمَةِ اَهْل ِ الْبَيتِ.»
يعنى به دامان كريمه اهل بيت چنگ بزن.
ايشان به گمان اينكه منظور امام (ع) حضرت زهرا(س) است، عرض كرد: «قربانت گردم، من اين ختم قرآن را براى دانستن محل دقيق قبر شريف آن حضرت گرفتم تا بهتر به زيارتش مشرّف شوم.»امام فرمود: «منظور من، قبر شريف حضرت معصومه در قم است.» سپس افزود:«به دليل مصالحى خداوند مى خواهد محل قبر شريف حضرت زهرا(س) پنهان بماند؛ از اين رو قبر حضرت معصومه(س) را تجلّى گاه قبر شريف حضرت زهرا(س) قرار داده است. اگر قرار بود قبر آن حضرت ظاهر باشد و جلال و جبروتى براى آن مقدّر بود، خداوند همان جلال و جبروت را به قبر مطهّر حضرت معصومه(س) داده است.»مرحوم مرعشى نجفى هنگامى كه از خواب برخاست، تصميم گرفت رخت سفر بر بندد و به قصد زيارت حضرت معصومه (س) رهسپار ايران شود. وى بى درنگ آماده سفر شدو همراه خانواده اش نجف اشرف را به قصد زيارت كريمه اهل بيت ترك كرد.[8]
[1] بحار الانوار، ج 57، ص 228
[2] بحار الانوار، ج 57، ص 228
https://eitaa.com/manbarmajma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مقام کرامت حضرت معصومه سلام الله علیها
حجت الاسلام رفیعی
https://eitaa.com/manbarmajma
احادیث امام رضا (ع)
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث اول
امام رضا (ع) میفرماید:
رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَلَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا
رحمت خدا بر بنده اى که امر ما را زنده کند، دانش هاى ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایى هاى سخنان ما را مى دانستند از ما پیروى مى کردند.
(معانى الأخبار، ص ۱۸۰، ح ۱)
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث دوم
امام رضا (ع) میفرماید:
من کان منا و لم یطع الله فلیس منا
هر کس خودش را از ما بداند و خدا را اطاعت نکند از ما نیست!.
(سفینه البحار ۲/ ص ۹۸)
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث سوم
امام رضا (ع) میفرماید:
مَن أرادَ أن لایُؤذِیَهُ مِعدَتُهُ فَلا یَشرَب بَینَ طَعامِهِ ماءً
هر که مى خواهد معده اش آزارش ندهد، در بین غذا آب نخورد.
(بحار الأنوار، ج ۶۲، ص ۳۲۳ )
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث چهارم
امام رضا (ع) میفرماید:
إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ: ساعَهً مِنهُ لِمُناجاهِ اللّه ِ و ساعَهً لِأمر المَعاشِ و ساعهً لِمُعاشَرَهِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ و ساعَهً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَهِ تَقدِروُن عَلَى الثَّلاثِ ساعاتٍ
بکوشید که زمانتان را به چهار بخش تقسیم کنید:
۱- زمانى براى مناجات با خدا
۲-زمانى براى تأمین معاش [کسب روزی]۳- زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى که عیب هایتان را به شما مى شناسانند و در دل شما را دوست دارند
۴- و ساعتى براى کسب لذّت هاى حلال
با بخش چهارم توانایى انجام دادن سه بخش دیگر را به دست مى آورید.
(فقه الرّضا علیه السلام، ص ۳۳۷ )
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث پنجم
امام رضا (ع) میفرماید:
إن بَکَیتَ عَلَى الحُسَینِ حَتّى تَصیرَ دُموعُکَ عَلى خدَّیکَ غَفَرَاللّه ُ لَکَ کُلَّ ذَنبٍ أذنَبتَهُ
اگر بر حسین بگریى، چندان که اشک هایت بر گونه ات جارى شود، خداوند تمام گناهانت را مى آمرزد.
(امالی، ج ۴۴، ص ۲۸۶ )
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث ششم
امام رضا (ع) میفرماید:
إنَّ لِکُلِّ إمامٍ عَهدا فی عُنُقِ أولِیائِهِ و شیعَتِهِ و إنَّ مِن تَمامِ الوَفاءِ بِالعَهدِ و حُسنِ الأداءِ زیارَهَ قُبورِهِم
دوست داران و شیعیان هر امامى را با او عهدى است و تمامت وفاى به عهد و نیکویى انجام دادن آن، زیارت قبر ایشان است.
(وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص ۳۲۲ )
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث هفتم
امام رضا (ع) میفرماید:
مَن جَلَسَ مَجلِسا یُحیى فیهِ أمرُنا، لَم یَمُت قَلبُهُ یَومَ تَموتُ القُلوُبُ.
هر که در مجلسى بنشیند که در آن یاد ما (اهل بیت) زنده مى شود، قلبش، در روزى که قلبها مى میرند، نمى میرد.) وسائل الشیعه، ج ۴۴، ص ۲۷۸ )
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث هشتم
امام رضا (ع) میفرماید:
لَیسَ مِنّا مَن تَرَکَ دُنیاهُ لِدِینِهِ و دِینَهُ لِدُنیاهُ
از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
(بحار الأنوار، ج ۷۸، ص ۳۴۶ )
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث نهم
امام رضا (ع) میفرماید:
مَن فَرَّجَ مِن مُؤمِنٍ، فَرَّجَ اللّه ُ عَن قَلبِهِ یَومَ القِیامَهِ
هر کس اندوه مؤمنى را بزداید، خداوند در روز قیامت، غم از دلش مى زداید.
(الکافى، ج ۲، ص ۲۰۰)
🌾🌾🌾🌾🌾
حدیث دهم
امام رضا (ع) میفرماید:
مَن زارَها بِقُمَّ کَمَن زارَنی
هر کس (حضرت معصومه علیهاالسلام) را در قم زیارت کند، چنان است که مرا زیارت کرده است.
(کامل الزیارات، ص ۵۳۶ ).
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
#التماس_دعا
#کانال_مولودی_مجمع_الذاکرین
مداحی آنلاین - غوغای اهل معرفت - حجت الاسلام عالی.mp3
2.16M
🌸 #میلاد_امام_رضا(ع)
♨️غوغای اهل معرفت
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
1_1069963626.mp3
1.21M
🌸 #میلاد_امام_رضا(ع)
♨️علم امام رضا(ع)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #رفیعی
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
هدایت شده از کانال مولودی وعروسی مجمع الذاکرین🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رمز ورود به قلب #امام_رضا علیه السلام...
🌹🍃🌹🍃
@ewwmajmamolodi
#کانال_مولودی_مجمع_الذاکرین
🦋 اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
خطبه یک:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، الْحَمْدُ لِلَّهِ إِجْلَالًا لِقُدْرَتِهِ، وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ خُضُوعاً لِعِزَّتِهِ، وَصَلَّی اللَّهُ عَلَی مُحَمَّدٍوَآلِه.
الکافی ج 5 ص:374 باب خطب النکاح ، منقول از امام رضا علیه السلام
ترجمه:
به نام خداوند بخشنده ی بخشایشگر، حمد برای خداست به علت با شکوه بودن قدرتش و هیچ معبودی جز«الله» نیست به علت خاضع بودن برای عزتش، و درود خدا بر محمد و آلش.
خطبه دو:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ، وَ الصَّلاةُ عَلَی سَیِّدِ الخَلائِقِ أجمَعینَ، مُحَمَّدٍ وَ عِترَتِهِ الأقدَسینَ.
بحار الانوار ج 107 ص:43
ترجمه:
به نام خداوند بخشنده ی بخشایشگر، حمد و سپاس مخصوص خدایی است که پروردگار جهانیان است،و درود بر سرور همه مخلوقات محمد(ص)و خاندان مقدسش.
میلاد پیامبر اسلام محمد مصطفی صلی الله علیه وآله (17- ربیع الاول)
اَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیم، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی مَنَّ عَلیْنَا بِمُحَمَّدٍ نَبِیِّهِ، صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ دُونَ الْأُمَمِ الْمَاضِیَة،ِ وَ الْقُرُونِ السَّالِفَةِ، اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ أَمِینِکَ عَلَی وَحْیِکَ، وَ نَجِیبِکَ مِنْ خَلْقِکَ، وَ صَفِیِّکَ مِنْ عِبَادِکَ، إِمَامِ الرَّحْمَةِ، وَ مِفْتَاحِ الْبَرَکَة
صحیفه ی سجادیه ص46 دعای دوم(با تغییرات)
وَ عَلَی آلِه وَ ِاَصحابِهِ.
ترجمه:
پناه می برم به خدا از شر شیطان رانده شده، به نام خداوند بخشنده ی بخشایش گر، حمد و سپاس خداوندی را که بر ما منّت نهاد و پیامبر خود محمّد (ص) را به رسالت بر ما فرستاد، این نعمت ویژه ی ما بود و امتهای گذشته که در قرنهای پیشین میزِیسته اند بیبهره از آن بودند، بار خدایا، بر محمد که امین وحی توست، برگزیده از میان آفریدگان توست، دوست مخلص از میان همه بندگان توست، آن امام رحمت و کلید برکات، درود بفرست، و همچنین بر خاندان و یارانش
خطبه 4
خطبه منبر حجتالاسلام بندانی در محرم و صفر
بسم الله الرحمن الرحیم
صلی الله علیک یا رسول الله، و علی آل بیتک، المظلومین المعصومین الهداه المهدیین، الحجج المیامین، و لعنه الله علی أعدائهم ابد الآبدین، و دهر الداهرین
خطبه 5
حجتالاسلام ناصر رفیعی
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم
لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم، نحمده و نستعینه، نستغفره و نشکره و نتوسل الیه و نتوکل علیه و نصلّی و نسلّم علی خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته، سیدنا و نبیّنا ابی القاسم محمّد، و علی آله الطیبین الطاهرین المنتجبین، سیّما بقیه الله فی الارضین.
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
4_5814630663533364999.mp3
5.87M
🎤#سخنرانی_امام_جواد_ع
🎙برکت وجود امام جواد(ع)
💎#آقای_مومنی
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
4_6030375722739042067.mp3
2.01M
♨️جاذبه امام رضا(ع)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #رفیعی
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
بسم الله الرحمن الرحیم
فیش منبر
کرامات امام رضا
علیه الصلاه و السلام
امام هشتم (ع) و ماجرای تشییع جنازه
موسي بن سيار كه از ياران حضرت رضا عليه السلام است ،ميگويد :
« روزي همراه ايشان بودم همين كه نزديك ديوارهاي طوس رسيديم صداي ناله و گريهاي را شنيدم . من به جست و جوي آن رفتم . ناگاه ديدم جنازهاي را مي آورند در اين حال حضرت از مركب پياده شده و به طرف جنازه آمدند و آنرا بلند كردند و چنان به آن جنازه چسبيدند، همچون بچهاي كه به مادرش ميچسبد آنگاه رو به من نموده فرمودند :
« هر كس جنازهاي از دوستان ما را تشييع كند، مثل روزي كه از مادر متولد شده، گناهانش پاك ميشود »
وقتي جنازه كنار قبر گذاشته شد، حضرت كنار ميت نشسته و دست مبارك خود را روي سينهي او گذاشتند و فرمودند :« فلاني ! تو را بشارت ميدهم كه بعد از اين ديگر ناراحتي نخواهي ديد .» (1)
عرض كردم : فدايت شوم، مگر اين مرد را ميشناسيد، در حاليكه اينجا سرزميني است كه تا كنون در آن گام ننهادهايد امام عليه السلام فرمود: موسي ! مگر نمي داني كه اعمال شيعيان ما هر صبح و شام بر ما عرضه ميشود.
اين چنين است كه امامان عليهم السلام از احوال ما آگاهند و لذا هر حاجتمندي كه رو به سوي آنان ميكند، مورد توجه قرار ميگيرد و حاجتش به نحو شايستهاي برآورده ميگردد.
************
دستگيري امام هشتم عليهم السلام از زائران در راه مانده :
محدث نوري رضوان الله عليه نقل ميكند :
يكي از خدمتگزاران حرم مطهر حضرت رضا عليه السلام گفت : در شبي كه نوبت خدمت من بود، در رواقي كه به دارالحفاظ معروف است، خوابيده بودم .
ناگاه در خواب ديدم كه در حرم مطهر باز شد خود حضرت امام رضا عليه السلام از حرم بيرون آمدند و به من فرمودند :« برخيز و بگو مشعلي فروزان بالاي گلدسته ببرند، زيرا جماعتي از اعراب بحرين به زيارت من ميآيند و اكنون در اطراف « طرق » ( هشت كيلومتري مشهد ) بر اثر بارش برف راه را گم كردهاند برو به ميرزا شاه نقي متولي بگو مشعلها را روشن كند و با گروهي از خادمان جهت نجات و راهنمايي آنان حركت كنند .»
آن خادم ميگويد : از خواب پريدم و فوري از جا برخاستم و مسؤول خدام را از خواب بيدار كرده و ماجرا را برايش گفتم او نيز با شگفتي برخاست و با يكديگر بيرون آمديم در حالي كه برف به شدت مي باريد مشعلدار را خبر كرديم و او به سرعت مشعلي روي گلدسته روشن كرد آنگاه با عدهاي از خدام حرم به خانهي متولي رفتيم و ماجرا را برايش شرح داديم سپس با گروهي مشعلدار به طرف طرق حركت كرديم نزديك طرق به زوار رسيديم . آنان در هواي سرد و برفي ميان بيابان گويي منتظر ما بودند . از چگونگي حالشان جويا شديم گفتند : ما به قصد زيارت حضرت رضا عليه السلام از بحرين بيرون آمديم امشب گرفتار برف و سرما شده و از راه خارج گشتيم و ديگر نميتوانستيم مسير حركت را تشخيص دهيم تا اينكه از شدت سرما دست و پاي ما از كار افتاد و خود را آمادهي مرگ نموديم . از مركبها فرود آمديم و همه يك جا جمع شديم . فرشهايمان را روي خود انداختم و شروع به گريستن كرديم و به حضرت رضا عليه السلام متوسل شديم . در ميان مسافران مردي صالح و اهل علم بود . همين كه چشمش به خواب رفت، حضرت رضا عليه السلام را در خواب زيارت نمود ،كه به او فرمود :
« برخيز ! كه دستور دادهام چراغها را بالاي منارهها روشن كنند. شما به طرف چراغها حركت كنيد .» همه برخاستيم و به طرف چراغها حركت كرديم كه ناگاه شما را ديديم .» (2)
اي نفست چارهي درماندگان
چارهي ما ساز كه بيچارهايم
يار شواي مونس غمخوارگان
قافله شد، بي كس ما ببين
پيش تو با ناله وآه آمدهايم
جزتوكسي نيست كس بيكسان
گر توبراني، به كه روي آوريم
چاره كن اي چارهي بيچارگان
اي كس ما بيكسي ما ببين
معتغذر از جرم و گناه آمدهايم
******
شفاي عالمي وارسته توسط امام هشتم عليه السلام و اعطاي كرامت به وي
آيه الله وحيد خراساني نقل كرد : مدت بيست سال در مدرسه حاج حسن مشهد تحت سرپرستي مرحوم حاج شيخ حبيب الله گلپايگاني - كه سالها در مسجد گوهر شاد امام جماعت بود - بودم . ايشان روزي به من فرمود :
« مدتي در تهران مريض و بستري شدم . روزي به جانب حضرت رضا عليه السلام رو كرده گفتم : آقا ! من چهل سال تمام پشت در صحن، در سرما و گرما ،سجدهي عبادت پهن كرده ،نماز شب و نوافل مي خواندم و بعد خدمت شما شرفياب مي گشتم حال كه بستري شدهام، به من عنايتي بفرماييد . ناگاه در همان حال بيداري ديدم در باغ و بستاني خدمت حضرت رضا عليه السلام قرار دارم ايشان از داخل باغ گلي چيده به دست من دادند من آن گل را بوييدم و حالم خوب شد جالبتر آن كه دستي كه حضرت رضا عليه السلام به آن دست گل داده بودند، چنان با بركت بود كه بر سر هر بيماري ميكشيدم، بيدرنگ شفا مييافت ! البته در همان روزهاي
نخست با يك مرتبه دست كشيدن بيماريهاي صعب العلاج بهبود مي يافت، ولي بعد از مدتي كه با اين دست با مردم مصافحه كردم، آن بركت اوليه از دست رفت و اكنون بايد دعاهاي ديگري را نيز بر آن بيفزايم تا مريضي شفا يابد .»
آنان كه خاك را به نظر كيميا كنند آيا بود كه گوشهي چشمي به ما كنند؟
پاسخ امام هشتم عليه السلام به نامهي يكي از زائران
آقا ميرزا حسن لسان الأطباء از اهالي اشرف مازندران نقل كرد در زماني كه حاجي ملا محمد اشرفي از مشاهير علما در زادگاه خود اشرف ( بهشهر ) زندگي ميكرد، من يك بار عازم زيارت حضرت رضا، عليه السلام شدم . براي خداحافظي و امر وصيت نامهي خود خدمت ايشان رفتم و چون دانست كه به زيارت ثامن الائمه عليه السلام مي روم، پاكتي به من داد و فرمود :
« در اولين روزي كه به حرم مشرف شدي، اين نامه را تقديم امام رضا عليه السلام كن و در مراجعت جوابش را گرفته، برايم بياور.»
با خود گفتم : يعني چه ؟ مگر امام رضا عليه السلام زنده است كه نامه را به او بدهم؟! چگونه جوابش را بگيرم؟! اما عظمت مقام آن دانشمند مانع شد كه اين مطلب را به ايشان بگويم و اعتراض نمايم .
هنگامي كه به مشهد مقدس رسيدم، در اولين روز زيارت، براي اداي تكليف نامه را به داخل ضريح انداختم . بعد از چند ماه موقع مراجعت براي زيارت وداع به حرم مشرف شدم و اصلاً سخن حاجي را كه گفته بود جواب نامهام را بگير و بياور، فراموش كرده بودم .
بعد از نماز مغرب و عشا درحال زيارت بودم كه ناگاه صداي مأموري بلند شد كه زائران از حرم بيرون روند تا خدام به تنظيف حرم بپردازند . وقتي نماز زيارت را تمام كردم، متحير شدم كه اول شب چه وقت در بستن است ؟ ولي ديدم كسي جز من در حرم نيست ! برخاستم كه بيرون روم، ناگاه ديدم سيد بزرگواري در نهايت شكوه و جلال از طرف بالا سر با كمال وقار به سوي من مي آيد . همين كه به من رسيد، فرمود : حاجي ميرزا حسن ! وقتي به اشرف رسيدي پيغام مرا به حاجي اشرفي برسان و بگو :
آيينه شو جمال پري طلعتان طلب جاروب زن به خانه و پس ميهمان طلب
در اين فكر بودم كه اين بزرگوار كه بود ؟ كه مرا به اسم خواند و پيغام داد يك مرتبه متوجه شدم اوضاع حرم به حالت اول برگشته، برخي نشسته و بعضي ايستاده به زيارت و عبادت مشغول هستند فهميدم كه اين حالت مكاشفه بوده است . وقتي به وطن مراجعت كردم، يكسره به خانه مرحوم حاجي اشرفي رفتم تا پيغام امام عليه السلام را به وي برسانم همين كه در را كوبيدم، صداي حاجي از پشت در بلند شد كه :
« حاجي ميرزا حسن ! آمدي ؟ قبول باشد . آري :
آيينه شو جمال پري طلعتان طلب جاروب بزن به خانه و پس ميهمان طلب
سپس افزود:« افسوس ! كه عمري گذرانديم و چنان كه بايد و شايد صفاي باطن پيدا نكردهايم !» (3)
*****************
صلهي امام رضا عليه السلام به يك شاعر با اخلاص :
مرحوم حاج شيخ ابراهيم صاحب الزماني از مداحان مخلص و مرثيه خوانان باسوز اهل بيت عليه السلام بود او سالها پيش از شروع درس مرحوم آيه الله حائري بنيانگذار حوزهي علميهي قم ،دقايقي چند روضه ميخواند و آنگاه آيت الله حائري درس خويش را آغاز ميكرد .
او داستاني شنيدني دارد كه از حضرت رضا عليه السلام براي مدح خويش صله دريافت داشته است ! خود نقل مي كرد كه يك بار مشهد مقدس مشرف شدم و مدتي در آنجا اقامت گزيدم . پولم تمام شد و كسي را هم براي رفع مشكل خويش نميشناختم. از اين رو قصيدهاي در مدح حضرت رضا عليه السلام سرودم و فكر كردم كه بروم و آن را براي توليت آستان مقدس بخوانم و صله بگيرم با اين نيت حركت كردم، اما در ميان راه به خود آمدم كه چرا نزد خود حضرت رضا عليه السلام، نروم و آن را براي وي نخوانم ؟! به همين جهت كنار ضريح رفتم و پس از استغفار و راز و نياز با خدا، قصيدهي خود را خطاب به روح بلند و ملكوتي آن حضرت خواندم و تقاضاي صله كردم .ناگاه ديدم دستي با من مصافحه نمود و يك اسكناس ده توماني در دستم نهاد . بيدرنگ گفتم :« سرورم ! اين كم است » ده توماني ديگر داد باز هم گفتم : « كم است » تا به هفتاد تومان كه رسيد، ديگر خجالت كشيدم تشكر كردم و از حرم بيرون آمدم .
كفشهاي خود را كه مي پوشيدم، ديدم آيه الله حاج شيخ حسنعلي تهراني، جد آيت الله مرواريد، با شتاب رسيد و فرمود :« شيخ ابراهيم ! » گفتم : « بفرماييد آقا !» گفت:«خوب با آقا حضرت رضا عليه السلام روي هم ريختهاي، برايش مدح ميگويي و صله ميگيريد. صله را به من بده » بيمعطلي پولها را به او تقديم كردم و او يك پاكت در ازاي آن به من داد و رفت وقتي گشودم ديدم دو برابر پول صله است يعني يكصد و چهل تومان .(4)
اي كه بر خاك حريم تو ملائك زده بوس
رشك فردوس برين گشته ز تو خطه توس
هركه آيد به گدايي به در خانهي تو
حاش لله كه زدرگاه تو گردد مأيوس
پی نوشتها :
(1) بحارالانوار 49/98.
(2) دارالسلام ، ج 1/267.
(3) کرامات رضویه ، ج 2 ، ص 64.
(4) کرامات الصالحین
#امام_رضا_علیه_السلام
♦️مدّعیٖ خواست که آزار دهد سلطان را
غافل از آنکه وجودش به یَدِ سلطان است...
⚡️ حکایت زیبای کسانی که حضرت سلطان علی بن موسی الرضا علیهالسلام را کوچک شمردند...
وقتی مأمون، امام رضا علیهالسّلام را ولیعهد و جانشین خود قرار داد، بعضی از اطرافیان مأمون ناراضی بودند و میترسیدند که خلافت از خاندان بنی عباس خارج شود و به خاندان فاطمی علیهمالسّلام منتقل گردد. به همین جهت از امامرضا علیهالسلام خوششان نمیآمد.
🔸عادت حضرت این بود که هر وقت میآمد، پیش از مأمون کسانی که در اطاق جلو بودند، از جای حرکت میکردند و سلام کرده، پرده را بالا میگرفتند تا داخل شود.
🔹وقتی این ناراحتی را نسبت به آن حضرت پیدا کردند، با هم قرار گذاشتند که وقتی امام علیهالسلام آمد و خواست پیش مأمون برود، به او توجه نکنند و پرده را برندارند.
فَبَیْنَا هُمْ قُعُودٌ إِذْ جَاءَ الرِّضَا علیهالسلام عَلَی عَادَتِهِ فَلَمْ یَمْلِکُوا أَنْفُسَهُمْ أَنْ سَلَّمُوا عَلَیْهِ وَ رَفَعُوا السِّتْرَ عَلَی عَادَتِهِمْ
🔻در همان حین که نشسته بودند امام علیهالسّلام وارد شد. آنها بدون اختیار سلام کردند و پرده را طبق عادت قبلی برداشتند.
وقتی امام داخل شد، یکدیگر را سرزنش کردند که چرا بر خلاف قرارداد عمل کردهاند و گفتند: مرتبه دیگر که آمد، پرده را برنمیداریم. باز در آن روز وقتی امام علیهالسّلام وارد شد، از جای حرکت کرده سلام کردند و ایستادند و اما پرده را برنداشتند.
فَأَرْسَلَ اللَّهُ رِیحاً شَدِیدَةً دَخَلَتْ فِی السِّتْرِ فَرَفَعَتْهُ أَکْثَرَ مِمَّا کَانُوا یَرْفَعُونَهُ
🔻خدای متعال باد شدیدی فرستاد و پرده را بیشتر از مقداری که آنها برمیداشتند، بلند کرد.
وقتی وارد شد باد از وزش ایستاد و پرده به جای خود برگشت. در موقع برگشتن باد دومرتبه وزید و زیر پرده زد و آن را بالا برد تا امام خارج گردید. بعد دو مرتبه باد ایستاد و پرده سر جایش برگشت.
📚کشف الغمّة،ج۳ ص۲۶۱
#امام_رضا_علیه_السلام
🟢 گاهی مشکلات زندگی، بهانهایست برای سَر نهادن بر آستان سلطان طوس، حضرت شمسُالشموس...
صفوان بن یحیی گوید:
در مدینه همراه چند نفر در خدمت حضرت رضا علیهالسّلام بودیم و از کنار شخصی که در مسیری نشسته بود، رد شدیم.
آن شخص اشاره به إمام علیهالسلام کرد و گفت:
این امام رافضیان است.
عرض کردم: آقاجان! شنیدید آن مرد چه گفت؟
إمام علیهالسلام فرمودند: آری، او مؤمنی است که در راه تکمیل ایمان است.
وقتی شب شد، حضرت برایش دعا کردند.
بعد از دعای إمام علیهالسلام دیدیم دُکانش آتش گرفت و دزدها بقیه سرمایهاش را بردند.
فَرَأَیْتُ مِنَ الْغَدِ بَیْنَ یَدَیْ أَبِی الْحَسَنِ خَاضِعاً مُسْتَکِیناً
🔻فردا صبح او را خدمت حضرت رضا علیهالسّلام دیدم که درمانده و با خضوع و خشوع نشسته است.
امام علیهالسّلام دستور دادند و برای او درهم و دینار آوردند و او آنها را گرفت و رفت.
بعد إمام علیهالسلام فرمودند:
یَا صَفْوَانُ أَمَا إِنَّهُ مُؤْمِنٌ مُسْتَکْمِلُ الْإِیمَانِ وَ مَا یُصْلِحُهُ غَیْرُ مَا رَأَیْتَ
🔻ایصفوان! این مؤمنی است که در راه تکمیل ایمان است و جز آنچه که دیدی، چیزی به صلاح او نبود.
📚الخرائج و الجرائح؛ ص۳۶۹
#امام_رضا_علیه_السلام
♦️ سلطان ما معلّم عیسیبنمریم است...
راوی گوید:
خدمت حضرت رضا علیهالسّلام رسیدم و عرض کردم: مردم خیلی از کارهای شگفت انگیز شما صحبت میکنند. اگر یکی از آنها را به من هم نشان بدهی، آن را تعریف میکنم.
إمام علیهالسلام فرمود: چه میخواهی؟
عرض کرد:
تُحْیِی لِی أَبِی وَ أُمِّی
🔹اینکه پدر و مادرم را برایم زنده کنید.
حضرت فرمودند:
انْصَرِفْ إِلَی مَنْزِلِکَ فَقَدْ أَحْیَیْتُهُمَا
🔹برو به خانهات که هر دو را زنده کردهام!
راوی گوید:
فَانْصَرَفْتُ وَ اللَّهِ وَ هُمَا فِی الْبَیْتِ أَحْیَاءُ فَأَقَامَا عِنْدِی عَشَرَةَ أَیَّامٍ ثُمَّ قَبَضَهُمَا اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی
🔻به خدا قسم وارد خانه شدم هر دو در خانه نشسته بودند و مدت ده روز با من بودند و باز خداوند جان آن دو را گرفت.
📚دلائل الامامة،طبری، ص۳۶۳
📚بحارالانوار، ج۴۹ ص۶۰