نمونه هایی از معجزات و کرامات امام حسن علیه السلام
1 . سخن گفتن با دشمن خدا در کودکی
در سال ششم هجری قراردادی بین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و کفار قریش منعقد گردید که بعدها به «صلح حدیبیه » معروف شد . یکی از مواد صلح نامه این بود که هر دو سپاه می توانند با هر قبیله ای که بخواهند پیمان دوستی امضاء کنند . بر این اساس، رسول خدا صلی الله علیه و آله با قبیله «خزاعه » پیمان دوستی بست .
در سال هشتم هجری یکی از افراد قبیله «بکر» که هم پیمان کفار قریش بود، نسبت به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله جسارت کرد، و شخصی از قبیله خزاعه او را در مقابل جسارتش سرزنش نمود و از رسول اکرم صلی الله علیه و آله دفاع کرد . آن گاه، با هم درگیر شدند و کفار قریش نیز به کمک قبیله هم پیمان خود «بکر» وارد صحنه گردیده و در نتیجه یک نفر از افراد قبیله «خزاعه » را کشتند و بدین وسیله صلح حدیبیه نقض گردید .
کفار قریش از این نقض معاهده پشیمان گشته، ابوسفیان را برای عذرخواهی و تجدید قرارداد به محضر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرستادند . ابوسفیان به حضور آن حضرت رسید و درخواست امان و تجدید پیمان نمود، ولی آن حضرت به سخنان او ترتیب اثر نداد .
ابوسفیان به ناچار به نزد امیرمؤمنان، علی علیه السلام شرفیاب شد و از وی درخواست نمود که در نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شفاعت نماید . علی علیه السلام در جواب فرمود: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله با شما پیمانی بست و هرگز از پیمانش برنمی گردد ... در این هنگام، امام حسن علیه السلام که کودک خردسالی بود، به حضور پدر آمد و ابوسفیان خواست که علی علیه السلام اجازه دهد فرزندش حسن، نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از ابوسفیان شفاعت کند . به نقل تاریخ، امام حسن علیه السلام، این سخنان را شنید، «فاقبل الحسن علیه السلام الی ابی سفیان وضرب احدی یدیه علی انفه والاخری علی لحیتیه ثم انطقه الله عزوجل بان قال: یا اباسفیان! قل لا اله الا الله محمد رسول الله حتی اکون شفیعا فقال علیه السلام الحمد لله الذی جعل فی آل محمد من ذریة محمد المصطفی نظیر یحیی بن زکریا «وآتیناه الحکم صبیا» ; (3) پس امام حسن نزد ابوسفیان رفت و با یک دست بر بینی او و با دست دیگر بر محاسن او زد و خداوند او را به زبان آورد تا بگوید: ای ابوسفیان! بگو جز خدای یکتا خدایی نیست و محمد رسول خداست، تا من شفاعت کنم . سپس آنگاه علی علیه السلام [که با شنیدن سخنان فرزندش فوق العاده خوشحال شده بود] فرمود: سپاس خداوندی را سزاست که در ذریه محمد برگزیده، مانند یحیی بن زکریا قرار داد [که در کودکی از جانب خداوند به او حکمت عطا گردید و خداوند در مورد ایشان فرمود:] در کودکی به او حکمت دادیم .» (4)
5. ابونعیم اصفهانى:
«عن الامام حسن المجتبى علیهالسلام: سیّد الشباب، و المصلح بین الأرقاب و الأحباب، شبه رسول صلىالله علیه و آله و سلم و حبیبه، سلیل الهدى، و حلیف أهل التقى، خامس أهل الکساء، و ابن سیّدة النّساء، الحسن بن على بن ابىطالب رضىالله عنهما.»48
کریمانه با مردم
امام مجتبى علیهالسلام از خیل ستارگان پرفروغ است. او به «کریم اهلبیت» شهرت دارد. رفتار کریمانه او در سینه تاریخ موج مىزند و جهانیان سرگشته درهم و دینار را به تحیر وامىدارد. در بین مردمى که در چاه دنیا خواهى سقوط کردهاند و براى دستیابى به دنیا، تن به هرنوع خوارى و ذلت مىدهند؛ مطالعه شرح بخششهاى کریمانه امام مجتبى علیهالسلام خواندنى و شنیدنى است.
ابن شهرآشوب در کتاب مناقب روایت مىکند که: مردى از امام مجتبى علیهالسلام تقاضاى کمک مالى نمود. حضرت پنجاه هزار درهم و پانصد دینار به او داد. آنگاه فرمود: «برو باربرى بیاور تا این پولها را برایت حمل کند.» مرد، باربرى آورد، حضرت عباى سبز رنگش را به مرد سائل داد و فرمود: «این کرایه باربر است.»32
گاهى امام با دیدن انسانهاى بىپناه، خود به نیّات آنها پى مىبرد و قبل از این که چیزى بطلبند، هدایایى تقدیم مىکرد و منتظر اظهار نیاز آنها نمىنشست. روایت زیر گویاى همین مطلب است:
فردى از چادر نشینان خدمت امام مجتبى علیهالسلام شرفیاب شد. قبل از آن که اظهار نیاز کند، حضرت امر فرمود که هر چه در خزانه هست، به او بدهند. وقتى به سراغ خزانه رفتند، مبلغ بیست هزار درهم یافتند و همه را به سائل نیازمند دادند. مرد سائل که از رفتار سخاوتمندانه امام به شگفت آمده بود، عرض کرد: آقاى من! چرا به من فرصت ندادید تا نیاز خود را بیان کنم و در مدح شما سخن بگویم؟ امام در پاسخش فرمود:
«ما گروهى هستیم که بخششهایمان تازه و بىدرنگ صورت مىگیرد.»33
امام مجتبى علیهالسلام در جود و کرم از همگان سبقت گرفته بود؛ آن چنان که با بذل و بخششهاى خداپسندانه، دست از دارایىهاى خویش مىکشید و همه را در راه خشنودى خدا تقدیم مىکرد. این، در واقع بیانگر بىاعتنایى آن حضرت به مظاهر فریبنده دنیا بود. در همین مورد نوشتهاند:
«امام مجتبى علیهالسلام در طول عمر خود، دوبار تمامِ اموال و دارایى خود را در راه خدا خرج کرد و سه بار ثروت خود را به دو نیم تقسیم کرد و نصف آن را براى خود نگهداشت و نصف دیگر را در راه خدا بخشید.»34
ابن سعد در کتاب الطبقات الکبرى علاوه بر روایت فوق مىافزاید:
«...حتى اگر دو جفت کفش یا دو جفت پاپوش داشت، یک جفت آن را براى خود برمىداشت و جفت دیگر را به نیازمندان مىرساند...»35
امام مجتبى علیهالسلام نسبت به فقیرانِ فرهنگى و فریب خوردگان جاهل نیز قلب رؤوف و دل مهربان داشت. گر چه آنها بر اثر فریب دشمنان با هتاکى و بىحرمتى با امام برخورد مىکردند؛ اما امام هیچگاه از سخنان بیهوده آنان غضبناک نمىشد و با لطف و مهربانى آنها را نوازش مىکرد و به رفع نیازهایشان همت مىگماشت. آنان نیز با دیدن برخوردهاى خاضعانه امام به حیرت مىافتادند و در اندک مدت از گفتههاى خویش ندامت مىجستند و اظهار پشیمانى مىکردند. نمونه بارز فروتنى امام با فقرزدگان فرهنگى و دین باختگان بىهویت، ملاقات با آن مرد شامى است که جریانش در متون تاریخى بیان شده است.36
فضایل خجسته
امام مجتبى علیهالسلام داراى فضایل فراوانى است که خلاصه آن را تحت سه عنوان زیر بیان مىکنیم:
1.تبار پاک
از مهمترین فضایل آن امام وارسته این است که پدرش على مرتضى، دومین شخصیت برجسته جهان اسلام و مادرش فاطمه زهرا، نخستین بانوى نمونه اسلام و نیاى ارجمندش، آخرین پیامآور خداى یکتا است. جدّه فداکارش اوّلین بانوى مسلمان، حضرت خدیجه بنت خویلد است؛ بانویى که تا پایان عمر، یار و غمگسار روزهاى غریبى پیامبر بود و با بذل و بخشش اموال خویش، روند و حرکت دین نوپاى محمدى را شتاب بیشترى داد.
جعفر بن ابیطالب، عموى شایسته و والامقام امام مجتبى و حضرت حمزه سیّدالشّهداء، عمّ پدرش حیدر کرّار است.
امام مجتبى علیهالسلام میوه شاخسار آن درختى است که ریشهاش استوار، ساقهها، شاخهها و برگهایش بهترین ساقهها، شاخهها و برگهاست.
2. آیات آسمانى
از برجستهترین فضایل امام مجتبى علیهالسلام این است که او جزو اصحاب کساء و آل عبا و از اهلبیت پیامبر صلى الله علیه و آله است؛ اهل بیتى که آیات فراوانى در شأن ایشان نازل شده است. آیه تطهیر از جمله آن آیات است:
عمر بن ابىسلمه (پسر همسر رسول خدا صلى الله علیه و آله) مىگوید: پیامبر در خانه امّسلمه حضور داشت که این آیه نازل شد: «انّما یُریدُ الله لیُذهب عنکم الرّجس اهلالبیت و یطهّرکم تطهیراً»17؛ خداوند اراده کرده است که از شما اهلبیت، پلیدى را بزداید و پاکیزگیتان بخشد.
در این هنگام حضرت، دخترش فاطمه و پسرانش حسن و حسین را فراخواند و عبائى را بر سر آنها افکند و در حالى که على پشت سر او ایستاده بود، فرمود: «اللّهمّ هؤُلاء اهلُ بیتى فَاَذْهَبْ عَنهُمُ الرّجسَ و طَهِّرْهُم تَطهیراً؛ پروردگارا! اینان اهلبیت من هستند، پس پلیدى را از آنان دور فرما و آنان را پاکیزه گردان.»
امّسلمه از آن حضرت پرسید: آیا من نیز جزو آنان هستم؟ رسول خدا صلیالله علیه و آله پاسخ داد: «تو در جایگاه خودت هستى، جایگاه تو بسیار نیکو است.»18
حضور امام مجتبى علیهالسلام در جریان «مباهله» نیز نشانه اعتبار و اهمیتى است که رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم براى ایشان قائل شده است. و نیز حضور آن حضرت در «بیعت رضوان» و بیعت نمودن پیامبر با او، جایگاه رفیع آن امام همام را نشان مىدهد.19
3. روایات نبوى (صلّی الله علیه و آله و سلّم)
با توجه به اصالت خانوادگى و تربیت علوى و فاطمى است که رسول اکرم صلیالله علیه و آله امام مجتبى علیهالسلام و برادر بزرگوارش را با چنین جملاتى مىستاید:
«و هما خیر أهل الأرض20؛ و آن دو (حسنین) بهترین افراد روى زمین هستند.»
«و هما سیّدا شباب اهل الجنّة21؛ و آن دو سرور جوانان اهل بهشتند.»
«و هما من العترة (أهل البیت) التى لا تفترق عن القرآن الى یوم القیامة، و لن تضلّ اُمّةٌ تمسّکت بهما22؛ آن دو متعلق به خانواده عترت هستند و تا روز قیامت از قرآن جدا نمىشوند؛ در صورتى که امت به آن دو تمسک جویند، هرگز گمراه نخواهند شد.»
و در مورد امام حسن مجتبى علیهالسلام فرمود:
«لوکان العقل رجلاً لکان الحسن23؛ اگر عقل به شکل مردى مجسم مىشد؛ همانا حسن بود.»
منبع: مرکز مطالعات شیعه
💠نماز شب پانزدهم ماه #رمضان
🍃 4 رکعت نماز (دو نماز 2 رکعتی)
🔷 در رکعت اول هر دو نماز بعد از سوره حمد، پنجاه بار سوره توحید
🔶و در دو رکعت دومِ هر دو نماز، بعد از سوره حمد بیست و پنج بار سوره توحید،
♦️ خداوند گناهش را در چشم به هم زدنی می آمرزد هرچند به تعداد کف دریا و به تعداد ریگ های بیابان و تعداد ستارگان آسمان و تعداد برگ درختان باشد.
📗(بحارالأنوار، ج97، ص383 به نقل از اربعین شهید)
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
مداحی آنلاین - معنای مروت و کرامت و شجاعت - استاد رفیعی.mp3
5.2M
🌸 #میلاد_امام_حسن_مجتبی(ع)
♨️معنای مروت و کرامت و شجاعت از زبان امام حسن مجتبی(ع)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام #رفیعی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
مداحی آنلاین - امتحان صلح - استاد عالی.mp3
682.5K
🌸 #میلاد_امام_حسن_مجتبی(ع)
♨️امتحان صلح
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام #عالی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
💖﷽💖
📄•••`
✅ فضائل و مکارم امام حسن علیه السلام
❶ امام حسن علیه السلام عقل مجسم:
رسول اکرم (ص) فرمودند: «اگر قرار بود عقل به صورت یک انسان تجسم پیدا کند به صورت امام حسن (ع) ظاهر می شد».
❷ امام حسن علیه السلام، شبیه پیامبر صلی الله علیه و آله:
روزی رسول خدا (ص) خطاب به امام حسن (ع) فرمودند: «اَشْبَهْتَ خَلْقی و خُلْقی؛ تو به لحاظ صورت و سیرت به من می مانی».
❸ بردباری امام حسن علیه السلام:
از صفات برجسته امام حسن (ع) حلم و بردباری بود. به گونه ای که «الحِلْمُ الحَسَنِیَّة» در فرهنگ اسلامی ضرب المثل شده است. بردباری و سعه صدر آن حضرت به اندازه ای بوده است که سرسخت ترین دشمنان او نیز همواره به این صفت اعتراف داشتند.
نقل می کنند وقتی جنازه امام حسن (ع) را پس از ممانعت عده ای از دفن آن درکنار مرقد رسول خدا (ص)، به طرف بقیع حمل می کردند، ناگهان امام حسین (ع) متوجّه شدند که مروان، یکی از سرسخت ترین دشمنان برادر بزرگوارش امام حسن (ع) یک طرف تابوت را به دوش گرفته است. امام حسین (ع) از این کار او متعجب شدند و از وی پرسیدند: «شما که تا برادرم زنده بود همواره مایه اندوه او بودید. چه شده که اکنون در تشیع جنازه اش شرکت کرده اید؟» مروان گفت: «آری این کارها را در حق کسی انجام دادم که حلم و خویشتن داری او با کوه ها برابری داشت».
❹ عبادت امام حسن علیه السلام:
امام صادق (ع) می فرمایند: «حسن بن علی (ع) عابدترین مردم زمان خود بودند. آن گاه که به نماز می ایستادند اعضای بدنشان از شدّت خضوع در برابر عظمت پروردگار عالم به لرزه در می آمد و رنگ مبارکشان دگرگون می شد».
همچنین از امام باقر (ع) روایت شده است که امام حسن (ع) حدود بیست بار از مدینه به قصد زیارت خدا پیاده رفت و می فرمود از خدا شرم دارم که غیر پیاده به دیدارش بروم.
↩️ ادامه دارد....
🤲🏻اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🤲🏻
#ولادت_امام_حسن
#امام_حسن_مجتبی_علیه_ااسلام
♦️او که با خَصمش چنین لطفوعطایی داشته
با گدایان خودش دیگر چه غوغایی کُنَد...
⚡️حکایت عطوفت بینظیر کریم اهلبیت علیهالسلام با مرد شامیای که ناسزا به حضرت گفت...
مردى از اهل شام با امام حسن علیهالسلام كه سوار بود مصادف شد، آن شخص شروع به لعن امام حسن علیهالسلام نمود. ولى آن بزرگوار جواب وى را رد نمىكرد.
هنگامى كه آن مرد ساكت شد، امام حسن علیهالسلام به وى سلام كرد و خنديد و به او فرمود:
أَيُّهَا الشَّيْخُ أَظُنُّكَ غَرِيباً وَ لَعَلَّكَ شُبِّهْتَ فَلَوِ اسْتَعْتَبْتَنَا أَعْتَبْنَاكَ وَ لَوْ سَأَلْتَنَا أَعْطَيْنَاكَ وَ لَوْ اسْتَرْشَدْتَنَا أَرْشَدْنَاكَ وَ لَوْ اسْتَحْمَلْتَنَا حَمَّلْنَاكَ
🔻ای پیرمرد! گمان ميكنم غريب باشى؟! شايد امر بر تو مشتبه شده باشد؟ اگر از ما رضايت بخواهى رضايت ميدهيم. اگر چيزى بخواهى بهتو عطا خواهيم نمود، اگر از ما راهنمائى بخواهى تو را هدايت مينمائيم. اگر حاجتى داشته باشى روا ميكنيم.
وَ إِنْ كُنْتَ جَائِعاً أَشْبَعْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ عُرْيَاناً كَسَوْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ مُحْتَاجاً أَغْنَيْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ طَرِيداً آوَيْنَاكَ وَ إِنْ كَانَ لَكَ حَاجَةٌ قَضَيْنَاهَا لَكَ
🔻 اگر گرسنه باشى تو را غذا ميدهيم، اگر برهنه باشى لباس بهتو ميپوشانيم.اگر محتاج باشى تو را بىنياز خواهيم كرد، اگر رانده شده باشى تو را پناه ميدهيم، چنانچه احتياجى داشته باشى بهداد تو ميرسيم.
اگر اثاث مسافرت خود را بيارى و مهمان ما باشى تا موقعى كه بخواهى بروى براى تو بهتر است. زيرا ما مهمانخانهاى داريم، مقامى وسيع داريم، ثروت فراوانى داريم.
فَلَمَّا سَمِعَ الرَّجُلُ كَلَامَهُ بَكَى
🔹موقعى كه آن مرد شامى اين سخنان را از امام حسن علیهالسلام شنيد گريان شد و گفت:
شهادت ميدهم كه تو در روى زمين خليفه خدائى، خدا بهتر ميداند كه مقام رسالت را كجا قرار دهد، تو و پدرت نزد من دشمنترين خلق خدا بوديد، ولى اكنون تو نزد من محبوبترين خلق خدائى.
آنگاه اثاث خود را برداشت و نزد امام حسن علیهالسلام برد و مهمان آن بزرگوار بود تا آن موقعى كه حركت كرد و رفت و دوستى اين خاندان را از اعتقادات خويشتن قرار داد.
📚 المناقب،ابنشهرآشوب، ج۹ ص۱۵۷
400-02-12 rafiee dalael por barekat budan shabhaye ghadr - avamel khosran (103 kahf) marasem shab 19 ahya~1.mp3
13.5M
🎵 #منبر_حرم
💠 شب نوزدهم ماه رمضان
🔘 حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
▪️موضوع :مبارک بودن شب قدر
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
400-02-14 rafiee aksol amalhaye pas az shahadat E ali (A) 21 RA~1.mp3
8.13M
🎵 #منبر_حرم
💠 روز بیست و یکم ماه رمضان
🔘 حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
▪️موضوع: عکس العمل های پس از شهادت امام علی علیه السلام
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
مداحی آنلاین - غریب - حجت الاسلام عالی.mp3
2.98M
🏴 #شهادت_امام_علی(ع)
♨️غریب
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجتالاسلام #عالی
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
💠 نماز شب شانزدهم ماه رمضان 💠
✨♥️امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود:
هرکس در شب شانزدهم ماه رمضان ۱۲ رکعت نماز بخواند، در هر رکعت یک حمد و دوازده بار سوره تکاثر، از قبرش خارج میشود، درحالیکه سیراب است و به لااله الا انت شهادت میدهد ، و در قیامت به او امر می شود که بی حساب به بهشت برود.
📗 بحارالأنوار، ج۹۷، ص۳۸۳
🚩 سوره تکاثر :
❆ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
❆ أَلْهَـٰکُمُ التَّکَاثُرُ.
❆ حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ.
❆ کََلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ.
❆ ثُمَّ کَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ.
❆ کَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ.
❆ لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ.
❆ ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ.
❆ ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ.
💠نمازساده هرشب ماه مبارکرمضان💠
✨💚 رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) فرمود:
هر کس در ماه رمضان در هر شب، در آغاز یا پایان شب، دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت یک سوره حمد و سه بار سوره توحید را قرائت کند، قسم به کسی که مرا به حق به نبوّت برانگیخت، خداوند به ازای هر رکعت، صدهزار ملک را مبعوث میکند تا برای وی حسنات بنویسند و گناهان وی را محو نمایند و درجهاش را بالا ببرند.
📙 بحارالأنوار، ج۹۶، ص۳۴۶
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
💠 نماز مخصوص شب هفدهم ماه رمضان با ثوابی عجیب💠
✨♥️امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود:
هرکس در شب هفدهم ماه رمضان ۲ رکعت نماز بخواند، در رکعت اوّل، یک حمد و یک سوره دلخواه و در رکعت دوم، یک حمد و صد بار سوره توحید، و بعد از نماز صدبار لااله الاالله بگوید، خداوند ثواب یک میلیون حج و یک میلیون عمره و هزار غزوه را به او اعطا میکند.
📗 بحارالأنوار، ج۹۷، ص۳۸۳
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ فضایل عجیب روزه و ماه مبارک رمضان
مرحوم حاج اسماعیل دولابی(ره)
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
✡️ اللهم العن قتلة أمیرالمؤمنین علیهالسلام
💥در ایام ضربت خوردن مولی الموحدین و امیرالمؤمنین #امام_علی علیهالسلام، نگاهی داریم به شرح حال یکی از قاتلین ایشان.
👇
https://eitaa.com/manbarmajma
✡️ اشْعَث بن قَیس کِنْدی؛ نفوذی یهود (١)
💥 مهرههای نفوذی یهود در عرصهٔ سیاسی
1️⃣ #اشعث_بن_قیس بزرگ قبیلهٔ کِنده در یمن، تا سال نهم هجری اسلام نیاورد. پس از شهادت رسولخدا (ص) نیز وی و قبیلهاش #مرتد شدند و در جنگی که میان فرستادهٔ #ابوبکر و ایشان رخ داد، شکست خوردند.
2️⃣ در نهایت وی توانست برای خود و خانوادهاش امان بگیرد، اما با نیرنگی، کندیان را استثنا کرد و بههمین سبب مورد لعن و نفرین ایشان قرار گرفت و حتی به او لقب «عُرف النار» بهمعنای #پیمانشکن داده شد.
3️⃣ اشعث بههمراه دیگر اسیران به مدینه آورده شد، اما ابوبکر در اقدامی عجیب وی را آزاد کرد و خواهر خود «اُمّفروه» را به ازدواجش درآورد!! در نهایت وی پس از بنای #کوفه، در آنجا اقامت گزید. اشعث در دوران #عثمان به امارت آذربایجان رسید.
4️⃣ زمانیکه امام علی (ع) به خلافت رسید، به اشعث امر کرد تا اموال آذربایجان را تسلیم کند و سپس او را از ولایت آنجا برکنار کرد. اشعث افراد مورد اعتمادش را فرا خواند و گفت: «نامهٔ علی بهدستم رسیده و مرا وحشتزده کرده، او اموال آذربایجان را از من خواسته، حال که من میخواهم به معاویه بپیوندم!» اطرافیان گفتند: «مرگ برای تو بهتر از آن چیزی است که در صدد انجام آن هستی. آیا میخواهی شهر و قوم خود را رها کرده، پیرو شامیان شوی؟!».
5️⃣ لذا وی به کوفه بازگشت و در جنگ صفین نیز حضور یافت. اما در شب #لیلة_الهریر که نزدیک بود سپاهیان امام علی (ع) کار جنگ را یکسره کنند، اشعث در جمع کندیان به پا خواست و ضمن خطبهای، با لحنی مصلحتجویانه خواستار ترک خونریزی بیشتر شد!! بنا بر این روایات، تا خبر خطبهٔ اشعث به #معاویه رسید دستور داد تا قرآنها را به نیزه کنند.
6️⃣ این، نشان از هماهنگی کامل اشعث با معاویه دارد، چنانچه یعقوبی صریحاً از مکاتبه و ارتباط اشعث و معاویه در اینباره یاد کرده است.