✅ مردم صبر این را ندارند که ۳ سال برای ساختن کسب و کار خود وقت بگذارند؛ اما صبر این را دارند که ۳۰ سال برای دیگران کار کنند.
هرچقدر هم که جوان و شاداب باشید پشت میزنشینی از شما در آینده، انسان ضعیفی خواهد ساخت!
@mandegartips
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق عليه السلام:
هر كه خشم خود را نگه دارد، خداوند عيب او را بپوشاند
مَن كَفَّ غَضَبَهُ سَتَرَ اللّهُ عَورَتَهُ
ميزان الحكمه ج8 ص451
@mandegartips
💢بعضی کارکنان، سازمان ما را ترک میکنند و میروند، بعضی کارکنان سازمان ما را ترک میکنند و میمانند! دومی پنهانتر وخطرناکتر است...
@mandegartips
✅انتقاد سازنده میتواند به رشد و پیشرفت شما کمک کند، اما اگر آن را بیش از حد شخصی بگیرید، میتواند به شما آسیب بزند.
به عنوان مثال اگر رئیس شما انتقادی درباره کارتان ارائه دهد و شما آن را به عنوان حملهای به شخصیت خود تلقی کنید، این نشاندهنده این است که باید یاد بگیرید انتقاد را به شکل سازندهای بپذیرید.
تحقیقات نشان میدهد که افرادی که انتقاد را به شکل سازندهای میپذیرند، در کار و زندگی شخصی موفقتر هستند..
@mandegartips
ممکن است وسوسه شویم که با بیشعورها، مثل خودشان رفتار کنیم، بیشعورانه!
به دو دلیل باید این کار را نکنیم:
✅ اول اینکه بیشعورِ نهفتهی درونمان را فعال میکند و بعد ما مجبور میشویم با دو بیشعور بجنگیم، خودمان و او. همیشه بهخاطر داشته باشید که هیچوقت با بیشعور شدن، نمیتوانید با بیشعورها مبارزه کنید.
✅ دوم اینکه آنها بیشتر از شما تجربهی بیشعور بودن دارند. اگر سعی کنید در زمینِ خودشان با آنها روبهرو شوید، برتری بزرگی نسبت به خودتان، به آنها دادهاید.
➕بنابراین مهم است که با "نجابتی قاطع و پایدار"، با بیشعوری رویارو شوید.
بیان حقیقت، صداقت، عدالت، منطق، شفافیت و کمال، تسلیحاتی هستند که انسانهایدرستکار، بهوسیله آنها، با بیشعوری میجنکند.
🛄 @mandegartips
مدیران و رهبرانی که گوشی برای شنیدن ندارند، در نهایت با افرادی محاصره می شوند که حرف مفیدی برای گفتن ندارند.!!
@mandegartips
🔴 سخن چینی، سحر و جادو در سازمان!
امام صادق ( علیه السلام ) فرمود :
از بزرگترین جادو ، سخن چینی است ؛
زیرا با سخن چینی ، میان دوستان ، جدایی افکنده میشود ؛
یاران یکدل را با هم دشمن میکند ؛
به واسطهی آن ، خونها ریخته میشود ،
خانه ها ویران میگردد
و پردهها دریده میشود .
آدم سخن چین ، بدترین کسی است که روی زمین ، گام برمیدارد.
منبع : بحار الانوار ، ج ۶۳ ، ص ۲۱ .
@mandegartips
✳️ *در باب مزایای حرف زور!*
🔺"دن اریلی" و همکارانش سالها پیش این آزمایش را انجام دادند: اعضای یک کلاس را به سه دسته تقسیم کردند.
دسته اول در ارائه کارهای کلاسیشان آزادی کامل داشتند و تا پایان ترم هر زمان میخواستند میتوانستند کار خود را تحویل دهند.
دسته دوم، برعکس در تاریخهای مشخص باید چنین میکردند.
دسته سوم، میتوانستند تاریخ تحویل کارهای خود را انتخاب کنند و از این رو، حالتی بینابینِ گروه اول و دوم داشتند.
در پایان ترم فکر میکنید کدامیک از آنها کمترین تاخیر را داشتند و نمرههای بهتری گرفتند؟
🔺بدترینِ آنها دسته اول بود، گروه سوم از وضعیت بهتری برخوردار بود و بهترین نتیجه به گروه دوم تعلق داشت. همیشه در دسترس بودنِ انتخابهای زیاد مطلوب نیست. این اصل را در مدیریت و بازاریابی فراموش نکنیم!
🔴با ما همراه باشید در:
@mandegartips
همیشه حق با شما نیست؛ چرا به اصل همدلی نیاز داریم؟
✅ اصل همدلی، که به آن اصل تفسیر سخاوتمندانه نیز میگویند، یک روش تفسیری در فلسفه و علوم بلاغی است. این اصل میگوید که در هنگام تفسیر گفتهها یا نوشتههای دیگران، باید تا حد امکان تلاش کنیم بهترین و معقولترین تفسیر ممکن را ارائه دهیم، به گونهای که با منظور گوینده همخوانی داشته باشد.
📌به عبارت دیگر، اصل همدلی از ما میخواهد که از پیشفرضهای منفی در مورد گوینده پرهیز کنیم و به جای آن، سعی کنیم دیدگاه او را درک کرده و با او همدلی کنیم.
▪️فواید متعدد
🔻کاهش سوءتفاهم:
با تفسیر سخاوتمندانه، احتمال اینکه منظور گوینده را اشتباه متوجه شویم و دچار سوءتفاهم شویم، به حداقل میرسد.
🔻ارتقای گفتگو:
اصل همدلی به ما کمک میکند تا گفتگوهای سازندهتر و احترامآمیزتری داشته باشیم، زیرا با دیدگاههای مختلف با ذهن باز برخورد میکنیم.
🔻حل مسئله:
این اصل میتواند در حل مسئله نیز مفید باشد، زیرا به ما کمک میکند تا منظور طرف مقابل را درک کرده و راهحلی پیدا کنیم که برای همه طرفها قابل قبول باشد.
▪️مثال:
🔻فرض کنید کسی میگوید: « این غذا افتضاح است! » طبق اصل همدلی، به جای اینکه فوراً او را به خاطر بیادبی سرزنش کنیم، میتوانیم سعی کنیم منظور او را درک کنیم.شاید غذای او واقعاً سوخته باشد، یا شاید معده درد دارد و طعم غذا را به درستی حس نمیکند. با پرسیدن سوال و گفتگو با او، میتوانیم منظور واقعی او را بفهمیم و در صورت نیاز، به او کمک کنیم.
🔻اصل همدلی یک ابزار ارزشمند برای ارتباط بهتر با دیگران است.
با استفاده از این اصل، میتوانیم سو تفاهم ها را کاهش دهیم، گفتگوهای سازندهتر داشته باشیم و مشکلات را به طور موثرتری حل کنیم.
@mandegartips
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ یادگیری اجتماعی چگونه رخ می دهد؟
@mandegartips
✅ روشی برای تشخیص تعلق خاطر کارکنان
🔸واژههایی که اعضای تیمها هنگام صحبت درباره سازمان یا همکاران خود استفاده میکنند، نشانههای مهمی از میزان تعلق خاطر و مشارکت کارکنان هستند. بهترین راه برای تشخیص اینکه یک کارمند عضو واقعی تیم است، گوش دادن به استفاده او از واژه «ما» است. چرا؟ زیرا کارمندان متعهد نمیگویند «آنها». کارمندان متعهد میگویند «ما».
◀️ تفاوت بین «ما» و «آنها»
کارمندانی که از واژه «آنها» هنگام صحبت درباره سازمان و همکاران خود استفاده میکنند، به طور ناخودآگاه تلاش میکنند فاصلهای احساسی بین خود و کارشان ایجاد کنند. برای مثال، وقتی از آنها پرسیده میشود که کجا کار میکنند، ممکن است بگویند «من در شرکت X کار میکنم. آنها محصولات خانگی تولید میکنند.»
در مقابل، کارمندان متعهد ممکن است با اشتیاق بگویند «آه، من در شرکت X کار میکنم. ما محصولات خانگی با کیفیت تولید میکنیم.»
◀️ تعریف تعهد کارکنان
کارمندان متعهد بهترین استعدادهای خود را در کارشان سرمایهگذاری میکنند و فراتر از حداقلها عمل میکنند، در حالی که کارکنان غیرمتعهد تنها به اندازهای تلاش میکنند که کار به صورت سطحی انجام شود.
◀️ خطرات کارمندان که دلبسته نیستند
کارمندانی که از واژه «آنها» استفاده میکنند، خود را اعضای با ارزش تیم نمیدانند و کمتر احتمال دارد که به عنوان بازیکنان تیمی عمل کنند. این افراد به جای همکاری موثر با همکارانشان، تنها به اندازهای تلاش میکنند که کارشان انجام شود. در مقابل، کارمندان «ما» خود را بخشی از سازمان میدانند و به عنوان بازیکنان تیمی که همیشه بهترین نسخه حرفهای خود را ارائه میدهند، عمل میکنند.
◀️ هزینههای نارضایتی و عدم تعهد
اگر کارکنان ناراضی و غیرمتعهد باشند، این وضعیت میتواند به برند شما آسیب بزند. حتی بهترین کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی نمیتوانند اثرات منفی خدمات ضعیف ارائه شده توسط کارکنان ناراضی را جبران کنند. کارمندان غیرمتعهد ۳۷ درصد بیشتر غیبت میکنند، ۱۸ درصد کمتر تولید میکنند و ۱۵ درصد کمتر سودآورند. این عدم تعهد میتواند هزینهای معادل ۳۴ درصد از حقوق سالانه آنها برای شرکت داشته باشد.
◀️ شنیدن واژهها، کلید تشخیص تعهد
اگر میخواهید دادههای قابل اندازهگیری در مورد میزان تعهد کارکنان خود داشته باشید، میتوانید از نظرسنجیهای تعهد کارکنان استفاده کنید. اما اگر به دقت به نحوه صحبت کارکنان خود درباره سازمان گوش دادهاید، احتمالاً قبلاً میدانید که کارمندان شما چقدر متعهد هستند.
@mandegartips
لذت، حسی زیباست که دوام زیادی ندارد.
رضایت، حسی است که تا مدت ها پس از لحظهی حس کردن در ما باقی میماند ؛
تفاوت این دو به طور خلاصه عبارت است از :
لذت، حسی زیبا را به جسم میدهد، اما رضایت، روح را خشنود میسازد ...!
@mandegartips
این یک قانون است!
کسی که بیشتر از دستمزد دریافتی اش کار کند، به زودی بیشتر از کاری که میکند دستمزد میگیرد.
@mandegartips
در زمان تغییرات سازمانی به جای تاکید بر دستورالعملها، بر ایجاد اعتماد در کارکنان تاکید کنید تا آنها به نتایج تغییر اعتماد کنند.
تنها در صورت اعتماد است که از مقاومت کارکنان کاسته می شود.
@mandegartips
✳️ مثال سوسک در برنامه های توسعه فردی
❇️در یک رستوران، یک "سوسک" ناگهان از جایی پر میزند و بر روی یک خانم می نشیند. آن خانم از روی ترس شروع به فریاد میکند. وحشت زده بلند میشود و سعی میکند با پریدن و تکان دادن دست هایش، سوسک را از خود دور کند. واکنش او مُسری بود و افراد دیگری هم که سر همان میز بودند وحشت زده میشوند. بالاخره آن خانم موفق می شود سوسک را از خود دور کند. سوسک پر میزند و روی خانم دیگری در نزدیکی او می نشیند. این بار نوبت او و افراد نزدیکش میشود که همین حرکت ها را تکرار کنند!
پیشخدمت به سمت آنها میدود تا کمک کند، در اثر واکنش های خانم دوم، این بار سوسک پر میزند و روی پیشخدمت می نشیند.
پیشخدمت محکم می ایستد و به رفتار سوسک بر روی لباسش نگاه میکندو سوسک را با انگشتانش میگیرد و به خارج رستوران پرت میکند.
❓آیا سوسک باعث این رفتارِ هیستریک شده بود؟
❓اگر اینطور بود چرا پیشخدمت دچار این رفتار نشد؟
❓چرا او تقریباً به شکل ایده آلی این مسئله را حل کرد، بدون اینکه آشفتگی ایجاد کند؟
👈این سوسک نبود که باعث این ناآرامی و ناراحتی خانم ها شده بود، بلکه عدم توانایی خودشان در برخورد با سوسک موجب ناراحتیشان شده بود.
👈از این قضیه، می فهمیم این فریاد پدرم، همسرم یا مدیرم بر سر من نیست که موجب ناراحتی من می شود، بلکه ناتوانی من در برخورد با این مسائل است که مرا ناراحت میکند.
👈این ترافیک بزرگراه نیست که مرا ناراحت میکند، این ناتوانی من در برخورد با این پدیده است که موجب ناراحتیم میشود.
⭕️ در زندگی نباید واکنش نشان داد، بلکه باید "پاسخ" داد.
آن خانمها به اتفاق رخ داده واکنش نشان دادند، در حالیکه پیشخدمت پاسخ داد.
⭕️واکنش ها اغلب غریزی هستند، در حالیکه پاسخ ها همراه با تفکرند!
@mandegartips
️ پارادوکس انتخاب و آزمایش مربّا!
🔺همیشه هر چه بیشتر باشد، بهتر است؟
تنوع غذایی بیشتر در یک رستوران، طعمهای بیشتر یک برند مربا، کانالهای تلویزیونی بیشتر و …
ما همیشه به دنبال بیشتر و بیشتر هستیم، اما این فقط ظاهر امر است. واقعیّت چیز دیگری است و انتخابهای زیاد میتوانند نتیجۀ کاملاً عکسی داشته باشند و باعث ایجاد سردرگمی برای مشتری شوند.
🔺اما چطور چنین چیزی ممکن است؟ مگر آدمها ترجیح نمیدهند دستشان برای انتخاب باز باشد؟ دقیقاً به خاطر همین متناقض بودن است که نام این پدیده را پارادوکس انتخاب یا تناقض انتخاب گذاشتهاند.
◀️ یک آزمایش علمی در زمینۀ پارادوکس انتخاب
🔺برای درک بهتر روانشناسی مصرف کننده و تناقض انتخاب، دو محقق به نامهای "شینا لینگار" و "مارک لپر" یک آزمایش خیلی ساده را طراحی کردند. یک آزمایش که میتوانست تاثیر تعداد انتخابها را بر روی ما انسانها نشان بدهد.
🔺آنها به یک بازار ترهبار در آمریکا رفتند و یک غرفه برای تست و خرید مربا در این بازار برپا کردند. در نصف وقتی که این غرفه برپا بود، آنها 24 طعم مختلف از مربا را به نمایش گذاشتند و برای نصف دیگر اوقات، تعداد انتخابها را به 6 طعم محدود کردند. در تمام مدت نیز به دو مساله توجه داشتند. اینکه در هر یک از این دو حالت چه تعداد از آدمها:
▫️برای تست مرباها توقف میکردند
▫️یک شیشه مربا میخریدند.
🔺نتایج به دست آمده از این آزمایش با عقل جور درنمیآمد. وقتی که محققان 24 طعم را ارائه میدادند، 60% از مردم برای تست مرباها توقف میکردند، ولی تنها 3% از این افراد خرید میکردند. اما وقتی که تنها 6 طعم در معرض نمایش بود، 40% از مردم برای تست مرباها میایستاند و به طرز جالبی، 30% از این افراد یک شیشه مربا میخریدند.
🔺بنابراین با وجود آنکه آدمهای بیشتری جذب یک غرفۀ با انتخابهای متنوع میشدند، اما وقتی که تنها شش انتخاب وجود داشت، شانس اینکه مشتری خریدی انجام دهد حداقل شش برابر میشد. و این همان پارادوکس انتخاب است. اما چرا این اتفاق میافتد؟
◀️ چرا گزینههای کمتر باعث افزایش فروش میشوند؟
🔺زمانی که آدمها با یک لیست طولانی از انتخابها روبرو هستند، تصمیم گرفتن برای آنها سخت میشود. هر چقدر که این انتخابها بیشتر باشد، آنها نیز زمان بیشتری را برای تصمیمگیری صرف خواهند کرد. حتی وقتی که این موضوع به نفعشان نباشد. روانشناسان این پدیده را فشار انتخاب نامیدهاند.
🔺این وقتی است که فرآیند دریافت اطلاعات، ارزیابی انتخابها، مقایسه آنها و تصمیمگیری در مورد خرید آنقدر سخت میشود که حتی ممکن است خریدار به کل از تصمیم خود منصرف بشود.
این یعنی هر چقدر که گزینهها کمتر باشد، انتخاب برای مشتری راحتتر است و در نتیجه فروش شما افزایش خواهد یافت.
🔴با ما همراه باشید در:
*کانال مهارت و تکنیک های مدیریتی* 👇👇
@mandegartips
✳️ به بازار لوازم خانگی میروید تا یک پلوپز بخرید. فروشنده دو پلوپز از یک برند به شما نشان میدهد. هر دو شبیه هم هستند، از نظر اندازه و مشخصات فنی و حتی شکل ظاهری.
⭕️ اما یکیشان ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورده و دیگری ۷۰۰ هزار تومان. داخل جعبهی آن ۷۰۰ هزار تومانی، یک جفت دستکش ابری آشپرخانه نیز وجود دارد.
اینجاست که فوراً مقایسه آغاز میشود و با خود میگویید: آن دستکش حداکثر ۵۰ هزار تومان میارزد و به صرفه نیست ۲۰۰ هزار تومان بیشتر خرج کنم، بنابراین آن ۵۰۰ هزار تومانی را انتخاب می کنم.
⭕️ اگر فروشنده فقط آن ۵۰۰ هزار تومانی را به شما پیشنهاد میداد، احتمالاً در خریدتان تردید میکردید که آیا ۵۰۰ هزار میارزد یا خیر؟ ولی وقتی دو گزینه مشابه هم به شما میدهد ولی یکی گرانتر، فوراً این حس در شما ایجاد میشود که بله! وقتی آن یکی فقط به خاطر یک دستکش، ۷۰۰ هزار تومان قیمت خورده، حتماً اولی ۵۰۰ هزار میارزد.
⭕️ در اینجا نیز شرکت تولید کنندهی پلوپز، آن ۷۰۰ هزار تومانی را نه برای فروش، که به عنوان طعمه به فروشگاهها داده است تا فروش پلوپز ۵۰۰ هزار تومانی را بالا ببرد!
⭕️ قاعده نسبیت گرایی فقط در بازار خود را نشان نمیدهد.
فرض کنید شما به یک مصاحبه استخدامی دعوتید. اگر فردِ قبل از شما، بسیار خوشصحبت باشد، امکان دارد توانمندیهای شما در مقایسه با روابط عمومی بالای نفر قبلی، دیده نشود و شما شانس استخدام را از دست بدهید. مدیری که مصاحبه میکند نیز نسبیت گراست، چون انسان است.!!
📘 نابخردیهای پیشبینی پذیر اثر دن آریلی
🔴با ما همراه باشید در:
📌 کانال مهارت ها و تکنیک های مدیریتی
@mandegartips
🔴 آنچه زندگی مان را غنی میکند، چیزهایی نیستند که به آن اضافه میکنیم!
✅ بلکه چیزهایی هستند که از آن حذف میکنیم.
https://eitaa.com/mandegartips
✅ اگر میخواهید خودتان خشنود باشید و همچنین کمکی به بهتر شدن دنیا کنید، هر جایی که هستید و هر شغلی که مشغولید را مثل یک کار مقدس فرض کنید. آن را به بهترین شکل انجام دهید و سعی کنید در آن کار قهرمان باشید، ولو اینکه هیچکس شما را نشناسد.
⭕️ در واقع یک میوه فروش، مغازهدار، کارمند و ... بهتر از یک نخستوزیر و رئیسجمهور میتواند به مردم خدمت کند. با مردم مهربان باشید و آنطوری برایشان کار کنید که دوست دارید مردم برای شما کار کنند. شاید کار شما جهان را تکان ندهد، اما مطمئناً چند سانتیمتر آن را به سمت بهتر شدن پیش میبرد.
⭕️ فرض کنید همه مردم یک شهر، یک استان و یک کشور کار کردن صادقانه و از ته دل را سرلوحه عملکرد خود قرار دهند؛ آن وقت آن بهشتی که بعد از مرگ منتظرش هستید قبل از مرگ به سراغمان میآید.
📖 انسان در جستجوی معنا
✍ ویکتور فرانکل
@mandegartips