فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆افتتاح تل زینبیه سلام الله علیها ؛ کربلای معلا
🔸چقدر زیبا و در شان دختر آقا امیرالمومنین علی علیه السلام
بنام خدا و سلام. در حرم کریمه اهلبیت حضرت معصومه(س) نائب الزیاره و دعا گوی دوستان هستیم.
💢پازل مذاکرات در حال تکمیل شدن
🔹طی هفتههای اخیر خبرهای متعددی از سوی مراجع رسمی و نیمهرسمی مرتبط با پروندههای مهم امنیت ملی که عمدتا در حوزه روابط خارجی است منتشر شده که میتواند نشاندهنده تحولات مثبت و سازنده در این زمینه باشد.
🔸حسین امیرعبداللهیان هفته گذشته گفته بود: «وزیر خارجه عراق در بازگشت از واشینگتن حامل پیام آمریکا برای ما بود. اگر واقعبین باشند، فاصله زیادی با توافق نخواهیم داشت.»
🔹بر همین اساس بهروز کمال وندی نیز روز گذشته با اعلام خبر سفر قریبالوقوع رافائل گروسی به تهران از گفتوگوهای سازنده با هیئت اعزامی آژانس به ریاست ماسیمو آپارو در تهران طی چند روز گذشته خبر داد.
🔸همچنین علیزاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز هفته گذشته به نقل از وزیر خارجه کشورمان گفت: «پادشاه عمان در آینده نزدیک با خبری خوش به تهران میآید.»
🔹بر این اساس نورنیوز رسانه نزدیک به شورایعالی امنیت ملی در خبری نوشت: «با توجه به تداوم روند مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا درباره مبادله زندانیان دو طرف و همچنین آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران در یکی از کشورهای عربی، این پرونده در آستانه بسته شدن قرار دارد. مجموعه این تحولات روبه جلو بیانگر آن است گرچه ضدانقلاب و معاندان مستمرا میکوشند شرایط داخلی را بیثبات جلوه دهند و اقتدار ملی برای پیگیری عزتمندانه منافع حیاتی کشور را تضعیف کنند، اما نهادهای مسئول فارغ از هیاهوهای تبلیغاتی، روند احقاق حقوق ملت ایران را با جدیت دنبال و تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهند کرد.»
⭕️پروژه جدید قمهراسی و مقابله با انقلاب اسلامی!
🔹موضوع مسمومیت دانشآموزان قمی و سرایت آن به سایر شهرهای کشور؛ مشابهت زیادی با بحث شیوه ویروس کرونا از قم و سرایت آن به دیگر جاهای کشور دارد!
🔸پروژه جدیدی که توسط دشمنان انقلاب کلید زده شده و بهوسیله پیاده نظام رسانهای آنها در داخل، -امثال طیف اصلاحات و آشوبگران- در حال گسترش است!
📌 معیشت مردم قربانی ترور رسانهای/ نقش ناآرامیها در افزایش نرخ دلار چه بود؟
🔹 مروری بر اتفاقات رخ داده در کشور از تابستان امسال تا امروز، رازهای پنهانی را درباره دلایل جهش ارزی اخیر برملا میکند.
🔹 سیر تحولات سیاسی – اجتماعی – اقتصادی ۶ ماه گذشته نشان میدهد وضعیت امروز نرخ ارز در بازار آزاد بیش از آن که متأثر از مولفههای واقعی اقتصاد باشد، نتیجه یک عملیات مشترک داخلی - خارجی است که با کاشتن بذر ناآرامیها شروع و با عملیات رسانهای آبیاری شد و حالا میوه آن در بازار ارز چیده میشود.
❇️ بلوف سیاسی اسرائیل در حمله به ایران
در چند روز اخیر رژیم صهیونیستی بوق و کرنا می کند که در حال تدارک حمله به ایران است.
به دلایل زیر امکان حمله اسرائیل به ایران وجود ندارد:
الف) اختلافات داخلی منجر به فروپاشی
اسرائیل گرفتار اختلافات داخلی است که هم اندیشمندان، صاحب نظران و نیز حاکمان نظام سیاسی اسرائیل هشدار میدهند که این رژیم در حال فروپاشی و نابودی است.
رژیمی که در حال اضمحلال و نابودی است و باید خودش را از گرداب و منجلاب آن نجات دهد، چطور میتواند تدارک حمله به ایران قدرتمند را در دستور کار داشته باشد.
ب) تجربه شکست در مقابل حزب الله لبنان
رژیم صهیونیستی در مقابله با یک تشکیلات سیاسی مثل حزب الله لبنان در جنگ های ۲۲ روزه و ۳۳ روزه نتوانست دوام بیاورد و عاجزانه تقاضای آتش بس داد. ضمن اینکه حزباللهِ آن زمان، خیلی مجهز به سلاح های مدرن نبود.
ج) تجربه بمباران عین الاسد آمریکا توسط ایران
ایران، پایگاه عین الاسد آمریکای قدرتمند نظامی جهان را با خاک مساوی کرد و آن کشور نتوانست کمترین عکسالعمل را در مقابله با ایران از خود نشان دهد.
د) برخورداری ایران از نيروهاي جان برکف جهادی
ایران دارای نیروهای از جان گذشته آماده مقابله با صهیونیست هاست که از قبل ها منتظر درگیری. مستقیم با رژیم غاصب اسرائیل بوده و هستند.
ه) مجهز بودن ایران به انواع سلاح های پیشرفته روز دنیا
ایران، مجهز به مدرن ترین انواع پهپاد و سلاح های موشکی بالستیک ( ازجمله هایپر سونیک با سرعت ۱۲ تا ۱۳ ماخ که پیشبینی انهدام آن توسط سامانههای پدافند موشکی دشمن امکان پذیر نیست) می باشد که می تواند اسرائیل را از راه دور در چند روز نابود کند.
✅ پس تدارک حمله اسرائیل به ایران، چیزی جز بلوف و شوی سیاسی، تبلیغاتی و رسانه ای نیست.
البته مسئولین نظام جمهوری اسلامی و فرماندهان نظامی نسبت به موضوع هوشیار هستند.
🔥اژدهای ارزی
🔻وقتی که کرونا به جایی رسید که جان ۷۰۰ نفر را میگرفت، طبیعتا خیلیها وحشت زده شدند.
🔻رسانههای خارجی با تولید اخبار و گزارشات مکرر فضا را ملتهبتر میکردند.
🔻دشمن علاوه بر شدت بخشیدن به تحریم دارویی، با حمله پهپادی، مرکز تولید واکسن برکت در کرج را هدف گرفت.
🔻غربگرایان داخلی، برجام و FATF و فایزر آمریکایی را تنها راه درمان میدانستند.
🔻بعضی سلبریتیها یا با نخست وزیر کانادا مناجات میکردند یا مدام جیغ و داد میکردند و بر وحشت یا نگرانی عمومی میافزودند.
🔻جماعتی دیگر دائما شماتت میکردند اگر از حرفها و داروهایی که ما گفتیم استفاده میشد اینطور نمیشد...
🔻اما گروههای بزرگی از مردم، متخصصان و مسئولان با روحیه جهادی و انقلابی در عرصه درمان و تامین کمکهای مومنانه، تامین واکسن و آرامش بخشی رسانهای و اجتماعی و در عین حال مطالبهگری و نقدهای دقیق و آرمانی براساس رهنمودهای رهبرانقلاب بار اصلی #مدیریت_موفق این بحران را به دوش گرفتند و به وضعیت آبی و آرام کنونی رساندند.
🔻در #حمله_ارزی_دشمن هم دقیقا با همین گروهها طرف هستیم.
دولت وسط میدان برای دفع این حمله باید باشد و هست. هرچند ممکن است برخی عملیاتها برای دفع حمله ارزی، به دلایل مختلف از جمله ضعف نظری یا عملی برخی از اعضای تیم اقتصادی و رسانهای دولت ناموفق باشد یا فعلا ناموفق به نظر برسد اما قطعا مسیر عبور از این شرایط از میان التهاب ذهنی مردم و فعالان اقتصادی نمیگذرد.
🔻افزایش آرامش و امید به معنای ماله کشی یا ندیدن ضعفها و نقد نکردن نیست بلکه به معنای دیدن درست نقطه ضعفهای واقعی در کنار حجم بالای نقاط مثبت و باور قطعی به عبور از این بحران است.
🔻وقتی بنا باشد دولت پا روی گلوی اژدهای دلالان کلان و رسمی ارز بفشارد، اژدها هم با همه توان آخرین دست و پا ها را میزند.
🔻باید محکم بود و با چشمان باز به آینده درخشان کشور، امید قاطع داشت.
🟠چرخش به سمت مقاومت
🔺کشورهای عربی و به ویژه عربستان سعودی در چرخشی آشکار در مواضع قبلی خود به سمت سوریه و حتی یمن گرایش پیدا کردهاند که البته در برخی موارد این تغییر تاکتیکی است تا راهبردی که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.
🔻گزاره خبری: مجله اکونومیست در تحلیلی نوشت: «عربستان تلاش میکرد نظام بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، طرد شده و در حاشیه بماند. فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در پاسخ به سؤالی درباره تغییر احتمالی موضع این کشور در قبال نظام بشار اسد به این مسئله اشاره کرد که انزوای بشار اسد رو به پایان است. در طول یک دهه گذشته عربستان دهها میلیارد دلار برای سرنگونی دو نظامی که آنها را دشمن میدانست، خرج کرد؛ یکی نظام بشار اسد و یکی حوثیها در یمن.»
🔻گزارههای تحلیلی:
1️⃣ سفر برخی مقامات عربی به سوریه در کنار سفر چند وقت اخیر بشار اسد به عمان و درخواست عربستان از یمن مبنی بر تمدید آتشبس نشان میدهد که برای ریاض و سایر کشورهای عربی محرز و تثبیت شده که سیاستهای گذشته آنها شکست خورده و ادامه دادن آن ایجاد هزینه خواهد کرد.
2️⃣ عربستان سعودی به شدت به دنبال تغییر موازنه قوا در منطقه به دلیل شکست خود در یمن است. عربستان به خوبی به این واقعیت پی برده که جنگ علیه یمن منجر به کاهش وجه ریاض در جهان غرب و منطقه شده است و اکنون برای جبران آن به دنبال تغییر روش از حالت درگیری به دیپلماسی است. هر چند در این میان یک نگاه بدبینانه نیز برحسب گذشته نسبت به این مسئله و تغییر چرخش سیاسی وجود دارد.
3️⃣ چرخش عربستان به سمت سوریه را باید در راستای راهبرد انفتاح عربی در نظر گرفت که سعودیها به دنبال تعمیم آن به سایر کشورهای منطقهای نیز هستند. اما در رابطه با یمن سعودیها کاملا هدفمند و براساس امتیازگیری از انصارالله تغییر موضع خواهند داد و عربستان حاضر نیست که امتیاز خاصی به انصارالله بدهد مگر آنکه امتیاز خاصی را به دست آورد.
4️⃣ برای عربستان مسجل شده که نظامهای حاکم بر سوریه و یمن تغییرناپذیر است و تغییر این شرایط ناممکن است. در نتیجه باید به فکر تغییر تاکتیک یا استراتژی بود که این تغییر روند ولو به صورت مقطعی و گذرا توسط ریاض پیگیری خواهد شد.
◀️نکته مهم و راهبردی؛ این تغییر روند در روابط کشورهای عربی بیشتر از همه به ضرر رژیم صهیونیستی است که سعی دارد با تشدید اختلافات منطقهای زمینه عادیسازی روابط خود با برخی کشورهای عربی دیگر را فراهم کند و به همین دلیل تمام تلاش خود را در جهت افزایش تنشها به کار خواهد گرفت.
🔻مسمومیت دانشآموزان ناشی از نوعی سم بوده است
وزیر بهداشت درباره مسمومیت دانشآموزان اظهار کرد:
🔹مسمومیتی که ایجاد شد بسیار خفیف بود و عارضهای برای کسی ایجاد نکرد و افراد چند ساعت دچار علائم بیحالی و ضعف شده بودند.
🔹کمیته ویژهای را برای تحقیق در این رابطه مامور کردیم و از بهترین اساتید سمشناسی کشور استفاده شد و مجموع تحقیقات نشان داد که نوعی سم خفیف باعث ایجاد مسمومیت شده است.
❄️ بهادری: سرمایهگذاری خارجی امسال ۲.۵ برابر شد
▪️بیثباتی در حوزه ارزی موقتی است
سخنگوی دولت:
🔹افتتاح رسمی فاز ۱۴ پارس جنوبی یکی از برنامههای رئیسجمهور در سفر به بوشهر است. فاز ۱۴ پارس جنوبی ایرانیترین فاز پارس جنوبی است.
🔹از ابتدای شهریور ماه ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۱ در خصوص جذب سرمایه مجموعا ۴۰۹.۲۶۸.۰۰۰ هزار دلار جذب شده است. جذب سرمایهگذاری خارجی ۲.۵ برابر شده است.
🔹وقتی دشمن ایران در خیابان موفق نشد کاری از پیش ببرد طبیعی است که در حوزه اقتصادی فعالیت خود را آغاز کرد. تامین ارز در سامانه نیما برای نیازهای واقعی در حال انجام است. در سامانه ها کشف قیمت صورت میگیرد و به صورت دستوری نرخ تعیین نمیشود.
🔹از ابتدای امسال ۶۳ میلیارد دلار و ۳۵ درصد بیش از سال گذشته تأمین ارز صورت گرفته است.
🔹به مردم توصیه کرد در بازارهایی که با التهاب مواجه است سرمایهگذاری نکنند.
🔴 تحلیل به زبان خودمونی از جنگ دلاری دشمن!
🔹دلار ابزار خوبی برای دشمنه که تاثیر و نظر خودش رو بر اقتصاد و بازار و معیشت مردم ما اعمال کنه. نبض اون هم دست آمریکاست. اینکه بارها گفته شده باید اقتصاد ما از دلار پایه بودن فاصله بگیره و نشده بماند که جای بحثش الان نیست. اما:
👈همون دشمنی که با ابزار دلار در زمانی که دولت روحانی سر کار بود با هدف تحمیل برجام ۲ و ۳ و تحقق نفوذ کامل در ایران با قیمت دلار بازی می کرد الان با همین ابزار دلار جنگ تمام عیاری راه انداخته تا دولت رو از اصلاحات اقتصادی و جدا کردن وابستگی اقتصاد کشور به دلار منصرف کنه!
📍اما فرق دولت روحانی با دولت رئیسی توی این ماجرا چیه؟
🔵 اولین فرق اینه که دولت روحانی این شرایط رو به بار آورده ولی دولت رئیسی این شرایط رو تحویل گرفته! روحانی با اعتقاد به اینکه ما باید به غرب آویزون باشیم مسیری رو شروع کرد که از روز سرکار اومدنش تا الان دیگه چیزی به اسم ثبات قیمت دلار و تورم و... کسی به چشم ندیده! بنابراین اصلاح این مسیر کار کار ساده ای نیست.
🔵 فرق دوم اینه که تفکر حاکم در دولت گذشته از گرانی دلار و بی ثباتی اقتصادی استقبال می کرد! و برای کنترل اون نه تنها کاری نمی کرد بلکه حاضر بود نخریدن واکسن کرونا رو هم به توافق های جهانی ربط بده شاید با زیاد شدن فشار بر مردم بتونه کل کشور رو به جای قوی شدن، به سمت وابسته شدن ببره! اما در شرایط فعلی تمام تلاشها برای بهبود شرایط و کمک به معیشت مردمه. از توجه به حقوق کارگرها و بازنشسته ها بگیر تا افزایش یارانه ها و...
🔵 فرق سوم اینه که تجربه توافق در دولت قبل و برجام نشون داد که حرکت به سمت وابستگی و پذیرش همه شرایط دشمن تاثیری در بهبود شرایط نداره، چون خواست دشمن اندازه ای نداره! و دیدیم که بعد از تعطیلی هسته ای، فشار دشمن چند برابر شد که سنگر بعدی رو هم بگیره و این تا تقدیم کامل کشور ادامه خواهد داشت... این تجربه به ما کمک می کنه که الان تصمیم دیگه ای بگیریم!
🔵 فرق چهارم اینه که فشار اقتصادی در دولت قبل با هدف گرفتن امتیازهای بیشتر و تسلیم کردن کامل بود، اما فشارهای اقتصادی امروز از جنس آخرین تلاش های دشمن برای متوقف کردن ایران در مسیر ایجاد بلوک قدرت جدید با شرق و خنثی کردن فشارهای اقتصادی برای همیشه است. برای همینه که بی سابقه ترین تلاش هاشون رو به کارگرفتن که این تجربه جدید رقم نخوره! از اغتشاش کف خیابون گرفته تا شایعه تو رسانه و فضای مجازی...
🔵 فرق پنجم هم اینکه برخی از وابستگان به تفکر دولت گذشته که صاحب قدرت اقتصادی و رسانه ای در داخل هم هستند توی این جنگ با دشمن هم مسیر شدند و با صرافی ها و خودروسازی هاشون می خوان اوضاع رو بدتر کنن و بگن دولت فعلی ناکارآمده و ما خوب بودیم و نهایتا منافع سیاسی خودشون رو کاسبی کنند! پس دولت فعلی باید از جنبه اقتدار و دفاع از منافع مردم یک اقدام هم علیه این جریان رقم بزنه. مثلا می دونستید صرافی های مهمی توی کشور متعلق به حزب کارگزارانه یا شرکت های خودرویی بزرگی که کارشون واردات خودرو از چینه متعلق به نزدیکان آقای هاشمی رفسنجانی و روحانی؟ دولت نباید با اینها مماشات کنه!
📍نتیجه گیری: با همه سختی شرایط اقتصادی اگه درک کنیم و بدونیم که کجای جنگ اقتصادی ایستادیم و هدف از تحمیل سختی های شدید توسط دشمن متقاعد کردن ما برای بازگشتن از راهیه که تقریبا ۹۰ درصدش رو طی کردیم، شاید جور دیگه ای رفتار کنیم. مثلا چطور انتقاد کنیم، چطور خرید کنیم، چطور تبیین کنیم یا چطور نگاه کنیم.
♻️ هفت دلیل اصلی برای افزایش قیمت دلار
افزایش دلار که از ابتدای دولت سیزدهم تا قبل اغتشاشات حدود ۱۰ درصد بود، چرا در این چند ماه رشد ۸۰ درصدی داشته است؟
۱. خروج سرمایه در دوران اغتشاشات
۲. توقف حجم صادرات ایران در دو ماه اغتشاشات
۳. شبکه سازی مفسدان اقتصادی و سیستم های جاسوسی با هدف خالی نمودن بازار ارز از دلار
۴. اختلال در سه ورودی اصلی ارز (سلیمانیه عراق، هرات افغانستان و امارات) به ایران توسط دشمنان
۵. عملیات روانی شبکههای رسانه ای برای رشد دلار
۶. سوء مدیریت احتمالی برخی از مسئولین اقتصادی
۷. تلاش جدی جریان معاندی که از ابتدای انقلاب، بخش قابل توجهی از اقتصاد را در دست خود گرفته در حوزه کشاورزی، پتروشیمی، فولاد، بانکها و ....
ناوهای ایرانی در حیات خلوت آمریکا چه می خواهند ؟
🔸️جیمز مونروئه پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده در سال ۱۸۲۳ (دقیقا ۲۰۰ سال پیش) در نطقی در کنگره این کشور اعلام کرد در مناقشات مابین کشورهای اروپایی بی طرف می ماند و در عوض اجازه نمی دهد آنان در امور آمریکای لاتین مداخله کنند .
🔸️این دکترین مبنای سیاست خارجی آمریکا تا ورود این کشور به جنگ جهانی اول بود تا جایی که ایالات متحده در سال ۱۸۹۵ در مناقشه انگلیس و ونزوئلا دخالت کرده و لندن را هزیمت ساخت.
🔸️همچنین در سال ۱۸۹۸ ، جنگی ۴ ماهه را با اسپانیا بر سر حمایت از استقلال کوبا به جریان انداخت و این قدرت اروپایی را شکست داد و گوام و پورتوریکو را صاحب شد و فیلیپین را به قیمت نازلی خرید .
🔸️در کل باید گفت این دکترین نشان از حساسیت بسیار زیاد واشنگتن روی کشورهای آمریکای لاتین داشت و به تعبیر مشهوری آنان را حیات خلوت خود می دانست .
🔸️در سالهای اخیر با ظهور جریانات چپ گرا در جنوب قاره آمریکا ، کشورهایی چون ونزوئلا ، شیلی ، نیکاراگوئه و بولیوی از کنترل غرب گرایان خارج شده و در کنار کوبا که از اواسط قرن بیستم یک سیستم سوسیالیستی را در راس خود می دید ، به مقابله با آمریکا پرداختند.
🔸️با پیروزی لولا داسیلوا بر رقیب غرب گرای خود، برزیل نیز که در این سالها یک سیستم دموکراسی قوام یافته را تجربه می کند ، تا حد زیادی از ایالات متحده فاصله گرفته است.
🔸️این فاصله زمانی برجسته تر شد که با وجود هشدار جدی آمریکایی ها ، دولت برزیل مجوز پهلوگیری ناوبندر مکران و ناو سهند ارتش ایران را در بندر ریودوژانیرو صادر کرد و نشان داد که تمایل دارد در کدام طرف جبهه بندی سیاست بین الملل بایستد .
🔸️در واقع وقتی از نظم نوین جهانی و خروج نظام بین الملل از سیستم تک قطبی صحبت میشود ، شواهد آن را اینگونه می توان به مخاطب عرضه کرد .
🔸️این که آمریکا دقیقا ۲۰۰ سال پس از اعلام دکترین مونروئه ، نمی تواند از پهلوگیری ناوهای جنگی ایران در حیات خلوت خود جلوگیری نماید .
🔸️اما ناوهای ایرانی در آمریکای جنوبی چه می خواهند ؟
1️⃣ صرف اعلام حضور شناورهای ارتش ایران در آبهای دوردست حاکی از آنست که تهران با تثبیت جایگاه خود در خلیج فارس و دریای عمان ، در پی افزایش حوزه نفوذ نظامی خود بوده و سعی دارد در قامت یک قدرت بزرگ نظامی قد علم کند .
2️⃣ حضور در اقیانوس های بزرگ علاوه بر افزایش تجربه پرسنل ، می تواند به لحاظ جمع آوری اطلاعات به ارتش ایران کمک نماید.
3️⃣ انجام موفقیت آمیز چنین ماموریت هایی از سوی شناورهای ارتش ، علاوه بر به رخ کشیدن توانایی های فنی متخصصان ایرانی در ساخت تجهیزات بومی، پرستیژ بین المللی جمهوری اسلامی را در عرصه بین الملل ارتقا می دهد.
4️⃣ حضور و اشراف شناورهای جنگی ارتش ایران در مسیرهای انتقال کالا و انرژی ، اقتدار آن را در معادلات بین المللی و بازدارندگی در برابر تهدیدات افزایش می دهد .
🔸️البته نکته مهمی که باید ذکر شود این که چنین ماموریت هایی به خودی خود چندان به لحاظ استراتژیک در معادلات فعلی نظام بین الملل تاثیرگذار نیست، بلکه شروع یک راه است و نوید آینده ای را می دهد که مثلا در ۵۰ سال آینده صدهها شناور سنگین ایرانی در مسیرهای دریایی مهم دنیا حضور یابند و نقل و انتقال کالاها را کنترل نمایند .
📌 در نهایت باید گفت شواهد به وضوح نشان می دهد که ۲۰۰ سال پس از دکترین مونروئه ، آمریکا توانایی تاثیرگذاری بسیار پایینی را در معادلات آمریکای جنوبی دارد.
🔸️سیاست های واشنگتن در قبال کوبا ، ونزوئلا ، نیکاراگوئه ، بولیوی ، شیلی و برزیل با شکست مواجه شده و اکنون نیز ناوهای جنگی ایرانی در حیات خلوت سابقش پهلو گرفته اند .