♨️ خطای محاسباتی در سیاست خارجی!
🛑 برای بررسی و ارزیابی موفق یا ناموفق بودن و یا میزان کسب دستاورد در حوزه سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی، بهترین و سادهترین راه، مراجعه به کلیت راه و مسیری است که سیاست خارجی درگذشته پیموده است. این روزها که کنشگری و بازیگری جمهوری اسلامی در عرصه تحولات پیچیده و سرنوشتساز افغانستان به شکل منطقی و هوشمندانه در حال انجام است، برخی و شاید اکثریت قریب بهاتفاق عناصر و گروههای اصلاحطلبی به همراه برخی چهرههای اصلی حلقه انحراف، به تخریب این رویکرد اعلامی و اعمالی پرداختهاند.
👈 نکات تحلیلی:
⬅️ اینکه یک نظام سیاسی در شرایط متنوع محیطی و زمانی روابط خارجی، به روشهای متناسب روی میآورد، یک امر کاملاً عقلائی و منطقی است؛ ازقضا عکس آن جای پرسش و ابهام ایجاد میکند.
⬅️ بر اساس کدام دلیل عقلائی و منطقی نوع بازیگری جمهوری اسلامی ایران در محیطهایی مانند سوریه، عراق و افغانستان باید یکگونه باشد؟ هرچند جلوگیری از تفرقه بین مسلمانان و مقابله با خط توطئههای استکبار در منطقه اصل ثابت و پایدار در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
⬅️ اگر فرض بر این گذاشته شود که آمریکا بعد از خروج غیرمسئولانهاش از خاک افغانستان، به دنبال آغاز جنگ داخلی در این کشور باشد، در این شرایط، سیاست اصولی جمهوری اسلامی چگونه باید طراحی و عملیاتی گردد؟ حالآنکه دادههای قطعی گویای آن است که این پروژه قطعی آمریکا مقارن با خروج از افغانستان به شمار میآید.
⬅️ بسیار طبیعی و عقلانی جلوه میکند که ایران با کوششهای دیپلماتیک خود، از به راه افتادن جنگ تمامعیار داخلی در کشور همسایه جلوگیری کند؛ امری که جمهوری اسلامی بهخوبی از عهده آن برآمده است. گذشته اما عبرتآموز است!
⬅️ یادمان که نرفته برخی عناصر اصلی اصلاحات بعد از قضیه تهاجم نظامی به عراق توسط آمریکا، با طرح موضوع خالد بن ولید، ایده حمایت از صدام را مطرح کردند! هنوز زمان زیادی نگذشته که اصلاحطلبان گفتند باید با بوش پسر برای کشتن مردم افغانستان در سال 2001 همراه شد!
⬅️ همچنین رسوایی پیوند برخی عناصر اصلاحات و چهرههای اصلی حلقه انحراف در تاریخ ماند که به تخریب سیاست ایران در سوریه و عراق در مبارزه با داعش پرداختند؛ اگر جمهوری اسلامی به نبرد با داعش برنمیخاست، امروز جغرافیای سیاسی منطقه تحت تأثیر شدید گروه خطرناک داعش بود.
👈 نکته مهم در این زمینه آن است که وقتی سیاست خارجی کشور درگذشته به ارزیابی گذاشته میشود، خطوط کلی حرکت سیاست خارجی در مسیر صحیح و منطبق بر منافع ملی پیش رفته است.
💠 تلاش برای آغاز مذاکره با اهرم فشار!
🔰شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه در وین تشکیل خواهد شد. بهاحتمالزیاد این جلسه با موضوع پرونده هستهای و بررسی اجرای تعهدات ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ تشکیل خواهد شد.
👈گزارههای تحلیلی:
✅ دورهگردی این روزهای بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یائیر لاپید وزیر خارجه آن رژیم در راستای ایران هراسی و ترغیب کشورها برای فشار بر ایران صورت میگیرد. در این میان دیدار رابرت مالی مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا با دیپلماتهای فرانسوی، آلمانی و انگلیسی در پاریس، در چارچوب چگونگی مقابله دیپلماتیک با ایران صورت خواهد گرفت تا راهکارهای فشار بر ایران را بررسی نمایند. نکته درخور اهمیت این است که هرچقدر زمان میگذرد، عرصه دیپلماتیک برای طرفهای مدعی جمهوری اسلامی تنگتر میشود؛ آنهم به این دلیل که در شرایط فعلی، تمامی راههای مقابله با ایران برای آنان مسدود شده است. چراکه اکنون تحریمها در سقف قرار دارد و همزمان ایران در حال خنثیسازی آنها است. در کنار آن، جمهوری اسلامی در مقابل بدعهدیهای طرف مقابل، با سرعت فزایندهای به کاهش تعهدات هستهای دست زده است؛ مضاف بر اینکه اقدام امنیتی علیه ایران هم در حد یک شوخی است. در این میان، رجز خوانیهای بدون پشتوانه گردانندگان کنونی رژیم صهیونیستی نیز در این دورهگردیها، ازجمله؛ پیشنهاد راهبرد «مرگ با هزار زخم» و یا ادعای اینکه در مقابل توسعه فعالیتهای هستهای ایران بیپاسخ نخواهد نشست، همه در حد لاف است؛ چراکه بهخوبی میدانند جمهوری اسلامی در مقابل هر تهدیدی، پاسخ معتبر خواهد داد. در حال حاضر این وضعیت طرف مقابل را در یک تنگنای راهبردی قرار داده است. موضوعی که در این شرایط مدعیان جمهوری اسلامی را به تکاپو انداخته، ترس از این است که پنجره دیپلماسی بهعنوان تنها راهحل موجود نیز بر روی آنها بسته شود و جمهوری اسلامی بدون اعتنا، به مسیر خود ادامه دهد. چیزی که ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اینگونه معترف میشود: «هنوز به نقطه ترک مذاکرات نرسیدهایم». در این شرایط تنها راه ممکن برای طرف مقابل که بتواند منافع خود را که صرفاً جلوگیری از یک فاجعه بزرگتر (ادامه وضعیت کنونی) است، تأمین نماید، احیای دوباره برجام میباشد. در این خصوص آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا میگوید: «ادامه تعلیق مذاکرات وین و پیشرفتهای هستهای، منافع ناشی از برجام را برای طرف آمریکایی کم میکند».
👈جمعبندی:
✅اکنون طرف مقابل بازی جدیدی را آغاز کرده، آنهم تلاش برای قلمداد کردن ایران بهعنوان مسبب شکست مذاکرات و همزمان کشاندن ایران پای میز مذاکره زیر فشار نهادها و بازیگران بینالمللی. در این شرایط جمهوری اسلامی باید از طریق ابزارهای دیپلماتیک، با رویکرد حقوقی و فنی و همزمان با استفاده از ظرفیت کشورهای همسو (روسیه و چین) مانع از ایجاد اجماع برای صدور قطعنامه یا بیانیه در شورای حکام گردد و همزمان آمادگی برای مذاکره با ۴+۱ بهگونهای که منافع و مزایای مشروع ایران تأمین شود را تبیین نماید.
◾️🔹◾️🔹◾️
💢پرسش:
🔰چگونه توسل به کودک شش ماهه ممکن است؟ در حالیکه رشد روحی در برزخ که مورد تأیید همه علما نیست!
✍️پاسخ:
✅برای روشن شدن پاسخ چند نکته را باید در نظر داشت:
👈۱. بر اساس آیات قرآن درجات و مقامات انسانها یکسان نیست؛ برخی از افراد در دوران کودکی و شیرخوارگی به مقامات بالای معنوی یعنی نبوت میرسند؛ مانند حضرت یحیی(ع) که خداوند به او میفرماید: «اى یحیى کتاب خدا را با قوّت بگیر و ما به یحیى در کودکى فرمان نبوّت و عقل و درایت دادیم».[۱]
👈همچنین در مورد حضرت عیسی(ع) در قرآن کریم چنین آمده است که وی در گهواره با مردم سخن گفت و نبوت خود را اعلام کرد: «وی گفت: من بنده خدایم که بر من کتاب نازل کرده و مرا پیامبر قرار داده است».[۲] بنابراین، از نظر قرآن برخورداری کودک شش ماهه از مقامات معنوی امتناعی ندارد و نیاز به تکامل برزخی ندارد؛ در نتیجه توسل به او نیز معقول و مورد پذیرش است.
👈۲. تکامل برزخی مورد تأیید محققان از اندیشمندان اسلامی است. برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ ۵۹۲۵(تکامل برزخی).
👈۳. حتی اگر معتقد به تکامل برزخی نیز نباشیم در عین حال رها شدن روح انسان از کالبد جسم توانایی افزونتری به انسان میبخشد؛ زیرا بدن و جسم به دلیل مادی بودن برای روح قید و بند محسوب میشود و محدودیتهایی را ایجاب میکند. رها شدن روح از جسم در حقیقت رها شدن از قید و بند و به منزله برداشته شدن برخی از محدودیتها است.
👈۴. با توجه به اینکه ظاهراً مقصود پرسشگر حضرت علی اصغر(ع) فرزند شش ماهه امام حسین(ع) است که در کربلا به شهادت رسیدند، میتوان به نکات قبلی این نکته را نیز اضافه کرد که توسل به این کودک، به نوعی توسل به تمام شهدای کربلا از جمله امام حسین(ع) به شمار میآید.
📚پی نوشت:
[۱]. مریم، ۱۲.
[۲]. همان، ۳۰.
🗞آیات مرتبط
سوره مريم (۱۲) : يَا يَحْيَىٰ خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ ۖ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا
سوره مريم (۲۹) : فَأَشَارَتْ إِلَيْهِ ۖ قَالُوا كَيْفَ نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِي الْمَهْدِ صَبِيًّا
سوره مريم (۳۰) : قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا
◀️ جنگ سایهها میان ایران و رژیم صهیونیستی؛ ابعاد و ملاحظات جدید
🔰راهبرد کابینه جدید رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران: تلاش برای آنکه خود را برای آمریکا ارزشمند کند و رابطه ژئوپلتیک را جایگزین رابطه استراتژیک نماید.
⭕️برخی رسانهها و اندیشکدههای آمریکایی از تنش ژئوپلتیک ایران و رژیم صهیونیستی با عنوان «جنگ سایهها» نام میبرند. جنگ سایهها در یک سال اخیر به آبهای آزاد کشیده شده. رژیم صهیونیستی در تلاش است برای مقابله با نفوذ منطقهای و همچنین قطع یا کاهش تجارت دریایی ایران به ویژه در حوزه نفت و بنزین، کشتیها و نفتکشهای ایرانی را در موقعیتهایی دورتر از سواحل کشور هدف بگیرد و به گونهای ضربه وارد نماید که این محمولههای نفتی به مقصد نرسند. از دیدگاه مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی، برجام یک توافق ناکافی است که در هیچ حوزهای از توسعه و پیشرفت ایران اعم از هستهای و موشکی بازدارندگی ایجاد نکرده است. توجه به این نکته اساسی است که رهگیری اهداف غیرنظامی، مانند آنچه اسرائیل در ترور شهید فخریزاده و حمله سایبری به بندر شهید رجایی مرتکب شد، بدون افزایش درگیری نظامی، خطرات را افزایش میدهد و اگر حملات به اهداف غیرنظامی کنترل نشود یا گسترش یابد، خطر درگیری اسرائیل و ایران تشدید خواهد شد.
⭕️جنگ سایهها جدا از عرصه و میدان، از حیث ابزار و تسلیحات نیز پیشرفت قابلاعتنایی کرده است. در عرصه سایبر، تربیت و تقویت نیروهای نیابتی ریسک مواجهه مستقیم را کاهش میدهد، تنوع اهداف را بالا میبرد و انعطاف و سرعت واکنش را ارتقاء میبخشد. رژیم صهیونیستی به ویژه در تلاش است متکی بر ابزارهای فناورانه و بازار منطقه به ويژه پس از توافق عادیسازی، نرمافزارها و برنامههای کاربردی جاسوسیپایهای همچون پگاسوس بسازد تا از طریق شرکتهای به ظاهر فناورانه، اطلاعات دقیقتری از رقبای منطقهای خود به ویژه ایران دریافت نماید. از سوی دیگر، اسرائیل و آمریکا به شکل بیسابقهای روی توان پهپادی ایران تمرکز کردهاند و در تلاشند به موازات تهدیدنمایی قدرت موشکی ایران، هر گونه پرواز پهپادها در منطقه را به ویژه علیه متجاوزین به یمن و همچنین حملات پهپادی نیروهای مقاومت عراقی علیه مواضع و پایگاههای آمریکا به ایران و متحدین او نسبت بدهند. 23 ژوئن سال جاری نیز کارگروهی مشترک میان آمریکا و اسرائیل برای آنچه مشارکتکنندگان «تهدید پهپادی ایران» خواندند، تشکیل شد تا دو طرف به سازوکارهایی از جمله اعلام منطقه پرواز ممنوع برای پهپادهای ایران دست یابند. ژنرال کنت مکنزی، فرمانده نیروهای مرکزی ایالات متحده آمریکا، بیستم آوریل سال جاری در گزارشی به کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که توان پهپادی ایران موجب شده برتری هوایی آمریکا در منطقه زیر سوال برود.
⭕️کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ویژه در بخش سیاست خارجی و با ابتکار و تحرک یائیر لاپید در تلاش است تا ضمن حفظ دست برتر در رویاروییهای غیررسمی و دامنهداری که با ایران در پی گرفته، تصویر رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم متجاوز غیرقانونی را به یک واحد سیاسی عادی تبدیل نماید. سفرهای پرتعداد لاپید به کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا کوششی است تا علاوه بر تحمیل اسرائیل به عنوان یک دولت رسمی، رقیب دیرینه خود یعنی جمهوری اسلامی ایران را در منطقه منزوی سازد. علاوه بر این، کوشش برای تعریف منافع مشترک اقتصادی میان کشورهای منطقه غیر از ارزیابی بازارهای منطقهای و درآمدزایی اقتصادی، به ایرانهراسی نیاز دارد تا غیر از کشورهای عربی، ایالات متحده آمریکا نیز حضور و نفوذ خود در منطقه خلیج فارس را وابسته به تحرکات نظامی اسرائیل ببیند. استفان والت، استاد روابط بینالملل در یادداشتی انتقادی در فارنپالیسی تصریح کرده بود حمایت بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل، بیش از آن که مشکلی را حل کند، مشکلات فراوانی را برای واشنگتن فراهم میآورد. در نتیجه در سیاست خارجی کابینه جدید رژیم صهیونیستی، وزرای امنیتی و مقامات سیاست خارجی اسرائیل از یکجانبهگرایی نتانیاهو دست برداشته و کوشش دارند در تمام زمینههای ممکن اولاً خود را برای آمریکا ارزشمند سازند و ثانیاً در عصه بینالملل یارگیری کنند و دست به ائتلافسازی بزنند. این ائتلافسازی به ویژه پس از جنگ 12 روزه غزه که شکستی تمام عیار برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود، ضروری است.
🔴 مهم| ایران در مواجهه با طالبان دچار افراط و تفریط نمیشود، چنانکه در تعامل با شوروی سابق، قطر و حماس دچار نشد
🔰 تحلیلی خواندنی پیرامون دلایل ایران برای مذاکره و ارتباط با برخی از حکومتها و جریانات سایر کشورها
🔸به بشار اسد رئیس جمهور سوریه و نوع رفتارش نسبت به مردم کشورش انتقاداتی وارد بوده و هست، پس چرا در جنگ سوریه در کنار حکومت سوریه ایستادیم؟ حکومت سوریه ولو دارای اشکالاتی باشد چه در سالهای دفاع مقدس در کنار ایران و چه در جنگ با داعش در مقابل استکبار جهانی ایستاد و این ایستادگی و همراهی جدی ایران باعث شد که شر داعش از کل مردم جهان دفع شود.
🔸روسیه(شوری سابق) یک کشور کمونیستی ست که ظلمهای زیادی در گذشته نسبت به کشورهای اسلامی روا داشته از جمله در هشت سال دفاع مقدس در کنار حزب بعث عراق قرار گرفت و با دادن تجهیزات فراوان و مشاورت نظامی به عراق باعث کشته شدن بسیاری از مردم و رزمندگان ایران شد، پس چرا در سالهای اخیر روابط ایران و سایر کشورهای جریان مقاومت با این کشور نزدیک شده است؟ روسیه به عنوان یکی از قدرتهای اصلی جهان در سالهای اخیر نقش بسزایی در صادر نشدن بسیاری از قطعنامهها و تحریمها علیه ایران و سایر کشورهای جریان مقاومت داشته است و همچنین در جنگ سوریه در کنار جبهه مقاومت نقش بسزایی در نابودی داعش داشته است و این ظلمی بزرگ به مردم منطقه است اگر به خاطر گذشته، امروز به سراغ روسیه نرویم و از فرصت آن استفاده نکنیم.
🔸قطر حامی و تامین کننده اصلی پول و تجهیزات نظامی جبهة النصرة که بزرگترین جریان تکفیری بود که در سوریه در مقابل جریان مقاومت قرار گرفت و باعث به شهادت رسیدن بسیاری از رزمندگان جبهه مقاومت شد؛ پس چرا امروز ایران روابط نزدیکی با این کشور دارد؟ قطر یکی از استراتژیکترين کشورهای عربی ست و آمریکا و عربستان بسیار از این ارتباط نگران هستند و تلاش فراونی کرده اند که بتوانند این ارتباط را از بین ببرند. شاید در آینده بتوان گفت این ارتباط چه منافع گستردهای برای ایران، سایر کشورهای منطقه و جبهه مقاومت به همراه داشته است.
🔸جنبش حماس فلسطین در جریان جنگ سوریه مقابل جبهه مقاومت قرار گرفت؛ پس چرا امروز عضو جبهه مقاومت محسوب میشود و از سوی جبهه مقاومت حمایت میشود؟ با وجود این اشکال اما امروز جریان اصلی که در فلسطین مقابل اسرائیل به عنوان دشمن اصلی اسلام و بشریت ایستاده است حماس است و نمیتوان به خاطر اشتباهی که در گذشته داشتهاند از جریان حماس برای مقابله و نابودی بزرگترین دشمن اسلام حمایت نکرد.
🔸طالبان در زمان گذشته که بر افغانستان حاکم شد یکسری تصمیمات و روشهای افراط گرایانه نسبت به مردم این کشور داشت و همچنین در آن دوران باعث کشته شدن طیفی از مردم افغانستان شد پس چرا امروز ایران با طالبان مذاکره میکند؟ پیرامون طالبان پاسخهای قبلی به نوعی پاسخی به این سوال است و هم اینکه پاسخ های فراونی در این روزها نسبت به این سوال خواندهاید. شرایط طالبان تفاوتی نسبت به روسیه و قطر برای ارتباط ندارد و طالبان این موضوع را در سخن و عمل در طول سالهای گذشته طی مذاکراتی که با مسئولین ایران داشته ثابت کرده است و شاید در سالهای آینده بتوان پیرامون آن به صورت مصداقی مطالبی بیشتری را بیان داشت.
🔹نکته اول: در کجای دنیا مناسبات بین المللی کشورها این گونه است که به خاطر منازعات گذشته امروز باهم پیرامون منافع مشترک مذاکره و همکاری نکنند و اگر این گونه بود امروز اکثر کشورها با یکدیگر در ارتباط نبودند.
🔹نکته دوم: دکترین بین الملل انقلاب اسلامی همیشه این گونه بوده است که با حفظ چهارچوبها و خطوط اصلی انقلاب و جبهه مقاومت باید با تمام کشورها مذاکره کرد مگر کشوری که خلاف آن را رعایت کند.
🔹نکته پایانی: باید دانست که حکومتها و جریانات سایر کشورها مانند دلاور مردان سپاه پاسداران، حزبالله لبنان، حشدالشعبی، فاطمیون و زینبیون نیستند که سربازان مطیع ولی فقیه باشند و باید با آنها براساس منافع مشترک جلو رفت و به نتیجه رسید.
⭕️چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد،نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود
🔻حضرت امام خامنه ای:
✅بنده در قضایای تاریخ اسلام این مطلب را مکررا گفتهام که:
‼️چیزی که امام حسن مجتبی (ع) را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود. مردم، تحلیل سیاسی نداشتند.
⚠️ چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد و امیرالمومنین (ع) را آنطور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آنگونه مظلوم کرد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود والا همهی مردم که بیدین نبودند. تحلیل سیاسی نداشتند.
❌یک شایعه دشمن میانداخت؛ فورا این شایعه همه جا پخش میشد و همه آن را قبول میکردند!
٧٢/٨/١٢
💠نجسترین چیزها💠
✍گویند روزی پادشاهی این سوال برایش پیش میآید که نجسترین چیزها در دنیای خاکی چیست؟! برای همین کار وزیرش را مأمور میکند که برود و این نجسترین نجسها را پیدا کند. پادشاه میگوید تمام تاج و تخت خود را به کسی که جواب را بداند میبخشد.
وزیر هم عازم سفر میشود و پس از یک سال جستجو و پرس و جو از افراد مختلف به این نتیجه رسید که نجسترین چیز مدفوع آدمیزاد اشرف است. عازم دیار خود میشود، در نزدیکیهای شهر چوپانی را میبیند و به خود می گوید از او هم سؤال کند شاید جواب تازهای داشت. بعد از صحبت با چوپان، او به وزیر می گوید: «من جواب را می دانم اما یک شرط دارد.»وزیر نشنیده شرط را میپذیرد. چوپان هم می گوید: «تو باید مدفوع خودت را بخوری.»
وزیر آنچنان عصبانی میشود که میخواهد چوپان را بکشد ولی چوپان به او می گوید:«تو میتوانی من را بکشی اما مطمئن باش پاسخی که پیدا کردهای غلط است. تو این کار را بکن اگر جواب قانع کنندهای نشنیدی من را بکش.» خلاصه وزیر به خاطر رسیدن به تاج و تخت هم که شده قبول میکند و آن کار را انجام میدهد.سپس چوپان به او می گوید: کثیفترین و نجسترین چیزها طمع است که تو به خاطرش حاضر شدی آنچه را فکر میکردی نجسترین است بخوری!
📚مجموعه شهر حکایات
# فتنهی آینده؛ فتنه بچهحزباللهیهای بیبصیرت
🔹۱- اینکه خیال کنیم زمانی میرسد که دیگر فتنهای نباشد، تصوری فانتزی است. چرا که بر اساس منطق قرآن، فتنه سنت الهی است! (به عنوان نمونه به سوره مبارکه عنکبوت مراجعه شود)
🔹۲- دشمن در فتنهها، به شدت روی جدا کردن بدنه اصلی نظام اسلامی یعنی حزب اللهیها از حرکت اصیل انقلابی حساب باز کرده است. چونکه موتور محرکه انقلاب همینها هستند و اگر اینها دچار شک و تردید و یا خدایی نکرده به حد مقابله با نظام برسند، بسیار خطرناک است.
🔹 ۳- متاسفانه جریانی در بین بدنه حزباللهی در حال شکلگیری است که تدریجا، به حد بیتفاوتی و یا تقابل با نظام میرسد. جریانی که متاسفانه فهم ناقص، کاریکاتوری، غیر جامع و غیرفقیهانه خود از اسلام را فهم اصیلی میداند و خط قرمزهای خاصی برای خود تعریف کرده و توقع دارد که رهبری عزیز نیز تابع آن خط قرمزها باشد.
🔸مثلا عدهای بدون عنایت به منطق قرآن در مواجهه با نفاق و منافقین و فهم جامع و درست از کُبرَیات قرآنی، شروع به مصداقیابی میکنند و شخصیتهای حقوقی و رئوس نظام را منافق و مستوجب توهین و انگزدن میدانند و توقع دارند که رهبری هم اینگونه عمل کنند و اگر احیانا حمایتی از روسای قوا کردند، یا آنرا واقعی نمیدانند و یا آنرا نشانی از فقد عدالت در ایشان قلمداد میکنند.
🔸یا عدهای بدون عنایت به موضوعات ذاتاً سیال و ذاتا متغیّر و فهم تزاحمات، ابزارهایی چون موبایل و اینترنت و شبکههای اجتماعی و غیره را کاملا غیراسلامی معرفی کرده و حضور و استفاده از آنها را خلاف اسلام می دانند. حال اگر رهبری خلاف نظر آنها نظر دهد، آنوقت واویلاست!
🔸 یا عدهای متوجه نرمش قهرمانانه و مسائل کلان و راهبردی در سطح منطقه و جهانی نیستند و در دلشان حمایت از تیم مذاکره کننده را خلاف مصالح اسلام میدانند.
خلاصه اینکه مثالها زیاد است و ظرفیت این فضا کم.
🔻اما خصیصه ویژه این بچه حزب اللهی ها که متاسفانه علمدارشان طلاب کم سواد و بیبهره از منطق کلان اسلامی هستند، این است که رهبری را در دایره خطوط قرمز خود دانسته و خارج از آنرا مستحق رمی به بی عدالتی و ظلم میدانند. لذا حقیر فتنه آینده را این فتنه میدانم که رگههایی از آن در چند سال اخیر و مخصوصا در حوادث اخیر قابل مشاهده است.
✍ حجهالاسلام محمدعلی رنجبر
﷽
⛔️شبهه: حتی یک آیه در قرآن نمی یابی که بگوید، به خدا و پیامبران، اعتقاد داشته باشید، آنجا سخن از "ایمان" است نه اعتقاد. فعل قرآن، "ءامِنُوا" است نه "اِعتَقِدُوا".
پس موُمن باش و عقیده مند مباش، زیرا؛
با موُمن، احساس "امنیت" می کنی، با معتقد احساس خطر
موُمن، آزاد و آسان گیر است - معتقد، فضول و سخت گیر
موُمن، دریا دل و بی تضاد است - معتقد، پر از حد و مرز و غرق در تضاد
موُمن، یار مردم است - معتقد، مزاحم شان
موُمن، هشیار است - معتقد، وسواس
موُمن، همه جا احساس امنیت می کند - معتقد، فقط در جمع خودشان
موُمن، نشاط می آورد و آرامش می دهد - معتقد، می ترساند و اضطراب می بخشد
موُمن، از حق همه می گوید - معتقد، از حق خودی
موُمن، خود را تسلیم کرده است - معتقد، تحمیل
خدای موُمن، ارحم الراحمین است - خدای معتقد، ذهنیاتش
موُمن، کتاب خدا را می خواند برای رهایی - معتقد، می خواند تا آیه ای بر علیه کسی بیابد
موُمن، از عقیده مندی بدور است - معتقد، از ایمان
موُمن، همیشه "اکنون و اینجا" ست - معتقد، در توهّم
موُمن، حقیقت گراست - معتقد، آرمان گرا...
(کوتاه شده)
✅پاسخ: اعتقاد در واقع بخشی از ایمان است و هر جای قرآن درباره ی ایمان سخن گفته شده، در اصل اشاره به اعتقاد نیز هست.
💠 در مورد تعریف ایمان در روایات چنین داریم:
نبی مکرم اسلام ص میفرماید: «الْإِیمَانُ عَقْدٌ بِالْقَلْبِ وَ قَوْلٌ بِاللِّسَانِ وَ عَمَلٌ بِالْأَرْکَانِ» ایمان، گره و رابطه به قلب، گفتار و اظهار به زبان و عمل به ارکان و پایههای معرفت است.
امام رضا(ع) فرمودند: «الْإِیمَانُ عَقْدٌ بِالْقَلْبِ وَ لَفْظٌ بِاللِّسَانِ وَ عَمَلٌ بِالْجَوَارِحِ»؛ایمان، رابطه و گره به قلب، اظهار آن به زبان و عمل به اعضا و جوارح بدن است.
پس ایمان اعتقاد قلبی و اقرار زبانی و عمل کردن به دستورات خداست.
💠 از ایمان و اعتقاد واقعی به اسلام راستین و به خداوند متعال هیچگاه صفات بدی که نام برده شده به وجود نمی آید و انسانهای خبیثی مثل داعش شکل نمی گیرد.
از انحراف در ایمان و انحراف در اعتقاد به دین و جهل و نادانی، صفات مذموم شکل می گیرد و انسانهای پلید به وجود می آیند.
💠از ایمان و اعتقاد پاک به خداوند و دین مبین اسلام بزرگ مردانی مثل رسول اکرم (ص)، ائمه اطهار و شیعیان واقعی آنها مثل امام خمینی، رهبر معظم انقلاب، علامه مصباح، علامه طباطبائی، سیدحسن نصرالله، مدرس و میلیونها مومن و معتقد واقعی پدید می آید.
💢 استقبال پوتین از اسد در کاخ کرملین
🔻 بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در مسکو با بشار اسد رئیسجمهور سوریه دیدار کرد. به گزارش این رسانه، بشار اسد در سفری از قبل اعلام نشده به مسکو سفر کرد.
🔶 ولادیمیر پوتین همچنین با تبریک پیروزی بشار اسد در انتخابات سوریه افزود: این یک نتیجه خیلی خوب در انتخابات ریاست جمهوری بود. نتایج (این انتخابات) نشان میدهد که مردم به شما اعتماد دارند، به رغم همه مشکلات سالهای گذشته و فجایع سالهای گذشته، آنها (مردم سوریه) هنوز روند بهبود و بازگشت به یک زندگی عادی را با شما مرتبط میدانند.
🔷 رئیسجمهور سوریه در دیدار همتای روس خود گفت که دو کشور به نتایج قابل توجهی در جنگ با تروریسم بینالمللی دست یافتند.
👈 برخی منابع رسانهای گزارش دادند که دیدار بشار اسد رئیسجمهور سوریه با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در مسکو، روز دوشنبه (دیروز) انجام شدهاست.
توطئه واکسن هراسی[1].mp3
5.72M
🌀 نفوذ، فتنه امروز دشمن
📝 توطئه جداکردن امت از رهبری
👤 آیت الله غلامرضا فیاضی
🔸 در زمان غیبت، تنها حکومت به حقی که تشکیل شده و حاکمش کسی است که او باید حاکم باشد همین حکومت است که به برکت مجاهدتهای امام و شهدا و آن کسانی که فرمایش امام را روی چشمشان میگذاشتند و حاضر بودند جانشان را در این راه قرار بدهند تشکیل شده است.
🔻 رفتار و گفتار ما بگونهای نباشد که مایه خشنودی دشمن باشد.
♨️ درِ حرم را یک وقتی [به دلیل کرونا] بستند یک عده ریختند درِ حرم را شکستند! تو شیعهای؟!!
این از نادانی است. درِ حرم وقف است نمیشود در را شکست. شما با چه حجتی این کار را کردید؟!!
✅ الان هم باید به مردم گفت وقتی رهبری فرمایشی دارند لازم است تبعیت شود.
حتی یکی از علمای تسنن در خراسان شمالی میگفت ما معتقدیم آقای خامنهای اولی الامر است و اطاعتش واجب است؛ آن وقت منِ شیعه بگویم: آنچه ستاد مبارزه با کرونا میگوید لازم است را من گوش ندهم؟!
🔻 بدانید یک عده نه اینکه دنبال دلسوزی هستند؛ یقین داشته باشید که دشمن:
➖ یک عده را به اسم ولایت میخواهد از رهبری جدا کند؛ مثل همین تشیع انگلیسی؛
➖ یک عده را هم به اسم #طب_سنتی میخواهند از رهبری جدا کنند.
🔻 دشمن، بدبختهایی در بین ما دارد که عوامل آنها هستند و مرتب به آنها اطلاعات میدهند...
📌 به یقین عدهای نادانسته در پازل دشمن بازی کردهاند و همه دشمن و نفوذی نیستند.
اما با این بیانات، حجت بر همگان تمام است و همه (مخصوصا حوزه و روحانیت) باید مراقب حفظ وحدت و ولایتپذیری امت باشند.
#فتنه_امروز
#لزوم_تبعیت_از_رهبر
🔴 توضیحات وزارت کشور درباره فیش حقوق نجومی مدرس خیابانی
♦️متن کامل اطلاعیه روابط عمومی وزارت کشور، بدین شرح است:
باسمه تعالی
نظر به درج اخبار مغشوش درخصوص استاندار منتخب استان سیستان و بلوچستان جناب آقای مدرس خیابانی و با تأکید بر رویکرد وزارت کشور در انتخاب مدیران استانی بر اساس شاخصهای؛ سلامت اقتصادی، عقلانیت انقلابی، کارآمدی با رویکرد پیشرفت همهجانبه به ویژه در مناطق کمتر برخوردار کشور، موارد ذیل به استحضار اصحاب شریف رسانه و عموم مخاطبان میرسد؛
۱. طبق توضیحات و اطلاعات منتشر شده از مسئولان «شرکت سرمایه گذاری امید» درباره آنچه تحت عنوان فیش حقوقی منتسب به جناب آقای مهندس «مدرس خیابانی» پیشتر در برخی رسانهها منتشر شده است، کاملا ًروشن است که سند مذکور شامل تجمیع معوقات و مطالبات مربوط به چندین ماه فعالیت ایشان میباشد. بر مبنای این توضیحات، روند فوق برای سایر کارکنان و مدیران آن مجموعه،به همین منوال محاسبه و پرداخت شده است.
۲. بررسیها نشان میدهد، برخلاف ادعاهای مطرح شده در برخی رسانهها، حقوق دریافتی ایشان منطبق بر قوانین، مقررات و ضوابط بوده و در این رابطه سقف مجاز قانونی رعایت شده است.
۳. جناب آقای مهندس مدرس خیابانی، دارای مراتب تعهد، پاکدستی، مسئولیتپذیری و برخوردار از سوابق استوار اجرائی و پیشینه روشن مدیریتی بهویژه در عرصههای اقتصادی میباشند. بر همین اساس انتخاب ایشان بهعنوان استاندار استان سیستان و بلوچستان، باهدف به میدان کشاندن همه ظرفیتهای اقتصادی بومی در جهت رفع محرومیتها و پیشبرد روند پیشرفت پایدار و همهجانبه در خطه زرخیز جنوب شرق کشور صورت گرفته است. در این راستا وزارت کشور امیدوار است با همراهی و حمایت عموم مردم، اقشار، اصناف مختلف و نخبگان مختلف در استان و با استفاده از تجارب متعدد استاندار منتخب در حوزههای گوناگون اقتصادی، ریلگذاری لازم را برای تحقق بخشیدن به تمامی ظرفیتهای سرشار استان سیستان و بلوچستان صورت پذیرد.
۴. وزارت کشور ضمن استقبال از شفافیت اطلاعات و لزوم نظارت مردمی بر مدیران، بر نقش مهم رسانهها در ارتقای اعتماد عمومی در کشور از طریق ارائه اخبار دقیق به جامعه و اخلاقی ساختن فضای سیاسی رسانه ای کشور تأکید میکند
روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت کشور
*🔻سخنگوی دستگاه قضا: حسن رعیت جمعا به 35 سال حبس محکوم شد*
🔸ذبیح الله خداییان سخنگوی قوه قضاییه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در مورد پرونده حسن میرکاظمی معروف به رعیت، اظهار داشت:
🔹بخشی از این پرونده پیش تر در دادگاه رسیدگی و منجر به صدور حکم شده بود و بخشی از آن مفتوح بود که اخیرا منجر به صدور حکم بدوی شد.
🔹در این پرونده 20 نفر محکومیت یافتند که اتهامات آنها مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور و پولشویی، کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات است.
🔹همچنین اتهام برخی محکومان دیگر این پرونده ناظر بر معاونت در جرایم فوق الذکر است.
*🔹در این پرونده مجرم اصلی به یک فقره حبس 25 سال، 3 فقره حبس سه سال و یک فقره حبس یکسال، جمعا به 35 سال حبس محکوم شد.* همچنین در این پرونده یک نفر به 16 سال حبس، دو نفر به 10 سال حبس، یک نفر به 9 سال حبس، شش نفر به 7 سال حبس و بقیه نیز به شش سال و پنج سال حبس محکوم شدهاند.
🔹این افراد با اقدامات خود، در نظام ارزی کشور اخلال ایجاد کرده بودند و وام های کلانی را از برخی بانک ها گرفته بودند. در یک مورد 60 میلیون یورو از یکی از بانک ها وام گرفته بودند تا کالا وارد نمایند؛ اما با جعل مدارک، وانمود کردند که کالا وارد شده حال آنکه کالایی وارد نشده بود.
🔹حکم صادره در مورد پرونده فوق الذکر بدوی است لذا از ذکر اسامی محکومان خودداری می کنیم و این حکم قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است و در صورت قطعیت به اطلاع مردم شریف میرسانیم.
☘
✅ پرسش و پاسخ| سند ۲۰۳۰ چیست و چرا لغو شد؟
🍃🌹🍃
🔻آذرماه ۹۵ سندی با عنوان سند ملی آموزش ۲۰۳۰ ایران با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم رونمایی شد. این سند یک سال قبلش در نشستی در نیویورک توسط روحانی امضا شده بود.
🔹این سند بین المللی بالادستی با شاخصهای فرهنگی لیبرالی است که در بخشهای زیادی در تعارض با فرهنگ ایرانی اسلامی ماست. با بودجه داخلی قرار بر اجرا و گزارش دهی منظم بود و به وزارتخانههای مربوطه از جمله آموزش و پرورش ابلاغ شد.
🔸بسیاری از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار لغو #سند۲۰۳۰ بودند اما روحانی صراحتاً گفته بود: از هرچه بگذرم از ۲۰۳۰ نمیگذرم.
🔹این جمله روحانی در حالی بود که رهبر انقلاب نیز صراحتاً در چندین سخنرانی آن را مخالف استقلال فرهنگی و مبانی فرهنگی اسلامی ایرانی دانستند.
🔸مقام معظم رهبری انقلاب با گلایه فرمودند: این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم آنها شود، و امضای این سند و اجرای بی سر و صدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاههای مسئول نیز اعلام شده است.
🔺«اینهایی که پشت سر سند ۲۰۳۰ میایستند اینها همان تقیزادههای امروز هستند. البته امروز به توفیق الهی جوانهای مؤمن و مردم انقلابی ما نخواهند گذاشت این تقیزادهها حرفشان به کرسی بنشیند.»(فروردین ۹۸)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پسر مرحوم آیت الله هاشمیشاهرودی: رهبری به پدرم گفتند من حرف محافظانم و پزشکانم رو بیچون و چرا گوش میکنم. حرف پزشکت را گوش بده. پدرم گفت چشم؛ ولی بعد از آن استاد طب اسلامی و سنتی رای پدرم را زد. پدرم سرطان خوشخیمی داشت که با عمل جراحی برطرف میشد؛ ولی دستورات طب اسلامی، موجب مرگ پدر شد.
✍ قابل توجه برخی از عزیزانی که به ظاهر در طب سنتی فعالند و حالا با تجویز منع واکسیناسیون جان یک کشور را در خطر می اندازند. ( تاکید میکنم برخی از آنها)
🔰 همه مراجع تقلید واکسن زدند
♦️دوستان نه فقط رهبری بلکه همه مراجع #واکسن زدند، این چه پیامی میتونه داشته باشه برای واکسنهراسان؟
چرا هیچکدوم از مراجع نیومدن پشت قضیه اعتراض به واکسن؟ ساده ازش نگذرید. نکنه مجبور بودن؟ نکنه تنها بودن؟ نکنه خودشونو فدا کردن؟ نهخیر مراجع واکسن زدن رو یک کار عقلانی و شرعی دیدن که زدن، "کُلُ ما حَکَمَ به العقل، حَکَمَ به الشرع"
♦️البته عدهای برای همهچیز یه بهونهای میتراشن و یه تاویل و تفسیری جور میکنن! مثل توجیههایی که برای زدن واکسن توسط رهبری آوردن و ماسک زدن رهبری رو نمایشی میدونن. متاسفانه برخلاف قول و فعل رهبری خیلی کارها میکنن و برای همش توجیه میتراشن! رهبری و مراجع اشتباه کردن، و فقط اینا درست میگن!
♦️ اگر کسی برای توجیه وارد این فازها شد آدم باید یاد خوارج بیفته که میگفتن امیرالمؤمنین اشتباه کرده و ما درست میگیم، ما بهتر میفهمیم آخرش هم جلوی حضرت وایستادن! به زودی منتظر صریح مخالفت کردن برخی از این دوستان باشید. زیرپوستی تاکجا میخوان برن جلو؟
آيا خبرهاى خوب آغاز شده است !؟؟
بدون شك و بر اساس واقعيتهاى موجود ، بله
نگاهى به تحولات سريع و خبرهاى شگفت انگيز همين چند روز اخير بياندازيم
آمريكا و در واقع ناتو در شكستى فاحش در تاكتيك نظامى پس از خروج مفتضحانه از افغانستان خروج آرام خود را از عراق و سوريه آغاز كرده اند .
سيستم دفاع ضد موشكى پاتريوت از عربستان سعودى جمع اورى!!!
و عملا تندروهاى سعودى نا اميد از حمايت نظامى و هوايى امريكا و ناتو هيچ راهى جز پذيرفتن شكست در يمن و تسليم در برابر حوثى ها و ايران ندارند .
دولت لبنان نهايتا تشكيل و با شاهكار و قدرت نمايى سيد حسن نصرالله در حل مشكل سوخت و بنزين و شكستن تحريم مردم اين كشور ، عملا توان نهايى حزب الله را در اداره اين كشور به جهانيان نشان داد !!
نخست وزير عراق با سفر به ايران و قبول لغو رواديد بين ايران و عراق بر ارتباط اجتناب ناپذير و هميشگى اين كشورها صحه و عمق نفوذ معنوى ايران در اين كشور به نمايش گذاشته شد .
موضع مقتدرانه و هوشمندانه ايران با آژانس بين المللى اتمى توطئه صهيونيستها را در ايجاد تنش خنثى و بازى پيچيده برجام به وقت اضافه و با تعيين زمان از سوى ايران كشيده شد !!!
در تحولات داخلى
ديروز ركورد ١/٥ ميليون نفر در واكسيناسيون كرونا شكسته و بزودى به دو ميليون نفر در روز ارتقاء خواهد يافت .
سقوط دلار و كاهش قيمتهاى كاذب وسردر گمى و هذيان گويى ستاد جنگ تبليغاتى و روانى رسانه هاى ضد ايران و و و
همه و همه نشان از يك واقعيت انكار ناپذير است
كه پمپئو وزير خارجه تندرو و جنك طلب ترامپ قاتل با خشم اعتراض و اعتراف كرد
بايدن با سياستهاى احمقانه اش در حال تحويل خاورميانه به ايران است .
و اين در حالى است كه پمپئو و تندروهاى جنگ طلب سعودى صهيونيستى و نئوكانها در امريكا بخوبى مى دانند انچه كه در قلب انرژى جهان اكنون روى مى دهد حاصل سالها مقاومت و شكست خردكننده همه طرحهاى بر اندازى و
مقابله با ظهور مجدد ايران بزرگ است .
جنگى جهانى كه اكنون با پيروزى ايران تمام و حاصل ان نفوذ شگفت انگيز ايرانيان در عمق استراتژيك غربيها و رسيدن به رگ حيات انهاست .
منتظر خبرهاى خوب بيشتر هستيم.
🔸 واکسن زدن رهبر معظم انقلاب صرفاً از باب پذیرش نظر کارشناسی رایج است و نسبت دادن آن به اعتقاد شخصی ایشان صحیح نمی باشد.
#آیةالله_رجبی ،رئیس موسسه امام خمینی ره در #گفتگو_با_کانال_حوزه_انقلابی در ضمن بیان نکته فوق تأکید کردند:
🔸ایشان با لحاظ همه جوانبی که در مسأله وجود دارد ، تأیید رسانه ای توصیه پزشکان به واکسیناسیون عمومی را لازم دانستند
🔸بنده در گفتگوی منتشر شده در خبرگزاریها، این نکته را تصریح کردم اما رسانه ها کمتر به آن پرداخته اند
ضمنا ایشان تأیید نمودند که:
🔸اگر در آینده نیز اشتباه بودن این روش اثبات شود که در علوم تجربی بسیار طبیعی است، پاسخگویی به آن برعهده پزشکان است و ارتباطی با رهبر معظم انقلاب ندارد.
🔸رجوع به نظر کارشناسی وخبره در هر فنّی ، وظیفه شرعی است و بر همین اساس اگر کسانی نظر کارشناسی دیگری را معتبر دانستند عمل بههمان نظر، وظیفه آنان است
و نمی توان کسی را وادار به خلاف وظیفه شرعی کرد
و ما کسی را که نظری غیر از این دارد متهم نمی کنیم،
صلوات فراموش نشه
بسمه تعالی
نکاتی چند پیرامون دکتر رئیسی و نیروهای منتخب شده توسط ایشان در کابینه و استانداران و....
✅توجه به تخصص افراد و تجربه و انتخاب آنان متناسب با محل خدمت
✅شناخت ویژگی های محل خدمت منتخبان
👈در انتخاب استانداران ،مثلا استاندار خوزستان دکتر خلیلیان و چهار سال تجربه در وزارت کشاورزی و قطب بودن کشاورزی این منطقه و نیاز به آب ( لذا سازماندهی به آب و جهش بخشی به کشاورزی قادر خواهد بود معضلات خوزستان را حل کند.
👈یا استاندار تهران سردار کاظمینی ،باتوجه به تهران استانی با خواستگاه های سیاسی_امنیتی است نیاز به مدیری مشرف بر مدیریت چالشهای امنیتی و سیاسی دارد و با توجه به برخورد با مدیران آلوده دولت قبل و جریانات مافیایی اقتصاد و...نیاز به اینگونه مدیریت احساس میشود.
👈و در سیستان و بلوچستان و انتخاب مدرس خیابانی و تخصص وی در حوزه سرمایه گذاری و اقتصاد و صادرات و واردات میتواند در آتیه و بهبود معیشت مردم فقیر ابن منطقه و کل کشور موثر باشد(هر چند مافیای قدرت و ثروت چه جنجال های که علیه ایشان به راه نیانداخت.!!!)
👈یا در قم و انتخاب سردار شاهچراغی ، باتوجه به مرکزیت مذهبی قم و استقرار حوزه علمیه و جایگاه آن و لانه کردن برخی جریانات انحرافی مثل فرقه شیرازی ها و...باید مدیری مسلط و دارای اشراف در این حوزه ها بکار گرفته شود...
✅نتیجه گیری :
👈این دقت با توجه به وقت کم و تاکید امام خامنه ای مدظله العالی بر تشکیل سریع کابینه با توجه به شرائط کشور صورت گرفته و قطعا در انتخاب سایر مسئولان ارشد و میانی و کوچک هم با توجه به قسم نامه وزرا مد نظر قرار می گیرد ..
👈با کمی مداقه و بررسی و فرصت دادن به دولت میتوان فهمید در انتخاب وزرا هم تقریبا همه معیارهای لازم در آن وزارت خانه مد نظر قرار گرفته و جایگاه و موقعیت و گستردگی و وظائف خطیر ان وزرات در انتخاب وزیرش مد نظر بوده است....
👈یقینا انتخاب های خوب و مردمی و مطابق خواسته های مردم و توانمند و دارای منش ساده زیست میتواند اعتماد مردم به نظام و انقلاب را که تا حدی تضعیف شده بود را تقویت کند ...
👈انتخاب مدیران فساد ستیز و مخالف با اشرافی گری و نگاه از بالا به مردم میتواند مردم را راغب به کمک به دولت نموده و با شکل گیری و همدلی مردم و دولت هر مشکلی حل شدنی است مصداق آن دفاع مقدس است.
🇮🇷 هدف ایران در لبنان: بیرون راندن آمریکاییها مانند افغانستان
*جروزالم پست در مقاله ای نوشت؛ ایران در لبنان اهدافی را دنبال میکند که باعث می شود لبنان کمتر وابسته به غرب باشد، مانند بسیاری از سیاست های ایران که پیچیده تر از آن است که رسانه های غربی آن را نشان می دهند.
🔻ایران دوست دارد روابط خارجی را با ترکیبی از تهدیدها، حملات و ابتکارات دیپلماتیک و اقتصادی بازی کند و این کار را به صورت شطرنج انجام می دهد.
🔻ایران آشکارا از رویکرد پیچیده چند لایه خود استفاده می کند. وقتی صحبت از لبنان به میان می آید، ظهور یک نفتکش یا چند نفتکش در سواحل سوریه در روزها و هفته های آینده، ممکن است در واقع فقط نوک کوه یخ از آنچه در حال اتفاق است، باشد.
🔻ایران لبنان را بخشی از صفحه شطرنج می داند و می خواهد مهره های آمریکا را از آن منطقه خارج کند.
🔻ایران نمی تواند در لبنان از ابزار نظامی استفاده کند، بنابراین از ابزارهای اقتصادی استفاده خواهد کرد.
👈 این در شرایطی است که آمریکا از افغانستان خارج می شود. ایران معتقد است که آمریکا با کمی فشار، کارت های خود را در بسیاری از مناطق جمع می کند. لبنان یکی از این مناطق است.
📌«غول نقدینگی» میراث شوم «دولتِ اصلاح طلبان»
🔸تحلیلگران و کارشناسان افزایش نقدینگی را آفت اقتصاد میدانند. «نقدینگی» همان حجم پول نقد در خارج از سیستم بانکی که قابلیت تورمزایی دارد و میتواند اقتصاد را با خطرهای جدی روبهرو کند. به بیانی دیگر پولهای نقدی که نه در دست سیستم بانکی قرار دارد و نه در خدمت تولید است و تنها افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.
🔹حجم نقدینگی در پایان مرداد سال جاری به ۳۹۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به اسفند ۹۹ افزایش ۱۲.۸ درصدی داشته است. از سوی دیگر نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به پایان مرداد ماه نیز۱۴۰۰ معادل ۳۹.۱ درصد رشد یافته است. این امر نشان میدهد که افزایش ماهانه نقدینگی در این مدت بهطور متوسط ۳.۳ درصد بود.
🔸مقایسه اعداد و ارقام در انتهای خرداد و مرداد نشان میدهد که نرخ رشد نقدینگی ۵ درصد است و با در نظر گرفتن همین روند در پایان سال جاری نقدینگی در بدترین سناریو به ۵۲۵۴ هزار میلیارد تومان میرسد.
🔻نکته و نظر:
🔹غول نقدینگی یکی از مصادیق میراث شومی است که «دولتِ اصلاح طلبان» به دولت سیزدهم تحویل داده است. در هشت سال دولت روحانی حجم نقدینگی سرگردان و تورمساز ۸ برابر شد و از ۴۷۹ هزار میلیارد تومان در پایان دولت دهم به ۳۸۲۰ هزار میلیارد تومان در پایان دولت دوازدهم رسید.
🔸کارشناسان معتقدند که میزان رشد نقدینگی در سال ۹۹، ۴۰.۶ درصد بوده است که بیشترین رشد نقدینگی در شصت سال اخیر محسوب میشود. افزایش ۴۰.۶ درصدی حجم نقدینگی در سال ۹۹ موجب شد که این متغیر با ۱۰۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش به ۳ هزار و ۴۷۵ هزار میلیارد تومان برسد.
🔹میزان رشد نقدینگی در طول سال ۹۹ معادل کل نقدینگی ایجاد شده از ابتدای تاریخ انتشار و خلق پول در ایران تا پایان سال ۹۴ بوده است.
🔸قبل از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، اقتصاد ایران در رتبه هجدهم جهان قرار داشت، اما به جهت عملکرد بسیار ضعیف «دولتِ اصلاح طلبان» در پایان دولت به رتبه ۲۶ سقوط کرد.
🔹«سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در روزهای گذشته گفته بود:«امروزه حدود ۹۷ درصد خلق پول و نقدینگی توسط بانکها صورت میگیرد. بنابراین، سؤالی که پیش میآید این است که آیا این نقدینگی از طریق اعتباراتی که بانکها ارائه میکنند معطوف به بخش تولید و کارآفرینان است یا وارد بخش غیر مولد میشود؟ آیا بانکها از قدرت خلق پول خود برای ساختن استفاده میکنند یا برای تخریب اقتصاد کشور؟».
🔸خاندوزی افزود:«آیا مدیر و سیاستگذار بانکی پول جدید و نقدینگی که در دست دارد را صرف ساخت فروشگاهها و مراکز تجاری میکند. آیا نقدینگی در اختیار را صرف ایجاد حباب در بازار ثانویه میکند یا در جای درست به کار میگیرد؟».
🔔به عقیده کارشناسان اگر دولت بتواند نقدینگی را به سمت تولید هدایت کند، اقتصاد شاهد اتفاقات مثبتی خواهد بود. این مسئله نیازمند یک تحول در حوزه بانکداری است.
🔻آیا سپاه قدس در افغانستان موفق بوده؟!
🔹 مهمترین پرونده امنیتی جنوب شرق ایران در بیست سال گذشته، حضور آمریکا با ده ها پایگاه ها و تجهیزات پیشرفته و هزاران نیروی نظامی در مرزهای شرقی ایران بود.
🔸طبق یک ارزیابی انجام شده آمریکا در 20 سال گذشته روزانه 300 میلیون و سرجمع نزدیک به 2.5 تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده است. این هزینه ها قرار بود خروجی آن نه به مهار ایران بلکه به تسلط کامل بر جمهوری اسلامی ختم شود. ایران با محوریت سپاه قدس، در واقع در یک مبارزه بیست ساله مداوم ، طراحیهای بسیار گران قیمت ضدامنیتی را در چند کیلومتری مرزهای خود با شکست رو به رو کرده است.
🔹چه کشوری غیر از ایران اراده سرپا نگه داشتن روند سیاسی و امنیتی ضدآمریکایی در افغانستان را داشته است؟ آیا پاکستان، عربستان، ترکیه، قطر و... در افغانستان اراده سیاسی و نظامی برای مقابله با آمریکا را داشته اند؟!
🔸 قطعا فقط نام یک کشور خارجی در اینباره می توان اسم برده شود و این ایران بود که در طول بیست سال گذشته همواره روند جهاد ضدآمریکایی در افغانستان را زنده نگه داشت و حتی برای فعالیت های سیاسی و امنیتی گروه های متضاد با خود نیز در محیط داخلی افغانستان جهت تاکتیکی و راهبردی درست و موثر در مواجه با آمریکا برای آنها ایجاد کرد؛ این مدیریت آنقدر موثر بوده است که عاقبت با فرار نظامیان آمریکا از افغانستان، نقطه عطفی بزرگتر از شکست آمریکا در ویتنام ایجاد شده است.
🔹افغانستان از بیش از سی سال قبل تاکنون بستری آماده برای پرورش گروه های متعدد تندرو جهادی، ضد شیعی و ایرانی بوده است. سرویس اطلاعاتی عربستان و پاکستان همواره تلاش می کردند که روند ضد شیعه را نه تنها درباره گروه های کوچک تکفیری، بلکه در گروه بزرگی همچون طالبان نیز پررنگ نگه دارند.
🔸امروز کارنامه سی ساله امنیتی نشان می دهد که ایران چگونه توانسته این روند را مدیریت کند و نه تنها طراحی های ضدامنیتی گروه های تروریستی را در اینباره خنثی کرده بلکه تعدیل های آشکاری نیز در برخی گروه ها درباره ایران و شیعه ایجاد کند و این خطوط قرمز را نیز همچنان معتبر نگه دارد.
🔹 آمریکا داعش را پس از متلاشی شدن سازمانی آن در سوریه، به افغانستان آورد تا از آنان برای رسیدن به اهداف محقق نشده امنیتی خود درباره ایران، اینبار در نزدیکی مرزهای شرقی جمهوری اسلامی استفاده کند. داعشی که باید در افغانستان که به ظاهر زمینه های تکثیر و قدرت گرفتن آن از جامعه سوریه بیشتر است رشد انفجاری پیدا میکرد، ولی به سرعت زمینگیر شد.
🔸چه کسی داعش را در افغانستان زمین گیر کرد؟ در ظاهر برخی از گروه های افغانی این کار را کردند ولی متخصصین نظامی می دانند که داعش نوسازی شده در افغانستان تنها در یک فرآنید پیچیده اطلاعاتی و با مشارکت و مدیریت یک قدرت برتر نظامی بالاتر از توان گروه های موجود افغانی می توانست زمینگیر شود.
🔹 آمریکا با خروج خود از افغانستان تلاش کرد که محیط داخلی این کشور را وارد رقابت های نظامی داخلی و به خصوص درگیری های میان شیعیان و اهل سنت ایجاد کند و به تبع آن پای ایران را نیز به جنگ بی حاصل و پرهزینه باز کند.
🔸اما سپاه قدس با ظرافت، صبوری و اقتدار این طراحی اولیه را خنثی کرد و همچنان نیز با اشراف اطلاعاتی و تدابیر سیاسی در حال عبور دادن ایران از یک فتنه مذهبی بزرگ است. عبور از این فتنه بزرگ این روزها با برخی سمپاشی ها در افکار عمومی زیاد احساس نمی شود ولی بعدها درباره آن بیشتر سخن گفته خواهد شد.
🔹 جمهوری اسلامی ایران با دستور کار «انتقام سخت»، اخراج آمریکا در منطقه را شتاب داده و در افغانستان علائم تحقق و فعال بودن آن دیده می شود. در این میان شبح حضور سپاه قدس و سردار قاآنی که از او به عنوان متخصص ویژه افغانستان یاد می شود، بی شک غیرقابل انکار است.
*سخنی با مخالفان وطنی علی خامنهای!*
نگارنده این متن، به مخالفان خارجی خامنه ای که باید از آنان، به دشمنان او تعبیر کرد، کاری ندارد. دشمنی آنان با خامنه ای، دشمنی با ایران و اقتدار ایران و ایرانی است؛ اما روی سخن من با ایرانیانی است که به هر دلیلی، مخالف خامنه ای اند.
از منظر ناظران آگاه و بی طرف بین المللی، فارغ از هر گرایش شخصی، امروز «علی خامنهای» در میان رهبران جهان، از جهات مختلف خوش درخشیده است. کافی است نگاهی به کارنامه ٣٢ ساله رهبری او بیندازیم؛ تا این مهم بیش از پیش آشکار شود.
آنچه او در این سه دهه در کارنامه رهبریش ثبت کرده است، حاکی از حکمت و عقلانیت، اشراف دقیق به امور ایران، منطقه و جهان و نیز در مدیریت کلان مدیران چالش آفرین تحمیل شده به رژیم جمهوری اسلامی، همچنین در مهار بی سابقه فتنه های سهمگین داخلی و خنثی کردن طراحی های دقیق ابرقدرتها و قدرتمندترین سرویس های امنیتی خارجی است.
دوران ١٠ ساله حکومت خمینی را از جهات مختلف، نمی توان با دوران حکومت خامنه ای مقایسه کرد. خمینی، قهرمان آفرینش انقلاب و به زانو در آوردن قدرتهای جهانی بود؛ اما دوران رهبری او، مصادف با فوران شور و نشاط و جوش و خروش و همراهی انقلابی مردم ایران بود؛ اما خامنه ای زمانی جایگزین خمینی شد که اجماع جهانی، بر تغییر رویکرد در برخورد با ایران قرار گرفت و استراتژی برخورد، جنگ و انهدام سخت، به جنگ نرم، با تکیه گسترده بر سیاست نفوذ و انهدام بی سر و صدا، از درون قرار گرفت. کاری که سرویسهای قدرتمند جاسوسی و اطلاعاتی جهان، در این سالها با ایران کردند، از جهت گستردگی و پیچیدگی، در هیچ دوره و جغرافیای دیگری در جهان تجربه نشده بود؛ اما مهمتر و شگفت انگیزتر از آن، مدیریت خامنه ای در عبور از بحرانهای نابود کننده ای است که یکی پس از دیگری، علیه رژیم او طراحی و اجرا شد؛ تا جایی که به روشنی می توان ادعا کرد که رهبری او در کنترل و خنثی کردن این استراتژیها، خارق العاده است.
نابودی رژیم جمهوری اسلامی، در میان اهداف تعیین شده، یک هدف جزئی و فرعی بود و طراحان جهانی، فروپاشی کامل خاورمیانه و تقسیم هریک از کشورهای منطقه را به چندین کشور کوچکتر، به منظور فروپاشی اقتدار منطقه ای و هضم شدن در اراده قدرتهای جهانی هدف گذاری کرده بودند و در این میان، سرنوشت ایران، بدترین اتفاق قابل تصور بود؛ فروپاشی ایران و تبدیل آن به هشت کشور قومی که نام هیچ یک از آنها، ایران نبود. خامنه ای نه تنها ایران را از فروپاشی قطعی مصون داشت و رژیم خود را تثبیت کرد؛ بلکه طراحیهای پیچیده جهانی را برای کل منطقه خاورمیانه، عقیم گذاشت و نفوذ قدرتهای جهانی را در این منطقه استراتژیک، به پایین ترین سطح در قرون گذشته تنزل داد.
کارآمدی اعجاب آفرین رهبری خامنه ای، به کنترل و دفع طراحیهای دشمنانه خارجی خلاصه نمی شود. کافی است درک کنیم که در این ٣٢ سال، چه محدودیتهای سنگینی به ایران تحمیل شده است. رهبران قدرتهای جهانی، در این موضوع متفقند و بارها اذعان کرده اند که آنچه در این سالها، تحت عنوان «تحریم» علیه ایران اعمال شده و جامعه جهانی نیز کاملا از آن پیروی کرده است، پیچیده ترین و بزرگترین تحریمها، در تاریخ جهان است. هدف از این تحریمها، فروپاشی اقتصاد ایران و به تبع آن، سقوط قطعی رژیم جمهوری اسلامی و سپس تقسیم و تجزیه ایران به کشورهای هشت گانه قومی بود؛ اما خامنه ای نه تنها مانع تحقق آن شد؛ بلکه ایران را با فاصله زیاد از رقبا، به قدرت اول منطقه خاورمیانه تبدیل کرد.
چگونه می توان باور کرد که کشوری که چهل و سه سال پیش، از هر جهت، وابسته و پیرو قدرتهای جهانی بود، اکنون پس از تحمل ٨ سال جنگی که بدون استثنا، با حمایت و مشارکت همه قدرتهای جهانی، علیه ایران اعمال شد و طبق برآوردهای جهانی، بزرگترین جنگ پس از جنگ جهانی دوم ارزیابی شد؛ همچنین پس از تحمل چهار دهه، تحریمهایی که رهبران قدرتهای جهانی، آن را عظیمترین تحریمهای تاریخ جهان توصیف کرده اند، اکنون ثابت و استوار، پا به قرن ١۵ شمسی می گذارد و رهبرش، با اقتدار، از آینده ای بسیار روشن برای کشورش خبر می دهد؟!
علاوه بر آن چگونه می توان باور کرد که این کشور، با وجود تحمل این همه فشارها، مصائب و دشواریهای کمرشکن، طبق آخرین برآورد یونسکو، در رنکینگ جهانی، از رتبه ٧٣ در سال ۵٧، به رتبه ١۶ جهانی، در تولید علم ارتقا یافته و در شتاب توسعه علمی، چهارمین قدرت جهان است! این دستاورد، بدون کمترین تردید، محصول «جنبش نرم افزاری علمی» است که خامنه ای در آغاز دوره رهبری، اعلام و پایه گذاری کرد.
چگونه قابل درک است که چنین کشوری، با این حجم از فشارها، موانع و بحرانها، اکنون در کلیه شاخه های هایتک (HighTechnology)، از مدعیان جهانی است، در حالی که قبل از آن، هیچ جایگاهی در جهان نداشته است.
طبق برآوردهای مراجع معتبر بین المللی، در صنعت دفاعی، قدرت د
هم جهان، در دانش هستهای، قدرت هشتم جهان، در تولید، پرتاب و در مدار قرار دادن ماهواره، قدرت پنجم جهان، در ارسال موجود زنده به فضا و بازگرداندن زنده آن، قدرت چهارم جهان، در کنترل آبهای سطحی و سد سازی، قدرت سوم جهان، در نانو تکنولوژی، قدرت ششم جهان، در فیزیک، شیمی، و ریاضیات محض، قدرت سیزدهم جهان، در شبیه سازی موجود زنده، قدرت چهارم جهان، در صنعت طراحی و تولید پهپاد، قدرت پنجم جهان، در طراحی و تولید انواع موشکهای کوتاه برد، میان برد و قاره پیما، قدرت هشتم جهان و در اقتصاد، قدرت ١٨ جهان (ارتقای ٣٢ پله ای، از رتبه ۵١ در دهه پنجاه، به رتبه ١٨ در سال ٢٠٢٠) و غیره است که فهرست کردن آن، از حوصله این نوشتار، خارج است.
از منظر نگارنده این سطور، با این پیشینه اعجاب انگیز، هیچ فرقی بین هواداران انقلابی خامنه ای و مخالفان او، در لزوم اعتماد به تدابیر عقلانی او نیست. اگر هواداران سینه چاک خامنه ای، او را اسطوره عدالتخواهی و نماد ظلمستیزی و دفاع از مظلوم، توصیف می کنند که کلامش «حق» و مرامش «عدل» است و به «عهد خویش» با خدا پایبند است، مخالفین او نیز ناگزیرند که برای حفظ ایران و تداوم اقتدار و موفقیتهای شگفت انگیز مزبور، به او اعتماد و تکیه کنند؛ زیرا بدون شک، در شرایط کنونی، حفظ و بقا و اقتدار ایران، منحصرا در قبضه قدرت خامنه ای و بقای رژیم مطلوب او؛ یعنی جمهوری اسلامی است و اراده قدرتهای جهانی، صرفا تغییر و جایگزینی رژیم سیاسی ایران نیست؛ بلکه آنان راه چاره بازگشت به استیلای گذشته خود را در خاورمیانه، فروپاشی و تجزیه ایران ارزیابی می کنند.
بنابراین ایرانیان؛ اعم از موافقان و مخالفان خامنه ای، ناگزیرند که برای حفظ یکپارچگی ایران و تداوم این تمدن کهن تاریخی و صیانت از نفوس هموطنان و بقا و گسترش پیشرفتهای شگفت انگیز آغاز شده، رهبری خامنه ای و تدابیر را ارج نهند و در حمایت از او، به اجماع برسند. اگر هواداران جان بر کف خامنه ای که از آنان به انقلابیون تعبیر می شود، با انگیزه های دینی و مذهبی و ولائی و هم ملی و میهنی پا به رکاب اویند، مخالفان وطنی او نیز بدلیل آرمان ایران دوستی و بقا و استحکام مام میهن عزیز، ناگزیر به تکریم خامنه ای و حمایت مجدانه از او هستند.
وجه اشتراک اهداف موافقان و مخالفان خامنه ای، چیزی جز منافع ملی و تمدنی نیست که تأمین و تحکیم آن، در گرو اجماع بر رهبری اوست.
ایرانیان در سراسر جهان، ناگزیرند که در مقابل یک اجماع دشمنانه با هویت و تمدن ایرانی، به اجماعی وطن پرستانه تن بدهند.
ادبیات دشمنان ایران، در این نزاع همه جانبه، تغییر کرده است. امروز دشمنان هویت ایرانی، رویکرد تمرکز بر دشمنی با خامنه ای را در پیش گرفته و به این نتیجه رسیده اند که تنها مانع دستیابی به اهداف و اغراضشان، خامنه ای است. این تغییر ادبیات، در همه رسانه های ضد ایرانی؛ نظیر اسرائیل، کشورهای غربی و عربی؛ عربستان سعودی، امارات، بحرین، قطر، اردن و غیره که به خون ملت ایران تشنه اند، آشکارا و پر رنگ، دیده می شود.
در پس پرده این تمرکز بر دشمنی و حذف خامنه ای، دشمنی با ایران و تمدن ایرانی کمین کرده است و ناکام ماندن آن، در گرو اجماع ایرانیان، بر رهبری خامنه ای است.
در حکمت و عقلانیت خامنه ای، همین بس که خود او، متواضعانه و احترام آمیز، با مخالفانش، در این باره سخن می گوید:
*«آن کسی که مرا هم قبول ندارد، ایران قوی و ایران عزیز و قدرتمند را قبول دارد.»*
نگارنده، نظیر این سخن را در ادبیات هیچکدام از رهبران دیگر جهان، در امروز و گذشته، سراغ ندارد.
بر عکس آنچه فراوان سراغ دارم، نواختن مخالفان، با انواع الفاظ رکیک و عتاب و توهین است.
خامنه ای بجای آن که بگوید: هرکس مرا قبول ندارد، لابد ایران را هم قبول ندارد؛
و بجای آن که بگوید: کسانی که مرا قبول ندارند، طرفدار ایران ضعیف و ذلیل هستند؛
و بجای آن که بگوید: فقط آنان که مرا قبول دارند، طرفدار ایران قوی و عزیز هستند؛ و بجای آن که بگوید: اگر کسی مرا قبول نداشته باشد، قطعا نمیتواند ایران قدرتمند و عزیز را قبول داشته باشد؛
و بجای آن که مثل محمدرضا شاه بگوید: هرکس حزب رستاخیز من را قبول ندارد، باید پاسپورت بگیرد و ایران را ترک کند؛
با به رسمیت شناختن مخالفان داخلیش، آنان را دشمن نمی خواند؛ با وجودی که برخی از آنان، بدترین تعابیر دشمنانه را برای او بکار می برند؛ بلکه از آنان، منتقد تعبیر می کند و «مخالف» خود را در اوج احترام و تکریم، مخاطب قرار داده و به آنان میگوید که ای شمایی که مرا قبول ندارید، اما همین شما، ایران عزتمند و قدرتمند و سربلند را که قبول دارید!
*کدام رهبری را در شرق و غرب عالم سراغ داریم که مخالفان خودش را میهن دوست و وطن پرست توصیف کرده و چنین تکریم کرده باشد؟!*
بی تردید پاسخ درخور به چنین رهبری، جز تکریم و پیروی از او نیست.
⭕️دشمنان در #جنگ_نرم سعی میکنند باور به گذشته را تغییر بدهند.
🔻حضرت #امام_خامنه_ای:
🔹[دشمنان در جنگ نرم سعی میکنند] باور به گذشته را تغيير بدهند. گذشته يعنی همين گذشتهی نزديک. آن گذشتهای كه جمهوری اسلامي آمد آن را تغيير داد. فرض بفرماييد نگاه به رضاخان تغيير پيدا كند. رضاخانِ قُلدرِ سفّاکِ بیرحمِ خشنِ مالدوستِ آنچناني را؛ تبديلش كنند به يک عنصرِ خدمتگزارِ نجيبِ چنين و چنان! اين كارها دارد الآن انجام ميگيرد.
‼️محمدرضا را از يک عنصرِ وابسته، فاسد، نجس - نجسِ اخلاقي حقيقتاً-، ضعيف النفس، زورگو؛ تبديل كنند به يك چهرهی موجّه! هويدا را تبديل كنند به يك انسانِ قابلِ قبول! مینشينند پول خرج ميكنند براي اين كارها. كتاب مينويسند، پول خرج ميكنند، چاپ ميكنند.
١٣٩٤/٧/٢٠
#خاندان_فراری
🔰راه حل پرونده هسته ای
🔶 هجده سال از عمر پرونده هسته ای ایران می گذرد به طوری که تقریبا نیمی از عمر جمهوری اسلامی را در حوزه های مختلف متاثر ساخته است. در تمام این سالها، نه تنها ایران نتوانسته امتیازی قابل ملاحظه از غرب دریافت کند، بلکه غربی ها با اخذ امتیازات گسترده و نقد، ضمن اینکه توافقات قبلی را زیر پا گذاشتند، فشارهای اقتصادی و سیاسی را نیز افزایش دادند.
تحریم، ترور دانشمندان،قطعنامه شورای امنیت، حمله سایبری و نظامی به تاسیسات هسته ای... تنها بخش کوچکی از اقداماتی بوده که به عنوان مزد همکاری و اعتماد تهران در مذاکرات هسته ای پرداخت شده است.
به راستی این پرونده تا کی ادامه خواهد داشت؟ ایران تا کی باید بابت این موضوع هزینه های اقتصادی و امنیتی پرداخت کند؟ و سوال مهمتر اینکه راه حل واقعی حل و فصل تنش هسته ای با غرب و گرفتن این بهانه از آنها چیست؟:
1⃣برخی از کارشناسان نسخه کره شمالی را تجویز می کنند و معتقد راه برون رفت از پرونده هسته ای ، در درون همین پرونده است. یعنی ایران با خروج از تعهدات بین المللی، به سمت ساخت بمب هسته ای حرکت کند و بعد از آن با قدرت پای میز مذاکره آید تا غرب مجبور به نرمش شود. اما واقعیت این است که این راه حل هم با هویت نظام اسلامی در تعهد به معاهدات بین المللی منافات دارد و هم با دکترین نظام که سلاح های کشتار جمعی را حرام و غیر انسانی می پندارد، در تضاد است.
2⃣به نظر می رسد راه حل پرونده هسته ای ایران و گرفتن این بهانه از غرب، در جایی غیر از این پرونده باشد. با روانشناسی در رفتار غرب متوجه می شویم که آنها فقط زمانی حق کشورهای دیگر را در حوزه ای به رسمیت می شناسند که آن کشور در آن حوزه آسیب پذیری خود را رفع کرده باشد. ساخت دستگاه اکسیژن و واکسن برکت نمونه هایی از این روانشناسی است که دیدیم ساخت این دو محصول،چگونه تحریم ها را در این بخش خنثی کرد.
برهمین اساس به نظر می رسد باید در حوزه هسته ای نیز شمشیر داموکلسی( تحریم ها) که همیشه بالای سر ایران قرار دارد، شکسته شود. چرا که آسیب پذیری ما در پرونده هسته ای، همین تحریم ها و بخش اقتصاد باشد. لذا اگر جمهوری اسلامی بتواند موتور اقتصاد خود را بدون وابستگی فزاینده به غرب، روشن کند، در آن صورت کشورهای ۵+۱ در قبال ایران خلع سلاح خواهد شد و ناچار به توافق خواهند بود.
🔚نکته راهبردی:
براوردها نشان داده که غرب برای کنترل کشورهای مستقل دو ابزار اساسی دارد. جنگ و تحریم. از آنجا که اقدام نظامی در قبال ایران برای کشورهای غربی تقریبا غیر ممکن است، بنابراین برای حل و فصل پرونده هسته ای باید شمشیر تحریم ها را که در دست غرب است، شکست. و این امر میسر نمی شود مگر با بهبود اقتصاد از طریق تمرکز بر توانایی های درونی.