🔴منظور رهبری از گروهی که در نامهای سرگشاده به یکی از مسئولین نوشته بودند و تهدید کرده بودند اگر کشور با آمریکا مذاکره نکند سقوط میکند، چه کسانی بود؟
رهبر انقلاب در بخشی از سخنان امروز خود فرمودند:
🔹بعد از رحلت امام بدخواهان جان پیدا کردند و آرزوهای خود را به صورت پیشگویی تکرار کردند. یک حزب فرسوده قدیمی و پر مدعا در سال ۶۹ بیانیهای داد و اعلام کرد که جمهوری اسلامی در لبه پرتگاه است.
🔹منظور رهبر انقلاب از یک حزب فرسوده قدیمی و پرمدعا، نهضت آزادی است.
🔹این نهضت که در سال ۶۶ از سوی امام خمینی (ره) غیرقانونی اعلام شد و در دوران دفاع مقدس نیز به مناسبتهای مختلف ایران را جنگطلب معرفی کرد، در سال ۶۹ در نامهای به رئیسجمهور وقت که به نامه ۹۰ نفر معروف شد، جمهوری اسلامی ایران را در لبه پرتگاه معرفی کردند و نوشتند: «ملک و ملت به لبه پرتگاه وحشتناک ویرانی و نابودی رسیده است.»
🔹نهضت آزادی از روز ارتحال امام خمینی تا پایان سال ۶۸، بیش از ۲۰ بیانیه صادر کرد که مضمون آن بیانیهها علیه انتخابات، رهبر منتخب نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری، رئیسجمهور منتخب، همهپرسی قانون اساسی، قوه قضائیه و... بود.
🔹اعضای نهضت آزادی به همراه دیگر چهرههای همسو با خود در ۲۶ اردیبهشت ۶۹، نامهای تفصیلی منتشر کردند و اوضاع کشور را به چالش و نقد کشیدند.
🔹بازرگان، سحابی و یزدی از جمله امضاکنندگان آن نامه بودند که البته سحابی بعدها در خاطرات خود گفت که «متن نامه مورد تایید بنده نبود ولی به دلیل احترامی که برای مهندس بازرگان قائل بودم و برای نرنجاندن خاطر پدرم و ایشان آن را امضا نمودم...
رهبری یک تنه بارجهاد تبیین را به دوش میکشند
رهبر در دیدار نمایندگان خبرگان: «علما جهاد تبیین را جدی بگیرند و به میان جوانها بروند. از شبهه نباید رنجید؛ این شبهه ها مثل این تحریمهاست؛ ما را وادار میکند بیشتر فکر کنیم»
آنان که در جهاد تبیین کوتاهی میکنند، فردای قیامت پاسخی دارند؟
🇮🇷 📝رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری | از شبهه نباید رنجید | مراقب باشیم حرف سست نزنیم
❄️🌹❄️
🔻از شبهه هم نباید رنجید. نرنجیم؛ بالاخره شبهه است و وجود دارد. مرحوم آقای مطهری (رضواناللّهعلیه) خودش شبهه را کشف میکرد، زودتر میفهمید و بنا میکرد روی آن فکر کردن.
🔸برای مواجههی با شبهه بایستی کاملاً آماده شد. من میخواهم این را عرض بکنم حتی این شبههها مثل این تحریمهاست، این تحریمها اگر نبود مطمئن باشید ما این پیشرفتهای صنعتی و فنی را نمیداشتیم... نه قطعه میفروختند، نه علم میفروختند، نه فناوری میفروختند ناچار شدیم خودمان اقدام کنیم.
🔺شبهه هم همینجور است، شبهه هم ما را وادار میکند بیشتر فکر کنیم، بیشتر مطالعه کنیم، بیشتر مراجعه کنیم، بیشتر مشورت کنیم، بیشتر از کسی که بیش از ما میفهمد سئوال کنیم، شبهه هم از این قبیل است. مراقب باشیم حرف سست نزنیم. ۱۴۰۱/۱۲/۴
🔺 جنگ اوکراین چه منافعی برای ایران داشت ؟
🔸️جنگ روسیه علیه اوکراین یکساله شد؛ فارغ از محق بودن هر کدام از طرف های درگیر و با تاکید بر این که جنگ و کشته شدن انسان های بی گناه امری مذموم و ناپسند است ، چند نکته در مورد این جنگ لازم به ذکر می نماید .
1️⃣ جنگ رخدادی کاملا مردود و بد است اما از دیدگاه واقع گرایان به دلیل ذات شرور انسان ها که دولت ها را تشکیل می دهند، اجتناب ناپذیر بوده و تنها راه جلوگیری از درگیری های مسلحانه، موازنه قوا و موازنه وحشت است.
🔸️به عبارت دیگر به باور واقع گرایان ، دولت ها به عنوان بازیگران اصلی روابط بین الملل به دولتی که قدرت پاسخگویی شدید علیه آنها را دارد و قدرتش بالاست، حمله نخواهند کرد و در نتیجه موازنه قوای شکل گرفته مانع از جنگ و خونریزی می گردد.
🔸️البته متفکران روابط بین الملل بعدها دریافتند که صرف موازنه قوا مانع از جنگ نمی شود و باید دولت ها برای تهدیداتشان اعتبار ایجاد کنند و انگیزه تعرض خود را نشان دهند تا موازنه وحشت تولید شود .
🔸️یعنی جنبه مادی و تجهیزاتی، حتما باید با تهدید و ارعاب همراه گردد تا در ادراک دولت های دیگر ایجاد وحشت نماید و در نتیجه بازدارندگی حاصل شود.
2️⃣ جنگ اوکراین برای ایران برکات زیادی داشت ؛ از جمله این که جمهوری اسلامی که از سوی دولت های غربی مرتبا تحت فرایند امنیتی سازی قرار داشت و سعی میشد به عنوان یک خطر و تهدید جهانی مطرح شود، به حاشیه رفت و امروز فرایند امنیتی سازی علیه روسیه در حال انجام است .
🔸️نکته دیگر این که بهم خوردن و گسست اجماع بین شرق و غرب در عرصه جهانی ، ایران را که در نوعی از انزوا به سر می برد ، به یک بازیگر فعال در بین قدرت های آسیایی بدل ساخت و نگاه چین و روسیه و سرمایه گذاری آنها روی جمهوری اسلامی ، به میزان بسیار بیشتری در نسبت با قبل از وقوع جنگ رسیده است.
🔸️در واقع روسیه که روزگاری با غربی ها دمخور بود و گاز اروپا را در ازای دهها میلیارد یورو در سال تامین می کرد و در قطعنامه های شورای امنیت علیه برنامه اتمی ایران با ایالات متحده و اروپا همراه می شد، امروز ملتفت شده که تا دهه ها نمی تواند گسل های عمیق ایجاد شده میان خود را با بلوک غرب ترمیم کند و مجبور است در روابط نظامی و تجاری ، دست نیازش به سوی ایران و سایر کشورهای شرقی همچون چین ، هند و پاکستان دراز نماید.
🔸️همچنین در جنگ اوکراین کیفیت برخی از تسلیحات ایرانی در برابر تجهیزات غربی آشکار گردید و به اذعان رسانه های غربی ، جمهوری اسلامی با این روند تدریجا به یک فروشنده بزرگ سلاح در جهان تبدیل می شود که تنها یک نمونه آن درخواست چین برای خرید ۱۵۰۰۰ پهپاد ایرانی است و گفته میشود ۵۵ کشور مشتری پرنده های بدون سرنشین و موشک های ایران هستند.
🔸️همچنین فرسایش توان اقتصادی ، صنعتی و نظامی بلوک غرب و روسیه در نتیجه جنگ اوکراین، از دید یک رئالیست به سود جمهوری اسلامی خواهد بود ، زیرا تضعیف قدرت های جهانی درگیر در بحران اوکراین، خود به خود موجب افزایش تاثیر گذاری قدرت های منطقه ایِ غیردرگیر در معادلات پس از این جنگ در عرصه بین الملل می گردد.
📌 در پایان باید گفت منافع جنگ روسیه علیه اوکراین (بدون توجه به مسائل اخلاقی و احساسات که البته در دیدگاه های واقع گرایانه سیاسی آن ها را باید کنار گذاشت) برای ایران بسیار بالا ارزیابی می شود که به تضعیف نظام تک قطبی و گذار به نظام دوقطبی کمک می نماید .
🔸️نباید فراموش کرد عمده تحلیلگران روابط بین الملل از جمله کنت والتز ، نظام تک قطبی را به دلایل مختلف نمی پسندند و نظام دوقطبی را برای پایداری ساختار بین الملل ترجیح می دهند .
♨️کدام تصویر از آمریکا را بیشتر دیدهاید؟
📍خانههای سر به آسمانکشیده شیکاگو، یا بیخانمانهای به قعر رفتهی سیاتل؟
📍آمریکا، سرزمین فرصتهاست یا سرزمین شکافها؟ بهشت رویاهاست یا جهنم آرزوها؟
#جنگ_شناختی
29.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴تقدیم به سبز پوشان پاسدار
ولادت با سعادت سفینه النجاة، سالار شهیدان و روز پاسدار بر شما مبارکباد🌴
🌺
📣 بازگشت نخبگان به کشور بیشتر شده است
رئیس سازمان امور دانشجویان:
🔺ما در دنیا قبلا چیزی تحت عنوان فرارمغزها داشتیم؛ اما حالا با پدیده برگشت مغزها مواجه هستیم.
🔺در کشورهای مختلف این دو پدیده همزمان در حال رخ دادن هستند و من فکر میکنم در ایران هم به همین گونه است.
🔺دادهها به طور غیررسمی میگویند که بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران در حال تحصیل هستند. ایران بین ۱۳ کشور برتر دنیا در خصوص پذیرش دانشجو قرار دارد.
🔺من فکر میکنم با این روندی که شروع شده؛ در سه سال آینده با رویکرد و چشم اندازی که ما برای این کار درنظر گرفتیم یعنی پذیرش ۲۵۰ هزار دانشجوی خارجی بتوانیم در بین ۱۰ کشور برتر دنیا شویم.