در دورهی 37 سال گذشته، طی #هشت_دوره با غرب مذاکره یا تعاملاتی داشتیم که در تمام این مراحل با بدعهدی آمریکا مواجه شدیم. هشت بار دستمان را در دست آمریکا گذاشتیم و او هر بار به ما نارو زد.
#دوره_چهارم – جام زهر و پذیرش قطعنامه 598
برای متوقف ساختن پیشروی و پیروزی ایران مقابل صدام در سالهای 65 و 66 اقدامات دیگری نیز لازم بود. آمریکا سلاح شیمیایی و کشتار جمعی در اختیار صدام قرار داد. همچون امروز که همین ماجرا در سوریه تکرار شد؛ تا ارتش سوریه به پشت دروازههای حلب رسید و دست بالا را در عرصهی میدانی مقابله با داعش پیدا کرد، بلافاصله آمریکاییها سلاح شیمیایی در اختیار نیروهای داعش قرار دادند. هرگاه طرف آنها در حال تضعیف شدن باشد، مستقیم وارد عمل میشوند.
در سال 93 آقای طالبزاده به عنوان یک شخصیت و فعال رسانهای طراز انقلاب طی تماس اینترنتی با یک عضو C.I.A به نام سرهنگ فرانکونا -که پیشتر در نشریه فارین پالِیسی به استفادهی صدام از سلاحهای شیمیایی که آمریکا به او داده بود، مقالهای منتشر کرده بود- موفق به انجام مصاحبهی ویدئویی با ایشان شده بود. سرهنگ فرانکونا در این مصاحبه اذعان میکند که از طرف سازمان سیا در عراق مستقر بوده و وظیفه داشته از استفادهی صدام از این سلاحهای شیمیایی در جزایر مجنون و فاو و... مطمئن شده تا به این طریق از پیشروی ایران جلوگیری شود.
آمریکا اقدام مرموزانهی دیگری را در راستای پشتیبانی همهجانبه از صدام آغاز کرد. آمریکا با حمله به نفتکشها و سکوهای نفتی ایران، انهدام هواپیمای مسافربری ایران و دو ناو سهند و سبلان همچنین با اسکورت کشتیهای عراق، به مجموعهی 1200 کیلومتر جبههی خاکی ما با صدام، 800 کیلومتر جبههی دریایی اضافه کرد.
سرانجام با پادرمیانی افرادی چون آقای ظریف که برای پذیرش قطعنامه مذاکره کردند، جام زهر به امام نوشانده شد. معنای جام زهر این است که من راضی به انجام این عمل نیستم؛ درحالیکه آقایان امروز در خواب میبینند امام گفته که جام زهر برایش شیرین بود! بدلیل آنکه برخی آقایان ضعیف بودند و توان تهیهی استراتژی نداشتند، یک جنگ در حال پیروزی را به مرحلهی نوشانیدن جام زهر به امام رساندند و بعد هم گفتند که ایشان راضی بودند! امام راحل(ره) نیک میدانستند بعد از رحلتشان برخی برایشان خوابها میبینند، لذا برای این روزها یک جمله فرمودند: «هرکس ادعایی در مورد من کرد، یا میباید در جایی مابین آثار من مکتوب شده باشد یا آنکه مردم از تلویزیون شنیده باشند.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
در دورهی 37 سال گذشته، طی #هشت_دوره با غرب مذاکره یا تعاملاتی داشتیم که در تمام این مراحل با بدعهدی آمریکا مواجه شدیم. هشت بار دستمان را در دست آمریکا گذاشتیم و او هر بار به ما نارو زد.
#دوره_پنجم – اعمال تحریمهای هلمز-برتون و داماتو در دورهی سازندگی و اصلاحات
پس از رحلت امام، دولت کارگزاران سازندگی با سیاست پنجرههای باز به روی غرب، روی کار آمدند و به مدت 8 سال همهی قواعد و طرحهای غربیها در بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول، طرح وازکتومی (که در اثر انجام آن، ایران در 20 سال آینده یکی از پیرترین کشورهای جهان خواهد بود) توسط تکنوکراتهای دولت سازندگی و برخلاف اسلام، در کشور پیاده شد.
مزد این اقدامات خوشبینانه را آمریکاییها در اواخر دورهی آقای هاشمی با تصویب قانون هلمز–برتون و بویژه قانون داماتو دادند. مطابق قانون داماتو به مدت 10 سال هرکس در صنایع ایران و بخصوص صنایع نفت و گاز بیش از 40 میلیون دلار سرمایهگذاری کند آمریکا او را به دادگاه برده و با او برخورد خواهد کرد. دورهی 8 سالهی آقای خاتمی که هرگونه مجیز غرب در این دولت گفته میشد، سبب نشد تا آمریکاییها به لغو این تحریم اقدام کنند و در سال 85 این قانون برای ده سال دیگر تمدید شد. اخیراً دورهی ده سالهی دوم آن نیز به پایان میرسد؛ اینبار نیز وجود برجام نه تنها سبب نشد تا این قانون حذف شود که حتی کنگرهی آمریکا با وقاحت تمام به تمدید این تحریم رأی داد. آمریکایی که امام خامنهای فرمود: «خوشبین نیستم» اینگونه است؛ همیشه نامردی میکند.
به فرمودهی علی(ع) در نهجالبلاغه «کفار غدارند» دشمن کافر، دست ما را خوانده است. او میداند ایران اسلامی متخلق به اخلاق الهی است، پس هر تعهدی که ببندد، امام راحل(ره) پای آن خواهد ایستاد و امام خامنهای نیز در عرصهی بینالملل به آن عهد پشت پا نخواهند زد؛ اما خودش متخلق به اخلاق شیطانیست که برای هرگونه بدعهدی و خنجر زدن از پشت ابایی ندارد. کفار به هیچیک از قراردادهای خود با انبیا(ص) و معصومین(ع) پایبند نماندند. اینگونه است که امام مسلمین میفرمایند: «خوشبین نیستم»
آغاز تحریمها هلمز – برتون و داماتو در دولت آقای هاشمی بود؛ اما اینچنین وانمود شده که همهی فشارها به کشور در دورهی دولت نهم و دهم بوده است و دولتهای قبل بسیار پاکدست بودند و در دوران آنها هیچ فشاری علیه ملت نبوده است. قانون داماتو امروز پس از 20 سال در آستانهی تمدید مجدد است. اما فردای روزی که تمدید آن در کنگره تصویب شد، توسط رئیس دولت در سفر به کرج ماست مالی شد! رئیس جمهور در کرج اعلام کرد «تحریم را از همانجایی که وضع شده بود، شکستیم» آمریکا در تمدید تحریمهای جدید میگوید هیچکسی حق ندارد بیش از 40 میلیون دلار در صنایع ایران و بخصوص صنایع نفت و گاز سرمایهگذاری کند؛ اما شما همچنان وعدهی سرمایهگذاریهای میلیاردی خارجیها را به مردم میدهید. تا جایی که رهبری انقلاب مجبور میشوند به جای رئیس جمهور و وزیر خارجه برای دشمن خط و نشان کشیده و بیان نمایند که اگر این تحریم را مجلس سنا و ریاست جمهوری آمریکا هم تصویب کنند، نقض برجام است و ما برخورد میکنیم. بار دگر امام مسلمین خودش به صحنه آمد؛ همچون بارهای گذشته که هربار آمد، حلال مشکلات و جمع کنندهی افتضاحات شما بوده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
در دورهی 37 سال گذشته، طی #هشت_دوره با غرب مذاکره یا تعاملاتی داشتیم که در تمام این مراحل با بدعهدی آمریکا مواجه شدیم. هشت بار دستمان را در دست آمریکا گذاشتیم و او هر بار به ما نارو زد.
#دوره_ششم - از گفتگوی تمدنها تا محور شرارت
آقای خاتمی در سازمان ملل پیشنهاد گفتگوی تمدنها را ارائه کرد و این شعار با رأی 150 کشور به عنوان نام سال جهان انتخاب شد. همهی جهان پذیرفتند گفتگوی تمدنها کنند، اسلحه را روی زمین گذاشتند اما آمریکا اسلحه را برداشت و جنگ تمدنها را آغاز کرد.
در این دوره آمریکاییها حوادث #یازده_سپتامبر را به راه انداخت و طالبان را مسبب آن معرفی کردند. «آرت اولیویر» یک شخصیت شناخته شدهی آمریکاییست که کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا نیز بود. ایشان دو سال قبل، طی نامهای به رهبر انقلاب اسلامی اذعان کرد که واقعهی یازده سپتامبر توسط خود آمریکاییها انجام شده و ارتباطی به القاعده نداشته است. آقای اولیویر با هزینهی شخصی خود یک فیلم سینمایی در همین باره ساخته است به نام «عملیات ترور» که نشان میدهد این دو برج مشکلات عمیق فنی داشته و میبایست تخریب میشد و آمریکا روغن ریخته را نذر امامزاده کرده است. سه هزار نفر باید در آن حادثه کشته میشدند تا به این بهانه منطقه بهدستشان بیفتد. این فیلم در آمریکا اجازهی اکران نداشته است.
جرج بوش پسر به بهانهی نابودی القاعده به افغانستان یورش برد و ما در این جریان با آمریکاییها همکاری کردیم؛ اما پس از آنکه خر آمریکا از پل گذشت، ایران را هم طراز با عراق (صدام) و کرهی شمالی در لیست محور شرارت گذاشت. این ششمین بار بود که یک جناح بخصوصی به سمت آمریکا میرفت و از او رودست میخورد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
در دورهی 37 سال گذشته، طی #هشت_دوره با غرب مذاکره یا تعاملاتی داشتیم که در تمام این مراحل با بدعهدی آمریکا مواجه شدیم. هشت بار دستمان را در دست آمریکا گذاشتیم و او هر بار به ما نارو زد.
#دوره_هفتم – شکست مذاکرات سهجانبه در سعدآباد
بعد از تسخیر افغانستان و عراق، آمریکا به دنبال بهانه برای حمله به ایران بود. عدهای نیز در داخل کشور ترسیدند! کارشناسان و تحلیلگران نظامی آمریکا اعلام کردند حمله به ایران به علت مزیتهای این کشور امکانپذیر نیست. برای حمله به ایران یک میلیون و دویست هزار نیرو لازم است؛ زیرا توان نظامی مقتدری دارد؛ وسعت سرزمینی ایران و مناطق کوهستانیاش امکان جنگ چریکی گسترده را برای این کشور فراهم میکند و با دارا بودن دوهزار کیلیومتر ساحل، امکان جنگ دریایی را نیز دارد.
سازمان منافقین به آمریکا گزارش میدادند که ایران سلاح اتمی تولید میکند. آمریکا این افراد را در کنگره حاضر کرد و به تلویزیونCNN برد و تبلیغات گستردهای علیه ایران مبنی بر ساخت سلاح هستهای به راه انداخت. دولت خاتمی تسلیم شد و کار به اینجا رسید که در پاییز سال 82 با اروپا وارد مذاکره شدیم. یوشکا فیشر (وزیر خارجه آلمان)، جک استراو (وزیر خارجه انگلیس)، دومینیک دو ویلپن (وزیر خارجه فرانسه) وارد ایران شدند. جک استراو بر سر کمال خرازی فریاد کشید و تشر زد؛ یوشکا فیشر عصبانی شده و روی میز کوبید که چقدر ما را سر میدوانید. در مملکت خودمان به ما زور میگفتند! آقای روحانی تسلیم شد و ما تعلیق داوطلبانه را شروع کردیم. همهی تأسیسات هستهایمان را پلمپ کردیم. سپس گفتند تعلیق موقت پذیرفته نیست باید تعلیق دائم داشته باشید. پروتکل الحاقی را نیز باید بپذیرید و حق داشتن یک سانتریفیوژ را ندارید.
ایران نیز برای پذیرش آن کمی اعلام آمادگی کرد! به آمریکا و اروپا اعتماد کرده و تا سال 83 مطابق خواستشان جلو رفتیم. بعدها مقام معظم رهبری فرمودند که اگر آن زمان همکاری نمیکردیم، بعدها برخی به ما اشکال میگرفتند که در روابط دیپلماتیک کوتاه میآمدید تا ببینید آمریکا قابل اعتماد است یا خیر. اما اوایل سال 84 که زیادهخواهیهایشان جدی شد رهبر انقلاب در واپسین روزهای دولت اصلاحات، دستور فک پلمپ را صادر کردند. سپس دولت بعدی سرکار آمد و رویکرد دیگری را آغاز نمود؛ غنیسازی آغاز شد و در کمتر از دو سال به سوخت 20 درصد رسیدیم ضمن آنکه تعداد سانتریفیوژهایمان به عدد دهها هزار رسید. مذاکرات همچنان ادامه یافت و در هر مرحله دشمن میگفت همینجا متوقف کنید؛ اما کار با قوت استمرار یافت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
در دورهی 37 سال گذشته، طی #هشت_دوره با غرب مذاکره یا تعاملاتی داشتیم که در تمام این مراحل با بدعهدی آمریکا مواجه شدیم. هشت بار دستمان را در دست آمریکا گذاشتیم و او هر بار به ما نارو زد.
#دوره_هشتم – شکست برجام
تحریمهایی که از سال 59 آغاز شده و با قانون داماتو تشدید پیدا کرده بود، ادامه یافت و فشارها بر کشور بالا گرفت. دولت یازدهم سرکار آمد و اینگونه وانمود کرد که تحریمها تنها برای همین 8 سال گذشته، به خاطر اصرار بر هولوکاست بوده است و تا قبل از آن چنین چیزی را نداشتیم. پس مذاکرات را با رویکرد تنشزدایی (گویی عامل تنش در جهان ما هستیم!) و تعامل با غرب از سر گرفتند. کار به جایی رسید که رهبری معظم مجبور به تعیین 9 خط قرمز در مذاکره شدند؛ زیرا همهچیز در حال از دست رفتن بود. در نهایت به یک انرژی هستهای کوچک شدهی مینیاتوری بسنده کردند. غنیسازی 20 درصد به 5/3 درصد رسید و دهها هزار سانتریفیوژ به 5600 عدد کاهش یافت و در قبال آن مقرر شد تا تحریمها رفع شود. غافل از آنکه تحریمها به خاطر وجود «یو-تِرن» مطلقاً رفع نخواهند شد. معنای یوتِرن که در سال 1387 توسط مرکز سیاست دو حزبی آمریکا قطعی شد، این است: هر کشوری که میخواهد با ایران معامله داشته باشد میبایست از کانال آمریکا عبور کند. جنس کار در مذاکرات میبایست اینگونه میبود:
• بخشی از مذاکره توسط آقای ظریف و آن 6 وزیر خارجه انجام شد.
• در بخش دیگر آن آقای صالحی -رئیس سازمان انرژی اتمی ایران- با آقای مونیز -وزیر انرژی آمریکا- بحث میکردند که چطور تأسیسات اتمی را پر از بتن کرده و سانتریفیوژها را بردارند. او باید قانع میشد؛ پس مراحل را بند بند و جزء به جزء مطرح کردند.
• بخش سوم، که طرف ایرانی به صورت کامل از آن غافل بود، اینجاست که میبایست مسئولین اقتصادی ما با مسئولین اقتصادی آمریکا در خصوص نحوهی برداشته شدن تحریمها بحث میکردند. اینبار مسئولین اقتصادی آمریکا باید مسئولین ما را قانع میکردند لذا تمامی مراحل باید بند بند و جزء به جزء مشخص و معین میشدند.
در اردیبهشت ماه امسال رئیس بانک مرکزی ایران (آقای سیف) طی سفر خود به آمریکا اعلام کرد که هیچ اتفاقی نیفتاده و از آمریکاییها درخواست کمک کرد! سپس معاون وزیر خارجه آمریکا و معاون وزیر خزانهداری آمریکا در تلویزیونCNN حاضر شده و تشریح کردند هیچ قولی برای برداشتن یوتِرن در برجام نداده بودند. آمریکا برای اولین بار در عمر خود راست میگوید. در برجام هیچ نشانی از برداشته شدن یوتِرن نیست. در واقع سرداران مذاکره از وجود چنین مفهومی در مناسبات مالی ما با کشورهای جهان بیاطلاع بودند و آنقدر به آمریکا اعتماد داشتند که در باب نحوهی برداشته شدن تحریمها مذاکره نکردند. در حالیکه او به ما چنین اعتمادی نداشت و برای نحوهی بتنریزی تأسیسات اراک و... بند بند مذاکره کردند.
تا پیش از برجام، ما برای تعاملات با جهان تحریم بودیم. پس از برجام، بدلیل باقی ماندن یوتِرن، تمام 190 کشور جهان برای معامله با ایران تحریم هستند؛ به همین دلیل آقای ظریف در دیدار با مقامات کشور شیلی میگوید با سیستم مالی ما کار کنید، اگر تأییدیه میخواهید، ما به آمریکا رفته و برای حصول اطمینان شما از آنان تأییدیه میگیریم. این یعنی برای معامله با هر یک از 190 کشور جهان میباید به آمریکا رفته و تأییدیه دریافت کنیم!
این هشتمین بدعهدی آمریکا بود. هشت بار دستمان را در دست آمریکا گذاشتیم و او به ما رودست زد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
🔶نظم جدید بعد از سید حسن نصرالله ⁉️⁉️
⏯یوتیوب :
https://youtu.be/baG7WOE1WYw
⏯آپارات:
https://aparat.com/v/xet2p60
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
منصور کاظمی | منصورون
✍امسال پنجمین سال دوران فرماندهی سردار سلامی در سپاه پاسداران بود و به جرأت میشه گفت کمتر فرماندهی بوده که در پنج سال دوران مسئولیتش اینقدر تحولات و وقایع پر اهمیت اتفاق افتاده باشه.
🔹شهادت حاج قاسم و سرنگونی هواپیمای اوکراینی
🔹تداوم حملات رژیم صهیونی به مواضع کشورمان در سوریه و از دست دادن موضع قوی ما در این کشور و نرسیدن به اهداف مهمی همچون شکل دادن رینگ پدافندی در سوریه و عراق
🔹تثبیت حضور آمریکاییها در عراق علیرغم طرح چشم انداز اخراج اونها
🔹خروج آمریکاییها از افغانستان و قرار گرفتن ایران در بحران غافلگیرانه و نداشتن راهبرد مشخص
🔹تعمیق نفوذ رژیم صهیونیستی در کشورهای امارات، آذربایجان، ترکمنستان، اقلیم کردستان و تعمیق پیمان آبراهام
🔹تقویت گروههای تروریستی جنوب شرق و شمال غرب و ایجاد بحرانهای امنیتی همچون حملههای متعدد به پاسگاههای مرزی نظامی و انتظامی
🔹وقوع فتنه برنامهریزی شده سلبریتیها با مرگ هدفمند مهسا امینی برای نرمالیزه کردن ج.ا.ایران و حذف قطعی حجاب (فتنه قرن)
🔹وقوع دو عملیات تروریستی در امامزاده شاهچراغ به یک روش و جنس
🔹شروع جنگ اوکراین و عدم پیشبینی صحیح از وقوع این جنگ و تبعات اون برای کشور
🔹وقوع حادثه تروریستی در کرمان و شهادت هموطنان شرکت کننده در سالگرد حاج قاسم
🔹از دست دادن فرماندهان مؤثر میدانی همچون سیدرضی در سوریه و تضعیف جایگاه ایران در این کشور
🔹همصدایی چین و روسیه با کشورهای عربی در مالکیت جزایر سهگانه
🔹شهادت شهید زاهدی
🔹شهادت شهید رئیسی به دلیل رعایت نکردن ابتداییترین قواعد حفاظت از شخصیتها
🔹محاسبات غلط در انتخابات ریاست جمهوری و تقدیم ریاست جمهوری به پزشکیان
🔹از دست دادن سیدحسن نصرالله و کل شورای رهبری حزب الله و ضربه سنگین به سرمایه نیروانسانی حزب الله در واقعه تروریستی پیجرها
و... هزاران تحولات ریز و درشت دیگه که امروز نیاز سپاه به تحول در سیستمسازی رو به خوبی نشون میده.
(البته یکسال قبل سردار جعفری هم با چندین معضلات امنیتی و نظامی از مقام فرماندهی خداحافظی کرد مثل واقعه تروریستی مجلس و مرقد امام، واقعه تروریستی رژه ۳۱ شهریور خوزستان، اغتشاشات دراویش در تهران و ....)
به جرات میشه گفت تاریخ اسلام به خودش فرماندهانی همچون سردار سلامی بسیار کم دیده اما انسانهای خوب بدون سیستمها و زیرمجموعههای بروز و متحول شده همیشه شکست خورده هستند و امروز سردار سلامی نماد نیاز به این تحول در اصلیترین و پایهایترین دستگاه انقلاب اسلامی یعنی سپاه هست.
چیزی که واضحه این هست که سپاه با این دستفرمون فقط میتونه به حداقلها راضی باشه و لاغیر...
آرزوی توفیق برای جبهه اسلام
منصور کاظمی ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔰 کریم باقری، فوتبالیست ضدانقلاب و مدافع تمام عیار اقدامات براندازانه عامل سرویس جاسوسی موساد یعنی علی کریمی، به تیم همان جادوگر سرخ، برگشت.
🔹 کریم باقری که از وصیت نامه شهید کوروش مبنی بر تبدیل کاخ سفید آمریکا به حسینیه، بسیار خشمگین بود و در دفاع از اربابان کافر آمریکایی خود علیه تبدیل کاخ سفید به حسینیه، مواضع شدید ضد انقلابی و ضد دینی گرفت، از عوامل طغیان فواحش موسوم به زن زندگی آزادی بود.
🔹 عرض تسلیت به محضر خانواده های شهدای طغیان فواحش، بابت بازگشت این عنصر ضد انقلاب و معلوم الحال و فتنه گر.
@Hasanabbasi_students
🔹نوع برخورد نظام اسلامی با خواص🔹
موضع نظام اسلامی در قبال اشراف و بزرگان جامعه که برخلاف مؤمنان، کمک و یاریشان به نظام اسلامی کمترین، و هزینههایی که برای نظام تولید میکنند، بیشترین است (بحار الانوار، ج۶۴ ص ۳۱۱)، بسیار اهمیت دارد.
🔹مشی اشراف برخلاف سیره ی انبیا🔹
کلمهی ،ملأ به معنای اشراف و بزرگان قوم است که بر یک رأی و نظر اجتماع دارند (مفردات ص۷۷۶) این طبقه از افراد اجتماع را از این نظر ملأ گفتهاند که هیبت آنان، دلها، و زینت و جمالشان، چشمها را پر میکند. آنان هرگز توقع ندارند کسی در قبال ایشان بایستد و به روششان اعتراض کند، و اگر با چنین تقابلی مواجه شوند به طرفشان نسبت گمراهی و ضلالت می دهند (ترجمه المیزان، ج۸، ص۲۱۹). آنان، با بیداری مردم، منافع خود را در خطر میبینند و مذهب حق را مانعی بر سر راه هوسرانیها و هوس بازیهای خویش میدانند (تفسیر نمونه، ج ۶، ص ٢٢).
آری دعوت انبیا، همیشه بر خلاف جریان مادی و مخالف برنامهی مادهگراییست. ماده گرایان در همهی امور و برنامهها دیگران را به فعالیت و پیشرفت در جهت دنیوی دعوت میکنند و هر گونه افتخار و بزرگی و عنوان را در این جهت میدانند؛ ولی انبیا مأمورند که مردم را به جهت روحی و معنوی انسانی دعوت کنند و تعلقات دنیوی مردم را به کمترین حد برسانند. آدمی باید بداند که علایق مادی برای تأمین زندگی ظاهری دنیوی و زندگی دنیوی هم برای به دست آوردن زندگی روحیست که در وجود انسان اصالت دارد و برای همیشه باقی خواهد ماند (تفسیر روشن، ج۸، ص۳۹۳).
تاریخ، خوی استکباری اشراف و بزرگان در مقابل انبیا را همیشه مشاهده کرده و بدان شهادت میدهد. برای مثال اشراف بنی اسرائیل از پیامبر خود درخواست زمامدار کردند و وقتی طالوت برای فرماندهی معرفی شد از دستورهای او سر پیچیدند (بقره /۲۴۶-۲۵۲) یا اشراف قوم نوح(ع) که روبه روی پیامبرشان ایستادند و او را گمراه خواندند (اعراف/ ۶۰) یا اشراف قوم هود این که پیامبرشان را سفیه و دروغگو خواندند (اعراف / ۷۳-۷۹) یا اشراف قوم صالح(ع) که بدو کافر شدند و ناقهاش را پی کردند (اعراف/ ۷۹_۷۳) یا اشراف قوم شعیب الله که او را به اخراج از سرزمین خود تهدید کردند (اعراف/۸۵-۹۳) یا اشراف قوم فرعون که موسی(ع) را ساحر نامیدند (اعراف/۱۰۹) و او را به مقابله با پیامبر خدا تشویق کردند (اعراف/۱۲۷)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron
🔹خواص پرهزینه و عوام با بصیرت🔹
حضرت علی (ع) در عهدنامهی مالک اشتر ویژگیهای خواص (اشراف و بزرگان) و عوام را چنین تبیین میفرماید: «باید که محبوبترین کارها نزد تو، کارهایی باشد که با میانهروی سازگارتر بستر و با عدالت دمسازتر است و خوشنودی رعیت را در پی دارد؛ که همانا خشم عمومی مردم، خوشنودی خواص (نزدیکان) را از بین میبرد؛ اما خشم خواص را خوشنودی همگان بیاثر میکند. خواص جامعه، همواره بار سنگینی را بر حکومت تحمیل میکنند؛ زیرا در روزگار سختی یاریشان کمتر؛ در اجرای عدالت، از همه ناراضیتر در خواستههایشان پافشارتر، در عطا و بخششها، کم سپاستر؛ هنگام منع خواستههایشان دیر عذر پذیرتر؛ و در برابر مشکلات کم استقامتترند؛ در صورتی که ستونهای استوار دین و اجتماعات پرشور مسلمین و نیروهای ذخیره دفاعی، عموم مردماند. پس به آنها گرایش داشته و مشتاق باش» (نهج البلاغه نامهی۵۳)
🔹صفات خواص:
1. پرهزینه بودن آنها برای حاکم در موقع رفاه از جهت زحمتی که بر دوش حاکم می نهند ۲. کم فایده بودن آنها در موقع گرفتاری حاکم به سبب علاقهمندیشان به دنیا و حفظ موقعیتی که دارند. 3. ناراضیتر بودنشان هنگام انصاف و عدالت به علت آزمندی بیشتر از تودهی مردم ۴. پافشارتر بودن هنگام درخواست؛ زیرا آنها در وقت نیاز جرأت بیشتری دارند و بیشتر از مردم عادی نزد حاکم خودنمایی و در گوش او زمزمه میکنند .۵ هنگام بخشش حاکم کم سپاستر هستند؛ چون معتقدند که از توده ی مردم حق بیشتری دارند و
به گرفتن عطایای حاکم سزاوارترند و نیز اعتقاد دارند که حاکم به آنها نیاز دارد و از آنها میترسد.۶. اگر والی چیزی به آنها ندهد دیرتر از توده مردم، عذر حاکم را میپذیرند؛ یعنی اگر حاکم در کاری از آنها عذرخواهی کند کم گذشت ترند؛ چون خود را از دیگران برتر میدانند و معتقدند که دادن حقوق به آنها واجب و لازم است. 7.هنگام سختیهای روزگار کم صبرترند؛ به علت عادتی که به رفاه و آسایش دارند و نسبت به آنچه از مال دنیا در دست دارند، ناراضی و بی تاباند.
🔹صفات عوام:
۱. آنان ستون دیناند (لفظ عمود یا ستون را به اعتبار برپایی دین به وجود آنها مانند استواری خانه به ستون آورده است). ۲.تودهی مردم همان تودهی مسلماناناند؛ زیرا همانها اکثریت جامعه را تشکیل میدهند؛ ۳. آنان به سبب زیادی جمعیت، نیرویی در برابر دشمناناند و همچنین اهل کارزارند (ترجمهی شرح نهجالبلاغه ابن میثم ج ۵، ص ۲۴۴)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐تلگرام
https://t.me/man_kazemi
🌐ایتا
https://eitaa.com/mansouron