دوقلوهایی که در سالگرد شهادت برادر بزرگشان شهید شدند
پدر و مادر شهیدان نصیری در یک خانواده مذهبی در یزد پرورش پیدا کردند. پدر خانواده برای کسبوکار یزد را ترک و ساکن استان البرز شد.
خانوادهای که افزون بر پدر، چهار پسر خانواده در دفاع مقدس حاضر و سه فرزند خانواده در فاصله یک سال به شهادت رسیدند.
اولین شهید خانواده محمدعلی نصیری است. او که در دوران طاغوت سرباز بود؛ با فرمان امام خمینی(ره) از محل خدمتش فرار کرد.
محمدعلی 27ساله، متأهل و صاحب دو فرزند بود که راهی جبهه شد و پس از دوسال حضور در جبهه در 30 دی ماه 1365 در عملیات کربلای5 به شهادت رسید.
محمدعلی در وصیتنامهاش نوشته بود که راضی نیستم که زنان بدحجاب در مراسم من شرکت کنند.
سه ماه بعد از شهادت محمدعلی محسن و پس از نه ماه مصطفی عازم جبهه شدند.
محسن و مصطفی که دوقلو بودند در روند عملیات بیتالمقدس2 در ماووت عراق در 30 دی ماه 1366 و دقیقا یک سال پس از شهادت محمدعلی در یک روز و در یک عملیات به شهادت رسیدند.
بهمن ماه 66 بعد از مراسم سوم شهادت دوقلوها، خانواده نصیری میزبان سپهبد شهید علی صیاد شیرازی بود.
پدر خانواده با پیشنهاد بنیاد شهید برای تشکیل پرونده برای سه فرزندش موافقت نکرد و آن را با اخلاص سازگار ندانست.
بعد از شهادت دوقلوها برادر بزرگ خانواده عازم جبهه شده و توفیق حضور در دفاع مقدس را پیدا کرد.
@maosya
نقش شهید صدوقی در دفاع مقدس
شهید صدوقی کمتر از دو سال از دوران دفاع مقدس را پیش از شهادت خود درک کرد، اما در این مدت همواره پشتیبان و حامی رزمندگان بود؛ به ویژه در مقابل اقدامات خائنانه بنیصدر.
بیتوجهی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی به تئوریهای خائنانه بنیصدر ـ به عنوان فرمانده کل قوا ـ برای مقابله با دشمن و اقدامات شایسته ایشان در دفاع از کشور موجب خلع درجه شهید صیاد شیرازی توسط بنیصدر و محاکمه ایشان به جرم تمرد نظامی در شرایط جنگی شد. حمایت شهید صدوقی از سرهنگ صیاد شیرازی مانع مجازات ایشان در دادگاه نظامی شد.
در سال 1360 که سرلشکر خلبان شهید عباس بابایی فرمانده پایگاه شکاری اصفهان شد، از حمایتهای مادی و معنوی شهید صدوقی بهرهمند بود و همواره از اصفهان به زیارت ایشان میشتافت.
شهید بابایی نگهداری هواپیماهای استرایژیک تامکت (اف 14) و امنیت پایدار آسمان کشور را مرهون حمایتهای شهید صدوقی میدانست و پس از شهادت ایشان به یزد آمده و به مزار ایشان احترام نظامی میکرد.
حضور شهید صدوقی در میان رزمندگان و روحیه دادن به آنان از جمله اقدامات ایشان است. از جمله این موارد حضور ایشان در اتاق عملیات الی بیت المقدس در جریان آزادسازی خرمشهر است.
@maosya
عالم وارسته ملا علی اکبر زارچی
آیت الله ملاعلیاکبر زارچی فرزند ملاجعفر از نسل علمای مهاجر بحرین است. اجداد ایشان از علمای دینی بودهاند.
ایشان برای تحصیل علوم و معارف دينی عازم عتبات عالیات شده و به مقام اجتهاد نایل آمده و به یزد بازگشت.
کرامتهای ایشان زبانزد میان عامه و خاصه است. از جمله طی الارض و تشرف به کربلای معلی در شبهای جمعه.
بارها کسانی که ایشان را میشناختهاند او را شبهای جمعه مشغول زیارت سیدالشهداء ع دیدهاند؛ در حالی که فردای همان روز نماز جمعه را در یزد اقامه میکرده است.
ایشان بسیار سادهزیست و کمخوراک بود و در فقاهت و زهد یگانه به شمار میآمد.
مرقد ایشان در آرامستان جوی هرهر یزد زیارتگاه مردم است.
@maosya
هزار و پانصد بانوی بافنده یزدی در خدمت اهلبیت ع
مفاخر استان يزد: مسوول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان یزد: افزون بر هزار و پانصد بانوی مومن و فداکار در سطح استان به صورت افتخاری سالانه در بافت قالی برای عتبات همکاری دارند.
تعدادی از این فرشها نذر حرم امام حسین (ع) و سایر عتبات عالیات است و تعدادی بعد از فروش عواید آن در راستای بازسازی عتبات هزینه میشود.
نقشههای اصیل فرش یزد با نامهای هراتی، گل و ماهی، سردار جنگل، کرمانی و نقوش مشابه معروف است.
https://www.irna.ir/news/83764324
@maosya
مبتکر حفر کانال در دفاع مقدس
شهید «حاج غلامحسین رعیت رکنآبادی» ۳۰ فروردین سال ۱۳۲۷ در روستای رکنآباد شهرستان میبد به دنیا آمد.
او در دوران مبارزات بر علیه طاغوت حضور پرشور در تظاهرات و پس از پیروزی انقلاب حضور دائمی در نماز جمعه داشت و با شروع دفاع مقدس راهی جبهههای حق علیه باطل شد.
عملیات فتحالمبین به علت وجود میادین گسترده مین، برتری دید دشمن، عدم امکان به کارگیری گسترده نیروها و انجام عملیات وسیع، طرح راه زیرزمینی مطرح شد.
به واسطه آیتالله شهید صدوقی، حاج غلامحسین که استادکار مقنیهای رکنآباد و مهرآباد میبد بود معرفی شد.
حاج غلامحسین و نیروهایش ۴۶۰ متر کانال را در شرایط بسیار سختی حفر کردند. کماندوهای ایرانی به سرعت از پشت سر به دشمن حمله و دشمن را محاصره و عملیات با پیروزی حیرتانگیزی به فرجام رسید.
حاج غلامحسین طی دو سال همکاری با جبههها ریالی حقوق نگرفت و همواره برای تبرک از باقیمانده سفره رزمندهها استفاده میکرد.
حاج غلامحسین رعیت در تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۶۲ در منطقه شرهانی به شهادت رسید و در گلزار شهدای علی ابنجعفر (ع) شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.
@maosya
ارادت مردم یزد به حضرت ختمیمرتبت
مفاخر استان يزد: بیش از 13 میلیون ایرانی مزین به نام، القاب و کنیههای حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم هستند.
از این میان سهم استان یزد در این افتخار بسیار زیاد است و برابر آمار در هشت ماه نخست سال 1398 بیش از 10 درصد نوزادان پسر یزدی با نام و القاب پیامبر اعظم اسلام ( ص ) نامگذاری شدهاند.
القابی مانند احمد، محمود، مصطفی و رسول و اسامی ترکیبی چون محمدحسین، محمدطاها، محمدیاسین، محمدامین، محمدصدرا، محمدجواد، محمدمهدی و محمدرضا و ترکیبهای عجیبی مانند محمدصلاح، محمدکوروش، محمد ارمیا، و محمد شنتیا.
https://www.sabteahval.ir/yazd/Page.aspx?mID=42366&Page=News/Shownews&NewsId=138868&NewsDate=13980823
@maosya
آخوند ملاعبدالله بهابادی یزدی اندیشمند بزرگ شیعه و خزانهدار حرم امیرالمؤمنین علیه السلام از طرف شاهان صفوی؛ صاحب کرامت بسیاری است.
از جمله این کرامات این است که وقتی وارد اصفهان [پایتخت صفویه] شد، چون قدری از شب گذشت، با توجه باطنی نظری به شهر اصفهان کرد.
پس به همراهانش گفت: وسایل ما را جمع کنید تا از این شهر با عجله بیرون رویم؛ زیرا، چند هزار بساط شراب میبینم که در این شهر چیده شده است که اگر خدای تعالی عذابی نازل کند، ما هم با آن میسوزیم.
پس همراهانش اسباب و وسایل را برداشتند و ملاعبدالله سوار بر مرکب خویش شد.
هنوز بیرون شهر نرسیده بودند که وقت سحر فرار رسید آخوند دوباره توجه باطنی به شهر اصفهان کرد.
پس به همراهانش گفت: برگردید؛ زیرا، چندین هزار سجاده را میبینم که پهن شده و نماز شب میخوانند. این جبران آن را میکند.
آن گاه به شهر مراجعت کرد.
@maosya
چاپخانه گلبهار یزد در سال 1305 شمسی با پشتکار محمدرضا مدرسزاده فرزند عالم مجاهد شیخ علی مدرس یزدی تأسیس شد و خدمات مهمی به فرهنگ استان کرد.
از جمله این خدمات چاپ دهها عنوان کتاب از نویسندگان یزدی در زمینههای مختلف است که نشان از دغدغه نخبگان استان برای حفظ فرهنگ اسلامی و پاسخگویی به نیازهای روز در هر دوره است.
مانند
فقه: رساله جامع الشتات هاشم نجفی یزدی
سیره: وصیت امیرالمومنین علیهالسلام ترجمه و تالیف غلامعلی رئیسی یزدی؛ زبده نظامیه در احوالات حضرت فاطمه سلامالله علیها حبیبالله نظامالدین یزدی و زندگانی حضرت مهدی عج احمد بن فرجالله هروی یزدی
وقفنامهها: وقفنامه جامع الخیرات سید رکن الدین و وقفنامه امیر چقماق.
مدایح اهلبیت: نورالابصار و سرود الاخیار فی مدیحة الاطهار و رثاء الابرار ابوالقاسم لطفعلیان یزدی
کلام: هدایة الاحمدیه احمد یزدی ابرقوئی مشتمل بر مناظره با مادیگرایان، یهود، مسیحیان و صوفیان است.
یکی از اقدامات منحصر به فرد این مؤسسه انتشار نامه سرگشاده مردم استان یزد به انجمنهای اسلامی کشورهای اسلامی در اعتراض نسبت به جنایت وحشیانه بهاییان در قطعهقطعه کردن کودکان مسلمان ابرکویی است که موجی از محکومیت را در پی داشت.
@maosya
آیتالله شیخ غلامحسین آبشاهی یزدی فرزند ملاعلی اکبر، در سال 1270ش در محله آبشاه یزد، به دنیا آمد. پدرش عالم دینی و امام جماعت محبوب مردم یزد بود.
غلامحسین برای ادامه تحصیلات دینی به اصفهان مهاجرت کرد. پس از آن به حوزه علمیه قم رفت و از محضر آیتالله العظمی حائری میبدی استفاده کرد.
پس از آن به اصفهان مراجعت و مشغول تدریس شد و از مرحوم سیدعلی نجفآبادی اجازه اجتهاد دریافت نمود.
مرحوم آبشاهی افزون بر اقامه جماعت، نماز عید فطر را در امامزاده شاه میرحمزه اقامه میکرد.
ایشان فعالیت بسیاری بر ضد رژیم منحوس پهلوی داشت و در دوران رژیم منحوس پهلوی که اقلیتهای دینی قدرت بسیاری پیدا کرده و به حقوق مسلمانان تعدی میکردند تکیهگاه مسلمانان بود.
زمانی که کلیمیان در اصفهان قصد ویران کردن امامزاده شاه میرحمزه را داشتند ایشان مانع شد.
همچنین زمانی که کلیمیان امامزاده را آتش زده بودند، با اطفای به موقع حریق مانع هتک حرمت بیشتر امامزاده شد.
ایشان زاهد و دائم الذکر و پر مطالعه بود و غسل جمعهاش ترک نمی شد.
سرانجام این فقیه مجاهد و نستوه در اسفند 1331ش در اصفهان از دنیا رفته و در تخت فولاد آرمید.
@maosya
عارف و سالک الی الله، عالم مجاهد آیتالله سید زینالعابدین طباطبایی ابرقویی:
اولین اسباب توفیق تقوا، نماز اول وقت است.
نماز در اول وقت با نوافل آن نمازی است که اسباب ترک معصیت میشود و انسان را متقی میسازد و از آفات دنیوی و عذاب اخروی محفوظ میسازد.
اگر کسی بخواهد نافله خوان بشود تا نمازش قبول شود لابد و ناچار است که نماز را در اول وقت به جا آورد.
ریاضتی از این بزرگتر و مجاهدهای مشکلتر از آن نیست.
@maosya
پیرغلام حسین
پیرغلام ابیعبدالله الحسین ع، شاعر و مدیحهسرای اهلبیت ع، عالم ربانی، مجاهد وارسته و سخنور توانا حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ غلامحسین ابویی معروف به "حاج شیخ" از عالمان عامل دارالعباده است.
"حاج شیخ" از شاگردان و ارادتمندان شهید محراب آیتالله صدوقی ره بود که بیش از هفتاد سال فعالیت علمی، تبلیغی، سیاسی و خدمت به اسلام و اهلبیت ع را در کارنامه خود دارد.
واعظ شهیر یزد که بیشتر منبرهایش را در محلههای نجفآباد، رحمتآباد، دهنو ایراد میکرد؛ حامی جدی نهضت حضرت امام خمینی ره بود و افراد بسیاری را به این مسیر رهنمون شد.
پس از پیروزی انقلاب همیشه در صحنه بود و در مراسم شهدا و راهپیماییها حضور پررنگی داشت. در اواخر عمر و به رغم بیماری با ویلچر در این مراسمها حضور مییافت.
فرزندش حجتالاسلام حاج شیخ محمدحسین ابوئی از آزادگان سرافراز دفاع مقدس است.
"حاج شیخ" پس از عمری تلاش در راه گسترش علوم و معارف دینی، تربیت شاگردان در حوزه دانش اسلامی و تبیین مذهب حقّه جعفری، در بهمن 1394 جان به جانآفرین تسلیم کرد.
@maosya
جانباز ۷۰ درصد حاجحسین خسروخاور از ایثارگران شاخص کشور و استان یزد در سال 1321 در روستای «هفتهر» شهر ندوشن به دنیا آمد.
قبل از حضور در جبهه و جانبازی در اصفهان نانوا بود و اخبار نهضت امام خمینی ره را دنبال میکرد و همراهیاش با انقلاب از شهریور سال ۱۳۵۷ جدیتر شد و در انتشار و توزیع اطلاعیه امام و برانگیختن مردم بر علیه نظام پوسیده طاغوتی نقش داشت.
حاج حسین ۳۵ ساله و صاحب شش فرزند قدونیم بود که در طرح «لبیک یاخمینی ره» شرکت کرد و پس از گذراندن دوره آموزشی در بهمن ۶۲ به عنوان تکتیرانداز گردان قاسمبنالحسن (ع) تیپ الغدیر یزد به جبهه اعزام شد.
در حالی که تنها ۲۷ روز از حضورش در جبهه میگذشت، در روند اجرای عملیات خیبر با انفجار گلوله کاتیوشا به شدت مجروح شد و به درجه جانبازی نائل آمد. ۲۴ بار عمل جراحی و اعزام به خارج در آذر ۶۴ برای ادامه درمان سودی نبخشید.
سالهاست که این جانباز فداکار از نعمت بینی و فک بالا محروم است و تنها از راه دهان نفس میکشد؛ دو چشمش را از دست داده، گوشهایشان به سختی میشنود و دست راستش عصب حرکتی ندارد.
انتظار حاجحسین در قبال این همه ایثار چنین است: «من جان ناقابلی داشتم که برای دفاع از سرزمین و کشورم آن را هدیه کردم و فقط امید دارم که خداوند از من بپذیرد، اما از مسئولان میخواهم همان طور که رهبری فرمودند: مردم ولینعمت ما هستند؛ به درد مردم برسند و دائم تکرار نکنند که ما در شرایط تحریم هستیم و اجازه ندهند دشمنان از این مسائل سوءاستفاده کنند.؟!»
@maosya
رشیدالدین ابوالفضل میبدی نگارش «کشف الاسرار و عدة الابرار»، را در اوایل سال قمری۵۲۰ قمری آغاز کرده است. این اثر بزرگترین و حجیمترین کتب تفسیری است که بر طریقه عرفانی و مشرب صوفیانه نوشته شده و ضمن برخورداری از حلاوت زبان فارسی، دربردارنده نکات جالب عرفانی، تفسیری، تاریخی و ادبی است.
نکات قابل توجه در رابطه با فضایل آل پیامبر (ع) در این تفسیر به چشم میخورد؛ به عنوان نمونه، ماجرای مباهله پیامبر (ص) و اصحاب کساء با ترسایان نجران، عقد اخوت میان حضرت رسول (ص) و امیرمؤمنان (ع) در مدینه و پس از برقراری برادری بین مهاجران و انصار، ولایت امیرمؤمنان (ع) بر مؤمنان در آیه ۵۵ مائده، نزول آیه نجوا در حق حضرت امیر (ع)، نقش حضرت در فتح خیبر و ناکارآمدی ابوبکر و عمر و فضایل حضرت صدیقه طاهره و امام حسن و امام حسین (ع).
او در جایی نوشته: «علی مرتضی، ابنعم مصطفی، شوهر خاتون قیامت، فاطمه زهرا که خلافت را حارس بود و اولیا را صدر و بدر بود ... رقیب عصمت و نبوت بود، عنصر علم و حکمت بود، اخلاص و صدق و یقین و توکل و تقوی و ورع شعار و دثار وی بود، حیدر کرار بود، صاحب ذو الفقار بود، سید مهاجر و انصار بود.
این تفسیر نشان میدهد که قبل از استقرار دولت صفویه و رسمیت تشیع در ایران، گرایش به اهلبیت (ع) در میان مردم خطه دارالعباده به طور عمیقی وجود داشته و علمای اهلسنت نیز ناچار از پذیرش این واقعیت بودهاند.
@maosya